VANDRA I VILDMARKEN augusti Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR augusti En vecka. Tema: VILDMARK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK"

Transkript

1 VANDRA I VILDMARKEN augusti Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR augusti En vecka. Tema: VILDMARK Välkommen till två härliga vandrings- och träningsresor i södra Lappland. Resan börjar i Vilhelmina, går med buss via den vackra vildmarksvägen över Stekenjokk till PilgrimsHotellet som ligger i byn Gäddede, fem kilometer från norska gränsen. Vi bor på PilgrimsHotellet vid fjällsjön Kvarnbergsvattnet, med tio mils vacker vildmark i alla väderstreck. Härifrån gör vi olika dagsvandringar. Ibland tar vi buss, ibland startar vår vandring direkt från hotellet. När vi kommer åter till hotellet mjukar vi upp kroppen med träning innan middagen. Kvällen avslutas med samling framför brasan och samtal om dagen. Vildmarksveckan passar dig som är nybörjare på vandring. Men även dig som är van vandrare. Vi delar upp oss i bas- och medelgrupper, där du bestämmer vandring utifrån dagsform och ork. Äventyrsresan är en förlängd vandringshelg torsdag till söndag. Med tuffare och längre vandringar. Passar dig som är van vandrare och har ork att gå långt och tufft. Och som gillar att rida islandshästar, en halvdag njuter vi av fjället från hästryggen! Friskis&Svettis-ledare på resan är även i år Britt-Marie Nordquist, jympaledare och van vandrare. Tillsammans med lokala fjällguider hittar vi vandringsstigar av olika karaktär. Häng med på en vandringsresa för dig som är terränggående och söker nya upplevelser och äventyr. Vi ses i fjällen! Äventyrsresan innehåller långa och tuffa vandringar. Men också en dag i Jorm då vi rider på islandshästar, vandrar på fjället, badar i fjällbäcken och äter middag på Korpens Öga. Vildmarksveckan bjuder på både kortare och längre dagsvandringar. Dessutom ett besök på Gäddede naturum där man kan läsa om samernas liv, klappa på renen, lyssna på fågelljud, krypa in i Korallgrottan och möte en björnfamilj. Dessa trakter är björntätast i hela världen. RESEFAKTA Pris: ÄVENTYR Tors-sön augusti. Friskis&Svettis-pris kr inklusive hotellboende, del i dubbelrum, helpension, utflykter, guider och träning. (Ord. pris kr) VILDMARK Mån-sön augusti. Friskis&Svettis-pris kr inklusive hotellboende, del i dubbelrum, helpension, utflykter, guider och träning. (Ord. pris kr) Ange bokningskod FRISKIS Resa till Vilhelmina: Du tar dig själv till Lappland med buss, tåg eller flyg. Se förslag på olika ressätt på Arrangör: Friskispressen/Friskis&Svettis Stockholm ihop med Destination South Lapland. Info om resan: Inga-Lis Grape, Reseklubben telefon ingalis@friskispressen.se Bokning: Se bilder och kommentarer på facebookgruppen: Vandra i vildmarken Boka resan på:

2 Britt-Marie Nordquist, Friskis&Svettis-ledare och vandrare VILDMARKSVÄGEN sträcker sig hela vägen från Vilhelmina över Stekenjokk till Gäddede och vidare till Strömsund och sen därifrån mot Hoting, Dorotea och tillbaka till Vilhelmina. Totalt 54 mil. Vildmarksvägen över Stekenjokk är en av Sveriges högst belägna vägar, 878 meter över havet. Vägen är vild och vacker. Sträckan över kalfjället snöar igen och stängs vintertid. PILGRIMSHOTELLET är beläget i norra Jämtland vid Frostviksfjällen. En plats att mötas på och dela erfarenheter efter dagens strapatser. Här finns utrymme för livsnjuteri i form av god mat, bastubad och häng framför brasan. Omgivningarna är vidunderliga med minst tio mils vildmark i alla väderstreck. Någon mil från hotellet ligger en gammal, historisk pilgrimsled. PilgrimsHotellet har 60 bäddar i enkel-, dubbelrum, stugor & lägenheter. Även handikappanpassade och djurtillåtna rum. I restaurang Pilgrim serveras lokalproducerade läckerheter med omtanke till miljö, natur och glada djur. Hotellet ägs och drivs av Sten Danielsson, som också är vår guide på fjällen. Sten Danielsson, hotellägare och vår guide PilgrimsHotellet, Hotellplan 2, Gäddede Tel: E-post: info@pilgrimshotellet.se GÄDDEDE ligger fem kilometer från norska gränsen och vid sjön Kvarnbergsvattnet. Det är där vi tränar. I byn bor ca 400 personer och i området finns flest brunbjörnar i världen. Gäddede har ett observatorium och ett planetarium, en fin turistbyrå med ett naturrum och väl bevarad hembygsgård från 1852 som är värd ett besök. SAMEBYAR. I området finns tre samebyar, Frostvikens norra sameby, Ohredahke sameby och Vilhelmina södra sameby. Frostvikens och Ohredahke samebyars renbetesområde ligger i fjällområdet runt Stekenjokk som vi passerar och där har de även sitt sommarviste. Vintertid tar de renarna ner mot kusten till Sollefteåområdet. Inga-lis Grape, Friskis&Svettis Reseklubben

3 Program för Friskispressens vildmarksvandring augusti 2015/långweekend. Tema: ÄVENTYR Den här äventyrsvandring för dig som vill vandra mycket och uppleva max på tre dagar. Vi går en heldagsvandring cirka 2,5 mil. Tre halvdagsturer som är kortare och brantare. Dessutom en halvdag på hästryggen. Dina vandringskängor ska vara väl ingångna och du är tränad i kroppen. Redo för äventyr! Torsdag: STEKENJOKK OCH RAURE, två timmar, cirka 5 km brant Vi landar i Vilhelmina och äventyret börjar! Men först, lunch på Bergmans fisk. Prisbelönt och berömd restaurang och gårdsbutik. När vi är mätta klär vi oss för vår första vandring. Vi får med oss kaffe/te i vår egen termos och smörgåspaket delas ut Bussen tar oss längs Sveriges vackraste väg Vildmarksvägen upp på Stekenjokk där en första vandring och mötet med fjället väntar Vi stannar mitt på kalfjället omgivna av fjälltoppar för att bekanta oss med fjällvärlden och med varandra. En första vandring till fjället Raure, 932 m högt, med vidunderlig utsikt hela vägen. Kort fika på toppen Incheckning på PilgrimsHotellet Middag i hotellets restaurang Pilgrim Samling med presentationsrunda och veckogenomgång. Fredag: BRATTLIFJÄLLET, heldag cirka 25 km Vandringen börjar till Brattlifjället. Första fjället vi möter är Fiskåfjället och sen väntar både dalgångar och högfjäll. Vi vandrar genom Jougdalens naturreservat där samebyn Raedtievaerie har sitt renbetesområde. Vi stannar för lunch och vänder därefter hemåt. Fjällen vi är i ligger i nordligaste Jämtland och kallas för Frostviksfjällen. Det är stora fjällvidder med få besökare Åter vid PilgrimsHotellet Flex mjuk rörlighetsträning 30 min och bastu innan middagen Middag Genomgång inför morgondagen Samling vid brasan Brattlifjället. Utsikten är fantastisk och du äger hela världen. Lördag: JORM vandring halvdag cirka 5-8 km och islandshästridning Flex 30 min vid vattnet Frukost och lunchmatsäck Buss till Jormvattnet och Korpens Öga. Vandring på platser där saga och myt är en del av verkligheten Lunch utomhus med utsikt över fjäll och sjö Ridning, svampplockning och fika över öppen eld. Kanske steker vi kantarellerna om vi hittat några. Därefter rider vi tillbaka till Korpens Öga Vedeldad bastu, dopp i fjällvattnet, hembryggt öl Middag på Korpens Öga Berättardags. Den isländska miljön lockar fram historier och visor Buss hämtar oss tillbaka till Pilgrimshotell...zzz Söndag: KALBERGET tre timmar, cirka 6 km, brant och vackert. Utcheckning Bussen tar oss till Kalberget i Håkafot Vandring upp på branta Kalberget där milsvid utsikt väntar. Vi äter vår lunchmatsäck på toppen Buss till Norråkers Handel, en riktig lanthandel där du hittar allt från korv till yxor. Fika och möjlighet att handla lokala godsaker och hantverk hem Framme i Vilhelmina. Med reservation för ändringar beroende på vädrets makter. Bokning på:

4

5 Program för Friskispressens vildmarksvandring augusti Tema: VILDMARK Den här är en vecka både för dig som är van vandrare och för dig som är nybörjare i fjällen. Vi gör dagsturer och delar in oss i bas- och medelvandringar. Du väljer grupp beroende på dagsform. Dina vandringskängor måste vara väl ingågna och du är tränad i kroppen. Varje dag mjukar vi upp oss med F&S-träning. Välkommen till vildmarken! Måndag: STEKENJOKK OCH RAURE, tre timmars vandring cirka 4 km, brant Vi landar i Vilhelmina och äventyret börjar! Men först, lunch på Bergmans fisk. Prisbelönt och berömd restaurang och gårdsbutik. När vi är mätta klär vi oss för vår första vandring. Vi får med oss kaffe/te i vår egen termos och smörgåspaket delas ut Bussen tar oss längs Sveriges vackraste väg Vildmarksvägen upp på Stekenjokk där en första vandring och mötet med fjället väntar Vi stannar mitt på kalfjället omgiven av fjälltoppar för att bekanta oss med fjällvärlden och med varandra. En första vandring till fjället Raure, 932 m, med vidunderlig utsikt hela vägen. Kort fika Incheckning på PilgrimsHotellet Middag i hotellets restaurang Pilgrim Samling vid brasan och veckogenomgång. Tisdag: SKOGSVANDRING, halvdag cirka 3 km/bas, 6 km/medel. Naturrummet i byn Gäddede Frukost med utsikt över Kvarnbergsvattnet. Du gör i ordning din lunchmatsäck Vi vandrar med full packning från hotellet ut i skogen. Passerar praktiska kunskapskontroller som viltspår, karttecken, gör upp eld... Lunch ute bland gran och fur. Vi vandrar till Gäddede Naturrum där vi får en guidad visning och möter djur, natur och kultur. Vi får se fjällens växter i en fjällträdgård och fikar i en kåta. Tillbaka på hotellet för lugn och ro eller träning Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurang Pilgrim Samling vid brasan. Frostviksfjällen. Stora fjällvidder i norra Jämtland. Onsdag: BRATTLIFJÄLLET, heldagsvandring, delvis utanför leden, cirka 17 km/bas, 22 km/medel Vandringen börjar till Brattlifjället. Första fjället vi möter är Fiskåfjället och sen väntar både dalgångar och högfjäll. Vi vandrar genom Jougdalens naturreservat där samebyn Raedtievaerie har sitt renbetesområde. Vi stannar för lunch och vänder därefter hemåt. Fjällen vi är i ligger i nordligaste Jämtland och kallas för Frostviksfjällen. Det är stora fjällvidder med få besökare. Det är vi och fjället! Och renarna. Åter vid PilgrimsHotellet cirka Flex soft vid vattnet 30 min Middag Genomgång inför morgondagen Samling vid brasan Torsdag: BJURÄLVENS NATURRESERVAT, heldagsvandring i kuperad terräng cirka 12 km/bas, 15 km/medel, Bussen tar oss till Blåsjön där vi startar Fantastiskt vacker vandring i Bjurälvens naturreservat där älven flyter under jord och skapar en helt annorlunda natur. Kuperat med många smala trätrappor upp och ner. Vi går på spänger och stannar till vid intressanta växter som vår lokala guide Gunnel gärna berättar om. Matsäckslunch vid en rastugan nära vattenfallet. Buss till PilgrimsHotellet, hemma cirka Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan. FORTSÄTTNING NÄSTA SIDA

6 Program för augusti Tema: VILDMARK Kalberget kallas det sovande lejonet på grund av profilen söderifrån. Vandringen går genom skog och är ganska brant i början. Men utsikten är värd allt. Toppen bjuder på en fantastisk milsvid utsikt. FORTSÄTTNING Fredag: VANDRING PÅ LILLFJÄLLET heldag cirka 15 km/bas och 20 km/medel Heldagsvandring från hotellet, genom fjällskogen och upp på Lillfjället. Uppe på toppen njuter vi av utsikten och vår matsäck. En härlig fjällvandring i skönt tempo. Tillbaka på hotellet cirka klockan Flex soft vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan. Lördag: KALBERGET halvdag cirka 6 km, brant lungt tempo/bas, snabbare + dopp/medel Bussen tar oss till Håkafot, en by med 20 bofasta Vandring upp på branta Kalberget där milsvid utsikt väntar på toppen. Vi äter vår lunch matsäck och ser hela världen. Vandring genom skog och på branta stigar. När vi kommer ner igen tar medelgruppen ett svalkande dopp i Ströms vattudal. Kanske badar Jätten Jorm samtidigt? Basgruppen möter vid bussen Buss tillbaka till hotellet Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan och avslutningskväll. Vi delar upplevelser och intryck. Söndag: NORRÅKERS HANDEL och Idas draghundar Frukost, utcheckning från hotellet Bussen tar oss vidare på Vildmarksvägen från Gäddede mot Strömsund och Norråker Draghundarna ylar välkomnande när vi kommer till Norråkers Handel, en riktig lanthandel där du hittar allt från korv till yxor! Lunch av lokala delikatesser på Norråkers Handel. Vi får möjlighet att handla med oss godsaker och hantverk hem Bussen tar oss över Gitsfjället med sina renbetesmarker och vidare till Vilhelmina Framme i Vilhelmina för egen hemfärd. Med reservation för ändringar beroende på vädrets makter. Lokal guide. Ida Collin bor i Norråker där hon driver en lanthandel och har draghundar. Hon känner sina fjäll väl. Bokning på:

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

En vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson september 2017

En vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson september 2017 En vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson 14 17 september 2017 När hösten i fjällen är som allra grannast beger vi oss till de jämtländska fjällen för att samla krafterna i en retreat. Vi vandrar genom

Läs mer

Leader 3 sam

Leader 3 sam Leader 3 sam Strömsund kommun 12 280 inv Frostviken 962 inv Ragunda kommun 6 720 inv 3partsamarbete: Offentlig, privat, ideell De två kommunerna har mycket gemensamt: -Historiska band och samarbeten -Stor

Läs mer

NATUR och MYSTIK. En fördjupad vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson 28 september 1 oktober 2017

NATUR och MYSTIK. En fördjupad vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson 28 september 1 oktober 2017 NATUR och MYSTIK En fördjupad vandringsretreat med Kajsa Ingemarsson 28 september 1 oktober 2017 När hösten i fjällen är som grannast beger vi oss till de jämtländska fjällen för att samla krafterna i

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad 150703

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad 150703 Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Reviderad 150703 FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE Laponia, 21-25 september 2016 Upptäck Laponia, Europas sista vildmark och UNESCOS världsarv. Lundhags och Serkan Günes, en

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Vandringsleder. Sommar

Vandringsleder. Sommar Vandringsleder I och omkring Kittelfjäll och Henriksfjäll finns en rad trevliga utflyktsmål som bjuder på både natur- och kulturupplevelser och om det är rätt säsong och tid möjligheter till fiske samt

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 9-16 februari 2014 Dag 1- söndag /ankomst Ankomst till Alicante kl 23.40 Transfer till hotellet - incheckning Dag 2 - måndag 08.00 Hatha yoga med pranayama (andningsövningar)

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för dig som verkligen

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Lördag 27 juni 2009 - Dag 1

Lördag 27 juni 2009 - Dag 1 Lördag 27 juni 2009 - Dag 1 Luleå-Boden-Riksgränsen 06.30 Avgång från Luleå Busstation. 06.35 Vandrarhemmet i Luleå. 06.45 Avresa till Bodens tågstation. 07.15 Frukost med smörgås, yoghurt, kokt ägg och

Läs mer

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten!

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten! Vandring vid Höga Kusten Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten Är du en Äntligen friluftsmänniska får du chansen som gillar Nu att vandra? arrangerar Vill du Ung

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2016 www.leanlink/lss LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2016! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen nord till syd erbjuds

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark.

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark. Aktiv outdoor höstlovsvecka i Dalarna. Klar höstluft, vacker natur och roliga aktiviteter erbjuder en innehållsrik höstlovsvecka för dig som älskar outdoor och äventyr. Vi trampar dressin på Inlandsbanan,

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER

FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER FÄLTGRUPPENS SOMMARAKTIVITETER 2009 Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13 18 år!!! Vill du åka med på någon aktivitet så sker anmälan via blanketten längst bak i broschyren, eller

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015 www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2015! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice PÅSKPROGRAM 2015 Varje dag 07.00-20.00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07.00-10.00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen 08.45-16.30

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Njut av stillheten, naturen och den rena luften i svenska fjällen.

Njut av stillheten, naturen och den rena luften i svenska fjällen. Njut av stillheten, naturen och den rena luften i svenska fjällen. folk o folk har de senaste veckorna skrivit om olika klimatsmarta semestertips. Nu har turen kommit till vandringsleder i fjällen, som

Läs mer

Naturaktiviteter 2016

Naturaktiviteter 2016 Naturaktiviteter 2016 www.eskilstuna.se/natur UPPTÄCK NATUREN I ESKILSTUNA! För att hjälpa dig att upptäcka naturen i fortsätter kommunen att satsa på att öka tillgänligheten till naturområden. Under 2016

Läs mer

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way, Milngavie Fort William, 10 nätter 1 Vandra i Skottland West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way är en klassisk vandring som startar strax

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/

Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/ Här kommer en inbjudan att följa med till Italien på en härlig vandring och yogaresa 27/9-1/10 2017. Saint- Rhémy- en Bosses är en magisk plats under sommar och höst. Här kommer vi att kunna njuta av de

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln

Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Välkommen att fira Jul och Nyår nära Polcirkeln Fira julen i vitt! Ta dig fram med spark, skidor, snowboard och snöskoter eller bara njut av vintern, det speciella ljuset och genuina vardagsupplevelser

Läs mer

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015.

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Sid 1(5) 2015-07-26, Söndag Samling vid Bäckbykyrkan 7.00 för att packa bilar

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Lördag 5 juli. Hoppfull som gryningen -Thomas Bailey Aldrich (1836-1907)

Lördag 5 juli. Hoppfull som gryningen -Thomas Bailey Aldrich (1836-1907) Lördag 5 juli 06.30 Avgång från Luleå Busstation 06.35 Vandrarhemmet i Luleå 06.45 Avresa till Bodens tågstation 07.15 Frukostpicknick med smörgås, yoghurt, kokt ägg och kaffe/te på Bodens tågstation 08.00

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen syd till nord erbjudsvid

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Yoga, vinterfjäll, skidåkning och stor chans för norrsken

Yoga, vinterfjäll, skidåkning och stor chans för norrsken Yoga, vinterfjäll, skidåkning och stor chans för norrsken 9/3 12/3 2017 Häng med oss i vinter på 4 dagar fyllda med yoga, nypistade längdåknings spår, välsmakande måltider med produkter från lokala mat-hantverkare,

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern 2016-17 Må ndågår Kl. 10 11 Renen- ett fantastiskt djur! Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Kundutvärdering (Lena Hedlund)

Kundutvärdering (Lena Hedlund) Kundutvärdering (Lena Hedlund) Avresedatum: 2016 07 14 Destination: Norge, Jotunheimen 3 dagars tur Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Allmän information Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13-18 år. Om du vill åka med på någon aktivitet sker anmälan via blanketten längst bak

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Reviderad 171130 FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist

Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Lördag 20:e april Med löparskor till Mallorca Susanne Dalsätt & Miranda Kvist Ankomst till flygplatsen i Palma, Mallorca där vi möts upp av vår transfer som kör oss till vårt hotell. Ankomst till hotell

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2013 Semesterprogram Sommaren 2013 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2013. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN Fjällfararnas Vita & Gröna Band firar 10-års-jubileum! Tillsammans med grundarna Torkel och Annica Ideström och bandens jury bjuder STF Grövelsjön Fjällstation

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE

TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE TURSKIDÅKARVECKA I GRÖVELSJÖN - ÄVENTYRARE En vecka där du tillsammans med guider gör dagsturer som är längre bort och högre upp än i de andra arrangemangen vi erbjuder. Guiderna delar med sig av sin kunskap

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra PROGRAM VÅREN 2017 Vila Växa Vandra Meditation på kristen grund i Tegnérpaviljongen på Tullinge gård Tisdagar med start den 24 januari kl 19.00 Kom och pröva på meditation som vilar på kristen grund. De

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9.

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september

Läs mer

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården.

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. En närbelägen idyll Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. Personlig service Som konferensgäst på Odalgården blir du snabbt varse om den familjära stämningen

Läs mer

TREKKING över Kreta del 1

TREKKING över Kreta del 1 TREKKING över Kreta del 1 Vandringsstigarna på västra Kreta går längs havsstranden, över vackra strandstenar, böjer sig runt små vikar med mjuk sand. Plötsligt dyker stigarna in i snåret med enbuskar och

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen.

Onsdag 23/1 Ankomstdag för de som reser onsdag-måndag. Vi kommer fram på sent på eftermiddagen till hotellen. Res med M2 Sport till Marcialonga 2013 Nu har vi ett färdigt erbjudande till dig som anmält ditt intresse för att resa tillsammans med oss. Här nedan har du all information om vårt erbjudande. Så här går

Läs mer

ÄVENTYR UPPLEVELSER SAMVARO

ÄVENTYR UPPLEVELSER SAMVARO ÄVENTYR UPPLEVELSER SAMVARO 1 (9) Prislista (PDF), säsongen 2012 Innehållsförteckning Boende,4/5-30/9 då vi är STF, vandrarhem. sid 2 Orren, 17/2-28/10 sid 3 Fjällvandra i Bohuslän: Kynnefjällsslingan

Läs mer