SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice ordförande Örjan Dahlstedt (m) Mikael Palmgren (m) deltog i Ali Abdulrahim (kd) Jenny Malm (c) ersättare Gunni Davidsson (c) Michael Bucht (s) Kristina Sällström-Eriksen (s) Övriga deltagande Gunnar Crona sekreterare Sven-Åke Falkeby deltog i 1--5 Linda Johansson deltog i 1 5 Åsa Gabrielsson Utses att justera Ledamoten Michael Bucht ens plats Barn- och utbildningskontoret och tid Underskrifter Sekreterare Paragraf: Gunnar Crona Ordförande Justerande Lise Märith Svensson Michael Bucht ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. en har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden i Gnosjö Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningskontoret, Gnosjö Gunnar Crona

2 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 1 BUN au Bokslut 2007 Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till sammanträde Bokslut för verksamhet 2007 är under arbete. att hänskjuta ärendet till sammanträde

3 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 2 BUN au Förändrad budgetprocess inför budget 2009 Ekonomichef Gunilla Folkesson har utarbetat förslag till förändring av budgetprocessen. Förslaget innebär i korthet att vision och verksamhetsmål fastställs i nov-jan, nämndernas verksamhetsmål och verksamhetsbeskrivning utarbetas i febr-mars, budgetberedningen görs i april, beslut om ramar tas i juni och detaljerad budget utarbetas i sept-dec. Visioner och inriktningsmål fastställs en gång per mandatperiod. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att notera förändrad budgetprocess enligt bilaga.. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

4 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 3 BUN au 3 Internkontroll Förslag till internkontrollplan för 2008 redovisades. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att anta internkontrollplan för Barn- och utbildningsnämnden 2008 enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

5 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 4 BUN au Kvalitetsarbetet 2007 Utvecklingsledaren redovisade jämförelsetal från kvalitetsutvärderingen år 2007 och tidigare. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att godkänna informationen kring kvalitetsutvärderingens jämförelsetal i enlighet med arbetsutskottets förslag.

6 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 5 BUN au Högskolan på hemmaplan och Vuxenutbildningen vid GKC Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till sammanträde Rektor Sven-Åke Falkeby och Linda Johansson informerade om Högskolan på hemmaplan (HPH) samt vuxenutbildningen vid GKC. Sven-Åke Falkeby informerade om att elever har genomgått vuxenutbildning vid GKC sedan skolan etablerades Invandrarundervisningen har utvecklats och rönt stor uppmärksamhet nationellt bl a vid ett symposium på utbildningsdepartementet. Linda Johansson informerade om högskolan på hemmaplan samt uppdragsutbildningen. Inom HPH erbjuds till hösten kurser inom sv2 samt specialpedagogik. att godkänna informationen kring Högskolan på hemmaplan och Vuxenutbildningen vid GKC.

7 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 6 BUN au Arbetsmiljöaspekter på pedagogiska luncher Barn- och utbildningsnämnden har av Kommunstyrelsen ( ) fått i uppdrag att utreda miljöaspekter av pedagogiska luncher. Förslag till yttrande presenterades. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att till kommunstyrelsen avge yttrande rörande miljöaspekter av pedagogiska luncher enligt bilaga. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

8 Barn- och utbildningsnämnden Yttrande rörande Arbetsmiljöaspekter av pedagogiska luncher Barn- och utbildningsnämnden har av Kommunstyrelsen ( ) fått i uppdrag att utreda miljöaspekter av pedagogiska luncher. Barn- och utbildningsnämnden beslutade ( ) att avgiften för pedagogisk lunch från och med är 10 kr. Begreppet pedagogisk lunch innebär att pedagogisk personal som har tillsynen över barnen/eleverna samtidigt äter tillsammans med dem under lunchen. Inom både förskolan och grundskolan har pedagogiska luncher tillämpats under många år men avgiften har inte ändrats och när skolan och förskolan gick samman till en gemensam nämnd ansåg nämnden att samma avgift bör gälla för pedagogiska luncher inom hela nämndens verksamhet. Tillsynsskyldigheten vid raster (och luncher) är en del av personalens arbetsuppgifter. Möjligheten att äta tillsammans med barnen/eleverna är dock frivillig för personalen. Ändringen av avgiften för den pedagogiska lunchen från 5 kr. till 10 kr. har inte ändrat några förutsättningar ur miljöaspekter för personalen. Miljöaspekter som höga ljudnivåer i matsalar har åtgärdats och anses ligga på nivåer som är acceptabla. Förhållandena är ändå en av de saker som bevakas av skyddsombud och finns med vid skyddsronder. Miljöaspekter på tillsynsansvaret är inte kopplat till de pedagogiska luncherna eftersom det är frivilligt för personalen att äta tillsammans med barnen/eleverna. Avgiftshöjningen av de pedagogiska luncherna kan således inte anses påverka arbetsmiljön för de av personalen inom Barn- och Utbildningsnämnden som väljer att utnyttja denna möjlighet. Gnosjö Barn- och utbildningsnämnden i Gnosjö kommun

9 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 7 BUN au Lärarlyftet Regeringens satsning på Lärarlyftet innebär att lärarpersonal erbjuds studera med bibehållen lön till 80%. Av de 80% av lönen betalar staten 70% och kommunen 30%. Enligt en intresseundersökning som genomförts under december månad bland lärarpersonal i kommunen är ca. 30 lärare i nuläget intresserade av studier inom Lärarlyftet. Behov finns i BUNs verksamhet av ökad behörighet inom svenska som andra språk, specialpedagogik, matematik/no samt fritidspedagoger. BUNs ekonomiska möjligheter medger att för lå 2008/09 låta ca. 4 lärare studera på halvfart. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att till läsåret 2008/09 prioritera ämnesområdena svenska som andra språk, specialpedagogik, fritidspedagogutbildning samt matematik/no för studier inom Lärarlyftet, samt att hos kommunstyrelsen äska medel om kr för 6 lärare så att totalt 10 lärare ska kunna studera inom lärarlyftet 2008/09 på halvfart. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

10 Barn- och utbildningsnämnden Lärarlyftet Regeringens satsning på Lärarlyftet innebär att lärarpersonal erbjuds studera med bibehållen lön till 80%. Av de 80% av lönen betalar staten 70% och kommunen 30%. Gnosjö kommun har av Skolverket blivit tilldelad en ram på totalt kr per år som baseras på schablonmässigt beräknat belopp. Kommunen äger rätten att bestämma över vilka ämnesområden som ska prioriteras samt vilka lärare som ska få del av satsningen. Enligt en intresseundersökning som genomförts under december månad bland lärarpersonal i kommunen är ca. 30 lärare i nuläget intresserade av studier inom Lärarlyftet. I dagsläget finns behov inom BUNs verksamhet av ökad behörighet bland lärare som undervisar i ämnena svenska som andra språk (Sv2), specialpedagogik och matematik/no. Därtill kommer att vi har behov av fler fritidspedagoger. Bakgrund till BUNs behov. 1. Sv2: Språket utgör grund för att kunna tillgodogöra sig kunskaper i andra ämnen. Ämnet Sv2 är därför ett prioriterat ämne för att möjliggöra en bra språkutveckling för elever med invandrarbakgrund. Behörigheten bland lärare som undervisar i Sv2 har av våra grannkommuner satts till 20p (30hp) i ämnet. Det är få av lärarna i Gnosjö kommun som har denna behörighet. 2. Spec.ped: En av de starkast växande behoven idag är specialpedagogik. För att kunna möta elever som har inlärningssvårigheter av olika slag krävs allt mer ökade kunskaper om metoder, pedagogiska hjälpmedel, handledning m.m. 3. Ma/No: Ett av de ämnen som i landet i stort enligt undersökningar har fått sänkt kunskapsnivå är matematik. Kommunerna har uppmanats att tillsätta s.k. matematikutvecklare för att öka kunskapsnivån. 4. Fritidspedagog: Behovet finns av såväl fler utbildade fritidpedagoger som av den pedagogik som Fritidspedagogerna är utbildade i bl.a. i fritidhem, förskola, förskolklass och de lägre åren på grundskolan. BUNs ekonomiska möjligheter medger att för lå 2008/09 låta ca. 3-4 lärare studera på halvfart. /Thomas S.

11 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 8 BUN au Riktlinjer och tillämpningsregler för barnomsorgen Nya uppdaterade gemensamma riktlinjer och tillämpningsregler för barnomsorgen i Gnosjö kommun har utarbetats av placeringsassistenterna inom Barn- och Utbildningsnämnden. Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att anta riktlinjer och tillämpningsregler för barnomsorgen enligt bilaga gällande fr.o.m. jan i enlighet med arbetsutskottets förslag.

12 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN 9 BUN au Tillsättning av rektor för Bäckaskolan 7-10 Representanter för arbetsgivare, fackliga organisationer och elever vid Bäckaskolan 7-10 har haft interjuver och samtal med fyra sökande till tjänsten vid Bäckaskolan Av de sökande förordas Britt-Marie Wangmo, Värnamo Arbetsutskottets förslag till barn- och utbildningsnämnden att förordna Britt-Marie Wangmo, Värnamo som rektor för Bäckaskolan 7-10, samt att uppdra åt skolchefen att hantera tillsättningsförfarandet. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

13 Barn- och utbildningsnämnden BUN Delegationsbeslut Nr 001 Antagning till Vuxenutbildning ht 2007; div beslut rektor GKC

14 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott BUN BUN au Informations- och diskussionspunkter: * John Bauers gymnasieskola i Vmo har fått länsstyrelsen godkännande att inrätta ett trädgårdsprogram. * Elevhemsplacerade elever. * Musik- och kulturskolan. * Gymnasieskolorna i GGV. * Datorer GKC. * Ersättare BUN. * Brev från Sven Carlsson Trafik * Planeringsdag förskolan * Brev ang skolskjuts Åviken-Bäcka * Hillerstorpsskolan

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2008-02-20 12 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-24 8 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 46 Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 19.15 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-3-21 33 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Ingegerd Rönnbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-18 44 Plats och tid Gnosjöandans Kunskapscentrum kl 17.00 19.30 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-28 Sid: 1 Sammanträdesprotokoll : 2009-01-28 Sid: 1 Instans Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Personalrummet Bäckaskolan F-6 kl 17.30 20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LiseMärith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-15 58 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 19.50 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-10-18 104 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-19 22 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6, K-byggnaden kl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2012-01-18 Sid:1 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningens konferensrum kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-12-15 134 Plats och tid Åvikenskolans personalrum kl 17.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) ersättare Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-09-24 80 Plats och tid Personalrum Bäckaskolan F-6 kl 17.00 18.30 Beslutande Lizbeth Johansson (c) ordförande Daniel Karlsson (kd) ersättare Markus Kauppinen (s) 2: e

Läs mer

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Bäckaskolan F-6, lärarrummet, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande, 99-109 Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande 97-98 Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-06-11 54 Plats och tid Åsenhöga skolakl 17.30 19.00 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Sid: 62 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningen, Gnosjö, kl 15.00 -- 18.45 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-19 103 Plats och tid Nissaforsskolan kl 17.30 19.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(16) Plats och tid Hillerstorps skola 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friberg (C), 17-25 Izet

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Jessica Källberg (S) Övriga närvarande Justerare

Läs mer

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 34-39) Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-16 Sid:108 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Nelly Jansson

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Hillerstorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-09-21 Sid: 85 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Musikskolan kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet

Barn- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsutskottet 1(10) Plats och tid BU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(15) Plats och tid Kulltorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 48-58) Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Övriga

Läs mer

Bokskogens förskola, Kulltorp

Bokskogens förskola, Kulltorp 1(18) Plats och tid Beslutande Bokskogens förskola, Kulltorp Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-04-19 40 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 20.45 Beslutande Markus Kauppinen (s) ordförande Johanna Dahlin (kd) Jonas Stigson (m) Pia Thulin (m) Tomas Albinsson (c) Ann-Marie

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(16) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(14) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-06-16 78 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum kl 15.00 16.30 Bäckaskolans aula kl 18.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) Lise-Märith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2005-06-15 56 Plats och tid Gnosjö industrimuseum kl 17.00 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman (kd) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-05-17 61 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 18.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Lotta Saras (s) vice ordförande Lise-Märith Svensson (kd) Kenneth Lidman (kd) Jonas

Läs mer

KU-kontorets konferensrum

KU-kontorets konferensrum 1(17) Plats och tid Beslutande KU-kontorets konferensrum Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C)

Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) 1(17) Plats och tid Rosendal 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Jessica Källberg (S) Nelly Jansson (KD) Gunnar Friberg (C) Övriga närvarande Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret 1(11) Plats och tid Naturum kl. 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friborg (C) Jessica Källberg

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(17) Plats och tid Beslutande Kulltorps skola Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Izet Causevic

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Ku-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Nelly Palma Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-03-17 Barn- och utbildningsnämnden 22 26 2010-03-03 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 25 2010-00023 600 27 Säkerhetsåtgärder Arbetsutskottet beslutar att inbjuda Bo

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Boris Filipovic, skolekonom Åsa Gabrielsson, LF Maria Nyström, rektor, 31 Lars Almén, 33 1(16) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(12) Plats och tid Gnosjö bibliotek, kl 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Gunnar Friberg (C) Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-08-25 Barn- och utbildningsnämnden 71 78 2010-08-11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 68 2010-00054 600 76 Rapport från kvalitetsnätverket Gränslös om integration Gränslös

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden o Malung-Salens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Gunnar Friberg (C) Annie Fredriksen (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Gunnar Friberg (C) Annie Fredriksen (S) 1(16) Plats och tid BU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Gunnar Friberg (C) Annie Fredriksen

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll

Utdragsbestyrkande. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 2010-04-14 Barn- och utbildningsnämnden 35 2010-00020 041 40 Budget 2011 Skolchefen fick vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2010-03-17 i uppdrag att efterhöra de fackliga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) 1(17) Plats och tid Biblioteket, Gnosjö, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer