Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 133. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-10-29, kl 13.00 16.20"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Torsten Rundberg (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Anette Asp Olsson, ekonom, Tommy Englund, utredningssekreterare, Anita Törnkvist, tf skolchef Annika Svendsby, sekreterare Utses att justera Lene Hollner Justeringens plats och tid Förvaltningskontoret, , kl 12,00 Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby Ordförande... Jacqueline Doohan Justerande... Lene Hollner ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningskontoret Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehållsförteckning 102 Föregående mötes protokoll 103 Tillägg till resursfördelningssystemet 104 Investering Hypernet 105 Budget årselever på gymnasiet 107 Taxor Skolchefen informerar 109 Lokalbehov 110 Vinterskjuts 111 Medborgarförslag; Busskort till skolbarn boende i Mönsterås kommun 112 Läsårstider 2015/ Sammanträdestider 2015

3 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 102 Föregående mötes protokoll Arbetsutskottets beslut Protokollet från läggs till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 103 Tillägg till resursfördelningssystemet Vid elevtalsavstämningen den 15 september är det svårt och i vissa fall omöjligt att göra stora förändringar i personalplaneringen när terminen redan har startat. När antalet elever i en årskurs ligger väldigt nära delningstalet (+/-2) och det ändrar sig uppåt eller nedåt när elevavstämningen sker föreslås att en trappa införs för hur mycket man får i tillskott/får lämna ifrån sig. Vid en ökning av antalet elever ges tillskott med motsvarande ½ terminspeng innevarande termin och resterande kommande termin om antalet elever kvarstår. På samma sätt vid en minskning av antalet elever tas tillbaka ½ terminspeng innevarande termin och resterande kommande termin om antalet elever kvarstår. Ledningsgruppen har ställt sig positiv till en förändring av resursfördelningssystemet. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Till det befintliga resursfördelningssystemet fastslås följande tillägg som tillämpas vid elevastämningarna: ÅK Antal klasser Tilldelning tjänster/år Budget/år Budget/termin Förändring +/-2 elever 0 1 1, , , , , , , , , ,

5 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 104 Investering Hypernet Administrationen av barnomsorgen behöver ses över för att underlätta och effektivisera arbetet. I dag krävs ansökan, scheman, inkomstuppgifter och uppsägningar avseende barnomsorgen skriftligt med föräldrarnas underskrifter som sedan manuellt registreras i barnomsorgsregistret. Om inmatningen av uppgifterna istället kan läggas på föräldrarnas ansvar skulle en tidsbesparing och effektivisering av arbetstiden kunna göras för andra viktiga arbetsuppgifter. Lösningen är en investering av Hypernet som är ett program till vårt administrativa system IST Extens. Den är webbaserad och föräldrarna når Hypernet enkelt när som helst på dygnet när det passar. Vi skulle också göra en kostnadsbesparing av både mindre utskrifter, papper, kuvert och porto då de föräldrar som skapat ett konto i systemet istället kommer att få all dokumentation via detta samt annan information vi vill nå ut med. De kan hela tiden se sina lämnade uppgifter och kan göra sina ändringar när det behövs. För de föräldrar som inte har tillgång/möjlighet till att använda sig av Hypernet kan de självfallet fortfarande lämna sina uppgifter som tidigare. Cheferna får en bättre överblick av de placerade barnen i sina verksamheter i det administrativa systemet som de inte har tillgång till idag och får också en aktiv roll i det arbetet. Hanteringen av kösystemet förenklas och de behöver inte längre handskrivna kölistor. Givetvis finns möjligheten redan idag att använda vårt system för köhanteringen men den är inte tillräckligt tydlig för att det ska bli enkelt att använda. Även ute i verksamheterna skulle det bli en stor tidsbesparing då personalen t ex inte längre behöver skriva veckovisa barnscheman för sin planering. De får också möjligheten att se sina barn och enkelt få den information de behöver. För ca 1,5 år sedan fick vi en demonstration av Hypernet och ev investering lyftes vid förra årets budgetberedning. Då var licensavgiften kr i ingångskostnad och därefter en årlig avgift med kr/år. Kostnaden håller sig fortfarande däromkring. Två av förvaltningens tjänstemän, Annika Svendsby och Jennie Fagerlund samt två av våra förskolechefer, Carina Jacobsson och Rigmor Berndtsson har återigen tittat på systemet. De anser att det är nödvändigt att göra en uppgradering för att få en effektivisering av arbetet och bli en modernare lättillgängligare kommun för våra invånare och föreslår ovanstående investering. Detta är snart också tvunget eftersom de fått uppgifter om att vårt nuvarande Extens med tiden kommer att fasas ut, som också kommer att beröra även grundskolan, gymnasiet och komvux. Med en sådan investering skulle nämnden uppfylla både målet, Digitala service- och samhällstjänster (e-tjänster) via Mönsterås kommuns hemsida erbjuds medborgare och företag 24-timmarsservice, som Kommunfullmäktige antagit, , i Tillväxtstrategin för Mönsterås kommun och uppdraget som finns i Budget 2015 om detsamma.

6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun au 104 Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Investering av Hypernet för förskola/fritidshem godkänns.

7 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 105 Budget 2015 I regeringens budgetproposition finns inga generella bidrag avseende skolområdet. Skolchefen räknar med att de riktade bidragen kan ge ökade intäkter men fortfarande saknas en större del för att täcka den elevökning som skett eftersom vi ännu inte fått klartecken om kompensation. Dock har vi heller inte fått signal om att skära i resursfördelningssystemet. Ekonomen uppmanas att lägga budget efter nuvarande struktur och med aktuellt barn- och elevantal samt uppskatta kostnaden för ökat antal flyktingar som grund. Tf skolchef och ekonomen uppmanas också att själva bjuda in sig till Kommunstyrelsens arbetsutskott 11/11 för att återigen förklara situationen och svårigheterna med att få en budget i balans eftersom vi ännu inte fått besked om kompensation för ökat barn- och elevantal. Arbetsutskottets beslut Fortsatt budgetdiskussion och agenda för Budget 2015 blir enligt följande: - Extra arbetsutskott , kl 08,00 ca 11,00. - Barn- och utbildningsnämnden (enligt planering) - Beslut om Budget 2015 skickas till Ksau inför deras sammanträde

8 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au årselever på gymnasiet Gymnasieregionen i norra Kalmar län vill teckna en överenskommelse som bilaga till samverkansavtalet, daterat Detta skulle avse elever som av olika anledningar bedöms behöva längre tid än tre år för sin gymnasieutbildning på ett och samma program. Motsatt till andra kommuner är vi redan nu restriktiva att ta in PRIV-elever på Mönsteråsgymnasiet men när det händer sätter vi tidigt in stöd för att eleven ska klara sin utbildning på tre år. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Mönsterås kommun godkänner inte tecknande av överenskommelse om att till annan kommun betala för ett fjärde år för gymnasieelever inom ett och samma program.

9 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 107 Taxor 2015 Varje år ska kommunens taxor ses över och vid förändringar går de till Kommunfullmäktige för beslut. I annat fall när de föreslås vara oförändrade beslutar Kommunstyrelsen om det. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Kommunstyrelsen föreslås besluta om oförändrad taxa och avgifter för Musik & Kulturskolan år Kommunfullmäktige föreslås besluta att kommunen ska tillämpa maxtaxan som beslutas av Sveriges Riksdag.

10 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 108 Skolchefen informerar * Ledningsgruppen har diskuterat årets kommande budgetunderskott och vill få veta om/vilka restriktioner som ska gälla. * Inkomna kränkningsrapporter från höstterminens start delges vid nästa sammanträde med nämnden. Arbetsutskottets beslut Vid inköp som görs resterande del av budgetåret gäller restriktionen gott omdöme för verksamhetens och personalens bästa. Informationen i övrigt läggs till handlingarna.

11 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 109 Lokalbehov För att möjliggöra undervisning åt de väntade asylsökande till kommunen behöver vi lokaler med tre klassrum och tillhörande grupprum. Det gäller barn i F-6 samt eventuell förberedelseklass. Dessa lokaler bör bli i form av en ny paviljong i anslutning till Ljungnässkolan men i väntan på att det kan bli klart behövs motsvarande lokaler på annan plats, eventuellt på Kronmunken. Utredningssekreteraren framför ytterligare lokalbehov som finns för förskolan Blomman. Dessutom finns behov av åtgärder i A-huset på förskolan Eken i väntan på beslut om ombyggnad/nybyggnad. Arbetsutskottets beslut Beställning över lokaler för asylsökande enligt ovan görs till Kommunstyrelsens arbetsutskott och Tekniska kontoret. Utredningssekreteraren får i uppdrag att se över lokalbehoven för förskolan och ta fram en plan utifrån intentionen med mindre barngrupper.

12 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 110 Bun au 86 Vinterskjuts Vid ett flertal tillfällen har det inkommit skrivelser med begäran om vinterskolskjuts för högstadieelever boende i Kaggetorp. Gjorda bedömningar är att GC-vägen Kaggetorp-Krungårdsskolan är en säker skolväg och uppfyller kriterierna om belysning, vägbredd och underhåll. Begäran har avslagits. Nu har återigen en av familjerna hört av sig och ber oss se över en lösning inför vintern. Utredningssekreteraren berättar att i den kommunala planen påbörjas snöröjning när det är 5 cm djup snö på GC-vägarna. Samma behov och bekymmer förekommer i hela kommunen. Arbetsutskottets beslut Utredningssekreteraren får i uppdrag att ta fram förslag till en flexibel lösning för skolskjuts vid extrema väderförhållanden vintertid för elever i åk Utredningssekreteraren har gjort en översyn av skolvägarna för eleverna i uppdraget och utgått från likställighetsprincipen enligt 2 kap 2 i Kommunallagen som måste beaktas i det beslut som tas. Han redogör noggrant för nuvarande regler som finns för skolskjuts som tar hänsyn till både avstånd och helt eller delvis saknar gatubelysning. I de fall erbjuds vinterskjuts perioden vecka 45 vecka 7. De områden som kan bli berörda av ett nytt beslut om vinterskjuts är där det finns en GC-väg som går parallellt med en större väg. Snön från den stora vägen leder till att GC-vägens vägbana bli belamrad med snö och iskockor då den större vägen snöröjs. Framkomligheten vid GC-vägen försvåras därmed. I dessa områden finns idag 42 elever i åk 7-9 och avståndet från hemmet till skolan rör sig om mellan 1-4,3 km. Barn i F-6 är ej skolskjutsberättigade. Diskussion förs hur en flexibel lösning av vinterskjuts vid extrema väderförhållanden skulle kunna se ut och hur det i så fall skulle lösas ekonomiskt för föräldrarna. Arbetsutskottets beslut Fortsatt diskussion om flexibel vinterskjuts vid extrema väderförhållanden för de äldre eleverna sker vid arbetsutskottets nästa sammanträde,

13 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 111 Medborgarförslag; Busskort till skolbarn boende i Mönsterås kommun Rubricerat medborgarförslag är inlämnat av Hanna och Peter Roswall, Landgången 5, Timmernabben Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att överlämna det till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Förslagsställarna vill att elever bosatta i Mönsterås kommun ska få busskort för resor till och från grundskola i grannkommunen. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Följande yttrande överlämnas till Kommunstyrelsens arbetsutskott och förslaget är att medborgarförslaget angående busskort till skolbarn boende i Mönsterås kommun avslås: Förslagsställarna tar upp en viktig frågeställning vad gäller friheten för elever/föräldrar att fritt kunna välja skola och få den inriktning på utbildningen som de bedömer passar deras egna önskemål. Vi tycker det i grunden är en princip som så långt möjligt ska följas men som samtidigt måste vägas av mot andra intressen som behövs för att utveckla en skola av god kvalitet över hela kommunen. Genom den nya skollagen (SFS 2010:800) som kom för några år sedan har skolskjuts i vissa fall gjorts till en rättighet för eleven. Elever som går i den kommunala skolan i hemkommunen som kommunen har placerat eleven i, den så kallade placeringsskolan, har rätt till kostnadsfri skolskjuts vid behov. En elev ska placeras vid den kommunala skolenhet som vårdnadshavarna önskar. Detta gäller dock inte om det innebär att en annan elev måste avstå från sin rätt att gå på en skolenhet nära hemmet. I detta fall ska kommunen placera eleven vid en annan grundskolenhet. Vid fördelning av elever på olika skolor ska alltså kommunen i första hand utgå från val av skola. Elever som inte har uttryckt några särskilda önskemål ska placeras i en skola så nära hemmet som möjligt. Rätten till skolskjuts finns reglerat i skollagen och andra författningar. Den rätten innebär att kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållandena, elevens funktionsnedsättning eller någon annan särskild omständighet. Alla dessa förutsättningar ska prövas individuellt i varje enskilt fall. Rätten gäller för elever i grundskolor, grundsärskolor och gymnasiesärskolor med offentlig huvudman om eleven går i den skola kommunen placerat dem i. Kommunen får fritt organisera skolskjutsverksamheten på lämpligt sätt med beaktande av bland annat trafikförhållandena. Enligt den så kallade kommunala likställighetsprincipen ska kommuner behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat. Denna bestämmelse måste finnas som grund när kommunen utarbetar och tillämpar sina riktlinjer för skolskjutsen.

14 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott forts Bun au 111 Likställighetsprincipen kan till exempel innebära att om kommunen frivilligt åtar sig att anordna skolskjuts utöver lagens krav, som att medge skjuts till en förskoleklass, ska kommunen anordna skolskjuts på lika villkor till alla elever inom förskoleklassen. Principen ska också beaktas när man avgör på vilket sätt elevernas resvägar ska beräknas. Barn- och utbildningsnämnden har ett fastställt regelverk som styr rätten till skolskjuts. I skolskjutsreglerna finns reglerat vad som gäller vid val av skola. Där sägs att om eleven skulle ha varit skolskjutsberättigad till sin anvisade skola kan eleven erbjudas kommunterminskort till sin valda skola, förutsatt eleven avstår transport med särskild anordnad skolskjuts. Denna princip gäller vid val av skola inom Mönsterås kommun. Däremot har kommunen på grund av organisatoriska och ekonomiska skäl valt att begränsa den rätten till skolor som är belägna inom den egna kommunen. Skälet till att kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts är att eleverna själva, eller genom föräldrarna, inte ska behöva betala för utbildning som de enligt skolplikten är skyldiga att genomgå. Skolskjuts som beviljas av kommunen ska alltså vara helt kostnadsfri. Samma sak gäller i princip också all undervisning inom den obligatoriska skolan. Några avgifter får där inte förekomma. För närvarande finns två barn i förskoleklassen och 11 elever i grundskolan som aktivt har valt att förlägga utbildningen till kommunala eller fristående skolor utanför kommunen. För en plats i förskoleklassen betalas ca 60 tkr och för en i grundskolan ca 90 tkr varje läsår i s k interkommunal ersättning till den mottagande skolan. Tillsammans gör det i nuläget lite mer än 1 mkr. Om det införs kostnadsfri skolskjuts och den siffran fördubblas till 25 elever som väljer en skola utanför kommunen blir den ökade kommunala merkostnaden ytterligare ca 1 mkr. Det i sin tur skulle få betydande organisatoriska och ekonomiska konsekvenser för den utbildning som erbjuds i kommunen. I medborgarförslaget framkommer att det blir mycket dyrt för föräldrar att själva stå för kostnaden för sina barns resande till skolor utanför den egna kommunen. Huvudman för kollektivtrafiken i länet är Kalmar läns landsting. Landstinget beslutar om vilka avgifter som tas ut för busskort. Med nuvarande regelverk är det enbart kommuner/skolhuvudmän som kan köpa studerandebusskort. Privatpersoner är hänvisade till att köpa andra kortprodukter för sitt resande. Det betyder att elever/föräldrar som gör ett aktivt skolval hänvisas till att betala mycket mer än vad kommuner/skolhuvudmän behöver göra. För den som vill går det också bra att skriva ett medborgarförslag till Kalmar läns landsting och där kräva att de öppnar upp möjligheten för studerande som själva genom ett aktivt val väljer en utbildning där den egna hemkommunen saknar kostnadsansvar för resor, begära att det även för de blir möjligt köpa studerandebusskort till samma pris som kommuner/skolhuvudmän.

15 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 112 Bun au 97 Läsårstider 2015/2016 Läsårstiderna är lagda i enlighet med Regionförbundets rekommendationer som beslutades men reviderats Studiedagar saknas i förslaget. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Läsårstider för 2015/2016 fastställs i enlighet med bilaga till denna paragraf. Skolchefen får i uppdrag att i samråd med rektorerna lägga ut fem studiedagar så studieåret kommer att omfatta 178 skoldagar Tf skolchef redovisar den preliminära förläggningen av studiedagarna för nästa läsår. Orsaken till att de fortfarande är preliminära är att datumen för genomförande av Nationella proven inte fastställs förrän i december. Utgångspunkten är att försöka få så lika antal veckodagar som möjligt med anledning av schemaläggningen. Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Läsårstider för 2015/2016 fastställs i enlighet med bilaga till denna paragraf. Studiedagarna får kompletteras till beslutet så snart det är fastslagna i Ledningsgruppen.

16 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Bun au 113 Sammanträdestider 2015 Arbetsutskottets förslag till Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesplanen för år 2015 fastställs i enlighet med bilaga till denna paragraf.

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-01-28, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-25 14 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-02-25, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-04-23 50 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-04-23, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149. Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00

Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149. Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00 Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 149 Plats och tid Folkets hus Blomstermåla, 2014-12-10, kl 13.00 16,00 Beslutande Övriga deltagande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Förvaltningskontoret, , kl Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-05-27 47 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-05-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-18 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-11-18, kl 13.30 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-01 47 Plats och tid Centralskolan Rottingen 2015-04-01, kl 13.00 15,40 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,25,

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 101 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-09-17, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande 81-91 Sarah Johansson (C) Madeleine

Läs mer

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen

Sammantriidesdatum Sammanträdesrum Centralen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantriidesdatum Sida 1 () Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie Necke Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-10-02 109 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-10-02, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun Skolskjutsreglemente - för grundskola, särskola samt gymnasium - i Timrå kommun Efter beslut i barn- och utbildningsnämnden 2011-06-22 105 Innehållsförteckning Skolskjutsreglemente för Timrå kommun...1

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-11 18 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2015-02-11, kl 13.00 15,45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C), fr kl 13,20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-23 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-05-23, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Bonneau (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Skolskjutsreglemente för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Skolskjutsreglemente för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Ansvarig Jonas Rydberg Dokumentnamn Reglemente Upprättad av Tommy Johansson Berörda verksamheter förskoleklass, grundskola, grundsärskola gymnasiesärskola Fastställd datum 2011-08-25 KF 110 Dnr KS2011/701.623

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR

REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR REGELVERK FÖR SKOLSKJUTS OCH ELEVRESOR Fastställt av: Utbildningsnämnden Datum: 2018-02-13, XX För revidering ansvarar: Utbildningsförvaltningen Dokumentet gäller för: Höganäs kommun 2018-03-05 3 (7) INLEDNING

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

Skolskjutsregler. Nynäshamns Kommun

Skolskjutsregler. Nynäshamns Kommun Skolskjutsregler Nynäshamns Kommun Författning antagen av kommunfullmäktige 2008-05-07. Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26, 77. Reviderad 2014-11-27 och 2018-08-30. Skollagen Grundskola

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Centralskolan, Rottingen, , kl ,30 Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-30 105 Plats och tid Centralskolan, Rottingen, 2015-09-30, kl 13.30 16,30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Vad a r skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev mellan en påstigningsplats i närheten av bostaden och skolan. Kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

Bestämmelser för skolskjuts och elevresor i Partille kommun

Bestämmelser för skolskjuts och elevresor i Partille kommun Bestämmelser för skolskjuts och elevresor i Partille kommun Antagna av Utbildningsnämnden 2015-06-16 Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 E-post: utbildningsforvaltningen@partille.se

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-10-24 120 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-10-24, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun

Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 3 (8) Regler och tillämpningsanvisningar (skolskjutsregler) för skolskjutsverksamheten i Uddevalla kommun 1. Vem är berättigad till skolskjuts? Elever i skolan (grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola)

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun 1 (5) KF 125/2011 Dnr 2011/95 623 Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun Kommunfullmäktiges beslut Det reviderade skolskjutsreglementet för Hultsfreds kommun godkänns. Ärendebeskrivning Förslag till

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Regler och riktlinjer

Regler och riktlinjer TÖREBODA KOMMUN Regler och riktlinjer För skolskjutsar inom Töreboda kommun Antaget av kommunfullmäktige: 2016-04-25 Inledning Töreboda kommun är enligt skollagen (SFS 2010:800) 10 kap. 32 samt 11 kap.

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02,

SKOLSKJUTSREGLEMENTE. Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02, SKOLSKJUTSREGLEMENTE Kommunfullmäktige, beslut 2011-05-02, Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Sidan 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR 2 2 DEFINITIONER

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden Hotell Kronobäck , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Hotell Kronobäck, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1. Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Gröna rummet, Blomstermåla folkets hus, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Bestämmelser om rätt till skolskjuts finns för varje skolform och regleras i skollagen för grundskola samt gymnasiesärskola

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA

Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA Skolskjuts i Kungsbacka regler och anvisningar FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA Skolskjutsregler för elever i grundskola och särskola i Kungsbacka Elevs rätt till skolskjuts beskrivs i skollagen, utgångspunkter för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-25 156. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-11-25, kl 08.00 10.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-25 156. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-11-25, kl 08.00 10.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-25 156 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-11-25, kl 08.00 10.00 Beslutande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD), 119-132 Michael Carlsson

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut

Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Skolskjutsreglemente för grundskola och särskola i Dalarnas län samt bilaga med kommunens lokala beslut Innehållsförteckning 1 Lagtext och förordningar 3 2 Definitioner 3 3 Regler 3 4 Ansvarsfördelning

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08 Kommunstyrelsen Anvisningar för skolskjuts Kommunstyrelsen 2011-06-08 Lagstiftning Från och med 2011-07-01 gäller en ny skollag. I den nya lagstiftningen lyfts skolskjuts fram som en rättighet för eleven

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. för Lycksele kommuns grundskolor och gymnasieskola

SKOLSKJUTSREGLER. för Lycksele kommuns grundskolor och gymnasieskola SKOLSKJUTSREGLER för Lycksele kommuns grundskolor och gymnasieskola Fastställd av Kommunstyrelsen 2011-11-29 174, reviderad av Kommunstyrelsen 2015-06-02 112, reviderad av Miljö- och samhällsnämnden 2016-06-14

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011

Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011 Skolskjutsreglemente för grundskola och grundsärskola samt bilaga med kommunens lokala beslut Reviderad version gällande från ht 2011 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR sid 2 2 DEFINITIONER sid 2 3 REGLER sid

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Ånge kommun

Skolskjutsreglemente för Ånge kommun Skolskjutsreglemente antagen av kommunfullmäktige 2010-02-22, 8 Dnr ks 10/16. Skrivfelsrättad av hum punkt 10 2010-09-29 Skolskjutsreglemente för Ånge kommun 1 LAGTEXT OCH FÖRORDNINGAR 2 2 DEFINITIONER

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Regler för skolskjuts Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola 1 Innehållsförteckning Skolskjuts... 3 Rese- och väntetid... 3 Resor inom skolans verksamhet...

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Förskoleklass, grundskola och grundsärskola Utdrag ur Skollagen 2010, kapitel 10 32 och kapitel 11 31 Skolskjuts i hemkommunen

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-11-22 278 KS 202/17 Svar på motion (L) om fritt skolval med skolskjuts Beslut s förslag till kommunfullmäktige Ärendet Kommunfullmäktigeledamot Elin Andersson (L) har i motion daterad 19 april 2017

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Edgar Askbom

Under- Paragrafer skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Edgar Askbom Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-22 79 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-22, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts för förskoleklass, grundskola och gymnasiet

Riktlinje för skolskjuts för förskoleklass, grundskola och gymnasiet STYRDOKUMENT Sida 1(5) Riktlinje för skolskjuts för förskoleklass, grundskola och gymnasiet Område Vilket område Fastställd BKU-nämnd, 2013-05-29 67 Program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje Riktlinje

Läs mer

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 1(5) (4) SKOLSKJUTSREGLER Grundskola och grundsärskola Allmänt om kommunal skolskjuts Elever som går vid den grundskola eller grundsärskola (gäller ej fritidshem) som kommunen har anvisat eleven, har rätt

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts/elevresor inom förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola.

Riktlinjer för skolskjuts/elevresor inom förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola. SOLNA STAD Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) BUN/2013:647 TJÄNSTESKRIVELSE Riktlinjer för skolskjuts/elevresor inom förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasium och gymnasiesärskola.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Regler och tillämpningsanvisningar ÖFS 2013:44 (riktlinjer) för skolskjutsverksamheten i Österåkers kommun för elever i grundskola och särskola Antagen av Kommunfullmäktige:

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun

Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun Rutiner för skolskjuts Stenungsunds kommun Typ av dokument Beslutat av Beslutsdatum Diarienummer Rutin Dokumentägare Kommunstyrelsen Giltighetstid 2019-04-29 Framtagen av 2019/296 Reviderad Skolskjutshandläggare

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 A Barn-och utbildningsnämnden 2017-03-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Tobias Grosshed

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan.

Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan. Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum CU Persson 30 36 15 KSN 2016/5309 7.1.4 2017-02-10 Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan. Karlskrona

Läs mer

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Antaget av barn- och utbildningsnämnden, 96 BARN OCH UTBILDNING 1 Vad är skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev till och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-08-27 85 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2014-08-27, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Michael Carlsson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer