Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr"

Transkript

1 Tid: kl :00 Ajournering: kl Plats: Lokal Borgstena, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén (M) Förste vice ordförande Mats Tolfsson (S) Andre vice ordförande Marie-Louise Eng (S) ersätts av Pernilla Ohlsson (S) Oskari Anundi (S) Gabriella Andersson (V) ersätts av Björn Alexandersson (S) Staffan Falk (MP) Annacarin Martinsson (M) Monica Johansson (C) Birgit Wahlgren (L) Leif Häggblom (SD) Pernilla Ohlsson (S) Börje Larsson (S) Björn Alexandersson (S) Amanda Wiktorsson (M) Seija Noppa (M) Ingela Hallgren (KD) Daniel Assarsson (SD) Bo Drysén, stadsdelschef Anna Stenström, administrativ chef, stf stadsdelschef Håkan Anving, områdeschef förskola Lars Bengtsson, områdeschef skola Hans Abrahamsson, områdeschef IFO Barn och Familj/ÄO Ärendehandläggning och hemsjukvård Lars Larsson, chef kultur/fritid/lokalt inflytande Joakim Cannerfors, områdeschef kommungemensam förskola/skola Katarina Manfredsson, nämndsekreterare Tommi Wärme, Lärarförbundet Angelica Neville, Vårdförbundet

2 31 Upprop och val av protokollsjusterare Till justerare väljs Marie Fridén (M) med Staffan Falk (MP) som ersättare. Protokollet justeras tisdagen den 22 mars klockan på Stadsdelskontoret Norr, plan Allmänhetens frågestund Ett tjogotal elever från Bäckängsgymnasiet närvarar vid mötet. 33 Information från stadsdelschefen Emma Dahl, utvecklingsenheten på Kommungemensam Förskola och Skola presenterar Kvalitetsrapporten om fritidshemmen i Borås Stad /SDNN0050 Ansökan om bostadsanpassning, sekretess Se särskilt sekretessprotokoll /SDNN0142 Uppföljning av tillfälliga boenden för ensamkommande flyktingbarn, sekretess Se särskilt sekretessprotokoll. 2(12)

3 36 Ansökan om särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8a föräldrabalken, sekretess Se särskilt sekretessprotokoll /SDNN0042 Månadsrapport t.o.m. februari 2016 Resultatanalys Stadsdelsegen verksamhet Stadsdelsnämnden Norr redovisar i denna prognos ett underskott med 1,4 mnkr för stadsdelsegen verksamhet. I detta underskott ingår inte merkostnader för att delade turer har tagits bort utan stadsdelen prognostiserar att dessa ska finansieras av statsbidrag. För att skolan ska uppnå ett resultat i balans behöver den planerade personalbemanningen minskas. Det finns osäkerhet i prognosen när det gäller behov och kostnader för de nyanlända eleverna, fördelning av statsbidrag samt om det finns någon utbildad personal att tillgå. IFO signalerar om ett befarat underskott. Sedan i december har ärendehandläggning ökat sina beställningar över budget och detta gäller främst köp av korttidsplatser. Prognosen förutsätter att nivån minskar till budgeterad nivå inom kort. Osäkerhet finns när det gäller avsatt budget för bostadsanpassningsbidrag samt att utvecklingen av intern hemtjänst inte går att följa i nuläget eftersom uppgifter saknas/är ej tillförlitliga i verksamhetssystemet. Detta innebär ett problem ur styr- och ledningsperspektivet. Resultatanalys Kommungemensam verksamhet Stadsdelsnämnden Norr redovisar i denna prognos ett underskott med 10,3 mnkr för kommungemensam verksamhet. I detta underskott ingår inte beräknade merkostnader för att delade turer har tagits bort eftersom detta prognostiseras att finansieras via statsbidrag. Att Centrum för flerspråkigt lärande, CFL, redovisar ett underskott beror på att denna enhet inte fått några ökade anslag trots en dubblering av antal elever. Prognosen förutsätter att det finns tillgänglig personal. Äldreomsorgens underskott beror på ett flertal olika faktorer som ännu inte är kända, t ex om och när beslut fattas om omdaning till annan typ av boende. Stadsdelsnämnden Norr godkänner månadsuppföljningen för perioden januari februari 2016 och översänder densamma till Kommunstyrelsen. Protokollsanteckning Allianspartierna lämnar en protokollsanteckning enligt bilaga 1. 3(12)

4 /SDNN0210 Svar på rapport från Stadsrevisionen: Granskning av Borås Stads elevhälsoverksamhet Stadsrevisionen har granskat elevhälsan i den kommunala grundskolan i Borås Stad. Utgångspunkten för granskningen är kommunens ansvar enligt Skollagen. Stadsrevisionen gör följande bedömningar. Övergripande styrning och ledning med kommungemensamt ansvar för verksamheten är bristfälligt, och riskerna för att elevhälsan inte är likvärdig i Borås Stads skolor är betydande. Elevhälsoplanen för Borås Stad är inte uppdaterad och används inte i verksamheten. Dokumentation och uppföljning av enskilda elevärenden genomförs inte likartat, och det saknas ett enhetligt digitalt dokumentationsstöd. Rekryteringsproblemen inom elevhälsans professioner innebär risker för att kvaliteten inte kan upprätthållas. Ett ökat antal nyanlända elever innebär utmaningar för verksamheten och en ökad risk för att verksamhetsmålen inte ska kunna uppnås. Mot ovanstående bakgrund identifierar Stadsrevisionen ett utvecklingsbehov inom områdena styrning/ledning, elevhälsoplan, uppföljning/dokumentation samt förutsättningar för rekrytering av personal. Det är stadsdelsnämndens uppfattning att likvärdigheten i elevhälsoarbetet väsentligt förbättrades i samband med stadsdelsbildningen, men kan även konstatera att det finns skillnader i förutsättningar och resurser mellan stadsdelarna. Förutsättningarna för likvärdighet i elevhälsoarbetet torde ha ytterligare bättre förutsättningar då den samlas i en gemensam nämnd Stadsdelsnämnden Norr godkänner svaret på revisionsrapporten och översänder det till Stadsrevisionen i Borås Stad /SDNN0155 Initiativärende: Utnyttja kommunala lokaler släpp in fritidsgården i gamla biografen på Sjöbo! Ett initiativärende har inlämnats till nämnden med uppmaningen att den gamla biografen på Sjöbo torg måste användas. Motionärerna anser att bland annat fritidsgården har stort behov av lokalen. Fastighetsägaren AB Bostäder har svarat Stadsdelsnämnden att biografen måste 4(12)

5 renoveras för att bli uthyrningsbar. Detta medför att hyran väsentligt kommer att ökas jämfört med tidigare hyresbelopp. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att hyreskostnaden blir orimligt hög och att det därför inte är möjligt att bruka biografen för nämndens verksamheter. Initiativärendet är därmed besvarat /SDNN0040 Svar på E-petition: Boklådor mot intolerans En e-petition har inkommit från samhällsklassen SA13N på Bäckängsgymnasiet där det yrkas att Borås Stad skall upprätta en handlingsplan för att tillse att förskolor får boklådor med material för att utveckla barnens normkritiska tänkande. Vidare påpekas att förskollärarna kan behöva viss form av fortbildning inom området. Stadsdelsnämnden Norr delar uppfattningen att det är viktigt att arbeta med att utveckla förskolebarnens normkritiska tänkande. I strategin Bildningsstaden Borås slås fast att värdegrundsfrågor är ett utvecklingsområde som förskolor och skolor ständigt skall arbeta med. I Utvecklingsplan 2016 för förskolan som fastställts av förvaltningscheferna och som beskriver arbete på strategisk nivå, slås fast att förskolecheferna har i uppdrag att under de kommande tre åren se till att kompetensen kring normkritiskt förhållningssätt utvecklas hos personalen. När det gäller tanken på boklådor ser Stadsdelsnämnden Norr att detta kan vara ett utmärkt sätt att arbeta med frågan i förskolan, men anser att förskolorna själva måste besluta om hur detta viktiga arbete bör bedrivas. E-petitionen överlämnas därför till områdeschef för Kommungemensam Förskola och Skola som ges i uppdrag att diskutera frågan vidare i organisationen för att se hur denna idé på bästa sätt kan tillvaratas. Stadsdelsnämnden Norr uppdrar åt Områdeschef för Kommungemensam Förskola och Skola att arbeta för att intentionerna i e-petitionen kan tillvaratas i organisationen. Svaret på e-petitionen översänds till Kommunstyrelsen. 5(12)

6 /SDNN0203 Svar på remiss: Ansökan från Föreningen islamska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem Stadsdelsnämnden Norr har fått möjlighet att yttra sig över en ansökan från Föreningen islamiska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem. Stadsdelsnämnden Norr föreslås avstyrka remissen med hänsyn till följande. Då styrelsens stadgar hänvisar till föråldrad skollagstiftning anser Stadsdelsnämnen Norr att det är oklart om styrelsen känner till vilka villkor som idag gäller för att bedriva fristående skola. En fristående skola ska vara öppen för alla. Med skolans muslimska profil, det sätt skolan marknadsförs och genom att intresseanmälan gått ut via muslimska församlingar och föreningar, anser Stadsdelsnämnden Norr att det i praktiken endast är muslimska familjer och elever som kommer att söka sig dit. Skolan har en konfessionell inriktning. På dagen kommer en frivillig bönestund hållas utanför undervisningstid. Detta är förenligt med lagstiftningen men Stadsdelsnämnden Norr anser att det finns en klar risk att elever som inte väljer att delta i bönestunden kan komma att uppleva ett utanförskap på sin skola. I ansökan framgår att islamstudier kommer att erbjudas som elevens val. Enligt skolförordningen skall skolan erbjuda ett allsidigt urval av ämnen som elevens val. Även om ett allsidigt urval kommer att erbjudas ser Stadsdelsnämnden en risk att elever kan känna sig tvungna att välja islamstudier på elevens val om detta är skolans profil. Borås Stad har idag bekymmer med boendesegregation vilket gör att en del av de kommunala skolorna har en alldeles för låg andel elever med svensk bakgrund och vice versa. Dessa skolor har bekymmer med låga resultat och vi ser tecken på ett ökande utanförskap bland elever med utländsk bakgrund. Svenska elever och vårdnadshavare tenderar att välja bort skolor med en allt ökande andel elever med utländsk bakgrund, vilket går stick i stäv med integrationstanken. Bristen på svenskspråkiga kamrater hämmar elevernas språkutveckling, förstärker negativa självbilder och blir en grogrund för främlingsfientlighet i olika elevgrupper. Stadsdelsnämnden Norr anser att det ur ett integrationsperspektiv vore olyckligt att starta en fristående skola med etnisk eller religiös profil. Förslag till beslut Malin Carlsson (S) föreslår att Stadsdelsnämnden Norr avstyrker remissen Ansökan från Föreningen islamiska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem. 6(12)

7 Marie Fridén (M) föreslår att Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen Ansökan från Föreningen islamiska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem, se alternativt beslutsförslag i bilaga 2. sgång Ordförande ställer förslagen på bifall dels till sitt eget förslag och dels till Marie Fridéns (M) förslag och finner det förstnämnda förslaget med övervägande ja besvarad. Marie Fridén (M) begär omröstning. Följande omröstningsproposition föreslås och godkänns: Den som bifaller Malin Carlssons (S) förslag röstar ja, den det ej vill röstar nej: vinner nej har Stadsdelsnämnden beslutat enligt Marie Fridéns (M) förslag. Omröstning Vid omröstning röstas ja av Malin Carlsson (S), Mats Tolfsson (S), Pernilla Ohlsson (S), Oskari Anundi (S), Björn Alexandersson (S), Staffan Falk (MP), Leif Häggblom (SD) och nej av Marie Fridén (M), Annacarin Martinsson (M), Birgit Wahlgren (L) och Monica Johansson (C). Stadsdelsnämnden Norr avstyrker remissen Ansökan från Föreningen islamiska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem. Reservation Allianspartierna reserverar sig till förmån för ett tillstyrkande av remissen enligt det alternativa beslutsförslaget, bilaga /SDNN0190 Uppföljning av Kulturplanen för grundskolan och grundsärskolan 2015 Kulturplanen för grundskolan och grundsärskolan är fastställd av Stadsdelsnämnden Norr den 15 december 2014 och gäller för stadsdelsnämnderna. Enligt planen ska Kommungemensam Förskola och Skola på Stadsdelsförvaltningen Norr följa upp aktiviteterna i planen och i februari varje år rapportera utfallet till sin nämnd. Syftet med Kulturplanen är att främja en mer jämlik tillgång till kultur för alla Borås Stads grundskoleelever. Att skapa och få uppleva kultur är viktigt för människans alla sinnen och är dessutom en väg för ökad måluppfyllelse. Stadsdelsnämnden Norr godkänner uppföljningen av Kulturplanen för grundskola och grundsärskola och översänder den till Stadsdelsnämnden Öster, Stadsdelsnämnden Väster och Kulturnämnden. 7(12)

8 /SDNN0174 Revidering av Borås Stads riktlinjer för medborgardialog Stadsdelsnämnden Norr har fått möjlighet att besvara ett antal frågor från Kommunstyrelsen inför revideringen av Borås Stads riktlinjer för medborgardialog. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att godkänna upprättade svar på frågorna gällande medborgardialog och översänder svaren till Kommunstyrelsen /SDNN0043 Revidering av Stadsdelsnämndens delegationsförteckningar Nuvarande delegationsförteckningar stämmer inte överens med gällande lagstiftning vad gäller omedelbart omhändertagande enligt Lag om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Vidare saknas delegation för ärenden om överklagande och yttrande till Högsta förvaltningsdomstol och ärenden om inhibition till kammarrätt och Högsta förvaltningsdomstol. Det saknas även delegat att besluta i jävsfrågor gällande handläggning av individärenden. Stadsdelsnämnden Norr beslutar att revidera stadsdelsnämndens delegationsförteckningar enligt utsända handlingar /SDNN0043 Förordnande i ärenden enligt lag om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och enligt lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) Förordnande kan ges till en ordinarie ledamot i stadsdelsnämnden eller tjänsteperson inom förvaltningen, då sociala utskottets beslut inte kan avvaktas. Vid beslut om tvångsåtgärder är förordnandet reglerat i gällande lagstiftning. Ett namngivet förordnande rekommenderas av Socialstyrelsen även vid upphörande av tvångsåtgärder. Ett förordnande ökar individens rättssäkerhet och med anledning av det behöver nuvarande delegationsförteckning uppdateras. Stadsdelsnämnden Norr förordnar nedanstående personer att fatta beslut enligt lag om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och enligt lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), som beskrivs nedan. som fattas med stöd av förordnande ska anmälas till Stadsdelsnämnden Norr. Nuvarande delegationsförteckning kommer att revideras. Omedelbart omhändertagande enligt LVU och LVM 8(12)

9 Stadsdelsnämnden Norr förordnar nedanstående ledamöter samt tjänstepersoner att fatta beslut enligt lagrum: om omedelbart omhändertagande av barn och ungdom, då utskottets beslut inte kan avvaktas, 6 1 och 2 stycket LVU Omedelbart omhändertagande, 13 LVM om hur vården ska ordnas och var den unge ska vistas under vårdtiden då utskottets beslut inte kan avvaktas, 11 1 och 2 stycket LVU Begäran om inhibition till kammarrätt/högsta förvaltningsdomstol då utskottets beslut inte kan avvaktas, 6 kap 33 KL, 29 FL om tillfälligt flyttningsförbud samt tillfälligt flyttningsförbud ska upphöra då utskottets beslut inte kan avvaktas, 27 2 stycket och 30 2 stycket LVU om upphörande av flyttningsförbud då utskottets beslut inte kan avvaktas, 26 2 stycket LVU om att omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU ska upphöra då utskottets beslut inte kan avvaktas, 9 3 stycket LVU. - Ordförande Malin Carlsson (S) - 1:e vice ordförande Marie Fridén (M) - 2:e vice ordförande Mats Tolfsson (S) - ledamot Staffan Falk (MP) - ledamot Birgit Wahlgren (L) Handräckningsbegäran Stadsdelsnämnden Norr förordnar nedanstående ledamöter samt tjänstepersoner att fatta beslut enligt lagrum: att begära polishandräckning för att genomföra beslut om vård eller omhändertagande enligt LVU, 43.2 LVU - Ordförande Malin Carlsson (S) - 1:e vice ordförande Marie Fridén (M) - 2:e vice ordförande Mats Tolfsson (S) - Ledamot Staffan Falk (MP), - Ledamot Birgit Wahlgren (L) - Områdeschef Hans Abrahamson - Enhetschef Sara Jönsson - Enhetschef Catharina Roos - Metodhandledare Annika Samuelsson - Socialsekreterare Carina Toivonen - Socialsekreterare vid sociala jouren: Marie- Louise Olsson, Camilla Sannholm, Hanna Bäckman och Christina Johansson Stadsdelsnämnden Norr beslutar att godkänna förordnande av ledamöter och tjänstepersoner som angetts ovan. 9(12)

10 46 Anmälningsärenden Stadsdelsnämnden Norr godkänner redovisningen av anmälningsärenden och lägger dessa till handlingarna. a. Framställan om behov av ytterligare lokal för boende för ensamkommande asylsökande barn, Dnr 2015/SDNN b. Skolinspektionen: Anmälan om stödinsatser för elev vid Fristadskolan, Dnr 2016/SDNN c. Kvalitetsrapport Fritidshemmet 2015, Dnr 2016/SDNN0037 d. IVO; Tillstånd att bedriva enskild verksamhet i form av hem för vård och boende enligt SoL, Dnr 2016/SDNN e. Skrivelse ang moduler på Fristadskolan, Dnr 2016/SDNN f. från Skolinspektionen; Anmälan om elevs rätt till särskilt stöd vid Asklandeskolan, Dnr 2015/SDNN g. från Stadsdelsnämnden Väster gällande motionen Länge leve kärleken!, Dnr 2015/SDNN0194 h. Undertecknad överenskommelse om mottagande av samt anordnande av boende för barn utan legal vårdnadshavare i Sverige, s.k. ensamkommande barn från Migrationsverket, Dnr 2014/SDNN i. Remissvar, motion: Inför en dietisttjänst i äldreomsorgen, Dnr 2015/SDNN j. Skrivelse från vårdnadshavare ang Fristadskolan, Dnr 2016/ k. Förfrågan om att öppna förskola/öppen förskola, Dnr 2016/SDNN l. Länsstyrelsen i Västra Götaland; Utlysning av medel till kommuner och kommunalförbund för insatser och samverkan som väsentligt bidrar till att underlätta bosättning och öka mottagningskapaciteten i kommunerna , Dnr 2016/SDNN m. Kommunfullmäktiges beslut Svar på motion av Anna Svalander (FP) om att frångå kösystemet till de fristående skolorna i Borås så att dessa också kan ta emot nyanlända elever, Dnr 2016/SDNN n. Kulturnämndens Uppföljning av Kulturplan för grundskola och grundsärskola 2015, Dnr 2016/SDNN (12)

11 47 Delegationsbeslut Stadsdelsnämnden Norr godkänner redovisningen av delegationsbeslut och lägger dessa till handlingarna. Listor med delegationsbeslut från verksamheterna Listor (nr 1-4) med delegationsbeslut från verksamheterna för februari 2016, samt övriga delegationsbeslut (nr 3 9) SEKRETESS 1. äldreomsorg (biståndsbeslut och bostadsanpassning) 2. individ- och familjeomsorg (familjerätten) Övriga delegationsbeslut 3. Protokoll från Socialt utskott , , och Lex Sarah utredningar, Dnr 2015/SDNN Dnr 2015/SDNN Dnr 2015/SDNN Dnr 2015/SDNN Dnr 2015/SDNN Lex Sarah anmälningar, Dnr 2016/SDNN Dnr 2016/SDNN Delegationsbeslut: besluts- och behörighetsattestanter 2016, 2016/SDNN Delegationsbeslut att utreda kränkande behandling, grundskola Delegationsbeslut, anställning och upphörande av anställning, Delegationsbeslut, beslut att frångå vårdnadshavares önskemål om placering vid skolenhet, Dnr 2016/SDNN (12)

12 /SDNN0007 Val av ledamot till Lokalt brottsförebyggande råd, BRÅ Stadsdelsnämnden har under förra mandatperioden fastställt organisationen för Lokalt BRÅ, Brottsförebyggande Råd, och de lokala nätverksgrupperna. Lokalt BRÅ har till uppgift att sammanställa och analysera information från lokala nätverksgrupper, fatta beslut om åtgärder i ett stadsdel Norrs perspektiv, informera nämnden om situationen i stadsdelen och svara för kontakterna gentemot Borås Stads BRÅ. Lokalt BRÅ utser en representant till Borås Stads BRÅ. Två representanter från Stadsdelsnämnden finns med i Lokalt BRÅ Norr. Utskottet består av en representant från den Rödgröna gruppen samt en representant från Alliansen. Gabriella Andersson (V) har tidigare varit den Rödgröna gruppens representant men hon är entledigad från sitt uppdrag i Stadsdelsnämnden Norr fr.o.m Därför behöver en ny representant väljas. Annacarin Martinsson (M) är Alliansens representant. Stadsdelsnämnden Norr utser Börje Larsson (S) till ledamot i Lokalt BRÅ t.o.m Justeringsdag: tisdagen den 22 mars klockan 11.30, Stadsdelskontoret Norr Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 23 mars Katarina Manfredsson Malin Carlsson (S) Marie Fridén (M) Sekreterare Ordförande Justeringsperson 12(12)

13 Protokollsanteckning Bilaga 1 Ärende 7 Månadsrapport t.o.m februari 2016 Vi har på dagens nämndmöte beslutat att godkänna månadsuppföljningen för perioden januari februari 2016 och översända densamma till Kommunstyrelsen. Allianspartierna har följande synpunkter att föra fram: Stadsdelsnämnden Norr redovisar i denna prognos ett underskott med 10,3 mnkr för kommungemensam verksamhet. Vi ser med stor oro på prognosen. Vi vill vid nästa nämndmöte se förslag på åtgärder för att nämndens budget för 2016 ska kunna hållas. Borås För allianspartierna i SDN Norr Marie Fridén (M) 1:e vice ordförande

14 ALTERNATIVT FÖRSLAG Bilaga 2 STADSDELSNÄMND NORR Svar på remiss: Ansökan från Föreningen islamska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem. Kommunstyrelsens diarienummer: 2016/KS0197 Förslag till beslut: Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen i enlighet med bilagt yttrande och översänder det till Kommunstyrelsen. Nämndens yttrande Stadsdelsnämnd Norr har beretts möjlighet att yttra sig över en ansökan från Föreningen islamiska skolan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående grundskola, förskoleklass och fritidshem. I ansökan hänvisar föreningen till stadgar som relaterar till en ej gällande skollag. Det är en viktig sak för Skolinspektionen att ta med i bedömningen. Rubricerad ansökan gör att nämnden, med tillstyrkan, önskar att följande frågeställning beaktas i Skolinspektionens prövning av ansökan: - Hänvisning i stadgar till ej giltig skollag. Allianspartierna i Stadsdelsnämnd Norr Marie Fridén (M) 1:e vice ordförande Birgit Wahlgren (L) Monica Johansson (C) Ingela Hallgren (KD)

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18.00 19.20 Ajournering: kl. 18.45 19.00 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 1-13 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén (M)

Läs mer

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 17.00 20.25 Ajournering: kl. 19.30 19.50 kl. 20.10-20.25 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 133-150 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande,

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 17.00 19.43 Ajournering: kl. 19.00 19.20 kl. 19.30 19.35 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 151-174 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande,

Läs mer

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering.

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering. PROTOKOLL 1(6) Tid och plats Kl 18.00 18.45 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 18.00 18.20 ajournering. Omfattning 1-12 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf M) Bertil Myhrberg, 1:e

Läs mer

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Tid: kl. 17.00 19.20 Ajournering: kl. 18.45 19.15 Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Paragrafer: 105-129 Ledamöter: Ersättare: Malin Carlsson (S) Ordförande Marie Fridén (M) Förste

Läs mer

Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18:00 19:50 Ajournering kl. 19:00 19:30 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 97-116 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S), Ordförande Malin Wickberg

Läs mer

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32

Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Tid: kl. 17.00 18.45 Ajournering: kl. 18.15 18.35 Plats: Stadsdelsförvaltningen Norr, Olovsholmsgatan 32 Paragrafer: 149-172 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Mats Tolfsson (S) Ordförande Marie Fridén (M)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18: Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl

Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18: Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 1(11) Plats och tid Sammanträdeslokal Sjöboskolans matsal, Sjöbo kl. 18:00-21.30. Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 21.05-21.20 ande Övriga närvarande Ledamöter Malin Carlsson

Läs mer

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr

Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Tid: kl. 18.00 20.20 Ajournering: kl. 19.25 20.00 Plats: Lokal Borgstena plan 1, Stadsdelsförvaltningen Norr Paragrafer: 175-198 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Malin Carlsson (S) Ordförande, Marie Fridén

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411

Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411 1(4) Svar på remiss: Handlingsplan Ett gott liv var dag Kommunstyrelsens diarienummer: 2014/KS0411 Nämndens beslut Stadsdelsnämnden Norr tillstyrker remissen och översänder svaret till Kommunstyrelsen.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås 2016-11-10 1(5) Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00-17.15, Scandic Plaza Borås Omfattning 1-9 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) Marie Fridén (M) Linda Ikatti (S) Robert Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S)

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S) Tid: kl. 9:00 10:37 Ajournering: kl. 9:54 10:30 Plats: Arbetslivsförvaltningen, Österlånggatan 72 Paragrafer: 6 13 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Mats Tolfsson (S), ordförande, Urban Svenkvist (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 1 (10) Tid: 18:00-18:55 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 69-82 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn:

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2018-11-06 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Övriga kallade David Gyllenstråle, Socialchef, Fanny Rosling, Stabschef, Inger Jakobsson, Avdelningschef, Maria Cameron, Avdelningschef,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05

Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05 1(26) Plats och tid Sammanträdeslokal Borgstena, Stadsdelskontoret Norr, kl. 18:00-21:05 Ajounering Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 20:25-20:50 ande Övriga närvarande Ledamöter Malin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44

Joakim Cannerfors kommungemensam skola/förskola 44 Stefan Eriksson kommungemensam skola/förskola 44 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 17.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 43 53 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Tobias Edin (V) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta Bergman

Läs mer

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18: Instans 1(7) Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:00-19.00 Beslutande Närvarande Övriga Ledamöter Per Carlsson (S), Ordförande Ulf Sjösten (M), 1:e vice ordförande Lennart Andreasson

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid ande Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan 15.00-17.00 Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M)

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande.

Ordföranden ställer de båda förslagen mot varandra och finner att Förskolenämnden beslutat i enlighet med den rödgröna gruppens yrkande. PROTOKOLLSUTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-02-02 8 Dnr 2017/FN0001 332 Motion Bemannad parklek året runt på Stadsparkens lekplats Kommunstyrelsen har till Förskolenämnden översänt rubricerad motion

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik Ajournering 10.30-11.30 för gruppmöten 5 juni 2013 kl. 08.30 11.30 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-11-17 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 1 (12) Tid: 18:00-19:40 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 146-161 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kerstin Hermansson

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 290/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 290/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3 Protokoll Sö 290/2015 Socialnämnd öster Datum: 2016-03-17 Klockan: 14:00-17:50 Plats: Jätten Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter John Johansson (S) Sara Maxe (KD) Britten Uhlin (S) Monica Skålberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 17:00-19:35 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund Nilsson

Läs mer

54 Moa Blom, nämndsekreterare Lena Cederlund, ekonom Marie-Louise Magnusson, ekonom 39 41

54 Moa Blom, nämndsekreterare Lena Cederlund, ekonom Marie-Louise Magnusson, ekonom 39 41 2013-10-22 1(18) Plats och tid Justerade paragrafer Förvaltningen för individ- och familjeomsorg, Parkg. 6, lokal Oden 22 oktober 2013 kl. 13.15 16.30 Ajournering mellan 41 och 42 kl. 14.40 14.55 39-54

Läs mer

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP)

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP) 1 (6) Tid: 18:00-18:30 Ajournering: Ingen ajournering görs. Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 144-150 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson (V), Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46. Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Tid: kl. 13:00-13:57 CKS kl. 15:18-15:46 Ajournering: kl. 13:57-14:05 14:05-14:48 Plats: Boråsregionens etableringscenter, Österlånggatan74, våning 3 Paragrafer: 27 39 Ledamöter: Mats Tolfsson (S), ordförande,

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Förskole- och grundskolenämndens delegationsordning Antagen av Förskole- och grundskolenämnden 2019-01-29, FGN 1:9 Dnr: FGN 2019/0012 Kommentar: - 1 Delegationsordning för

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 1 (12) Tid: 18:00-19:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 97-111 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09:00 12.00, ajournering 9.40-10.00 samt 11.05-11.15. Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) 2:e vice ordförande Lennart Badersten

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag KU 2 BESLUTSFÖRSLAG Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag samt implementera Bunkeflomodellen i kommunens skolor Kommunstyrelsen

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-08-31 Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Välfärd och Utbildning Sven Höper Telefon 031-3680113 E-post: sven.hoper@stadshuset.goteborg.se Utredning av skolverksamheten

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Debatten kl. 08:30-09:15

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Debatten kl. 08:30-09:15 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 08:30-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Kjell Öhrström (M) (ordförande) Margaretha Wiberg (M) Christina Blom Andersson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 29/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:20 Plats: Jätten

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 29/2015. Datum: Klockan: 14:00-17:20 Plats: Jätten Protokoll Sö 29/2015 Socialnämnd öster Datum: 2015-06-11 Klockan: 14:00-17:20 Plats: Jätten Närvarande ledamöter John Johansson (S) Sara Maxe (KD) Carl-Johan Wase (M) Carola Johansson (S) Kjell Henriksson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.30 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 17.00-18.15 Omfattning 40-49 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Marie Samuelsson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 72 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 73 Informationsärenden 74 Delegationsärenden 75 Rapporter och skrivelser 2015 76 Övrigt 77 Delårsrapport

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-02-23 1(5) Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 16-27 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Karl-Anders Andersson (C) Johnny Ernflykt (M) Monica Nordqvist. Ärende

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Karl-Anders Andersson (C) Johnny Ernflykt (M) Monica Nordqvist. Ärende REGISTER Tid: Torsdag den 10 januari 2019 kl. 09.00-14.00 Ajournering: 12.10-13.00 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Justeringsdatum: Tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08.30 Justeringsperson: Ordförande:

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer