Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (KS)"

Transkript

1 Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS) Plats och tid Sommarhemsskolan konferensrum kl. 13:00-16:10 Ledamöter Monica Bang Lindberg (L) Ronny Johansson PRO Solveig Eriksson SKPF vice ordf. Åsa Lewau Johansson HSO NHR vice ordf. Lennart Eriksson DHR Aina Nordström HSO Psoriasis Tjänstgörande ersättare Övriga David Höglund Velasquez (V) för Kenneth Engelbrektsson (S) Lisbeth Granåsen Brandt SPF för Stig Axelsson SPF Kirsti Soleim Carlsson RPG för Lena Augustsson RPG Ronny Blidberg HSO för Rolf Rodin HSO Annika Thorström kommunledningskontoret Marika Delvret, rektor, barn och utbildning 2 Karin Westman, trafikingenjör, samhällsbyggnad 3 Stefan Björling, utredare, samhällsbyggnad 3 Anna Gebo, stadsträdgårdsmästare, samhällsbyggnad 3 Bengt Alm, sektionschef, kultur och fritid 3 Utses att justera Ronny Johansson Justeringens plats och tid Paragrafer 1-4 Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Annika Thorström Åsa Lewau Johansson Ronny Johansson BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Stadshuset Kommunledningskontoret vån 4 Anmäls till Kommunstyrelsen Underskrift Annika Thorström

2 1 Dnr KS 2750/75 Upprop samt val av justerande Upprop förrättas och justerande utses. Beslut funktionshinderfrågor beslutar att utse Ronny Johansson, PRO till justerande.

3 2 Dnr KS 2792/32 Rundvandring på skolan Rektor Marika Delvret berättar att skolan är en F till årskurs 9 skola. På skolan går ca 650 elever och det arbetar ca 100 personer på skolan såsom vaktmästare, skolbespisning, städpersonal och lärare. Vissa delar av den nya skolan ligger på samma plats som den gamla, exempelvis matsalen. Skolan har tillgång till en av kommunens största idrottshallar. Rådets ledamöter visas runt på skolan. Ordförande tackar för rundturen och informationen.

4 3 Dnr KS 2775/66 Ärendebalanslista Kommunens plan för cykel och gångbanor Karin Westman, trafikingenjör på samhällsbyggnad, berättar om cykelplanen som samtliga förvaltningar har varit med och tagit fram. Målet är att öka cyklandet vid arbetspendling, fritidsresor och turism. Kommunen behöver bland annat förbättra infrastrukturen så att cyklister får ta plats och prioriteras före biltrafiken. För att nå detta behövs tydlighet,nya projekt, detaljplaner mm, mer pengar till cykelvägar eller omdisponering inom befintlig budget samt att samplanera VA-projekt och större asfalteringsarbeten. Man arbetar också kontinuerligt med inventering och åtgärder av mindre förbättringsarbeten, ny skyltning, röja växtlighet och laga hål och ojämnheter. Några vägar som man sett över är Lagerbergsgatan, Fasserödsvägen, Helenedalsvägen, Dalstigen, Studievägen. Kostnaden för en cykelparkering med tak är ungefär kronor. Uddevalla har jämförelsevis många cykelvägar där moped inte får köras. Frågor ställdes om hur kommunen tänker för att synskadade ska kunna känna sig säkrare och kunna röra sig fritt. Kommer man att ha separerade gång/cykelvägar? Eftersom cyklar med elmotorer går fortare är det svårt att uppmärksamma dessa? Man önskar att kommunen och handikaprörelsen sätter sig ner och diskuterar detta. Karin tar med sig de framförda synpunkterna. Uppföljning av trygghetsvandring på strandpromenaden. Stefan Björling, utredare på samhällsbyggnad genomförde tillsammans med ca 15 personer som representerade pensionärs- och handikapprörelsen i Uddevalla, medborgarförslagsställaren Ann-Britt Pettersson och tjänstemän från tekniska kontorets stab och gata och park, en trygghetsvandring på strandpromenaden den 17 november Synpunkter som kom upp var bland annat att skyddsräcke saknas; att skyltningen är förfärlig; att fel sorts grus används vilket gör det svårt att ta sig fram med rullstol och barnvagn; för få toaletter och ingen handikapptoalett; slukhål; dålig asfalt och mycket mer. Komplett lista med svar skickas med protokollet. Önskemål om att få soffor/bänkar vid museet där utflyktsbussarna stannar och där det spelas boule (över delen av parken)? Anna Gebo, stadsträdgårdsmästare på samhällsbyggnad, berättar allmänt om parksoffor i kommunen. Det finns 572 st soffor runt om i kommunen i ett 50-tal modeller vilket är för många, målet är ca 10 modeller. Kostnaden för en soffa är runt kr. Man vill ha blå soffor runt Bäveån som symboliserar vattnet, gröna soffor i centrum och röda soffor i övriga delar av kommunen.

5 forts: 3 Man försöker ta hänsyn till tillgänglighet där det är möjligt, men även placering och utformning. Ibland kan formspråket vara ett hinder, t ex klassisk stil i Margaretegärde. I år kommer det nya soffor till Hasselbacken, Dyrehaven, och Norra och Södra Hamngatan. Målet är att parkbänkarna ska göra nytta för flest medborgare. Rådet har önskemål om soffor vid museet. Vissa önskemål är svåra att uppfylla ex. soffor under träden vid museet, detta på grund av att det är mycket fåglar i dessa träd som smutsar ner. Det finns soffor runt häcken idag, förslag framfördes om att man skulle kunna vända dem. Om det finns soffor utplacerade på vintern är kommunen skyldiga att snöröja runt dem, d.v.s. man får inte lägga snö på och blockera dem. Detta kan vara ett problem på vissa platser där det inte finns möjlighet att förvara snön. Så är situationen bland annat på Kungsgatan. Förslag om att sätta upp vikbara stolar på väggen framfördes. Anna tar med sig de framförda förslagen och undersöker möjligheten att tillgodose de olika önskemålen. Information om planeringen av Källdalsskolan Frida Olsson, projektledare på samhällsbyggnad, informerar om att man har börjat planera för en ny skola på Källdal, vid Överskottsbolaget. Planen är överklagad och har därför ännu inte vunnit laga kraft. Skolan är planerad att blir en F till årskurs 6 skola med bland annat särskola, idrottshall, bibliotek och fritidsgård. Skolan kommer att ha ett grönområde som kommer att vara tillgängligt även för allmänheten. På skolgården kommer det att finnas bollplan och annat för aktivt lekande, men även områden som passar sig för lugnare lek. Särskolan kommer att ha en egen del av skolgården. Det kommer att finnas olika entréer i skolan, en huvudentré, en för eleverna och en vid idrottshallen. Idrottshallen kommer att vara i fullstorlek och ha sittplatser för ca 200 personer. Enligt tidplanen kommer projektarbetet att pågå till mars 2017, det innebär många möten med berörda för att få med så många synpunkter och önskemål som möjligt. Man planerar sedan för att skolan ska stå klar januari Information om vandringsleder och Vindsvalan, där man efterlyser parkbänkar Bengt Alm som arbetar på anläggningssidan på kultur och fritid anser att det inte är några större svårigheter att göra några sittplatser vid Vindsvalan. Frågan är på vilken nivå som bänkarna bör vara, räcker det med träbänkar såsom halva stockar eller krävs det funktionsanpassade bänkar? Åsikterna är att det nog bör vara bänkar som smälter in i miljön men som inte är långt från vägen. Han tar med sig synpunkterna och arbetar efter dem.

6 forts: 3 Skötsel gällande handikapbadet på Mollön. Bengt Alm berättar om att det är svårt att få Mollön att fungera bra. Förutom att det är mycket folk i vägen är det bekymmer med nivåskillnader, hala ramper, många som parkerar på handikapplatser, bilar och trailers som parkerar i vägen, fiskare som lämnar fisk och krokar på bryggan. Det har funnits tankar på att ha handikapbad på Svenskholmen. Man ska starta en komplett översyn på Svenskholmen och Gustafsbergsområdet. I år satsar man på att rusta upp Bjursjön bland annat med en längre ramp. Åsikter framförs om att man under 13 år försökt få kommunen att satsa på Mollön som handikapbad, så man borde kunna avsätta personal till att städa och ansvara för badet så att sommarens problem löses. Politikerna runt bordet lovar att ta med sig dessa synpunkter tillbaka, för att se hur man kan lösa det. Lista på var hjärtstartare finns (Från S-rådet) Det finns en hemsida där man kan läsa om vart hjärtstartare finns i hela landet. Registreringen är frivillig och kostnadsfri. Länk: Kommunen har ingen egen hemsida. Förslag på att kommunen skulle kunna ha ett register framförs. Idag finns hjärtstartare på följande idrottsanläggningar Agnebergshallen, Rimnershallen, Rimnersvallen, ishallen och i badhuset. Man utökar platserna kontinuerligt. Vad händer med hjärtstartare i bowlinghallen? (Från S-rådet) Man har beställt en ny hjärtstartare till bowlinghallen som kommer att monteras så fort den kommer.

7 4 Dnr KS 2750/96 Övriga frågor Till ärenebalanslistan önskas information angående det bygglov som nya saluhallen fått. HSO och DHR överklagade beslutet men fick avslag. Man anser att det finns tillgänglighetsproblem. Fråga om övergångställe på Asplundsgatan togs upp. Denna fråga har varit upp på rådet tidigare och besvarats En skrivelse har skickats till samhällsbyggnad från representanter i det kommunala rådet. Kopia på svaret från trafikingenjör Anna-Karin Forseng lästes upp. svis kan sägas att man inte har för avsikt att ta bort möjligheten för gående att korsa Asplundsgatan på denna plats. Förbindelsen är en viktig länk för gående, även om deras bedömning är att övergångsstället vid Asplundsgatan har ett större flöde av fotgängare. Efter att övergångsstället togs bort är det nu en oreglerad så kallad gångpassage. Gående kan korsa gatan när trafiken tillåter, men biltrafiken har inte väjningsplikt mot gående som väntar på att kunna korsa gatan. Det är en vanlig uppfattning att ett övergångsställe gör det säkrare att gå över gatan. Studier har visat att detta inte stämmer. Utformningen av gångpassagen behöver förbättras. I dagsläget är den tillgänglighetsanpassad på södra sidan, men inte på norra sidan. För tillfället pågår en utredning om att eventuellt bygga en ny busshållplats på Asplundsgatan. Av denna anledning har man valt att avvakta med ombyggnad.

Kallelse Föredragningslista kl. 13:00 tisdagen den 22 november Kenneth Engelbrektsson

Kallelse Föredragningslista kl. 13:00 tisdagen den 22 november Kenneth Engelbrektsson 1(5) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve plan 0. kl. 13:00 tisdagen den 22 november 2016 Ordförande Sekreterare Kenneth Engelbrektsson Annika Thorström Föredragande 1. Upprop samt val av justerande

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS)

och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor (KS) funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur (KS) Plats och tid Bäve plan 0, Stadshuset kl. 13:00-15:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Lena Augustsson. RPG / - -** :ilrtr, \- ..'l.rt. r...,4...

Lena Augustsson. RPG / - -** :ilrtr, \- ..'l.rt. r...,4... Prolokoll Nömndrôd för öldre- och f unkl onsh nderf rögor (KS) Sommontröde Pldts och tld Ledqmöter Tjönslgöronde ersöllore övrigo Närnndr'åd ftir äldre- och funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur

Läs mer

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ -

.. a~11~.~wfl t... 0:1:~... Anna-Lena Lundin H.t/1~~ - Sammanträde Plats och tid Ledamöter Bäve, kl.09:00-12:20 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Monica Bang Lindberg (L) Kenneth Engelbrektsson (S) Annelie Högberg (S) Jarmo Uusitalo (MP) Christer Hassiebäck

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile

Kent Karlsson, PRO Uddevalla/Ljungskile Sammanträde gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00-12:25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Vivian Uddén

Läs mer

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG

Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson PRO Lauri Piensoho RPG Sammanträde Plats och tid Bäve plan 0, kl. 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Ingemar Samuelsson (S) Ordförande Carin Ramneskär (M) t.o.m. kl. 15:00 Evy Gahnström (V) Mauritz

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25

Protokoll. Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning. Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Kommunala rådet för äldre gemensamt möte med Sammanträdesrum Bäve kl9:00-12:25 Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) till kl. 12:00 Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan O, kl.l3:00-15:50 med ajournering 14:45-15:20

Protokoll. Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan O, kl.l3:00-15:50 med ajournering 14:45-15:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Bäve plan O, kl.l3:00-15:50 med ajournering 14:45-15:20 Stefan Skoglund (S), Ordförande Elving Andersson (C) Mikael Staxäng (M) till kl. 14:00 Vivian

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 13.00-15.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Bo Simonsson, DHR Gunnar Särnbratt, HSO (Hörsel) Irene Hansson, HSO (Astma/allergi) Bojan Karlsson, HSO (FUB)

Läs mer

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S)

Lennart Eriksson (DHR) för Bo Simonsson (DHR) Said Olsson (M) för Elving Andersson (C) Jan-Olof Andersson (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga funktionshinderfrågor inom vård och omsorg stadshuset, lokal Bä ve, kl 9. 00-11.15 Lars Candler (HSO) Jens Sahlin (HSO) Bojan

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Gösta Dahlberg (M)

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Sida 1 (13) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 3 Handlingsplan

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare..

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare.. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande KPR Clas Nordevik, Stala PRO Jan Hansson, Morlanda PRO L-O Hermansson, Henån PRO Kenneth Ericsson, Orustp Florence W Göthe, SPF

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Sammanträde Plats o c h lid Ledamöter Övriga Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Bien Giday, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan Omran Almashout, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015

Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015 Synpunkter från Trygghetsvandring 17 februari 2015 Deltagare: ca 15 personer som representerade pensionärs- och handikapprörelsen i Uddevalla, medborgarförslagsställaren Ann-Britt Pettersson och tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 09.00-11.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Arne Lindh, PRO Mauritz Eliasson, PRO Lennart Johansson, PRO Stig Axelsson, SPF Viken Sten Sävland, SPRF avd 44

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Reffelmansverket, Hudiksvall

Reffelmansverket, Hudiksvall Protokoll 1 (8) Plats och tid: Reffelmansverket, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Kamran Khalil (M) Niklas Steding (M) Lars-Olof Widell (C) Mats Olsson (C)

Läs mer

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -...

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -... Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande, fr.o.m. kl. 13:15, del av 43 Elving Andersson

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Protokoll. Kommunala rådet för äldre

Protokoll. Kommunala rådet för äldre Sammanträde Plats och tid Ledamöter Bäve, kl. 9:00-12:00 Ann-Charlott Gustafsson (UP), Ordförande Roger Ekeroos (M) Cecilia Sandberg (S) Kenneth Engelbrektsson (S) Stefan Skoglund (S) Annelie Högberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(9) Plats och tid Plats KS-salen, Rådhuset, Tid 09.00-12.00 ande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S. Palm (SPF) Per-Nils Sjödin (PRO) Lars Östberg (PRO) Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF)

Läs mer

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10

Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-15:10 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande Elving Andersson (C) Rolf Jonsson (L)

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 12. Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 12. Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl Pensionärsrådet 2008-12-02 Sidan 1 av 12 Plats och tid Gudarpsgårdens äldreboende, Tranemo, kl. 13.30 17.15 Beslutande Icke tjänstg ersättare Stefan Hjertén, ordf Sture Haglund, vice ordf Stig Johansson

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1(1) 2017-05-02 Sammanträde Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve plan

Läs mer

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Lisbeth Estrada

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 1 Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 19.00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Åsa Ottosson (M) Inger Jensen (DHR) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Carina Davidsson

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

stadshuset, Kajutan, kl.08:30-09:30

stadshuset, Kajutan, kl.08:30-09:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kajutan, kl.08:30-09:30 Sonny Persson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Janno Uusitalo

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ...

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ... PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-11 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 15.00 16.00 ande Övriga deltagare Jenny Evestam (C) Lena Sonesson (C) Lena Karlsson (C) Stina Höök (M) Jonas Larsson (M) Claes-Göran

Läs mer

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18: Instans 1(7) Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:00-19.00 Beslutande Närvarande Övriga Ledamöter Per Carlsson (S), Ordförande Ulf Sjösten (M), 1:e vice ordförande Lennart Andreasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-02. Sammanträdesrummet Öringen, Stadshuset, kl. 15:00-17:20

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-03-02. Sammanträdesrummet Öringen, Stadshuset, kl. 15:00-17:20 1 Rådet for funktionshinderfrågor Plats och tid Sammanträdesrummet Öringen, Stadshuset, kl. 15:00-17:20 Beslutande Ledamäter Tjänstgörande ersättare Britt-Marie Sjöberg C), ordfärande Lars Glad M) Ewa

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/8 Tid och plats 2019-09-12, kl. 8.30 11.40 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-06-17 8 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén Parsmo,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-10

Sammanträdesdatum 2015-06-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Moberg i Kommunhuset, Avslutade med att titta på utställning på Centrumtorget kl.08:30 12:00. Per Sigvardsson, (S)

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 maj 2018, kl. 13:00 14:30 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Nall Lars-Göran Andersson (S), Landstinget Dalarna Tommy Jansson, FUB

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERING AB PROTOKOLL 7/2008 Sammanträdesdag 2008-08-27 Torsdagen den 26 augusti 2008 Kl. 14.30-17.30 Justerat den Justerat den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30

Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30 Kommunala pensionärsrådet 2018-08-29 1 (8) Plats och tid Fjällräven Center, Hamnen, Örnsköldsvik, kl. 13:00-15:30 Ledamöter Ordförande Per Nylén (S), kommunstyrelsen Gunnar Eklöf (V), omsorgsnämnden Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer

Rundvandring Strandpromenaden Lindesberg Samlingslokal i fd Linden, kl

Rundvandring Strandpromenaden Lindesberg Samlingslokal i fd Linden, kl Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-08-28 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Rundvandring Strandpromenaden Lindesberg Samlingslokal i fd Linden, kl. 14.00-16.00 Bodil Larsson,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Ordinarie Nils Olof Bengtson, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Wilhelm Olsson, SHIF Bengt Görling, hjärt-

Läs mer