LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8)"

Transkript

1 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Tid: Klockan Plats: HSO: s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: Närvarande: Anna Andersson Lundabygdens dövas förening Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine Selander HSO Anne Kammenhed Vård- och omsorg, sekreterare Bengt Bengtsson SRF Lundabygden Dan Ishaq Socialnämnden Elin Gustafsson Kommunstyrelsen, ordförande Gerd Johansson HSO Gunilla Järbel Torell HSO Hanna Gunnarsson Barn- och skolnämnd Lund öster Helena Falk Vård- och omsorg, sekreterare Halina Tufvesson Lundabygdens dövas förening Henrik Månsson Vård- och omsorgsnämnden Ingrid Malmqvist Norin LKF Jan-Erik Johansson Stadsbyggnadskontoret John Lager Vård- och omsorgsnämnden Martin Stensson Socialnämnden Mai Almén HSO Nilla Bolding HSO Torsten Czernyson Kommunstyrelsen Vilhelm Ekensteen HSO Övriga: Torbjörn Lagergren Handikappskonsulent, Halmstad kommun Anmält förhinder: Börje Anehamre Kultur- och fritidsnämnden Camilla Neptune Tekniska nämnden Elias Grabka Utbildningsnämnden Emma Fager Malmström Kultur- och fritidsnämnden Jean Niyongabo Tekniska nämnden Jeanette Persson HSO Lena Gustafsson Byggnadsnämnden

2 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 2(8) Innan mötet öppnas hålls en tyst minut för byggnadsnämndens ledamot i Funktionshinderrådet Helen Pender, som avlidit hastigt under sommaren. 39 Mötets öppnande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 40 Upprop av närvarande samt meddelande om förhinder Samtliga närvarande presenterar sig. Sekreteraren talar om vilka som har förhinder. n talar om att Christer Wallström från tekniska nämnden, Sven Bertil Persson från socialnämnden samt Samuel Körner Lilja från barn- och skolnämnd Lunds stad har slutat i Funktionshinderrådet. Från tekniska nämnden har Camilla Neptune valts som ersättare och från socialnämnden har Martin Stensson valts som ledamot i funktionshinderrådet. 41 Val av justerare samt ersättare Funktionshinderrådet beslutar: att utse, Gunilla Järbel Torell, till justerare och John Lager, till ersättare. 42 Godkännande av dagordning Funktionshinderrådet beslutar: att till 45 Inkomna skrivelser i dagordningen lägga skrivelse om högtalarvästar, att till 48 Rapporter från arbetsgrupperna lägga en punkt om belysning vid ett servicehem på Papegojelyckan, att till 50 Övrigt lägga en punkt om en remiss om bostadsanpassningsbidrag samt att i övrigt fastställa den föreslagna dagordningen. 43 Presentationsrunda Den nya sekreteraren i Funktionshinderrådet Anne Kammenhed presenterar sig. Hon efterträder Therese Paulsson. Presentationsrunda av rådets ledamöter och ersättare.

3 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 3(8) 44 Frågor föregående mötesprotokoll Inga frågor. 45 Inkomna skrivelser - Bengt Bengtssons skrivelse om förbud mot skyltar Bengt Bengtsson inleder med att berätta att han tycker att det under en lång tid har vuxit fram en djungel av gatupratare. Även om det krävs tillstånd att sätta ut dessa, följer inte näringsidkarna reglerna. Gatupratarna ställer till problem, när man som synskadad går på stan. Man kan skada sig och man känner ingen trygghet. Trottoarerna ska vara till för gående och inte för att näringsidkarnas reklam. Butikerna flyttar dessutom runt skyltarna för att de ska uppmärksammas. Nu tycker Bengt att kommunstyrelsen ska fatta beslut om att förbjuda skyltarna. Det har andra städer gjort, däribland Halmstad och Helsingborg. Elin Gustafsson berättar att vi redan i dag har regler om gatupratare i Lunds kommun men reglerna följs inte. Det finns inget totalförbud. Ann-Christin Fast vill understödja det som Bengt har skrivit. Det är inte bara synskadade utan också exempelvis barnfamiljer och rullstolsburna som påverkas av gatupratarna. Elin Gustafsson säger att det inte handlar om skyltprogrammet utan om ett annat förtydligande. Det rör allt som är på trottoaren. Torbjörn Lagergren berättar att Halmstad kommun har haft förbudet sedan år Föreningarna i kommunala handikapprådet är nöjda och det är en förbättring jämfört med tidigare. Butikerna sätter dock fortfarande ut saker i gatan för att få in kunderna. Nu har man i Halmstad tagit fram skyltprogram och nu i höst ska vi inleda en diskussion med näringsidkarna. Torbjörn upplever att butikerna inte riktigt förstår hur det kan vara ett hinder i gatumiljön. Förbudet finns och situationen har förbättrats, men det är inte 100 %. Anna Andersson och Halina Tufvesson säger att stöder Bengts Bengtssons skrivelse. Även döva är utsatta i en gatumiljö med gatupratare. Elin Gustafsson förtydligar att Funktionshinderrådet är ett rådgivande organ. Skrivelsen måste därför skickas till kommunsstyrelsen för beredning och beslut. Kommunstyrelsen kommer att behöva bereda frågan, antagligen med tekniska förvaltingen. Funktionshinderrådet beslutar: att föreslå för kommunstyrelsen att Lunds kommun i likhet med andra större kommuner, som Stockholm, Uppsala, Västerås, Halmstad, Göteborg, Helsingborg, mm fattar beslut om att förbjuda gatupratare och annan rörlig möblering som innebär fara för fotgängare på Lunds gator.

4 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 4(8) - Mai Alméns skrivelse om högtalarvästar Elin Gustafsson presenterar skrivelsen som diskuterades på Funktionshinderrådet den 17 maj Skrivelsen handlar om ett förslag att köpa in högtalarvästar för olika evenemang. Rådet kom tidigare fram till att testa västarna. Mai Almén berättar att hon nästa vecka ska få en väst med slinga och mottagare. Eventuellt kommer några andra från Hörselskadades riksförbund också att testa. En väst med slinga kostar ungefär kr exklusive moms ( kr inklusive moms). Mai föreslår att pengar söks till två västar och att vi får omvärdera om testerna inte faller väl ut. Elin Gustafsson säger att vi är överens om att högtalarvästar är en viktig funktion. Vi har medel kvar som skulle kunna användas till detta. Funktionshinderrådet beslutar: att föreslå för kommunstyrelsen att det - till en början - köps in två högtalarvästar. 46 Torbjörn Lagergren, berättar om sitt arbete som handikappskonsulent i Halmstad kommun Torbjörn Lagergren, handikappkonsulent i Halmstad kommun, berättar att hans tjänst är strategisk kommunövergripande och att han har sitt rum på socialförvaltningen med kommunstyrelsen som bas för handikapprådet. Torbjörn berättar att när han anställdes beskrevs tjänsten som spindeln i nätet. Han berättar att han sitter mellan medborgarna och kommunen. Han berättar att han lägger ungefär hälften av sin arbetstid på att arbeta med föreningarna på orten. Han försöker ta reda på hur de tänker och hur de vill ha arbetet strukturerat. Precis som i Lund finns det ett föreningshus i Halmstad som fungerar som en samlingsplats. För att prioritera bland de många frågor som kommer upp till det kommunala handikapprådet med 27 föreningar, träffas en referensgrupp före rådets arbetsutskott. Att vi har fokuserat på vissa frågor och drivit fram dessa har gett bra gensvar. Föreningarna började förstå varandras problematik. Torbjörn berättar att de har samrådsverksamhet både vad gäller bygglov och LSS. Han håller i en del resonemang tillsammans med byggnadskontoret. Om något berör handikapprådet tar han upp kommunala utredningar som är intressanta. Torbjörn berättar att han i sin roll är med i olika västsvenska och europeiska nätverk. Han samarbetar också mycket med bland andra handikappkonsulenterna i region Halland. Vi hjälper de kommuner i Halland som inte har handikappkonsulenter. Kommunstyrelsen i Halmstad avsätter 1 miljon årligen för innovativa lösningar. Förslagen ska vara nytänkande och passera handikapprådet. Kommunstyrelsen beslutar. Elin Gustafsson säger att det låter precis som våra pengar för planen Delaktighet för alla.

5 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 5(8) Torbjörn Lagergren berättar vidare att Halmstad kommun har stipendier till högskolestuderande. En lektor ska nominera. Stipendierna ska gå till välskrivna, nytänkande examensuppsatser inom funktionshinderområdet. De delas ut på internationella handikappdagen. Halmstad kommun har inspirerats av S:t Julianpriset i Stockholms stad. Priset riktar sig till entreprenörer som arbetar med att exempelvis tillgängliggöra sin butik. Priset är riktat till den privata verksamheten. Även bemötandet bedöms. Halmstad kommun har också satsat pengar för att göra utställningen Från Monet till Cezanne tillgänglig. Tolkar har läst in vad som händer på ljusbilder som projiceras i en mörk hall. En del i Torbjörns arbete är att förmedla samverkan mellan olika aktörer. Funktionshinderrörelsen och kommunens företrädare måste lyssna på varandra. Exempelvis ska nya cykelleder tas fram har man börjat prata om universell design i stället för tillgänglighet. Det gäller att göra rätt från början. Universell design är ett brett begrepp som har slagit rot i Halmstad. Torbjörn säger att kommunsstyrelsen i Halmstad kommun har valt att arbeta på ett nytt sätt med olika teman. År 2015 arbetade man med temat Den inkluderande kommunen. Arbetet fortsätter åren med temat En kommun för kommande generationer. Under år 2015 avsatte kommunsstyrelsen tid för att tematiskt prata om bland annat design för alla och framtidsteknologi. Arbetet resulterade i många förbättringsförslag från politiken. Arbetet fortsätter under Torbjörns bilder bifogas protokollet. 47 Gruppdiskussioner Elin Gustafsson inleder punkten om gruppdiskussioner med att berätta att grupperna ska fundera över om några teman borde prioriteras utifrån vår roll och organisation. Rådets ersättare och ledamöter delades in i tre grupper som diskuterade med stöd av nedanstående frågor: Hur kan jag bidra på bästa sätt utifrån min roll som politiker/föreningsrepresentant för att arbetet i rådet ska utvecklas på bästa sätt? Upplever jag att teman är ett effektivt sätt att djupare behandla olika relevanta områden på rådets möten eller hur kan det utvecklas? Vilka frågor tycker jag är mest relevanta och bör prioriteras under hösten/våren? Tycker jag att rådets koppling till arbetet med att uppnå målen i planen delaktighet för alla är bra eller hur kan det utvecklas?

6 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 6(8) Hur kan jag återkoppla på bästa sätt till min respektive organisation som jag företräder? Vad kan underlätta mitt arbete i rådet och vad kan vi tipsa varandra om? Grupperna återsamlades 20:38 och Elin Gustafsson informerade om att varje grupp ansvarar för att skicka anteckningarna per e-post till Anne Kammenhed. Arbetsgruppen kommer att diskutera vidare. Elin tackar också Torbjörn för hans medverkan. 48 Rapporter från arbetsgrupper och nämnder utifrån de olika nämndsområdena Elin Gustafsson berättar att kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att föreslå för kommunstyrelsen att gå vidare med förslaget att Lund ska bli en människorättsstad (MRstad). Arbetet sker tillsammans med Raoul Wallenberginstitutet. Elin säger att det kan stärka arbetet i rådet. Mer rapporter kommer om detta arbete kommer framöver. Elin Gustafsson berättar vidare att kommunfullmäktige har skrivit under hälso- och sjukvårdsavtalet tillsammans med Region Skåne. Avtalet stärker bland annat multisjukas och äldres situation. Elin Gustafsson berättar också att vi nästa funktionshinderråd ska ta upp riktlinjer för hur vi ska finansiera projekt utifrån pengarna avsedda för att uppnå målen i planen Delaktighet för alla. Nilla Bolding säger att bygg- och trafikmiljögruppen inte har sammanträtt sedan förra funktionshinderrådet. Hon vill däremot ta upp en fråga om fysisk tillgänglighet på grund av att Sydsvenskan har rapporterat om hur Konsum bygger om butiker. Hon säger att butikerna blir mindre tillgängliga. Anna Andersson och Halina Tufvesson tar upp belysningssituationen vid ett servicehem på Gråsparvsvägen 200. Det är väldigt mörkt i området. Några har ramlat och skadat sig. De är rädda när de går ut i området. Det finns lampor som inte har lagats. Det vore bra om det fanns en tydlig belysning. Elin Gustafsson konstaterar att det inte är någon från tekniska nämnden med i dag. Elin kollar om felanmälan har gjorts.

7 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 7(8) 49 Anmälningsärende a) Baharan Raoufi avsägelse av uppdrag i KFR Anmälningen läggs till handlingarna. b) Kommunstyrelsen ( KS 222) Från kommunala funktionshinderrådet inkommen skrivelse avseende kommunala särkrav vid byggandet av bostäder i Lunds kommun Mai Almén säger att strategin är en ersättning för miljöbyggprogrammet. Det är en efterkonstruktion att säga att det gäller tillgänglighetsfrågor genom att det ska gälla alla lundabor. I det nya sättet att hantera det är dialog med byggherrer. MEN man skriver att man inte har resurser för att ha dialog med alla. De tjänstemän som ska ha dialoger behöver våra riktlinjer. Hälso- och sjukvårdsavtalet med regionen som nämns ovan kommer att innebära att fler kommer att bo hemma. Svaren är nonsens. Investeringsbidrag man får inte ställa särkrav. Utformningskravet finns inte med. Det är tekniskt utformningskrav. Det är inget acceptabelt svar. Personer med funktionsnedsättning kan inte hänga med i flyttkedjor. Om man ska flytta måste man ha koll på vilka bidrag man kan få. Men bostadsanpassningslagen tillåter inte förhandsbesked. Det blir moment 22 och vi har påpekat det. Vi har byggt i 22 år på ett bra sätt. Anmälningen läggs till handlingarna. 50 Övrigt Mai Almén ställer frågan varför remiss om bostadsanpassning inte har kommit till Funktionshinderrådet när det är så viktigt för vår grupp. Ann-Kristin Fast ställer frågan varför man kan missa att remittera oss. Hanna Gunnarsson informerar utifrån tidigare ärenden att frågan om vart remissen ska gå kommer upp på kommunsstyrelsens arbetsutskotts bord. De bestämmer vart ärendet ska remitteras. Politisk bedömning i stället för att tjänstemännen ska göra det. Nilla Bolding säger att vi måste få yttra oss. Det är oacceptabelt med hänsyn till tidsaspekten eftersom det ska vara inlämnat den 4 oktober. Vi måste få tid att lämna ett väl övervägt svar. Elin Gustafsson tar kontakt med Gunnar Jönsson, kommunjurist och återkommer till rådet.

8 LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 8(8) 51 Tid för nästa möte Nästa möte är tisdagen den 18 oktober klockan i HSO:s lokaler på Annegården. Anne Kammenhed sekreterare Elin Gustafsson Gunilla Järbel Torell, HSO

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Tid: Klockan 18.00 20.50 Plats: : s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 63 72 Närvarande: Ann-Christin Fast Ann-Christine Selander Anne Kammenhed Bengt Bengtsson Camilla Neptune

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Tid: Klockan 18.00 20.30 Plats: HSO:s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 11-20 Närvarande: Ann Björkman Barn- och skolnämnd Lund öster Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Baharan

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: HSO: s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 26-38 Närvarande: Ann-Christine Selander HSO Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Bengt Bengtsson SRF

Läs mer

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: HSO: s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 1-11 Närvarande: Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Baharan Raoufi Barn- och skolnämnd Lunds stad

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Alexander Wallin (M) Byggnadsnämnden Ann-Christin

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: HSO: s lokaler, Annegården, Lund Omfning: 25-38 Närvarande: Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine Selander HSO Bengt Bengtsson SRF

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 17 oktober 2017 kl. 18.00 21.05 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) 20.30) Carolina Nordbeck. Gerd Johansson Gunilla Järbel Torell. Ingrid Malmqvist Norin Jeanette Persson

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) 20.30) Carolina Nordbeck. Gerd Johansson Gunilla Järbel Torell. Ingrid Malmqvist Norin Jeanette Persson LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: : s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 52-62 Anna Andersson Närvarande: Ann-Christin Fast Anne Kammenhed Bengt Bengtsson Camilla Neptune Carolina

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 13 mars 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christine Selander HSO Carolina Nordbeck

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 september 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 september 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 september 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Carolina Nordbeck Elin Gustafsson (S) Kommunstyrelsen

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 4 december 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 4 december 2018 kl Sammanträdesdatum sid. I Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 4 december 2018 kl. 18.00-21.00 Kallade ledamöter: Alexander Wallin (M) Elisabeth L ysell Elsa Christersson (MP) Gerd

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 20.00 Plats: HSO, Annegården, Lund Omfattning: 42-54 Närvarande: Almén Mai HSO Andersson Kenth Barn- och skolnämnd Öster Andersson Jan-Eric Byggnadsnämnden

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 20.00 Plats: HSO, Annegården, Lund Omfattning: 55-67 Närvarande: Almén Mai HSO Andersson Kenth Barn- och skolnämnd öster Andersson Jan-Eric Byggnadsnämnden

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: HSO, Annegården, Lund Omfattning: 58-70 Närvarande: Almén Mai HSO Andersson Jan-Eric Byggnadsnämnden Andersson Kenth Barn- och skolnämnd Öster

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 20.45 Plats: HSO, Annegården, Lund Omfattning: 71-82 Närvarande: Almén Mai HSO Andersson Jan-Eric Byggnadsnämnden Andersson Kenth Barn- och skolnämnd Öster

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Umeå kommuns funktionshinderråd

Umeå kommuns funktionshinderråd 2015-05-29 Umeå kommuns funktionshinderråd Tid: Fredagen den 29 maj 2015 kl. 13:15-16:05 Plats: Mötesrummet Myggan, stadshuset ande: Andreas Lundgren (S), ordförande, kommunstyrelsen Ulrik Berg (M), byggnadsnämnden

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 20 december 2016

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 20 december 2016 Tilläggslista Kommunfullmäktiges sammanträde den 20 december 2016 Anmälningar Länsstyrelsens beslut 2016-12-14 att utse Jean Niyongabo (MP) till ny ledamot samt att utse Sofie Lemontzis (MP) till ny ersättare

Läs mer

Eva Halléus, HSO Leif E Bjurström, HSO Bo Brandin, Synskadades förening. Sara Sätterberg, nämndsekreterare. Leif E Bjurström Paragrafer 1-6

Eva Halléus, HSO Leif E Bjurström, HSO Bo Brandin, Synskadades förening. Sara Sätterberg, nämndsekreterare. Leif E Bjurström Paragrafer 1-6 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Flädie, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 18.00 20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Mark Collins (L) David Liljedahl (C) Kelemua Kabede (KD)

Mark Collins (L) David Liljedahl (C) Kelemua Kabede (KD) Socialnämnden Protokoll 1 (16) Diarienummer SO 2016/0114 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 19.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Peter Fransson (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1, Lund

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1, Lund LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1, Lund Omfattning: 15-28 Närvarande: Almén Mai HSO Andersson Jan-Eric Byggnadsnämnden Bengtsson

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2018-10-15 09:30-12:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar Öhrberg (Synskadade gruppen)

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 26-34 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16) 2011-05-26 1 (16) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.10 ande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Lena Wallentheim (s) KS Susanna Kennethsdotter

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor nantagen av Kommunfullmäktige 15 Innehållsförteckning RÅDETS UPPGIFTER...1 RÅDETS SAMMANSÄTTNING...1 BEREDNING AV ÄRENDEN...2 SAMMANTRÄDEN...2 PROTOKOLL...2

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Marks kommun Postadress: 511 80 Kinna Tfn växel: 0320 21 70 00 Fax:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2017/0257 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.45

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2017-09-19 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Sundberg Bo Berg Margareta Westerberg Leif Jönsson Mats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen.

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-06-15 Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl 13.00 15.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Extra-insatt årsmöte. F! Lund 1 (8) PROTOKOLL Sammanträdestid kl Samtliga medlemmar i F! Lund. Sara Häll hälsar alla välkomna

Extra-insatt årsmöte. F! Lund 1 (8) PROTOKOLL Sammanträdestid kl Samtliga medlemmar i F! Lund. Sara Häll hälsar alla välkomna F! Lund 1 (8) PROTOKOLL Sammanträdestid 2014-11-23 kl 13.00-19.30 Extra-insatt årsmöte Kallade Förord Samtliga medlemmar i F! Lund Sara Häll hälsar alla välkomna Närvarande medlemmar Eva Frisendahl mötesordf.

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet

Reglemente för kommunala handikapprådet Utgåva Datum Status Kommentar 1.0 2010-12-14 Kf 20/08 1.2 2012-11-26 Gällande KF 168/12 Reglemente för kommunala handikapprådet Askersunds kommun REGLEMENTE FÖR ASKERSUNDS KOMMUNS HANDIKAPPRÅD Syfte 1

Läs mer

Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Strategisk utvecklingsavdelning +46-46-35 57 48 Kommunala Studentrådet susanna.hansson@lund.se Plats och tid: Kårhuset, LTH. Tisdagen den 7 april, klockan 18.00

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 2013-09-18. Alf Wahlgren, PwC Mattias Wikner 93-98. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 93-108 Alf Wahlgren. Ordförande...

PROTOKOLL 2013-09-18. Alf Wahlgren, PwC Mattias Wikner 93-98. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 93-108 Alf Wahlgren. Ordförande... TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-18 Plats och tid Bruna Salongen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga deltagare Lena Näslund, ordförande Irene Persson Birgitta

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Protokoll från sammanträde med rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll från sammanträde med rådet för funktionshinderfrågor Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2019-02-15 från sammanträde med rådet för funktionshinderfrågor 2019-02-14 Närvarande: Anders Nordmark, ordförande Gunborg

Läs mer

Protokoll 1 (6) Plats och tid Söråker lokal: Folketshus den 12 dec kl Ingrid Sendelbach. Anita Boström Nordell

Protokoll 1 (6) Plats och tid Söråker lokal: Folketshus den 12 dec kl Ingrid Sendelbach. Anita Boström Nordell Kommunala Tillgänglighetsrådet Protokoll 1 (6) Plats och tid Söråker lokal: Folketshus den 12 dec. 2017 kl. 12.00 Beslutande Maritza Villanueva Contreras, ordf. Björn Hellqvist, KS Alf Söderlund SN Ingrid

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen,

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen, Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Evy Ottemark - RSMH Mikael Fröberg Reumatikerförenning Ingvar Rodin - DHR Önne Norberg Diabetesföreningen Inger Wiberg- Autism & aspbergerföreningen Sigrid Götberg Demensföreningen

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-11-20 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 20 november 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015 2/2015 Sida 1 (7) 2015-03-23 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015 Tidpunkt: Kl. 14-16 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset, Stockholm Närvarande: Se sid. 2 Justerat

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 7/2015 Sida 1 2015-08-24 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 24 augusti 2015 Tidpunkt: Kl. 14.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Närvarande: Se sid. 2 1-11 Justerat 31 augusti

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska nämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer TN 2017/0756 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Porfyren 2 plan 7, Brotorget 1, Lund, klockan 16.30-18.40 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (13) Sammanträdesdatum Diarienummer 2017-04-11 VOO 2017/0213 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 9/2012 Tid Tisdagen den 9 oktober 2012 kl 13.30 16.00 Plats Justerat Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Ingrid

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 18-25 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunala funktionshinderrådet. Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala funktionshinderrådet. Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala funktionshinderrådet Tid: Onsdag 30 maj 2018 kl. 13:30 15:30 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Lis-Britt Arvidsson, FUB, ledamot Ingela Börjesson, RMF, ledamot

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1 (13) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Sebastian

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (-), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Ulla Lindberg, Reumatikerföreningen

Läs mer

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15 Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Utvecklingsavdelningen +46-46-35 57 48 Kommunala Studentrådet susanna.hansson@lund.se Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunala Funktionshinderrådet

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunala Funktionshinderrådet Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:25 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Åsa Ottosson (M) Renée Solstad (S) Inger Jensen (DHR) Håkan Jonsson (SRF) Bengt-Olof Davidsson (SEF) Carina Davidsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunala funktionsrättsrådet 2019-04-04 1(19) Plats och tid Föreningshuset Husknuten, Nässjögatan 10, 4 april 2019 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Eva-Marie Pålsson (S) Ewa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer