Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar"

Transkript

1 Skanör-Falsterbo: Frågor & Svar Internet Vad kostar det? Se Vilken hastighet får jag via den nya anslutningen? 100Mbit/s i båda riktningarna dvs. både upp och nedströms. Exempel: När du öppnar en sida på nätet hämtar du ned information och när du lägg upp en bild på Facebook laddar du upp information. Varför ska jag satsa på fiber, jag har ADSL som funkar bra idag? Behöver jag verkligen högre kapacitet? De finns en mängd fördelar med fiber jämfört med ADSL och annan alternativ infrastruktur. Den stora skillnaden är mycket högre överföringskapaciteter samt att trafiken är symmetrisk (samma hastighet upp och nedströms). Ett normal hushåll har på senare år ökat sin trafikmängd rejält, vilket man bl a kan följa i PTS statistik för Sverige och samma trend ser vi i övriga världen. Anledningen är framförallt det rörliga mediet. Allt mer på internet presenteras i rörliga bilder (tidningar osv.) och kravet på hög bildkvalité ökar i linje med användandet. Det är dock förflyttningen av TV- och filmtittandet till internet som påverkar mest. Tjänster som IP-TV, Netflix, Viaplay, SVT-play m.fl. driver på. Många hushåll (bl a i Ljunghusen/Höllviken) har problem att utnyttja dessa tjänster pga överbelastade telestationer och dåliga kopparledningar. Är man flera i hushållet som streamar bild och ljud samtidigt ställer det ännu högre krav på både stabilitet och bandbredd, vilket man får via fiber. Ofta är det infrastrukturen som hämmar utbudet av tjänster, så det är därför vi nu ser en ökad användning av dessa tjänster eftersom antalet hushåll med tillgång till högre kapacitet i bredbandet har nått en tillräcklig volym. Det kommer garanterat fortsätta komma fler tjänster som kräver hög kapacitet (bl a inom spelbranschen händer det mycket). Har fiber en bättre tillgänglighet och högre servicenivå än min nuvarande adsl? Tillgänglighet och servicenivå (SLA) är mer en prisfråga än om man har adsl eller fiber. Driver man någon typ av verksamhet från bostaden där man är beroende av sin uppkoppling bör man titta på en högre servicenivå än den man får via en konsumenttjänst. Tittar vi på behoven på våra företagskunder kontra konsument skiljer de sig åt. Företagskunderna kräver hög tillgänglighet/servicenivå och klarar sig ofta på lägre kapaciteter än konsument. I konsumentledet är det oftast det omvända. Generellt är det dock så att fibern erbjuder en högre stabilitet än andra alternativ eftersom det är färre faktorer som påverkar på vägen (avstånd, antalet samtidiga användare mm.) Vad är en trådlös router? Det är en liten apparat som möjliggör att man kan nyttja sin anslutning utan en fysik kabel i sin dator. Lämpar sig väldigt bra till bärbara datorer, surfplattor och smartphones som tex. Iphone. Ett måste om man vill ligga med surfplattan i solstolen.

2 Var kan man köpa en trådlös router? De finns ett stort utbud av trådlösa routrar i fackhandeln och kostar från några hundralappar och uppåt. Jag har redan en trådlös router kan den användas till den nya anslutningen? Ja du kan med största sannolikhet använda den. Säkerställ att den inte är låst till din nuvarande leverantör om den levererades från dem. Säkerställ även att den klarar av hastigheter upp till 100Mbit/s. Kan man surfa trådlöst med den nya anslutningen? Ja det går utmärkt att använda sin anslutning trådlöst. Kan jag koppla flera datorer och surfplattor till den nya anslutningen? Ja, alla i hushållet kan utan problem nyttja anslutningen samtidigt. Det enklaste är att man nyttjar anslutningen trådlöst. Är den nya anslutningen lika säker som min nuvarande anslutning som jag har idag? Ja det är ingen skillnad mot andra typer av anslutningar. De man alltid ska tänka på är att låsa sitt trådlösa nätverk med en lösenord samt ha en aktiverad brandvägg i sina datorer. Jag får bara en bråkdel av den hastigheten jag betalar för idag via ADSL när jag gör en test på bredbanskollen.se. Kommer jag få samma problem med den nya anslutningen? Bredband2 har fått bäst i test fem år i rad på bredbandskollen.se före Telia, Tele2 och Bredbandsbolaget. Läs mer om testet på Telefoni Vad är IP-telefoni? Det är en teknik med samma funktionalitet och kvalité som vanlig traditionell telefoni. Skillnaden är att signalen skickas över internet istället för det kopparledningarna. Läs gärna mer på här står även samtalspriser. Kan jag använda samma telefoner som jag har idag med Bredband2 s telefoni? Ja dina befintliga telefoner kan användas. Jag har IP-telefoni från Telia idag är Bredband2:s IP-telefoni lika bra? Vår IP-telefoni bygger på samma teknik som Telias och håller samma kvalité. Vi har även en app (application) som gör att du kan ringa och ta emot samtal på ditt hemnummer även utanför hemmet. Appen finns både för Android och ios telefoner. Mycket smidig tjänst om du är på semester utomlands. Detta erbjuder inte Telia. Kan jag behålla mitt befintliga telefonnummer med Bredband2:s telefoni? Ja det går bra och kräver då en sk. nummerportering. Kryssa i detta på beställningsblanketten så sköter Bredband2 resten.

3 Mitt nuvarande villalarm har jag via min nuvarande ADSL och telefoni abonnemang? Dagens villalarm bygger mer på GSM än fysiska telefonlinjer. Texten nedan kommer från Verisure och Securitas directs hemsidor som saluför villalarm: Larmöverföringen är alltid en känslig del av larmet. Det finns tjuvligor som specialiserar sig på att störa ut larmet, klippa telefonledningarna och kanske slå ut strömmen. Vi försöker ligga steget före och rekommenderar både GSM och Ethernet till alla villor. Det går kanske inte alltid att koppla in båda, men när det går så blir skyddet mycket bättre än när larmöverföringen bara kan ske över en telefonlinje. Måste jag välja till IP-telefoni från Bredband2? Telefonin från oss är en valfri tilläggstjänst. Vårt nät är helt öppet dvs vi låser inte nätet utan man kan ha vår internettjänst i botten och valfri telefonileverantör. Jag har flera vanliga telefoniuttag i mitt hus kan jag fortsätta använda dessa med Bredband2 s telefoni? Ja kontakta Bredband2 s kundtjänst så guider de er vid inkopplingen. Är det billigare att ringa med Bredband2:s telefoni än mitt nuvarande fasta abonnemang? Bredband2 har en av marknadens lägsta minutpriser och tål att jämföras. Dessutom får man ringa för hela beloppet och har således ingen kostnad för själva abonnemanget. De flesta i området har idag Telias fasta abonnemang som kostar 145:-/månaden i fast kostnad. Kompletterar du internetabonnemanget med Bredband2:s telefoni får du 50:- rabatt per månad, se gärna för mer information. Jag har trygghetslarm kopplat till hemstjänst kan jag använda Bredband2 s telefoni? Ja rent tekniskt går det bra. Vi rekommenderar dock inte denna kombination. Kontakta hemtjänsten för konsultation. TV Vad är IP-TV? De är en teknik som möjliggör att se på TV. Singalen skickas över internet istället för via parabol eller marksänt via Boxer. Vad kostar det? Se Måste jag ha en digitalbox för att kunna se IP-TV? Ja. Vad är det för digitalbox? Se Klicka på länken som heter Information om TV-tjänster.

4 Kan jag använda mina befintliga digitalboxar till den TV-tjänst som erbjuds via Bredband2? Nej. Jag har flera tv-apparater och vill kunna se TV på alla går det? Ja men de kräver en digitalbox och ett abonnemang per TV. Måste jag beställa IP-TV via den nya anslutningen? Nej har ni en befintlig TV-lösning som ni är nöjda med kan ni fortsätta med den. Varför premieras jag inte om jag beställer IP-TV via den nya anslutningen och Bredband2 som jag gör om jag beställer internet+telefoni? Bredband2 levererar IP-TV via en samarbetspartner och kan därför inte påverka priset. Hur går det till? Jag vill ha en anslutning och vad behöver jag som fastighetsägare göra då? Fylla i och skicka in avtalet alternativt anmäla er direkt på hemsidan: Vad händer efter att jag anmält mig? När projektet uppnått minst 60 % anslutningsgrad fattas beslut om att genomföra eller inte. När projektet startar i Ert område (from augusti 2014 och framåt) skickar Akea en faktura på kr till Er. När Ni betalat ingår Er fastighet i projekteringsunderlaget som utbyggnaden baseras på. Ni kommer även i god tid innan arbetet påbörjats i Ert område, få information från: Akeas kontaktperson, Stefan Berg telefon för allt arbete på tomtmark Eltel Networks kontaktperson, Eva Örnberg telefon för allt arbete invändigt. Om du vill ha tilläggstjänster utförda ringer Ni till Eva och beställer detta inom några veckor från att Ni fick informationen. Hur gör jag om jag ska riva ett befintligt hus på tomten och bygga ett nytt hus alternativt har jag en obebyggd tomt som jag ska bygga ett hus på? Anmäl dig och och ange Era specifika tider för byggnationen. Har Ni tänkt lägga rör för indragning av fibern som akea tillhandahåller, ber vi Er att kontakta akea för diskussion kring läget för dess Vilka summor gäller för ROT avdraget? Om Ni som fastighetsägare har ROT avdragsutrymme betalar Ni ( ) kr totalt. Om Ni inte har ROT avdragsutrymme betalar Ni ( ) kr. Vad händer efter att jag anmält mig och betalat in kr? När projektet uppnått minst 60 % anslutningsgrad fattas beslut om att genomföra eller inte. Om beslut tas att inte genomföra betalas de kr tillbaka till Er utan ytterligare krav. Om beslut tas att fullfölja projektet kommer Ni att i god tid innan arbetet påbörjats i Ert område, få information från: Akeas kontaktperson, Stefan Berg telefon för allt arbete på tomtmark

5 Eltel Networks kontaktperson, Eva Örnberg telefon för allt arbete invändigt. Om du vill ha tilläggstjänster utförda ringer Ni till Eva och beställer detta inom några veckor från att Ni fick informationen. Jag tycker priset för installationen är dyrt Upplägget och affärsmodellen som vi har i området är unik och väldigt prisvärd. Jämför gärna med priset för installation och månadskostnaden för internet med andra område. Vi har inte kommit ner i dessa summor i något annat projekt i Sverige. Standardpris för en installation brukar vara c:a 20 tkr. Vad gör jag om den cerisea markeringen inte fungerar för min fastighet eller jag har frågor kring sträckningen? Då kontaktar jag Stefan Berg på akea på telefon Vad innebär alla andra färgmarkeringar som finns på marken? Detta är utsättningar av andra ledningsägares ledningar som akea beställt. Vilka tilläggstjänster kan jag beställa för det invändiga arbetet och vad kostar dessa? 1. Inkoppling av datauttag för bredband eller TV-tjänst: kr inkl moms 2. Tillkommande uttag (Maximerat till 20m): kr inkl moms 3. Tillkommande pris per meter: 95 kr inkl moms 4. Inkoppling av tele-uttag: kr inkl moms När beställer jag tilläggstjänsterna? Ni beställer dem inom två veckor från att Ni fått information att vi inom kort påbörjar arbetet inom Ert område. Ni kontaktar Eva Örnberg på Eltel Networks på telefon Hur ska jag betala de tilläggstjänster som jag beställt av Eltel Networks i min fastighet? Eltel Networks fakturerar Er detta efter utfört arbete. Om jag vill ha en fiberanslutning installerad, ej i bruk och inte vill ha ett avtal med Bredband2, hur löses detta? För att man ska kunna ta del av detta erbjudande krävs ett avtal med Bredband2 i 24 månader under en 5 års period. Se även dokumentet Semestererbjudande. Vem kommer underhålla och äga nätet utanför min tomt? Skanova kommer vara nätägaren. Genom detta säkerställer de driften och underhållet. Skanova lyder under PTS vilket gör att nätet inte kan låsas till en leverantör. Alla operatörer kan leverera sina tjänster via nätet (Telia, Tele2, Telenor osv.) Hur utför Ni tomtmarksarbete då jag har dammar, asfalterade ytor, stensättningar mm på min tomt? Akea kommer att välja den billigaste vägen på Er tomt och undvika asfalterade/stensatta ytor.

6 Men akea kommer att återställa all mark som påverkas av vårt arbete. Vad kostar det om jag har en skafttomt eller mycket lång sträcka från tomtgräns till huset? Inget extra Allt arbete ingår i akeas priser Hur gör jag om jag ska riva ett befintligt hus på tomten och bygga ett nytt hus alternativt har jag en obebyggd tomt som jag ska bygga ett hus på? Anmäl dig och betala in kr och ange Era specifika tider för byggnationen. Har Ni tänkt lägga rör för indragning av fibern som akea tillhandahåller, ber vi Er att kontakta akea för diskussion kring läget för dessa. Vilken summa ska jag betala efter att jag fått anslutningen? 1. Om jag har en villa/radhus och jag har ROT avdragsutrymme betalar jag kr 2. Om jag har en villa/radhus och jag har INTE ett ROT avdragsutrymme betalar jag kr 3. Om jag har en lägenhet eller radhus inom en bostadsrättsförening (Brf) ska jag betala den summan som informeras specifikt för Er Brf via Er styrelse eller annat kontaktperson. När ska jag betala den sista delen av kontraktssumman? Senast 20 dagar efter att utrustningen monterats i min fastighet. Kan jag beställa andra typer av anläggningstjänster så som tex asfaltering, dräneringsarbete, hårdgjord yta för parkeringsplats, nergrävning av rör från hus till tomtgräns mm? Absolut! Kontakta Stefan Berg på akea telefonnummer för offert. Hur påverkas tillgängligheten för de boende kring tex trafiken i området? Akea kommer att utföra återställning så nära inpå schaktarbetena som möjligt så normalt kommer Ni att kunna köra igenom arbetsområdet som vanligt men i trånga gator och då vi korsar körbanan kan det uppstå stopp i ca 1 timme och då rekommenderar vi att man kör ett annat håll. Finns det inga andra vägar har akea tagit hänsyn till detta och trafiken släpps på så fort det är möjligt, inom normalt max 15 minuter. Fakturering Hur faktureras tjänsterna via den nya anslutningen? Se för de vanligaste frågorna. Villalarm Påverkas jag på något sätt av den nya anslutningen? Nej inte om ditt larm är helt trådlöst och har GSM-koppling. Är larmet däremot kopplat till er fasta telefoni och ni går över till Bredband2:s telefoni måste ni kontakta er larmleverantör. Är ni osäkra vad ni har för larm kontakta er leverantör för konsultation. Övriga frågor Kan jag behålla min Telia mailadress? Det går om du betalar ca 80:-/månad till Telia. Men du kan byta till Bredband2s mailtjänst som är

7 gratis. Eller så startar du t.ex. ett konto på Gmail. Det går att beställa ett separat abonnemang där du lägger upp e-postadresserna. Abonnemanget kostar 72kr/kvartal och det ingår 5 e-postadresser i det abonnemanget. Om man har mobiltelefonabbonemang eller mobilt bredbandsabbonemang hos Telia så ingår det kostnadsfritt Hur fungerar det med sommarerbjudande? Du kan ha ett s.k. sommarabonnemang. Det innebär att du kan ha bredband etc. i bara en månad per sommar. Du kan naturligtvis ha det längre också. Månadskostnaden är samma för korta abonnemang som permanentboende. Varje gång du väljer att sätta igång det tillkommer en kostnad från Skanova som äger nätet på 650kr. Jag har redan ett abonnemang som låser mig till en annan leverantör i många månader till. Hur undviker jag dubbla kostnader? Om du inte vill ha bredband etc. från början så kan du välja sommarerbjudandet. Det ger dig möjlighet att starta ditt abonnemang senare (inom 3 år). En månads användning kommer att användas när nätet är färdigbyggt och startas. Vart skickas notifieringen när nätet är färdigbyggt? Du kommer att få ett brev till din permanentadress som du uppgivit till din vägförening innan bredbandsnätet tas i drift.

Information om Axets bredband och telefoni

Information om Axets bredband och telefoni Information om Axets bredband och telefoni 2011 beslöts att samtliga lägenheter i Axet skulle gruppanslutas till en och samma leverantör av bredbandstjänster via vårt fibernät. Efter upphandling valdes

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är:

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är: Frågor och svar om installation av höghastighetsnät i BRF STÄMJÄRNET Vi i styrelsen hoppas att du genom att läsa nedan frågor och svar, ska få den information du behöver om höghastighetsinstallationen

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område!

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! 1 S i d a Version 3 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-23 Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! Datum: 2013-12-23 Varför är optisk fiberlösning bra för mig? Eftersom

Läs mer

Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera?

Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera? Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera? Internet Vilken hastighet ska jag välja? Om du ska använda internet för att surfa, betala räkningar, streama musik och titta på Youtube-filmer

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA

VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA 2015-03-27 VANLIGA FRÅGOR FRÅN BOENDE OM HSB BOLINA Hur kommer jag igång med HSB Bolina? Svar: Koppla in datorn i bredbandsuttaget i väggen och gå till www.bredbandswebben.se. Väl där så kan du se alla

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! Söderort maj 2010 Söderort SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har ett av Sveriges kraftfullaste bredbandsnät i din lägenhet?

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Framtiden för TV, Internet och telefoni Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Varför? Vår nuvarande leverans av TV som sker via kopparnätet är hotad av gamla kablar. TV bilden kommer succesivt

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET Installation av hemmaswitch Vi har/kommer att installera en hemmaswitch hos dig, den ser ut som på bilden här intill. När omkopplingen till Open Universe

Läs mer

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer.

Vilken bandbredd kan jag få med Öppen Fiber? Du kan få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Sid 1/5 Frågor och svar Om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber? Fiber eller fiberoptik består av överföring av ljus eller data via optiska fibrer. Det är den snabbaste metoden för informationsöverföring

Läs mer

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig närmar det Nu sig Möjligheter på väg till dig Valfrihet! Nätbyggnationen löper fram genom områdena och EHB har snart ett nytt och kvalitativt områdes- och fastighetsnät som kommunikationsoperatören Open

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE

BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE BYT UTTAG! Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET I DITT OMRÅDE Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad

Läs mer

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber

Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Frågor och svar om fiber och Öppen Fiber Vad är fiber och varför ska man ha det? Fiberoptik är en modern teknik som ersätter traditionell koppar med glas. Det innebär att information kan skickas med ljusets

Läs mer

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 2014-09-21 H. Stomberg/Vilket bredband?/bilaga 4 1 Vilket bredband? Hastigheten mäts i megabit per sekund (Mb/s). Fler

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

Användar guide för Stadsnät

Användar guide för Stadsnät Användar guide för 1 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om är ett öppet nät byggt med

Läs mer

Innehåll. Om Stadsnät

Innehåll. Om Stadsnät 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om Stadsnät Stadsnät är ett öppet nät byggt med

Läs mer

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se STADSNÄT Frågor och svar stadsnat.dalaenergi.se Innehåll Vad är egentligen ett öppet nät?...3 Vad är ett fibernät?...3 Är nätet framtidssäkert?...3 Villaanslutning...4 Flerbostadshus...8 Företagsfastigheter...9

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar!

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! BREDBAND PÅ FÅRÖ Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! Bakgrund Sedan några år har GEAB erbjudit radiolänkar som bredbandsanslutning på Fårö.

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Net at Once - Kommunikationsoperatör

Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once som kommunikationsoperatör med Öppen plattform och Öppen gruppanslutning innebär att de medlemmar i föreningen som vill välja fritt i ett öppet nät bland

Läs mer

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Framtidens nät, öppet för alla Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Äntligen en Öppen Fiber-anslutning för villan! När du väljer att skaffa Öppen Fiber från

Läs mer

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber 8% använder internet på flera apparater samtidigt. Tv, bredband och telefoni är bara några

Läs mer

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag!

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag! Anslut ditt hus till Stadsnätet Flera fastighetsägare har bett oss bygga ut fibernätet i området. Därför har vi bestämt oss att starta projekt Vålarö. Innan vi sätter igång med utbyggnaden krävs anmälningar

Läs mer

VillaFiber Västervik

VillaFiber Västervik VillaFiber Västervik Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. ANVÄND BIFOGAT AVTAL FÖR ATT ENKELT OCH SMIDIGT GÖRA DIN BESTÄLLNING Hyr din VillaFiber

Läs mer

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon!

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vilka är vi? En grupp människor som sedan ett par år tillbaka arbetat för en levande landsbygd i Segmon. En landsbygd som klarar framtidens krav Består av 4 olika

Läs mer

Prislista Bredbandsbolaget

Prislista Bredbandsbolaget Sida 1 av 6 Prislista Bredbandsbolaget gäller från 22 februari 2012 Sida 2 av 6 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 DSL- Bredband Bas... 3 DSL - Bredband Premium... 3 Riks ADSL... 3 Bredband

Läs mer

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden!

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! INSTALLERA BÄSTA BREDBANDET I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! Blixtsnabbt, stabilt bredband Bättre TV 3 Prisvärd telefoni Nu kan du ansluta Bredband via fiberoptik

Läs mer

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson Fiberanslutning Informationsmöte 2011-09-22 A Larsson / M Martinsson 2011-09-20 A Larsson / M Martinsson Agenda Bakgrund Situationen idag Varför fiber? Alternativa leverantörer av fiber Teknisk lösning

Läs mer

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Erbjudande till JVF Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni Ger lite mer Erbjudande JVF till JVF Information Hej allihop! För att följa med samhällets

Läs mer

Nu behöver du inte vänta längre.

Nu behöver du inte vänta längre. 1 Vägra vänta! Smarta hem, Smart-TV, läsplatta, laptop, stationär dator Våra sätt att surfa blir bara fler och innehållet allt tyngre. Även om du kan surfa snabbt idag, är det inte säkert att det går lika

Läs mer

Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll

Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll Användarguide för SB Bredband i nyproduktion, söderort Innehåll Bredband, telefoni och TV i nyproduktion... 2 Kort om SB Bredband... 2 Så här fungerar din bredbandsinstallation... 2 Komma igång... 3 Beställa

Läs mer

Kilvision. Marknadsportalen

Kilvision. Marknadsportalen Kilvision Marknadsportalen Vem är jag? Roy Ottoson Account Manager Villa & Byalagsfiber 070-180 05 07 roy.ottoson@quadracom.se Titta redan idag in på www.qmarket.se Moderbolag Kommunikationsoperatör Nätägare

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Bakgrund KKP Fiber Henrik Samuelsson, initiativtagare Får tilldelat

Läs mer

DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND. Framtidens nät är här

DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND. Framtidens nät är här DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND Framtidens nät är här NU ERSÄTTER VI DET GAMLA TELENÄTET Den snabba digitaliseringen i samhället ställer krav på oss att leverera driftsäkra, snabba och stabila

Läs mer

Internetanslutningar Fiber, SIM- kort, WiFi Vad ska jag välja?

Internetanslutningar Fiber, SIM- kort, WiFi Vad ska jag välja? Internetanslutningar Fiber, SIM- kort, WiFi Vad ska jag välja? Tematräff SeniorNet Kungsholmen Gunilla Brattberg Bredbandskällor På följande sätt kan du förses med bredband. Telefonledning (ADSL) Kabel-TV

Läs mer

Nu behöver du inte vänta längre.

Nu behöver du inte vänta längre. 1 Vägra vänta! Smarta hem, Smart-TV, läsplatta, laptop, stationär dator Våra sätt att surfa blir bara fler och innehållet allt tyngre. Även om du kan surfa snabbt idag, är det inte säkert att det går lika

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

VillaFiber Västervik

VillaFiber Västervik VillaFiber Västervik Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. Hyr din VillaFiber och få lägre anslutningsavgift En lokal fiberanslutning från VillaFiber

Läs mer

Fiber till Tjuv- & Enholmen?

Fiber till Tjuv- & Enholmen? Fiber till Tjuv- & Enholmen? Nu gör vi ett nytt försök. Hittills har 21 fastigheter beställt anslutning. Vi behöver 35 för att dra igång projektet. Anmälan vill vi ha senast 30 juni 2016 Kontaktpersoner

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada att ha dig som kund.

Läs mer

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se Fibergruppen - Ett helhetskoncept Vad är fiber? Fiber är en kabeltyp där man använder optiskt ljus för dataöverföring istället för elektriska pulser (ADSL). Tekniken möjliggör blixtsnabb uppkoppling, både

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Framtidens nät är här

Framtidens nät är här Framtidens nät är här Dina nya tjänster för telefoni och bredband Beställ dina nya tjänster senast en månad innan stängning - så att du kan fortsätta att ringa och surfa! Besök telia.se/framtidensnat eller

Läs mer

Att välja abonnemang

Att välja abonnemang Att välja abonnemang 1. Internetabonnemang (bredband) Fast anslutning o Telefonnätet (Telias gamla koppartråd) o Kabel-TV (t.ex. Comhem) o Fiber (t.ex. Stadsnät) Mobilt bredband Jag har av praktiska skäl

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt.

Samfällsnytt 4. Skälby tredje samfällighetsförening December 2012. Här kommer årets sista samfällsnytt. Samfällsnytt 4 Här kommer årets sista samfällsnytt. Först vill vi önska alla nyinflyttade välkomna till vår samfällighet och hoppas att ni kommer att trivas hos oss! På vår hemsida kan ni hitta information

Läs mer

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU?

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU? VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! Som Hyresbostäder tidigare meddelat så är vi ny kommunikationsoperatör av bredbandstjänster för dig som hyresgäst. Vi har redan monterat boxen som levererar

Läs mer

Anslut ditt hus till. Stadsnätet

Anslut ditt hus till. Stadsnätet Anslut ditt hus till Stadsnätet Gästabudstaden har beslutat att inleda projekt Lästringe-Vedaån. Detta genom att erbjuda anslutning av fastigheter i Lästringe samhälle och Kvegerö-Granlund innan projektstöd

Läs mer

Ör Ormesberga Byanät ekonomisk förening

Ör Ormesberga Byanät ekonomisk förening Ör Ormesberga Byanät ekonomisk förening Ör och Ormesberga är attraktiva byar att bo och leva i men hur gör vi oss ännu mer tilltalande? Den frågan ställde sig några eldsjälar, startade upp det avsomnade

Läs mer

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni.

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Gästabudstaden AB är ett helägt dotterbolag till Nyköpings kommun och är ett öppet stadsnät. Vi vill passa på

Läs mer

VillaFiber. Till dig som ska välja bredband via fiber! Hyr din VillaFiber. och få lägre anslutningsavgift

VillaFiber. Till dig som ska välja bredband via fiber! Hyr din VillaFiber. och få lägre anslutningsavgift VillaFiber Till dig som ska välja bredband via fiber! SNABBT INTERNET. BÄTTRE TV. OCH BILLIGARE TELEFONI. Hyr din VillaFiber och få lägre anslutningsavgift En lokal fiberanslutning från VillaFiber Är Västervik

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER

SUPERKRAFT VIA FIBER SUPERKRAFT VIA FIBER Framtidens stadsnät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber i stadsnätet. Idag är ca 3000 hushåll och företag anslutna till stadsnätet. Förutom att

Läs mer

Jonas Lind Fastbit AB

Jonas Lind Fastbit AB Jonas Lind Fastbit AB Vad är Fastbit? Ett marknad och tjänstebolag. Ägare: Skara Energi AB, Lidköpings kommun och VänerEnergi AB Stadsnäten i Skara, Lidköping, Mariestad, Götene, Skövde, Vara, Falköping,

Läs mer

Bredbands tjänster via fiber

Bredbands tjänster via fiber Tjänster Privat 180906 Bredbands tjänster via fiber I ett nät för frihetsälskare ADRESS Fibra, Box 1019, 721 26 Västerås TEL 0771 375 375 MEJL info@fibra.se WEBB fibra.se Har du en anslutning till Fibra?

Läs mer

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort

Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort Tips och anvisningar vid fiberanslutning inom tätort En stabil framtid med fiber Nu är det inte längre frågan om vi ska ansluta ett område - utan när vi ska göra det! Intresset för fiberanslutning är mycket

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna.

(FTTB = Fiber to the Building, lägenhets komplex där man ansluter byggnaden med en fiber och har koppar till lägenheterna. 1 2 3 4 FTTH = Fiber to the Home Detta är vad som skall grävas ner i området, nyttja allmänna ytor i största möjliga mån. Avslutas med en Mediaomvandlare/tjänstefördelare i varje fastighet. (FTTB = Fiber

Läs mer

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber.

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer.

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen.

Samfälligheten Sandvik 1. Information om Bredbandsinstallationen. Information om Bredbandsinstallationen. Vilket ni alla säkert märkt påbörjade Ownit, genom vår entreprenör CLS elektronik AB, installationen av er förening redan i somras genom att diverse schaktarbeten

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 8-portars tjänstefördelare Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada att ha dig som kund.

Läs mer

Full fart med bredband!

Full fart med bredband! Full fart med bredband! Krokomsbostäder satsar på ett av Sveriges bästa fibernät för tv, bredband och telefoni! Framtiden är här! Och med den nya möjligheter. Vi kommunicerar med varandra som aldrig förr,

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Nu bygger vi fiber för framtiden

Nu bygger vi fiber för framtiden Nu bygger vi fiber för framtiden i hela kommunen INTERNET, TV, TELEFONI OCH TRYGGHETSTJÄNSTER LOKAL NÄRVARO, LÅNGSIKTIGHET GENOM KOMMUNALT ÄGANDE, ÖPPET NÄT En levande landsbygd med fibe Västervik Miljö

Läs mer

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster.

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. Östersundsbostäders kommunikationsnät Användarguide Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. sid Bredband, telefoni och TV Vårt nya kommunikationsnät är ett öppet fiberoptiskt nät. Innehåll Så

Läs mer

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN NU startar vi arbetet för att ordna bredband via fiber, fibernät. Frågorna om fibernätet har varit många. Den vanligaste frågan har varit vad det kostar, en fråga som det inte

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Nu kommer fibernätet till: Laholm

Nu kommer fibernätet till: Laholm Nu kommer fibernätet till: Laholm En utbyggnad som förändrar Sverige Sveriges tredje största stadsnät 100% fokus på stadsnät och telekom Erfarenhet och kompetens Öppenhet, Helhetsgrepp, Närhet och Flexibilitet

Läs mer

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR

Frågor & Svar SVENSK INFRASTRUKTUR Frågor & Svar ALLMÄNT OM FIBER Att ansluta sig till fiber kan man kort sammanfatta genom att man moderniserar sin fastighet och anpassar den till den digitala värld vi nu lever i. Fiber är väldigt driftsäkert

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för kopparanslutning Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada

Läs mer

DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND. Framtidens nät är här

DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND. Framtidens nät är här DINA NYA TJÄNSTER FÖR TELEFONI OCH BREDBAND Framtidens nät är här NU ERSÄTTER VI DET GAMLA TELENÄTET Den snabba digitaliseringen i samhället ställer krav på oss att leverera driftsäkra, snabba och stabila

Läs mer

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag!

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Var med att utveckla infrastrukturen runt Vedaån och Kvegerö-Granlund med omnejd genom att ansluta ditt hus till stadsnätet. När tillräckligt många kommer

Läs mer

www.havdhemfiber.net

www.havdhemfiber.net www.havdhemfiber.net Program Introdunktion Björ Cumselius Projektgruppens arbete Björ Cumselius Projektgruppens Rekommendation Benkt Linnander Information från Region Gotland (utgått) Frågor och Svar,

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare 2 Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada att ha dig som

Läs mer

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät. 5-portars tjänstefördelare för fiberanslutning

Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät. 5-portars tjänstefördelare för fiberanslutning Inkopplingsguide till Halmstads stadsnät 5-portars tjänstefördelare för fiberanslutning 2 Välkommen till Halmstads stadsnät! Du har gjort ett klokt val som anslutit dig till Halmstads stadsnät. Vi är glada

Läs mer

2015-01-28. Gimsmark Gunsmark Intresseförening

2015-01-28. Gimsmark Gunsmark Intresseförening 2015-01-28 Gimsmark Gunsmark Intresseförening Gimsmark Gunsmark Intresseförening Gunsmark 34 915 94 Ånäset Bästa Gulli, AllTele tackar för er förfrågan gällande kollektiv anslutning av Internetaccess med

Läs mer

KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE

KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE INNEHÅLLSFÖRTECKNING s. 4-5 Använd din fiber s. 6 Förteckning över inkopplingsanvisningar s. 7 Beskrivning av tjänstefördelaren s. 8 Inkoppling av dator,

Läs mer

Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät

Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät AND Vad får du? En anslutning till Falu Stadsnät ger dig pålitlig kommunikation med hög kvalitet. Det är en säker investering som gör din bostad mer attraktiv

Läs mer

Varför skulle jag skaffa fiber?

Varför skulle jag skaffa fiber? Varför skulle jag skaffa fiber? Händige Ja varför skulle du skaffa fiber? Framförallt för att redan dagens tjänster på internet kräver allt mer bandbredd. För att inte tala om framtidens tjänster videosamtal,

Läs mer

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation

Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Inbjudan till informationsmöte om fiberinstallation Mötet hålls i Svartbäckens skolans matsal torsdagen 18/5 kl 19.00. Vi kommer informera om installationen, hur vi tänkt gå tillväga och presentera en

Läs mer

Föreningsstämma. 28 juni 2015. Välkomna!

Föreningsstämma. 28 juni 2015. Välkomna! Föreningsstämma 28 juni 2015 Välkomna! Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Val av ordförande vid stämman och anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 3. Godkännande av röstlängden 4. Val av två

Läs mer

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business Telia Fiber Business Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com Operator Business Ni bygger hela vägen fram till huset Frostfritt och el uttag 2 2013-04-09 Telia Fiberanslutning 2010 Så hänger det

Läs mer

Fiberinformation och betalningsinformation för medlemsavgift 2015

Fiberinformation och betalningsinformation för medlemsavgift 2015 Valdemarsro villaförening - Fiberinformation Fiberinformation och betalningsinformation för medlemsavgift 2015 I december 2014 fick ni en enkät i brevlådan. Enkäten syftade till att undersöka intresset

Läs mer

Varför bredband på landsbygden?

Varför bredband på landsbygden? BREDBAND I RAMSBERG M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer