julkalender 2012 fredag den 30 november 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "julkalender 2012 fredag den 30 november 2012"

Transkript

1 julkalender

2 1 Tänd ljus i mörkret Stäng av mobiltelefon, TV tänd ljus och bara njut av tystnad. Mys och ha det bra med årets första varma glögg.

3 2 1:a Advent Idag går många för att fira advent i någon av våra vackra kyrkor. Där står körer, trumpeter och basuner redo att blåsa in julens ankomst. En dag att sänka pulsen och ta en paus i juljäktet.

4 3 Gör en god soppa Håll värmen med en god soppa med svenska grönsaker efter säsong medan du förbereder dig för veckan. Bjud in en granne till din måltid.

5 4 Ge av din tid Ge av din tid till någon som verkligen behöver det nu. Året lider mot sitt slut, många har stor ångest inför tiden som går och julen som stundar med de krav som man kan känna.

6 5 Säg något snällt Säg något snällt till en granne du aldrig pratat med eller till din chef som du kanske har lite tufft med. Säg snälla saker till dig själv också!

7 6 Vad måste du? Se över alla dina måsten. Vem är det som ställer dessa krav? Kanske du själv står för de flesta av dessa och du kan väldigt lätt avstyra dem. Ge tiden till dina barn, syskon eller gamla föräldrar istället.

8 7 Ta en paus Så här i slutet på veckan så ta en längre paus mitt på dagen och utnyttja det korta dagsljuset med en promenad för att fylla på energiförrådet.

9 8 En bakdag Ta en bakdag tillsammans med några kompisar eller barnen och baka lussekatter till luciafirandet, pepparkakskreationer till tjugondaknut och vörtbröd till dopp-igrytan.

10 9 Andra Advent Vi tänder det andra ljuset i adventsljusstaken. (Det är inte vitmossa i den utan lave) Bjud in grannar till ett anspråkslöst julmys med något enkelt att äta och bara sitt och berätta historier och prata om julens ritualer.

11 10 Nobelfestligt Gör en egen alternativ Nobelfest på närproducerade råvaror. Om du tittar på firandet på TV så kan du passa på att sticka sockor och vantar för att värma er med i vinterkylan.

12 11 Saligare att giva Julklappar hör till julen trots att vi har det mesta som kan behövas. Det finns många som lever i armod där dina utsorterade grejer och kläder kommer till stor nytta och glädje. Skänk till Myrorna, Stadsmissionen, Brödet och Fiskarna od.

13 12 Gör änglar Änglar finns både män och kvinns gör en ängel i snön var en ängel skön måla, dansa, sjung och spela bejaka allt-inget fela.

14 13 Lucia Julen är den tid vi baka en och annan pepparkaka Lucia skrider in i arla timma sprider ljus och hoppets strimma. Julen är då tiden går så fort och alla gillar att få julkort.

15 14 Simma lugnt Ge dig själv en tid i poolen simma lugnt och njut av den artificiella solen. Luta dig tillbaks på bastuns lava Läs något spännande och skriv en saga.

16 15 Knytglögga Tiden för julens sånger är snart förbi, liksom glöggen med tillbehör som snart gör sorti. Bjud in dina arbetskamrater till att varmt vin avnjuta och alla bidrar med vad hen till bordet kan inskjuta.

17 16 Tredje Advent Nu tänder vi det tredje ljuset julklappsfixet tar vid i huset och vi stickar, snickrar och syr pyntar och har inför julen ett fasligt bestyr.

18 17 Positiva vibbar Idag får du en utmaning att tänka på dig själv bara positiva tankars daning som flyter på plussets älv Här rimmar det illa men jag bara chilla för ta mitt råd - ha kul så blir det en underbar jul.

19 18 Tungt i jultid I denna mörka tid så blir det lätt för mycket mat. Av naturen är ju också människan lat. Med gör nu inte den missen utan ta och skippa hissen och sätt ut ett grötfat till lilla söta tomtenissen.

20 19 Avslutning Nu är det dags för mången att avsluta terminens slit i träning och skola summera året och därefter njuta av hemgjord knäck och kola.

21 20 Julbord och stol Så gå vi runt kring ett stort julebord, stor julebord, stort julebord. Så gå vi runt kring ett stort julebord tidigt en torsdag middag. Så göra tanten när hon fylla på sin tallrik, fylla på sin tallrik...de är mycket nu.

22 21 Stilla kväll Fredag kväll, långa kväll ta det lugnt, känn dig säll ta en filmkväll och njut biografens duk lite lagom med popcorn så du inte blir sjuk

23 22 2 dar före dopparedan Stäng telefon och mobil se en film som hör julen till Fanny & Alexander favorit visar att även i de finaste familjer är det split. Ta sedan och till gröt och klappen rimma men inte till alltför sen timma.

24 23 Fjärde Advent Vi tänder nu det fjärde ljuset granen tar vi hem till huset. Barnen räknar otåligt timmarna som långsamt skrider i dan-före-doppare-dan tider.

25 24 Julafton Nu har dagen då kommit ta ett råd ta dan som den kommer Bara vara utan att lägga i det någon laddning lägg istället fyr på brasan och glöggen så blir det kul så önskar vi oss GOD JUL.

Tranbärets månadsbrev november 2016

Tranbärets månadsbrev november 2016 Tranbärets månadsbrev november 2016 Nu börjar julen närma sig. I söndags gick vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa, solen inte

Läs mer

Fredag DECEMBER. Oskar Ossian

Fredag DECEMBER. Oskar Ossian Fredag 1 Oskar Ossian v. 48 Första advent I helgen firar vi första advent. Advent är ett latinskt ord som betyder ankomst. Det är Jesusbarnets ankomst vi väntar på. I adventsljusstaken finns det fyra ljus,

Läs mer

Advent. Adventsljusstaken. Adventsstjärnan

Advent. Adventsljusstaken. Adventsstjärnan Advent Fyra veckor före jul börjar advent. Ordet advent betyder ankomst. I dag är det julafton de flesta väntar på. Men för länge sen i ett land som heter Palestina väntade man på något annat. I Palestina

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Stjärna Klar. En Jul Musikal Text & Musik: Kerstin Limér. Copyright Kerstin Limér 1

Stjärna Klar. En Jul Musikal Text & Musik: Kerstin Limér. Copyright Kerstin Limér 1 Stjärna Klar En Jul Musikal Text & Musik: Kerstin Limér Copyright Kerstin Limér 1 Stjärna Klar En Julmusikal för barn mellan 0-99 år i fem akter Text & Musik skriven av Kerstin Limér -2009 Innehållsförteckning:

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Bumbibjörnssången. Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom sagorna, För vi får följa med.

Bumbibjörnssången. Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom sagorna, För vi får följa med. Bumbibjörnssången Snälla och rara, helt underbara. Och deras saga berättats igen. Först deras sånger för många gånger, Djupt inne i skogen lever dem än Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november/december 2015

Tranbärets månadsbrev november/december 2015 Tranbärets månadsbrev november/december 2015 Nu är vi inne i väntans tider. Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och förbereder oss för jul och Lucia här på förskolan. Julen är

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Nu är det jul igen...

Nu är det jul igen... Nu är det jul igen... Hur är det med julkänslan? Är du klar med julkorten, satt glöggen, handlat och slagit in samtliga julklappar och bakat lussekatter, pepparkakor och diverse julgodis? Inte? Då är du

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

JULI I juli har semestern börjat för de flesta, och även för dig. Du bestämmer dig för att fira dina första lediga dagar med en grillkväll. De självkl

JULI I juli har semestern börjat för de flesta, och även för dig. Du bestämmer dig för att fira dina första lediga dagar med en grillkväll. De självkl MAJ Maj är vårens sista månad och du har börjat njuta av de ljusa kvällarna och de ljumma vindarna. Anna-Sara och Andreas har också börjat njuta, av sin tid med varandra. De har flyttat in i sin gemensamma

Läs mer

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV. December 2013

VÅGA VILJAS MÅNADSBREV. December 2013 VÅGA VILJAS MÅNADSBREV December 2013 Tänk vad ett år kan gå fort. Vi har redan hunnit med massor av lärorika, spännande, roliga, och entreprenöriella aktiviteter i vår verksamhet. Under november månad

Läs mer

Passalbladet December 2013

Passalbladet December 2013 Passalbladet December 2013 Hej på er alla Passalare I skrivande stund så sitter jag i soffan och har tänt en brasa. När jag nu tittar på brasan och på alla levande ljus jag har tänt runtomkring så känns

Läs mer

Jul jul, strålande jul

Jul jul, strålande jul Jul jul, strålande jul Sfi En julhälsning från rektor Nu är det december och det är snart jul. Det är inte många dagar kvar innan skolan stänger för jul och nyår. 2017 ska bli intressant. Vi ska anställa

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Grovplanering HT 2014

Grovplanering HT 2014 Grovplanering HT 2014 Viktigt!!! Detta är en preliminär planering och inget som är huggit i sten vi kan ibland behöva ändra lite i planeringen. Vi tänker gå på sagostunder men programmet är inte klart

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Öppettider. Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare.

Öppettider. Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. Julprogram Skipass finns att köpa i Sporthuset Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 08:00-20:00 Receptionen är öppen till 20.00, på Julafton stänger receptionen

Läs mer

Advent. Triad. Utvecklar och förbättrar kvaliteten i vårdens vardag

Advent. Triad. Utvecklar och förbättrar kvaliteten i vårdens vardag Advent Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen. Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på. Tänd ett ljus för jordens

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-12-11 Information till boende och närstående december 2017 Hej! Här är lite information för er som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Söndasgården om vad som händer hos oss

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Natten går tunga fjät Lucia med tärnor små

Natten går tunga fjät Lucia med tärnor små Natten går tunga fjät Natten går tunga fjät, runt gård och stuva. Kring jord som sol n förlät, skuggorna ruva. //:Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Sankta Lucia, Sankta Lucia.:// Natten var stor

Läs mer

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :)

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :) Hej på er alla! Sista veckan med utvecklingssamtal går av stapeln. Om ni har glömt vilken tid ni har bokat är det bara att gå in på Doodle och dubbelkolla! Tack till er som redan har varit på samtal och

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Har men ingen snö får man uppfinna den! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 SÅ HAR VI FIRAT 1:A ADVENT Vi mötes av regn den morgonen julmarknaden öppnade. Så här års

Läs mer

Luciasången (natten går tunga fjät)

Luciasången (natten går tunga fjät) Luciasången (natten går tunga fjät) Natten går tunga fjät runt gård och stuva. Kring jord som soln förgät, skuggorna ruva. II: Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus Sankta Lucia, Sankta Lucia :II

Läs mer

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Balans Mat Rörelse Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Det är bara du själv som kan göra förändringar i ditt liv. Förändringar

Läs mer

Öppettider. 07:00-20:00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00.

Öppettider. 07:00-20:00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. Julprogram Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 08:00-20:00 Receptionen är öppen till 20,00, på Julafton stänger receptionen klockan 18,00 07:00-20:00 Badavdelningen

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

//: Drömmar med vingesus under oss sia Tänd dina vita ljus sankta Lucia ://

//: Drömmar med vingesus under oss sia Tänd dina vita ljus sankta Lucia :// Sankta Lucia, ljusklara hägring (A el G) sprid i din vinternatt glans av din fägring Kom i din vita skrud, huld med din maning Skänk oss du julens brud, julfröjders aning //: Drömmar med vingesus under

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Program för December 2016

Program för December 2016 Program för December 2016 Välkommen till Seniorcentrum Brandbergen Jungfruns gata 419, 13660 Brandbergen, 08-606 9288 Öppet: 09.00 16.00 mån-fre, Cafe: 086068744 Tor 01/12 Fre 02/12 13:00-14:00 musik o

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår!

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel,

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med smitarna Torsten Bengtsson Mysteriet med smitarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Nära döden Jag smyger fram genom den mörka salen. Det hörs inte ett ljud. På golvet

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

januari 2017 Vi dansar ut julen! Det händer i Lidingö församling

januari 2017 Vi dansar ut julen! Det händer i Lidingö församling Det händer i Lidingö församling januari 2017 Vi dansar ut julen! Söndagen den 15 januari dansar vi ut julen i både Breviks och Bodals kyrka. Läs mer om våra gudstjänster med julgransplundring på baksidan.

Läs mer

Luciasånger. Sankta Lucia. Lusse lelle

Luciasånger. Sankta Lucia. Lusse lelle Luciasånger Sankta Lucia Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. Kom i din vita skrud, huld

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

2017 års Julandakt. Till förmån för barnen i Andevärlden och för barnen i Tibet/ Haiti och sjuka barn på våra sjukhus.

2017 års Julandakt. Till förmån för barnen i Andevärlden och för barnen i Tibet/ Haiti och sjuka barn på våra sjukhus. 2017 års Julandakt Till förmån för barnen i Andevärlden och för barnen i Tibet/ Haiti och sjuka barn på våra sjukhus. Spiritualistisk traditionsenlig Sunday Service Varvat med Svensk Jul tradition! Lördagen

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november 2014 2014-11-24

Tranbärets månadsbrev november 2014 2014-11-24 Tranbärets månadsbrev november 2014 2014-11-24 Nu börjar julen närma sig. På söndag går vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa,

Läs mer

Sions framtid Detta är det ord om Juda och Jerusalem som uppenbarades för Jesaja, Amos son.

Sions framtid Detta är det ord om Juda och Jerusalem som uppenbarades för Jesaja, Amos son. Advent Jesus kommer Första söndagen i advent (år A) (1 december 2013) Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelium är Matteus 24:37-44 eller Matteus 21:1-9. Med hänsyn till barnens ålder väljer vi här att

Läs mer

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA

PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO EN JULIASAGA Daniel Lehto 2011 daniellehto@yahoo.se Till Julia PAPPA ÄR UNDERSKÖTERSKA DANIEL LEHTO Pappa jobbar på ett boende för gamla människor. Det är ett roligt

Läs mer

Musik: Maria Hulthén - Text: Kristina S Furberg Koreograf: Hans Kvarnström

Musik: Maria Hulthén - Text: Kristina S Furberg Koreograf: Hans Kvarnström Musik: Maria Hulthén - Text: Kristina S Furberg Koreograf: Hans Kvarnström Din ljusa skugga en mässa i Heliga danser-tradition har tillkommit i nära samverkan mellan textförfattare, tonsättare/arrangör

Läs mer

JESUS KOMMER FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT (ÅRGÅNG C) 29 NOVEMBER Tidsram: minuter. Luk 21:25-28, 34-36

JESUS KOMMER FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT (ÅRGÅNG C) 29 NOVEMBER Tidsram: minuter. Luk 21:25-28, 34-36 JESUS KOMMER FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT (ÅRGÅNG C) 29 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Luk 21:25-28, 34-36 Människosonens ankomst Tecken skall visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15

V 51. Allmän information december Tulpanen är stängd: 24-26/ / /1-15 6/1-15 Allmän information Hej alla föräldrar Jag vill tacka för denna händelserika, lärorika och roliga termin tillsammans med era barn. Under terminen har barnen och pedagogerna upplevt många givande stunder

Läs mer

HÖRDABLADET Nr.5/2018 Utgivare Hörda byförening Ansvarig: Anna-Lena Ljungberg

HÖRDABLADET Nr.5/2018 Utgivare Hörda byförening Ansvarig: Anna-Lena Ljungberg HÖRDABLADET Nr.5/2018 Utgivare Hörda byförening Ansvarig: Anna-Lena Ljungberg E-mail: anna-lena.ljungberg@ljungby.se Hej alla! Nu är det dags för höstrusk förhoppningsvis med hög mysfaktor samt även vinter

Läs mer

Västerskolans matråd

Västerskolans matråd Västerskolans matråd Protokoll 17 oktober 2014 Närvarande: Tova F-1 A Maja F-1 A Tru-Edon FA Simon FB Neo FC Cornelia 1C Dag 1C Tigra Fritidsrepresentant Lukas 2A Maya K 2B Jacob 2C Elda 3A Amanda 3B Marie

Läs mer

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor -2 Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor Detta exemplar är framställt för Vittra Utbildning AB under licens från Hogrefe Psykologiförlaget AB. Licensen avser användning inom Vittra Utbildning AB:s pedagogiska

Läs mer

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja LENNARTS LISTOR En listig akrobatisk musikal med och Baserad på Wallces lists Ellenor Lindgren 2009 1 Om pjäsen/scenen En fartfylld musikal med akrobatik och dans på ca 35-40 minuter. Musiken är lite funkinfluerad

Läs mer

Texter till lucia Sankta Lucia

Texter till lucia Sankta Lucia Texter till lucia 2014 Sankta Lucia Natten går tunga fjät runt gård och stuva. Kring jord som sol n förlät, skuggorna ruva. //:Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus Sancta Lucia, Sancta Lucia:// Natten

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

LUCIA. Stigtomta 2013

LUCIA. Stigtomta 2013 LUCIA Stigtomta 2013 Tomte läser: Ni sitta så tysta, vad är det ni väntar? Vem är det som sjunger, vem är det som gläntar i gryningen/skymningen på Eder dörr? Den sången och synen ni minns från förr. Det

Läs mer

Luciasången (natten går tunga fjät)

Luciasången (natten går tunga fjät) Ljuset i advent När mörker och kyla ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus. Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt! Låt det brinna, låt det brinna, ljuset i

Läs mer

Timbuktu&Damn! Hoffmaestro. Loreen Danny Saucedo Brolle Martin Stenmarck m.fl

Timbuktu&Damn! Hoffmaestro. Loreen Danny Saucedo Brolle Martin Stenmarck m.fl Timbuktu&Damn! Hoffmaestro Loreen Danny Saucedo Brolle Martin Stenmarck m.fl 23.12 20.12 2015 GalaJul fr 45: Pris per person GalaJul på Galaxy. Östersjöns bästa nöjesoch shoppingkvarter. Galaxy är en av

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK - Hur är det att jobba som rektorn? Det är roligt att jobba som rektorn på en skola för att jag gillar att jobba med elever. - Vad är det du gör som rektorn, vad är ditt

Läs mer

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan.

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 2009 06 29 Hälsa, mat och rörelse för våra små Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 1 En hälsofrämjande förskola Det friska är i fokus. Arbetet utgår från att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Solen, pedagogisk omsorg, kommer att erbjuda barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Solens hemvist är en lokal på Domarvägen i Huddinge

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul.

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. V 48 Planeringsdag Tor 15/1 januari Då är förskolan stängd! Tänk på kläder efter väder!

Läs mer

Månadsbrev december-januari-13

Månadsbrev december-januari-13 Månadsbrev december-januari-13 Det har nu hunnit bli nytt år och ny termin på förskolan. Vi har inte skrivit något månadsbrev sen november men här kommer en sammanfattning av vad vi gjort under december

Läs mer

Fröken Spöke räddar julen

Fröken Spöke räddar julen SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Ebba och Ivar som är tvillingar och går i samma klass. Det är snart jullov och mamma berättar att morbror Nils inte kommer till julen. Ebba

Läs mer

Lucia. på Hummelstaskolan Namn:

Lucia. på Hummelstaskolan Namn: Lucia på Hummelstaskolan 2013 Namn: Natten går tunga fjät Natten går tunga fjät, runt gård och stuva. Kring jord som sol n förgät, skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Sankta Lucia,

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat traditioner från andra länder, bl a från Tyskland (t.ex.

Läs mer

30 enkla sätt att NJUTA AV LIVET

30 enkla sätt att NJUTA AV LIVET 30 enkla sätt att NJUTA AV LIVET Du får gärna dela dessa frågor med dina vänner genom att skicka pdf-filen via mail, blogga om den eller förmedla den via de sociala mediakanalerna... men klipp inte ut

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Natten går tunga fjät

Natten går tunga fjät Natten går tunga fjät Natten går tunga fjät runt gård och stuva. Kring jord som sol förlät, skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Natten

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Öppettider. Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare.

Öppettider. Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. Julprogram Skipass finns att köpa i Sporthuset Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 08:00-20:00 Receptionen är öppen till 20.00, på Julafton stänger receptionen

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. :

Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. : Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt glans av din fägring. : Drömmar med vingesus under oss sia, tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. : Kom i din vita skrud, huld med din maning. Skänk

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011 Grovplanering för Strålsnäs förskola Utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010) Hösten 2011 Oktober 2011; Anna Bratz, Britt Thudén, Helené Svanström, Maria Lööke, Anita Andersson, Åsa Holm,

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Adam i skolan. Alla barn är lika mycket värda. Ingen får behandlas sämre. FN:s barnkonvention artikel 2 Illustrationer: Rebecca Karlén

Adam i skolan. Alla barn är lika mycket värda. Ingen får behandlas sämre. FN:s barnkonvention artikel 2 Illustrationer: Rebecca Karlén Adam i skolan Adam går i skolan. Han använder rullstol. Adam är med på alla lektioner i klassrummet. När klassen ska se på film måste de gå en trappa upp till ett annat rum. Där finns en projektor. Adam

Läs mer