Regita Hedman (KD) ersätter Anna-Maria Hallberg (C) Tjänstemän Övriga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regita Hedman (KD) ersätter Anna-Maria Hallberg (C) Tjänstemän Övriga"

Transkript

1 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande Kerstin Marits (M) Ewa Lysén Hedvall (M) Tjänstgörande ersättare Regita Hedman (KD) ersätter Anna-Maria Hallberg (C) Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Lena Lorenz, avd-chef ordinärt boende och HSL Yvonne Thorell, verksamhetsutvecklare Andreas Staberg, verksamhetsekonom Mari-Anne Nordin, medicinskt ansvarig sjuksköterska Helén Norling, sekreterare Justeringens plats och tid Administrativ service kl Underskrifter Paragrafer Ordförande Kenneth Dahlström (C) Justerare Liv Lunde Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Administrativ service Underskrift Helén Norling 1

2 Ärendelista 55 Budgetavräkning januari-augusti Avgifter för trygghetslarm inom ordinärt boende från och med Externa matavgifter inom vård och omsorg från och med Redovisning av avvikelse fall och läkemedel augusti till maj Redovisning av medarbetarenkät hållbar hemtjänst. 60 Rapport från verksamheterna januari - juni utifrån mål Beslut från Arbetsmiljöverket med anledning av inspektion vid Limsjögården 62 Sektorschefen informerar 63 Anmälan av fattade delegeringsbeslut 2 2(2)

3 55 Dnr 2014/380 Budgetavräkning januari-augusti 2014 Budgetavräkning för perioden visar en avvikelse mot budget på tkr. Prognos för helåret visar en förväntad avvikelse mot budget på tkr, vilket är en förbättring med 600 tkr från föregående prognos. Avvikelsen är huvudsakligen hänförlig till att kostnader för vikarier, sjuklön och OBersättning överstiger budget, att kostnaderna för fyllnadstid är höga samt att det kommer tillkomma betalningsansvar och ökade personalkostnader för slutenvård, vilket inte är budgeterat. Att prognosen visar ett mindre underskott jämfört med föregående prognos beror på ökade externa intäkter, återbetalning från ett assistansbolag avseende personlig assistans inom LSS samt förväntad återbetalning av hyra från Leksandsbostäder avseende särskilda boenden. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande budgetavräkning januari-augusti 2014 Kommentarer till budgetavräkningen januari-augusti 2014 Utskottets beslut 1. Lägga budgetavräkningen för januari-augusti 2014 till handlingarna. Sektorschef för vård och omsorg Agneta Ivåker Avd-chef särskilt boende och HSL Betty Ann Eriksson Avd-chef ordinärt boende och LSS Lena Lorenz Verksamhetsekonom Andreas Staberg 3 1(1)

4 56 Dnr 2014/1172 Avgifter för trygghetslarm inom ordinärt boende 2015 Vård och omsorg har sett över möjligheterna till att ta ut avgifter för trygghetslarm som mer ska motsvara den faktiska kostnaden för trygghetslarm och därmed öka intäkterna för vård och omsorg. Trygghetslam i ordinärt boende innebär att man kan få hjälp om något händer till exempel om man ramlar eller blir akut sjuk. Trygghetslarm är en biståndsbedömd insats som beviljas av kommunens handläggare. Idag finns cirka 400 kunder som är beviljade trygghetslarm. Varje år beviljas cirka 120 nya trygghetslarm. Trygghetslarmet finns inte med i kundvalet utan finns endast i kommunens regi. Larmet består av en trygghetstelefon som är kopplat till den vanliga telefonen. Trygghetslarmet är ett individuellt larm som är kopplat till Trygghetscentralen i Örebro. Trygghetscentralens personal har undersköterskekompetens och erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. När kunden trycker på larmknappen går en signal till larmcentralen, som tar emot och bedömer situationen. Trygghetstelefonen har en talfunktion vilket gör att den som larmat kan prata med den som besvarat larmet. Vid behov kontaktas hemtjänsten eller nattpatrullen av larmcentralen som åker hem till kunden för att ge den hjälp som personen behöver. Kostnader För kund Kostnaden för kund i dag för trygghetslarm är 210 kronor per månad. Kunden debiteras idag ingen avgift för installation eller för insatsen som hemtjänsten utför när kunden larmat. För kommunen Ett trygghetslarm kostar kommunen kronor styck. Digitala larm kostar kronor styck. Månadsanslutningen till trygghetscentralen för 4 1(2)

5 kommunen är cirka 50 kronor i månaden x 400 larm x 12 månader = kronor kronor årligen. Sektorns/avdelningens bedömning Sektorns bedömning är att en höjning av månadskostnader för trygghetslarm och uttagande av en installationsavgift är möjlig. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, daterat Utskottets förslag till kommunstyrelsen för beslut i kommunfullmäktige 1. Höjning av månadsavgiften för trygghetslarm från 210 kronor/månad till 220 kronor/månad. 2. Uttagande av en engångsavgift vid installation av trygghetslarm med 1000 kronor. 3. Avgifterna ska gälla från och med Kommunstyrelsen 5 2(2)

6 57 Dnr 2014/1173 Externa matavgifter inom vård och omsorg 2015 Vård och omsorg har efter en översyn sett behov av att höja sina externa matavgifter inför Vård och omsorg debiterar kunder olika när det gäller kostnader för mat och hyresavgifter. Bedömningen är att avgiftshantering ska ske på lika premisser mot samtliga kunder. Särskilt boende Nuvarande måltidsavgift inom särskilt boende är kronor/månad. Med utgångspunkt i en förväntad ökning av kostavdelningens personalkostnader med cirka 2,5 procent 2015, föreslås en höjning av priset mot kund med samma procentsats. Sektorns förslag är att avgiften för 2015 blir 3745 kronor. Korttidsboendet/växelvård/trygghetsplats Nuvarande matavgift är 122 kronor/dag. Sektorns förslag på ny avgift är 125 kronor per dag för att det innebär samma dagsavgift som på de särskilda boendena. Innehållet som ingår i avgiften på korttidsboende/växelvård/trygghetsplats är samma innehåll som på särskilt boende och riktat till samma målgrupp. Därför bör det inte vara någon skillnad i avgift. Dagverksamhet SoL Nuvarande matavgift är 60 kronor/dag. Med utgångspunkt i den förväntade ökningen av kostavdelningens personalkostnader med cirka 2,5 procent 2015, samt att inköpskostnader för mattillbehör och sektorns egna kringkostnader förväntas öka, föreslår sektorn en avgiftshöjning till 65 kronor. Ordinärt boende Nuvarande avgift för kund är 27 kronor/måltid. Med utgångspunkt i den förväntade ökningen av kostavdelningens personalkostnader med cirka 2,5 procent 2015, föreslås en avgift för 2015 på 28 kronor/måltid. Utkörning av 6 1(3)

7 matlådan motsvarar en avgift på 12 kronor per låda som debiteras kunden och den avgiften bör vara kvar på samma nivå. Avgiften för måltiden och avgiften för utkörningen betalas i nuläget separat av kunden och redovisas dessutom separat i sektorn. Ledningsgruppen föreslår att lägga samman dessa båda avgifter till en gemensam avgift som faktureras samlat. Utkörningsavgiften ingår i maxtaxan medan kostnaden för maten betalas vid sidan av. Den totala avgiften för kund blir i och med detta förslag 40 kronor per matlåda. Daglig verksamhet LSS Nuvarande matavgift för brukarna inom daglig verksamhet är i grupperna Affärn, Bakfickan och Bygatan 44 kronor/dag, medan den i Utegruppen är 48 kronor/dag. Med utgångspunkt i den förväntade ökningen av kostavdelningens personalkostnader med cirka 2,5 procent 2015 och de nuvarande internpriserna för respektive verksamheters luncher, är sektorns förslag att höja avgiften till 45 kronor per dag inom verksamheterna Pappersverkstan/Affärn, Bakfickan samt Bygatan. Sektorns förslag för verksamheten Utegruppen är att höja matavgiften till 49 kronor/dag. Korttidshem/fritids LSS Ledningsgruppens förslag kring avgiftsnivåerna är att det behöver göras en mer grundlig utredning gällande matavgifterna för korttidshem/fritids innan en höjning kan vara motiverad. Därför ska avgifterna ligga kvar på samma nivå för Sektorns/avdelningens bedömning Uppfattningen är att höjningar av avgifterna är möjliga då det behövs en enhetligt beräknad kostnad mot kunder/brukare samtidigt som även kostnaderna för maten höjs under det kommande året. En ytterligare anledning är att det också behövs en mer enhetlig avgiftshantering för avgiftshandläggarna. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, daterat Utskottets förslag till kommunstyrelsen för beslut i kommunfullmäktige 1. Höja måltidsavgiften inom särskilt boende till kronor/mån. 2. Höja matavgiften för korttidsboende/växelvård/trygghetsplats till 125 kronor/dag. 3. Höja matavgiften inom dagverksamheten SoL till 65 kronor/dag. 7 2(3)

8 4. Införa en samlad avgift för matlåda och matdistribution inom ordinärt boende. Ny avgift är 40 kronor/matlåda. 5. Höja matavgifterna inom daglig verksamhet LSS till 45 kronor/dag för verksamheterna Pappersverkstan/Affärn, Bygatan och Bakfickan respektive 49 kr/dag för verksamhet Utegruppen. 6. Behålla nuvarande matavgiftsnivåer inom korttids/fritids LSS under Avgifterna ska gälla från och med Kommunstyrelsen 8 3(3)

9 58 Dnr 2014/423 Redovisning av avvikelser fall och läkemedel maj till augusti 2014 Medicinskt ansvarig sjuksköterska Mari-Anne Nordin lämnar redovisning av avvikelser fall och läkemedel perioden maj till augusti Rapporten berör följande områden: Fall - När sker de flesta fallen? - Sker fallen när personen är ensam? - Vilka kända symtom fanns före fallen? - Aktivitet vid fallet - I vilken utsträckning är fallriskbedömning gjord? - Vidtagna åtgärder i samband med fall - Vilka skador har personen ådragit sig i samband med fallen? - Vilka yttre omständigheter spelar roll i samband med fallen? Läkemedel - När sker de flesta läkemedelsavvikelserna? - Hur var bemanningen? - I vilken läkemedelsfas sker de flesta avvikelserna? - Konsekvenser i samband med läkemedelsavvikelse - Kända orsaker till läkemedelsavvikelserna Beslutsunderlag Powerpointpresentation avvikelser fall och läkemedel maj till augusti 2014 Utskottets beslut 1. Lägga informationen till handlingarna. 2. Uppdra till sektorn att se över möjligheten att ha tätare läkemedelsgenomgångar där också apotekare deltar. 9 1(2)

10 Sektorschef för vård och omsorg Agneta Ivåker Medicinskt ansvarig sjuksköterska Mari-Anne Nordin Avd-chef särskilt boende och HSL Betty Ann Eriksson 10 2(2)

11 59 Dnr 2014/1067 Redovisning av medarbetarenkät hållbar hemtjänst Avd-chef ordinärt boende och LSS Lena Lorenz, redovisar resultatet av enkätundersökning gällande arbetssättet hållbar hemtjänst. Enkäten har besvarats av personalen, gruppledare och vikarier under Hållbar hemtjänst innebär att vi tillsammans med kund utformar det stöd kunden behöver i vardagen. Målet är att kunden ska vara delaktig i utformandet av de beslutade insatserna och känna trygghet med personalen som arbetar i kundens hem. Genom att planera och bemanna efter kundens behov ökar hemtjänsten delaktigheten hos våra kunder och vi får en mer stabil och bättre arbetsmiljö för personalen. Verksamhetsutvecklare Yvonne Thorell redovisar uppföljning av kundtiden januari-augusti Beslutsunderlag Powerpoint-presentation av enkätresultatet samt uppföljning januari-augusti 2014 av kundtiden Utskottets beslut 1. Lägga informationen till handlingarna. Avd-chef ordinärt boende och HSL Lena Lorenz 11 1(1)

12 60 Dnr 2014/434 Rapport från verksamheterna januari - juni 2014 utifrån mål Verksamheterna särskilt boende, ordinärt boende, LSS och boendestöd, HSL (hälso- och sjukvård), korttidsboende/växelvård och dagverksamhet lämnar rapport för perioden januari-juni 2014 utifrån mål Rapporten omfattar följande mål/uppdrag: - Öka fokus på särskilt utsatta och äldres sociala situation - Fortsatt sund kommunal ekonomi - Ännu friskare och nöjdare medarbetare Beslutsunderlag Kvartalsrapporter januari-juni 2014 från verksamheterna: - särskilt boende - LSS och boendestöd - HSL - Korttids/växelvård och dagverksamhet Utskottets beslut 1. Lägga informationen till handlingarna. Sektorschef för vård och omsorg Agneta Ivåker Avd-chef särskilt boende och HSL Betty Ann Eriksson Avd-chef ordinärt boende och LSS Lena Lorenz 12 1(1)

13 61 Dnr 2014/243 Beslut från Arbetsmiljöverket med anledning av inspektion vid Limsjögården Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion vid Limsjögården och begärde att vid uppföljningsbesök skulle ansvarig person beskriva: 1. Hur ni fört ut innehållet i inspektionsmeddelandet till berörda medarbetare 2. Hur ni har uppfyllt kraven 3. Hur skyddsombud och övrig personal har varit delaktiga vid genomförandet av åtgärderna Kraven gäller de belastningsergonomiska förhållandena, skrivandet av en handlingsplan för förebyggande av ohälsa och olycksfall samt en försäkran om att arbetstagare och arbetsledare har tillräckliga kunskaper om lämpliga arbetsställningar. Arbetsmiljöverket meddelar i beslut att ärendet avslutas. Arbetsmiljöverket konstaterar att de krav som ställts är uppfyllda. Beslutsunderlag Protokollsutdrag från utskottet för vård och omsorg, Arbetsmiljöverkets beslut, daterat Checklista för bedömning utifrån föreskrifterna om belastningsergonomi, daterad Utskottets beslut 1. Lägga informationen till handlingarna. Avd-chef särskilt boende och HSL Betty-Ann Eriksson 13 1(1)

14 62 Dnr 2014/947 Sektorschefen informerar Information kommer att lämnas vid nästkommande sammanträde, då sektorschefen inte är närvarande vid dagens sammanträde. 14 1(1)

15 63 Dnr 2014/392 Anmälan av fattade delegeringsbeslut Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla delegering. Personalärenden enligt följande - Enhetschef Eva-Lill Daniels lista nr 8/ Enhetschef Annika Nordin lista nr 8/ Enhetschef Ingela Bengtsson lista nr 3/ Sektorschef Agneta Ivåker lista nr 3/2014 Utskottets beslut 1. Överlämna redovisningen av delegeringsbesluten till kommunstyrelsen för godkännande. Kommunstyrelsen 15 1(1)

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V)

Regita Hedman (KD) ersätter Kerstin Marits (M) Lena Bröms Burman (MP) ersätter Inga Westlund (V) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) vice ordförande 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Hagagatan 8, kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Pleinsalen, kl 9.00-10.35 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ersätter Siv Gärtner (S)

Dagny Martinsson (C) ersätter Siv Gärtner (S) 1(2) Plats och tid Solhems särskilda boende, sammanträdesrum kl 9.00-11.10 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl. 13:00 14.00 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Karin Lundström

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP)

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13:00 14:05 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M)

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP)

Dagny Martinsson (C) ers: Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid S:t Persgården, kl. 13:00 15:00 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Regita Hedman (KD) ersätter Anna-Maria Hallberg (C) Eva Jonasson (FP) ersätter Inga Westlund (V)

Regita Hedman (KD) ersätter Anna-Maria Hallberg (C) Eva Jonasson (FP) ersätter Inga Westlund (V) 1(1) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-10.05 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Liv Lunde Andersson (S) 2:e vice ordförande Kerstin Marits

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-11.10 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C)

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-9.45 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg ANSLAG/BEVIS Administrativ service 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13:00 15:20 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Kerstin Marits (M), 1:e vice ordförande Ingrid Rönnblad (S), 2:e vice ordförande Ewa Fogelström

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ers: Kerstin Marits (M) Dagny Martinsson (C) ers: Siv Gärtner (S)

Margareta Jobs (KD) ers: Kerstin Marits (M) Dagny Martinsson (C) ers: Siv Gärtner (S) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.10 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Tjänstgörande ersättare Margareta Jobs (KD) ers:

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Peter Brask (S) 2:e vice ordförande

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Peter Brask (S) 2:e vice ordförande Plats och tid Edshults särskilda boende, Samlingssalen 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Peter Brask (S) 2:e vice ordförande Tjänstgörande

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-11.15 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M)

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-11.10 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Siv Gärtner (S) 2:e

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-09.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Rune Bröms (C) Karin Lundström (BP) Lars-Erik Jansson (S) 36-38

Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Rune Bröms (C) Karin Lundström (BP) Lars-Erik Jansson (S) 36-38 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.50 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Rune Bröms (C) Karin Lundström (BP) Lars-Erik Jansson (S) 36-38 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M)

Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen 13:00 14:30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande 1(2) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen, kl 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Tjänstgörande ersättare Margareta Jobs

Läs mer

Beth Holzmann (S), ersätter Rune Bröms (C) Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M)

Beth Holzmann (S), ersätter Rune Bröms (C) Margareta Jobs (KD) ersätter Kerstin Marits (M) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD) Siv Gärtner (S) Lars-Erik Jansson(S) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Tjänstemän Ulrika Gärdsback, sektorschef för vård och omsorg Yvonne Thorell, verksamhetsutvecklare Andreas Staberg, verksamhetsekonom

Tjänstemän Ulrika Gärdsback, sektorschef för vård och omsorg Yvonne Thorell, verksamhetsutvecklare Andreas Staberg, verksamhetsekonom 1(2) Plats och tid Konferensrum Insjön, kommunhuset kl. 13.00 14.35 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Gärtner (S) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M) Karin Lundström (BP)

Läs mer

Margareta Jobs (KD) 1-3, 5-12 Eva Jonasson (L) Håkan Tangen (V)

Margareta Jobs (KD) 1-3, 5-12 Eva Jonasson (L) Håkan Tangen (V) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Karin Lundström (BP)

Läs mer

Beth Holzmann (S) ersätter Lars-Erik Jansson (S)

Beth Holzmann (S) ersätter Lars-Erik Jansson (S) 1(2) Plats och tid Kommunhuset Plenisalen, kl. 13.00 15.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Lars-Erik Jansson (S) ersätter Siv Gärtner (S)

Lars-Erik Jansson (S) ersätter Siv Gärtner (S) 1(2) Plats och tid Björkbackens särskilda boende, kl 9.00-11.15 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Peter Brask (S)

Läs mer

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD)

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08.30 11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-11.40 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Peter Brask (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Tjänstgörande ersättare Lars-Bertil

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 maj 2014 Tid: 15.30 17.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 2 juni 2014 Paragrafer: 59-65 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) del av 19 samt beslut, 20-26

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) del av 19 samt beslut, 20-26 1(2) Plats och tid Lindbergska huset Fiskgatan 3 LSS, 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) del av 19 samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Bertil Andersson (C) Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Lena Ihlar (V) ers: Axel Agnas Britts (S)

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

Utskottet för vård och omsorg

Utskottet för vård och omsorg 1(2) Plats och tid Limsjögårdens särskilda boende, 13:00-15:35 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) Kerstin Marits (M) Ingrid Rönnblad (S) Ewa Fogelström (C) Tjänstgörande ersättare Margareta Jobs (KD)

Läs mer

Eva Jonasson (FP) för Anna-Maria Hallberg (C) Inga-Lill Öhman (M) för Kerstin Marits (M)

Eva Jonasson (FP) för Anna-Maria Hallberg (C) Inga-Lill Öhman (M) för Kerstin Marits (M) 1(1) Plats och tid Hagagatan 8, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD), 1:e vice ordförande Liv Lunde-Andersson (S), 2:e vice ordförande Ewa Lysén Hedvall

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, klockan 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 18 november 2013 Tid: 15.30 17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 20 november 2013 Paragrafer: 106-112 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Beth Holtzmann (S) Ewa Lysén Hedvall (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Beth Holtzmann (S) Ewa Lysén Hedvall (M) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön i kommunhuset, 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Beth Holtzmann (S) Ewa Lysén

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP)

Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Tibble särskilda boende, kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) Karin Lundström (BP) Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-02-14 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42

Tjänstemän Per Andersson, verksamhetsekonom Carin Fredlin, sektorchef Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 37-42 1(2) Plats och tid Plenisalen, 08:30-11.10 Beslutande Ledamöter Tintin Löfdahl (KD) Sebastian Larsson (M) Lars Halvarsson (S) David Edin (BP) Karin Qvicker (C) Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl.18.00

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP)

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön i kommunhuset, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Lotten Kluck (FP), 1 vice ordförande Lars Halvarsson (S), 2 vice ordförande

Läs mer

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Carina Nordqvist (S) Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(7) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-10-17 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Susann Lindblad (C) Hans Sternbro (S) Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt (-) Hans-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 16.50 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Irene Homman (S) Erik Nyström (M) tjänstgörande ersättare för Ola Gilén (S)

Irene Homman (S) Erik Nyström (M) tjänstgörande ersättare för Ola Gilén (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Folketshus, måndagen den 7 maj 2018 kl. 13:30-15.30 ande ledamöter Leif Pettersson (S) ordf. Mari Jonsson (S) Irene Homman (S) Erik Nyström

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0.00-.5 Beslutande Övriga närvarande Carl Malmqvist (M) ersättare för Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti (S) Mona Nihlén (V) ersättare för Marianne Åkerblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23

Tjänstemän John Arrias, rektor Anna-Carin Ingels, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 18-23 1(2) Plats och tid Korstäppans herrgård, 13:30 14:45 ande Ledamöter Joanna Stridh (C) ordf. Tintin Löfdahl (KD) vice ordf. Birgitta Pettersson (C) Lars Halvarsson (S) Barbro Aastrup (S) Jesper Pellgaard

Läs mer

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j' ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ... HJO KOMMUN Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-19.15 Deltagande Beslutande Ewa F. Thorstensson (m), ordförande Annelie Nilsson (s) ( 82-84) Malin Davidsson (m) ( 85-94) Kerstin Strandberg (m)

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 9 december Tid: 14.00 15.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 91-100 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer