Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!"

Transkript

1 Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt blåser det kraftigt runt uddarna och inget utmed södersidan som det gjorde denna dag (eller så blåser det som f-n). Vi stannade 3 dagar längst ner på södersidan av Kos, redan då hade lugnet inträffat, inte mycket turister på denna del av ön vid denna årstid. Efter några sköna dagar med god avslappning och lite promenader, bl a upp till byn Kamari som var mycket typisk grekisk. Nästa segeletapp blev Kalymnos, som vi upplever som en mycket gemytlig o trevlig ö. Vi fick en bra plats i hamnen i Pothia. När vi legat där några dagar såg vi att vädret skulle komma att förändras mycket DRASTIGT, vilket det också gjorde. Som tur var, hade vi vår hemmahamn att ta tillflykt till, vilket var ett bra drag. När vi låg tryckt förtöjda i Leros marina så brakade h-vetet loss o himlen öppnade sig med full kraft, ca 50 mm på en natt och massor av vind, puh.. det var skönt att vara i tryggt förvar. Greken säger, att det kommer ca 3 liknade oväder under vintern, så nu har vi bara 2 kvar. Men efter detta oväder så har bara solen skinit från en klar himmel, tyvärr så sjönk temperaturen både i vattnet o luften ganska drastiskt och här blev det plötsligt höst på en gång, men fortfarande gäller kortbyxor. När ovädret bedarrat kom syster Inger ner till Kalymnos, där vi bestämt träff, vi hann precis att lägga till i Kalymnos hamn när Inger anlände med färjan från Rhodos. Trött efter nästan ett helt dygn på resande fot, så firade vi hennes ankomst med ett glas bubbel! Här är vi på utflykt på södra Kos. Varthi på Kalymnos är en riktig pärla att besöka, här är vi ute på moppetur för att se Varthi från ovan. En mycket trevlig ö att besöka när man kommit till Kalymnos är Telendos, som ligger på västsidan om Kalymnos. Här gör vi en promenad på ön.

2 Den här blomman kan man se på många av öarna under hösten. Det är en lökväxt, men namn? Här är Pegasus på boj utanför Emporios, som också var en mysig plats att besöka. Efter denna plats var det dags att ta skydd uppe på Leros, oväder på gång!!! Ett oväder för med sig lite nya bekanta, här träffade vi ett annat svenskt par som skulle lägga båten i Turkiet över vintern, Kerstin o Krister Lindh från Hönö, här sitter vi i deras båt o delar en flaska vin o har trevligt. Ovädret var mycket kraftigt och mycket regn o blåst under 2 dagar, skönt att ligga i en trygg hamn då! Tillbaks till Kalymnos så mötte vi Inger som kom med färjan från Rhodos, det tar 5 timmar upp från Rhodos till Kalymnos. Dessförinnan så hade hon rest mitt i natten till Skavsta och tagit flyget ner till Rhodos, väntat där i några timmar och sedan båt upp till oss. Hon tyckte det var skönt med ett hotellrum för sig sjäv vila ut lite, på morgonen var det frukost på Pegasus som gällde! Här sitter vi i den sköna kvällen och ser ut över Kalymnos hamn o delar på en flaska skumpa, vi fick nöja oss med plastglas men det går ju det också!

3 24 grader i vattnet lockade till flera bad under veckorna här i Grekland På Pserimos var det lugnet själv som rådde, bara mycket katter till Agnetas förtjusning! Under Ingers besök hann vi med att resa runt både med bil o båt på Kalymnos o en sväng till grannön Pserimos,. Inger har ju alltid haft en stor längtan till Grekland o då speciellt till Kalymnos som hon hade besökt för länge sedan. Vi tror att hon fick uppleva lite av gamla tider igen med att resa runt o besöka ön dels med vår båt o några dagar med hyrd bil. Inger fick för sig att Runo liknade gubben på statyn, någon annan som ser likheten? På grund av strejk o inställda färjor så var Inger tvungen att resa ifrån oss 2 dagar tidigare än beräknat och ta in på hotell på Rhodos. Vi själva passade på att ta några promenader upp i Kalymnos berg, o där får vi se en hel slänt med blommor, det är inte bara på våren som det blomma här nere. Det skall bli kul att se om det blommar ännu mer när våren kommer. Massor av cyklamen som blommar på berget.

4 Den 28 oktober firar grekerna sin nationaldag och då var alla människor på Kalymnos på plats, med flaggor o olika folkgrupper på parad genom staden. Även de minsta fick vara med i paraden, dom slapp dock att gå utan fick åka båt fast på land efter en bil. Blåser gör det mycket o oftast från norr en natt hade det blåst ovanligt mycket, Pegasus hade problem att ligga med eget ankare i hamnen så Runo fick som vanligt dyka o kolla om det fanns något mer att fästa en extra lina till på botten (o det gjorde det). Om Runo skall ta något mer jobb så får handla om något som händer på sjön. Grannbåten en Israelisk motorbåt på 20 meter låg bredvid, o under nattens blåst o passning av båten så hade en av killarna tappat i sina glasögon, o när de ser Runo som en fisk i vattnet kommer frågan om han ville försöka hämta upp glasögonen o vips så kommer han upp med dem och det gynnade även Agneta. Vi blev bjudna på en mycket trevlig kväll ombord på deras motorbåt med middag o det mesta som man kan önska sig därtill.

5 Några vardagsproblem på båten är: Färskt vatten att använda till kaffe och te. På Kalymnos o Leros är vattnet i kranarna lite bräckt o innerhåller någon procent saltvatten, inte gott att koka kaffe på!!! Gasol är också ett problem att få tag på, det är olika standard i alla länder, så på vissa platser går det att fylla våra gamla tuber och då är lyckan fylld för 4 månader framåt. På Kalymos hittade vi en liten affär som fixade gasol åt oss. Här hittar vi ett vattenuttag på Kalymnos, tyvärr så är det 2 kilometer dit, tungt att bära En dag då det inte blåste hårt från Norr så passade vi på att gå för motor förbi Leros o upp till Lipsi. Denna ö hade vi varit på för 12 år sedan då vi seglade med Johansson * 2 + Filipssons. Vi besökte viken där vi hade varit o badat o ätit en mycket god lunch med tavernans egen uppfödda kyckling, men nu var det stängt för säsongen så vår lunch blev en flaska vatten o sedan vandra tillbaks samma väg Någar dagar på Lipsi fick räcka för denna gång, med vind från Norr så var det bara att fortsätta över till Patmos. Denna tur blev en av höstens bästa segling, med halvvind in och lagom för en gång skull. I hamnen var vi den enda gästande båten och förblev så resten av vistelsen här. Det kan ju bero på att dom flesta slutat att segla för säsongen? Hemma har vi seglat långt fram i oktober o då gäller det klä på sig ordentligt, här har vi inte använt seglarstället ännu!

6 Patmos har ett mycket gammalt kloster som fortfarande är i bruk. Hit upp gjorde vi en tur tidigt en morgon för att slippa trängsel, men hör o häpna vi var helt ensamma. Endast en munk såg vi när vi var där uppe, o eftersom det ligger ganska högt o här blåser det oftast svalt, så vi tog åsnestigen ner till byn igen o här var det mycket varmare. Vi gör förmodligen om denna här resan till våren igen för vi vill gärna se museet, som var stängt. Mysigt var det här uppe med små trånga gränder o massor med bostäder utanför för klostret. Att gå vilse här är inte svårt. När detta skrivs ligger vi på Patmos och är på väg att segla tillbaks HEM till Leros. På Leros skall Pegasus ligga under vintern o vänta in vårens ankomst, förmodligen kommer den tidigare här än hemma. Vi har bokat flyg hem till den 25 november, o då ses vi igen! S/ Y PEGASUS Agneta o Runo som har gjort slut på årets äventyr i Grekland!

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna.

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Efter Egina stad så tar vi os söder ut på ön o kommer till Perdika, en mycket

Läs mer

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Läs mer

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!.

Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Resebrev nr 5, 2013 Sommar i Träslövsläge o tillbaks i Turkiet, besök av Malin o Germos!. Nu var det länge sedan vi skrev ett resebrev o detta kan ju bero på att vi varit hemma i Sverige en hel del i sommar.

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 3 2015 från Prima Donna Kalymnos den 28 juli Hej Alla Vi lämnade Aghatonissos efter en dag och seglade över till Pathmos. Här hade vi varit för 3 år sedan. Nu blev vi liggande en dryg vecka medan

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya.

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Resebrev nr 4, 2013 Besök av familjen Blom-Frid. Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Efter Göceks skärgård väster ut tog vi oss åter öster ut förbi Finike

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

Resebrev Portogal - Algarve kusten

Resebrev Portogal - Algarve kusten Resebrev Portogal - Algarve kusten Efter Sines den 2 okt så rundade vi hörnet på Portugals SW sida o kom till en mysig vik som vi fick ha för oss själva i 2 dygn, Praia Da Mareta Pegasus Här gjorde vi

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt.

Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt. Resebrev nr 3, 2011, 1 april - 5 maj. Resan över till Grekland o vårt första besökt i det nya landet med egen båt. Från Italiens sula, och hamnen Roccala tog vi ett skutt direkt över till Grekland, man

Läs mer

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi.

Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. Resebrev nr 5, 2011, 19 maj 3 juni. Från Joniska övärlden o till Golf af Korintk och staden Galaxidi. En överraskning väntade oss när vi låg i Nidri på ön Lefkas, och det var att Sofie Wolff SMS:ade o

Läs mer

Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA.

Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA. Resebrev nr 6, 2011, 5 juni 13 juni. Antons 60 års dag HURRA. Från Itea och genom Korintkanalen och till ön Egina. Efter Galaxidi tog vi 1 timmes resa till staden Itea där vi skulle hämta upp Berit o Anton!

Läs mer

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag!

Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Resebrev nr 4, 2014 Några veckor i Marmarisområdet tillsammans med Malin o Martin som var här för att fira Martins 40 års dag! Efter att vi själva seglat runt någon vecka hann vi med ett trevligt möte

Läs mer

Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss.

Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss. Resebrev nr 3, 2013 Äntligen ute på havet, mest motor men solen o vädret är med oss. Sista brevet skulle vi på en biltur med Cattens besättning Marie o Pelle. Rundturen tog hela dagen och detta berodde

Läs mer

Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg.

Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg. Resebrev 15 oktober -10 november, Sicilien, Favignana o båtupplägg. Det kändes som vi seglat långt denna säsong, men när vi checkade, hade vi inte gjort mer än 1330 distans sedan 1 juni, det är mindre

Läs mer

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Vi lämnade Teneriffa den 20 mars för motor och gick hela sydvästra sidan upp, det var ingen vind o mycket vågor. När vi skulle

Läs mer

10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike.

10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike. Resebrev nr 8, 2012 10 november 11 december, reparation av skutan o lite om livet i Finike. Upp på Land När vi väl kom upp på land hände det mycket på en gång, alla på varvet ville börja jobba, så förmodligen

Läs mer

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek!

Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Resebrev nr 5 2014. Några slöa veckor i Datca-området o sedan ett besök av Pelle o Dan i Götcek! Äntligen har vi fått tummen ur och beskriva vår sista månad i Turkiet, det blir lättar o lättare att dra

Läs mer

Resebrev 1 2015. från Prima Donna

Resebrev 1 2015. från Prima Donna Resebrev 1 2015 från Prima Donna Marmaris den 28 maj Hej på Er Alla En ny segelsäsong i Medelhavet ligger framför oss. Vi kom hit den 21 april. Denna gång med flyg från Stockholm. Vi landade i Dalaman

Läs mer

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia

Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Resebrev Irland Arklow Spanien Ria de Cederia Arklow har vi glömt vid detta läge, där blev vi inblåsta i en massa dagar. Agneta mådde inte bra, så vi blev tvungna att besöka DOKTORN, SOM ORDINERADE NÅGOT

Läs mer

Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn

Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn Resebrev från Lanzarote med besök av barn o barnbarn Så var det dags att lämna Graciosa den 13 nov, här rundar vi den Norra udden av Lanzarote Punta Farjones (häftiga klippor) Pegasus Vi landade i Huvudstaden

Läs mer

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros.

31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. Resebrev nr 5, 2012 31 maj-5 juni. Segling i norra delen av Egeiska havet o tillbaks till Leros. När Maggan o Lars hade lämnat oss tog vi en nattsegling till ön Alonnisos som ligger norr om Evia, nu hade

Läs mer

Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia!

Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia! Resebrev nr 6, 2013 Hösten i södra Turkiet o ett besök i Capadocia! Sedan sista brevet har vi sett resten av Datca halvön, vi var också på en tur över till Grekland. När vi kom in till marinan (den 10

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Under denna period började med att PEGASUS skulle upp på land (den

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning.

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Resebrev nr 1, 2015 Åter tillbaks i Finike igen Perioden hemma över hjul o nyår Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Åter tillbaks

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 2 2016 från Prima Donna Naxos den 19 juli Hej på Er Alla Vi har äntligen kommit iväg. Just nu ligger vi på Naxos och väntar på lite snällare vindar. När vi lämnade Marmaris skyddade vatten märkte

Läs mer

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Att det var långt till Mallorca det visste vi, men ändå kändes det som ett litet stenkast när vi äntligen kommit i i Medelhavet. Men resan från Fuengirola

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien

Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien Resebrev Porto Santo och därefter Portugal o södra Spanien Vi påbörjade den näst längsta segelturen i vårt liv, den mellan Porto Santo och Portugal den 17/4, det är en resa på 4-5 dygn. Normalt, så blåser

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Resebrev nr 2, 2011 8 30 mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland)

Resebrev nr 2, 2011 8 30 mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland) Resebrev nr 2, 2011 8 30 mars Siciliens nordkust och Italiens södra kust som vi kalla sulan (därefter språnget till Grekland) Nu hade vi äntligen kommit i väg från Trapani, staden som vi tyckte vi kände

Läs mer

Två månader med segling o tillbaka till Finike för vintervila.

Två månader med segling o tillbaka till Finike för vintervila. Resebrev nr 3, 2015 Två månader med segling o tillbaka till Finike för vintervila. Nästa etapp blev att ta oss till Marmaris. Från Serigerme var det ca 40 distans till Marmaris, vi tog vägen förbi Ciflik

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Resebrev nr 10, 11 sept - 3 oktober 2011. Resan från Leros o till Kos o mötet med Torpagojorna!

Resebrev nr 10, 11 sept - 3 oktober 2011. Resan från Leros o till Kos o mötet med Torpagojorna! Resebrev nr 10, 11 sept - 3 oktober 2011. Resan från Leros o till Kos o mötet med Torpagojorna! Efter att varit hemma i en månad med Svensk sommar så hade vi en naturlig längtan tillbaka till Pegasus o

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 2 2015 från Prima Donna Pathmos den 5 juli Hej Alla Som ni förstår har vi lämnat Turkiet för ett tag. Det blev ett försök att få ett nytt Residence Permit för att kunna stanna i Turkiet mer än

Läs mer

Crew: Lars-Olof Nilsson, Marianne Nilsson, Bosse Niklasson och Heléne N. Hurtig.

Crew: Lars-Olof Nilsson, Marianne Nilsson, Bosse Niklasson och Heléne N. Hurtig. Loggbok Segling i Joniska Havet, Grekland 2001-06-25 2001-07-02 Crew: Lars-Olof Nilsson, Marianne Nilsson, Bosse Niklasson och Heléne N. Hurtig. Måndag 25 juni Under dagen packade vi m.m. för att slutligen

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Nu är det äntligen dags. Förra sommarens resa gick mer eller mindre förlorad på grund av diverse anledningar men nu är vi alla laddade för avfärd.

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Innehåll Årets havsfiskeresor till Norge började med en liten grupp på 6 man som åkte upp till Fröya Havsfiske i början på April. Avresa från

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Vi släpper förtöjningarna i Calheta, Madeira den 27 september och sätter sikte mot Graciosa, en lite sandig ö som ligger strax norr om Lanzarote. En segling

Läs mer

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström Hela klass 5A har samlat in pengar till en klassresa.evelina har samlat in mest av alla.dom ska åka till Karibien och dom ska bo på en kryssning på havet.det

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

Redovisning: Resebidrag film. Resa till Turkiet, Grekland och. Period: 1 9:e september 2012. Fredrik Egerstrand, filmregissör.

Redovisning: Resebidrag film. Resa till Turkiet, Grekland och. Period: 1 9:e september 2012. Fredrik Egerstrand, filmregissör. Redovisning: Resebidrag film. Resa till Turkiet, Grekland och Period: 1 9:e september 2012 Fredrik Egerstrand, filmregissör. Göteborg Fredrik Egerstrand 20121002 Göteborg Reseberättelse. Göteborg-Erbil-Diyarbakir-Istanbul-Doyran

Läs mer

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Dag 1: Så är det då dags. Marcus och jag är först på plats, en dag innan till och med. Allt för att kunna tvätta underkläder. Vi har redan varit ute och kört motorcykel

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2013 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Den gångna vintern var den kallaste på 100 år. Den var även ovanligt nederbördsrik och både truck- och mastskjul fick snöskador.

Läs mer

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Skottland del 2 Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Nu lämnar vi kanalen med dess trygga vatten ut till västkustens beryktade tidvatten o strömmar. Ben Nevis i bakgrunden (Skottlands (ev. UK s?) högsta berg)

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink.

-PAROS- Varmt och skönt. -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -PAROS- Varmt och skönt -PAROS- Sol, bad och värme. God mat & Dryck. -CANNES & MONACO- Hembesök och Depådrink. -MÜNCHEN-&-BERLIN- Oktoberfest & Återförening. INEHÅLL InterRail 1990 Traveller 1990 Nr 2

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Beräknad ankomst till nästa hamn: Oudeschild på ön Texel på fredag

Beräknad ankomst till nästa hamn: Oudeschild på ön Texel på fredag Logg fra n A lva Datum: 16/05-2016 Elevloggare: Matilda Hallin och Maja Öhman Personalloggare: Styrman David Position: Förtöjda i Gosport Planerat datum för att segla vidare: I morgon tisdag 14.40 Beräknad

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

Besök i Pamukalle o besök av Pelle o grabbarna Hampus o Linus!

Besök i Pamukalle o besök av Pelle o grabbarna Hampus o Linus! Resebrev nr 2, 2014 Besök i Pamukalle o besök av Pelle o grabbarna Hampus o Linus! Detta brev kommer att handla om Pelles besök och resan till Pamukkalle. Därefter påbörjade vi segelsäsongen och fick ett

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb. Eskader till Hjälmaren i Kristihimmelfärds helgen 2018. Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt).

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). 23 glada Rapphönor från många delar av Sverige droppade på fredagseftermiddagen den 14/9 2012 efter

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Stockholm, vårt mål.

Stockholm, vårt mål. 2013-07-13 Stockholm, vårt mål. Vi har varit för första gången med egen båt i vår huvudstad, en fin upplevelse att komma via södertörn och Dalarö in genom det vackra Stäket och Skurusundet ända in till

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer