Att bo i Brf Järngården

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att bo i Brf Järngården"

Transkript

1 Att bo i Brf Järngården

2 Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler finns? Detta är frågor som den här lilla skriften ska försöka besvara. Ämnena är uppställda i alfabetisk ordning för att Du lättare ska kunna hitta dem. Längst bak finns även ett index för att Du lätt ska hitta vad Du söker svar på. Bastu En bastu finns i källaren längs Thorildgatan i änden mot Engelska skolan. Den kan användas av föreningens medlemmar och bokas på samma bokningsmodul som man bokar tvättstugan. Det är samma bricka som gäller här som när du bokar tvättstuga eller tar dig in genom port och grind. Bostadsrätt, vad betyder det? Att vara bostadsrättshavare innebär att Du som medlem i föreningen är delägare i fastigheten. Detta betyder att Du kan vara med och bestämma vad som ska hända med föreningen och dess tillgångar (t.ex. fastigheten) Detta görs först och främst på föreningens årsstämma som enligt stadgarna ska hållas under det första halvåret varje år. Där diskuteras förra årets resultat och förvaltning. Det är också då en ny styrelse för det kommande året väljs. Ju fler som är aktiva, både på årsstämman och under resten av året, desto bättre kan styrelsen bedöma vad medlemmarna vill att föreningen ska göra. Därför är alla medlemmar välkomna att ta upp olika förslag, problem etc. med styrelsen när som helst under året. Att äga en bostadsrätt skiljer sig också från en hyresrätt genom att ansvaret för lägenheten vilar på bostadsrätthavaren. För mer info gå in på Bredband Brf Järngården har avtal med Bredbandsbolaget vilka då levererar bredband till alla lägenheter inom föreningen. Detta betalas inbakat i månadsavgiften till föreningen. Vid inflyttning måste ni kontakta bredbandsbolaget för att de ska kunna starta upp ett konto för just Er och Er lägenhet. Vid problem eller frågor angående bredbandet, kontakta Bredbandsbolaget på Cykelparkering Det finns förvaringsrum för cyklar i källarna, vilka bör utnyttjas i första hand så att det inte blir för många cyklar på innergården. Ställs cykeln ute ska cykelställen användas. Parkeringsförbud råder på övriga platser.

3 Felanmälan Om Du upptäcker något fel på någon del av fastigheten som föreningen ansvarar för ska du kontakta styrelsen som sedan förmedlar detta vidare till lämplig kontakt för åtgärd. Skulle det uppstå något fel i Din lägenhet som Du inte själv kan åtgärda så kan naturligtvis HSB hjälpa Dig med detta, men Du får då stå för kostnaden om det rör den del som bostadsrättshavaren själv ansvarar för. Du gör då en felanmälan hos HSB och uppger då ditt namn och lägenhetsnummer. Om Du upptäcker ohyra måste Du omgående rapportera detta till Anticimex. Vid felanmälan till HSB ska du uppge ditt namn och ditt lägenhetsnummer. (Vid akuta fall som inte kan vänta kontakta i första hand styrelsen på först därefter Securitas) Fritidsverksamhet Skulle Du vilja dra igång någon fritidsverksamhet för föreningens medlemmar så är Du välkommen att ta upp frågan med styrelsen. Fågelmatning Då vi vill undvika skadedjur är fågelmatning direkt på marken förbjuden på innergården. Förrådsutrymmen Varje lägenhet har vindsutrymme i respektive trappuppgång till förfogande. Dessutom kan ett bås i matförråden i källaren utnyttjas vid behov. För att underlätta identifiering om exempelvis reparationer måste utföras, bör ni märka det förråd ni använder med Ert lägenhetsnummer. Försäkringar De allra flesta hemförsäkringar täcker inte skador på andras lägenheter. Detta kan uppkomma exempelvis vid vattenläckor. Om Du som bostadsrättshavare befinns ha orsakat skadan kan detta bli mycket dyrt. Därför har föreningen en så kallad bostadsrättsförsäkring tecknad för Din skull där avgiften tas ut på din månadsavgift. Denna försäkring är tecknad som ett komplement till Din hemförsäkring Hobbyrum Det finns ett hobbyrum till förfogande för boende i föreningen. Där kan man utföra enklare snickarverkstad och även måleri i mindre skala.

4 Inre Fond Varje lägenhet i föreningen har en så kallad inre fond. Tanken med fonden är att den ska hjälpa till med finansieringen av investeringar i lägenheten för att denna ska kunna bevaras i ett lämpligt skick över tiden. Detta kan gälla allt från tapetsering och målning till införskaffandet av vitvaror. Principen är dock att pengarna tillhör lägenheten och inte lägenhetsinnehavaren. Därför måste kvitton på inköpta varor och tjänster kunna visas upp för att kunna få ut pengar från fonden. Ordförande/vicevärd attesterar vid uppvisande av sådana kvitton att pengar kan betalas ut av HSB. Aktuellt saldo på den inre fonden finns angiven på talong för månadsavgiften. På årsstämman 2008 bestämdes att inte längre avsätta pengar till den inre fonden. De pengar som finns kvar står dock kvar tills de används vid reparation, därefter kommer den inre fonden att upphöra att existera. Ljudnivå Som i alla flerfamiljshus är hänsyn mot sina grannar det som bör vara ledstjärnan när det gäller ljudnivån. Tänk på att ljud fortplantar sig genom huset. Normalt bör inga störande aktiviteter genomföras efter klockan 21 eller före klockan 08 på morgonen. Dock är det naturligtvis tillåtet med enstaka fester. En högre ljudnivå än vanligt kan då tillåtas, men det finns gränser även vid dessa tillfällen. En trevlig gest är att tala om för sina grannar vad som är på gång genom att exempelvis sätta upp en lapp i trapphuset eller att helt enkelt knacka på och informera. Lokaler Föreningen har lokaler av varierande storlek för uthyrning i källaren. Kontakta styrelsen för ytterligare information samt intresseanmälan. Porttelefon Vid grindarna och portarna finns det porttelefon där den som vill komma in kan slå ett kortnummer till er eller leta fram Er i registret och då ringa till Din hemtelefon. Du öppnar sedan grinden/porten genom att trycka siffran fem på din hemtelefon. Renovering Som bostadsrättshavare svarar Du själv för de renoveringar som behövs eller som Du vill ha i Din lägenhet. Mycket är tillåtet men vid större förändringar som rivning av väggar och renovering av badrum är det viktigt att Du informerar Dig om vad som gäller. Det kan hända att det krävs tillstånd eller att ritningar behöver tas fram. Viktigt att veta är att vid badrumsrenoveringar är inte alla typer av golvbrunnar tillåtna. Kontakta gärna styrelsen innan en större renovering för mer information om vad som gäller.

5 Rökning på innergården För att förhindra att fimpar slängs på gården så att djur och barn oavsiktligt kan få i sig dessa finns askkoppar placerade på gården vid varje trapphus. Solarium Ett solarium finns i källaren längs Thorildgatan i änden mot Engelska skolan. Den kan användas av föreningens medlemmar och bokas på den lista som finns på dörren till solarierummet. Tänk på att följa de skötselråd som är uppsatta samt att lämna solariet och rummet i det skick som Du vill möta det nästa gång. Sophantering I källsorteringshuset sorterar vi våra sopor efter märkta direktiv. Det finns möjlighet att slänga brännbart, kartonger, mjukplast, hårdplast, glas, metallförpackningar, återvinningspapper, elektronikprylar och batterier. Styrelsebrevlåda Utanför tvättstuga 2 i källargången längs Thorildgatan finns en brevlåda för icke brådskande meddelanden till föreningens styrelse. Det går naturligtvis även att ta kontakt direkt med styrelsen eftersom brevlådan inte kontrolleras varje dag.( se kontaktinfo på sista sidan) Brådskande ärenden hänvisas till vår jourtelefon eller ordföranden. Observera att ärenden som uttag ur den inre fonden ska ske på expeditionstid eller efter överenskommelse. Styrelsens uppgift På föreningsstämman utser du och dina grannar en styrelse. Styrelsens uppdrag är att leda bostadsrättsföreningens arbete och ansvara för förvaltningen av huset. I förvaltningen ingår både små och stora arbetsuppgifter. Det kan vara allt från att hälsa nyinflyttade medlemmar välkomna till administrativ och teknisk förvaltning. Säkerhet Vi måste alla hjälpas åt för att försvåra för eventuella inbrottstjuvar. Tänk på att ALLTID hålla portar och grindar stängda samt även källar- och vindsdörrar. Det nyckelsystem som föreningen använder tillåter inte att dubbletter av nycklar tillverkas utan föreningens medgivande. Tala därför om ifall Du behöver en extra nyckel. Alla Järngårdens portar är utrustade med elektroniska kodlås. Dessa låses antingen upp med hjälp av den elektroniska brickan eller via Din hemtelefon (tryck 5) om någon anropar via porttelefonen.

6 Telefon Telefonen precis som bredbandet är inbakat i månadsavgiften till föreningen och är dessutom ett måste för att man ska kunna hantera porttelefonen. Leverantören är även här Bredbandsbolaget så kontakta dem vid inflyt, problem eller frågor. TV Det analoga basutbudet från ComHem ingår i månadsavgiften till föreningen och finns direkt när Du flyttar in. ComHem är alltså leverantörer så uppstår problem eller har Ni frågor så kontakta dem i första hand. Telefonnummer: Tvättstugor, Torkrum & Mangelrum Det finns två tvättstugor längs Thorildgatan. Tvättstuga 1 innehåller tre tvättmaskiner en torktumlare samt en mattvätt för större tvättgods. Tvättstuga två innehåller två tvättmaskiner en centrifug samt en torktumlare. Bokning av tvättstugorna sker på den elektroniska bokningsmodul som sitter mellan de båda tvättstugorna. Bokar gör Du med hjälp av din elektroniska bricka som Du kvitterar ut när Du flyttar in. Tvättstuga 1 har fyra kortare pass varje dag, tvättstuga 2 har tre lite längre pass varje dag. Detta för att det ska finnas en viss flexibilitet. I närheten av tvättstugorna finns också två torkrum. I källaren finns även ett mangelrum. Självklart ska Du som använder dessa utrymmen se till att det är väl rengjort efter Dig.(Sen rutiner i tvättstugorna). I övrigt rengör vi självfallet tvättstugan så att nästa användare välkomnas till en trevlig miljö. Start och stopptider är viktiga att hålla, för om de inte hålls så kommer ni inte in då nästa person som bokat automatiskt bereds tillträde. Tvättider som inte utnyttjas inom en timme blir fria att användas av någon annan medlem. Utemöbler och grillar Utemöbler finns att tillgå på innergården sommartid. Föreningens medlemmar får nyttja dessa för sig och sina gäster. Tänk dock på ljudnivån, städa efter er och plocka undan ev. matrester. Matrester lockar till sig skadedjur som kan ställa till det för oss alla på gården. Grillarna ska även de rengöras efter användning för att hålla det fräscht för andra som också vill använda dessa.

7 Vicevärd Vicevärden är normalt en förenings förlängda arm. Någon Du kan ta kontakt med i ärenden som rör exempelvis inre fonden, uthyrning lokaler mm. Brf Järngården har valt att inte ha en fast vicevärd, utan den som för tillfället, från styrelsen, har gårdens telefon, ansvarar som vicevärd. Telefonnummer till styrelsen är Årsstämma En gång om året har vår bostadsrättsförening en stämma där Du som medlem kan föra Din talan och där styrelsen redovisar det år som gått och vad man gjort för gården och hur det går för gården ekonomiskt. Det är också den stämman som är det allra viktigaste på året där Du som boende kan rösta på de kandidaterna till styrelsen för nästkommande period eller själv anmäla Ditt intresse att arbeta för gårdens bästa.

8 Välkommen till oss! Till sist vill vi önska Dig som läser detta, ett varmt välkommen till oss. Vi hoppas med den här lilla skriften att Du lärt känna oss lite bättre så att vi kan trivas tillsammans och att Du har möjlighet att påverka ditt eget boende. Kontaktuppgifter till styrelsen Telefonnummer: Mailadress: Hemsida: Styrelsebrevlådan vid icke brådskande ärenden (vid tvättstugorna) För mer information om HSB gå in på Bild över Brf Järngården oktober 1993

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN VÄLKOMMEN TILL PORFYREN! Styrelsen för bostadsrättsföreningen Porfyren hälsar dig välkommen till ditt nya boende och som delägare i föreningen. Vi hoppas

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Välkommen till Facklan. Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening

Välkommen till Facklan. Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening Välkommen till Facklan Trivsel- och ordningsregler Information om vår bostadsrättsförening Allmän information Bostadsrättsföreningen HSB Facklan består av 60 stycken lägenheter och 4 stycken affärslokaler.

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum.

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum. Från A till Ö - Brf Nya Plogen 12 Alla vi medlemmar i bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 äger nu gemensamt, genom föreningen, vårt hus. Det innebär att vi alla måste vara delaktiga i skötsel och beslut

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget

VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET. Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget VÄLKOMMEN TILL ER NYA LÄGENHET Här följer våra trivsel och ordningsregler för BRF Mariatorget www.mariatorget.org 1 Bilaga Teknisk Förvaltning 1(6) KOMMUNIKATION HEMSIDA Bostadsrättsföreningens hemsida

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7.

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Andrahandsuthyrning Bostadsrättsinnehavaren får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

Välkommen till BRF Barnhuset 5

Välkommen till BRF Barnhuset 5 Välkommen till BRF Barnhuset 5 Nedan finner du information om bostadsrättsföreningen Barnhuset 5, inklusive ordningsregler. Bostadsrättsföreningen styrs i enlighet med föreningsstadgarna vilka kompletteras

Läs mer

Välkommen till BRF Torpedbåten 1

Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen som ny medlem i Brf Torpedbåten 1. Vi hoppas att du ska trivas i vår förening och i din nya bostad. Mer utförlig information såsom bl a stadgar och trivselregler

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2012-01-04 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 4 STYRELSEN... 5 FÖRVALTNINGEN... 6 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 7 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare December 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Välkomstbrev Brf Ingermarshov

Välkomstbrev Brf Ingermarshov Välkomstbrev Brf Ingermarshov Välkommen som nyinflyttad i föreningen, vi hoppas att ni ska trivas! En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening i vilken de boende är medlemmar i föreningen och ansvarar

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Information för nyinflyttade

Information för nyinflyttade Information för nyinflyttade BRF Tors Mur Välkommen till Västeråsgatan 3! Vi i styrelsen för bostadsrättsföreningen Tors Mur vill hälsa er välkommen till oss. Vi hoppas att ni snabbt ska finna er tillrätta

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad Bridgevägen 10 12 och Vistvägen 1 Välkommen till Brf Banjon! Reviderad 2019-05-28 Hej och välkommen som hyresgäst i Brf Banjon! I detta dokument finner du viktig information för dig som är hyresgäst. Vi

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare April 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Hammarshus i Malmö. Information till nya medlemmar

HSB Bostadsrättsförening Hammarshus i Malmö. Information till nya medlemmar HSB Bostadsrättsförening Hammarshus i Malmö Information till nya medlemmar 2019-03-23 Information till nya medlemmar 2 Välkommen till Hammarshus! Styrelsen hälsar dig välkommen som medlem i vår förening

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF RIBE Senast uppdaterad 180913 Att bo i en bostadsrätt Bostadsrättsföreningens medlemmar äger tillsammans föreningens fastigheter. Alla medlemmar har ansvar för sin egen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Styrelsen 2015-05-01

Styrelsen 2015-05-01 Östersund Styrelsen 2015-05-01 Information och regler för boende i Brf Nejonögat Östersund 1 Innehållsförteckning Brf Nejonögat.... 3 Lägenheter och lokaler:... 3 Om att bo i bostadsrätt.... 3 Demokrati....

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende

Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Välkommen till Vår bostadsrättförening Tornérplatsen En vägledning för ett trivsamt boende Innehållsförteckning Styrelsens uppdrag... s.2 Ekonomi i föreningen... s.2 Drift och underhåll av våra fastigheter...

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Göken 28

Bostadsrättsföreningen Göken 28 1 Juli 2012 Bostadsrättsföreningen Göken 28 Sankt Eriksgatan 10 Information och ordningsregler Reglerna upprättade av Brf Göken 28:s styrelse i juli 2012 2 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Göken 28!

Läs mer

Din guide till Brf. Björken

Din guide till Brf. Björken Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare skall komma in i hur

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen.

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Brf Rostugnen 2018-02-28 Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Ordförande, sekreterare Brf Rostugnens ordförande

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern 1 TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern Förutom lagar och föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Allmän aktsamhet och hänsyn Tänk på att vara rädd om och väl vårda föreningens

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Brf Porfyren Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Styrelsen Rev 2015-01-13 Innehåll 1. Vår bostadsrättsförening:...

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2017-05-19 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 3 STYRELSEN... 4 FÖRVALTNINGEN... 4 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 5 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer