Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden"

Transkript

1 1(9) Dnr SLU ua Exp /J.Torén Rektor BESLUT Sändlista Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden Beslut Rektor beslutar att de nybildade programnämnderna från och med den 1 januari 2014 ska ha namn, sammansättning och anknytning till fakulteterna så som anges i bilaga 1, att uppdra åt dekanerna att utse ledamöter i de nybildade programnämnderna enligt bilaga 1 senast den 31 januari 2014, att uppmana SLUSS att utse ledamöter i de nybildade programnämnderna senast den 31 januari 2014, att de nybildade programnämnderna ska ansvara för utbildningsprogrammen enligt bilaga 2, att uppdra åt dekanerna att avveckla nuvarande utbildningsorgan på fakultetsnivå snarast, dock senast den 31 mars 2014, att detta beslut gäller till och med den 30 juni 2014 då styrelsen beräknas ha tagit definitiv ställning till programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden. Ärendet Bakgrund och beredning Ett delprojekt inom Framtidens SLU avser att utveckla en ny organisation för utbildningens styrning. Den nya organisationen syftar till att samla besluten om utbildningens inriktning, omfattning, innehåll och ekonomi för att SLU ska kunna erbjuda ett attraktivt utbud av utbildningar och samtidigt åstadkomma en hållbar ekonomisk situation. 1(9)

2 Hittills har följande beslut fattats avseende den nya organisationen för styrning av utbildning på grund- och avancerad nivå vid SLU: Den 20 juni 2013 beslutade styrelsen om en ny utbildningsorganisation, som träder i kraft från och med 2014 (dnr SLU.ua ). Den 6 november 2013 beslutade styrelsen om ändring av styrelsens delegationsordning, vilken träder i kraft från och med den 1 januari 2014 (dnr SLU.ua ). Den 6 november 2013 beslutade styrelsen också om kompletterande övergångsbestämmelser i anledning av den ändrade fakultetsstrukturen m.m. från år 2014 (dnr SLU.ua ). Den 3 december 2013 beslutade rektor om ändring av rektors delegationsordning, vilken träder i kraft från och med den 1 januari 2014 (dnr SLU.ua ). Ärendet har beretts inom projektet Framtidens SLU och behandlats vid flera tillfällen under hösten 2013 i bl.a. Rådet för utbildning på grund- och avancerad nivå (GUR), senast den 18 oktober, samt i rektors ledningsråd, senast den 4-5 november. Information om detta beslut har delgetts personalorganisationerna enligt MBL den 26 november. Beslutsmotiv och bedömda konsekvenser Styrningen av utbildningen lyfts i viktiga avseenden från fakultets- till universitetsnivå genom att en universitetsgemensam utbildningsnämnd inrättas och beslut om utbildningarnas innehåll och kostnadsramar samlas i en ny utbildningsorganisation. De nya programnämnderna utgör en viktig del av den gemensamma utbildningsorganisationen. Varje programnämnd ska ha ledamöter utsedda av minst två fakultetsnämnder. För varje programnämnd finns en huvudansvarig fakultet, som utser ordföranden i den nämnden. GUR har framfört andra synpunkter angående antalet ledamöter i programnämnderna, men styrelsens intention att hålla gruppstorleken begränsad, ligger till grund för beslutet. Som en övergångslösning utser berörda dekaner ledamöterna i de nya programnämnderna. Programnämndernas namn ansluter till 2014 års fakultetsbenämningar. En målsättning med förändringsarbetet Framtidens SLU är att mer utbildning ska genomföras över fakultetsgränserna. Det är också angeläget med en tydlig ansvarsfördelning för de utbildningsprogram som SLU ger. Därför anges vilken fakultet som är huvudansvarig för respektive utbildningsprogram i nuvarande utbildningsutbud. Den nya utbildningsorganisationen ska inte bara utveckla det nya utbildningsutbudet, utan även svara för att befintliga studenter kan slutföra sina utbildningar inom de ramar de antagits. Programnämnderna har därvid en viktig roll att hantera de övergångsfrågor som kan uppstå. Detta gäller även de utbildningsprogram som är under avveckling, där ansvaret överförs till relevanta programnämnder i linje med bilaga 2. 2(9)

3 För att kunna genomföra utbildningen på ett resurseffektivt sätt är gemensamma kurser och andra former av samutnyttjande av resurser mellan utbildningar en viktig uppgift också inom respektive programnämnds ansvarsområde. En utgångspunkt i såväl den övergripande fakultetsreformen som i indelningen i programnämnder har varit att skapa grupperingar som möjliggör funktionell samverkan och ger rådighet över utvecklingen inom specifika områden. Programnämnderna har en viktig roll att bistå berörda programstudierektorer i samordning och utveckling över programgränser. Agrara utbildningar kommer fortsatt att finnas inom flera programnämnder och det förutsätts att samverkan kommer att ske mellan dessa. En konsekvens av den förändrade ansvarsfördelningen som följer av detta beslut är att ett fåtal utbildningsprogram kommer att få ett längre fysiskt avstånd till sätet för ansvarig programnämnd. Den breddade representationen med ledamöter som utses av andra fakulteter, kan också innebära att vissa ledamöter finns på annat campus än där programnämndens ledning finns. Möten förväntas i huvudsak kunna genomföras med videouppkoppling (motsvarande). Där fysiska möten bedöms som lämpligast, bör resekostnader för ledamöterna bäras av den nämnd som kallar till möte. Det är angeläget att de nya programnämnderna, liksom den nya utbildningsnämnden, kan påbörja sitt arbete tidigt under vårterminen En rad åtgärder behöver hanteras inför styrelsen beslut i juni om reviderat programutbud från och med läsåret 2015/16. För att hushålla med resurserna och undvika dubblerad organisation, behöver de nuvarande utbildningsorganen avvecklas snarast, vilket ska vara genomfört i sin helhet senast den 31 mars Detta beslut baseras bl.a. på styrelsens beslut den 6 november 2013 ( 98/13) om kompletterande övergångsbestämmelser i anledning av den ändrade fakultetsstrukturen från år Syftet med dessa övergångsbestämmelser är att skyndsamt få den nya utbildningsorganisationen operativ. Senast i juni 2014 kommer styrelsen ta ställning till programnämndernas fortsatta utformning. På motsvarande sätt ges fakultetsnämnderna möjlighet att under våren fatta beslut angående ledamöterna i programnämndera för resterande mandatperiod. Beslut i detta ärende har fattats av rektor Lisa Sennerby Forsse efter föredragning av utbildningshandläggare Johan Torén och i närvaro av universitetsdirektör Martin Melkersson och delprojektledare, professor Tiina Sarap. I ärendets slutliga beredning har även vicerektor Lena Andersson-Eklund medverkat. 3(9)

4 Bilagor 1: Programnämndernas namn, sammansättning och fakultetsanknytning 2: Fördelning av huvudansvar för befintliga utbildningsprogram Sändlista Dekanerna SLUSS Kopia för kännedom Vicerektorn för utbildning Universitetsdirektören Chefen för biblioteket internrevisionen kommunikationsavdelningen ledningskansliet student- och utbildningsservice Vicedekanerna med utbildningsansvar Fakultetsdirektörerna Utbildningsledarna 4(9)

5 5(9) Dnr SLU ua Bilaga 1 Programnämndernas namn, sammansättning och fakultetsanknytning Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård (PN-L&T) Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk (PN-N&J) Programnämnden för utbildning inom skog (PN-S) Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjur (PN-V&H) Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvete nskap (LTV-fak) Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap (NJ-fak) Ledamöter utses av följande organ* Fakulteten för skogsvetenskap (S-fak) Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap (VH-fak) SLU:s samlade studentkårer (SLUSS) 3 inkl. ordf inkl. ordf inkl. ordf inkl. ordf. 3 7 Totalt *) Som en övergångslösning utser berörda dekaner ledamöterna i de nya programnämnderna (dnr SLU.ua ), förutom de ledamöter som utses av SLUSS. 5(9)

6 Dnr SLU ua Bilaga 2 Fördelning av huvudansvar för befintliga utbildningsprogram Programnämnd Program Programkod Ev. kommentar Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård (PN-L&T) Program som börjar på grundnivå Hortonomprogrammet Landskapsarkitektprogrammet, Alnarp Landskapsarkitektprogrammet, Ultuna Landskapsingenjörsprogrammet Trädgårdsingenjör: design kandidatprogram Trädgårdsingenjör: odling kandidatprogram LY003 LY002 NY004 LY001 LK004 LK005 Program som börjar på avancerad nivå Agroecology Master s programm Hållbar stadsutveckling, ledning, organisering och förvaltning masterprogram Landscape Architecture Master s programme Natur, hälsa och trädgård magisterprogram Nordic Master in Landscape Planning LM005 Samarbete med flera afrikanska lärosäten, varje lärosäte ansvarar för sin antagning. Samordnas med övriga agrara utbildningar. LM004 Samarbete med Malmö högskola, SLU LM006 LG001 Samarbete med flera nordiska lärosäten, ansökan till Högskolan i Sogn og Fjordane (Norge), som 6(9)

7 Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk (PN-N&J) Basår/bastermin Nyckel till natur och miljö naturvetenskaplig bastermin, 20 veckor BASNT Program som börjar på grundnivå Agronomprogrammet ekonomi Agronomprogrammet landsbygdsutveckling Agronomprogrammet livsmedel Agronomprogrammet mark/växt Biologi med inriktning mot bioteknik kandidatprogram Biologi och miljövetenskap kandidatprogram Civilingenjör i energisystem Civilingenjör i miljö- och vattenteknik Ekonomi kandidatprogram Lantmästare kandidatprogram NY001. NY007 NY002 NY003 NK002 NK001 TES2Y Samarbete med Uppsala universitet, som TMV2Y Samarbete med Uppsala universitet, som NK005 LK006 Program som börjar på avancerad nivå Agricultural economics and management Master s programme EnvEuro European Master in Environmental Science Environmental communication and management Master s programme Environmental economics and management Master s programme European Master in Agricultural, Food, and Environmental Policy Analysis NM002 NM025 Samarbete med lärosäten inom ELLS, varje lärosäte ansvarar för sin antagning. NM026 NM005 Masterprogram inom Erasmus Mundus. Univ. catholique de Louvain (Belgien) är koordinerande lärosäte och 7(9)

8 Food innovation and market Master s programme Plant biology Master s programme Rural development and natural resource management Master s programme Soil and water management Master s programme Sustainable development Master s programme NM024 Samarbete med Internationella handelshögskolan i Jönköping och Örebro universitet, SLU Distansutbildning. Ingen antagning ht NM008 Inkl. samarbeten med lärosäten i Stockholm och Uppsala. NM009 NM010 NM011 Samarbete med Uppsala universitet, som Programnämnden för utbildning inom skog (PN-S) Basår/bastermin Tekniskt/naturvetenskapligt basår för blivande jägmästare Skogligt basår för blivande skogsmästare (Jälla), 40 veckor Skogligt basår för blivande skogsmästare (Värnamo), 40 veckor Genomförs av Umeå universitet. BASSM SB001 Program som börjar på grundnivå Jägmästarprogrammet Skogsmästarprogrammet SY001 SY002 Program som börjar på avancerad nivå Euroforester Master s programme Management of fish and wildlife populations Master s programme Master of Science in European Forestry (Euroforestry) Skogsindustriell ekonomi masterprogram SM001 SM003 Masterprogram inom Erasmus Mundus. Univ. of Joensuu (Finland) är koordinerande lärosäte och SM004 8(9)

9 Sustainable Forest and Nature Management (SUFONAMA) Masterprogram inom Erasmus Mundus. Köpenhamns univ. (Danmark) är koordinerande lärosäte och Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjur (PN-V&H) Program som börjar på grundnivå Agronomprogrammet husdjur Djursjukskötare kandidatprogram Etologi och djurskydd kandidatprogram Hippolog kandidatprogram VY001 Samordnas med övriga agrara utbildningar. VK003 VK002 VK004 inriktning ridhäst inriktning travhäst inriktning islandshäst Husdjursvetenskap kandidatprogram Veterinärprogrammet VK001 VY002 Program som börjar på avancerad nivå Animal science Master s programme Food of Life Infection Biology Master s programme Nordic Master in Aquatic Food Production Safety and Quality VM003 VM005 Masterprogram inom Erasmus Mundus. Köpenhamns univ. (Danmark) är koordinerande lärosäte och VM004 Samarbete med Uppsala universitet, som Samarbete mellan flera nordiska lärosäten. Antagning vid Technical Univ. of Denmark (DTU) eller Norwegian Univ. of Science and Technology (NTNU) eller Norwegian Univ. of Life Science (UMB). 9(9)

Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden

Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden 1(3) SLU ua 2014.1.1.1-2608 Exp. den 23/6-14/IA Rektor BESLUT 2014-06-23 Sändlista Programnämndernas namn, sammansättning och ansvarsområden Beslut Rektor beslutar, med ändring av beslutet den 3 december

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 1(8) Dnr SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 25/9-14/JT Styrelsen BESLUT 2014-09-23 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 Beslut Styrelsen beslutar följande

Läs mer

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17 SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2497 Rektor BESLUT 2016-06-21 nybörjar i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2016/17 Beslut Rektor beslutar att antalet nybörjar på program hösten 2016 fastställs

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2015/16 1(8) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 2014-06-10/IA 1(8) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2446 Exp. den: 2014-06-10/IA Utbildningsnämnden BESLUT Styrelsen Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18 Styrelsen BESLUT SLU ID: SLU.ua.2016.1.1.1-3469 2016-09-29 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2017/18 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2017/18

Antal nybörjarplatser i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret 2017/18 SLU ID: SLU ua.1.1.1-985 Rektor BESLUT -03-14 Sändlista nybörjar i utbildningsprogram på grundoch avancerad nivå för läsåret /18 Beslut Rektor beslutar att antalet nybörjar på program för antagning till

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17 1(8) ID SLU ua 2015.1.1.1-2212 Styrelsen BESLUT 2015-09-23 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2016/17 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20 Styrelsen BESLUT SLU ID: SLU.ua. 2018.1.1.1-1777 2018-09-27 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2019/20 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Antal nybörjarplatser på utbildningsprogram 2018 och 2019

Antal nybörjarplatser på utbildningsprogram 2018 och 2019 Rektor BESLUT SLU ID: SLU.ua. 2018-12-18 2018.1.1.1-4724 Sändlista på utbildningsprogram 2018 och 2019 Beslut Rektor beslutar att fastställa antalet nybörjarplatser per utbildningsprogram på grund- och

Läs mer

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19

Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19 Styrelsen BESLUT 2017-09-26 SLU ID: SLU.ua.2017.1.1.1-2132 Sändlista Utbud av utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå för läsåret 2018/19 Beslut Styrelsen beslutar följande rörande utbildningsutbudet

Läs mer

Ny utbildningsorganisation vid SLU

Ny utbildningsorganisation vid SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4639 PM Ny utbildningsorganisation vid SLU SLU får en ny utbildningsorganisation från den 1 januari 2014. Ny är den centrala utbildningsnämnden (UN) och programnämnderna (PN), men

Läs mer

Införandet av nya områdesbehörigheter och nya översättningar av examina

Införandet av nya områdesbehörigheter och nya översättningar av examina 1(11) Dnr SLU ua Fe.2012.3.0-2311 Exp. 2012-07-05/J.Torén Rektor Lena Andersson-Eklund BESLUT 2012-06-29 Sändlista Införandet av nya områdesbehörigheter och nya översättningar av examina Beslut Rektor

Läs mer

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser)

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser) 1(2) SLU ua 2015.2.9-628 Exp. den: Dubbelklicka här för att redigera STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Lokaler och fastigheter Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Avdelningen för

Läs mer

Policy och riktlinjer för inköp vid SLU

Policy och riktlinjer för inköp vid SLU 1(3) DNR: SLU ua 2014.2.4.4-3549 Exp. den: 2014-09-22 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Ekonomiadministration, upphandling, stiftelser och bolag Dokumenttyp: Policy samt riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli:

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet - landsbygdsutveckling Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 års studier med avlagd kandidatexamen uppfyller särskild behörighet

Läs mer

Angående utredningen On the Education at SLU Ultuna studentkår

Angående utredningen On the Education at SLU Ultuna studentkår Angående utredningen On the Education at SLU Ultuna studentkår Ultuna studentkår (ULS) har tagit del av utredningen On the Education at SLU och lämnar följande kommentarer. Diskussioner har förts med representanter

Läs mer

Riktlinjer vid misstanke om diskriminering och trakasserier av anställda enligt diskrimineringslagen

Riktlinjer vid misstanke om diskriminering och trakasserier av anställda enligt diskrimineringslagen Sveriges lantbruksuniversitet Dokumentnamn Riktlinjer vid misstanke om diskriminering och trakasserier av anställda enligt diskrimineringslagen Beslutsdatum Beslutsfattare Diarienummer 2011-01-30 Rektor

Läs mer

SG0151 Skogens ekonomi, 15hp, Umeå (G1N) SG0210 Skogsekosystemets kemiska grunder 15hp (G1F) SG0203 Skogsteknologi och virkeslära 15hp (G1F)

SG0151 Skogens ekonomi, 15hp, Umeå (G1N) SG0210 Skogsekosystemets kemiska grunder 15hp (G1F) SG0203 Skogsteknologi och virkeslära 15hp (G1F) PROGRAMNÄMND SKOG BILAGA I PROTOKOLL SLU ID: SLU.sfak.2018.3.1.1-229 Tabell: ramschema jägmästarprogrammet grundnivå lå 19/20 Termin 1 höst Termin 2 vår Sommar Årskurs 1 SG0170 Skog och skogsbruk, 15hp

Läs mer

i samverkan med det omgivande samhället.

i samverkan med det omgivande samhället. SLU utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna och människans hållbara nyttjande av dessa. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys i samverkan med det omgivande samhället. Skoglig

Läs mer

Fakulteten för veterinärmedicin and husdjursvetenskap. För djurens och människans bästa!

Fakulteten för veterinärmedicin and husdjursvetenskap. För djurens och människans bästa! Fakulteten för veterinärmedicin and husdjursvetenskap För djurens och människans bästa! SLU in Sweden Main campuses at Umeå, Uppsala, Skara and Alnarp Four faculties Faculty of Forest Sciences Faculty

Läs mer

Studenternas bakgrund en tioårsjämförelse av SLU:s studenter 2007 och 2017

Studenternas bakgrund en tioårsjämförelse av SLU:s studenter 2007 och 2017 Planeringsavdelningen Olof Ingesson PROMEMORIA 2018-04-13 SLU ID: SLU.[Skriv numret här] Studenternas bakgrund en tioårsjämförelse av SLU:s studenter 2007 och 2017 Syfte och målgrupp Som en del av projektet

Läs mer

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA Utbildningsnämnden BESLUT Sändlista Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning

Läs mer

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på institutionsnivå

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på institutionsnivå 1(3) DNR: 2015.1.1.1-4030 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Cecilia Mårtas Beslutsdatum: 2015-11-05

Läs mer

Budgetinstruktion för år 2014

Budgetinstruktion för år 2014 1(3) Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4916 Exp. den: 8/11-13/JÖ STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Årligen återkommande planeringsoch styrdokument Beslutsfattare:

Läs mer

Interna föreskrifter om examina på grundnivå och avancerad nivå vid SLU

Interna föreskrifter om examina på grundnivå och avancerad nivå vid SLU Sveriges lantbruksuniversitet Dnr SLU ua 30-1404/10 Rektor Beslut 2010-05-10 Interna föreskrifter om examina på grundnivå och avancerad nivå vid SLU I Allmänt Nya eller äldre föreskrifter I enlighet med

Läs mer

Resursfördelning GU implementering av ny resursfördelningsmodell

Resursfördelning GU implementering av ny resursfördelningsmodell Arbetsgruppen resursfördelning för utbildning på grund- och avancerad nivå 2017-09-12 Resursfördelning GU implementering av ny resursfördelningsmodell Enligt utbildningsnämndens beslut 2017-09-06, 43/17

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk PROTOKOLL 50-65/2019 2019-06-11 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för EnvEuro European Master in Science Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort utbildningen på Enveuro European master in Science med avlagd masterexamen

Läs mer

Policy för upprättande av samarbetsavtal med utländska lärosäten och institut

Policy för upprättande av samarbetsavtal med utländska lärosäten och institut 1(5) Dnr SLU ua 2014.2.6-220 Exp. den: 27/1-2014 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Samverkan och uppdragsverksamhet, Internationalisering Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen

Läs mer

Världen behöver dubbelt så många SLU-studenter! Rikskonferens Naturbruk Johan Torén

Världen behöver dubbelt så många SLU-studenter! Rikskonferens Naturbruk Johan Torén Världen behöver dubbelt så många SLU-studenter! Rikskonferens Naturbruk 2019-04-12 Johan Torén SLU löser riktiga problem Från våra gröna naturresurser, från sjöar och hav, ska vi klara att hållbart producera

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för EnvEuro European Master in Environmental Science Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort utbildningen på EnvEuro European Master in Environmental

Läs mer

MS0059/30302 Regressionsanal ys 7,5 hp G1F

MS0059/30302 Regressionsanal ys 7,5 hp G1F GRUNDKURSER JÄGMÄSTARPROGRAMMET År 2 jk 09/14 Hösttermin2010 termin 3 Vårtermin 2011 termin 4 vt år 2 slut 11/6 3 A 17/1-18/2 3 B 21/2-25/3 4 A 28/3-29/4 4 B 2/5-3/6+++ SG0027/50055 Ekologi och skogsskötsel

Läs mer

Så kan SLU:s framtida utbildningsutbud byggas

Så kan SLU:s framtida utbildningsutbud byggas Vicerektor för utbildning Lena Andersson-Eklund REMISSFÖRSLAG 2013-06-27 Så kan SLU:s framtida utbildningsutbud byggas Detta är ett förslag som enskilda lärare, studenter, administratörer och ämnesföreträdare

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet - landsbygdsutveckling Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 års studier med avlagd kandidatexamen uppfyller särskild behörighet

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet - landsbygdsutveckling Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 års studier med avlagd kandidatexamen uppfyller särskild behörighet

Läs mer

Bilaga 1 till Utbildningsplan för hippolog kandidatprogram

Bilaga 1 till Utbildningsplan för hippolog kandidatprogram 1(5) Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjur (PNVH) Bilaga 1 till Utbildningsplan för hippolog kandidatprogram Denna bilaga är fastställd av Nämnden för utbildning på grund- och

Läs mer

veterinärmedicin och husdjursvetenskap

veterinärmedicin och husdjursvetenskap Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap (PN-VH) PROTOKOLL 22-35/2019 2019-03-21 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin

Läs mer

Framtidens SLU projektplanering

Framtidens SLU projektplanering Framtidens SLU projektplanering Syftet med dokumentet är att beskriva omfattningen av kvarstående arbete för projektet Framtidens SLU, hur genomförandet kommer att bedrivas samt vilka som kommer att involveras.

Läs mer

2. Förkunskaper och andra antagningsvillkor

2. Förkunskaper och andra antagningsvillkor 1(9) Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Utbildningsplan för Djursjukskötare - kandidatprogram, 180 högskolepoäng Veterinary Nursing - Bachelor s programme, 180 credits 1. Beslut Styrelsen

Läs mer

Fastställande av dokumentet Kvalitet i SLU:s utbildning Policy och strategi 2009-2012

Fastställande av dokumentet Kvalitet i SLU:s utbildning Policy och strategi 2009-2012 Sveriges lantbruksuniversitet Dnr SLU ua 10-3663/09 Rektor BESLUT Exp. 2009-12-14 2009-12-14 Enligt sändlista Fastställande av dokumentet Kvalitet i SLU:s utbildning Policy och strategi 2009-2012 Rektor

Läs mer

Riktlinjer vid misstanke om trakasserier av student enligt Diskrimineringslagen (2008:567)

Riktlinjer vid misstanke om trakasserier av student enligt Diskrimineringslagen (2008:567) Sveriges lantbruksuniversitet Dokumentnamn Riktlinjer vid misstanke om trakasserier av student enligt Diskrimineringslagen (2008:567) Beslutsdatum Beslutsfattare Diarienummer 2011-09-12 Rektor SLU.ua.Fe.2011.2.1-2909

Läs mer

Organisation och ansvarsfördelning inom universitetsadministrationen

Organisation och ansvarsfördelning inom universitetsadministrationen 1(3) Dnr SLU ua 2014.1.1.1-1030 Exp. den: 7/3 och 30/9-14/SL STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut Beslutsfattare: Universitetsdirektören

Läs mer

186/18 Anställning av professor i naturvårdsbiologi

186/18 Anställning av professor i naturvårdsbiologi Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 186-189 2018-11-13 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 186/18 Anställning

Läs mer

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Programnämnd skog Bilaga till beslut 112/18 2018-11-15 Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Redogörelse för ärendet Fler utbildade inom SLU:s

Läs mer

A. Precisera den planerade ändringen

A. Precisera den planerade ändringen Bilaga 1 till beslut 2012-06-20 Institutionsorganisation på LTJ-fakulteten från och med verksamhetsåret 2013 1(6) DNR: SLU ltj 1.0-581/2012 Fakulteten för landskapsplanering, trädgårds- och jordbruksvetenskap

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Programnämnd skog PROTOKOLL 46-65/2018 2018-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Innehållsförteckning 46/18 Sammanträdets öppnande... 2 47/18 Utseende av justeringsperson... 2 48/18

Läs mer

Utbildningsplan för Djursjukskötare - kandidatprogram, 180 högskolepoäng Veterinary Nursing Bachelor s Programme, 180 HEC

Utbildningsplan för Djursjukskötare - kandidatprogram, 180 högskolepoäng Veterinary Nursing Bachelor s Programme, 180 HEC Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap 1(9) Utbildningsplan för Djursjukskötare - kandidatprogram, 180 högskolepoäng Veterinary Nursing Bachelor s Programme, 180 HEC 1. Beslut Styrelsen

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för EnvEuro European Master in Environmental Science Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort utbildningen på Enveuro European master in Environmental

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för Agronomprogrammet - ekonomi Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 år av utbildningen på Agronomprogrammet - ekonomi med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Stadgar Alnarps Lantmästarkår. Reviderade 2014

Stadgar Alnarps Lantmästarkår. Reviderade 2014 ! Stadgar Alnarps Lantmästarkår Reviderade 2014 Stadgar för Alnarps Lantmästarkår Org.nr: 802452-9292 1 Namn Studentkårens namn är Alnarps Lantmästarkår (LMK), nedan benämnd kåren. 2 Ändamål Kåren skall

Läs mer

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: policyanalys inom jordbruk, miljö och livsmedel (AFEPA) masterprogram

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: policyanalys inom jordbruk, miljö och livsmedel (AFEPA) masterprogram Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-3796 2017-10-11 Sändlista Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: policyanalys inom jordbruk, miljö och livsmedel (AFEPA) masterprogram Beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet - landsbygdsutveckling Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 års studier med avlagd kandidatexamen uppfyller särskild behörighet

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet - landsbygdsutveckling Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 års studier med avlagd kandidatexamen uppfyller särskild behörighet

Läs mer

Natur, hälsa och trädgård magisterprogram, 60 högskolepoäng (hp) 2 Förkunskaper och andra antagningsvillkor

Natur, hälsa och trädgård magisterprogram, 60 högskolepoäng (hp) 2 Förkunskaper och andra antagningsvillkor Natur, hälsa och trädgård magisterprogram, 60 högskolepoäng (hp) Nature, Health and Garden - Master s Programme, 60 Credits 1 Beslut Utbildningsplanen fastställdes den 30 maj 2007 av Fakultetsnämnden vid

Läs mer

Styrning av utbildning på grund- och avancerad nivå

Styrning av utbildning på grund- och avancerad nivå DNR: SLU ua Fe 2013.1.1.1-2588 Internrevisionen 2013-09-25 Styrning av utbildning på grund- och avancerad nivå Rapport från internrevisionen Innehåll Sammanfattning... 3 1 Bakgrund och motiv... 4 2 Granskningens

Läs mer

Lägesrapport och förslag angående REB : uppdrag om utbildningar inom trädgård

Lägesrapport och förslag angående REB : uppdrag om utbildningar inom trädgård Underlag 07vi SM 140519 Lägesrapport och förslag angående REB 140224: uppdrag om utbildningar inom trädgård Uppdrag: att inför läsåret 2015/16 föreslå åtgärder på kurs- och programnivå som stärker studentantalet

Läs mer

SLU:s underlag till genomförandet av Agenda Näringsdepartementets möte 30 november 2016 Göran Adelsköld och Carolyn Glynn

SLU:s underlag till genomförandet av Agenda Näringsdepartementets möte 30 november 2016 Göran Adelsköld och Carolyn Glynn SLU:s underlag till genomförandet av Agenda 2030 Näringsdepartementets möte 30 november 2016 Göran Adelsköld och Carolyn Glynn Verksamhetsidé SLU SLU utvecklar utvecklar kunskapen kunskapen om de om de

Läs mer

75/18 Finansiering av eventkoordinator till 50 % med samverkansmedel

75/18 Finansiering av eventkoordinator till 50 % med samverkansmedel Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 75-80 2018-04-23 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 75/18 Finansiering

Läs mer

RAPPORT 2014-05-15. Rapport från arbetsgruppen för programutveckling av landskapsutbildningarna

RAPPORT 2014-05-15. Rapport från arbetsgruppen för programutveckling av landskapsutbildningarna Underlag 07v 1(7) Arbetsgruppen för programutveckling av landskapsutbildningarna [Author] RAPPORT 2014-05-15 Rapport från arbetsgruppen för programutveckling av landskapsutbildningarna Uppdrag för arbetsgrupp

Läs mer

Handläggningsordning avseende att inrätta, ställa in, revidera eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning avseende att inrätta, ställa in, revidera eller avveckla utbildningar Handläggningsordning avseende att inrätta, ställa in, revidera eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2011-03-23 Fastställd av rektor 2011-04-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

85/18 Två ledamöter till beredningsgruppen för utseende av elektorer och ersättare till forskningsrådens elektorsförsamling 2018

85/18 Två ledamöter till beredningsgruppen för utseende av elektorer och ersättare till forskningsrådens elektorsförsamling 2018 Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 85-93 2018-05-15 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 85/18 Två ledamöter

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för Agronomprogrammet - ekonomi Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 år av utbildningen på Agronomprogrammet - ekonomi med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Projekt för översyn av det administrativa stödet till den nya utbildningsorganisationen

Projekt för översyn av det administrativa stödet till den nya utbildningsorganisationen 1(3) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3240 Exp. den: 2014-08-26/IA 1(3) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3240 Exp. den: 2014-08-26/IA Universitetsdirektören BESLUT Enligt sändlista Projekt för översyn av det administrativa

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

SLU:s ämnesområden. djur ekonomi bioteknik livsmedel teknik miljö lantbruk skog. natur stad u-land trädgård landskap landsbygd hälsa

SLU:s ämnesområden. djur ekonomi bioteknik livsmedel teknik miljö lantbruk skog. natur stad u-land trädgård landskap landsbygd hälsa SLU SLU:s ämnesområden djur ekonomi bioteknik livsmedel teknik miljö lantbruk skog natur stad u-land trädgård landskap landsbygd hälsa Studieorter Jägmästare Studieort - Umeå Campus nära stan Trevliga

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Biblioteksrådet (BIR) 2013-05-08

Minnesanteckningar från möte med Biblioteksrådet (BIR) 2013-05-08 1(7) Biblioteksrådet Minnesanteckningar från möte med Biblioteksrådet (BIR) 2013-05-08 Närvarande: Lena Andersson-Eklund, vicerektor (ordf.) Martin Melkersson, Universitetsdirektör Snorre Rufelt, Biblioteket

Läs mer

Utbildningsplan för civilingenjörsprogrammen. 300 högskolepoäng Uppsala universitet

Utbildningsplan för civilingenjörsprogrammen. 300 högskolepoäng Uppsala universitet TEKNAT 2008/319 Utbildningsplan för civilingenjörsprogrammen 300 högskolepoäng Uppsala universitet 2009/2010 Utbildningsplanen är fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-03-16 Utbildningsplan

Läs mer

190/18 Grimsö, ny vilthanteringsanläggning, lokaler för provtagning, hantering av viltkött samt boende

190/18 Grimsö, ny vilthanteringsanläggning, lokaler för provtagning, hantering av viltkött samt boende Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 190-194 2018-11-20 Närvarande: Peter Högberg Sune Lindh Maria Lindfors Rektor Akademisekreterare Sekreterare 190/18 Grimsö, ny vilthanteringsanläggning,

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för EnvEuro European Master in Science Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort utbildningen på Enveuro European master in Science med avlagd masterexamen

Läs mer

155/18 Röstlängd vid 2018 års val av fakultetsnämnd vid fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap

155/18 Röstlängd vid 2018 års val av fakultetsnämnd vid fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 155-162 2018-09-18 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 155/18 Röstlängd

Läs mer

Lokalisering av utbildningarna vid SLU

Lokalisering av utbildningarna vid SLU 1(5) Dnr SLU ua Fe 2012.3.0-303 Exp den 21/2-13/KJ Styrelsen BESLUT 2013-02-20 Sändlista Lokalisering av utbildningarna vid SLU Beslut Styrelsen beslutar: att uppdra åt rektor att i samråd med fakultetsnämnden

Läs mer

Bilaga 1 till utbildningsplan för biologi och miljövetenskap - kandidatprogram

Bilaga 1 till utbildningsplan för biologi och miljövetenskap - kandidatprogram Bilaga 1 till utbildningsplan för biologi och miljövetenskap - kandidatprogram Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort utbildningen på kandidatprogrammet biologi och miljövetenskap

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet mark/växt Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort tre år av utbildningen på agronomprogrammet - mark/växt med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Bilaga I - Ramschema för Jägmästarprogrammet läsåret 2020/2021

Bilaga I - Ramschema för Jägmästarprogrammet läsåret 2020/2021 Bilaga I - Ramschema för Jägmästarprogrammet läsåret 2020/2021 SLU ID: SLU.sfak.2019.3.1.1-132, PN-S 2019-05-24 61 a Period 1 a Period 1 b Period 2 a Period 2 b Period 3 a Period 3 b SG0250 Skog mark och

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård

Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård PROTOKOLL 47-57/2019 Möte nr 5:2019 SLU ID: SLU.ltv.2019.3.1.1-62 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom landskap

Läs mer

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå Dnr SLU ua 2014.1.1.1-572 1(5) Utbildningsnämnden BESLUT 2014-02-20 Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå 1. Bakgrund och motiv Styrelsen beslutade

Läs mer

Hur styrs SLU och särskilt utbildningen?

Hur styrs SLU och särskilt utbildningen? Hur styrs SLU och särskilt utbildningen? eller Vem har makten inom SLU? Presentation på mötet om strategiska utbildningsfrågor den 22 augusti 2016 Johan Torén och Linnéa Littorin med bidrag från Sune Lindh

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för Agronomprogrammet - ekonomi Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 år av utbildningen på Agronomprogrammet - ekonomi med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk PROTOKOLL 79-96/2018 2018-09-19 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnden för utbildning

Läs mer

Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet

Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2015-11-30 Dnr: 1-705/2015 Gäller från och med 2016-01-01 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog

Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Fakulteten för skogsvetenskap Programnämnd skog PROTOKOLL 108-123/2018 2018 11 15 SLU ID: SLU.sfak.2018-3.1.1-416 Protokoll fört vid sammanträde med Programnämnd Skog Innehållsförteckning 108/18 Mötets

Läs mer

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: trädgårdsvetenskap masterprogram

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: trädgårdsvetenskap masterprogram Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-3794 2017-10-11 Sändlista Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: trädgårdsvetenskap masterprogram Beslut Utbildningsnämnden beslutar att fastställa

Läs mer

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2016

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2016 STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua.2015.1.1.1-4479 Sakområde: Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Årligen återkommande planeringsoch styrdokument Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli:

Läs mer

Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S

Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-3798 2017-10-11 Sändlista Utbildningsplaner för befintliga utbildningsprogram: masterprogram inom PN-S Beslut Utbildningsnämnden beslutar att fastställa

Läs mer

veterinärmedicin och husdjursvetenskap

veterinärmedicin och husdjursvetenskap Programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap (PN-VH) PROTOKOLL 36-55/2019 2019-04-08 Protokoll fört vid sammanträde med programnämnden för utbildning inom veterinärmedicin

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för Agronomprogrammet - ekonomi Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 år av utbildningen på Agronomprogrammet - ekonomi med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för agronomprogrammet livsmedel Möjlighet till fortsatta studier Den student som fullgjort tre år av utbildningen på agronomprogrammet - livsmedel med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Utbildningsplan för högskoleingenjörsprogrammen. 180 högskolepoäng Uppsala universitet

Utbildningsplan för högskoleingenjörsprogrammen. 180 högskolepoäng Uppsala universitet TEKNAT 2008/319 Utbildningsplan för högskoleingenjörsprogrammen 180 högskolepoäng Uppsala universitet 2009/2010 Utbildningsplanen är fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-03-16

Läs mer

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019.

att anställa Erika Roman som professor i husdjurens fysiologi med inriktning neurofysiologi tills vidare från och med 1 augusti 2019. Ledningskansliet Lillemor Karlsson REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 93-95 2019 2019-05-14 Närvarande: Karin Holmgren Martin Melkersson Lillemor Karlsson Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 93/19 Anställning

Läs mer

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på ledningsnivå

Riktlinje för ersättning i samband med uppdrag på ledningsnivå 1(4) DNR: 2015.1.1.1-2584 Exp. den: 2015-02-24/CM STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Cecilia Mårtas

Läs mer

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska:

Utbildningsplan för. Utöver detta krävs för respektive inriktning även behörighet/ kunskaper enligt nedan: Inriktning mot arabiska: Utbildningsplan för Kandidatprogram i global management Bachelor's Programme in Global Management 180.0 Högskolepoäng 180.0 ECTS credits Programkod: SFGMA Gäller från: VT 2014 Fastställd: 2013-09-04 Ändrad:

Läs mer

Bilagor till utbildningsplan för landskapsarkitektprogrammet- Ultuna

Bilagor till utbildningsplan för landskapsarkitektprogrammet- Ultuna Programnämnden för utbildning inom landskap och trädgård Utbildningsplan SLU ID 2015.3.1.1-2126, version 2015-05-04 Bilagor till utbildningsplan för landskapsarkitektprogrammet- Ultuna Bilaga 1: Möjlighet

Läs mer

Stöd vid extern forskningsfinansiering

Stöd vid extern forskningsfinansiering 1(1) DNR: SLU ua 2013.1.1.2-4837 Exp. den: 24/9-14/IA Styrelsen BESLUT 2014-09-23 Sändlista Stöd vid extern forskningsfinansiering Styrelsen beslutar att fastställa internrevisionens rapport Stöd vid extern

Läs mer

Insatser för att fördubbla antalet studenter vid SLU

Insatser för att fördubbla antalet studenter vid SLU Styrelsen BESLUT SLU ID: SLU.ua.2019.1.1.1-685 2019-02-20 Sändlista Beslut Styrelsen beslutar att uppdra till rektor att, tillsammans med SLU:s utbildningsorganisation, genomföra ett utvecklingsprojekt

Läs mer

Uppdrag för planering av gemensam utbildning på grund- och avancerad nivå vid SLU

Uppdrag för planering av gemensam utbildning på grund- och avancerad nivå vid SLU 1(20) Dnr SLU ua 2013.1.1.1-5074 Exp. 2013-11-12/J.Torén Rektor BESLUT 2013-11-11 Sändlista för planering av gemensam utbildning på grund- och avancerad nivå vid SLU Beslut Rektor beslutar att fastställa

Läs mer

142/18 Ändrad fakultetstillhörighet för viss personal från den 1 januari 2019

142/18 Ändrad fakultetstillhörighet för viss personal från den 1 januari 2019 Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 142-148 2018-08-28 Närvarande: Peter Högberg Birgitta Wikmark Carlsson Maria Lindfors Rektor Bitr. universitetsdirektör Sekreterare 142/18

Läs mer

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: landskapsarkitektur för hållbar urbanisering masterprogram

Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: landskapsarkitektur för hållbar urbanisering masterprogram Utbildningsnämnden BESLUT SLU ID: SLU.ua.2017.3.1.1-3793 2017-10-11 Sändlista Utbildningsplan för nytt utbildningsprogram: landskapsarkitektur för hållbar urbanisering masterprogram Beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

184/18 Ändring av organisation och ledning för det strategiska forskningsprogrammet Trees and Crops for the Future (TC4F)

184/18 Ändring av organisation och ledning för det strategiska forskningsprogrammet Trees and Crops for the Future (TC4F) Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 184-185 2018-11-06 Närvarande: Peter Högberg Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 184/18 Ändring av

Läs mer