Reumatikerföreningen Vänersborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reumatikerföreningen Vänersborg"

Transkript

1 1 Reumatikerföreningen Vänersborg 2014

2 2 Kontakt Reumatikerföreningen Vänersborg Gasverksgatan Vänersborg Bankgiro: Kansli tider: Måndag-Torsdag Dagen före Helgdag stänger kansliet Kansliet har julstängt mellan 19 december- 7 januari 2014 Kanslist: Kicki Wilsson Lyssna gärna på vår telefonsvarare där vi meddelar ändringar i tider eller arrangemang som vi anordnar. Vid datum för föreläsningar på öppethus kommer vi att sätta ut annons i TTELA el Vänersborgaren under Förenings aktuellt.

3 Inledande ord 3 Under hösten 2013 avgick Roland Henriksson som ordförande i Reumatikerföreningen Vänersborg med omedelbar verkan. Istället fick Elsa Torstensson träda in som ordförande och har med hjälp av hela styrelsen klarat detta bra. Därför ber vi nu er att hjälpa valberedningen att få fram en ny ordförande. Skulle du vara intresserade eller vet någon som är lämpad för uppgiften ring: Toye Nilsson eller Ann-Christin Helgegren Solveig Hult Styrelsen vill tacka alla medlemmar som under året har gjort ett fantastiskt jobb med att koka kaffe på öppethus, hjälpt till på Kom Loss, Aqua Blå eller på annat sätt hjälpt till och stöttat föreningen, utan er skulle denna förening inte kunna bedriva sin verksamhet. Vi behöver inför nästa år fortsätta vårt arbete med att driva föreningen framåt och behöver hjälp på olika sätt och hoppas att ni är villiga att hjälpa till efter bästa förmåga. Har du någon idé om en cirkel eller brinner du för något som du gärna vill berätta om, har förslag på underhållning, sammankomster eller har andra idéer och tankar så hör gärna av dig till kansliet och dela med dig av detta så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till med detta. Nytt för i år är att Programbladet bara kommer ut 1 gång/ år så ni kommer att hitta en del av både vårens och höstens sammankomster i samma blad. Vi hoppas att detta kommer att fungera bra men behöver även här era synpunkter på detta. Ett medelande från Reumatikerförbundet: Nytt för i år är att det kommer inte hem något medlemskort ihop med inbetalningskortet. Utan istället är meningen att alla som kan skall logga in på MIN SIDA på Och skriva ut ett medlemsbevis. De som inte har dator eller kan skriva ut kan ringa Reumatikerförbundet på STYRELSEN

4 4 Varmvattensbad våren 2014 Badet, Hallevi Vargön Badet på Hallevi leds av sjukgymnast Beata Reilly. Vi badar på tisdagkvällar kl: Vårterminen startar : vecka 3 tisdagen den 14 Januari 2014 Kostnad :500:- för medlem 800:- för icke medlem Anmälan för nya deltagare görs till kansliet: Badet, Vänerparken Vänersborg Varmt bad med självträning till medryckande musik. Start: v 2 tisdagen den7 jan och fredagen den 10 jan 2014 Badtider: tisdagar: 7,45-8,45 /8,45-9,45 fredagar: 15,00-16,00 /16,00-17,00 kostnad: 400:- 1 ggr/ vecka 600:- 2ggr/ vecka Undrar du över något, ring Elsa Torstensson Tel: Vi delar ut inbetalningskorten på baden när terminen startar Bad Mariedal Vänersborg Badet kommer under våren att flytta från Mariedal till Vänerparken. Mer vet vi inte just nu, Mer information går att få på Du kan även ringa och anmäla dig till Tina Sume telefon hem: , tina.sume@telia.com

5 Våren Öppet hus Varje Tisdag mellan kl Samlas vi för en trevlig pratstund med fika. Hembakad fika och kaffe kostar 30:- Sista tisdagen varje månad spelar vi BINGO Bingobricka kostar 10:- och du kan vinna 100:- el. 50:- i presentkort från någon livsmedels affär. Datum för bingo är: 28/1 25/2 25/329/4 27/5 Under våren händer bl.a. följande: 11 /2 Vi serverar Hjärt tårta 11/3 är öppethus inställt då vi har resa till ULLARED 18 /3 Våfflor 10/6 Avslutning i skräcklan kl: Vi kommer att försöka att ha en föreläsning eller underhållning av något slag några gånger under våren. Några förslag är ABF Helena Löhman, Tommy Lagher som berättar om hjälpmedelsregler, kör, Pensionärs poolen, Berit Svärd hörselhjälpmedel, Tupperware Eller har du något annat förslag? Hör av dig till oss.

6 6 Månadsmöte En söndag i månaden har vi månadsmöte Öppet för alla, inte bara medlemmar Startar alltid kl: om inget annat anges 26/1 Filmvisning 30:- Toye Nilsson har klippt ihop en film om New York som han visar. 23/2 Årsmöte - bara för medlemmar Ingen anmälan behövs 30/3 Musik underhållning 50:- Anmälan senast 20/3 27/4 Smörgås tårta 80:- Anmälan senast 22 april 2014 Vi tar emot anmälan bara för att veta hur mycket mat eller fika som kommer att gå åt. För de arrangemang som inte finns med i programbladet utan tillkommer under året så kommer information att pratas in på föreningens telefonsvarare samt sättas ut i en annons under Förenings Aktuellt i TTELA eller Vänersborgaren. Informationen kommer även ut på hemsidan och facebook.

7 7 Vi samarbetar med Du måste inte vara medlem för att gå på våra kurser CIRKLAR Målar träff Vi träffas för att få inspiration till nya ideér av varandra. Vare sig du målar, ritar, tecknar, skissar. Ta med ditt material och kom! Du är hjärtligt välkommen hit till en trevlig stund. Måndagar kl med start v 2 den 7 jan Hobbycafè Vi skapar det vi själva vill med eget material eller med det som finns i föreningens gömmor. Trevlig gemenskap i gemytlig form. Onsdagar kl med start v 2 den 9 jan 2014 Bakgruppen- Vi träffas för en gemytlig bakstund där vi hjälps åt att baka och sedan tar vi naturligtvis en smaskig prov fika. Torsdagar Varannan torsdag kl med start 9/ Avgift är 50:- per cirkel om inget annat anges. Anmälan till cirklarna görs på kansliet Har du en idé om en cirkel på dag eller kvällstid? Eller har ni redan en grupp som träffas och behöver någonstans att vara? Hör av dig till kansliet eller studieorganisatören så kan ni få vara i vår lokal.

8 8 RESOR Att arrangera en resa är ett jätte jobb och eftersom efterfrågan har minskat har vi problem att få ihop tillräckligt med personer till resorna men gör ett nytt försök nu till våren och hösten. ULLARED Som vanligt i mars månad gör vi en resa till Ullared och kommer så göra även i år. Tisdagen den 11/3 avgår resan från Vargön fyrkanten 07:20 Järnvägsstationen Vänersborg 07: 30 Resecentrum Trollhättan 07:50 Kostnad: 180:- Anmälan kan göras redan nu Vi kommer att vara nere i Ullared utan stopp vid ca och bussen går hem från Ullared ca M/S Byfjorden Torsdagen den 12 juni åker vi på vår resa till Käringön med M/S Byfjorden. Avresa: Uddevalla Framme vid Käring ön ca Avresa: Käringön Framme i Uddevalla I resan ingår : Förmiddagskaffe, Fralla, en lagad middag på återresan. Kostnad: 495:- per person Till Uddevalla är det egen samåkning som gäller men naturligtvis kommer vi att samla upp och åka gemensamt så att alla kan komma med.

9 9 EVENGEMANG Distriktets jubileums fest Lördagen den 31 maj På Grand Hotell i Borås firar vi Reumatikerdistriktets 40 års dag. Tre rätters middag serveras Kostnad för medlem: 350:- Kostnad för icke medlem : 450:- Anmälan görs på kansliet Om intresse finns, går det att anordna buss som Distriktet betalar. Vänersborgs Gästhamn -Marina Förhoppningsvis kommer vi att ihop med Vänersborgs Gästhamn och Marina AB ha en prova på dag nere i Marinan. Dom hjälper oss gärna att ordna arrangemang med gruppbesök inom aktivitetspaket som: Kajak- kanotpaddling, med motorbåt på en fisketur i vassen, en tur på en jetski eller segling i större alternativt mindre båt. Vi skulle gärna samtidigt vilja ha en dag med korvgrillning + lite annat roligt nere vid Gästhamnen Marina AB som en trevlig vår träff. Om detta blir möjligt att genomföra så kommer alla medlemmar att informeras i god tid, samtidigt vill vi gärna ha in anmälan för intresse.

10 10 UTHYRNING AV LOKAL Vi hyr ut vår fina lokal för möte, kalas eller en lugn tillställning. Medlemspris: Vardags kväll 200:- Helg: 500:- Icke medlem: Vardags kväll 350:- Helg 700:- + Depositions avgift : 500:- Våra krav för att få hyra lokalen är bl.a. Du måste vara minst 25 år Städning av lokal efter användning Det ska vara tyst kl:23.00 Avgift + deposition ges vid hämtning av nyckel och depositionen återfås vid godkänd städning när nyckeln återlämnas. REUMA DIREKT Frågor om DIN behandling ring Telefontider Måndagar kl: Tisdag - torsdag kl: Olycksfallsförsäkring Du som är medlem i Reumatikerföreningen är försäkrad till och från aktiviteter som Reumatikerföreningen anordnar. GÄLLER ÄVEN BADET! Vid olyckshändelse eller skada, anmäl det så fort som möjligt!

11 11 FÖRSÄLJNING I lokalen säljer vi lite hjälpmedel, virkade dukar, handgjorda kort, ljus, lotter, böcker m.m. Stöd vår förening genom att komma in och handla! Vi tar även emot böcker som vi sedan säljer för 5:- styck GÅVOR GER LYCKLIGA GIVARE OCH TACKSAMMA MOTTAGARE! Reumatikerföreningen Vänersborgs eget bankkonto som riktare sig enbart till våra egna medlemmar, som te.x. genom att subventionera resor. B.G En god tanke! Många bidrag har gjorts i samband med födelsedagar eller begravning.

12 12 STÖD REUMATIKERFORSKNINGEN Handla på nätet och stöd forskningsfonden. Reumatiker i Samverkan har ett samarbete med God Handling, så att nätshoppare enkelt utan extra kostnader kan stötta insamling och välgörenhet. Du kan e-handla från te.x. Ink club, Bokus, Yves Rocher, Haléns, CDON, Stena och över hundra andra välkända internet butiker. När du handlar ger du samtidigt ditt stöd till reumatikerforskning och utbildning i Västra Sverige, utan att det kostar dig ett öre. Besök: klicka på Reumatikerforskning i rullistan. Sprid gärna denna information till dina vänner och bekanta.

13 Rabatter för medlemmar i Vänersborg 13 Hälsokostbutiken Nature i Vänersborg ger 10% rabatt Skor, tofflor och läsglasögon m.m 100:- rabatt på Floating ord. Pris 475:- 50:- rabatt på taktil massage ord. Pris 475:- Ring och boka tid på Läs mer om oss på Glöm inte att ta med medlemsbevis när du skall använda rabatterna. Medlemsbevis skrivs ut på MIN SIDA på eller så kan man ringa Reumatikerförbundet på så skickar de hem ett medlemsbevis.

14 14 Varmvattensbad hösten 2014 Badet, Hallevi Vargön Badet på Hallevi leds av sjukgymnast Beata Reilly. Vi badar på tisdagkvällar kl: Start : vecka 37 tisdagen den 9 september 2014 Kostnad :500:- för medlem 800:- för icke medlem Anmälan för nya deltagare görs till kansliet: Badet, Vänerparken Vänersborg Varmt bad med självträning till medryckande musik. Start:V 37 tisdagen den 9 Sept och fredagen den 13 sept 2014 Badtider: tisdagar: 7,45-8,45 /8,45-9,45 fredagar: 15,00-16,00 /16,00-17,00 kostnad: 400:- 1 ggr/ vecka 600:- 2ggr/ vecka Undrar du över något, ring Elsa Torstensson Tel: Vi delar ut inbetalningskorten på baden när terminen startar Barn och ungdomsbad i Vänerparken Badet har nu flyttat till Vänerparken. Detta varmvattensbad är gratis för barn och ungdomar Badtiden är: Du kan även ringa och anmäla dig till Tina Sume telefon hem: , tina.sume@telia.com

15 Hösten Öppet hus Varje Tisdag mellan kl Samlas vi för en trevlig pratstund med fika. Hembakad fika och kaffe kostar 30:- Vi kommer att försöka att ha en föreläsning eller information av något slag några ca 5 gånger under hösten Vi kan även ha special fika någon tisdag te.x. Våfflor. Sista tisdagen varje månad spelar vi BINGO Bingobricka kostar 10:- och du kan vinna 100:- el. 50:- i presentkort från någon livsmedels affär. Datum för bingo är: 26/8 30/9 28/10 25/11 Under hösten händer också följande: 19/8 Öppethus startar för hösten 2/9 Vi serverar Våfflor Samtidigt är Elsa Torstensson här och informerar om badet på Vänerparken och tar emot nya anmälningar. 9/12 Lucia firande Vi startar idag kl:10.00 med fika Vi kommer att försöka att ha en föreläsning eller underhållning av något slag några gånger under hösten. Några förslag är Allsång, Sune Granfäldt visar film, polisen, Lennart Blomgren från Lions, Carinas hälsokälla Eller har du något annat förslag? Hör av dig till oss.

16 16 Månadsmöte En söndag i månaden har vi månadsmöte eller månadsträff Öppet för alla, inte bara medlemmar Startar alltid kl: om inget annat anges 31/8 Höst fest 60:- Har du gott om svamp, saft,sylt, gelé m.m ta med och sälj. Och samtidigt äter vi en riktigt höst måltid! Anmälan senast 26 augusti 28/9 Ärtsoppa med punch 60:- En lyckad träff brukar vara vår ärtsoppa med punch. Anmälan senast 23 september 16/11 Medlemsmöte 30:- Musik underhållning och god fika serveras på medlemsmötet. Anmälan senast 11 november 7/12 Julbord 180:- Vårt årliga julbord som beställs på kvantum och lite hemlagad mat kommer i år att kosta 180:-.Det blir både kall och varm mat samt kaffe och kaka efteråt. Anmälan senast 2 december Vi tar emot anmälan bara för att veta hur mycket mat eller fika som kommer att gå åt.

17 17 Vi samarbetar med Du måste inte vara medlem för att gå på våra kurser CIRKLAR Målar träff Vi träffas för att få inspiration till nya ideér av varandra. Vare sig du målar, ritar, tecknar, skissar. Ta med ditt material och kom! Du är hjärtligt välkommen hit för en trevlig stund. Måndagar kl med start v 36 den 1 sept Hobbycafè Vi skapar det vi själva vill med eget material eller med det som finns i föreningens gömmor. Trevlig gemenskap i gemytlig form. Onsdagar kl med start v 36 den 3 sept 2014 Bakgruppen- Vi träffas för en gemytlig bakstund där vi hjälps åt att baka och sedan tar vi naturligtvis en smaskig provfika. Varannan Torsdag kl med start 21 / Avgift är 50:- per cirkel om inget annat anges. Anmälan till cirklarna görs på kansliet Har du en idé om en cirkel på dag eller kvällstid? Eller har ni redan en grupp som träffas och behöver någonstans att vara? Hör av dig till kansliet eller studieorganisatören så kan ni få vara i vår lokal. För att få bidrag från ABF så måste vi ta upp närvaro på alla cirklar eller kurser som vi anordnar under terminen.

18 18 Resa SPA RESA Finns intresse kommer vi att planera en Spa resa till ev. Lundsbrunn på två dagar. ( eller något annat spa ) En liten avkoppling mitt i veckan. Vi kommer att stanna två dagar för att kunna få lite behandlingar. Vi kommer att åka i en mindre buss eller i personbilar. Är du intresserad? Anmäl detta till kansliet så vi kan ordna en resa. Jul-I-ton Söndagen den 14 December Jultrad-i-ton är sedan många år tillbaka ett mycket uppskattat inslag i skapandet av en mycket varm sprallig och kärleksfull jul för hela familjen. I full vinterskrud bjuder tomtefar Hans Josefsson och Tomtemor Gunilla Olsson Karlsson till traditionsenligt in till en jul inspirerad kavalkad av klassiska och moderna julsånger. Välkommen att lyssna, njuta, sjunga med och förtrollas av de ljuvliga juliga tonerna. Föreställningen börjar kl:15.00 Efter föreställningen åker vi till farshatt i Kungälv och äter en god middag. Kostnad vid minst 25 personer: 800:-

19 19 EVENGEMANG MEDLEMSVÄRVNING Värva en ny medlem till Reumatikerföreningen Vänersborg under perioden 1-31 oktober och få 100:-. Värva två medlemmar och få 250:-. All anmälan måste göras genom kansliet, och pengarna betalas ut när medlemsavgiften till den nya medlemen är betald. REUMATIKERDAGEN 12 OKTOBER För att fira Reumatikerdagen Söndagen den 12 oktober kommer vi att sälja fika, kaffe + Reumatikerbakelse ( en fantastiskt god maräng bakelse med vaniljkräm, grädde och bär) samt ha musik underhållning, lotteri försäljning i lokalen på Gasverksgatan 14 Entré Vallgatan. Kostnad 30:- där 10:- per fika kommer att gå till Reumatikerforskningen i Väst. Detta kommer vi att ha mellan kl: MARKNADSFIKA Under oktobersmarknaden Lördagen den 25 oktober kommer vi att som vanligt ha fika försäljning i lokalen. All fika är hembakt och det kommer att finnas både laktosfritt, gluten fritt. Vi har öppet mellan Kostnaden är 30:- för kaffe med bakelse eller annan fika.

20 20 Styrelsen fram till Årsmötet 23/ Ordförande: Vakant Vice Ord: Elsa Torstensson Kassör: Birgitta Jacobsson Studie organisatör: Emma Badh Ledamot: Jarl Helgegren Irené Klasson Ing-Marie Lundgren Ersättare: Brita Andersson Lisbeth Larsson Valberedning: Toye Nilsson Ann-Christin Helgegren Solveig Hult Revisor: Hasse Fredriksson Sture Gustavsson Vår vision är: Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta

Reumatikerföreningen Vänersborg

Reumatikerföreningen Vänersborg Rabatter för medlemmar i Vänersborg Hälsokostbutiken Nature i Vänersborg ger 10% rabatt Skor, tofflor och läsglasögon m.m Reumatikerföreningen Vänersborg 100:- rabatt på Floating ord. Pris 475:- 50:- rabatt

Läs mer

Reumatikerföreningen Vänersborg. Medlemsblad. Januari - juli 2013

Reumatikerföreningen Vänersborg. Medlemsblad. Januari - juli 2013 1 Reumatikerföreningen Vänersborg Medlemsblad Januari - juli 2013 2 Ordförande har ordet. Två år har gått och mitt mandat är slut. Jag tycker att dessa två år, har varit mycket intressanta och roliga,

Läs mer

Reumatikerföreningen Vänersborg. Medlemsblad. Augusti - December 2013

Reumatikerföreningen Vänersborg. Medlemsblad. Augusti - December 2013 1 Reumatikerföreningen Vänersborg Medlemsblad Augusti - December 2013 2 Hej på er! Hoppas att ni har haft en trevlig sommar. Jag sitter på kolonin, på min 2-dra semesterdag och kanske den hittills varmaste

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Välkommen till en ny höst!

Välkommen till en ny höst! Vårresan till Gränna Den 23 maj åkte ett glatt gäng till Gränna. Vi fikade på ett mysigt café, tittade på ljustillverkning, smakade på choklad och fick se hur de tillverkar den. Sedan fick vi se hur man

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans PRO Täby Centrum Våren 2014 FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans Föreningsmöten Studiecirklar i samarbete med Friskvård Utflykter Föreningens adress PRO Täby Centrum, c/o Träffpunkten Åkerbyvägen

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten andra kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Tack för förtroendet ni gav mig på årsstämman den 26 februari. Det gick ju bra både för oss och för hockeygrabbarna som

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com

FUB. hösten 2015. verksamhet. www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com FUB verksamhet hösten 2015 www.fubalingsasvargardaherrljunga.wordpress.com Bad i Herrljunga Simhall Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Motionera med Österby Gymnastikklubb

Motionera med Österby Gymnastikklubb Österby Gymnastikklubb vill rikta ett varmt tack till våra gymnaster, Bama-shopen, Österbygrillen, Thomssons Massage & Hälsa, InHealth Massage & Friskvård samt Forsmarks kraftgrupp för gott samarbete!

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Programblad Höst-vinter 2015/16

Programblad Höst-vinter 2015/16 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2015 Funktionshinder och individ- och familjeomsorg

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2015 Funktionshinder och individ- och familjeomsorg Socialtjänsten Program för anhörigstödsverksamheten våren 2015 Funktionshinder och individ- och familjeomsorg Är du intresserad av att delta i en anhöriggrupp? Anhörigstödet i samarbete med FPS, Föreningen

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Nr 1 januari 2013 Träskoposten Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Vilken energi det finns i laget. Våra normala danskvällar löper på hela våren, både på torsdagar och söndagar. Dessutom startar en

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting GINSTBLaDET Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14 Ur Innehållet Ordförande har ordet Påskträff Årsmöte Riksting MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan

Läs mer

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 TRÄFFAR 2006 Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 Den traditionella påskträffen på Hanatorps Camping blir av. Tidigare information om att den skulle vara inställd är felaktig. Vi inbjuder härmed

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Programblad Vår/Sommar 2016

Programblad Vår/Sommar 2016 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013 Tylösandsnytt Nr 6 november 2013 Trivselföreningen Ordföranden skriver Årets sista styrelsemöte i Tylösand Trivselförening hölls i dagarna på Halmstad Golfklubb. Vi kunde redovisa en mycket lyckad bubbelprovning

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014

PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014 PERSONALKLUBBEN RÅMEO 2004-2014 Jubileumsåret 2014 I detta nummer: Kommunfesten blev en succé och vi gör en tillbakablick på den lyckade kvällen i text och bild. ULLARED ÅRSMÖTE FRIGÖRANDE DANS 1 KOMMUNFEST

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET PROGRAM Våren 2012 FÖR VUXNA Torsdagen den 16 februari kl 18.30 Sir Jay Swing trio Oxies egen Sir Jay spelar swing och blues. AnnaKarin Pettersson trummor och Micke Elofsson

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FIRAR 90 ÅR! 1925 2015 CLEMENSNÄS IF 90 ÅR. Clemensnäs Idrottsförening har nu varit verksam i 90 år. Den 16:e februari firade vi detta med öppet

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter NHR Motala Vadstena Nr. 2 2011 Medlemsblad Sommarens aktiviteter NHR Motala/Vadstena har under sommaren bjudit in till flera olika aktiviteter. Det blev som vi alla önskade en härlig och skön sommar med

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen Fritid för personer med funktionsnedsättning

LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen Fritid för personer med funktionsnedsättning Viktigt!!! Alla arrangemang i kalendern kan komma att ställas in vid få deltagare, du meddelas i så fall, via telefon. Lämna alltid telefonnummer vid anmälan. LUDVIKA KOMMUN Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern Aktuellt Nummer 1 januari 2014 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 info@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Det du gör

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Medlemsmöten/ -träffar hösten 2012

Medlemsmöten/ -träffar hösten 2012 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter och kunskaper

Läs mer

Årgång 15 nr 5 2013-12-16

Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Vårens möten: 11/1. 8/2, 8/3, 12/4 och 10/5 11 januari

Läs mer

Nr 1 2014. Ordföranden har ordet!

Nr 1 2014. Ordföranden har ordet! Nr 1 2014 Ordföranden har ordet! Hej nu är vi åter här med Länsinfo Det har hänt en hel del sedan förra utskicket. Hälsar Jan Holmgren Jonte från Falköping välkommen som ansvarig för Länsinfo, och tackar

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lunds, Staffanstorps, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärreds kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lunds, Staffanstorps, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärreds kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lunds, Staffanstorps, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärreds kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer