RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF"

Transkript

1 Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons med (2014); SDF-SM guld med Västerbotten f17 (2014). Kort presentation om mig själv: Sara heter jag och är en glad och väldigt positiv tjej. Jag är född, uppvuxen och bor för tillfället i Umeå men har ingenting emot att flytta någon annanstans i Sverige eller utanför Sveriges gränser. Jag är öppen för nya utmaningar och äventyr! Som innebandyspelare är jag en relativt defensiv back som gillar att jobba hårt i försvaret. Jag är en lagspelare som alltid försöker att bidra med positiv energi till laget och har rätt inställning både på träning och på match. Jag vill utvecklas i innebandy för att se hur bra jag kan bli och en målsättning är att spela i någon av de högre divisionerna.

2 Elsa Frisk RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva 9 september 1996 Hudik Björkberg IBK Back Spelförståelse, bra passningar och en snabb fysisk spelare Tekniken och vassare skott. Landslagsläger på Bosön; 2 landskamper med U19; SM-guld med RIG; 2 SM-brons, ett med Hälsinglands F17 och ett med RIG. Mitt namn är Elsa Frisk och jag kommer från den lilla vackra staden Hudiksvall. Jag är en glad och positiv tjej som alltid har nära till ett skratt. Jag tycker inget är omöjligt, älskar att träna och jag hatar att förlora. För 2,5 år sedan flyttade jag till Umeå där jag går på RIG och pluggar naturvetenskapliga programmet. Men eftersom min tid på RIG snart är slut så är jag på väg mot nya mål, utmaningar och drömmar. Jag vill spela i någon av Sveriges elitserieklubbar, fortsätta utvecklas så långt det är möjligt och få spela fler matcher i den blågula tröjan & representera vårt land.

3 Sofia Joelsson 7 maj 1996 Nybro IBK Skott, teknik och spelförståelse Mitt närkampsspel. Vänsterforward JSM-guld; JSM-brons; 5 landskamper med U19. Innebandy har jag spelat i 7 år, jag har även spelat fotboll i 12 år och ishockey i 7 år och golf började jag med för 9 år sedan och spelar så mycket jag hinner. Mina personliga egenskaper är att jag är en snäll och omtänksam tjej och jag tänker mycket på att andra inte ska vara utanför. Mina intressen är att jag älskar innebandy och att umgås med kompisar och familjen. Mina styrkor som innebandyspelare är att jag har bra spelförståelse, ett bra skott som jag gärna använder och att jag också är en bra all round-spelare. Mitt mål är att få spela i elitserien om efter jag har gått ut RIG. Mina drömmar är att få spela i landslaget, det är något jag har drömt om sedan jag var liten.

4 Alva Olofsson 7 november 1996 Njutångers IF Snabbheten, spelförståelsen och tekniken Fysiken och skottet Center/Forward SM-guld 2013; SM-brons SDF-SM DJ17 Hälsingland 2013; SM-brons RIG Umeå IBF 2014; Kapten, Säsong 2014/2015; SM-silver F15 Hudik Björkberg IBK 2011; Czech Open-brons Elit, 2013; 7 SDF-SM (DJ , F ) Jag kommer ifrån ett litet ställe i Hälsingland som heter Hudiksvall och är en ordningsam och omtänksam person med tydliga mål där jag vet vad jag vill. Jag började med innebandy när jag var 7 år, höll då under tiden på med andra lagsporter också men det blev innebandyn jag valde att satsa på när jag vid 15-års ålder blev uttagen och bestämde mig för att flytta till RIG i Umeå. Åren i Umeå har utvecklat mig som spelare och som människa och efter gymnasiet är jag öppen för nya utmaningar och det ska bli spännande att se var innebandyn tar mig. Mina mål med innebandyn är att utveckla mina svaga egenskaper och att jag förhoppningsvis kan få chansen att få vara med i U19-landslaget innan mina tre år på RIG passerat, sen att nästa år spela i SSL och någon gång nå damlandslaget.

5 Annie Wennerström 20 augusti 1996 CL98IC Mitt skott, min styrka och min spelförståelse min teknik och min explosivitet Forward (rightfattad) Spelat 6 SM med distriktslag; uttagen till landskamp med U-19; SM-brons Smålandslaget f15 (2009); SM-guld smålandslaget f15 (2010); Vann poängligan i distrikt-sm (2011); JSM-guld (2013); JSM-brons (2014). Jag är en glad och utåtriktad tjej på 18 år, Kalmar är min hemstad men jag är sedan 2,5 år sedan bosatt i norra Sverige, mer specifikt björkarnas stad Umeå. Jag gillar utmaningar och älskar att prova på nya saker. Jag skulle vilja säga att jag allt som oftast är glad och har alltid nära till skratt. Just nu spelar jag innebandy för RIG i Umeå. Men allt gott har ett slut och det är dags för mig att lämna Umeå för att ta mig an nya utmaningar. Min personliga målsättning med innebandyn är att fortsätta utvecklas och att bli den bästa innebandyspelaren jag kan bli. Innebandy är en drivkraft i livet och jag hoppas hitta ett lag där mina kvalitéer kommer till sin rätt.

6 Rasmus Andersson 17 oktober 1996 Hörnefors IF Vänsterback Som innebandyspelare är jag positionssäker, har ett bra skott och är kvick. Det jag vill utveckla är min kondition samt mitt spel i trängda situationer. 3 U-19 landskamper; JSM Guld med RIG säsongen 13/14; Brons i SDF-SM HJ17 med Västerbotten säsongen 12/13. Jag kommer från Hörnefors som är ett litet ställe som ligger 3 mil utanför Umeå. Som person är jag glad, målinriktad och engagerad. Jag har spelat fotboll, innebandy och hockey, men vid 11 års ålder började hockeyn ta upp för mycket tid och jag valde att sluta med innebandy. Suget att spela innebandy fanns alltid kvar och när jag var 15 år bestämde jag mig för att sluta med hockey och börja spela innebandy igen. När jag kom in på RIG samma säsong har min fritid nästan bara kretsat runt innebandy. Jag går nu sista året på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och är till nästa säsong redo för nya äventyr. Till en början kommer jag inte studera vidare efter gymnasiet eftersom jag behöver lite tid att fundera på vad jag vill göra. Min målsättning med innebandyn är att jag ska bli en etablerad Superligaspelare och nå A-landslaget.

7 Viktor Edberg 4 april 1996 Skoghalls IBK Vänsterforward men kan spela vänsterback också. Tre styrkor hos mig är min spelförståelse. Jag är snabb. Jag skjuter bra dragskott. Det jag främst vill förbättra är mitt direktskott. SDF-SM P-15 (95 & 96); SDF-SM HJ-17 (95 & 96); Vunnit div 1 Norrland (2012/2013); Vunnit JSM-guld (2013/2014); Reserv till Bosön (2014). Jag kommer ifrån Värmland men har nu bott i Umeå i tre år. Som person är jag en sån som om jag bestämmer mig för en sak ger jag alltid 100 %. Nu efter tre väldigt bra år känner jag att det är dags att leta efter nya utmaningar, kanske i en ny stad. Jag har tänkt plugga till civilekonom samtidigt som jag tänker satsa vidare på min innebandykarriär. Mitt mål är att bli en etablerad SSL-spelare på sikt och även att få chansen i landslaget i framtiden.

8 Danny Estrella-Näslund 17 augusti 1996 IBC Härnösand Snabb/kvick, lagspelare, spelskicklig. Avslut. Forward Spelat 3 SDF-SM med Västernorrland; Rankad 11a i Innebandymagazinets topp 100 lista över dåvarande 15-åriga talanger; Seriesegrare Div. 1 Norrland; JSM-guld med RIG Umeå IBF säsongen 2013/2014; Bosönläger för U-19 landslaget; 3 U-19 Landskamper (EFT i Finland 2014). Jag heter Danny Estrella-Näslund och kommer ursprungligen från Härnösand som ligger i Västernorrland. Började spela innebandy relativt sent (11år gammal) men fastnade för denna underbara sport direkt. När jag blev antagen på RIG så fanns det egentligen ingen tvekan och det är i Umeå som jag snart tillbringat 3 riktigt bra år där jag känner att jag utvecklats enormt både som spelare och som person. Mina målsättningar inom innebandyn är att den här säsongen kunna ta plats i U19-Landslaget och få spela VM i Helsingborg. Efter att jag gått ut får jag se vart innebandyn tar mig men förhoppningsvis till något SSL lag så att jag kan utvecklas för att bli så bra som jag kan för att i framtiden få spela i Svenska A- Landslaget.

9 Adam Hansson 14 april 1996 Gimonäs Umeå IF Center, Högerback Bra spelförståelse, är en pådrivare på plan samt att jag har bra klubbteknik. Jag vill utveckla min explosivitet och fysik 2 U19- landskamper; JSM guld med RIG; Brons i SDF-SM HJ17 med Västerbotten. Jag kommer från Umeå och har bott här i hela mitt liv. Som person är jag utåtriktad, pratglad och målinriktad. Som sagt så har jag bott i Umeå hela mitt liv, men jag tycker om nya miljöer så jag är öppen för en flytt. Jag har spelat innebandy sedan jag var 5 år gammal och älskar sporten. På sidan av innebandy har jag även spelat hockey och fotboll men innebandyn har alltid varit min högsta prioritet. Jag går nu mitt sista år på RIG och är extremt taggad på vad detta år kommer med för utmaningar men inte minst är jag oerhört spänd på nästa säsong och nya äventyr. Min målsättning med min innebandykarriär är att bli en stjärna i Superligan och nå svenska A-landslaget.

10 Richard Karlsson 26 januari 1996 Finspångs IBK Skott, Spelförståelse, Fysik. Spelet i mindre ytor. Forward/Center SM guld med Östergötland P ; JAS guld med RIG Umeå 2014; Seriesegrare division 1; 2 P15 SDF-SM (95, 96); 2 HJ17 SDF-SM (94,95). Jag kommer från en stad utanför Norrköping i Östergötland som heter Finspång. Där startade jag min innebandykarriär och spelade där till jag fick erbjudande från RIG och valde att byta dit. Jag är en kille som är väldigt glad, öppen och trevlig mot alla. När jag började årskurs 1 här fick jag en korsbandsskada som höll mig borta halva säsongen. Jag körde hård rehab och kom tillbaka och spelade ett tiotal matcher första året. När jag kom tillbaka i årkurs två så kände jag mig stark men tajmingen saknades lite i spelet. Efter några matcher i årskurs två så hittade jag ett bra flow och kände att tajmingen var där igen, men då kom bakslaget och knät vek sig på en träning. Då fick jag besked om att menisken var av och att en operation krävdes som skulle hålla mig borta de sista sju matcherna av serien även under SDF-SM och innebandyfesten. Nu sista året är jag tillbaka och känner mig stark i knät och det som jag känner fattas nu är tajmingen och att verkligen våga gå i alla dueller. Det släpper mer och mer för varje match och jag känner att jag snart är tillbaka till 100 %. Min målsättning med innebandy är att nå SSL och att få representera det svenska landslaget.

11 Filip Nilsson RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva 14 augusti 1996 Bollnäs/Hertsjö IBF Farten, spelsinnet och att utmana min spelare. Skott och kondition. Back/Forward SM guld i JAS; Uttagen till U-19 Bosöntruppen. Jag kommer från Bollnäs som ligger i Hälsingland, där har jag levt i hela mitt liv tills jag började på RIG. Jag är en social och trevlig kille som tycker om att vara med familj och vänner. Jag går Barn- & fritidsprogrammet här i Umeå och när jag går ut så är jag utbildad elevassistent och har även praktiserat mycket som barnskötare. Mitt slut här på RIG är inte så jätte långt bort och efter så är jag väldigt öppen för alla möjliga förslag, jag känner mig redo för att vara med i en SSL trupp och det är också där mitt mål är att hamna efter den här säsongen. Mitt långsiktiga mål är att utvecklas mer och mer för varje säsong och att en dag få vara med i A-landslaget.

12 Martin Stolt RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva 29 november 1996 Mjölby IBK Bra utkast, stabil och vill alltid vinna. Rörligheten. Målvakt SDF-SM P15 Östergötland (för 1995 och 1996) varav guld med min egen årskull. SDF-SM HJ17 Östergötland (för 1994, 1995 och 1996) varav guld med min egen årskull. All Star Team under SDF-SM HJ17 för 1996; All Star Team under Innebandyfesten 2014; U19- läger på Bosön för 1996; EFT med U19-landslaget för 1996; JAS/JSM-guld 2014 med RIG Umeå IBF; Vinnare av Division 1 Norra Norrland 12/13. Ursprungligen från Mjölby, Östergötland men är sedan några år tillbaka bosatt i Umeå för att studera på RIG. Sporten har alltid varit en stor del av mitt liv då jag även varit aktiv inom ishockey och fotboll men valet föll slutligen på innebandy och det ångrar jag inte en sekund då den har gett mig så mycket att minnas. Som person är jag lättsam och öppen, inte heller helt omöjlig till ett skratt eller två! Innebandyplanen är mitt andra hem och där agerar jag med pondus och självförtroende. Den kortsiktiga målsättningen är att den här säsongen få spela Finnkampen och VM med U19-landslaget, men på längre sikt har jag som mål att etablera mig i SSL och även A-landslaget.

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

ALEXANDER RÖNNLUND. Moderklubb: Hörnefors IF. Nuvarande klubb: RIG Umeå. Position: Forward. Tre styrkor hos mig. Något jag vill utveckla

ALEXANDER RÖNNLUND. Moderklubb: Hörnefors IF. Nuvarande klubb: RIG Umeå. Position: Forward. Tre styrkor hos mig. Något jag vill utveckla ALEXANDER RÖNNLUND Jag kommer ursprungligen från Island men flyttade till mitt nuvarande hem i Norrbyn(4 mil utanför Umeå i skogen) i tidig ålder. Norrbyn ligger just utanför Hörnefors och där har jag

Läs mer

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv:

Andrea Claeson. RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Meriter (så här långt): Kort presentation av mig själv: Andrea Claeson 23 juni 1998 Sunderby SK Back Spelförståelse, försvarsspel och kondition Det jag vill/behöver utveckla mest just nu är min teknik och då främst mitt skott. 2 SDF-SM F15 med Norrbotten 2013

Läs mer

Clara Olofsson. RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva. Tre styrkor hos mig: 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott. Födelsedatum: 13 Maj 2000

Clara Olofsson. RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva. Tre styrkor hos mig: 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott. Födelsedatum: 13 Maj 2000 Clara Olofsson RIG-eleverna i åk 3 presenterar sig själva 13 Maj 2000 Fröjereds IF Back 1. Spelförståelse 2. Försvarsspel 3. Skott Jag vill utveckla min explosivitet och fart, främst med boll. SDF-SM 2014

Läs mer

Amanda Hill. Meriter (så här långt): Moderklubb Jönköpings IK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF. Position: Målvakt

Amanda Hill. Meriter (så här långt): Moderklubb Jönköpings IK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF. Position: Målvakt Amanda Hill Uppväxt i en riktig innebandyfamilj där innebandy varit en central del av mitt liv och det självklara valet när det kom till idrott. Spelade i Jönköpings IK både i ungdomslag och i A-lag fram

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Moderklubb: Solfjäderstaden IBK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF.

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: Moderklubb: Solfjäderstaden IBK. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF. Felix Forslund 1997-08-02 Solfjäderstaden IBK Vänsterforward, men kan även spela center och vänsterback. Direktskott, målmedveten (på och utanför plan) och en slitvarg. Tekniken och det offensiva hotet

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Position: Back

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Position: Back Fredrik Andersson 19 april 1999 Täby FC 1. Bolltrygg 2. Spelskicklig 3. Passningssäker Kondition Back SDF-SM Guld P15 All-Star Team SDF-SM P15 (Center) SDF-SM Silver P16 All-Star Team SDF-SM P16 (Back)

Läs mer

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE

IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.SE EN UTBILDNING FÖR IDROTTS- INTRESSERADE ELEVER OCH ELITSATSANDE IDROTTARE Vill du kombinera ett

Läs mer

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN.

IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT FÖR DIG SOM SKA SÖKA TILL GYMNASIET OCH ÄR LITE EXTRA INTRESSERAD AV IDROTT OCH HÄLSA LAROVERKEN. IDROTT DET HÄR ÄR FRIA LÄROVERKEN IDROTT > > Möjlighet att kombinera studier med idrott > > Lärare och instruktörer med specialkompetens > > Bra lokaler och samarbeten med ledande klubbar > > Idrottsläger

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

Vad harú för klubba?

Vad harú för klubba? Svenska Ishockeyförbundet Elit kurs Vad harú för klubba? av Mats Waltin Handledare: Göran Lindblom 2015-05-28 Sammanfattning Då jag ibland upplevt att det är trender mer än det funktionella som påverkat

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012 Pressmeddelande nr 1 maj 2012. Behöver du större bilder, eller har du frågor, vänligen kontakta Peter Dörlich på Venkanto: peter@venkanto.se Venkanto Din framgång i fokus! Venkanto presenterar sitt Venkanto

Läs mer

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. Klicka HÄR för att skicka ditt färdiga arbetsmaterial till din pedagog. LÄSFÖRSTÅELSE En lång resa 1. Hur gammal var Marta när

Läs mer

Vägen till målet. En studie om hur mål görs inom ishockeyn. Anders Lundberg

Vägen till målet. En studie om hur mål görs inom ishockeyn. Anders Lundberg Vägen till målet En studie om hur mål görs inom ishockeyn Anders Lundberg GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLAN Kurs Tr5 HT-2009 Handledare: Mårten Fredriksson Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm

Press/stress vid box-playspel i egen zon. Mattias Elm Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2007-02-08 Press/stress vid box-playspel i egen zon Mattias Elm Handledare: Johan Hemlin Sammanfattning Utvecklingsarbetets målsättning är att beskriva hur Färjestad,

Läs mer

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå?

Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Vad krävs för att bli en hockeytränare på elitnivå? Linus Fagemo Handledare: Göran Lindblom 2014-06-13 Sammanfattning I denna studie får man en inblick i vad som krävs

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Stress och press i egen zon i numerära underlägen

Stress och press i egen zon i numerära underlägen Svenska Ishockeyförbundet Elittränarkurs 2011-05-15 Stress och press i egen zon i numerära underlägen Mikael Nilsson Handledare: Göran Pegenius 1 Sammanfattning Syftet med detta examensarbete är att försöka

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Fakta om Marta VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS SIDAN 1

Fakta om Marta VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRAL INNEHÅLL SOM TRÄNAS SIDAN 1 SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Marta som har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare flera gånger. Vi får veta var

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 2010 04 21 Ulf Hall Sammanfattning Syfte och frågeställningar Studiens övergripande syfte var att undersöka spelare som

Läs mer

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS

HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) HOCKEYDAMERNA HÅLLER KLASS Mikael Nilsson Handledare: Göran Lindblom 1 SAMMANFATTNING Min bakgrund som tränare sträcker sig 20 år bak i tiden, där jag har bara

Läs mer

Laget som vägrar välja

Laget som vägrar välja FOTO Jörgen Svendsen, Arbetarbladet Laget som vägrar välja Bollsport är kul, tycker tjejerna i IK Sätra. De har inte valt att spela fotboll, handboll, volleyboll, basket eller innebandy. De gör allt. På

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299 www.innebandy.se/vasterbotten INNEHÅLL Ordförande har ordet...3 Verksamhetsberättelse året som har gått...4

Läs mer

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40 BILAGA B - VÅR SPELARUTBILDNING - Från knatte till senior Ängby IF fotbolls och innebandyutbildning består av flera steg varav det sista innebär junior- och seniorspel. FOTBOLL INNEBANDY - KNATTE 6-9 ÅR

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

Så var stjärnorna som barn

Så var stjärnorna som barn Så var stjärnorna som barn 1. Vad drömde du om när du gick på mellanstadiet? 2. Vem var din idol? 3. Vad gjorde du förutom att spela fotboll? 4. Om du idag kunde ge tips till dig själv som 11-åring, vad

Läs mer

Examinationsarbete. Etu Special

Examinationsarbete. Etu Special Tommy Samuelsson Examinationsarbete Etu Special - Nya generationens elitspelares syn på coachning Handledare: Göran Pegenius 1 Innehåll 1. Inledning..3 1.1 Bakgrund..3 1.2 Presentation..3 1.3 Mitt ledarskap...4

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar

Utvecklingsplan Utvecklingsplan för ungdomar Innehållsförteckning Kap. 1. Allmänt Utvecklingsplan för ungdomar 1.1 Målsättning med ÅKIB:s ungdomsverksamhet 1.2 Målsättning för tränare och ledare 1.3 Cuper och läger 2. Spelarutbildning 2.1 Spelarutbildning

Läs mer

SF material. från. Sv. Dövidrottsförbundet och Sv. Handikappidrottsförbundet

SF material. från. Sv. Dövidrottsförbundet och Sv. Handikappidrottsförbundet SF material från Sv. Dövidrottsförbundet och Sv. Handikappidrottsförbundet Svenska Dövidrottsförbundet Anslutet till Riksidrottsförbundet Anslutet till Internationella Dövidrottsförbundet Anslutet till

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Det blåvita spelet. Din guide för innebandyträning i Värmdö IF. Version 1.0, uppdaterad 110405

Det blåvita spelet. Din guide för innebandyträning i Värmdö IF. Version 1.0, uppdaterad 110405 Det blåvita spelet Din guide för innebandyträning i Värmdö IF Version 1.0, uppdaterad 110405 Välkommen Denna guide ska fungera som stöd och inspiration för dig som innebandyledare i Värmdö IF. Här hittar

Läs mer

Hanna Garman till Kais Mora!

Hanna Garman till Kais Mora! Fem snabba med våra spelare SIDA 2-4 Ordförande Niklas Stefansson har ordet SIDA 6 Hanna Garman till Kais Mora! Träningstider SIDA 7 P 98/99 HJ 18-20 NR 1 OKTOBER 2014 Säsongen 2014-2015 kommer pojkar

Läs mer

Elevenkät år 6-9 2012

Elevenkät år 6-9 2012 Elevenkät år 6-9 2012 Vilken skola går du på? A. Barkestorpsskolan B. Falkenbergsskolan C. Kalmarsundsskolan D. Lindsdalsskolan 1 0,5 0 0 1 0,5 1 0,5 E. Vasaskolan 0 0 F. Östra Funkaboskolan G. Kalmar

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan.

Här behandlar vi. Börja på Tågaborgsskolan. Här behandlar vi alla olika. Börja på Tågaborgsskolan. Vi ska bygga stadens bästa skola. Vill du vara med? Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Vi möter barn och unga på

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

SPELMODELLER 7-16 år

SPELMODELLER 7-16 år SPELMODELLER 7-16 år 1-4-3-3 Spelmodell ( organisation) Spelsätt ( arbetssätt och individuella kvalitéer) Filosofi i match 7-12 år Träna för spela 13-16 år Träna för att tävla 17-19 år Träna för att vinna

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 1-2-1 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder CV Bo Sjölander 1961-03-08 Wittendalsvägen 14 18768 Täby 08 34 43 12 (hem) 0730 825 305 bo.sjolander@gmail.com Gift med Lotta och har barnen Malin (20 år) och Johan (16 år) Utbildning Civilekonom från

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Publicerat med tillstånd Paula gillar fotboll Text Ursel Scheffler Bild Dagmar Henze Översättare Mia Engvén Berghs Förlag 2008

Publicerat med tillstånd Paula gillar fotboll Text Ursel Scheffler Bild Dagmar Henze Översättare Mia Engvén Berghs Förlag 2008 Telefonen ringer. Det är Lukas. Han är sjuk. Typiskt också, utbrister Titus. Just i dag av alla dagar! Vi som ska gå på ligamatchen med vår tränare. Vi har redan köpt biljetter. Får jag följa med? frågar

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Tillgänglig minister

Tillgänglig minister 22 reflex #4 2013 PORTRÄTTET Tillgänglig minister Erik Ullenhag brinner för diskrimineringsfrågor. På NHR:s förbundskongress ska han ge sin syn på tillgänglighet och människovärde. Text & FOTO: HÅKAN SJUNNESSON

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor 2013-02-06 Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö?

Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012-06-06 Vad betyder det att ta ansvar och vem skapar en ansvarstagande miljö? Patrik Klüft Handledare: Göran Lindblom Sammanfattning Efter att ha haft ett smärre huvudbry

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten

laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten Toppa laget? Viktiga frågor för vuxna inom barn- och ungdomsidrotten Är det vanligt att barn- och ungdomslag toppas? * Vad säger barnen som spelar eller slutat spela i lag som toppats och hur resonerar

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

NIU STHLM. Nationell idrottsutbildning Innebandy

NIU STHLM. Nationell idrottsutbildning Innebandy NIU STHLM Nationell idrottsutbildning Innebandy Välkommen till ett nytt år med NIU! Nationell Idrottsutbildning - Innebandy Stockholmsinnebandyn är med facit i hand duktig på att producera talanger som

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth. Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.se Jag insåg rätt fort efter jag hade börjat på Industriell

Läs mer

POLICY FÖR SPELARUTVECKLING

POLICY FÖR SPELARUTVECKLING POLICY FÖR SPELARUTVECKLING Stureby SK Vi möts lokalt med stolthet och respekt Policyn beskriver hur spelarutveckling bedrivs i Stureby SK, och hur detta förhåller sig till Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer,

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

FOTO: EMIL DALQVIST FOTO: BORÅS TIDNING. Vill du vara med. på en annorlunda resa med mig? Nytt år nya möjligheter!

FOTO: EMIL DALQVIST FOTO: BORÅS TIDNING. Vill du vara med. på en annorlunda resa med mig? Nytt år nya möjligheter! FOTO: EMIL DALQVIST FOTO: BORÅS TIDNING Vill du vara med på en annorlunda resa med mig? Nytt år nya möjligheter! Talang är lika med lusten att vilja! FOTO: LENNART MAGNUSSON, BORÅS TIDNING Jag heter Emma

Läs mer

SPELSYSTEM för 13-åringar

SPELSYSTEM för 13-åringar SPELSYSTEM för 13-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer:

Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Synpunkter/kommentarer: Spelare: Lag: Datum: 1. Allmänna frågor Markera med en ring kring lämpligt alternativ. Kommentera gärna om du vill förklara ditt betyg. A. Hur trivs du i laget? A. Synpunkter/kommentarer: B. Hur tycker

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

Spelarens väg till eliten

Spelarens väg till eliten Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Spelarens väg till eliten Patrick Ljunggren Handledare: Göran Lindblom 2012-05-22 Sammanfattning Hur ser spelarens väg till eliten (Elitserien/Allsvenskan) ut?

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE

KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE SVENSKA FOTBOLLS FÖRBUNDETS KNÄKONTROLL PROGRAM FÖREBYGG SKADOR PRESTERA BÄTTRE TRE AV FYRA SKADOR KAN UNDVIKAS! Det har väl knappast undgått någon fotbollstränare att det har skrivits mycket om den höga

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå

Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb. Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Ungdomar, gymnasieskolan och jobb - Varberg 1 feb Medlemsföretaget Lindbäcks Bygg i Piteå Högskoleförberedande program (HP) Antal elever på HF (andel av elever på nat. prog.): Könsfördelning på HF: 187.056

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer