Användarhandbok för HP w19 LCD-skärm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarhandbok för HP w19 LCD-skärm"

Transkript

1 Användarhandbok för HP w19 LCD-skärm Inledning Säkerhet och underhåll Installation Använda bildskärmen Drivrutiner och automatisk justering Teknisk support FAQ Specifikationer Riktlinjer och kvalitet för LCD-bildskärmen Normer och föreskrifter Garantiansvar för HP:s produkter och tjänster definieras i de garantibegränsningar som medföljer sådana produkter och tjänster. Ingenting i denna text skall anses utgöra ytterligare garantiåtaganden. HP ansvarar inte för tekniska fel, redigeringsfel eller för avsaknad av information i denna text. HP tar inget ansvar för användning eller pålitlighet hos programvara eller utrustning som inte har levererats av HP. Dokumentet innehåller märkesinformation som skyddas av upphovsrätt. Ingen del av detta dokument får fotokopieras, reproduceras eller översättas till ett annat språk utan föregående skriftligt medgivande från HP. Hewlett-Packard Company P.O. Box 4010 Cupertino, CA USA Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft och Windows är i USA registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Adobe och Acrobat är varumärken som tillhör Adobe Systems Incorporated. Bluetooth är ett varumärke som tillhör dess ägare och används av Hewlett-Packard Company under licens. HP stöder lagligt utnyttjande av tekniken och uppmuntrar inte till att dess produkter ska användas för andra syften än de som är tillåtna enligt upphovsrättsbestämmelser. Informationen i det här dokumentet kan ändras utan föregående meddelande. Part number:

2 Tillbaka till Innehållsförteckningen Inledning: HP w19 LCD-bildskärm Om den här handboken Vedertagna benämningar Om den här handboken Den här handboken är avsedd för alla som använder HP w19 LCD-skärm. Den beskriver skärmens egenskaper, installation och funktioner. Avsnitten är följande: Säkerhet och underhåll Installation Använda bildskärmen Drivrutiner och automatisk justering Teknisk support FAQ Specifikationer Riktlinjer och kvalitet för LCD-bildskärmen Normer och föreskrifter Vedertagna benämningar Följande underavsnitt beskriver de vedertagna benämningar som används i detta dokument. OBS! Viktigt och Varning I handboken finns textblock, som är tryckta i fet eller kursiv stil och som är åtföljda av en ikon. Dessa textblock är observandum, försiktighet och varningar och de används enligt följande: OBS! OBS! indikerar viktig information som hjälper dig att utnyttja ditt datorsystem på ett bättre sätt. VARNING! FÖRSIKTIG! indikerar antingen möjlig fara för maskinvaran eller förlust a data och berättar hur du ska undvika problemet. VARNING! VARNING! indikerar möjlig kroppsskada och berättar hur du ska undvika problemet. Vissa varningar kan visas på annat sätt och åtföljs inte av någon ikon. I sådant fall är den specifika presentationen av varningen påbjuden av tillsynsmyndigheten.

3 Tillbaka till Innehållsförteckningen Säkerhet och underhåll HP w19 LCD-bildskärm Viktig säkerhetsinformation Säkerhetsföreskrifter Underhåll Rengöra bildskärmen Viktig säkerhetsinformation Strömkabeln är avsedd att användas med bildskärmen. Om en annan sladd används bör du bara använda en strömkälla och anslutning som är kompatibel med bildskärmen. Mer information om vilken strömkabel du bör använda till bildskärmen finns under Krav för strömkablar. VARNING! För att bibehålla skyddet mot elektriska stötar och skador på utrustningen får du inte ta bort strömkabelns jordningsfunktion. Jordningen är en viktig säkerhetsfunktion. Anslut utrustningen till ett jordat uttag. VARNING! För din egen säkerhet bör du se till att det jordade uttag du ansluter strömkabeln till är lätt att komma åt och sitter så nära utrustningen som möjligt. När du ska koppla bort strömmen från utrustningen drar du ut strömkabeln ur eluttaget med ett fast grepp om kontakten. Dra aldrig i sladden. VARNING! Skydda bildskärmen och datorn genom att ansluta alla strömkablar för datorn och kringutrustningen (till exempel bildskärm, skrivare och skanner) till ett överspänningsskydd, till exempel en grendosa med överspänningsskydd eller UPS (Uninterruptible Power Supply). Alla grendosor är inte försedda med överspänningsskydd, endast de som är försedda med en särskild etikett om detta. Använd en grendosa vars tillverkare erbjuder ersättning vid skada, så att du kan få ny utrustning om överspänningsskyddet inte fungerar. Säkerhetsföreskrifter Undvik att trycka på LCD-skärmen, det kan skada den. Använd endast en strömkälla och anslutningar som är kompatibla med bildskärmen, enligt etiketten/plåten på bildskärmens baksida. Se till att den totala amperemärkningen för produkter som är anslutna till uttaget inte överstiger uttagets aktuella kapacitet, samt att amperemärkningen för produkter som är anslutna till sladden inte överstiger kabelns kapacitet. Amperemärkningen (Amps eller A) finns på en etikett på respektive enhet. Installera bildskärmen nära ett lättåtkomligt eluttag. Koppla bort bildskärmen genom att ta ett säkert tag om kontakten och dra ut den ur uttaget. Dra aldrig i sladden när du kopplar bort bildskärmen. Se till att inget ligger på strömkabeln. Gå inte på kabeln.

4 Underhåll Förbättra bildskärmens prestanda och livslängd: Öppna inte bildskärmens hölje och försök inte reparera produkten själv. Om bildskärmen inte fungerar som den ska, har tappats eller blivit skadad på annat sätt kontaktar du en auktoriserad HP-återförsäljare eller tjänsteleverantör. Justera endast de kontroller som beskrivs i instruktionerna. Stäng av bildskärmen när den inte används. Du kan öka bildskärmens livslängd markant med hjälp av en skärmsläckare samt genom att stänga av bildskärmen när den inte används. Ställ bildskärmen i ett väl ventilerat område, skyddad från starkt ljus, värme och fukt. Skårorna och öppningarna i höljet är till för ventilation. De får inte blockeras eller täckas över. Skjut inte in föremål i skåror eller andra öppningar i höljet. Dra ut sladden ur vägguttaget innan du rengör bildskärmen. Tappa inte bildskärmen och placera den inte på instabila ytor. När du tar bort bildskärmens fot och fästet måste du lägga bildskärmen med skärmen nedåt på en mjuk yta så att den inte blir repig eller går sönder. Rengöra bildskärmen Bildskärmen är en optisk enhet av högsta kvalitet. Den kräver särskild försiktighet vid rengöring. Rengör bildskärmen på följande sätt: 1 Stäng av datorn och bildskärmen. 2 Dra ut sladden ur vägguttaget innan du rengör bildskärmen. VARNING! Använd inte bensin, thinner, ammoniak eller andra flyktiga ämnen för att rengöra bildskärmen eller höljet. Skärmen kan skadas av sådana ämnen. Använd inte flytande rengöringsmedel eller rengöringssprejer. Använd aldrig vatten när du rengör en LCD-skärm. 3 Torka av skärmen med en torr, mjuk, ren trasa. Om ytterligare rengöring krävs använder du ett antistatiskt skärmrengöringsmedel. 4 Dammtorka bildskärmens hölje. Använd en fuktig trasa när du rengör höljet. Om höljet kräver ytterligare rengöring använder du en fuktig trasa med isopropylalkohol. 5 Koppla in bildskärmen igen. 6 Starta bildskärmen och datorn.

5 Tillbaka till Innehållsförteckningen Installation: HP w19 LCD-bildskärm Fot Ansluta kablarna Sätta på armen för väggmontage Tillbaka till Innehållsförteckningen Fot: HP w19 LCD-bildskärm Fot Montera foten Ta av foten Fot För optimal visning rekommenderas att du tittar på hela bildskärmens yta och justera därefter skärmens vinkel så att det passar dig. Håll stativet så att du inte välter bildskärmen när du ändrar bildskärmens vinkel. Du kan justera bildskärmens vinkel. OBS! Rör inte vid LCD-skärmen när du ändrar vinkel. Det kan orsaka skada eller förstöra LCD-skärmen. Var extra försiktig så att du inte rör vid skärmen med fingrarna eller händerna när du ändrar vinkel. Färgen på höljet kan variera. Utkast endast för referens.

6 Montera foten 1 Stäng av bildskärmen och ta ut kontakten från eluttaget. 2 Sätt foten på en plan arbetsyta. 3 Rikta in flikarna på foten med motsvarande spår på skärmens undersida. OBS! Foten går endast att rikta in i bildskärmens spår i ett läge. Färgen på höljet kan variera. Utkast endast för referens.

7 Ta av foten 1 Sätt bildskärmen upp-och-ner på en stabil, plan arbetsyta. 2 Tryck på spärren på undersidan av det bakre höljet och tryck samtidigt basen mot skärmens baksida och lyft uppåt för att ta av foten. OBS! Färgen på höljet kan variera. Utkast endast för referens. VARNING! Var försiktig så att du undviker att skärmen kläms eller skrapas när du tar av foten.

8 Tillbaka till Innehållsförteckningen Ansluta kablarna: HP w19 LCD-bildskärm Kabelanslutningar på skärmens och datorns baksida Stäng av datorn innan du utför proceduren nedan. 1 Anslut strömadapterns DC-kabel till DC-In på skärmens baksida. 2 Anslut den ena änden av en 15-stifts D-Sub (VGA) kabel till skärmens baksida och anslut den andra änden till datorns D-Sub-uttag. 3 Sätt i strömkabeln till din skärm i ett närliggande uttag. Sätt i den andra änden av strömkabeln i strömadaptern. 4 (Tillval Kräver videokort med DVI-port) Anslut den ena änden av 24 V DVI-kabel till skärmens baksida och anslut den andra ändan till datorns DVI-port. 5 Starta datorn och bildskärmen. Om din bildskärm visar en bild så har installationen slutförts. Om den inte visar någon bild, se Teknisk support FAQ och Använda bildskärmen.

9 Tillbaka till Innehållsförteckningen Sätta på armen för väggmontage: HP w19 LCD-bildskärm Förberedelser för att installera en arm för väggmontage (tillval - medföljer ej) Installera en arm för väggmontage (tillval - medföljer ej) Förberedelser för att installera en arm för väggmontage Denna bildskärm kan fästas på en arm för väggmontage som köps separat. Koppla från strömtillförseln innan du gör detta. Följ dessa anvisningar: 1 Lägg bildskärmen med skärmen nedåt på en plan, mjuk yta. 2 Stöd foten och skruva ur skruvarna. 3 Ta av foten. 4 Följ tillverkarens anvisningar för att sätta ihop armen för väggmontage. Se Installera en arm för väggmontage (tillval) för ytterligare installationsinstruktioner.

10 Förberedelser för att installera en arm för väggmontage (tillval - medföljer ej) Följ dessa anvisningar för att slutföra installationen av en arm för väggmontage (tillval - medföljer ej): 1 Lägg bildskärmen med skärmen nedåt på en plan, mjuk yta. 2 Placera armen för väggmontage på bildskärmens baksida. Rikta in hålen i armen med hålen på skärmens baksida. 3 Sätt i de fyra skruvarna i hålen och drag åt. 4 Anslut åter kablarna. Se användarmanualen som medföljde armen för väggmontage för instruktioner om att fästa den i väggen.

11 Tillbaka till Innehållsförteckningen Använda bildskärmen: HP w19 LCD-bildskärm Ställa in optimal upplösning Kontroller och indikatorer Tillbaka till Innehållsförteckningen Ställa in optimal upplösning: HP w19 LCD-bildskärm Rekommenderad upplösning för den här skärmen är 1440x900. För att ställa in bildskärmen på denna upplösning följer du nedanstående anvisningar. 1 Klicka på START. 2 Klicka på INSTÄLLNINGAR. 3 Klicka på KONTROLLPANELEN. 4 Dubbelklicka på BILDSKÄRM. 5 Klicka på INSTÄLLNINGAR. 6 Ställ in SKJUTREGLAGET för upplösningen på 1440 x 900. OBS! Om 1440 x 900 inte visas ska du ladda ner bildskärmens drivrutiner från Internet. Se Använda bildskärmen för instruktioner.

12 Tillbaka till Innehållsförteckningen Kontroller: HP w19 LCD-bildskärm Användarinstruktioner Externa kontroller Skärmmeny - låsfunktion Så här justerar du en inställning Justera bilden Lysdioder Användarinstruktioner Tryck på strömbrytaren (E) för att starta eller stänga av bildskärmen. De andra kontrollknapparna sitter på bildskärmens front (se bild). Genom att ändra dessa inställningar kan bilden justeras som du vill ha den. Strömkabeln bör inte vara ansluten. Anslut videokabeln från skärmen till videokortet. Tryck på strömbrytaren (E) för att starta bildskärmen. Strömindikatorn tänds. Externa kontroller A Auto-konfiguration/Avsluta B Ljusstyrka C Kontrast D Meny/Enter E Strömbrytare Skärmmeny - låsfunktion För att låsa skärmmenyn trycker du på och håller menyknappen intryckt när skärmen är frånslagen och trycker därefter på strömbrytaren för att starta bildskärmen. För att låsa upp skärmmenyn trycker du på och håller menyknappen intryckt när skärmen är frånslagen och trycker därefter på strömbrytaren för att starta bildskärmen.

13 Så här justerar du en inställning 1 Tryck på menyknappen för att aktivera skärmmenyn. 2 Tryck på eller för att navigera mellan funktionerna. När önskad funktion är markerad trycker du på menyknappen för att aktivera den. Om den valda funktionen har en undermeny trycker du på eller för att bläddra bland funktionerna i undermenyn. När önskad funktion är markerad trycker du på menyknappen för att aktivera den. 3 Tryck på eller för att ändra inställningar av den valda funktionen. 4 För att avsluta och spara väljer du funktionen Avsluta. Om du vill justera någon annan funktion upprepar du stegen 2-3.

14 Justera bilden Punkter i huvudmenyn Ikon för huvudmenyn Punkter i undermenyn Ikon för undermenyn Beskrivning Ljusstyrka Kontrast Kontrast från digitalt register Ljusstyrka Inställning av bakgrundsbelysning Bildinställning Fokus Justera bildfas för att minska den horisontella störningarna. Klocka Justera bildklockan för att minska den vertikala störningen. Bildposition Horisontell position Justera bildens horisontella position. Vertikal position Justera bildens vertikala position. Färgtemperatur Varm ej tillämpligt Hämta varma färgtemperaturer från EEPROM Kall ej tillämpligt Hämta kalla färgtemperaturer från EEPROM srgb ej tillämpligt Hämta srgb-färger från EEPROM Användare/röd Röd förstärkning från digitalregistret Användare/grön Röd förstärkning från digitalregistret Användare/blå Blå förstärkning från digitalregistret Inmatningsalternativ Inställning av OSSDmenyn Analog ej tillämpligt Väl insignal från den analoga källan. (D- Sub) Digital ej tillämpligt Välj inmatningssignal från direkt digitalkälla (DMI) Horisontell position Vertikal position Timeout för skärmmenyerna Justera bildens horisontella position på skärmmenyn. Justera bildens vertikala position på skärmmenyn. Justera skärmmenyns timeout. Språk Språk ej tillämpligt Välj det språk du önskar. Information Information ej tillämpligt Visa upplösningen, H/V frekvens och anslutningsport för strömanslutning Återställ Ja ej tillämpligt Rensa varje gammal status för automatisk konfiguration Nej ej tillämpligt Verkställ inte återställning, gå tillbaka till huvudmenyn Avsluta ej tillämpligt ej tillämpligt Avsluta skärmmenyn. Se Specifikationer för horisontella och vertikala uppdateringsfrekvenser som används av den här bildskärmen.

15 Lysdioder Status Full effekt Aktiv standby Se Teknisk support FAQ för mer information. Lysdiod, färg Grön Röd Tillbaka till Innehållsförteckningen Installera drivrutiner och använda autojusteringsfunktionen: HP w19 LCD-bildskärm Hämta filer från World Wide Web Hämta de senaste versionerna av INF- och ICM-filerna på HP:s supportwebbplats: 1 Se: 2 Välj land/region. 3 Välj Ladda ned drivrutiner och programvara. 4 Ange bildskärmens modellnummer och gå till nedladdningssidorna för programvaran. 5 Ladda ned och installera INF- och ICM-filerna med hjälp av instruktionerna på nedladdningssidorna. Använda autojusteringsfunktionen Du kan enkelt optimera skärmens prestanda för VGA (analog) ingång genom att använda knappen Auto på skärmen. Använd inte den här metoden om bildskärmen använder en DVI-ingång. Om en analog ingång (VGA) används för bildskärmen, kan du rätta till följande bildproblem med den här metoden: Suddigt eller otydligt fokus Eftersläpning, streck eller skuggeffekter Svaga vertikala streck Tunna horisontella rullningslinjer Bilden är inte centrerad

16 Tillbaka till Innehållsförteckningen Teknisk support FAQ: HP w19 LCD-bildskärm Teknisk support FAQ (vanliga frågor) Problem & fråga Strömdioden är inte tänd Ingen Plug & Play Bilden är suddig och har eftersläpande skuggproblem Bilden hoppar, är skakig eller har vågmönster i bilden Bildskärmen har fastnat i "Aktiv standby" Saknar en av de primära färgerna (röd, grön eller blå) Skärmbilden är inte centrerad eller har inte rätt storlek Bilden har färgdefekter (vitt ser inte ut som vitt) Möjliga lösningar Kontrollera att strömbrytaren är till och att strömkabeln är korrekt ansluten till ett jordat uttag och till bildskärmen. För att Plug & Play-funktionen ska fungera för skärmen, måste du ha en Plug & Play-kompatibel dator och grafikkort. Kontrollera med din datortillverkare. Kontrollera även bildskärmens videokabel och kontrollera att inte något av stiften är böjda. Kontrollera att HP:s bildskärmsdrivrutiner har installerats (HP:s bildskärmsdrivrutiner finns på: Justera kontrast och ljusstyrka. Kontrollera att du inte använder en förlängningskabel eller kopplingsbox. Vi rekommenderar att skärmen ansluts direkt till grafikkortets utgång på baksidan av datorn. Flytta undan elektriska apparater, som kan orsaka elektriska störningar, så långt från skärmen som möjligt. Använd maximal uppdateringsfrekvens som din monitor klarar av vid den upplösning som du använder. Datorns strömbrytare kan vara tillslagen. Datorns grafikkort ska sitta ordentligt på plats. Kontrollera att bildskärmens videokabel är korrekt ansluten till datorn. Kontrollera bildskärmens videokabel och se till att inte något av stiften är böjda. Kontrollera att din dator fungerar genom att trycka på knappen Caps Lock på tangentbordet medan du studerar lysdioden för Caps Lock. Lysdioden bör antingen startas eller stängas av när du har tryckt på knappen Caps Lock. Kontrollera bildskärmens videokabel och se till att inte något av stiften är böjda. Kontrollera att bildskärmens videokabel är korrekt ansluten till datorn. Justera H-position och V-position eller tryck på Auto-knappen Justera RGB-färginställningen eller välj färgtemperatur

17 Tillbaka till Innehållsförteckningen Specifikationer: HP w19 LCD-bildskärm Allmänt LCD-skärm (19") Upplösning Förinställda skärmlägen Miljö Fysiska egenskaper Krav för strömkablar Stiftstilldelningar Plug and Play DDC2B-funktion Alla specifikationer utgör normalspecifikationerna för alla HP:s komponenttillverkare. Verkliga prestanda kan vara högre eller lägre. Allmänt: Modellnummer HP w19 LCD-skärm (19") Skärmtyp TFT färg-lcd Storlek 48 cm (19,0") Pixeltäthet 0,285 mm (H) x 0,285 mm (V) Betraktningsvinkel 150 (H) x 130 (V) Video R, G, B analogt gränssnitt & digitalt gränssnitt Separat synkronisering H/V TTL & TMDS Färgkvalitet 16,2 miljoner färger Punktfrekvens 135 MHz Upplösning Horisontell frekvens Horisontell skärmstorlek (maximal) 30 till 83 khz 410 mm Vertikal frekvens Vertikal skärmstorlek (maximal) 55 till 75 Hz 256 mm Optimal förinställd upplösning Högsta förinställda upplösning Högsta användbara upplösning 1440 x 900 vid 60 Hz 1440 x 900 vid 60 Hz 1440 x 900 vid 60 Hz Plug & Play Ingång Ingående videosignal VESA DDC2B D-sub 15 stift & DVI-D Analog: 0,7 Vp-p (standard), 75 OHM, Positiv & DVI-D digitalt gränssnitt (TMDS) Strömkälla 100~240 VAC, 47~63 Hz

18 Förinställda skärmlägen Standard Upplösning Horisontell frekvens (khz) Vertikal frekvens (Hz) Dos-läge 720 x VGA 640 x VGA 640 x SVGA 800 x SVGA 800 x XGA 1024 x XGA 1024 x XGA 1024 x SXGA 1280 x SXGA 1280 x WXGA x Fysiska egenskaper Anslutningstyp Signalkabeltyp Mått och vikt: Höjd (med fotstöd) Bredd Djup Vikt (endast bildskärmen) Vikt (med förpackning) 15-stifts mini D-sub & DVI-D Avtagbar 356 mm 440 mm 215 mm 4,2 kg 5,8 kg Miljö Temperatur: Under drift 0 till +40 Vid förvaring 20 till +60 Luftfuktighet: Under drift 15 % vid 90 % (utan kondens) Vid förvaring 15 % vid 90 % (utan kondens) Höjd ö.h.: Under drift 0~3 658m Vid förvaring 0~ m

19 Krav för strömkablar Bildskärmens nätaggregat är försett med ALS (Automatic Line Switching). Denna funktion gör att datorn kan arbeta med inspänningar på V eller V. Sladden (böjlig sladd med stickpropp) som levererades med bildskärmen uppfyller kraven i det land/den region där utrustningen köpts. Om du behöver en strömkabel som passar i annat land/annan region ska du köpa en som är godkänd i det landet/den regionen. Strömkabeln måste vara avsedd för produkten samt för den spänning och strömstyrka som anges på produktens märkplåt. Strömkabeln ska vara godkänd för spänning och strömstyrka som är större än de som är angivna på produkten. Kabelns diameter måste dessutom vara minst 0,75 mm² eller 18 AWG och längden mellan 1,8 och 3,6 m. Om du har frågor om strömkabeln kontaktar du en auktoriserad HP-återförsäljare. Placera strömkabeln på så sätt att ingen kan gå eller snubbla på den. Placera heller inga föremål på sladden. Var särskilt uppmärksam på kontakten, vägguttaget och anslutningen till produkten. Stiftstilldelning Stiftnummer 15-stifts Sidan av signalkabeln 1 Video - röd 2 video - grön 3 Video - blå 4 Jord 5 Jord 6 JORD-R 7 JORD-G 8 JORD-B 9 +5 V 10 Identifiera kabel 11 Jord 12 DDC seriell data 13 H-synk 14 V-synk 15 DDC seriell frekvens

20 Stift nr Signalnamn Stift nr Signalnamn Stift nr Signalnamn 1 TMDS Data 2 9 TMDS Data 1 17 TMDS Data 0 2 TMDS Data TMDS Data TMDS Data 0+ 3 TMDS Data 2/4 skärmad 11 TMDS Data 1/3 skärmad 19 TMDS Data 0/5 skärmad 4 TMDS Data 4 12 TMDS Data 3 20 TMDS Data 5 5 TMDS Data TMDS Data TMDS Data 5+ 6 DDC Clock 14 +5V Power 22 TMDS Clock skärmad 7 DDC Data 15 Jord (för +5 V) 23 TMDS Clock+ 8 N.C. 16 Hot Plug Detect 24 TMDS Clock Plug & Play DDC2B-funktion Plug & Play DDC2B-funktion den här bildskärmen är utrustad med VESA DDC2B i enlighet med VESA DDC-STANDARD. Den gör det möjligt för bildskärmen att meddela värdsystemet om sin identitet och, beroende på vilken nivå av DDC som används, meddela ytterligare information om dess skärmfunktioner. DDC2B är en dubbelriktad datakanal baserad på I²C-protokollet. Värden kan begära EDID-information via DDC2Bkanalen. Tillbaka till Innehållsförteckningen Riktlinjer och kvalitet för LCD-bildskärmen: HP w19 LCDbildskärm HP LCD-skärm är en högteknologisk produkt tillverkad enligt HP:s standarder för att garantera problemfri användning. Bildskärmen kan dock ha vissa felaktigheter som uppträder som små ljusa eller mörka punkter. Detta används för alla LCD-skärmar av alla fabrikat och är inte specifikt för HP:s LCD-skärm. Felaktigheterna beror på en eller flera felaktiga bildpunkter eller underbildpunkter. En bildpunkt består av en röd, en grön och en blå underbildpunkt. En felaktig hel bildpunkt är alltid påslagen (en ljus punkt mot en mörk bakgrund) eller är alltid avslagen (en mörk punkt mot en ljus bakgrund). Det första alternativet syns tydligare. En felaktig underbildpunkt (punktdefekt) syns mindre än en helt felaktig bildpunkt och syns bara mot vissa bakgrunder. Hitta de felaktiga bildpunkterna genom att använda skärmen under normala förhållanden med en fungerande upplösning och svarsfrekvens och sitta på ungefär 50 centimeters avstånd. Vi tror att det i framtiden kommer att tillverkas LCD-skärmar med färre felaktigheter och justerar riktlinjerna i takt med förbättringarna. För mer information om din HP w19 LCD-skärm, se HP:s webbsida på:

21 Tillbaka till Innehållsförteckningen Normer och föreskrifter: HP w19 LCD-bildskärm FCC-regler Den här utrustningen har testats och motsvarar gränserna för digitala enheter inom klass B i enlighet med del 15 i FCC-reglerna. Dessa krav är utformade för att ge rimligt skydd mot skadliga störningar från installationer i bostadsområden. Denna utrustning genererar, använder och kan utstråla radiofrekvent energi och om den inte installeras i enlighet med instruktionerna kan den störa radiokommunikationer. Det finns emellertid ingen garanti för att störningar inte kommer att ske för en viss installation. Om utrustningen stör radio- eller tv-mottagningen måste användaren åtgärda störningen genom en eller flera av nedanstående åtgärder. Undersök om utrustningen stör mottagningen genom att stänga av och starta utrustningen. Rikta om eller flytta mottagarantennen. Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren. Anslut utrustningen till ett annat uttag som inte är sammankopplat med uttaget där mottagaren är ansluten. Rådfråga återförsäljaren eller en erfaren radio- eller tv-tekniker för att få hjälp. Modifikationer Om användaren ändrar enheten på andra sätt än som uttryckligen är godkänt av Hewlett-Packard Company kan användaren förlora rätten att använda enheten. Kablar Anslutningar till den här enheten måste göras med skärmade kablar med metalliserade RFI/EMI-kåpor för att uppfylla FCC-reglerna. Försäkran om överensstämmelse för produkter märkta med FCClogotypen, endast USA Den här datorn uppfyller kraven i enlighet med del 15 i FCC-reglerna. Användning omfattas av följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka skadlig störning och (2) enheten måste godta mottagen störning, inklusive sådan störning som kan orsaka problem vid användningen. Om du har frågor om den här produkten skriver du till: Hewlett-Packard Company P. O. Box , Mail Stop Houston, Texas eller ring: 1-(800) Eventuella frågor om FCC-reglerna kan besvaras av: Hewlett-Packard Company P. O. Box , Mail Stop Houston, Texas eller ring: 1-(281) Identifiering av produkten sker med artikel-, serie- eller modellnumret på utrustningen. För Kanada Den här klass B-utrustningen uppfyller alla krav som formuleras i Canadian Interference-Causing Equipment Regulations.

22 Avis Canadien Cet appareil numérique de la classe B respecte toutes les exigences du Règlement sur le matériel brouilleur du Canada. EU-normer Denna produkt uppfyller kraven i följande EU-direktiv: Lågspänningsdirektivet 73/23/EEC EMC-direktivet 89/336/EEC Uppfyllelse av dessa direktiv innebär överensstämmelse med tillämpliga harmoniserade europeiska standarder (europeiska normer) vilka står i den EU-försäkran om överensstämmelse som Hewlett-Packard gett ut för denna produkt eller produktserie. Bevis på detta är att produkten är försedd med följande märkning: Denna märkning gäller icke-telekomprodukter och EU harmoniserade telekomprodukter (t.ex.bluetooth). xxxx* Denna märkning gäller telekomprodukter som inte är EU harmoniserade. *Anmält organ (om tillämpligt - se produktetiketten). Avfallshantering av kasserade produkter för användare i privata hushåll inom EU Den här symbolen på en vara eller dess förpackning visar att varan inte får kastas tillsammans med övrigt hushållsavfall. Det innebär att du är skyldig att lämna avfallet på en särskild återvinningscentral för el- och elektronikavfall. Hushållens källsortering och återvinning är en viktig del i tillvaratagandet av naturens resurser till skydd för människors hälsa och miljön. Du kan få ytterligare information om närmaste återvinningsplats från din kommun eller i butiken där du köpte varan. För Japan Japansk strömkabel

23 För Korea Avfallshantering Denna HP-produkt innehåller följande material som kan kräva särskild hantering vid kassering: Kvicksilver i fluorescerande lampa i LCD-skärmen. Bly i lödmetallen samt vissa blykomponenter. Kasserande av detta material kan vara reglerat av miljöskäl. För kasserings- eller återvinningsinformation kan du kontakta de lokala myndigheterna, HP Planet Partners ( eller Electronic Industries Alliance (EIA) ( HP:s återvinningsprogram HP erbjuder på flera platser återlämningsprogram för maskinvara från HP och andra tillverkare vid slutet av produktens livslängd. Villkor och tillgänglighet för dessa program varierar från plats till plats, på grund av olika bestämmelser och lokala kundbehov. Mer information om HP:s återvinningsprogram finns på HP:s webbplats: EPA Energy Star-kompatibilitet Produkter som är märkta med ENERGY STAR -logotypen överensstämmer med den amerikanska miljöskyddsbyråns ENERGY STAR riktlinjer för energieffektivitet. Produkter som är märkta med ENERGY STAR har utformats för att dra mindre ström, minska dina elkostnader samt skydda miljön. ENERGY STAR är ett registrerat varumärke som tillhör USA:s federala regering.

24

TEKNISK SUPPORT(VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR) ---------------- 13-14 FELMEDDELANDE & MÖJLIG LÖSNING-----------------------------------15

TEKNISK SUPPORT(VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR) ---------------- 13-14 FELMEDDELANDE & MÖJLIG LÖSNING-----------------------------------15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖR DIN SÄKERHET------------------------------------------------------------------- 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER-------------------------------------------------- 2 SÄRSKILDA KOMMENTARER

Läs mer

Användarhandbok. 1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v

Användarhandbok. 1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v Användarhandbok 1859m 2009m/v/f 2159m/v 2309m/v Garantiansvar för HP:s produkter och tjänster definieras i de garantibegränsningar som medföljer sådana produkter och tjänster. Ingenting i denna text ska

Läs mer

Din manual HP PAVILION F1903 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4163998

Din manual HP PAVILION F1903 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4163998 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP PAVILION F1903. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator

Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator Dokumentartikelnummer: 336449-101 Augusti 2003 I det här dokumentet finns instruktioner för hur du använder expansionsenheten för HP Notebook-datorn

Läs mer

3DLABS WILDCAT REALIZM WILDCAT REALIZM 800 WILDCAT REALIZM 500 WILDCAT REALIZM 200 WILDCAT REALIZM 100. 85-000057-001 (Rev B)

3DLABS WILDCAT REALIZM WILDCAT REALIZM 800 WILDCAT REALIZM 500 WILDCAT REALIZM 200 WILDCAT REALIZM 100. 85-000057-001 (Rev B) 3DLABS WILDCAT REALIZM Installationsguide WILDCAT REALIZM 800 WILDCAT REALIZM 500 WILDCAT REALIZM 200 WILDCAT REALIZM 100 85-000057-001 (Rev B) Kopieringsrätt 3Dlabs, 2005 Ett kreativt företag 3Dlabs och

Läs mer

W1943S W1943C. Bruksanvisning

W1943S W1943C. Bruksanvisning Bruksanvisning W1943S W1943C Läs noga igenom avsnittet Viktiga försiktighetsmått innan du använder denna produkt. Förvara bruksanvisningen (CD:n) så att du har den tillgänglig för framtida behov. På baksidan

Läs mer

Din manual HP COMPAQ 19 INCH FLAT PANEL MONITORS

Din manual HP COMPAQ 19 INCH FLAT PANEL MONITORS Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP COMPAQ 19 INCH FLAT PANEL MONITORS. Du hittar svar på alla dina frågor i HP COMPAQ

Läs mer

Din manual HP 21 INCH FLAT PANEL http://sv.yourpdfguides.com/dref/892230

Din manual HP 21 INCH FLAT PANEL http://sv.yourpdfguides.com/dref/892230 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP 21 INCH FLAT PANEL. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Energihantering Användarhandbok

Energihantering Användarhandbok Energihantering Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan komma

Läs mer

Din manual HP 2309V http://sv.yourpdfguides.com/dref/4163840

Din manual HP 2309V http://sv.yourpdfguides.com/dref/4163840 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP 2309V. Du hittar svar på alla dina frågor i HP 2309V instruktionsbok (information,

Läs mer

HL231 HSG 1111 OSD[V4.38]

HL231 HSG 1111 OSD[V4.38] HL231 HSG 1111 OSD[V4.38] OSD[V4.38] Innan monitorn används bör hela denna manual läsas igenom. Denna manual bör behållas för framtida referens. FCC Klass B yttrande om Radiofrekvensstörning Denna utrustning

Läs mer

HP Photosmart 6220 Digital Camera Dock Användarhandbok

HP Photosmart 6220 Digital Camera Dock Användarhandbok HP Photosmart 6220 Digital Camera Dock Användarhandbok HP Photosmart 6220 dockningsstation för digitalkamera Användarhandbok Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informationen kan ändras

Läs mer

Enheter. Dokumentartikelnummer: 405759-101. I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Maj 2006

Enheter. Dokumentartikelnummer: 405759-101. I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Maj 2006 Enheter Dokumentartikelnummer: 405759-101 Maj 2006 I den här handboken beskrivs datorns hårddisk och extra externa enheter. Innehåll 1 Skötsel av enhet 2 Lampa på enhet 3 Hårddisk HP Mobile Data Protection

Läs mer

w19b/w19e/w19q LCD-skärm Användarhandbok

w19b/w19e/w19q LCD-skärm Användarhandbok w19b/w19e/w19q LCD-skärm Användarhandbok Inledning Säkerhet och underhåll Installation Använda bildskärmen Installera drivrutiner och använda autojusteringsfunktionen Teknisk support FAQ Specifikationer

Läs mer

Användarhandbok Trådlös laddningsplatta DT-903

Användarhandbok Trådlös laddningsplatta DT-903 Användarhandbok Trådlös laddningsplatta DT-903 Utgåva 1.0 SV Användarhandbok Trådlös laddningsplatta DT-903 Innehåll Säkerhet 3 Om ditt tillbehör 4 Knappar och delar 5 Ladda telefonen 6 Få meddelanden

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Programvaruuppdateringar

Programvaruuppdateringar Programvaruuppdateringar Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Förberedelser. Svenska

Förberedelser. Svenska Innehåll Förberedelser... 49 Paketinnehåll... 50 Installationsinstruktioner... 50 Monitorinstallation... 50 Monitorpackning... 50 Granska vinkeljustering... 51 Koppla... 51 Sätta igång... 51 Justera skärminställninar...

Läs mer

Väggmontera din HP TouchSmart. Användarhandbok

Väggmontera din HP TouchSmart. Användarhandbok Väggmontera din HP TouchSmart Användarhandbok Allt garantiansvar för Hewlett-Packards produkter och tjänster definieras i de garantibegränsningar som medföljer sådana produkter och tjänster. Ingen information

Läs mer

Dell XPS 14 Ägarens handbok

Dell XPS 14 Ägarens handbok Dell XPS 14 Ägarens handbok Datormodell: XPS L421X Regulatorisk modell: P30G Regulatorisk typ: P30G001 Obs, viktigt och varningar OBS! Detta meddelande innehåller viktig information som kan hjälpa dig

Läs mer

Säkerhet Användarhandbok

Säkerhet Användarhandbok Säkerhet Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras utan föregående

Läs mer

SmartView Synergy PI Version 140130

SmartView Synergy PI Version 140130 ' SmartView Synergy PI Version 140130 Polar Print SmartView Synergi PI Användarmanual Viktig säkerhetsinformation Följ alla varningar, försiktighetsåtgärder och instruktioner som markerats på produkten.

Läs mer

TOPAZ XL HD Förstoringskamera

TOPAZ XL HD Förstoringskamera TOPAZ XL HD Förstoringskamera Användarmanual Freedom Scientific Inc. December, 2011 Art Nr. 1-3304 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

XPS 15 Ägarens handbok

XPS 15 Ägarens handbok XPS 5 Ägarens handbok Datormodell: XPS 9530 Regleringsmodell: P3F Regleringstyp: P3F00 Anmärkningar, viktigt och varningar ANMÄRKNING: Detta meddelande innehåller viktig information som kan hjälpa dig

Läs mer

Innan monitorn används bör hela denna manual läsas igenom. Denna manual bör behållas för framtida referens.

Innan monitorn används bör hela denna manual läsas igenom. Denna manual bör behållas för framtida referens. HS233 HSG 1155 OSD[V4.393] Innan monitorn används bör hela denna manual läsas igenom. Denna manual bör behållas för framtida referens. Denna enhet uppfyller kraven i EMC direktivet 2004/108/EC med avseende

Läs mer

Din manual HP PAVILION SLIMLINE S7700 http://sv.yourpdfguides.com/dref/850818

Din manual HP PAVILION SLIMLINE S7700 http://sv.yourpdfguides.com/dref/850818 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP PAVILION SLIMLINE S7700. Du hittar svar på alla dina frågor i HP PAVILION SLIMLINE

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Instruktioner för att använda MathackareN

Instruktioner för att använda MathackareN Instruktioner för att använda MathackareN Innehållsförteckning Säkerhet när det gäller MathackareN...86 Viktiga säkerhetsföreskrifter...87 Elektriska krav...88 Avfallshantering av elektrisk utrustning...88

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SDV7220/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 44 Säkerhet 44 Återvinning 44 2 Din SDV7220/12 45 Översikt 45 3 Komma igång 46

Läs mer

PCI ETHERNET CARD 100 MB

PCI ETHERNET CARD 100 MB PCI ETHERNET CARD 100 MB Användarhandbok Version 1.0/Winbond Upphovsrätt Ingen del av denna manual får utan tillverkarens föregående skriftliga tillstånd reproduceras eller överlämnas, i någon form eller

Läs mer

HP:s dockningsstation Referenshandbok

HP:s dockningsstation Referenshandbok HP:s dockningsstation Referenshandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan

Läs mer

Säkerhet Användarhandbok

Säkerhet Användarhandbok Säkerhet Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft och Windows är USA-registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin

Bruksanvisning för gasolkamin Bruksanvisning för gasolkamin 430-042 Bruksanvisning i original 21.03.2013 Jula AB SÄKERHETSANVISNINGAR Läs bruksanvisningen noggrant innan användning! Läs bruksanvisningen innan du använder värmaren.

Läs mer

Användarhandbok. w2228h w2448h/hc w2558hc

Användarhandbok. w2228h w2448h/hc w2558hc Användarhandbok w2228h w2448h/hc w2558hc Garantiansvar för Hewlett-Packards produkter och tjänster definieras i de uttryckliga garantibegränsningar som medföljer sådana produkter och tjänster. Ingenting

Läs mer

ATT ANVÄNDA RADIO (GRUNDFUNKTIONER)

ATT ANVÄNDA RADIO (GRUNDFUNKTIONER) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 2 Viktigt att notera...2 Tecken och symboler i denna bruksanvisning...2 RADION 3 KOMMA IGÅNG 4 Antenn...4 Batteri...4 Bältesclips...4 Gummitätning till tillbehörskontakten...4

Läs mer

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Augusti, 2007. Art Nr. 1-3083

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Augusti, 2007. Art Nr. 1-3083 Användarmanual Freedom Scientific BLV Group, LLC Augusti, 2007 Art Nr. 1-3083 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC April 2010. Art Nr. 1-3071

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC April 2010. Art Nr. 1-3071 Användarmanual Freedom Scientific BLV Group, LLC April 2010 Art Nr. 1-3071 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

Väggmontera din HP TouchSmart. Användarhandbok

Väggmontera din HP TouchSmart. Användarhandbok Väggmontera din HP TouchSmart Användarhandbok Allt garantiansvar för Hewlett-Packards produkter och tjänster definieras i de garantibegränsningar som medföljer sådana produkter och tjänster. Ingen information

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM SoundDock Series III Digital Music System TAB 8 TAB 7 TAB 6 TAB 5 Svenska TAB 3 TAB 2 English VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs bruksanvisningen Följ anvisningarna i den här användarhandboken noga. Detta

Läs mer

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 VIKTIG INFORMATION INSTALLATION AV PRODUKTEN PRODUKTEN får endast användas när den har byggts in (monterats) korrekt. FÖLJ BIFOGADE separata monteringsanvisningar för att installera

Läs mer

Trådlöst (endast vissa modeller)

Trådlöst (endast vissa modeller) Trådlöst (endast vissa modeller) Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Bluetooth är ett varumärke

Läs mer

Milliamp Process Clamp Meter

Milliamp Process Clamp Meter 771 Milliamp Process Clamp Meter Instruktionsblad Inledning Fluke 771 Milliamp Processklämmätare ( mätare ) är en handhållen, batteridriven klämmätare som mäter 4-20 ma likström utan att den elektriska

Läs mer

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX Nordisk Synsupport Tel. +46 (0)470 72 98 88 1. Ingående Delar ( Gäller standard system) 2. Montering och kopplingar 3. Genomgång av funktioner och knappar

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Användarhandbok Svenska iphone/ipod ingår inte jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Viktiga säkerhets Instruktioner Vänligen läs följande försiktighetsanvisningar innan användning: 1. Läs

Läs mer

RU 24 NDT. Manual 9000-608-26/31

RU 24 NDT. Manual 9000-608-26/31 RU 24 NDT Manual SV 9000-608-26/31 SV 2 9000-608-26/31 2009/03/10 Innehåll Viktig information 1. Allmänt...4 1.1 Direktiv...4 1.2 Allmänna anvisningar...4 1.3. Avfallshantera produkten...4 1.4 Ändamålsenlig

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

TOPAZ PHD. Användarmanual

TOPAZ PHD. Användarmanual TOPAZ PHD Användarmanual Freedom Scientific, Inc. Februari 2015 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com Informationen

Läs mer

emachines D720/D520-serien Snabbguide

emachines D720/D520-serien Snabbguide emachines D720/D520-serien Snabbguide Copyright 2008. Acer Incorporated. Med ensamrätt. emachines D720/D520-serien - Snabbguide Ursprunglig utgåva: 08/2008 Det här företaget lämnar inga uppgifter eller

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning PARTYKYLARE HN 10170 Bruksanvisning För att säkerställa tillförlitlig och säker användning av partykylaren måste alla instruktioner i denna bruksanvisning läsas noga och följas. SÄKERHETSINSTRUKTIONER

Läs mer

Doro Secure 211. + Doro Secure 271. Svenska

Doro Secure 211. + Doro Secure 271. Svenska Doro Secure 211 + Doro Secure 271 Svenska 1 2 3 7 4 5 8 6 9 Översikt 1. Gul knapp 2. Nödknapp 3. Blå knapp 4. Högtalare 5. Mikrofon 6. Statuslysdioder 7. Radioutlösare 8. Väggmontering 9. Strömkälla I

Läs mer

BeoVision 4. Handbok

BeoVision 4. Handbok BeoVision 4 Handbok CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIKTIGT: För att minska risken för elektriska stötar får inte höljet (eller baksidan) avlägsnas. Det finns inga delar inuti som användaren

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

Innehåll. Förberedelser...2. Paketinnehåll...2. Installationsinstruktioner...3. Montering av bildskärm...3. Koppla ur bildskärmen...

Innehåll. Förberedelser...2. Paketinnehåll...2. Installationsinstruktioner...3. Montering av bildskärm...3. Koppla ur bildskärmen... Innehåll Förberedelser...2 Paketinnehåll...2 Installationsinstruktioner...3 Montering av bildskärm...3 Koppla ur bildskärmen...3 Granska vinkeljustering...3 Koppla...3 Slå på strömmen...4 Justera skärminställninar...5

Läs mer

Cinema 300. Högtalarsystem för hemmabio. Snabbstartguide. Tack för att du valt denna JBL produkt. Inkluderade artiklar

Cinema 300. Högtalarsystem för hemmabio. Snabbstartguide. Tack för att du valt denna JBL produkt. Inkluderade artiklar Cinema 300 Högtalarsystem för hemmabio Snabbstartguide Tack för att du valt denna JBL produkt Cinema 300 är ett komplett hemmabio i sex delar som omfattar fyra identiska, tvåvägs, video avskärmade satellit,

Läs mer

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion Läs igenom instruktionen noga innan aggregatet tas i bruk! Förord Instruktionen är universell för flera producerade vinkylaremodeller, utseende och illustrationer

Läs mer

Din manual HP PAVILION SLIMLINE S7600 http://sv.yourpdfguides.com/dref/850887

Din manual HP PAVILION SLIMLINE S7600 http://sv.yourpdfguides.com/dref/850887 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP PAVILION SLIMLINE S7600. Du hittar svar på alla dina frågor i HP PAVILION SLIMLINE

Läs mer

LM400e-serien Snabbguide

LM400e-serien Snabbguide LM400e-serien Snabbguide Funktioner i LM400e-serien LM400e-serien den robusta industriella generationen av högpresterande skrivare med högupplöst kapacitet. LM400e är en användarvänlig skrivare som tillhandahåller

Läs mer

RTD Calibrator. Instruktionsblad. Inledning

RTD Calibrator. Instruktionsblad. Inledning 712 RTD Calibrator Instruktionsblad Inledning Fluke 712 RTD Calibrator är ett handverktyg för kalibrering av RTD-sändare (motståndstemperaturdetektering), inklusive de flesta pulsstyrda sändare. Det simulerar

Läs mer

Din manual SAMSUNG SYNCMASTER 305T http://sv.yourpdfguides.com/dref/786059

Din manual SAMSUNG SYNCMASTER 305T http://sv.yourpdfguides.com/dref/786059 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SAMSUNG SYNCMASTER 305T. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Pekdon och tangentbord Användarhandbok

Pekdon och tangentbord Användarhandbok Pekdon och tangentbord Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Säkerhet och föreskrifter

Säkerhet och föreskrifter Säkerhet och föreskrifter Stationära datorer Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informationen i detta dokument kan ändras utan föregående meddelande. Det enda garantiansvar för HP-produkter

Läs mer

Vocatex Standard och Plus

Vocatex Standard och Plus Vocatex Standard och Plus 120719 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Säkerhets- och underhållsinstruktioner... 3 Säkerhetsinstruktioner... 3 Underhållsinstruktioner... 4 2. Kom igång... 5

Läs mer

ClearView + Version 120626

ClearView + Version 120626 ClearView + Version 120626 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Grattis till din ClearView+... 3 2 Säkerhet och underhåll... 4 3 Beskrivning av ClearView +... 5 4 Handhavande... 7 5 Felsökning... 11 6 Garantivillkor...

Läs mer

Säkerhet Användarhandbok

Säkerhet Användarhandbok Säkerhet Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras utan föregående

Läs mer

Brukanvisning Candy5 HD

Brukanvisning Candy5 HD Bruksanvisning Brukanvisning Candy5 HD 1. Vad är CANDY5 HD?... 5 2. Säkerhetsinformation... 6 3. Vad finns i förpackningen?... 7 4. Beskrivning... 8 5. Kom igång... 10 5-1. Ladda batteriet... 10 5-2. Ta

Läs mer

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX Nordisk Synsupport Tel. +46 (0)470 72 98 88 1. Ingående Delar ( Gäller standard system) 2. Montering och kopplingar 3. Genomgång av funktioner och knappar

Läs mer

ACR-500 AM/FM Radio med Alarm klocka INSTRUKTIONS MANUAL SVENSK

ACR-500 AM/FM Radio med Alarm klocka INSTRUKTIONS MANUAL SVENSK ACR-500 AM/FM Radio med Alarm klocka INSTRUKTIONS MANUAL SVENSK www.axxion-electronics.com www.moon.se 1 1. Installera inte denna enhet på en trång yta eller inbyggd utrymme så som en bokhylla eller liknande,

Läs mer

Datorn en översikt Användarhandbok

Datorn en översikt Användarhandbok Datorn en översikt Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft och Windows är amerikanska registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Bluetooth är

Läs mer

Pekdon och tangentbord Användarhandbok

Pekdon och tangentbord Användarhandbok Pekdon och tangentbord Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare SW Exergon art: 27-6600 15A (WT-1215-TB) 27-6700 25A (WT-1225-TB) 27-6800 45A (WT-1245-TB) Användarmanual Läs noggrannt denna manual innan installation och

Läs mer

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual

Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT. Svensk Instruktions Manual Portabelt Bluetooth Ljudsystem Med PLL FM Radio TRA-800BT Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom

Läs mer

Inledning. Förpackningens innehåll. Specifikationer. Mottagare. Tangentbord. Svensk version. EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset

Inledning. Förpackningens innehåll. Specifikationer. Mottagare. Tangentbord. Svensk version. EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset EA2500010 Sweex trådlöst skrivbordsset Inledning Tack för att du har valt ett Sweex trådlöst skrivbordsset. Det här är ett komplett skrivbordsset med ett trådlöst tangentbord, trådlös optisk mus och mottagare.

Läs mer

Användarhandbok för Nokia Bildram SU-4. 9310659 Utgåva 1

Användarhandbok för Nokia Bildram SU-4. 9310659 Utgåva 1 Användarhandbok för Nokia Bildram SU-4 9310659 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten SU-4 uppfyller villkoren i följande EU-direktiv:

Läs mer

Din manual HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER http://sv.yourpdfguides.com/dref/869854

Din manual HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER http://sv.yourpdfguides.com/dref/869854 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP COMPAQ EVO D310 MICROTOWER. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll SE Innehållsförteckning Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll MILJÖSKYDD Förpackningsmaterialen som används för denna apparat

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning L-78 USB SKIVSPELARE Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR 1. Läs dessa anvisningar.

Läs mer

Predator Digital 3D. Predator Digital 3D. Bruksanvisning. Version 1.0

Predator Digital 3D. Predator Digital 3D. Bruksanvisning. Version 1.0 Predator Digital 3D Bruksanvisning Version 1.0 Copyright Det är inte tillåtet att reproducera eller överlåta någon del av denna bruksanvisning i någon form eller på något sätt, elektroniskt eller mekaniskt,

Läs mer

INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE

INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE Innan du börjar 1. Den här utrustningen är endast till för användning i bil med en negativ och jordad anslutning på 12 V som strömkälla. 2. Läs de här anvisningarna

Läs mer

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk.

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. SANGEAN PR-D4 Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. VIKTIGA SÄKERHETS ANVISNINGAR 1. Läs dessa instruktioner. 2. Spara dessa instruktioner. 3. Beakta alla

Läs mer

TRUST 120V WIRELESS DVD & VIDEO VIEWER

TRUST 120V WIRELESS DVD & VIDEO VIEWER Instruktioner för att komma igång Kapitel 1. Anslutning (4.2) 2. Använda Fjärrkontrollsförlängaren (4.3) 3. Kontroll efter installationen (5) 1 Inledning Den här bruksanvisningen är avsedd för användare

Läs mer

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 IL 50 S Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tfn: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de E-post: kd@beurer.de

Läs mer

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16 Drift och skötselmanual Installation OBS! aggregatet skall endast installeras av kunniga personer. Placering Placera inte vid/i: - salthaltig omgivning tex

Läs mer

Din manual HP PAVILION 17 INCH CRT MONITORS http://sv.yourpdfguides.com/dref/892198

Din manual HP PAVILION 17 INCH CRT MONITORS http://sv.yourpdfguides.com/dref/892198 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP PAVILION 17 INCH CRT MONITORS. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

Datorn en översikt Användarhandbok

Datorn en översikt Användarhandbok Datorn en översikt Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft och Windows är USA-registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. SD-logotypen är ett varumärke

Läs mer

Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem

Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Säkerhetsinformation 1.1. Inledning Detta kapitel innehåller säkerhetsinformation. AirQlean

Läs mer

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk.

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. Bruksanvisning MS 5900 Babyvåg OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. 56-433 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD...3 ALLMÄN INFORMATION...3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER...3 MILJÖ...4 RENGÖRING...4

Läs mer

DL-serien LCD-skärm Användarhandbok

DL-serien LCD-skärm Användarhandbok DL-serien LCD-skärm Användarhandbok Copyright Copyright 2013 av BenQ Corporation. Alla rättigheter förbehållna. Ingen del av denna publikation får reproduceras, spridas, skrivas av, lagras i ett inhämtningssystem

Läs mer

Pekdon och tangentbord Användarhandbok

Pekdon och tangentbord Användarhandbok Pekdon och tangentbord Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry SVENSKA A B E F G C D H I J 2 SVENSKA 43-50 3 SÄKERHET Observera följande instruktioner vid användning av enheten: 77Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 77Den

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: BT-65100RIL Tack för att du valt ett massagebadkar från Bathlife. Läs instruktionerna noga före installation och bruk. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer