Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten."

Transkript

1 Barn- och utbildningsförvaltningen Johanna Andersson Epost: TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Sida 1 (1) Diarienr UAN 2018/ P. 15 Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten. Ärendebeskrivning Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden gav den 5 december 2018, 227, barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att erbjuda ett standardiserat utbud av IT-arbetsplatser inom skolan som tar hänsyn till skolornas behov. Förvaltningen skulle även belysa huruvida en sådan konsolidering skulle kunna medföra en högre måluppfyllelse samt ekonomisk effektivisering. Bilaga Återrapport om gemensam IT-arbetsplats inom skolan, daterad

2 /4 Barn- och utbildningsförvaltningen Gemensam IT-arbetsplats inom skolan BAKGRUND Grundskolenämnden har gett barn- och utbildningsförvaltningen ett uppdrag att utreda möjligheten att erbjuda ett standardiserat utbud av IT-arbetsplatser inom skolan som tar hänsyn till skolornas behov. Förvaltningen ska även utreda huruvida en konsolidering medför en högre måluppfyllelse samt en ekonomisk effektivisering. Man bör även beakta ITutrustningens stöldbenägenhet. Se sammanträdesprotokoll Grundskolenämnden med Dnr GSN 2018/ NULÄGE I dagsläget har vi en god och likvärdig tillgång på IT-arbetsplatser med en hög täthet och väl fungerande wifi-nätverk, undantagsfall finns inom grundskolans lägre åldrar där det finns en variation på tillgången. Alla elever från årskurs 5 har en egen ITarbetsplats. Idag har vi tre olika typer av IT-arbetsplatser inom skolan. Dessa är Ipad, PC och MAC. Uppdelning av flera IT-arbetsplatser ökar komplexiteten inom vår verksamhet och försvårar en IT-miljö som harmoniserar. TABELL ÖVER IT-UTRUSTNING FÖRDELAT PÅ VERKSAMHET VÅREN 2019 Ipads MAC PC Förskolan Ca 1000 st 6 st 0 st Grundskolan Ca 6000 st Ca 2500 st Ca 1700 st Gymnasiet Ca 150 st Ca 3500 st Ca 1400 st Det har under det senaste året varit en ökad hotbild mot elever som använder sig av Ipads och MAC, då dessa IT-arbetsplatser är mer eftertraktade på den svarta marknaden. Kostnad för en IT-arbetsplats inom skolan beror på val av hårdvara, aktuell valutakurs samt rådande konkurrens bland de aktörer som tillverkar hårdvaran. Då det saknas konkurrens av tillverkare av Ipads och MAC går det ej för oss som kund att påverka priset. För PC finns det fler aktörer och flera tillverkare att välja mellan. Vår variation av IT-arbetsplatser (Ipads, MAC och PC) bidrar till förhöjda kostnader för förvaltningen och skolorna, då infrastrukturen blir mer komplex.

3 VÄSTERÅS STAD 2/4 TABELL ÖVER KOSTNADER VID INKÖP AV IT-UTRUSTNING (extrakostnader) Ipad Ca 2800 kr Ca 2800 kr Ca 3000 kr (+ ca 1500kr) MAC Ca 7500 kr Ca 7500 kr Ca 7700 kr (+ ca 150 kr) PC Ca 7000 kr Ca 7500 kr Ca 5000 kr (+ ca 150 kr) Det tillkommer även kostnader för annan IT-utrustning för att den ska vara komplett och fungera i undervisningen. Exempel på tillkommande kostnader är licenskostnad för Ipads. Idag levereras samtliga Ipads och datorer med ett skal eller datorskydd, medan tangentbord inte är standard utan köps in vid behov. TABELL ÖVER ANDRA EXTRAKOSTNADER RELATERAT TILL HÅRDVARAN VT-19 Artikel Pris Ipadskal Ca 300 kr Ipad tangentbord Ca 700 kr Datorskydd Ca 150 kr Licenskostnader Ipad Ca 500 kr RESULTAT AV ENKÄT: IT-ARBETSPLATSER Som en del i analysen av kartläggningen gällande IT-arbetsplatsen genomfördes en utredning ur användarnas perspektiv. Syftet var bland annat att ta reda om de ITarbetsplatser som erbjuds till skolorna påverkar elever vid val av skola samt på vilket sätt man använder sin IT-arbetsplats. Syftet var att ta reda på vad personal, barn och elever har för behov av sin IT-arbetsplats. Undersökningen genomfördes som en webbenkät under november Målgruppen för utredningen har varit alla pedagoger och rektorer på kommunala grundskolor och gymnasieskolor samt elever år 7, år 9, gymnasiet år 1 och år 3. Resultaten visar att de flesta upplever sig vara nöjda med hur deras nuvarande ITarbetsplatserna fungerar. Några elever främst i grundskolan efterfrågar datorer som ITarbetsplats istället för Ipads då de saknar tangentbord för att skriva. Enkäten visar även att elever inte valt skola beroende på IT-arbetsplats utan flera menar att de valt skola utifrån vilken inriktning som skolan har, avstånd till skolan eller val bland vänner. Det som eleverna trycker på är att de kan utföra sina skoluppgifter med hjälp av sin ITarbetsplats vilket anses vara viktigare än vilket märke eller modell som man använder. Idag upplever personalen att det är problematiskt att arbeta i flera olika miljöer och system, vilket är en konskens av att vi inte har en integrerad IT-miljö.

4 VÄSTERÅS STAD 3/4 OMVÄRLDSFAKTORER De nationella kraven från Skolverket innebär att de IT-arbetsplatser som Västerås stad erbjuder till sina elever och personal måste vara ändamålsenliga inklusive infrastruktur. För att bygga en framtidssäker IT-miljö behövs en konsolidering av vår IT-miljö. En konsolidering ger bättre förutsättningar för likvärdig användning och det blir mer ekonomiskt fördelaktigt att genomföra investeringar i infrastrukturen som behövs för att möta de nationella kraven från Skolverket. För att kunna erbjuda en likvärdig användning måste vi kunna ta fram koncept kring distribution av digitala programvaror/digitala läromedel. En konsoliderad miljö kommer att effektivisera utbildningsinsatser, kollegialt lärande, ekonomiska investeringar, centralt stöd och support. Flera miljöer ökar komplexiteten och kräver flera olika processer tex vid upphandlingar och även expertis inom berörd IT-arbetsplats. SLUTSATS För att skapa och underhålla skolans IT-miljö över tid behöver vi gå mot en mer homogen lärmiljö. En konsoliderad miljö underlättar standardiserade strukturer och kompetenshöjande insatser vilket har efterfrågats av medarbetare i våra verksamheter. Vår allmänna rekommendation är att gå mot en PC-miljö, i de verksamheter där andra IT-arbetsplatser skapar en bättre kvalité bör andra alternativ övervägas. En dator erbjuder så många fler möjligheter än en lärplatta (Ipad), om man ska bygga något för framtidens skola så behöver det valet baseras på något som är hållbart över tid. Kostnader är en viktig faktor i vår rekommendation. MAC är betydligt dyrare i inköp och det är svårt att motivera dess användning, då den inte erbjuder något mervärde i förhållande till en PC. En annan viktig faktor är vår övriga IT-miljö där vi använder oss av t.ex. Office 365 som är uppbyggd för att fungerar med en PC-miljö (nuvarande licenskostnad är 3,5 mil kr per år för BUF). Den ger inte bara möjligheter till att använda e-post och dokumenthantering utan även lagring och samarbetsfunktioner. För att kunna arbeta på ett enhetligt sätt och använda våra tjänster fullt ut underlättar en konsolidering. En funktion som vi behöver se över är att erbjuda enklare inloggning och åtkomst till alla de system och applikationer vi har inom vår förvaltning eller som är stadsövergripande. Har vi en integrerad IT-miljö kommer det att bidra till en enklare hantering. Det kommer bidra till att stödja arbete kring schemahantering, frånvarohantering, planering, bedömning och inte minst åtkomst till programvaror. Nedan ges en nulägesbild över hur våra verksamheter är utformade gällande uppsättning av IT-arbetsplats.

5 VÄSTERÅS STAD 4/4 Gymnasieverksamheten Verksamhetschefen på gymnasiet genomförde inför höstterminen 2019 en konsolidering av sin IT-miljö genom att gå över till PC för årets nya elever. Den ekonomiska besparingen är ca 1,5 milj kr per år, baserat på årets inköp. Ytterligare besparingseffekter kommer ske när kommande årskullar framöver tillhandahålls PC. Undantagen är de Estetiska programmen, musik, bild och media. Där behövs mer tid för att identifiera och ersätta de mjukvaror som man idag använder via MAC. Den valda PC-modellen erbjuder samma kvalitet som man haft innan. Grundskoleverksamheten Grundskoleverksamheten har en blandad miljö med Ipads, PC och MAC men har påbörjat en omställning där ett antal skolor går över från Ipad till PC under Övergången bedrivs i projektform och kommer att utvärderas. Utvärderingen kommer att ge svar på bland annat vilka kompetenshöjande insatser som behövs för personal samt om det behövs några förändrade arbetssätt för att hantera PC istället för Ipads eller MAC som verktyg inom skolan. Utvärderingen kommer sedan att ligga till grund för den fortsatta hanteringen.

Information- Återrapport CGI-avtalet

Information- Återrapport CGI-avtalet Minna Avrin - ax071 E-post: minna.avrin@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-05-13 Dnr: 2015/1211-GSN-009 Grundskolenämnden Information- Återrapport CGI-avtalet Ärendebeskrivning Ärendet

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

Beslut om etablering av arbetsplats skola- tillsättning av 3 tjänster som lokala IT-administratörer

Beslut om etablering av arbetsplats skola- tillsättning av 3 tjänster som lokala IT-administratörer 1 Beslut om etablering av arbetsplats skola- tillsättning av 3 tjänster som lokala IT-administratörer Beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner tillsättningen av 3 tjänster som lokala IT-administratörer

Läs mer

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT-Handlingsplan för grundskolan Jag använder internet till att chatta med vänner kolla instagram, youtube och ibland kanske jag gör läxor på datorn, ipad,mobil

Läs mer

Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren

Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren SID 1 (7) Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren 2016-2018 Innehåll Vision... 2 Solna stads vision... 2 Barn och utbildningsförvaltningens vision... 2 Barn och utbildningsförvaltningens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-09-19 Dnr: 2013/248-UAN-009 Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se

Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-09-19 Dnr: 2013/248-UAN-009 Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-09-19 Dnr: 2013/248-UAN-009 Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

2013-01-23 Dnr: 2012/282-BaUN-101. Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se. Barn- och ungdomsnämnden

2013-01-23 Dnr: 2012/282-BaUN-101. Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se. Barn- och ungdomsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se Kopia till 2013-01-23 Dnr: 2012/282-BaUN-101 Barn- och ungdomsnämnden Beslut - Antagande av styrdokumentet "Beslut angående

Läs mer

IKT-Strategi BoU

IKT-Strategi BoU 2016/BUN 0154 IKT-Strategi BoU 2017-2020 2016-12-13 Tyresö kommun / 2016-12-13 2 (5) IKT strategi BoU 2017-2020 Forskningen inom området tyder på att en ökad IKT-användning i skolan ger en positiv effekt

Läs mer

Utredning om begränsning av användningen av parfymerade produkter inom den kommunala grundskolan - återrapport

Utredning om begränsning av användningen av parfymerade produkter inom den kommunala grundskolan - återrapport TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-08 Sida 1 (1) Diarienr GSN 2017/03003-1.3.7 Barn- och utbildningsförvaltningen Michael Fredqvist Epost: michael.fredqvist@vasteras.se Kopia till Verksamhetschefer grundskola

Läs mer

Dnr: 2013/544-BaUN-009. Bitte Henriksson - aa723 E-post: Barn och ungdomsnämnden

Dnr: 2013/544-BaUN-009. Bitte Henriksson - aa723 E-post: Barn och ungdomsnämnden Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2013-09-09 Dnr: 2013/544-BaUN-009 Barn och ungdomsnämnden Information- Strategier för ökat lärande med stöd

Läs mer

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen Handlingsplan för digitalisering PLAN fastställd av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt barn- och utbildningsnämnden Framtagen av utbildnings- och Datum x2018-09-18 Gäller 2017 2022 Ärendenr BUN

Läs mer

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd 2017-2019 för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Fastställd i kommunstyrelsen 2017-06-13 144 Innehållsförteckning

Läs mer

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Läsåret 2016-17 PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Bakgrund Den svenska skolan och även Pysslingens skolor står inför stora utmaningar. Alla elever når inte skolans mål och skillnaderna är många

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 80 IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020 (UN 2016.040) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Digitaliseringsstrategi för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Digitaliseringsstrategi för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2018-06-13 Sida 1 av 5 2017 kom Nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet,

Läs mer

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan Datum 2018/2019 Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan 2018/2019 Tidsperiod: 2018/2019 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever

Läs mer

IT-strategi för bättre lärande. Värdegrund. Utveckling & Lärande. Kompetens & Omvärld

IT-strategi för bättre lärande. Värdegrund. Utveckling & Lärande. Kompetens & Omvärld IT-strategi för bättre lärande Utveckling & Lärande Värdegrund Kompetens & Omvärld PYSSLINGEN SKOLORS IT-STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE 2016 1 BAKGRUND Den svenska skolan och även Pysslingen Skolor står inför

Läs mer

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats STOCKSÄTTERSKOLAN F - 6 skola Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats 320 elever varav 60 % med annat modersmål En mångkulturell skola som arbetar med ett språkutvecklande

Läs mer

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-13 Sida 1 (1) Diarienr GSN 2018/02536-1.3.4 Barn- och utbildningsförvaltningen Stefan Zangelin Epost: stefan.zangelin@vasteras.se Kopia till Verksamhetschef Grundskolenämnden

Läs mer

#allaskalyckas digital kompetens. It-strategi. för grundskola och grundsärskola

#allaskalyckas digital kompetens. It-strategi. för grundskola och grundsärskola #allaskalyckas digital kompetens It-strategi för grundskola och grundsärskola Barn - och utbildningsförvaltningen 2017 Innehåll Inledning... 2 Hallstahammar kommuns vision 2025... 2 Nationell it-strategi...

Läs mer

E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016

E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016 BARN- OCH TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-03-15 GSN-2013/111.159 1 (3) HANDLÄGGARE Steinmo, Conny Grundskolenämnden Conny.Steinmo@huddinge.se E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016 Förslag

Läs mer

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden DIARIENUMMER UN 2016.040 VALLENTUNA GYMNASIUM IT-plan 2017-2020 Antagen av utbildningsnämnden 2016-12-08 87 IT-plan 2017-2020 Innehåll IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020... 1 1 Inledande ord... 1 2

Läs mer

IKT-strategi

IKT-strategi 2010-03-31 IKT-strategi 2010-2013 Vision Alla elever och all personal har digital kompetens och tillhör landets mest kompetenta att använda IT i sin vardag IKT-strategi 2010-2013 I arbetet mot vår vision

Läs mer

IT vid Göteborgs universitet. Lars Hansen (CIO) Hans Larsson (IT-chef) P-O Rehnquist (Förvaltningschef)

IT vid Göteborgs universitet. Lars Hansen (CIO) Hans Larsson (IT-chef) P-O Rehnquist (Förvaltningschef) IT vid Göteborgs universitet Lars Hansen (CIO) Hans Larsson (IT-chef) P-O Rehnquist (Förvaltningschef) Göteborgs universitets organisation GU:s IT-stöd 2005 6 olika distansutbildningssystem 20 olika e-posttjänstsystem

Läs mer

Organisation för ett effektivt samarbete mellan IT-avdelning och verksamhet CAROLINA SANDERBERG IT-UTVECKLARE ALVESTA KOMMUN

Organisation för ett effektivt samarbete mellan IT-avdelning och verksamhet CAROLINA SANDERBERG IT-UTVECKLARE ALVESTA KOMMUN Organisation för ett effektivt samarbete mellan IT-avdelning och verksamhet CAROLINA SANDERBERG IT-UTVECKLARE ALVESTA KOMMUN VERKLIGHETEN Brist på utrustning Brist på väl anpassad teknisk infrastruktur

Läs mer

+1 (6) Krusboda skola. Lokal IT plan HT2013 VT2014

+1 (6) Krusboda skola. Lokal IT plan HT2013 VT2014 +1 (6) Krusboda skola Lokal IT plan HT2013 VT2014 +2 (6) En likvärdig skola IT planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Elever i behov av särskilt stöd ska garanteras

Läs mer

IT i skolan 2015 FRÅN TEKNIK TILL RESULTAT

IT i skolan 2015 FRÅN TEKNIK TILL RESULTAT IT i skolan 2015 FRÅN TEKNIK TILL RESULTAT Norge Sverige Förskola För- och grundskola Gymnasieskola Vuxenutbildning Vi styr mot kvalitet Attraktiva enheter Ändamålsenlig kvalitet väl rustade barn/elever/deltagare

Läs mer

IKT- och mediepedagogisk plan

IKT- och mediepedagogisk plan IKT- och mediepedagogisk plan Barn och unga Ödeshögs kommun 2014-2016 Bakgrund Vi lever i en digital värld. En värld som förändras hela tiden och där allting finns inom räckhåll. Överallt. Hela tiden.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar och arbetssätt ska alla verksamheter inom kommunen arbeta

Läs mer

Information om Merit projektet

Information om Merit projektet Information om Merit projektet 2007-10-03 Merit Medborgarportal Effektivisering Rationalisering med IT 2007-10-03 Mål Förutom de funktionella målen skall följande frågor beaktas löpande under projektet:

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-06-05 Dnr: 2015/660-UAN-665 Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se

Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-06-05 Dnr: 2015/660-UAN-665 Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-06-05 Dnr: 2015/660-UAN-665 Helena Larsson - bunhl01 E-post: helena.larsson@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

IKT-handlingsplan för Vallhovskolan

IKT-handlingsplan för Vallhovskolan IKT-handlingsplan för Vallhovskolan Inledning HT-13 gick Vallhovskolan in i kommunens 1-1 satsning och våra elever från åk.1 fick en egen dator. Satsningen på 1-1 är en del av kommunens strategi för ökad

Läs mer

Bilaga Översyn av den mobila förskoleverksamheten i Västerås stad

Bilaga Översyn av den mobila förskoleverksamheten i Västerås stad TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-25 Sida 1 (1) Diarienr FSN 2019/00120-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen John-John Ernstsson Epost: john-john.ernstsson@vasteras.se Kopia till "[Skriv text här]" Förskolenämnden

Läs mer

2014-05-30. IKT-strategi 2014-2018

2014-05-30. IKT-strategi 2014-2018 2014-05-30 IKT-strategi 2014-2018 Vision Alla elever och all personal har digital kompetens och tillhör landets mest kompetenta att använda IKT i sin vardag. IKT-strategi 2014-2018 I arbetet mot vår vision

Läs mer

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan PEDAGOGISK IT HANDLINGSPLAN 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan 2017 2018 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever är förmågan

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi UBN Genomlysning av studie- och yrkesvägledning

Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi UBN Genomlysning av studie- och yrkesvägledning uppnluf UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi 2016-03-21 UBN-2016-0861 Utbildningsnämnden Genomlysning av studie- och yrkesvägledning Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Programmering för samtliga elever från årskurs ett Motion (2016:39) av Johan Nilsson (M)

Programmering för samtliga elever från årskurs ett Motion (2016:39) av Johan Nilsson (M) Utlåtande 2016:168 RIV (Dnr 106-597/2016) Programmering för samtliga elever från årskurs ett Motion (2016:39) av Johan Nilsson (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2013/242-UAN-615 Teddy Söderberg - ax067 E-post:

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2013/242-UAN-615 Teddy Söderberg - ax067 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-02-26 Dnr: 2013/242-UAN-615 Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Dnr: 2015/465-GSN-023. Jan Lindblom E-post: Grundskolenämnden

Dnr: 2015/465-GSN-023. Jan Lindblom E-post: Grundskolenämnden Jan Lindblom E-post: jan.lindblom@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-02-12 Dnr: 2015/465-GSN-023 Grundskolenämnden Beslut -Etablering av arbetsplats skola- tillsättning av 6 tjänster som

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2015/205-UAN-614 Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post:

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2015/205-UAN-614 Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-03-13 Dnr: 2015/205-UAN-614 Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: haidi.baversten@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Att använda sig av medier

Att använda sig av medier Välkomna! Att använda sig av medier Bra fotbollsspelare- har bättre exekutiva funktioner: all information man tar in, bearbetar, förutser konsekvenserna av och tar beslut utifrån. Att inte befinna sig

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Underlag till presentation om. digitala nationella prov (presentationen kommer att uppdateras under hösten 2019)

Underlag till presentation om. digitala nationella prov (presentationen kommer att uppdateras under hösten 2019) Underlag till presentation om digitala nationella prov 2019-07-05 (presentationen kommer att uppdateras under hösten 2019) Sid 1 - Skolchef: Är din organisation redo att genomföra digitala nationella prov

Läs mer

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens.

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Datum 2009-03-09 1 (6) Krusboda skola Lokal IT-plan HT2009-VT2010 2 (6) En likvärdig skola IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Elever i behov av särskilt

Läs mer

Datum 2009-03-09 1 (17) IT-plan 2009-2013. Tyresö kommuns förskolor och skolor

Datum 2009-03-09 1 (17) IT-plan 2009-2013. Tyresö kommuns förskolor och skolor Datum 2009-03-09 1 (17) IT-plan 2009-2013 Tyresö kommuns förskolor och skolor 2 (17) 3 (17) Vision Barn, elever och personal i Tyresös skolor är 2013 med i framtiden och i världens centrum med hjälp av

Läs mer

Återrapport av uppdrag Krafttag mot sexuella trakasserier på skolor i Västerås

Återrapport av uppdrag Krafttag mot sexuella trakasserier på skolor i Västerås TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-17 Sida 1 (3) Diarienr GSN 2016/03848-1.4.2 Barn- och utbildningsförvaltningen Michael Fredqvist Epost: michael.fredqvist@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Återrapport

Läs mer

e-strategi i utbildningen

e-strategi i utbildningen 19 februari 2013 1 (6) e-strategi i utbildningen 2013-2016 Huddinge ska vara en av de tre bästa skol-it-kommunerna i länet. En verksamhet i takt med tiden Vision E-strategi i utbildningen i Huddinge ger

Läs mer

Läromedlen på Stockholms skolor

Läromedlen på Stockholms skolor Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-07-21 Handläggare Ann-Katrin Averstedt Telefon: 08-508 33 629 Till Utbildningsnämnden 2014-08-21 Läromedlen på Stockholms

Läs mer

IT-strategi för utbildningsverksamheten Övertorneå kommun

IT-strategi för utbildningsverksamheten Övertorneå kommun IT-strategi för utbildningsverksamheten Övertorneå kommun Varför en IT-strategi Dagens samhälle blir allt mer digitaliserat, olika tjänster i samhället blir digitaliserade och det är viktigt för utbildningsverksamheterna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för självskattning

It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för självskattning It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för Claes Johannesson Rektorsträff 23 maj 2014 It-strategi för ett bättre lärande med 12 målbilder 1 Förbättrad digital kompetens hos alla 1.1 Förtrogenhet

Läs mer

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren Plan för Förprojektering av modellskola 2012 Syfte Planen ska skapa möjligheter för projektering av en modellskola för att utvärdera funktionalitet av en-till-en-processen och genomförandet av en lärplattform.

Läs mer

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden Datum -04-10 1 (7) Dnr BIN /977:5 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden 2 (7) Innehållsförteckning 1 Årsprognos för nämndens driftsresultat... 3 2 Årsprognos för nämndens

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2013/14

Storvretaskolans IT-plan 2013/14 s IT-plan 2013/14 I det moderna samhället blir informationsteknik och datorer allt vanligare. Vi vill skapa förutsättningar för våra elever att lyckas i dagens samhälle och använder oss därför av IT i

Läs mer

Handlingsplan fö r skölutveckling med hja lp av digitala verktyg 1

Handlingsplan fö r skölutveckling med hja lp av digitala verktyg 1 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-10-27 1 (6) Handlingsplan fö r skölutveckling med hja lp av digitala verktyg 1 1 Underlag för denna handlingsplan är den av rektorerna framtagna handlingsplan för

Läs mer

IKT-plan Stocksunds RE

IKT-plan Stocksunds RE IKT-plan Stocksunds RE Läsåret 2018-2019 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för IT 2 Vad är IT och digital kompetens? 2 IT-mål 2 Nationella mål 2 Styrdokument för IT i Danderyds kommun

Läs mer

Jämförelseservice på webben

Jämförelseservice på webben TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Barn- och utbildningsförvaltningen 2014-09-19 Dnr: 2014/1004-UAN-009 Minna Avrin - ax071 E-post: minna.avrin@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Jämförelseservice

Läs mer

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg.

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg. 2013-09-01 It-plan NKC Lokal IT-strategi Nättrabyskolans övergripande målsättning med användandet av digitala verktyg är att förbereda våra elever inför framtida studier och arbetsliv. Samt vara väl förtrogna

Läs mer

IT-plan 2013-2015. Tjänsteutlåtande

IT-plan 2013-2015. Tjänsteutlåtande Sidan 1 av 6 Barn- och ungdomsnämnden IT-plan 2013-2015 Förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden föreslås godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till IT-plan 2013-2015 Sammanfattning Skolan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9724 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn j T gymnasiet Västerås belägen i Västerås kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9724 Tillsyn i IT

Läs mer

Skolornas IT-kostnader

Skolornas IT-kostnader UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2012-05-14 Handläggare: Agneta Steinbeck Telefon: 08-508 335 80 Till Utbildningsnämnden 2012-06-14 Svar på skrivelse från

Läs mer

Elevens digitala kompetens Nationell strategi och reviderad läroplan. E-post: Telefon:

Elevens digitala kompetens Nationell strategi och reviderad läroplan. E-post: Telefon: Elevens digitala kompetens Nationell strategi och reviderad läroplan E-post: niklas.svensson@grkom.se Twitter: @svenssonniklas Telefon: 0734-220428 Vad menar vi med digitalisering av skolan? Digitalisering

Läs mer

2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun

2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun 2015/16 Verksamhetsplan För Förskolan Trumpeten i Flens kommun Flens Kommun 2015-01-01 Innehållsförteckning Inledning... 2 Styrdokument... 2 Nationella mål... 2 Färdplan Flen 2014-17... 2 Strategidokumentet...

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN 2 (7) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 4 IT... 4 Sammanfattning... 7 LULEÅ KOMMUN 3 (7) Bakgrund Elever ska ha tillgång till

Läs mer

Fördjupad utredning av kostnader för konceptet: Ett digitalt lärverktyg per elev på grundskolan - reviderad upplaga

Fördjupad utredning av kostnader för konceptet: Ett digitalt lärverktyg per elev på grundskolan - reviderad upplaga Tjänsteskrivelse 2013-03-04 2013-03-27 (rev) BUN 2012.0599 Handläggare: Per Blom Barn- och utbildningsnämnden Fördjupad utredning av kostnader för konceptet: Ett digitalt lärverktyg per elev på grundskolan

Läs mer

IKT PLAN. Information kommunikation teknik. Barn och Familj

IKT PLAN. Information kommunikation teknik. Barn och Familj IKT PLAN Information kommunikation teknik Barn och Familj 2012 Inriktning IKT ska vara en naturlig del i förskolan och skolans pedagogiska utveckling. Modern IKT-utrustning ska vara verktyg för att nå

Läs mer

Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola

Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola 2019-2022 Förvaltning förskola och skola, Örebro kommun Örebro kommun 2019-06-03 Gn 1660/2019 orebro.se

Läs mer

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Projektet Matte i Πteå Syfte Syftet med det treåriga projektet Matte i Πteå är att utveckla och förbättra undervisningen i matematik för att öka alla elevers

Läs mer

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Bakgrund I dagens samhälle krävs det att alla har en hög kompetens när det gäller kommunikation och informationshantering. Enligt IT-strategin

Läs mer

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2018 samt plan för ekonomin åren 2019-2020 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över motionen Inför aktivt skolval i Västerås

Yttrande till kommunstyrelsen över motionen Inför aktivt skolval i Västerås TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-11-08 1 (1) GSN 2017/01561-1.7.1 Barn- och utbildningsförvaltningen Michael Fredqvist Epost: michael.fredqvist@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Grundskolenämnden Yttrande till

Läs mer

Förändrad organisation för studie- och yrkesvägledning

Förändrad organisation för studie- och yrkesvägledning UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Giggi Thomson Datum 2016-05-23 Diarienummer UBN-2016-0861 Utbildningsnämnden Förändrad organisation för studie- och yrkesvägledning Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

IT-strategi. Sida 1 (6)

IT-strategi. Sida 1 (6) Sida 1 (6) 2013-05-03 IT-strategi I en förskola och skola i världsklass är modern infrastruktur, hög tillgänglighet och hög digital kompetens självklarheter. Genom att it-verktygen används för lärande,

Läs mer

Strategi för barns och elevers lärande i en digital värld

Strategi för barns och elevers lärande i en digital värld Strategi för barns och elevers lärande i en digital värld Strategi Diarienummer: UF/2017:86 Dokumentet är beslutat av: Utbildningsnämnden Dokumentet beslutades den: 13 juni 2017 Dokumentet gäller för:

Läs mer

Digitalisering. Förstå uppdraget utifrån läroplanen

Digitalisering. Förstå uppdraget utifrån läroplanen Digitalisering Digitalisering är en del av samhället och utvecklingen går snabbt framåt.förskolan skall möta detta i sin undervisning. EU har listat åtta nyckelkompetenser för det livslånga lärandet, varav

Läs mer

Digitalisering av gymnasieskolan

Digitalisering av gymnasieskolan Digitalisering av gymnasieskolan - Nationell strategi och reviderad läroplan FRIST, 14 september 2018 Niklas Svensson, projektledare GR Regeringens strategi: För ett hållbart digitaliserat Sverige Nationella

Läs mer

Upphandling IT-drift. Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar. 2013-09-19 Mikael Lagergren, Stadsledningskontoret

Upphandling IT-drift. Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar. 2013-09-19 Mikael Lagergren, Stadsledningskontoret Upphandling IT-drift Outsourcing av IT erfarenheter och lärdomar Inflight information Stad från 990 6:e största kommunen 142 000 invånare 10 000 medarbetare Staden 7,7 miljarder Koncernen 11 miljarder

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Rapport skolutveckling och digitalisering

Rapport skolutveckling och digitalisering Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2016/360 GVN 2016/86 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 30 maj 2016 1 (7) Barn- och utbildningsnämnden/ Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Distansundervisning. Anna Anu Viik. tel +46(0)-737-00 35 33 anuviik@hotmail.com Twitter: @hueligen Facebook: Modersmål Sverige

Distansundervisning. Anna Anu Viik. tel +46(0)-737-00 35 33 anuviik@hotmail.com Twitter: @hueligen Facebook: Modersmål Sverige Distansundervisning Anna Anu Viik tel +46(0)-737-00 35 33 anuviik@hotmail.com Twitter: @hueligen Facebook: Modersmål Sverige Utmaningar! Grupperna är ofta heterogena! Modersmål är inte ett schemalagt

Läs mer

Förslag till Nationell strategi för skolans digitalisering

Förslag till Nationell strategi för skolans digitalisering Förslag till Nationell strategi för skolans digitalisering FRAMTAGET I SAMRÅD MED NATIONELLT FORUM FÖR SKOLANS DIGITALISERING, 2014 Innehåll Nuläge... 2 Vision 2020... 4 Elevernas lärande... 4 Professionens

Läs mer

Ramavtal itslearning för Folkhögskolor

Ramavtal itslearning för Folkhögskolor Ramavtal itslearning för Folkhögskolor Bakgrund I takt med att samhället utvecklas ställs allt högre krav på att man som Folkhögskola kan erbjuda en modern studiemiljö som svarar upp mot eleverna och lärarnas

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 2018-11-08 BSN 2018-326 Sid 1 av 7 Handläggare Titel: E-post: Ulla Wredle Kvalitetsutvecklare ulla.wredle@norrtalje.se Till Barn-och skolnämnden Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 Fördelning av statsbidraget

Läs mer

IKT-plan för lärande. Förskola, grundskola och grundsärskola. Härryda kommun 2011-2013

IKT-plan för lärande. Förskola, grundskola och grundsärskola. Härryda kommun 2011-2013 IKT-plan för lärande Förskola, grundskola och grundsärskola Härryda kommun 2011-2013 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Nulägesbeskrivning... 4 Digital teknik och infrastruktur... 5 Lärande... 6 Kommunikation

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

- Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande

- Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande - Den kollegiala kraften vid implementering av digitalt lärande Åsa Portelius Rektor Sickla skola Daniel Eklund Skolutvecklare/eMentor Nacka Sickla skola Liten skola som växer, snart treparallellig 500

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram rin Beslut Dnr 44-2015:9719 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Helsingborg belägen i Helsingborgs kommun Beslut 2 (8) Dnr

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9723 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Örebro belägen i Örebro kommun 2 (7) Tillsyn i IT gymnasiet Örebro har

Läs mer

Slutdatum: 2014-12-31

Slutdatum: 2014-12-31 PROJEKTPLAN 1 (7) 2011-08-20 Projektplan Projektnamn: En dator per elev i Ängelholm Startdatum: 2011-08-20 Slutdatum: 2014-12-31 Kort beskrivning av projektet: Alla elever i Ängelholms kommunala skolor

Läs mer

Inkludering av nyanlända och flerspråkiga elever. -hur gör vi i Motala kommun

Inkludering av nyanlända och flerspråkiga elever. -hur gör vi i Motala kommun Inkludering av nyanlända och flerspråkiga elever -hur gör vi i Motala kommun Carina Lund Susanna Asknert Motala Motala kommun 43 549 invånare vid årsskiftet 2017-2018 Nästan 4 000 arbetsställen Drygt

Läs mer

Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Bokslut 2018 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 GRUNDSKOLA - Eleverna kunskaper utvecklas

Läs mer

Kerstin Björkäng Wirehed

Kerstin Björkäng Wirehed Kerstin Björkäng Wirehed Från: Stig Hasselgård Skickat: den 21 mars 2014 08:15 Till: kgwillberg@gmail.com Kopia: Kerstin Björkäng Wirehed Ämne: Fråga om elevers datorer/surfplattor 2014-03- 2 3 Dnr Hej

Läs mer

Utredning om begränsning av användningen av parfymerade produkter inom den kommunala förskolan - återrapport

Utredning om begränsning av användningen av parfymerade produkter inom den kommunala förskolan - återrapport TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Sida 1 (1) Diarienr FSN 2017/00532-1.3.7 Barn- och utbildningsförvaltningen John-John Ernstsson Epost: john-john.ernstsson@vasteras.se Kopia till Verksamhetschef förskola Förskolenämnden

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Ver. 2015-03-24. Barn- och utbildningsförvaltningen. Samverkansdokument för deltagande i NT-utvecklarutbildning 2013-2016

Ver. 2015-03-24. Barn- och utbildningsförvaltningen. Samverkansdokument för deltagande i NT-utvecklarutbildning 2013-2016 Ver. 2015-03-24 Barn- och utbildningsförvaltningen Samverkansdokument för deltagande i NT-utvecklarutbildning 2013-2016 Bakgrund Skolverket har av regeringen fått i uppdrag att ansvara för utvecklingsinsatser

Läs mer

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se 2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615 Kopia till Uppdrag att föreslå organisation för elevhälsoarbetet och särskola Förslag

Läs mer

För skolutveckling och lärande. IT-strategi för skolan i Luleå. Barn- och utbildningsförvaltningen

För skolutveckling och lärande. IT-strategi för skolan i Luleå. Barn- och utbildningsförvaltningen 2017 2022 För skolutveckling och lärande IT-strategi för skolan i Luleå LULEÅ KOMMUN Dnr 1 (12) Barn- och utbildningsförvaltning Innehåll 1. Lärande och framtidstro 2 2. Inledning 3 3. Undervisning och

Läs mer

Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Inga-Britt Andersson (C) Deltar ej 70 Anna Strandh Proos (M) Göran Molin (S) Tjänstgörande ersättare

Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Inga-Britt Andersson (C) Deltar ej 70 Anna Strandh Proos (M) Göran Molin (S) Tjänstgörande ersättare 1(16) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3 kl.08.30 11.30.. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Inga-Britt Andersson (C) Deltar ej 70 Anna Strandh Proos (M) Göran

Läs mer

Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter

Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-08-29 Sida 1(2) Bun 94 Dnr 2017-000077 Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Återrapport av uppdrag gällande översyn av övergångar från förskola till förskoleklass. Förslag till beslut Förskolenämnden godkänner återrapporten.

Återrapport av uppdrag gällande översyn av övergångar från förskola till förskoleklass. Förslag till beslut Förskolenämnden godkänner återrapporten. TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Maj-Britt Neverland Epost: maj-britt.neverland@vasteras.se Kopia till Förskolenämnden Återrapport av uppdrag gällande översyn av övergångar från

Läs mer