Brf Springaren i Landskrona

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Springaren i Landskrona"

Transkript

1 20 augusti (9) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, LUND Tel Fax Organisationsnr , Säte Lund

2 20 augusti (9) Sammanfattning Den totala energianvändningen för var under 2007, kwh inkl fastighetselen, med en mot energiindex normalårskorrigerad förbrukning. Energiprestandan för fastigheten är 162 kwh/m² och år, vilket kan anses vara normal förbrukning. Förbrukningen för liknande fastigheter ligger normalt i intervallet kwh/m² och år enligt Boverkets beräkningsmodell. Med aktivering av föreslagna åtgärder kommer fastighetens energiprestanda att kunna förbättras från dagens 162 kwh/m² och år till 141 kwh/m² och år, motsvarande en energiminskning på 21 kwh/m² och år och en CO2 utsläppsminskning på 39 ton/år. 1 Bakgrund 1.1 Syfte Energideklarera byggnaden 1.2 Mål Att främja en effektiv energianvändning och en god inomhusmiljö i fastigheten och att ge förslag till lönsamma åtgärdsförslag för förbättrad energiprestanda. 1.3 Energideklarering Via en genomgång av förbrukningsstatistik och genom en besiktning (funktion/status) av byggnadens klimatskal och klimattekniska installationer, skapas ett underlag för att EVU ska kunna ta fram energieffektiva åtgärder. Dessa åtgärder, lämpliga och nödvändiga, syftar till att ge Er ett bättre inomhusklimat, lägre drift- och underhållskostnader och en säkrare funktion. EVU sammanställer besiktnings- och beräkningsresultaten i denna rapport, samt genererar den elektroniska energideklarationen som skickas in till Boverket, varav Ni också erhåller en kopia. Denna rapport kompletterar och fördjupar den lagstadgade rapporten. 1.4 Förutsättningar Väderlek Rådande väderförhållande var vid besiktningstillfället, den 19 augusti, halvklart- mulet väder, svag vind. Temperatur +18 ºC.

3 20 augusti (9) Tillgängligt underlag Uppgifter om uppmätt Atemp, samt uppgifter om fastighetens värme-, fastighetsel, varm- och kallvattenförbrukning för året Plan och konstruktionsritningar Besiktning Besiktningsman: Jonas Helmfrid Oberoende energiexpert: Claus Holten, Gunnar Jönsson HSB Ackrediterat kontroll organ: EVU AB ackrediterings nr Swedac Stickprov Ett urval av 8 lägenheter, har blivit besiktigade (lägenhetsnummer 13,28,78,98,122,159,199 och 217). 2 Beskrivning av fastigheten 2.1 Allmänt Byggår: 1970(uppgift lantmäteriverket) Adress: Löpargatan 4-32 Ägare: Hsb i Landskrona Användning: I huvudsak bostäder BOA: m² LOA: 400 m² Atemp: m² (Uppmätt Atemp) Antal lägenheter: 224 st Antal lokaler: 0 st Antal byggnader: 16 st Konstruktion: Betongelement Fönster: 2-glas (lågenergi) Grundläggning: Platta på mark Ventilation: Mekanisk frånluft Uppvärmningssätt: Fjärrvärme Övrigt: - är en fastighet som allmänt kännetecknas av ordning och reda. 2.2 Energianvändning Total energianvändning för fastigheten uppgick till kwh, för året 2007, med en mot Energiindex normalårskorrigerad värmeförbrukning.

4 20 augusti (9) 2.3 Uppvärmning Av den totala energianvändningen för fastigheten, utgör kwh den del som går åt för att balansera transmissions- och ventilationsförlusterna. Omräknat till energi per Atemp. blir det specifika värmebehovet 117 kwh/m² och år. Värdena är normalårskorrigerade. Energiåtgången för tappvarmvattenproduktionen är inte medräknad. Det specifika värmebehovet är normalt i Er fastighet. 2.4 Varmvatten Den totala energin för varmvattenanvändningen är beräknad till kwh, vilket motsvarar en specifik varmvattenanvändning på 31 kwh/m² och år. Värdet är framtaget med utgångspunkt från kallvattenförbrukningen, som år 2007 uppgick till m³. Energianvändningen har fördelats med hänsyn till Atemp. Enligt uppgift bereddes 10669,8 m³ av tappvattnet under 2007 till tappvarmvatten. Vattenanvändningen i Er fastighet kan anses vara något hög. 2.5 Fastighetsel Fastighetselen är den el som bl.a. används till fläktar, pumpar, och trappbelysning m.m. Förbrukningen av fastighetsel i denna fastighet uppgick 2007 till kwh. Detta motsvarar 15 kwh/m² och år. I begreppet fastighetsel ingår inte elen för tvätt och torkning av tvätt. Därför har denna del schablonmässigt räknats ifrån i våra beräkningar. Er förbrukning av fastighetsel kan anses vara normal. 2.6 Energiprestanda Med kännedom om energianvändningen för uppvärmnings- och tappvarmvattenproduktionen, samt fastighetselen och byggnadens Atemp. kan energiprestandan beräknas. Energiprestandan för är 162 kwh/m² och år. 2.7 Slutsats energi Enligt Boverkets beräkningsmodell har Er fastighet en totalförbrukning som kan anses vara normal. Intervallet för liknande fastigheter i Er klimatzon bör enligt beräkningsmodellen ligga mellan kwh/m² och år. Det som sticker ut en aning i Er fastighets energianvändning, är den energi som används för tappvarmvattenproduktionen.

5 20 augusti (9) 3 Beskrivning av tekniksystemet 3.1 Värme Fastigheten får sin uppvärmning tillgodosedd från fjärrvärmenätet. Värmen från fjärrvärmenätet växlas över i växlare och fördelas ut i de sexton byggnaderna. De båda undercentralerna är placerade i anslutning till garagelängorna. UC1 i garagelänga norr och UC2 i garagelänga söder. Distributionsnätet för radiatorkretsen är vattenburen. 3.2 Ventilation Lägenheterna är ventilerade med hjälp av mekanisk frånluftsventilation. De takplacerade fläktarna skapar ett undertryck i fastigheten. Friskluften tas in via spaltventiler i sov- och vardagsrum. Den förbrukade frånluften tas ut via don i kök och våtutrymmen. 3.3 Tappvarmvatten Tappvarmvattensystemet är ett s.k. VVC - system. Uppmätta varmvattentemperaturer i de bägge undercentralerna var vid besiktningstillfället 58,8 respektive 54,0 ºC (VVC-temperaturen före värmeväxlarna var 46,7 och 47,4 C). Rekommenderad temperatur i en genomströmningsberedare är 55 ºC. Lägsta temperaturnivån bör ej understiga 50ºC i VVC-kretsen. Denna temperaturgräns är satt för att undvika legionellatillväxt i systemet.

6 20 augusti (9) 4 Besiktning av teknikutrymmen och lägenheter 4.1 Undercentralerna Undercentral 1 Undercentral 1 är belägen i den norra änden av garagelänga norr och betjänar byggnaderna på adresserna Löpargatan Värmecentralen är från början av 70-talet och styrs via en reglercentral med samma datering. Följande noteringar gjordes: Reglerventilen på VVC-kretsen är överdimensionerad. Kvs-värde 5. Risken är att man kan få pendlande tappvarmvattentemperaturer. Denna temperaturpendling påverkar både komforten och energibehovet för varmvattenproduktionen på ett negativt sätt Reglerventilen på VVC-kretsen var nästan konstant öppen till 75% under tiden då undercentralen besiktigades Värmeväxlaren på VVC-kretsen läcker VVC-temperatur, som uppmättes med anliggningsgivare, var låg (46,7 ºC) Packboxen på reglerventilen för radiatorkretsen har tidigare läckt, vilket har resulterat i att reglerventilhuset är kraftigt korroderat Det statiska trycket på radiatorkretsen är för högt ställt. Lämpligt värde är ca 12 mvp. Kall- respektive varmvattenledningarna i anslutning till värmeväxlaren är felmärkta Undercentral 2 Undercentral 2 är belägen i den södra änden av garagelänga söder och betjänar byggnaderna på adresserna Löpargatan Värmecentralen är från början av 70-talet och styrs via en reglercentral med samma datering. Följande noteringar gjordes: Reglerventilen på VVC-kretsen är överdimensionerad. Kvs-värde 5. Risken är att man kan få pendlande tappvarmvattentemperaturer. Denna temperaturpendling påverkar både komforten och energibehovet för varmvattenproduktionen på ett negativt sätt VVC-temperaturen var låg 47,4 ºC Det statiska trycket på radiatorkretsen är för högt ställt. Lämpligt värde är ca 12 mvp

7 20 augusti (9) 4.2 Ventilation Ventilationen i fastigheten består av mekanisk frånluftsventilation. Under besiktningen gjordes ingen närmare utredning rörande luftflödena i lägenheterna. Det konstaterades att friskluften togs i via spaltventiler i ovankant av fönsterna i vardagsrum och sovrum och att överluftsspalter finns i badrumsdörrarna. Frånluften tas ut via kontrollventiler i våtutrymmen och kök. Strömförbrukningen mättes stickprovs vis för att få fram ett värde på fläktarnas dimensionerande effektbehov. 4.3 Tvättstugor Totalt åtta tvättstugor betjänar de boende i fastigheten. Tvättmaskinsbeståndet utgörs av två varm och kallvattenanslutna maskiner i respektive tvättstuga. Torkningen av tvätt sker med hjälp av torktumlare och torkskåp. Utan anmärkning. 4.4 Lägenheter Ett representativt urval av åtta lägenheter, har blivit besiktigade (lägenhetsnummer 13,28,78,98,122,159,199 och 217). Allmänt kan sägas om lägenheterna att de är utrustade med engreppsblandare i både badrum och kök. Badrummen är överlag utrustade med snålspolande wc-stolar. Fönsterna är av tvåglas energifönster och i gott skick. Radiatorerna i fastigheten är i huvudsak panelradiatorer och saknar termostatventiler. På grund av rådande väderlek kunde inte några rättvisande rumstemperaturer mätas upp. Därför kan jag inte avgöra om innetemperaturen i Er fastighet är normal eller ej. Värt att nämna är dock att en grads temperatursänkning motsvarar en värmebesparing på mellan 5-7%.

8 20 augusti (9) 5 Kostnadseffektiva åtgärdsförslag 5.1 Injustering av värmesystemet Åtgärd Injustering av värmesystemet Investering kr Årlig energibesparing kwh Payoff-tid 1,2 år * Beskrivning I samband med åtgärdsförslagen under rubrik 6.1 och 6.2 bör värmesystemet injusteras. En injustering säkerställer en optimal och balanserad funktion i hela systemet. * I beräkningarna har ett fjärrvärme pris på 0,56 kr/kwh använts. 6 Övriga åtgärdsförslag 6.1 Tilläggsisolering av vindbjälklaget I samband med en renovering av takbeläggningen bör föreningen även se över möjligheten att tilläggsisolera vindbjälklaget. En tilläggsisolering på 100 mm skulle motsvara energibesparingar i storleksordningen kwh/år. 6.2 Byt ut värmecentralerna De båda värmecentralerna har uppnått sin tekniska livslängd och bör därför bytas ut. I samband med bytet bör även de gamla radiatorpumparna ersättas med nya energieffektiva, tryckstyrda pumpar. 6.3 Höj VVC-temperaturerna VVC-temperaturer som understiger 50 C utgör en ökad risk för legionella. Vid besiktningen visade temperaturmätningar att VVC-temperaturen i Er fastighet understeg detta gränsvärde.

9 20 augusti (9) 6.4 Närvarostyrning av trappbelysningen Tre armaturer med 2*18W T8 lysrör i varje trappuppgång, som står och brinner 24 timmar om dygnet innebär en årlig elenergiförbrukning på nästan kwh. Utred möjligheten att ersätta de gamla T8 armaturerna mot nya energieffektivare T5 armaturer med närvarostyrning. 7 Slutsats åtgärdsförslag Om åtgärdsförslagen under rubrik fem aktiveras, kommer fastighetens energiprestanda att kunna minskas från dagens 162 kwh/m² och år till 141 kwh/m² och år. Detta motsvarar en minskning på 21 kwh/m² och år. Den minskning av energibehovet som åstadkoms vid ett genomförande av ovanstående förslag, resulterar även i en CO2 utsläppsminskning motsvarande 39 ton/år. 8 Underhållsplan Rensning av ventilationskanaler samt OVK-besiktning finns upptaget Byte av radiatorventiler är inplanerat i UH-planen 2008, injustering finns ej medtaget förrän Dessa två åtgärder bör utföras i ett sammanhang för att få avsedd effekt. Beträffande undercentralerna finns renovering av värmeväxlare planerat till 2010/2012 samt Vissa pumpar byts 2008, expansionskärl Byte styrutrustning finns överhuvudtaget ej med i UH-planen. Med tanke på utrustningens ålder är det motiverat att undersöka om man skall ta ett större samlat grepp och byta utrustningen redan nu.

Brf Linden i Landskrona

Brf Linden i Landskrona 27 augusti 2008 1(7) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund

Läs mer

Brf. Södergården i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan

Brf. Södergården i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan Brf. Södergården Jonas Helmfrid Projekt nr: 100 996,015 Typ av dokument 6 augusti 2008 1(8) Brf. Södergården i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Sammanfattning Den totala

Läs mer

Brf. Trekanten i Landskrona

Brf. Trekanten i Landskrona 26 maj 2008 1(8) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund 26

Läs mer

Brf Spelmansgården i Landskrona

Brf Spelmansgården i Landskrona 26 augusti 2008 1(8) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund

Läs mer

Brf. Viljan i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan

Brf. Viljan i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan 2 juni 2008 1(7) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund 2 juni

Läs mer

Brf Freja i Landskrona

Brf Freja i Landskrona 30 oktober 2008 1(8) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund

Läs mer

Brf Runstenen i Landskrona

Brf Runstenen i Landskrona Datum 2009-01-21 1(7) i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte Lund

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Årnäs 2:24 Utgåva 1:1 2015-03-27 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Årnäs 2:24 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. Brf Tidplanen. EVU Energi & VVS Utveckling AB. Brf Tidplanen. Haninge Ålsta 3:119. Anders Granlund

Energideklaration. Brf Tidplanen. EVU Energi & VVS Utveckling AB. Brf Tidplanen. Haninge Ålsta 3:119. Anders Granlund Typ av Energideklaration 2009-04-06 Anders Granlund 1(8) Projekt nr: 101694,000 Haninge Ålsta 3:119 Anders Granlund Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 Organisationsnr 556471-0423,

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Kalvsvik 11:453

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Kalvsvik 11:453 Utgåva 1:1 2014-11-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Kalvsvik 11:453 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energianalys/Energideklaration

Energianalys/Energideklaration Energianalys/Energideklaration Unik identifikation: 130930-01 Ägarens namn: Per Rynning Fastighetsbeteckning: Ambjörntorp 2:67 Adress: Syrenvägen 7 Postadress: 521 74 GUDHEM Telefonnummer: 0735-883170

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5 Utgåva 1:1 2012-06-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Riddaretorp 1:5 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: Sångkören 158 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-05-24 Byggnadens adress: Basvägen 59 931 46 Skellefteå Utetemperatur: 11 C Expert:

Läs mer

Brf Sågen i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan

Brf Sågen i Landskrona. Energideklaration ett samarbete mellan Datum 2010 1(7) Brf Sågen i Landskrona Energideklaration ett samarbete mellan Landskrona och Annedalsvägen 9, 227 64 LUND Tel 046-19 28 00. Fax 046-32 00 39 www.evu.se Organisationsnr 556471-0423, Säte

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: HAVSDJUPET 4 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-04-01 Byggnadens adress: Torsdaggränd 8 30253 Halmstad Utetemperatur: 0 C Expert:

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Villa

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Villa ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Villa Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: EDSALA 5:319 Besiktningsuppgifter Datum: 2012-03-02 Byggnadens adress: LINGONVÄGEN 33 64793 MARIEFRED Utetemperatur: 5 C Besiktningstekniker/ort:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vadstena 1:126

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vadstena 1:126 Utgåva 1:1 2012-08-10 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vadstena 1:126 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: LOGEN 5 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-01-25 Byggnadens adress: TALGOXEGATAN 10 70348 ÖREBRO Utetemperatur: 3 C Expert: Marcus

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Laxen 4

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Laxen 4 Utgåva 1:1 2014-07-09 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Laxen 4 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE ENERGIDEKLARATION

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: REPHULT 1:6 Besiktningsuppgifter Datum: 2014-09-08 Byggnadens adress: REPHULT 3 34374 LIATORP Utetemperatur: 15 C Besiktningstekniker/ort:

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: STORMHATTEN 6 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-02-24 Byggnadens adress: SKYTTEGATAN 6 76142 NORRTÄLJE Utetemperatur: 4 C Expert:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Lygnesta 2:11 Utgåva 1:1 2012-05-11 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Lygnesta 2:11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: KYRKBYN 136:1 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-03-12 Byggnadens adress: VADSTENAGATAN 50 41871 GÖTEBORG Utetemperatur: 5 C Expert:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vallentuna-Nyby 1:302

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vallentuna-Nyby 1:302 Utgåva 1:1 2012-08-13 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vallentuna-Nyby 1:302 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Mjölorp 1:10

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Mjölorp 1:10 Utgåva 1:1 2014-03-07 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Mjölorp 1:10 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: SILLEN 9 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-05-22 Byggnadens adress: STOCKBERGSVÄGEN 28 12552 ÄLVSJÖ Utetemperatur: 9 C Expert: Peter

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 5:9.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 5:9. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Östhammar Öregrund 5:9 Byggnadens adress Höjdvägen 10 74243 Öregrund Datum 2016-04-28 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Börje Åkerby 1:14.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Börje Åkerby 1:14. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Börje Åkerby 1:14 Byggnadens adress Börje Åkerby 207 75592 Uppsala Datum 2016-05-09 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: APOLLO 11 Besiktningsuppgifter Datum: 2014-09-29 Byggnadens adress: HERMESVÄGEN 7 98144 KIRUNA Utetemperatur: 3 C Expert: Fredrik

Läs mer

Kontrollrapport Energibesiktning

Kontrollrapport Energibesiktning PO Nordquist Fastighet & Energi AB Kontrollrapport Energibesiktning Datum 2016-03-31 Sammanställning av energideklaration GENE 12:4 PO Nordquist Fastighet och Energi AB Sikelvägen 10, 894 30 Själevad Tel

Läs mer

Energianalys/Energideklaration

Energianalys/Energideklaration Energianalys/Energideklaration Unik identifikation: 131007-02 Ägarens namn: Alice Johansson Fastighetsbeteckning: Nyckelpigan 4 Adress: Bestorpsgatan 26 Postadress: 521 30 FALKÖPING Ackrediterat företag:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Jönninge 4:9

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Jönninge 4:9 Utgåva 1:1 2015-01-08 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Jönninge 4:9 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration - Villa. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Uppdragsgivare

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration - Villa. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Uppdragsgivare ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration - Villa Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: LILLA VRETA 3:11 Adress: VRETA BY 7 Uppdragsgivare 64061 STALLARHOLMEN Byggnadsägare: ÖDMARK, ANDERS Besiktningsuppgifter

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fole Ausarve 1:15

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fole Ausarve 1:15 Utgåva 1:1 2012-03-27 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fole Ausarve 1:15 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energianalys/Energideklaration

Energianalys/Energideklaration Energianalys/Energideklaration Unik identifikation: 131028-01 Ägarens namn: Tore Danielsson Fastighetsbeteckning: Odensberg 5:3 Adress: Valabergsvägen 20 Postadress: 521 92 FALKÖPING Telefonnummer: 0515-728167

Läs mer

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10

Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Energideklaration av fastigheten Umeå Sparrisen 17 Hönsbärsvägen 10 Datum 2016-01-22 Energiexpert Linus Sandström Besiktningsdatum 2016-01-21 Rapport: Villauppgifter Fastighet Umeå Sparrisen 17 Kalkylerna

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 103:3.

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration villa. Fastighetsbeteckning. Byggnadens adress. Datum. Energiexpert. Östhammar Öregrund 103:3. ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration villa Fastighetsbeteckning Östhammar Öregrund 103:3 Byggnadens adress Västergatan 54 74242 Öregrund Datum 2016-06-09 Energiexpert Peter Sundmark Sammanfattning PS Energideklaration

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration - Villa. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Uppdragsgivare

ÅTGÄRDSRAPPORT. Energideklaration - Villa. Besiktningsuppgifter. Byggnadsuppgifter. Uppdragsgivare ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration - Villa Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: TORSLUNDA 4:1 Adress: KYRKGATAN 1 Uppdragsgivare 38695 FÄRJESTADEN Byggnadsägare: EGENDOMSNÄMNDEN VÄXJÖ STIFT Besiktningsuppgifter

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Håvra 6:16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Håvra 6:16 Utgåva 1:1 2012-05-10 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Håvra 6:16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fanna 30:7

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fanna 30:7 Utgåva 1:1 2012-05-11 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fanna 30:7 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 216 20

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 216 20 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 419265 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Malmö Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Trådskivlingen 12 Husnummer 1 Adress Örtoftagatan 62 Prefix

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Slipsen 20

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Slipsen 20 Utgåva 1:1 2014-04-15 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Slipsen 20 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Innertavle 14:4

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Innertavle 14:4 Utgåva 1:1 2013-07-16 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Innertavle 14:4 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Beckasinen 11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Beckasinen 11 Utgåva 1:1 2012-04-16 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Beckasinen 11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ösbyholm 1:143

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ösbyholm 1:143 Utgåva 1:1 2012-05-09 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Ösbyholm 1:143 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Sätuna 3:126

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Sätuna 3:126 Utgåva 1:1 2014-05-06 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Sätuna 3:126 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Besiktningsrapport Ellene 13:1

Besiktningsrapport Ellene 13:1 Besiktningsrapport Ellene 13:1 Handläggarens kommentarer: Energiprestanda Energiförbrukning som går till uppvärmning 184 KWh/m² 15217 KWh/år Besiktning utförs i syfte att hitta kostnadseffektiva åtgärdsförslag.

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Visby Vintergatan 2

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Visby Vintergatan 2 Utgåva 1:1 2012-05-23 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Visby Vintergatan 2 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fristads Prästgård 1:73

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fristads Prästgård 1:73 Utgåva 1:1 2012-06-07 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fristads Prästgård 1:73 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Livered 1:247

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Livered 1:247 Utgåva 1:1 2012-08-06 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Livered 1:247 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Backagärde 4:1. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528)

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Backagärde 4:1. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Energirapport med Energitips Datum för besiktning: 2016-05-17 Fastighetsbeteckning: Backagärde 4:1 Adress/ort: Backagärde / Fristad Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Höja Byaväg 68, 262 93 Ängelholm Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1847 Energideklarations-ID: 701636

ENERGIDEKLARATION. Höja Byaväg 68, 262 93 Ängelholm Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1847 Energideklarations-ID: 701636 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Höja Byaväg 68, 262 93 Ängelholm Ängelholms kommun Nybyggnadsår: 1847 Energideklarations-ID: 701636 Energiprestanda: 222 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Bräcke 12:9

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Bräcke 12:9 Utgåva 1:1 2014-05-05 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Bräcke 12:9 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vibrafonen 2

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vibrafonen 2 Utgåva 1:1 2015-03-24 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vibrafonen 2 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 378334 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Kristianstad Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Degeberga 117:7 Egna hem (småhus) som skall deklareras

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Hamburgsund 3:159

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Hamburgsund 3:159 Utgåva 1:1 2014-07-03 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Hamburgsund 3:159 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 81195

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 81195 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 413354 Byggnaden - Identifikation Län Gävleborg Kommun Sandviken Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Kalltjärn 1:38 Husnummer 1 Adress Ockelbovägen 64 Prefix

Läs mer

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2016-02-11. Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256. Lerviksvägen 108 / Åkersberga

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2016-02-11. Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256. Lerviksvägen 108 / Åkersberga Energirapport villa Datum för besiktning: 2016-02-11 Fastighetsbeteckning: Lervik 1:256 Adress/ort: Lerviksvägen 108 / Åkersberga Besiktigad av (certnr): Zanel Skoro (5204) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Postassistenten 6

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Postassistenten 6 Utgåva 1:1 2015-03-13 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Postassistenten 6 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ekbacken 3:16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ekbacken 3:16 Utgåva 1:1 2015-08-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Ekbacken 3:16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Konduktören 2

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Konduktören 2 Utgåva 1:1 2012-05-02 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Konduktören 2 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Uppsala Gottsunda 22:16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Uppsala Gottsunda 22:16 Utgåva 1:1 2012-06-11 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Uppsala Gottsunda 22:16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 10 februari 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087)

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 10 februari 2016. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 10 februari 2016 Adress/ort: Ramels v 11, Hököpinge Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer AB Denna rapport

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: LOCKETORPS-LARSTORP 2:1 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-08-12 Byggnadens adress: LOCKETORP FURUTORP 54015 VÄRING Utetemperatur:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Brage 70

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Brage 70 Utgåva 1:1 2012-04-04 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Brage 70 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE ENERGIDEKLARATION

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Näset 90:3

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Näset 90:3 Utgåva 1:1 2014-04-22 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Näset 90:3 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Paragrafen 16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Paragrafen 16 Utgåva 1:1 2012-05-28 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Paragrafen 16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 363127 Byggnaden - Identifikation Län Gotland Kommun Gotland Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Lärbro Norrvange 1:101 Egna hem (småhus) som skall deklareras

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Kårsta-Rickeby 1:12

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Kårsta-Rickeby 1:12 Utgåva 1:1 2015-02-09 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Kårsta-Rickeby 1:12 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Skulltorp 1:489

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Skulltorp 1:489 Utgåva 1:1 2012-06-12 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Skulltorp 1:489 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration av fastigheten Umeå Röbäck 30:30 Grusåsvägen 13

Energideklaration av fastigheten Umeå Röbäck 30:30 Grusåsvägen 13 Energideklaration av fastigheten Umeå Röbäck 30:30 Grusåsvägen 13 Datum 2015-02-09 Energiexpert Linus Sandström Besiktningsdatum 2015-02-04 Rapport: Villauppgifter Fastighet Umeå Röbäck 30:30 Kalkylerna

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: KUNGSLADUGÅRD 71:13 Besiktningsuppgifter Datum: 2015-12-18 Byggnadens adress: SOLLIDSGATAN 8 41476 GÖTEBORG Utetemperatur: 8 C Expert:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 152 59

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 152 59 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.1 577417 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Södertälje Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Glasberga 1:16 Husnummer 3 Adress Glasberga Gård Prefix

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 295196 Byggnaden - Identifikation Län Jämtland Kommun Ragunda Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Stugubyn 4:94 Egna hem (småhus) som skall deklareras inför

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Halmstad Fammarp 2:43

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Halmstad Fammarp 2:43 Utgåva 1:1 2012-08-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Halmstad Fammarp 2:43 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. Organisationsnummer 725000-4707. Postnummer 600 06. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus)

Energideklaration. Organisationsnummer 725000-4707. Postnummer 600 06. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus) Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 44411 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Vilbergen Box 901 Organisationsnummer 72000-4707 00 0 Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer Utländsk adress

Läs mer

Energideklaration. Postnummer 63102. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer 0707924551. gfedc Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning

Energideklaration. Postnummer 63102. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer 0707924551. gfedc Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning Energideklaration Version: Dekl.id: 1.4 82181 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSB Brf Slagtäppan, Eskilstuna Adress c/o HSB, Box 29 Personnummer/Organisationsnummer

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Trä 1472, 268 72 Teckomatorp Svalövs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1879 Energideklarations-ID: 619632

ENERGIDEKLARATION. Trä 1472, 268 72 Teckomatorp Svalövs kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1879 Energideklarations-ID: 619632 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Trä 1472, 268 72 Teckomatorp Svalövs kommun Nybyggnadsår: 1879 Energideklarations-ID: 619632 Energiprestanda: 101 /m² och år Energideklarationen i sin helhet finns hos

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Orsak vid felrapport. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 312183 Byggnaden - Identifikation Län Östergötland Kommun Norrköping Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Tordyveln 1 Egna hem (småhus) som skall deklareras

Läs mer

Energideklaration 716443-9601. Postnummer. Egen beteckning. X-koordinat 6399262,909. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration 716443-9601. Postnummer. Egen beteckning. X-koordinat 6399262,909. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version 1.3 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Hsb:s Brf Albert i Göteborg Personnummer/Organisationsnummer 716443-9601 Adress c/o Tony Dahl, Östra Skansgatan 8A Postnummer

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Glanshammarsgatan 185, 124 72 Bandhagen Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1962 Energidekarations-ID: 589114

ENERGIDEKLARATION. Glanshammarsgatan 185, 124 72 Bandhagen Stockholms stad. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1962 Energidekarations-ID: 589114 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Glanshammarsgatan 185, 124 72 Bandhagen Stockholms stad Nybyggnadsår: 1962 Energidekarations-ID: 589114 Energiprestanda: 123 /m² och år Energideklarationen i sin helhet

Läs mer

Energideklarationsrapport

Energideklarationsrapport Energideklarationsrapport Fastighetsbeteckning: Rud 89:27 Adress: Lonsegårdsvägen 17, Västra Frölunda Uppvärmd golvyta (A temp): 128 m 2, byggår 1977. Värmesystem: Direktverkande el, radiatorer. Ventilation:

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Uppeby 4:3

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Uppeby 4:3 Utgåva 1:1 2014-08-14 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Uppeby 4:3 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 304434 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Bengtsfors Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vättungen 1:247 Egna hem (småhus) som skall

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 361629 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Höganäs Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Eric Ruuth 3 Egna hem (småhus) som skall deklareras inför

Läs mer

Energibesiktningsrapport Byggnadens potential

Energibesiktningsrapport Byggnadens potential Energibesiktningsrapport Byggnadens potential Spårhaga 2:106, Kungsbacka Sjölyckevägen 17 2015-10-01 Actava AB Godkänd för F-skatt Polygonvägen 15 Tfn 0771-322 322 Säte Stockholm energideklaration@eminenta.se

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Viggbyholm 93:12

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Viggbyholm 93:12 Utgåva 1:1 2012-04-30 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Viggbyholm 93:12 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. Postnummer 63102. gfedc Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. Postnummer 63102. gfedc Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 1.3 490 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSB Brf Nordmannen, c/o HSB, Box 29 Land E-postadress Personnummer/Organisationsnummer

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 453150 Byggnaden - Identifikation Län Uppsala Kommun Uppsala Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Rasbo-Hovgården 1:3 Husnummer 1 Adress Rasbo-Hovgården

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 19248

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Orsak till avvikelse Adressuppgifter är fel/saknas nmlkj Postnummer 19248 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 480450 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Sollentuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Södersättra 3:41 Husnummer 1 Adress Stormansvägen

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 514874 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Sollentuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vinskänken 1 Husnummer 1 Adress Soldatvägen 19 Prefix

Läs mer

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration

ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration ÅTGÄRDSRAPPORT Energideklaration Byggnadsuppgifter Fastighetsbeteckning: FOTÖ 1:293 Besiktningsuppgifter Datum: 2016-06-03 Byggnadens adress: SÖÖ 30 47545 FOTÖ Utetemperatur: 24 C Expert: Liselotte Larsson

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Jordbron 4

Energideklaration. gfedcb Egna hem (privatägda småhus) Egen beteckning. Jordbron 4 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.1 559768 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Trollhättan Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Jordbron 1:8 Husnummer 1 Adress Jordbron 4

Läs mer

Energideklaration. Organisationsnummer 716409-7201. Postnummer 50631. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus)

Energideklaration. Organisationsnummer 716409-7201. Postnummer 50631. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus) Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 447540 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn HSBs Brf Erikslund i Erikslundsgatan 10 Organisationsnummer 716409-7201 Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Strövelstorpsvägen 52, 262 70 Strövelstorp Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1924 Energideklarations-ID: 611051

ENERGIDEKLARATION. Strövelstorpsvägen 52, 262 70 Strövelstorp Ängelholms kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1924 Energideklarations-ID: 611051 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Strövelstorpsvägen 52, 262 70 Strövelstorp Ängelholms kommun Nybyggnadsår: 1924 Energideklarations-ID: 611051 Energiprestanda: 95 /m² och år Energideklarationen i sin

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305

ENERGIDEKLARATION. Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305 Energiprestanda: 132 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energibesiktningsrapport Byggnadens potential

Energibesiktningsrapport Byggnadens potential Energibesiktningsrapport Byggnadens potential Snöflingan 4, Stockholm Lilla Västerbron 6, Stockholm Reza Tehrani Täby 2012-09-05 Actava AB Godkänd för F-skatt Polygonv 15 Tfn 0771-322 322 Säte Stockholm

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vallentuna-Nyby 1:92

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vallentuna-Nyby 1:92 Utgåva 1:1 2012-06-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vallentuna-Nyby 1:92 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration 716460-2307. Postnummer. E-postadress Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Egen beteckning. X-koordinat 6580475.224.

Energideklaration 716460-2307. Postnummer. E-postadress Telefonnummer Mobiltelefonnummer. Egen beteckning. X-koordinat 6580475.224. Energideklaration Version.2 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Signalpatrullen 8 Personnummer/Organisationsnummer 76460-2307 Adress Rålambsvägen 27 Postnummer 259 Postort E-postadress

Läs mer

Energideklaration. Organisationsnummer 769618-7520. Postnummer 122 49. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus)

Energideklaration. Organisationsnummer 769618-7520. Postnummer 122 49. Land Telefonnummer Mobiltelefonnummer. gfedc Egna hem (privatägda småhus) Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 482714 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Ägarens namn Brf Geringslådan Lingvägen 122, Majrovägen 1-3-5 Organisationsnummer 769618-7520 122 49 Land Telefonnummer

Läs mer