DomarNytt. Trött i benen? Är Du i riskzonen? D. Vad gör en tidtagare? a en titt på detta YouTube klipp. Mars 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DomarNytt. Trött i benen? Är Du i riskzonen? D. Vad gör en tidtagare? a en titt på detta YouTube klipp. Mars 2013"

Transkript

1 Mars 2013 DomarNytt NR 10 SÄSONG 12/ Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Flera domare har inte lyckats uppfylla kvoten på 2 tävlingar på 13 månader och nu förlorat sin licens under våren Domare i riskzonen är markerad på vår sida under Domarlistor/Domarkontroll. Här hittar ni även Förklaring till Domarkoll. Föreningar som har domare i riskzonen under kommande tid är ARA, FKC, LjFK, FFF, ÄFK, KF99, AFC, WFF. Lindholm domardelegat på Kad-EM Ä ven vid årets Kadett-EM i Budapest är det åter Björn som är på plats som EFC:s domardelegat. Nytt för säsongen är att EFC övervakar domarna i kadettmästerskapet medan FIE har motsvarande uppgift under juniordelen. Under Kadett-/Junior-EM i Porec 2012 var Björn domardelegat under båda mästerskapsveckorna, vilket innebar 12 långa jobbiga dagar. Det är därför med en viss lättnad han i år åtar sig uppdraget under kadettveckan. Lycka till, Björn! Trött i benen? D å är det dags att studera denna domares fotarbete Refereeing a New Style Vad gör en tidtagare? a en titt på detta YouTube klipp T I am an epee time keeper ture=endscreen för att få reda på vad som hände på OS 2012.

2 2 DomarNytt ElitDomarsemiarium i Göteborg M ellan tävlingsdagarna på Vigor Challenge (2 feb 2013) anordnades ett seminarium med knappt 30 talet domare samt med skottiskt inslag. Michael Thornton, BFA berättade hur man hanterar domarfrågan i den brittiska övärlden. Han pratade (länge o mycket) bl a om: Var konsekvent! Ta bara med slutet på alla fraser för att förenkla för alla inkl dig själv! Hjälp våra aspiranter att prova på hetluften att döma vid sidan av pisten innan man står själv och ska klara av det hela. Men alla har vi bra o dåliga dagar och då gäller det att ha någon att prata med samt få ärliga svar. Nyttja mentorskap för att få fram nya yngre förmågor. Alla FIE-domare borde vara utsedd som mentor till nästa generations FIE-domare! Om du tror eller har gjort ett felaktigt beslut försök INTE återgällda det. Som överdomare ska du vara ärlig mot dina domare. Tala om verkligheten och hoppas dom tar det på rätt sätt. Sätt inte nybörjare på den stökiga poulen eller matchen mellan 33:an & 32:an utan välj 1:an mot 64:an. Han pratade även om att om man inte har lite magpirr innan en domardag kanske man har tappat domarnerven och även känslan har du då rätt inställning? Våga vara kritisk även mot dig själv. Detta utvecklar oss! Var tydlig med handsignalerna. Detta underlättar för både dig och alla runt dig. ÖVA-ÖVA-ÖVA tills det känns naturligt.

3 3 DomarNytt Vidare diskuterades vårt domarsystem i både kvalité och kvantitet och då även i jämförelse mot det brittiska. Regeltolkningar Här diskuterades olika situationer men även hur vi kan få Feedback från de stora tävlingarna på misstag & händelser (utan några namn) som gjordes och hur man kunde löst dessa på ett bättre sätt. Överdomarens roll Klargjordes att en Överdomare varken är tävlingsledare eller domare under de dagar man är ÖD. Domarträningsläger Dessa borde vara regionala då det kan vara svårt att arrangera Nationellt. Kanske domarna kan bli inbjudna till de nationella lägren (Gotland på sommaren, Flyg 5-kamp efter nyår)? Kanske kan senior-sm vara värd för ett FL+V+S seminarium? Domaraktiviteten i Sverige För att vi ska registrera aktivitet på våra domare måste tävlingen vara upplagda via Ophardt men då också ha sina domare registrerade där. Detta saknas på några tävlingar i Sverige. Skärpning från tävlingsarrangörerna men även från våra domare! 2012 var det endast 10 domare i Sverige som dömde 10 tävlingar eller fler. Var går gränsen för en bra domare? Hur många gjorde Du? I distriktsdomarutbildningen lärs ut att det kan vara långa pauser i dömandet under en tävling och hur man gör för att underlätta detta. Dömer man på tillräckligt många tävlingar lär man sig snart rutinerna för hur man utnyttjar långa pauser istället för att bli uttråkad av dem. Domarens status och hur vi kan höja/upprätthålla denna Klädselkod framhölls som en viktig bit. Detta kanske ska nämnas i SM-inbjudningarna som krav? Här efterlystes fler kommentarer från Fäktsverige!! Fortutbildning för äldre domare (som inte alltid hänger med i regelutvecklingen) Här måste vi även pusha för att få ALLA våra fäktare att gå en liten allmän domarkurs för att få förståelse för Hur/Varför domarna agerar som dom gör. Domaransvariga per förening Vi ser att dessa behövs för att upprätthålla statusen och kunskapsnivån i resp. förening. Här behöver vi namn & bild på dessa hjälpredor samt sedan kanske ge dessa personer ett regelvärde (befogenheter)? Arbetet att få bra domare måste tryckas ner på Klubbnivå för att Sverige ska lyckas. Traktamente & resdagar vid int tävlingar SvFF kommer med ett reglemente på detta. En annan viktig fråga som pratades om var kvalitén och aktiviteten hos våra domare på SM-tävlingar. Församlingen var överens om att aktiva/erfarna domare behövs på SM. Det är olyckligt när ringrostiga domare kommer till SM och dömer 1 av sina 2 tävlingar per år. Detta är inte ok så hur ordnar vi en bra miljö för båda sidor? Under kvällens seminarium framhöll domarbasen Björn Rasmussen mycket starkt (nåja, med en viss emfas i alla fall) hur viktigt det är för våra domare som vill bli FIE-kandidater, och att vi faktiskt också kräver, att de ställer upp och dömer oftare och helhjärtat. Nå, fanns det något under kilten?

4 4 DomarNytt Brev från Fäktsverige E fter att ha dömt fäktning i två dagar (ungdomar på S:t Erikscupen på lördagen och vuxna på Lag-DM seniorer på söndagen) så går det att göra några reflektioner. Det första är hur fantastiskt fina barn och ungdomar vi har i vår idrott. Acceptansen av domarens auktoritet (även på florett!!) är total, gnäll på domaren har försvunnit. Svordomar förekommer helt enkelt inte längre och dåligt uppträdande mot domare, motståndare eller ledare får man leta efter länge, länge. Detta gör mig riktigt glad och stolt! Vad gäller de vuxna så är det nästan lika bra. Enstaka tirader av svordomar förekommer men då enbart riktade mot den egna prestationen (eller snarare brist på den samma ;-) På Lag-DM dömde jag värja. Och den som vill diminuera domarens roll kan säga att jag och alla andra domare i huvudsak var operatörer av fjärrkontrollen. Och om man är helt bäng-i-huvudet så kan man argumentera för en återgång till när fäktarna dömde själva. Men då glömmer man att en bra domare ser till att hon eller han inte märks så mycket alls. Man fattar tidiga och tydliga beslut om huruvida ett vapen är godkänt eller inte. Man ser till att hålla ordning på ställning, tid och matchordning. Fattar direkta och tydliga beslut om passé eller inte, corps-a-corps eller inte, osv. Tänk er lagmatcher där lagen växelvis sätter upp domare och när det blir oklart om något så ska alla inblandade ska parlamentera om huruvida det var passé, eller om det var golvstöt eller om värjan höll vikten eller inte. Visst, det domarsystem vi har kostar pengar (och kan tweakas till det bättre). Men alternativet självdömning är huvudlöst och de som argumenterar för en återgång till att fäktarna dömer varandra är svensk fäktnings dödgrävare. Mvh Peter Ejemyr, En Garde - Solna Har ni fler synpunkter? skicka dom till domare@fencing.se

5 5 DomarNytt 20 svenskar gjorde ett bra domarjobb i Vigor rets upplaga av Vigor Challenge blev en sprakande tillställning. Juniorer och kadetter från Å världens alla hörn ställde upp under de två dagarna för att kämpa om de åtråvärda finalplatserna. Domarna bidrog starkt till att så många talar om hur lyckad tävlingen blev. Flera utländska rutinerade domare gav sin syn på våra svenska domare: "Korrekta, tydliga och propra. Men ett flertal (gäller kadettdomarna) behöver döma oftare för att få mer rutin." Flera uttryckte hur roligt det var att se vilket klimat som råder i den svenska domarkåren. Utomlands är det ganska vanligt att man har några stjärndomare medan resten är bondeoffer. Bland de svenska domarna är jämlikheten och umgängestonen närmast unik i jämförelse. Hur gick då bedömningen under tävlingen? Ulf Wikström, som var överdomare för juniorklasserna, säger så här: "Det var en otroligt smidig tävling. Om jag ska vara mycket petig så kan jag anföra följande: Jag tycker man kan bemöda sig bättre om att hålla rent från coacher innanför staketet. I övrigt var alla mycket duktiga och professionella. Jag var faktiskt lite stolt över dem. Propra och korrekta och med bra kontroll. Inget gnäll någonstans." Björn Lindholm s, överdomare för kadettklasserna, synpunkter kommer här: För samtliga klasser och domare gäller att man tillät alldeles för mycket hängande hår. Att lite hår hänger ut över kragen kan vara acceptabelt på värja, men när det blir midjelångt, ibland t. o. m. på framsidan, utan att domaren reagerar - då blir jag besviken. I övrigt måste gällde samma för kadettdomarna som Ulf sa om juniordomarna. Det flöt på väldigt smidigt. Våra domare är lugna och sansade och redde ut de flesta situationerna själva. Överdomaren behövde faktiskt bara intervenera i en match under hela helgen! Helhetsintryck av kadettdomarna är att de gjorde ett mycket bra jobb. Vi har flera goda talanger som gör att vi kan se framåt med tillförsikt. Emellertid kom det lite smolk i glädjebägaren under söndagseftermiddagen. Två domare tröttnade på att vänta på att få döma och/eller hade andra planer för em och åkte helt sonika hem. Med utkvitterat arvode i behåll är detta inget vi kan tolerera och måste stäva i framtiden! Lite orutinen visade sig på några händer i att timingen med Halt, i närkamper, kunde vara bättre. Det ropas ofta Halt! alldeles för tidigt. Man behöver inte heller inte rabbla upp halva reglementet, med angivande av paragrafer och allt, varje gång en fäktare känner sig förfördelad. Det tar tid och är ej nödvändigt! Att sedan efter matchen diskutera med fäktarna om utdelade eller icke utdelade stötar är helt misslyckat! Men med mer erfarenhet i bagaget så kommer den svenska domarkåren växa med åren!

6 6 DomarNytt Distriktsdomarkurs på Florett & Värja D et blir en Florettkurs med uppdömning i samband med Coupe de Stockholm den 4-5 maj. Teori Måndag 22 april kl 18:00-21:00 Måndag 29 april kl 18:00-21:00 Teoriprov Fredag 3 maj kl 18:00-19:00 Läs mer i inbjudan på Det kommer även att hållas en Värjdomarkurs i Linköping helgen 6-7 april med uppdömning på A6 Masters i Jönköping (27-28 april). Inbjudan kommer att läggas ut på Fencing.se/Domare.net Fler domarexamina är genomförda örbundsdomare examinerade på Lag-SM. F Fyra domare genomgick förbundsdomarexamen under 2012 års Lag-SM. Examinatorer var Erik Wikström och Björn Rasmussen. På florett Peter Ejemyr, EGF Alexander Siniak, ÄFK På värja Harald Pousette, DIF Mats Svensson, DIF Under Coupe de Helsingborg examinerades tre nya distriktsomare på florett. Kursledare var Björn Lindholm och examinator Martin Johannesson. Vi ber att få gratulera: Csaba Ban-Wrabel, ARA Claes Ewers, ARA och Berne Jönsson, ARA Vi önskar samtliga nya domare lycka till!

7 7 DomarNytt Nu är fäktningen inne i Lego-världen. H ärligt med dagens YouTube. Kolla in Women's Fencing Semi-Final: Shin Lam's sit-down protest Det finns inget ont som inte har något gott med sig. Ny trippel Domarfrågor Nr 10, 11 & 12 öljande inträffade på Veteran-EM i samma poule-match mellan en rumän och en japan. F Rumänen träffar japanen, lampan lyser. Japanen vinkar frenetiskt avvärjande och säger att han inte har blivit träffad. Domaren är inte riktigt med i matchen och är synbarligt förvirrad. Japanen står på sig och domaren annullerar stöten. Var detta rätt? Finns det stöd i reglementet? Vad säger reglerna och vad hade du gjort i denna situation? V i har några olika situationer då ett vapen inte fungerar och vi har en registrerad träff. Vad gör du i dessa olika situationerna: Den attackerades vapen fungerar inte Den attackerandes vapen fungerar inte Spetstoppen har fastnat i nedtryckt läge Klingan har gått av i samband med attacken 1) innan lampan tänds 2) i samband med träffen Vad är rätt? Var finns ditt stöd i reglementet? Vad säger reglerna och vad hade du gjort i denna situation? V i har fäktare som är rankad 5:a efter rankingpoulerna. Fäktaren kommer att stå över 64:a tablån. Hur blir fäktarens placeringen om denne bryter för konstaterad skada: Innan DE64:a tablån börjar? Vid kommande match i DE32-tablån? Vad detta rätt? Var finns det stöd i reglementet? Vad säger reglerna och vad hade du gjort i denna situation? Skicka in ditt svar till ulfw@fencing.se med motivering och hänvisning till relevant avsnitt i reglementet.

8 8 DomarNytt Svar på Domarfråga Nr 9 rågan var: Följande har inträffat i en poule-match mellan en rumän och en japan. F Rumänen fick en registrerad träff på japanens skål. Efter stöten testade domaren rumänens värja flera gånger på japanens skål. Felet kom tillbaka, varvid japanen fick byta vapen och matchen fortsatte. Stöten annullerades, till rumänens synbara förtret. Reglerna säger: Se t.67 a. angående träff. Se t.68 a-k. ang testförfarande Alltså ett test ska utföras direkt på skålen. Dock ska man beakta att utrustning och testförfarande följs enl. t.68 Stöten skulle alltså godkänts. Reglementet hittar du på under Reglemente Vi fick in ett lång o härligt svar av Peter Gustafsson på Domarfråga nr 9. Tack! Väl mött under fäktvåren i Sverige! Svenska Fäktförbundet Domarkommissionen Ledamöter Idrottens Hus Ulf Wikström (mt) STOCKHOLM domare@fencing.se ulfw@fencing.se Besöksadress: Fiskartorpsvägen 15 A Birgitta Linde (mt) Ordförande birgitta@fencing.se Björn Rasmussen (mt) Björn Thulin (mt) info@fencing.se bjornr@fencing.se bjorn_t@fencing.se

DomarNytt. Lokalt domar seminarium hos FFF FF har bjöd in Stockholms värjdomare till ett. Aktivitetsperioden förlängs! Är Du i riskzonen?

DomarNytt. Lokalt domar seminarium hos FFF FF har bjöd in Stockholms värjdomare till ett. Aktivitetsperioden förlängs! Är Du i riskzonen? November 2012 DomarNytt NR 9 SÄSONG 12/13 2012-11-15 Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Domare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

Riktlinjer för Distriktsdomarkurs.

Riktlinjer för Distriktsdomarkurs. Riktlinjer för Distriktsdomarkurs. Syftet med en distriktsdomarkurs är, förutom att klara examen för distriktsdomare, att ge domarkandidaterna en god grund för fortsatt utveckling och ökad kompetens. Alla

Läs mer

DomarNytt. Max till Grand Prix. Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det. Är du i riskzonen? Synas på Domarsajten?

DomarNytt. Max till Grand Prix. Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det. Är du i riskzonen? Synas på Domarsajten? November 2011 DomarNytt NR 5 SÄSONG 11/12 2011-11-08 Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det V 2 tyska deltagare som tyckte att nivån på domarna var väldigt hög och de var förvånade

Läs mer

TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, Lerberget

TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, Lerberget TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, 26354 Lerberget Koordinater: WGS 84 (lat, lon): N 56 11.123', E 12 33.956' WGS 84 decimal (lat, lon): 56.18539, 12.56594 Vägbeskrivning: http://kartor.eniro.se/

Läs mer

DomarNytt. Nytt licensår. Vi behöver din e-postadress! et är viktigt för domarkommissionen. Tack, alla USMdomare. Är Du i riskzonen?

DomarNytt. Nytt licensår. Vi behöver din e-postadress! et är viktigt för domarkommissionen. Tack, alla USMdomare. Är Du i riskzonen? Augusti 2012 omarnytt NR 8 SÄSONG 12/13 2012-08-28 Är u i riskzonen? omarkontroll!! u kollar väl själv hur u uppfyller villkoren för domarlicensen? omare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

DomarNytt M.4. Är Du i riskzonen? Kolla in domslutet. Förändringar i SvFF-TB. Fyra klarade förbundsdomarexamen. Februari 2012

DomarNytt M.4. Är Du i riskzonen? Kolla in domslutet. Förändringar i SvFF-TB. Fyra klarade förbundsdomarexamen. Februari 2012 Februari 2012 omarnytt NR 6 SÄSONG 11/12 2012-02-28 Är u i riskzonen? omarkontroll!! u kollar väl själv hur u uppfyller villkoren för domarlicensen? omare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

DomarNytt. Säsongens internationella domaruppdrag et är viktigt att vi har domarrepresentation ute. Domarboss på JEM

DomarNytt. Säsongens internationella domaruppdrag et är viktigt att vi har domarrepresentation ute. Domarboss på JEM September 2011 DomarNytt Ny säsong nya regler! Här kommer 1:a DomarNytt för säsongen. Detta INFObrev ska komma ut 3-4 per år och fler domarnyheter hittar du på webben http://www.domare.net/. Så håll ett

Läs mer

DomarNytt. Domarens allmänna ansvar. Är Du i riskzonen? Biokväll för 2? Elitdomarseminarium Florett 2012 omarkommissionen planerar ett.

DomarNytt. Domarens allmänna ansvar. Är Du i riskzonen? Biokväll för 2? Elitdomarseminarium Florett 2012 omarkommissionen planerar ett. Maj 2012 DomarNytt NR 7 SÄSONG 11/12 2012-05-08 Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Domare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet 4 mars 2017 Lennart Åström Sydsvenska Fäktförbundets vision Samarbete glädje - attraktion Föreningar och medlemmar i distriktet Sydsvenska fäktförbundet

Läs mer

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser gällande från

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser gällande från Svenska Fäktförbundets Domarkommission Domarbestämmelser gällande från 2019-07-01 Ändringar från 2014-12-01 markerade med blå text. r Sida 1 av 14 Innehållsförteckning Fastställande. 3 Domarbestämmelsernas

Läs mer

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser r Sida 1 av 14

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser r Sida 1 av 14 Svenska Fäktförbundets Domarkommission Domarbestämmelser 2014-12-01 r Sida 1 av 14 Innehållsförteckning Fastställande. 3 Domarbestämmelsernas disposition 3 Statuter och administrativa bestämmelser (A)

Läs mer

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter 2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter Ort Karlskrona (SY) Karlskrona Arena (fd. Östersjöhallen), Karlskrona Björkholmskajen 5 37136 KARLSKRONA Nation GPSkoordinater 56 9'46.1"N 15 34'33.0"E

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2012 2013 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013 Florett

Läs mer

Inbjudan till S:t Erikscupen

Inbjudan till S:t Erikscupen Inbjudan till S:t Erikscupen 2018-2019. S:t Erikscupen är en årlig serie regionala ungdomstävlingar i florett och värja som genomförs för att fäktungdomar, främst från Stockholmsområdet, ska få möjlighet

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2011 2012 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012 Florett

Läs mer

Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017

Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017 Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017 Florett och Värja Individuella tävlingar Ingår i svensk florettranking och Masters Plats Baltiska Hallen,

Läs mer

JSM Individuellt och lag. Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien

JSM Individuellt och lag. Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien JSM 2011 Individuellt och lag Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien 2011 2012. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till JSM individuellt och lag i sabel, värja och

Läs mer

Malmö Fäktklubb av 1919. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 11 12 april 2015

Malmö Fäktklubb av 1919. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 11 12 april 2015 Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2014 2015 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 11 12 april 2015 Florett

Läs mer

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 www.itfsverige.se Text och foto: Partille TKD Klubb Partille TKD Challenge 2015 Helgen den 28/2-1/3 arrangerade årets upplaga av Partille TKD Challenge

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2012 : 01

Tävlingsbestämmelser 2012 : 01 Tävlingsbestämmelser 2012 : 01 2 (17) Innehållsförteckning Fastställande... 3 Tävlingsbestämmelsernas disposition... 3 Statuter och administrativa bestämmelser (S)... 4 Tillämpning och säsongsindelning...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. gällande från

Tävlingsbestämmelser. gällande från Tävlingsbestämmelser gällande från 2014-08-01 2 (17) Innehållsförteckning Fastställande... 3 Tävlingsbestämmelsernas disposition... 3 Statuter och administrativa bestämmelser (S)... 4 Tillämpning och säsongsindelning...

Läs mer

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till:

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: En internationell fäkttävling i florett och värja för pojkar och flickor födda 1993 och senare.

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den april 2014.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den april 2014. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2013 2014 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 12 13 april 2014 Florett

Läs mer

Malmö Open den i Malmö

Malmö Open den i Malmö Page 1 of 5 Thomas ÅKERBERG logga ut Fäktning Malmö Open den 09.04.2016 i Malmö urval Klubb visa skriv ut pos. namn klubb nation född M/F rlt U17 (1999-2009) Florett damer 10.04.2016 1 HANSEN Andrea SWE

Läs mer

Tävlingsbestämmelser gällande från o1

Tävlingsbestämmelser gällande från o1 Tävlingsbestämmelser gällande från 2016-07-o1 2 (18) Innehållsförteckning Tävlingsbestämmelser gällande från 2016-07-o1... 1 Introduktion... 3 Fastställande... 3 Tävlingsbestämmelsernas disposition...

Läs mer

A R A M I S CUP 2017

A R A M I S CUP 2017 FK ARAMIS HAR HÄRMED NÖJET ATT INBJUDA TILL: H Ö G A N Ä S S P O R T C E N T E R 1 1-1 2 N O V E M B E R A R A M I S CUP 2017 M A S T E R S T Ä V L I N G I S A M T L I G A K L A S S E R U T T A G N I N

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

Tävlingsbestämmelser gällande från o1

Tävlingsbestämmelser gällande från o1 Tävlingsbestämmelser gällande från 2017-07-o1 2 (16) Innehållsförteckning Tävlingsbestämmelser gällande från 2017-07-o1... 1 Introduktion... 3 Fastställande... 3 Tävlingsbestämmelsernas disposition...

Läs mer

Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330

Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330 Svenska tennisveteraner på Mallorca - läget den 12 oktober 2009 kl 2330 Första tävlingsdagen, måndagen den 12 oktober, är på väg att avslutas Från kl 9 på morgonen till kl 18 på kvällen har matcher spelats

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 17 september ektroniska Daedo Västar för alla

för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 17 september ektroniska Daedo Västar för alla ! Inbjudan till: DM för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 17 september ektroniska Daedo Västar för alla Information Organisatör: Tian Dao Taekwondo Kontakt: Gibriel jatta Alex Jönsson

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

Sydsvenska Cupen

Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2017 2018 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok innehåller några tips & råd för att locka till aktivitet, glädje och utveckling i samband med idrott. Läs den

Läs mer

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen 2011-12 OBS: - Samtliga fäktare som är intresserade av att delta i programmet ska senast den 5 juli 2011 skicka intrese

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade Värja Säsongen 2015-16 Uttagningskriterier och Svensk ranking Beslutade av styrelsens landslagskommitté 2015-06-17, reviderade 2015-08-26 S V E N S K A F Ä K T F Ö R B U N D E T FE D E R A T I O N S U

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/ preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM

GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/ preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/2012 - preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM Utlandstävlingar för yngre kan komma att korrigeras/läggas till/tas bort efter samråd med Trekanten. GFK ordnar resa

Läs mer

JSM Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den mars 2018.

JSM Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den mars 2018. JSM 2018 Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den 24-25 mars 2018. Tävlingsprogram och klasser LÖRDAG 24 MARS Klass Starttid Värja

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen Belöningsreglemente Antaget av styrelsen 2014-11-16 SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET FEDERATION SUEDOISE D ESCRIME Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A. SE-114 73 Stockholm, Suède Tel: +46 (0)8 699 65 40. Fax: +46(0)8

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Tävlingsbestämmelser gällande från o1. Ändringar från markerade med blå text. Även omnumreringar har skett.

Tävlingsbestämmelser gällande från o1. Ändringar från markerade med blå text. Även omnumreringar har skett. Tävlingsbestämmelser gällande från 2018-07-o1 Ändringar från 2018-07-01 markerade med blå text. Även omnumreringar har skett. 2 (18) Innehållsförteckning Tävlingsbestämmelser gällande från 2018-07-o1...

Läs mer

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2 SWEDISH ITF OPEN 2015 Ljungby Taekwon-Do Klubb välkommnar alla klubbar i Sverige till en tävling för Yngre Miniorer, Miniorer, Kadetter,Yngre Juniorer, Juniorer och Seniorer den 15 november 2015 i Sunnerbohallen

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2012-12-16 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att klargöra för arrangören, tävlande och domarna reglerna

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

och inbjuder till Sydsvenska Cupen

och inbjuder till Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2016-2017 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

Tävlingsbestämmelser gällande från o1

Tävlingsbestämmelser gällande från o1 Tävlingsbestämmelser gällande från 2017-07-o1 2 (18) Innehållsförteckning Tävlingsbestämmelser gällande från 2017-07-o1... 1 Introduktion... 3 Fastställande... 3 Tävlingsbestämmelsernas disposition...

Läs mer

Lomma Cup maj. till Skandinaviens största taekwondotävling

Lomma Cup maj. till Skandinaviens största taekwondotävling Lomma Cup 2018 12-13 maj För 33:e gången får vi hälsa er hjärtligt välkomna till Skandinaviens största taekwondotävling Lomma Cup har genom alla år haft 15.000 taekwondospelare med på våra tävlingar med

Läs mer

Rapport från Stockholms distriktsmästerskap Öppet DM i Värja, Florett och Sabel för juniorer och seniorer i Åkeshovshallen den 10-11/

Rapport från Stockholms distriktsmästerskap Öppet DM i Värja, Florett och Sabel för juniorer och seniorer i Åkeshovshallen den 10-11/ Rapport från Stockholms distriktsmästerskap Öppet DM i Värja, Florett och Sabel för juniorer och seniorer i Åkeshovshallen den 10-11/10 2009. Tävlingen arrangerades av ÄFK och SAF i samarbete med Stockholms

Läs mer

Aramisduo till U23-EM. Aramis årets klubb i Sverige. SPORT 7 april Mattias Arvidsson

Aramisduo till U23-EM. Aramis årets klubb i Sverige. SPORT 7 april Mattias Arvidsson SPORT 7 april 2016 Aramisduo till U23-EM Mattias Arvidsson Två fäktare från Aramis är uttagna i den trupp som ska representera Sverige i U23-EM i bulgariska Plovdiv i början av maj. Jordanis Papadopoulos

Läs mer

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2006. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Statistik Sverige Bästa, Insatser i serielaget.

Läs mer

S:t Erikscupen (1) Värja U15 Herrar. Fencers (present, ordered by fencer number - 34 fencers)

S:t Erikscupen (1) Värja U15 Herrar. Fencers (present, ordered by fencer number - 34 fencers) Fencers (present, ordered by fencer number - 34 fencers) rank number name and first name club 1 2 STÅHL Gösta DIF STOCKHOL 2 3 POURMAND Nima LÖFK LIDINGÖ 3 4 FALKNER Gustaf FFF STOCKHOL 4 5 BECKEMAN Erik

Läs mer

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång?

UTBILDNINGEN. Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011. Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2011 ELITTRÄNAR UTBILDNINGEN Hur viktig är coachens kroppsspråk och verbala förmåga för lagets framgång? Av Michael Carlsson Handledare: Göran Lindblom 2011 05 14 1 Sammanfattning:

Läs mer

för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 15 oktober Elektroniska Daedo Västar för alla

för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 15 oktober Elektroniska Daedo Västar för alla ! Inbjudan till: Krona Cup I Kamp och Poomsae för Miniorer, Kadetter, Junior, Seniorer & Masters den 15 oktober Elektroniska Daedo Västar för alla Information Organisatör: Tian Dao Taekwondo Plats & tid:

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo

Tävlingsreglemente för SM i kendo Svenska Budo & Kampsportsförbundets Kendosektion Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2006-04-17 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att

Läs mer

Artrapport IAIDO. Maj 2015

Artrapport IAIDO. Maj 2015 Artrapport IAIDO Maj 2015 EM 2015 22nd European Iaido Championships 2015 sker i Berlin den23-25 oktober, se länken som finns i lägerguiden. SM 2015 SM är nu genomförd med många spännande matcher och rafflande

Läs mer

Rapport från Tävlingskommittén inför styrelsemöte i Göteborg 26 april 2009.

Rapport från Tävlingskommittén inför styrelsemöte i Göteborg 26 april 2009. Rapport från Tävlingskommittén inför styrelsemöte i Göteborg 26 april 2009. Tävlingskommittén har inte haft några möten sedan senaste rapporten. Tävlingsutskottet Ato och Persy har haft ett mycket bra

Läs mer

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet.

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet. Dnr 5065 AA Bilaga till tävlingsinbjudan Sid 1 (4 Grundvillkor för 2005 års ELITSERIE och SVENSKA CUPEN. (SM status) Arrangör har ett åtagande att genomföra sin tävling efter de anvisningar som finns i

Läs mer

!"# !"#$%&'! !"#$%&'!()*+,#,-.%%) Göteborgs Fäktklubb, est 1911 !/0123456)(71819) :43;8<=)>9?>01@)=3;)03)0AB1)CA40)>9)

!# !#$%&'! !#$%&'!()*+,#,-.%%) Göteborgs Fäktklubb, est 1911 !/0123456)(71819) :43;8<=)>9?>01@)=3;)03)0AB1)CA40)>9) !"# $ % &'!"#$%&'!!"#$%&'!()*+,#,-.%%) Göteborgs Fäktklubb, est 1911!/0123456)(71819) :43;89?>01@)=3;)03)0AB1)CA40)>9) På uppdrag av Svenska Fäktförbundet har Göteborgs Fäktklubb nöjet att inbjuda

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND. Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND. Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Stadionfesten den 8 Juni OS Jubileumsåret 1912-2012 1 Stockholms Fäktförbunds årsmöte Tisdagen 19 mars 2013 kl. 18.00 FFF:s lokaler

Läs mer

och inbjuder till Sydsvenska Cupen

och inbjuder till Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2016-2017 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

Viking Cup 2016 Skövde, 2 april 2016

Viking Cup 2016 Skövde, 2 april 2016 Viking Cup 2016 Skövde, 2 april 2016 www.itfsverige.se Text och Foto: Swavek Dydiszko Efter 4 års uppehåll lever Viking Cup igen! Lördagen den 2 april avgjordes i Arena Skövde denna populära tävling för

Läs mer

Resultat slutspel H45 inne 2009

Resultat slutspel H45 inne 2009 Resultat slutspel H45 inne 2009 Nedan redovisas resultat, anteckningar samt foton från slutspel H45 inne 2009. STV tackar arrangörer m fl för deras utmärkta bidrag till denna sammanställning. Bo/Red STV

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

OBS! Obl. legitimationskontroll på samtliga tävlande!

OBS! Obl. legitimationskontroll på samtliga tävlande! DOMARANSVARIG STU: Reza Abrishami reza.abrishami@stuswe.se KONTAKTPERSON ARRANGÖR: Patrick Karlsson patrick@malmotkd.se TID/PLATS: Söndagen den 4 december med start 09.00 Baltiskahallen - Eric Perssons

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Domarenkät. Kön? Ålder? Hur länge har du dömt fotboll? 28 svar. 28 svar. 28 svar. 28 svar. Man Kvinna 14,3% 85,7%

Domarenkät. Kön? Ålder? Hur länge har du dömt fotboll? 28 svar. 28 svar. 28 svar. 28 svar. Man Kvinna 14,3% 85,7% Domarenkät Kön? Man Kvinna 14,3% 85,7% Ålder? 25% Under 18 år mellan 19-25 år mellan 26-35 år över 35 år 60,7% 14,3% Hur länge har du dömt fotboll? https://docs.google.com/forms/d/1uch0hbwyimiw86jodirqpukcbct5pxvktm0v3u7rqd4/viewanalytics

Läs mer

Svenska Mästerskapen 2016 för Juniorer

Svenska Mästerskapen 2016 för Juniorer På uppdrag av Svenska Fäktförbundet och i samarbete med Storholmen Förvaltning och Borätt AB inbjuder En Garde Fäktförening Solna härmed till: Svenska Mästerskapen 2016 för Juniorer Individuellt och Lag

Läs mer

Välkomna till Malmö Open 2019

Välkomna till Malmö Open 2019 Välkomna till Malmö Open 2019 För sjuttonde gången hälsar vi er varmt välkomna till Sveriges största och bästa endags tävling, vi kommer att använda elektroniska västar (Daedo) för avancerad kadetter,

Läs mer

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6a MATCHERSÄTTNING DOMARE Herrar SM-final 4 000:- SM-semifinal 3 400:- SM-kvartsfinal 3 000:- Elitserie, direkt off 2 600:- Allsvenskan,

Läs mer

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE?

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE? DEN STÖDJANDE FÖRÄLDERN Du som förälder kommer finnas där för ditt barn oavsett om han lyckas eller misslyckas Vi ledare vill inte att du som förälder skall vara tyst En förälder blandar ofta ihop vägskylten

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX En tävling för alla ålderskategorier och alla bältesklasser förutom svartbälten Juniorer och Seniorer. Tid och plats Swedish Grand Prix arrangeras

Läs mer

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6a MATCHERSÄTTNING DOMARE Herrar SM-final 6 000:- SM-semifinal 4 000:- SM-kvartsfinal 3 600:- Elitserie, direkt off 2 900:- Allsvenskan,

Läs mer

Tävlings-PM. Se tävlingens hemsida:

Tävlings-PM. Se tävlingens hemsida: Tävlings-PM Kadett och Junior-EM, Plovdiv, Bulgarien Inbjudan, mer info Se tävlingens kalendersida på fencing.se Se tävlingens hemsida: http://fencingplovdiv.com/europe/ Vapen Uttagning Datum Startavgift

Läs mer

Schema TRL Kungsängen december

Schema TRL Kungsängen december Schema TRL Kungsängen 26-30 december Observera att schemat är preliminärt, då fyspass och tillgång till föreläsningssalar kan påverka utformandet. Onsdag 26 december 16.00-17.00 Middag och installation

Läs mer

S:T ERIKSCUPEN. 7-8 april 2018 Brännkyrkahallen

S:T ERIKSCUPEN. 7-8 april 2018 Brännkyrkahallen Program S:T ERIKSCUPEN Finaldagar 7-8 april 2018 Brännkyrkahallen S:t Erikscupen 2017/18 SAMTLIGA SPELARE, LEDARE, FUNKTIONÄRER, PUBLIK OCH PRESS HÄLSAS HJÄRTLIGT VÄLKOMNA TILL 2018 ÅRS SLUTSPEL I S:T

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Välkomna till Svenska Cupen 3, GÖTEBORG den 17 november

Välkomna till Svenska Cupen 3, GÖTEBORG den 17 november Välkomna till Svenska Cupen 3, GÖTEBORG den 17 november Taekyon Taekwondo har fått äran och förtroendet att i samarbete med STU, och Göteborgs kommun stolt arrangera Svenska Cupen 3 i Kyorugi. Göteborgs

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

STOCKHOLM TROPHY 2015 1

STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY Härmed inbjuds alla klubbar tillhörande Svenska Taekwondo Förbundet att delta i Stockholm Trophy 2015. S1 Taekwondo IF står som arrangör och givetvis är målet att

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

Det är dags att kora årets Svenska Mästare

Det är dags att kora årets Svenska Mästare Taekwondoförbundet med arrangör presenterar, Svenska Mästerskapen 2015 Det är dags att kora årets Svenska Mästare Det är med stor glädje och stolthet som Svenska Taekwondoförbundets, tillsammans med arrangörsföreningarna

Läs mer

Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare...

Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare... DOMARSTEGE Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare... 4 Behörighet... 4 Krav på aktivitet... 4 Krav för att

Läs mer

FÖRENING/STYRELSE. Jag Ställer Upp ska leda till. Jag Ställer Upp - ett samarbete mellan

FÖRENING/STYRELSE. Jag Ställer Upp ska leda till. Jag Ställer Upp - ett samarbete mellan Jag Ställer Upp ska leda till - en attitydförbättring bland aktiva och alla övriga inom basketfamiljen - att alla barn och ungdomar blir sedda och behandlade med respekt av samtliga parter i alla lägen

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Träningsläger-PM. Säsongen

Träningsläger-PM. Säsongen Träningsläger-PM Säsongen 2017-18 Formaterat... [1] Borttaget: Träningsläger Borttaget: 1 Borttaget: i Borttaget: 1 1 september... [3] Värja landslagssläger, Karlskrona den 29 mars-1 april 2018. Borttaget:

Läs mer

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning.

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning. KCC info 2018-2019. Välkommen till en ny spännande curlingsäsong Efter en alldeles för varm sommar så har vädret äntligen återgått till det normala. Lag Edin har redan tjuvstartat sin säsong medan vi vackert

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05

SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN. Domarreglemente 2010-09-05 SVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDETS ITF SEKTIONEN Domarreglemente 2010-09-05 Innehåll Artikel 1 Syfte... 2 Artikel 2 Tillämpning... 2 Artikel 3 Ledning av domarverksamheten i Sverige... 2 Artikel 4 Internationell

Läs mer

En bättre barn- och ungdomsfäktning

En bättre barn- och ungdomsfäktning En bättre barn- och ungdomsfäktning Remiss till föreningarna Innehåll Sid. Inledning 2 Bakgrund 3 Förändringsarbetet i föreningar och SDF 5 - erfarenheter Bakgrund till förslagen 7 Förslag att ta ställning

Läs mer