R e 2c/50-1 t x r / i c 8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "R e 2c/50-1 t x r / i c 8"

Transkript

1 R e 2c/5-1 t x r / i c 8 OS U % 'Ps ki BESLUT Inrättande av Institutet för analytisk sociologi samt fastställande av ekonomiska villkor m m I sa mba nd med inrättandet och tillträdet av professuren i analytisk sociologi har rektor i samverkan med filosofiska fakulteten och prefekten för ISV tillsammans med professor Peter Hedström i en särskild arbetsprocess dels ställt sig bakom inrättandet av ett institut för analytisk sociologi inom, dels redovisat det slutliga villkoren för rektors basanslag för verksamheten i institutet. Arbetet har bedrivits med inriktning mot att institutet ska kunna påbörja sin verksamhet per den 1 juli 214, så snart de slutliga anknytningsvillkoren till institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) vid Campus orrköping reglerats i ett anknytningsavtal och rektor förordnat om föreståndare samt ledamöter i institutets styrelse. Mot bakgrund av detta arbete beslutar rektor följande: 1. Vid ska per den 1 juli 214 inrättas ett i n s t i t u t med namnet Institutet for analytisk sociologi. 2. För Institutet ska gälla den instruktion som framgår av bilaga 1 till detta beslut. Rektor fastställer vidare det särskilda basanslag som ska gäller för Hedströms verksamhet i Institutet i enlighet med bilaga 2 till detta beslut. 3. Till föreståndare för Institutet förordnas fr.o.m. den 1 juli 214 professor Peter Hedström. Förordnandet gäller tills vidare dock längst så länge Hedström upprätthåller nuvarande anställning som professor vid. 4. Det ankommer på Hedström och prefekten för ISV att snarast inkomma till rektor med ett färdigförhandlat förslag till anknytningsavtal med utgångspunkt i vad som redovisats i underlagsarbetet för detta beslut. Vidare uppdras till universitetsdirektören att i särskilt beslut fastställa de särskilda delegationsvillkor som ska gälla för föreståndaren för Institutet. Det beslutet ska utformas med beaktande av kommande anknytningsavtal och vad som redovisats i underlagsarbetet för detta ärende 5. Det ankommer på Hedström att samråda med och lämna slutligt förslag till rektor i fråga om vilka personer som kan förordnas som ledamöter i styrelsen för Institutet. Förordnade av styrelse för Institutet förutsätts ske senast den 1 september För Institutet gäller att ett särskilt forskningsprogram ska beslutas i enlighet med punkt fyra i instruktionen för Institutet. Rektor förutsätter här att ett sådant arbete inleds, så snart styrelsen för Institutet kan inleda sitt arbete. Det ankommer på Hedström att för rektor och berörda fakultetsledningar närmare redovisa förutsättningarna och tidplanen för ett sådant arbete.

2 BESLUT Beslut i detta ärende har fattats vid rektors beslutsmöte i närvaro av universitetsdirektör Kent Waltersson, studeranderepresentanten Albin Mannerfelt och rektors sekreterare Aneth Andersson efter föredragning av universitetsråd Göran Hess ling. Helen Dannetun t ' ) n g öran Hess ling Sändlista: Prorektor Vice-rektor Professor Peter Hedström Forskningsdirektören Tf samverkansdirektören Ekonomidirektören Dekanerna Prefekten, ISV Interrevisionen De lokala fackliga organisationerna Studentkårerna LiU-ytt

3 Dnr L1U I S TR UK TI O för Institutet för analytisk sociologi vid Universitetsstyrelsen beslutade den 6 november 27 att forskningen vid (LiU) skall organiseras i form av ämnesområden, teman, institut eller centra. Oaysett organisationsform gäller dock till följd av LiUs arbetsordning (jfr punkt 1.5 i arbetsordningen för 214) att all forskning, utbildning och utvecklingsarbete bedrivs inom ramen för institutioner. Utifrån av rektor den 17 oktober 28 beslutade gemensamma bestämmelser för forskningsinstitut vid LiU fastställs följande villkor för Institutet for analytisk sociologi (Institutet i det följande). För Institutet gäller dessa gemensamma bestämmelser med de preciseringar som följer enligt nedan. 1 Bakgrund Datorernas dramatiskt förbättrade prestanda har förändrat det sätt som centrala delar av samhällsvetenskapen bedrivs på. Datorer används i allt högre utsträckning för att analysera, simulera och visualisera komplexa, dynamiska och storskaliga sociala system. Kombinerat med förbättrad datatillgång och teoretiska och metodologiska landvinningar inom samhällsvetenskapen har denna utveckling gjort det möjligt för samhällsforskare att ta sig an betydligt mer komplexa problem på ett vetenskapligt försvarbart sätt än vad som tidigare har varit möjligt. Med sin redan mycket starka ställning inom datavetenskap och visualiseringsteknik finns det betydande förutsättningar för LiU att snabbt etablera sig som ett internationellt sett framstående center för denna typ av samhällsforskning. De omfattande och från ett internationellt perspektiv unika registerdata som finns i Sverige erbjuder dessutom stora möjligheter till nydanande analyser av viktiga samhällsfenomen som svårligen skulle kunna bedrivas någon annanstans. 2 Syfte och inriktning Institutet ska bedriva avancerad spetsforskning rörande viktiga samhällsfrågor. Forskarna vid Institutet förväntas publicera sina resultat i internationellt ledande tidskrifter och därigenom bidra till att stärka LiUs synlighet inom det internationella samhällsvetenskapliga samfundet. Institutets etablering ska ses i ett mycket långsiktigt perspektiv och ges genom denna instruktion en särskild ställning inom universitetet. Inledningsvis fokuserar forskningen vid Institutet till betydande del på orsaker till och effekter av skolors, arbetsplatsers och bostadsområdens segregering eftersom betydande anslag har erhållits för dessa syften från Europeiska Forskningsrådet, Riksbankens Jubileumsfond och Vetenskapsrådet. Gradvis kommer även andra forskningsinriktningar ges möjlighet att växa sig starka vid Institutet. Utöver den empiriskt inriktade forskningen förväntas forskarna vid Institutet även bidra till teori- och metodutvecklingen på området och svara för undervisning inom institutets kärnområden.

4 3 Verksamhetens ändamål Forskningen vid Institutet är sociologiskt inriktad i termens ursprungliga och breda mening. Vid Institutet kommer det även att finnas forskare från andra samhällsvetenskapliga, tekniska och naturvetenskapliga discipliner. Institutets breda och interdisciplinära sammansättning gör det möjligt för institutets forskare att på ett produktivt och nydanande sätt utnyttja metoder och analysredskap som utvecklats inom de tekniska och naturvetenskapliga områdena. Genom en kombination av statistiska analyser av stora databaser, datorsimuleringar och visualiseringar syftar forskningen vid Institutet till att bidra till en förbättrad förståelse av viktiga samhällsfenomen. Institutet har som övergripande uppgift att bedriva forskning och forskarutbildning inom sitt verksamhetsområde i enlighet med vid varje tidpunkt gällande forskningsprogram. De anställda vid Institutet skall också fullgöra åtaganden inom utbildningen på grundnivå resp. avancerad nivå. 4 Forskningsprogram Forskningen inom Institutet skall bedrivas i enlighet med de förutsättningar som gällde vid Institutets bildande samt det forskningsprogram som Institutet efter hörande av berörda fakultetsstyrelser överlämnar för fastställelse av rektor för en period om fem år eller den längre tid rektor i samråd med Institutet finner lämplig 5 Institutets finansiering Institutet finansieras av ett basanslag som beslutas av rektor, av medel for forskning, forskarutbildning, utbildning på avancerad nivå och grundutbildning som fakulteterna anvisar samt av externa medel. 6 Institutionsanknytning och placering av anställningar Institutet ska för sin administrativa förvaltning vara anknutet till värdinstitution inom LiU. Institutet har eget budget- och resultatansvar gentemot värdinstitutionen, men utgör en del a v in st ituti on en som bokslutsenhet och har heller inte arbetsgivaransvar för de personer som är verksamma vid Institutet. Ansvarsfördelningen mellan Institutet och värdinstitutionen med ayseende på administration och förvaltning regleras närmare dels genom det anknytningsavtal som tecknas mellan Institutet och värdinstitutionen, dels rektors delegationsordning. Anknytningsavtalet ska vara skriftligen godkänt av rektor. Vid Institutet placeras de lärare och doktorander, vilkas huvudsakliga verksamhet mera permanent beräknas vara knuten dit. Andra lärare och doktorander kan knytas till Institutet för begränsade perioder. Administrativ och teknisk personal får placeras vid institutet efter överenskommelse med värdinstitutionen. 7 Styrelse För planering och utveckling av forskningsverksamheten inom Institutet finns en styrelse med ledamöter från verksamheten vid Institutet, från andra institutioner vid LiU, från andra universitet/högskolor och från relevanta områden utanför LiU.

5 Dnr LIU Antalet styrelseledamöter skall vara lägst fem och högst sju personer. Ledamöterna inklusive styrelsens ordförande utses av rektor. Vice ordförande utses av och inom styrelsen. Mandatperioden för de utsedda ledamöterna omfattar normalt tre år, varav den första löper fr o m den 1 juli 214 t o m den 3 juni 217. Utöver vad som anges ovan skall de studerande vid Institutet ha rätt att vara företrädda i styrelsen med högst två personer. Företrädare för de studerande utses med tillämpning av 7 studentkårsförordningen eller, för det fall förordningen upphör att gälla, i den ordning rektor beslutar. 8 Föreståndare För den dagliga ledningen av verksamheten vid Institutet svarar en av rektor utsedd föreståndare. Denne företräder Institutets verksamhet inom och utanför universitetet samt fullgör administrativa uppgifter ayseende Institutet efter delegation från universitetsledningen eller prefekten. Föreståndaren har närvarooch yttranderätt vid styrelsens sammanträden försåvitt styrelsen i visst fall inte beslutar annat. 8 Styrelsens uppgifter och arbetssätt Styrelsen skall med utgångspunkt i det av rektor fastställda programmet för forskningen arbeta för att utveckla forskningens och forskarutbildningens vetenskapliga kvalitet och samhällsrelevans samt för att stärka den ekonomiska basen för Institutets verksamhet. Styrelsen skall också följa upp verksamheten från såväl verksamhetsmässig som ekonomisk utgångspunkt samt i anslutning till årsbokslutet fastställa en särskild redovisning för verksamheten som skall lämnas till institutionsstyrelsen vid värdinstitutionen och till berörda fakultetsstyrelser. Sammanträde, närvaro- och yttranderätt Styrelsen sammanträder på kallelse från ordföranden vid behov, dock minst tre gå nger per år. Vid styrelsens sammanträden har i förekommande fall prefekten för värdinstitutionen närvaro- och yttranderätt. Styrelsen har rätt att medge andra personer närvaro- och yttranderätt vid sammanträde med styrelsen. Föredragning och beslut Ärende i styrelsen skall avgöras efter föredragning av föreståndaren eller av annan arbetstagare inom institutionen som föreståndaren utser. Om särskilda skäl föreligger får ordföranden överta föredragningen. Styrelsen är beslutsför när fler än hälften av ledamöterna är närvarande, bland dem ordföranden eller vice ordföranden. Beslut fattas med enkel majoritet. Vid lika röstetal har den som är ordförande vid sammanträdet utslagsröst. ärvaro Ledamot av styrelsen får inte utan laga förfall utebli från sammanträde i styrelsen. Övrigt arbetsordning.

6 8 International Advisory Board Styrelsen för Institutet är bemyndigad att utse ett till Institutet knutet ett "International Advisory Board" av framstående internationella och nationella forskare inom Institutets verksamhetsområde med uppgift att stödja och råda föreståndaren och styrelsen. Om ändringar och tillägg rörande denna instruktion beslutar rektor. Instruktionen skall införas i s lokala regelsamling.

7 113 CO c C) O ko ra o 4- ' c) a o a a a cr) cr) Ln Ln cc) rn 4 M 1.- Ln u-) Ln in 1- ( (,-) 1-,--1., rn J T-I CV,-r,--i /-4 r r ) o CD,-I CD T-I C3 CD Cc) re) CD c) Cv1 1. in in cr) eri O LO Ln CD CD O CV d- TD a) CD CD r r ) CD rn rn CD CD f r ) in Ln O a c,-i ni ry CD CD CD M M r.., CD Lf ) LI-) 1, 1 ( O (\I 1,t) 4-, a) 4-, -C) E E (f) CI) tr) CL Ln CD CD,--i,--1 rn r4 CD CD rn CY) CD r..., U Ln r. al. 1 cr),--1. fr) CD re) Ln OC) if) CD rn CDfn o r n o r r ) Ln CO M Ln fn D m o m a r n a r n Ln CO rn U-) re) LO r n On r n M Ln CO CD f n Li) f n LO mrn rn -1 kdp in Lio al co rn co r., CD M rn 3 re) rn,-i ( en.--1.,-1 Lr.) c) LID 1 - co CD rn LO O T1- orp r. c--, Ln O I,.l (I,-4 r 1-1-1,-I Ln LO I- rn LC) O d- e CD in "),-I 1.1 rn,--1 c Kr I,-4 in LO 'r rr) LO CD a di- Tr C--, L.n a,--1i-i rn 1-1,--1 rsi d- 1 4 rm O cm 'et O O t Ot M 1 C / d- '2. c.. CI) r n a r n CD M CD r n Ln CO CD f n r n LC) T-4,-i Lr) c) k..1- co CD rn LID CD L f ) O d- Kr CD r cr,,--i I-I cr),--1 cm d- r i o a a) o 1-11 a- rn rn o r n a m LÖCOCD f n in rn l D 1-1,-4 in LC) d- co C) rn LID O d- Kr CD r' ') Lil O / - 1 CV nt I-1,--1 cd a O cr) rn rc) ro co _c) a.) :fa Lc) CY),D (t) 1= CL) -C3 di- C r-4 D cx > cc) cr) e cc) ra cc I,. C c.r) < < < tn Kostnader IF ota 9 Ln I-e u) "C C clzs f r W E.5 u E v./ E E (1" t cl 1.,- > CC LLJ V) cn 1-1 "Direkta kostnader".. c t,r) j =IV V) n C, (1) C L (e) 1 C O CD lc Lc) E n ".5. 17)

gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3

gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3 gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3 e e LINKOPINGS UNIVERSITET 2017-02-13 DNR LIU-2017-00684 BESLUT 1(2) Beslut om inrättande av och instruktion för avtalscentrumet C-research Linköpings universitet har under en följd

Läs mer

f) O l a /f Linköpings universitet

f) O l a /f Linköpings universitet tvi0j a. 2 n 1 3 0 / c r i ; lkos 2013-01-28 BESLUT Dnr L1U-2013-00168 Instruktion för Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering

Läs mer

Wf (6(11- ~ r2--b. Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS

Wf (6(11- ~ r2--b. Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS Wf (6(11-2010-11-19 BESLUT Dnr LiU-201 0-01678 1(1) Beslut om fastställande av instruktion och anknytningsavtal för Nationellt centrum för avancerade kulturstudier, ACSIS Den 29 november 2010 inrättades

Läs mer

Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid

Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 2016-10-24 DNR LiU-2016-02111 BESLUT 1(1) Instruktion för Nationellt kunskapscentrum för våld och andra övergrepp mot barn - Barnafrid Instruktionen för Barnafrid fastställs

Läs mer

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS DNR LiU-2017-01009 BESLUT 1(1) Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet val av Rektor fastställer med detta beslut bestämmelser

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR)

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-07-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

(fu z is) , Valanvisningar I.

(fu z is) , Valanvisningar I. (fu z 019. - is) exr. zoig- -os--23 / j j _ I No el LINKÖPINGS w UNIVERSITET BESLUT 1(1) Anvisningar för genomförande av val till fakultetsstyrelser respektive styrelsen för utbildningsvetenskap vid Linköpings

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING Typ av dokument: Instruktion Datum: Dnr: FS 1.2.1-1691-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, senast reviderad 2019-02-20. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet,

Läs mer

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Arbetsordning för universitetsstyrelsen vid Göteborgs universitet Fastställd av styrelsen 2013-12-17, reviderad 2015-12-03. 1. Ansvar och uppgifter Enligt arbetsordningen för Göteborgs universitet, fastställd

Läs mer

Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomi- och vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och

Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomi- och vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och 1l e LINKOPINGS ~ UNIVERSITET 0 3, 2015-1.94 eikr iå-ö6/7 /be BESLUT 1(1) Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomi- och vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

g_6 2_0,18-0,2 Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och forskning m.m.

g_6 2_0,18-0,2 Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och forskning m.m. 11 el LINKOPINGS UNIVERSITET g_6 2_0,18-0,2 exf, ö -0-2S-A 4 4 BESLUT 1(2) Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och skning m.m. Rektor har

Läs mer

Instruktion för institutionerna vid Linköpings universitet fr.o.m. 2012

Instruktion för institutionerna vid Linköpings universitet fr.o.m. 2012 LJS p 2. 0 (( -=r. 8 C 2011-11-07 BESLUT Dnr LiU-2011-01659 Instruktion för institutionerna vid fr.o.m. 2012 Universitetsstyrelsen har genom beslut den 13 september 2011 - "Organisation för " - lagt fast

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab:

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab: Bilaga A. Arbetsordning för styrning och ledning av SciLifeLab Kap. 1. Inledning 1 Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt resurscentrum

Läs mer

Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre for Health Equity Studies (CHESS).

Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre for Health Equity Studies (CHESS). STOCKHOLMS UNIVERSITET Tidigare Dnr SU 50-0580-99 KAROLINSKA INSTITUTET Tidigare Dnr KI 4467/97 Nytt Dnr SU 301-2581-05 Nytt Dnr KI 6154/05-103 Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet

Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet LIU-2015-00456 Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid 1. Bakgrund Enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor ska ägare och nyttjanderättshavare vidta

Läs mer

e 8 DWI(' pcio 160G 0( (144 Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomioch vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden

e 8 DWI(' pcio 160G 0( (144 Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomioch vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden LINKÖPINGS 1 1 «. e 8 DWI(' - 19- -6-pcio 160G 0( (144 DNR LIU-2016-001199 BESLUT 1(1) Rektors delegation av beslutanderätten i ekonomioch vissa förvaltningsärenden samt avtalsärenden fr.o.m. den 30 maj

Läs mer

<.Å..D k."05,5(

<.Å..D k.05,5( I melinkopings UNIVERSITET

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Dnr 841/2012-010 Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Fastställd vid sammanträde 2012-01-30 Innehåll Inledning... 2 Övergripande ansvar

Läs mer

Kompletterande anvisningar för genomförande av val av programnämnder mandatperioden

Kompletterande anvisningar för genomförande av val av programnämnder mandatperioden Kompletterande anvisningar för genomförande av val av programnämnder mandatperioden 2018-2020 2017-06-07 DNR LIU-2017-01085 BESLUT FST 2017-4.10 1(2) Bakgrund Fakultetsstyrelsen beslutade 2017-03-09 om

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum Sid 1 (5) Instruktion för Umeå marina forskningscentrum 1 Namn Umeå marina forskningscentrum (UMF) Umeå Marine Sciences Centre 2 Bakgrund Umeå marina forskningscentrum (UMF) inrättades 1989 vid Umeå universitet,

Läs mer

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016 I 1A11 bln22-r /6--C-45.02is2 '\ " 4 1(5) Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016 Med stöd av

Läs mer

INSTRUKTION FÖR CURIOSUM

INSTRUKTION FÖR CURIOSUM INSTRUKTION FÖR CURIOSUM Typ av dokument: Instruktion Datum: 2019-04-02 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-04-02 2024-06-30 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument: Organisation Planeringsenheten

Läs mer

Arbetsordning för forskningsetiska kommittén vid Karlstads universitet

Arbetsordning för forskningsetiska kommittén vid Karlstads universitet LEDNINGSKANSLIET 2013-06-05 Dnr C2013/430 Arbetsordning för forskningsetiska kommittén vid Karlstads universitet 1. Inrättande Forskningsetiska kommittén vid Karlstads universitet har inrättats genom beslut

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1(4) BESLUT 2017-04-28 Dnr SU FV-1.2.2-1485-17 Jenny Gardbrant Chefsjurist Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1. Fakultetsnämnder Stockholms universitets

Läs mer

Reglering av Expertgrupp för etik Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( )

Reglering av Expertgrupp för etik Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( ) Reglering av Expertgrupp för etik Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde 2013-12-12. Dnr (113-2008-7863) 1. Regleringens tillämpningsområde... 2 1.1 Annan närliggande reglering... 2 2. Syfte

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Val till institutionsstyrelse för mandatperioden

Val till institutionsstyrelse för mandatperioden PM 2014-05-20 Dnr SU FV-1.2.2-1323-14 Anna Riddarström Utredare Ledningskansliet Val till institutionsstyrelse för mandatperioden 2015-01-01 2017-12-31 Allmänt Ny institutionsstyrelse ska väljas under

Läs mer

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning Förvaltningschef Björn Sandahl STYRDOKUMENT Dnr: GIH 2018/400 Datum: 2018-09-17 Författare: Björn Sandahl Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2018-09-27 Giltighetstid: tills vidare Högskolestyrelsens

Läs mer

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum

Instruktion för Umeå marina forskningscentrum Sid 1 (5) Instruktion för Umeå marina forskningscentrum 1 Namn Umeå marina forskningscentrum Umeå Marine Sciences Centre 2 Bakgrund UMF inrättades 1989 vid Umeå universitet, samtidigt som motsvarande centra

Läs mer

Arbetsordning för universitetsbiblioteket vid Uppsala universitet

Arbetsordning för universitetsbiblioteket vid Uppsala universitet UFV 2019/708 Arbetsordning för sbiblioteket vid Uppsala Fastställd av rektor 2019-06-18 Innehållsförteckning 1 kap. Inledning 4 Uppgifter 4 2 kap. Organisation 5 Biblioteksnämnd 5 Överbibliotekarie 5

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) Typ av dokument: Instruktion Datum: 2018-12-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01-2022-01-01 Område: Organisation Ansvarig

Läs mer

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning IMIMI/ 57t /1914-1(6) Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning Med stöd av rektors delegation av beslutanderätten

Läs mer

Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet

Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet lx:r ).D 11 ~oj-11/ta,,t Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(2) Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet Beslut Genom detta beslut fastställer

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Anställningsformer för doktorander

Anställningsformer för doktorander 2007-04-02 BESLUT LiU 455/07-50 1(1) Anställningsformer för doktorander Med hänvisning till föreliggande skriftligt underlag beslutar universitetsstyrelsen härmed att utbildningsbidrag fr o m 1 juli 2007

Läs mer

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen UFV 2011/1902 Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid Fastställd av universitetsdirektören 2012-01-12 Reviderad 2012-09-04 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

Arbetsordning för Malmö högskola

Arbetsordning för Malmö högskola Dnr Mahr 12-2012/530 Arbetsordning för Malmö högskola Fastställd av högskolestyrelsen 2012-09-28 1. Inledning 3 2. Generella begrepp och beslutande grupper 3 Begreppet vetenskaplig kompetens 3 Beslutande

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

Beslut om Linköpings universitets miljömål

Beslut om Linköpings universitets miljömål R,13 5 I & / J ),ZD 7 i m LINKOPINGS 11141». UNIVERSITET 1(7) Beslut om Linköpings universitets miljömål 2016-2018 Bakgrund Under 2015 genomfördes en miljöutredning av verksamheten inom Linköpings universitet,

Läs mer

Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( )

Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( ) Bilaga 19 Protokoll 3, 2009 Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde 2009-06-11. Dnr (113-2008-7863) 1. Regleringens tillämpningsområde...

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Instruktion. Wallenberg centrum för molekylär medicin vid Umeå universitet (WCMM)

Instruktion. Wallenberg centrum för molekylär medicin vid Umeå universitet (WCMM) för Wallenberg centrum för molekylär medicin vid Umeå universitet (WCMM) Typ av dokument: Datum: 2019-06-04 Dnr: Beslutad av: Giltighetstid: 2019-07-01 2024-12-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR BIOBANKSFORSKNING

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR BIOBANKSFORSKNING INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR BIOBANKSFORSKNING Typ av dokument: Instruktion Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument: Beslutsstruktur,

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

I UNIVERSITET LINKÖPINGS. Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet

I UNIVERSITET LINKÖPINGS. Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet I UNIVERSITET LINKÖPINGS 2015-02-24 1(7) Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet 1. Bakgrund Enligt lag (2003:778) om skydd mot

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Återrapportering - vidtagna åtgärder och förslag avseende reviderade bestämmelser för centrumbildningar vid Linköpings universitet

Återrapportering - vidtagna åtgärder och förslag avseende reviderade bestämmelser för centrumbildningar vid Linköpings universitet 2009-11-11 BESLUT Dnr LiU-2008/03371 1(2) Återrapportering - vidtagna åtgärder och förslag avseende reviderade bestämmelser för centrumbildningar vid Linköpings universitet Universitetsstyrelsen beslutade

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:1 2008-01-07 Tid och plats kl. 13.00 13.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

Föreskrift: Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle. Fastställd av Högskolestyrelsen Dnr HIG-STYR 2016/125

Föreskrift: Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle. Fastställd av Högskolestyrelsen Dnr HIG-STYR 2016/125 Föreskrift: Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle Fastställd av Högskolestyrelsen 2016-10-14 Dnr 1 1(6) Föreskrift: Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle fr o m 2016-10-14 Högskolestyrelsens

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ ,9011-t: e,?a tito3u Sid 1 (7) UNIVERSITETET I LINKÖPING BESLUT Universitetsstyrelsen 2014-03-24 Dnr: LiU-2014-00531 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ Enligt högskoleförordningens 6 kap 3

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU 31-0897-11 Dokument nr. 1 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2011 04 15 att gälla fr.o.m. 2012 01 10 1 (14) 1. Inledning... 2

Läs mer

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution BESLUT 2019-05-28 STYR 2019/895 Dekan Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution Bakgrund Föreskrifter om ledningsuppdrag vid Lunds universitet

Läs mer

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 (reviderad 2016-06-21) Sid 2 (9) Innehåll 1 Namn... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte... 4 3.1 Uppdrag... 4

Läs mer

Caroline Taube jurist, p 61

Caroline Taube jurist, p 61 1(6) Tid: Fredagen den 20 oktober 2017 kl. 9.00 15.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jan-Håkan Hansson Kjell Åke Hansson Dan

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle. Fastställd av Högskolestyrelsen 2015-02-13 Dnr HIG-STYR 2011/1731

Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle. Fastställd av Högskolestyrelsen 2015-02-13 Dnr HIG-STYR 2011/1731 Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle Fastställd av Högskolestyrelsen 2015-02-13 Dnr 1 1(6) Arbetsordning för styrelsen vid Högskolan i Gävle fr o m 2015-03-01 Högskolestyrelsens sammansättning

Läs mer

Onsdagen den 23 april2014 kl Åsundasalen, Storgården, Rimforsa

Onsdagen den 23 april2014 kl Åsundasalen, Storgården, Rimforsa 1(6) Tid: Lokal: Onsdagen den 23 april2014 kl. 8.30-12.00 Åsundasalen, Storgården, Rimforsa Närvarande: Ledamöter: Anna Ekström Helen Dannetun Magnus Hall Paul Håkansson Margareta Josefsson Helena Persson

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (7) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2014-07-01--2017-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter löper

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande.

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Fastställda av konsistoriet 2018-04-24

Läs mer

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla 1(6) Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl. 9.30 12.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jonas Bjelfvenstam Jan-Håkan Hansson Dan

Läs mer

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Dnr: 2017/5223-1.1 Regeldokument Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Beslutat av Rektor Gäller från 2018-02-19 Reviderat 2018-03-05 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-02-19 Rev. 2018-03-05

Läs mer

Arbetsordning vid Stockholms universitet

Arbetsordning vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-0385-18 Arbetsordning vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2018-02-16 att gälla fr.o.m. 2018-03-01 1 (14) Innehåll 1. Inledning... 2 2. Generella begrepp... 2

Läs mer

Prefekterna. Val till institutionsstyrelse för mandatperioden

Prefekterna. Val till institutionsstyrelse för mandatperioden 1(5) 2011-08-18 Dnr SU 31-2148-11 Dok 1 Handl. Marianne Westman Utredare Tel 16 2276 E-post marianne.westman@adm.su.se Prefekterna Val till institutionsstyrelse för mandatperioden 2012-01-01 2014-12-31

Läs mer

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921 BESLUT 1 (1) 2017-06-13 UFV 2017/921 UPPSALA UNIVERSITET Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Linda Lundberg Telefon: 018-471 1704 www.uu.se linda.lundberg@uadm.uu.se

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid för tiden 2017-07-01--2021-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

UFV 2011/619. Prefektens uppgifter och beslutanderätter

UFV 2011/619. Prefektens uppgifter och beslutanderätter UFV 2011/619 Prefektens uppgifter och beslutanderätter Innehållsförteckning Förutsättningar 3 Uppgifter 3 Beslut 5 2 Förutsättningar Organisation och ansvarsfördelning Arbetsordning för Uppsala universitet

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder

Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder Dnr Riktlinjer för val av ledamöter till områdes- och fakultetsnämnder 2020-2023 Beslutad av rektor 2019-05-21 Innehållsförteckning Val av ledamöter till områdesnämnd 3 Elektorsförsamlingarnas sammansättning

Läs mer

Fastställd av Högskolestyrelsen , senast reviderad Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack

Fastställd av Högskolestyrelsen , senast reviderad Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack Fastställd av Högskolestyrelsen 2016-05-17, senast reviderad 2018-05-22. Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack I N N E H Å L L Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid

Läs mer

Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning

Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning BESLUT 1 Dnr RÄ 2007/302 Styrelsen Centrum vid Lunds universitet Riktlinjer för centrum för utbildning och/eller forskning 1. Inledning Universitetet beslutar härmed att följande riktlinjer ska gälla för

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Beslut: Högskolestyrelsen 2011-12-15 Reviderad: 2013-12-19, 2014-12-15 Dnr: DUC 2011/2027/10 Gäller fr o m: 2014-12-15 Ersätter: Arbetsordning, DUC 2011/2027/10, 2013-12-19

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd

LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd (3) LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd Bakgrund LiU Skolsamverkan är LiUs samordnande plattform för kontakter mellan skola och universitet. I

Läs mer

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter UFV 2014/1003 Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter Fastställt av rektor 2014-09-16 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning 3 Rättsliga förutsättningar

Läs mer

Sidan 1 av Dnr Fastställd av högskolestyrelsen ARBETSORDNING

Sidan 1 av Dnr Fastställd av högskolestyrelsen ARBETSORDNING Sidan 1 av 10 2016-10-21 Dnr 2016-114-434 Fastställd av högskolestyrelsen 2016-09-07 ARBETSORDNING Sidan 2 av 10 Innehåll 1. INLEDNING... 3 Begreppet vetenskaplig kompetens... 3 2. DELEGERING AV BESLUTANDERÄTT...

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer