PROTOKOLL. Pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24"

Transkript

1 Pensionärsrådet Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september 2002 kl Huido Mesilane (m) ordförande Ulf Lundström (s) Berit Jakobsson, Kårsta PRO Hans Mattsson,Vallentuna PRO Kerstin Persson, Össeby PRO Per-Erik Bergstrand, Attunda SPF Ingvar Öhrn, KOM, SPF Birgit Karlsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Åke T Carlestam, KOM SPF Bo Schylander, RPG Ulla Sandberg, sjukgymnast, Korallen Anders Mazetti, Samhälls- och byggnadsförvaltningen Ulla-Britt Ahlin, utredare, socialförvaltningen Inger Kjellerby-Åberg, anhörig- och frivilligsamordnare, socialförv Hans Mattsson Socialförvaltningens stab, Vallentuna Sekreterare Inger Kjellerby-Åberg Paragrafer Ordförande Huido Mesilane Justerande Hans Mattsson 1 (9)

2 Korallens vårdboende...3 Förslag till ny renhållningsordning och avfallsplan för Vallentuna kommun....4 Nybyggnad av äldreboende + dagvård...5 Restlista...6 Höga trottoarkanter på Mörbyvägen, med flera framkomlighetsproblem...8 Telefonupplysning och Volontärer (9)

3 Korallens vårdboende 20 Ordförande tackar för en bra och informativ information. På initiativ av Hans Mattsson beslutar KPR att efterlysa ett förtroenderåd på Korallens vårdboende där en representanter från någon av pensionärsföreningarna ingår. KPR bjuder in verksamhetschef Marianne Hansson för information om Korallens vårdboende. Pensionärsrådets sammanträde den 24 september Marianne Hansson har fått förhinder och Ulla Sandberg, sjukgymnast på Korallen deltar på sammanträdet och informerar om Korallens vårdboende. Korallen har plats för 27 boende därav är fyra platser avsedda för korttidsboende. Varje boende får sin kontaktperson och en omvårdsansvarig sjuksköterska. Anhöriga är viktiga och de ska känna sig delaktiga och ses som en tillgång. Det finns en anhöriggrupp. På fråga från Ingvar Öhrn informeras att det inom den närmaste tiden kommer att installeras samma typ av telefon som finns på akutsjukhus, på rummen avsedda för korttidsboende. Övriga rum har egna telefonjack. 3 (9)

4 Förslag till ny renhållningsordning och avfallsplan för Vallentuna kommun. 21 KPR beslutar enligt berednings- och granskningsgruppens yttrande till Samhällsbyggnadsförvaltningen. Samhällsbyggnadsförvaltningen har utarbetat förslag till ny renhållningsordning och avfallsplan för Vallentuna kommun. Materialet skickas ut på samråd i enlighet med Samhällsbyggnadsnämndens beslut Handlingar i ärendet Brednings och granskningsgruppens yttrande över förslag till ny renhållnings och avfallshantering för Vallentuna kommun förligger i berednings och granskningsgruppens protokoll daterat (9)

5 Nybyggnad av äldreboende + dagvård 22 KPR beslutar i enlighet med berednings- och granskningsgruppens yttrande till samhällsbyggnadsförvaltningen. KPR önskar få gatuadress på handlingarna för de planer som skall granskas för samhällsbyggnadsnämndens räkning. Bokbacken Fastigheter AB ansöker om bygglov för nybyggnad av äldreboende och dagvård på fastigheten Vallentuna - Rickeby 1:97, Stendösvägen. Handlingar i ärendet Yttrande från berednings- och granskningsgruppen föreligger i form av protokoll daterat (9)

6 Restlista Efter telefonsamtal med Sten-Åke Adlivankin kommer ärendefrågan om P-skiva att beredas under hösten som underlag för ett beslut i samhällsbyggnadsnämnden. 2. KPR yrkar snar behandling och åtgärd angående belysning på Banvägen innan det händer någon olycka. 3. Socialnämnden ställer sig positiv till motionen till Kommunfullmäktige om utbyggnad av Korallens vårdboende med 25 platser. 4. Vid socialnämndens sammanträde den delgavs pensionärsrådets remissvar med synpunkter på verksamhetsplanen. Socialnämnden ställde sig positiv till KPR s yttrande men bordlagde ärendet. Det kommer att behandlas på oktobersammanträdet. 5. Kommunfullmäktige antog nytt reglemente för kommunala pensionärsrådet på sammanträdet den Det nya reglementet skickas med protokollet till samtliga ledamöter i KPR. KPR beslutar att ta bort frågan från restlistan. 6. Anders Mazetti från samhällsbyggnadsförvaltningen tar med information för åtgärd av den trasiga hissen till Centrumgaraget i hisshuset mittemot Systembolaget. Efter sammanträdet meddelar Anders Mazetti att det ej är kommunen som är fastighetsägare. 7. I Planprogram för centrumområdet kommer socialförvaltningen att påtala behov av att reservera mark för både seniorboende och vårdboende utöver den redan reserverade marken i anslutning till Korallen. 1. P-skiva. Hur långt har ärendet kommit efter kommunalrådets löfte på KPR den 7 maj 2002 om att P-skiva skall införas 2. Belysningen på Banvägen. Den nya belysningen på Banvägen är för svag. Det är svårt att se fotgängare. Enligt Mats Hellqvist är ljusstyrkan den samma som tidigare men ljusets färg är en annan. Mätning av ljusstyrkan skall göras. 6 (9)

7 KPR önskar ytterligare redovisning från samhällsbyggnadsförvaltningen om ett luxtal mittemellan ljusstolparna och denna undersökning bör göras under hösten. 3. Seniorboende. KPR vill bevaka planering av utbyggnad vid Korallen för äldreboende. 4. Socialnämndens Verksamhetsplan. Verksamhetsplanen för perioden beslutas av socialnämnden den 3 september KPR lämnade remissvar på verksamhetsplaneförslaget till socialnämnden på ett extra KPR möte den 28 augusti. 5. Reglemente för kommunala pensionärsrådet KPR har tagit fram ett förslag till nytt reglemente. Socialnämnden behandlade ärendet den 5 februari Socialnämnden har överlämnat sitt förslag till nytt reglemente till Kommunfullmäktige för beslut. Tidigare beslut i ärendet P-skiva 2000: KPR 34, (Svar med avslag samhällsbyggnadsnämndens prot ), 2001: KPR 8, 26 och : KPR 4, KPR 16 Seniorboende: 2001: KPR 8, 26 och : KPR 4, KPR 16 Belysning på banvägen: 2001: 31, 2002: KPR 4, KPR 16 Reglemente: 2001: KPR 22, KPR 30, 2002: KPR 3 Verksamhetsplan: 2002: KPR 17, 7 (9)

8 Höga trottoarkanter på Mörbyvägen, med flera framkomlighetsproblem 24 KPR uppdrar åt berednings- och granskningsgruppen att visa vad problemen finns för Anders Mazetti, samhällsbyggnadsförvaltningen och gemensamt komma fram till en bra lösning. Anders Mazetti tar med sig ärendet för åtgärd av vägarna i Kårsta. Anders Mazetti meddelar efter mötet att det är Berit Sundin Eriksson från samhällsbyggnadsförvaltningen som har ärendet angående ändring av gatunamnen inom kommunen. Kvarstående besvärligheter med framkomligheten för äldre och handikappade på Mörbyvägen, Vikingavägen och Källvägen. I dagsläget är det höga stenkanter vid trottoarerna som är svåra att passera för personer med rullstol eller rollator. En väg i Kårsta är i så dåligt skick att risk för skador på bilarna kan uppstå. Svårigheter har varit att få besked om vem som har ansvaret för väghållningen av den aktuella vägen. När kommer de nya gatunamnen att träda i kraft? På landsbygden är det stora svårigheter för ambulans och färdtjänst att hitta fram till rätt adress. 8 (9)

9 Telefonupplysning och Volontärer 25 Ordförande Huido Mesilane framför tack till Inger Kjellerby-Åberg för information. KPR önskar få information om vad som händer i Vallentuna angående telefonupplysning för äldre och volontärverksamhet. Pensionärsrådets sammanträde 24 september Telefonupplysning för äldre är ett samarbete med kommunen och frivilliga organisationer. Socialstyrelsen ger ett ekonomiskt bidrag till utbildningen. Utbildning för 20 telefonupplysare som är medlemmar i pensionärsorganisationerna och Röda Korset har påbörjats och kommer att pågå under hösten. Beräknar att verksamheten kommer att starta våren Ett projekt angående volontärer på särskilt boende har startat på Korallens vårdboende. Fem personer svarade på vårt upprop i tidningen av dessa har två tackat nej. En av personalen har fått uppdrag som volontäransvarig och volontärerna skriver ett kontrakt tillsammans med Korallen och skriver under ett tystnadslöfte. Under hösten pågår en seminarieserie på temat Att vara volontär/frivillig inom äldre och handikappomsorgen. Även alla organiserade frivilliga har fått en inbjudan. Det är ett samarbete mellan kommunerna i Nordost. 9 (9)

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning Pensionärsrådet 2005-03-08 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 8 mars kl 13.00 14.45. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 4 mars kl 14.00 Anhörig- och frivilligsamordnare

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2002-05-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO

Åke T Carlestam KOM/SPF Lilian Glav Attunda SPF Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Valentuna PRO Pensionärsrådet 2005-05-24 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 februari kl. 13.00 15.00. Ingvar Öhrn, SPF/ KOM ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2002-11-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Väsbysalen, Väsbygården, Allévägen 63, Vallentuna torsdagen den 21 november 2002 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Pensionärsrådet 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 27 maj 2003 kl. 14.00 16.30. Gunnel Orselius-Dahl,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF)

Henrik Persson (S) Caroline Schmidt (C) Holger Uhlin (PRO) Maj-Britt Norlander (SPF) Helge Björk (SPF) Margit Settlin (SPF) Berndt Söderström (SKPF) Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden, A-salen kl. 13:00 15:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S), ordf Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Anna-Lisa Jonsson

Läs mer

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv Pensionärsrådet 2008-05-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 8 maj 2008 kl. 13.00 15.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF

Birgit Karlsson Kårsta PRO Ulla Ahlsén Vallentuna PRO Lilian Glav Attunda SPF Åke T Carlestam KOM/SPF Pensionärsrådet 2005-09-20 Plats och tid för sammanträdet ande Östanbo dagvård, Stendösvägen 1-3, Vallentuna tisdagen den 20 september kl. 14.30 17.00. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf Lundström

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-13

Sammanträdesdatum Sida 1-13 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Arne Pettersson, PRO, Mora Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38. Föregående protokoll och av val av justeringsman 39. Vändspår

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid 2015-12-08, kl. 13.30-15.20

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid 2015-12-08, kl. 13.30-15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOL L Sammanträdestid, kl. 13.30-15.20 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO Evy Johansson

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson 2012-01-31 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 31 januari 2012 kl 09:30-11:00 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ingela Melchersson (S), ersättare för Ove Bäck (C) Maria

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00 Handikapprådet 2008-01-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-06-15

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala pensionärsrådet 2009-06-15 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, Stadshuset Beslutande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO, Oskarshamn Willy Nilsson PRO, Misterhult Birger Einarsson PRO, Kristdala Gunny Gustavsson

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Justering av pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken, Palmgatan 2, Tierp kl 13:00-16:00 Pia Wårdsäter (S), ordförande Urban Blomster (V) Gert Berlin (PRO), vice ordförande Göran Pettersson (PRO) Marianne Pettersson (PRO) Gun Kjessel (SPF Vallonen)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Kyrkgatan 12, hus 2, plan 2, 2008-12-16, kl 09.00-17.10 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Björn Karlsson (s) Alvi Björklund (s) Bodil Sihm (mp) Alf Lundin (v) Gert

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och nämnder

Arbetsordning för styrelse och nämnder Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 72, 2011-05-02 Utöver vad som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen gäller bestämmelserna i denna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Kommunala PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Förtroendevalda Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS) s ledamöter Greta Nordquist,

Läs mer

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16 Handikapprådet 2002-05-16 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Svedjan, Fabriksvägen 1 A, Vallentuna torsdagen den 16 maj 2002 kl 19.00 Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig- och

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Agneta Heine-Ivgren, ordförande Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Forsberg Gunnel Orselius-Dahl Tommy Eckelöv Handikapprådet 2002-09-26 Plats och tid för sammanträdet Ormstaskolans träningssärskola, Blekingevägen 1, Vallentuna. torsdagen den 26 september 2002 kl 19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Agneta

Läs mer

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (4) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 17 december 2013; klockan 08:30 10:30 Plats: Marielunds restaurang Närvarande: Ann-Sofie Wågström, ordförande Ulla Jilsmo,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B. 7 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN KRISLEDNINGSNÄMNDEN OCH DESS UPPGIFTER 1 Kommunstyrelsen utgör kommunens krisledningsnämnd. Nämnden har befogenhet att, med de begränsningar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Plats och tid Hjernet, 2012-12-11 kl 10.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Lena Berglind, SPF Vivi Jacobson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5)

ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5) ÄLMHULTS KOMMUN ARBETSORDNING 1 (5) ARBETSORDNING FÖR STYRELSER OCH NÄMNDER I ÄLMHULTS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2011-01-31, 9. Utöver det som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen

Läs mer

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Sida 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Eric Davidsson S Ordf. Inger Lorentzson FP Kjell-Arne Karlsson S Hans

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

ltil NORDMALINGS KOMMUN

ltil NORDMALINGS KOMMUN ltil NORDMALINGS KOMMUN ~ Kommunala Pensionärsrådet 2014-04- 11 1(17) Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00-16.00 Anna Beccau (s), ordförande 22-24, 27-28 Vera Jonzon (c), vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet 2014-04-22

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet 2014-04-22 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och Tid Sjöliden 18.00 20.15 Beslutande Christoffer Nathanson, ordf Birgitta Schöllin Johan Broms Jenny Danielsson Gunilla Arbrink Britt-Marie Rasmussen Carl-Erik Roos Camilla

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

LULEÅ KOMMUN. Beredningen. Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2. Socialnämnden 2006-11-24 98 3

LULEÅ KOMMUN. Beredningen. Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2. Socialnämnden 2006-11-24 98 3 Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2 Socialnämnden 2006-11-24 98 3 Länsstyrelsen, Verksamhetschefer, enhetschefer stab, sektionschefer Dnr 2005/109 732 Anhörigstöd för personer som vårdar äldre anhöriga/ närstående

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Gällivare Kommun Dokumentnamn UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR SAMRÅDSGRUPP MINORITETSSPRÅK Dokumenttyp Diarienummer Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Beslutad av Framtagen av Kommunstyrelsen Beslutad KF 2015-05-25

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (16) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden REGLEMENTE 1 (6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 92 Dnr 2006.195 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden skall fullgöra

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 13.00 15.10 Beslutande Margaretha Gadde Jen nische (M) Ingela Wikander (KD) Ulla Odhner (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Innehåll Antalet ledamöter... 2 Ordförande och vice ordförande... 2 Presidiets

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-21, kl. 13:15-14:30 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Övriga närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t Sid 1(6) Sammanträdesdatum 2012-12-11 Plats KS-salen Stadshuset Tid Kl. 13:15 15:45 Närvarande Se sidan 2 Justeringens

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Åstorps kommuns Reglemente för överförmyndarnämnden Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-11-17 197 Dnr 2014/292 2(8) Innehåll 1 VERKSAMHETER... 3 2 NÄMNDSPECIFIKA UPPGIFTER:... 3 3 NÄMNDGEMENSAMMA UPPGIFTER:...

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Underskrifter Sekreterare 30-36 Elisabet Jonsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala pensionärsrådet

Underskrifter Sekreterare 30-36 Elisabet Jonsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala pensionärsrådet 1(9) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Rune Danielsson, ordförande Agneta S. Palm, vice ordförande Lars Östberg (PRO) Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer