Luftrenare Tysta och effektiva luftrenare med den lägsta möjliga strömförbrukningen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luftrenare Tysta och effektiva luftrenare med den lägsta möjliga strömförbrukningen. www.woods.se"

Transkript

1 Luftrenare Tysta och effektiva luftrenare med den lägsta möjliga strömförbrukningen.

2 Innehåll I. Historien om Wood s, renare luft sedan II. Ett grönare val III. Vad är luftföroreningar? IV. Så fungerar Wood s luftrenare V. Patenterad filterteknik - Active ION HEPA VI. Chem Control Carbon - mot lukter och gaser Priset för ren luft: 30 kr per år VII: Produkter Wood s ELFI 150 Wood s ELFI 300 Wood s ELFI 900 VIII. Utmärkelser och testresultat IX. Tekniska specifikationer En luftrenare för Wood s kan användas dygnet runt, hela året, och ändå inte förbruka mer än 26kWh under ett helt år. Det är 4 gånger mindre än en lågenergilampa som används på samma sätt. Wood s är övertygade om att ren luft i dag inte får ske på bekostnad av morgondagens luftkvalitet. Därför är Wood s luftrenare tillverkade av hållbara material och har den lägsta möjliga energiförbrukningen.

3 Made in Sweden Wood s luftrenare ritas, utvecklas, och tillverkas i Sverige - från metallhöljet och filtren till den slutliga monteringen. Världen runt är svenska produkter kända för kvalitet och hållbarhet, ett arv som vi är stolta över att föra vidare. Renare luft sedan Wood s luftrenare är utvecklade från ett svenskt patent, uppfunnet av Jan-Olof Wallin. Jan-Olof har vigt hela sin karriär åt att utveckla de bästa och mest innovativa luftreningslösningarna. Idag, mer än 40 år senare, har detta lett till några av mest effektiva och avancerade luftrenarna på marknaden. Idag är Jan-Olof pensionerad, men hans erfarenhet och expertis är fortfarande i allra högsta grad närvarande då Wallinfamiljen fortsätter att spela en nyckelroll hos Wood s. Innovation och kvalitet. Wood s sätter alltid användaren först vid utvecklandet av nya produkter. Det resulterar i mycket effektiva, pålitliga och diskreta luftrenare av högsta kvalitet och med marknadsledande garantier. Med en bakgrund i att utveckla lösningar för läkemedel- och livsmedelsindustrin använder Wood s samma höga standard för konsumentprodukter.

4 II. Ett grönare val Ett grönare val. Wood s luftrenare tillverkas i Sverige med visionen att ge dig den renaste möjliga luften, med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Därför är Wood s luftrenare tillverkade av svensk metall och har ett av de bästa förhålllanden mellan ren luft och strömförbrukning på marknaden. Eco friendly, human friendly. På Wood s är vi övertygade att vi inte bara behöver rena luften idag, vi behöver också hålla luften ren för kommande generationer. Därför har vi lagt extra fokus på att hålla strömförbrukningen så låg som möjligt. Det skapar renare luft idag, och i framtiden. Gröna från början till slut. Med uppgiften att skapa renare luft idag, och imorgon, fokuserar Wood s alltid på både användaren och på miljön - från början av produktionen till den färdiga produkten. Gröna i produktion: Wood s luftrenare har ett hölje av svenskt stål. Stål är ett återvinningsbart material som är ett bra val för miljön. Genom att använda nästan uteslutande svensktillverkade delar kan Wood s också undvika onödiga transporter under produktionen. Gröna i hemmet: Wood s luftrenare drar inte mer ström än din väckarklocka eller internetrouter och har en minimal miljöpåverkan. Wood s luftrenare skapar en hälsosammare inomhusluft, och är också tysta och kommer inte att störa dig med buller eller höga ljud.

5 III. Vad är luftföroreningar? III. Vad är luftföroreningar? Luftföroreningar Ett stort globalt hälsoproblem Visste du att luftföroreningar kan leda till flera allvarliga sjukdomar som stroke, cancer och hjärt- och luftvägssjukdomar? Vad är luftföroreningar? Luftföroreningar uppstår när partiklar, biologiska molekyler eller annan skadlig materia blir en del av atmosfären. Ungefär hälften av den urbana populationen exponeras för luftföroreningar som är mer än dubbelt så höga som rekommenderade grändsvärden. Transporter och fossila bränslen är två av de främsta orsakerna till luftföroreningar. Luftpartiklar inomhus. Luftföroreningar i utomhusluften tar sig in i våra hem och försämrar även inomhusluften. Även om utomhusluften är förhållandevis ren så för vi in mängder av partiklar i inomhusluften från kemikalier, kläder, husdjur, rökning, damm etc. Höga partikelhalter påverkar vår hälsa och kan leda till allergier, astma och allvarliga sjukdomar. 7 miljoner dör i förtid varje år Luftföroreningar ansvarar för att 7 miljoner människor dör i förtid varje år. Det är 1/8 av alla globala förtida dödsfall varje år. 7 miljoner Gör luften säker igen! Källa: World Health Organization Bara 12% bor i städer med acceptabla nivåer av luftföroreningar Genom att använda en luftrenare tar du bort de skadliga partiklarna från inomhusluften. Istället för att du andas in partiklarna, så fastnar de i luftrenarens filter. Att andas ren luft har många hälsofördelar och gör att du känner dig piggare och friskare. Det är viktigt att luftrenaren är tillräckligt effektiv för att ta bort små partiklar, så kallade mikroner (t.ex. PM2,5). Dessa partiklar är mest skadliga och också svårast att ta bort från inomhusluften. 12% 88% 50% Några av de vanligaste partiklarna som filtreras av Wood s luftrenare: Människor som bor i städer med luftföroreningar inom WHO s grändsvärden. Människor som bor i städer med luftföroreningar som överstiger WHO s gränsvärden. Data från 1600 städer i 91 länder som rapporterar luftföroreningar. Källa: World Health Organization Kontrollera luftföroreningarna i din stad på Människor som bor i städer med luftföroreningar som är mer än dubbelt så höga som WHO s gränsvärden. PM2,5 PM10 Damm Pollen Mögelsporer Radondöttrar Kemikalier Djurhår Avgaser Cigarettrök Virus Bakterier...

6 IV. Så fungerar din Wood s luftrenare Tekniken Ren luft Ren luft fri från partiklar, gas och lukt cirkuleras ut i rummet. Mer effektiv luftrening med jonisering Chem Control Carbon filter Med luftpartiklarna borta från luften tar det effektiva kolfiltret bort gaser och lukter från luften. Wood s luftrenare använder jonisering för att attrahera och fånga luftpartiklar. Genom att jonisera partiklarna i luftrenaren ges partiklarna en svag positiv elektrisk laddning. Det gör att partiklarna fäster vid varandra vilket ökar dess storlek och gör de mer lättfångade. Partikalarna attraheras också till motsatt laddade ytor. Energisnål fläkt Fläkten cirkulerar luften i rummet och drar den genom luftrenaren. Pålitliga delar, från svenska tillverkare. Visste du att nästan varje del i din Wood s luftrenare tillverkas i Sverige? Wood s ställer höga krav på alla leverantörers kapacitet, pålitlighet och erfarenhet. Endast de leverantörer som möter dessa höga krav tillåts leverera delar till Wood s luftrenare. Jonisering Luftpartiklarna ges en svag positiv laddning i luftrenaren. Detta ökar dess storlek och gör att de attraheras av negativt laddade ytor. Smutsig luft Den smutsiga luften dras genom luftrenaren av fläkten. Active ION HEPA filter Active ION HEPA filtren joniseras under produktionen. De negativt laddade filtren attraherar och fångar de redan joniserade luftpartiklarna.

7 V. Active ION HEPA - patenterad filterteknik Partikelfiltrering Active ION HEPA - tar bort 99,98% av skadliga partiklar Multipla lager av filtrering Ett Active ION HEPA filter är sammansatt av många lager av veckat filtermedia. Det innebär en mycket stor total filterarea och exceptionell filtrering. Svenskt Patent Nr: Förutom en exceptionell filtreringkapacitet, så möjliggör de unika Active ION HEPA filtren ett kraftfullt luftflöde och mycket låg energiförbrukning och ljudnivå. Active ION HEPA filtren är joniserade. De kan därför vara mycket glesare än traditionella filter, och ändå uppnå samma reningsgrad. Det gör att luften kan flöda nästan obehindrat genom filtret, och ändå komma ut fri från partiklar. Den största fördelen med att använda ett glesare filter är att det inte behövs några stora, bullriga och energislukande fläktar för att trycka luften genom filtret. Eftersom tryckfallet i Active ION HEPA filtren är minimalt kan Wood s använda mindre, energisnåla fläktar för att cirkulera luften i rummet och genom luftrenaren. Active ION HEPA filtren säkerställer också en säkrare filtrering eftersom ingen luft läcker igenom bredvid filtret. Det är alltid en risk med täta filter då luften alltid tar vägen med minst motstånd. Ren luft Filtrerad luft, fri från partiklar, blåses ut i rummet. Tekniken: 1.Luftpartiklarna joniserar i luftrenaren och ges en positiv elektrisk laddning. De joniserade Active ION HEPA filtren attraherar och fångar de laddade luftpartiklarna. 2. Active ION HEPA filtren är glesare än traditionella HEPA filter, med samma höga reningsgrad. Glesare filter innebär mycket lägre energiförbrukning och ljudnivåer eftersom luftflödet inte blockeras. Joniserade luftpartiklar Luftpartiklarna joniseras i luftrenaren. De joniserade partiklarna attraheras och fångas av de joniserade filtren. Joniserade filter Active ION HEPA filtren ges en negativ laddning då de tillverkas. Filtren attraherar och fångar de laddade luftpartiklarna. 3. Kapacitet: 99,98% filtrering ner till partikelstorlek 0,0003 mm (50 gånger mindre än en bakterie). Varför är ett glesare filter bättre? Kan använda mindre fläktar. En mindre fläkt är tystare. Den drar också mindre ström. Lägre risk att luft passerar ofiltrerad (inget läckage av partiklar).

8 VI. Chem Contron Carbon FIlter - tar bort gaser och lukter Ta bort rök, gas och lukter Chem Control Carbon filter Wood s Chem Control Carbon filter tillverkas i Tyskland av högkvalitativt kol. Chem Control Carbon filter används för att ta bort rök, gaser och lukter från inomhusluften. Wood s Chem Control Carbon filter har mycket hög densitet av kol och ger dig en långvarig, pålitlig och mycket effektiv filtrering. Wood s Chem Control Carbon filter finns tillgängliga med varierande mängder av aktivt kol (en större mängd aktivt kol innebär en längre livslängd för filtret) till modellerna ELFI 300 och ELFI 900. Så fungerar kolfiltrering: Den smutsiga luften passerar genom adsorbenten (kolet). När gasmolekylerna passerar genom de mikrospopiska porerna i adsorbenten fastnar de i ytan genom en kemisk bindningsprocess. Detta kallas adsorption. Gaser hanterade av Wood s Chem Control Carbon filter: Acetylaldehyde Acetone - Acrolein - Acrylamide - Acrylonitrile - Allylalcohol - Ammonia NH3 IC - Amylacetate - Aniline - Arsine IC - Benzene - Petrol (aviation, engine, commercial) - Petrol (Industrial of type hexane, of type heptane, of type octane) - p-benzoquinone (quinone) - Benzo(a)pyrene - Benzyl chloride - Biphenyl (diphenyl) - Lead, org. pollutants, tetraethyl lead, tetra - methyl lead - n-butanol (n-butyl alcohol) - Butanols (butyl alcohols) - Butyl acetate - n-butyl alcohol (n-butanol) - n-butyl acrylate 4 - Butylcellosolve (butyl glycol, glycolmonobutyl ether) - n-butylglycidylether - Butyl glycol (glycolmonobutyl ether, butylcellosolve) - Cellosolve (ethyl glycol, glycol monoethyl ether) - Cellosolve acetate (glycol, monoethyl ether acetate) - Cyanides and hydrogen - cyanide IC (as CN) - Cyanogen chloride IC (Cyclohexane, Cyclohexanol, Cyclohexanone) - aliphatic hydrocarbons - Di-(2-ethylhexyl) - phthalate - Diphenyl (biphenyl) - Diglycidyl ether (DGE) - o-dichlorobenzene - p-dichlorobenzene - 1,2-Dichlorethane (ethylene dichloride) - Nitrous oxide (laughing gas) N - Dimethylformamide - Dimethyl hydrasines - Dinitrobenzene, all isomers - Dioxane - Efrane (Enflurane, 2-chloro-1,1, 2-trifluorethyl-difluormethylether) - Enflurane (Efrane, 2-chloro-1,1, 2-trifluorethyl-difluormethylether) - Epichlorohydrin - Ethanol (ethyl alcohol) - Ether (ethyl ether) - Ethyl acetate - Ethyl acrylate - Ethyl alcohol (ethanol) - Ethyl benzene - Ethyl cyanoacrylate - Ethylenediamine - Ethylene dichloride - (1,2-dichloroethane) - Ethylene glycol (glycol) - Ethylene glycol dinitrate - (nitro glycol, glycol dinitrate) - Ethylene chlorohydrin (2-chloroethanol) - Ethylene oxide - Ethyl ether (ether) - Ethyl glycol (glycol monoethyl ether, cellosolve) - Ethyl chloride - Phenol - p-phenylenediamine - Phenyl glycidyl ether - Phenyl isocyanate - Fluoride - Fluorides, incl. hydrogen fluoride (as F) IC Capacity - Hydrogen fluoride - Fluothane (Halothane, 1,1,1-trifluor-2-chloro-2-bromoethane) - Formaldehyde - Phosphoric acid, vapour P/IC Phosphine - (phosphorated hydrogen) P/IC - Phosgene (carbonyl chloride) - Kerosene (aviation, motor) - Freon 113 (1,1,2-trichloro-1,2,2-trifluoroethane) - Phthalic anhydride - Furfural - Furfuryl Alcohol - Glutaraldehyde - Glyceryl trinitrate (nitro-glycerine) - Glycol (ethylene glycol) - Glycol dinitrate (nitro glycol, ethylene glycol dinitrate) - Glycol monobutyl ether (butyl glycol, butyl cellosolve) - Glycol monoethyl ether (ethyl glycol, cellosolve) - Glycol monoethyl ether acetate (cellosolve acetate) - Glycol monomethyl ether - Halothane (Fluothane, 1,1,1-trifluor-2-chloro-2-bromoethane) - Heptane - Hexamethylene - diisocyanate (HDI) - n-hexane - Hexane, except n-hexane - Hydrazine - Hydroquinone - 2-Hydroxyethyl acrylate - Isophorone Isophorone diisocyanate (IPDI) - Isopropanol (isopropyl alcohol) - Isopropyl alcohol (isopropanol) - Isopropylnitrate - Iodine - Carbonyl chloride (phosgene) - Quinone (p-benzoquinone) - Chlorine - Chlorine cyanide - (cyanogen chloride) - Chlorine dioxide - 2-Chloroethanol (ethylene chlorohydrin) - Chlorophenols and salts - Chloroform - Chloroprene (2-chloro-1, 3-butadiene) - 2-Chloro-1,1,2-trifluorethyldifluormethylether (Efrane, Enflurane) - Hydrogen chloride - Carbon dioxide - Carbon disulphide - Carbon monoxide (carbon oxide) N - Carbon oxide (carbon monoxide) -Carbon tetrachloride - Cresyl glycidyl ether - Mercury, alkyl groups (as Hg) IC Nitrogen dioxide NO2 - Nitrogen oxide NO N White spirit - Laughing gas - (nitrous oxide) NO, N2O N - Maleic anhydride - Methanol (methyl alcohol) - Methyl acrylate - Methyl alcohol (methanol) - Methyl bromide - Methyl n-butyl ketone - Methyl cellosolve - (glycol monomethyl ether) - Methyl cyanoacrylate - Methylene diphenyl - diisocyanate (MDI) - Methylene chloride - Methyl ethyl ketone (MEK) - Methyl ketone peroxide - Methyl isobutyl ketone (MIBK) - Methyl iodide - Methyl chloride - Methyl chloroform (1,1,1-trichloroethane) - Methyl methacrylate - Naphtalenes, chlorinated - Naphthalene diisocyanate (NDI) - Nitro benzene - Nitro-glycerine (glyceryl trinitrate) - Nitro glycol (ethylene glycol dinitrate, glycol dinitrate) - 2-Nitropropane - Nonanes - Octanes - Ozone - PCB (polychlorinated biphenyls) - Pentachlorophenol and salts - Pentanes - Perchloroethylene (tetrachloroethylene) - Petroleum naphtha - Polychlorinated biphenyls (PCB) - n-propanol (n-propyl alcohol) - n-propyl alcohol (n-propanol) - Propylene oxide - Pyridine - Raw cotton (cotton dust) - Nitric acid - Hydrogen selenide - Styrene - Sulphur dioxide IC - Sulphuric acid, vapour - Hydrogen sulphide IC Turpentine - Tetraethyl lead (as Pb) - Tetrahydrofuran - Tetrachloroethylene (perchloroethylene) - Tetrachlorophenol and salts - Tetra methyl lead (as Pb) - Toluene - Toluene diisocyanate (TDI) - 1,1,1-Trifluor-2-chloro-2-bromoethane - (Halothane, Fluothane) - 1,1,1-Trichloroethane (methyl chloroform) - Trichloroethylene - Trichlorophenol and salts - 1,1,2-Trichloro-1,2,2-trifluoroethane (Freon 113) - Trimellitic anhydride (TMA) - Trimethylbenzene, all isomers - Trimethyl hexamethylene - diisocyanate (TMDI) - Vinyl acetate - Vinylidene chloride - Vinyl chloride - Vinyl toluene - Xylene - Acetic acid - Acetic anhydride.

9 10 års garantiprogram Förläng din garanti med Wood s filterprogram. Tack vare den höga kapaciteten och kvaliteten hos luftrenarna och Active ION HEPA filtren kan Wood s erbjuda marknadsledande garantier på alla våra luftrenare. Registrera din luftrenare och byt ut Active ION HEPA filtren när de är förbrukade för att erhålla den förlängda garantin på totalt 10 år. Efter du registrerat dig på Wood s hemsida skickar vi en påminnelse när det är dags att byta filter. Självklart kan välja att avsluta ditt deltagande i filterprogrammet när som helst. Registrera dig på

10 VII. Produkter - Wood s ELFI 150 ELFI 150 Liten, kompakt och tyst - Wood s ELFI 150 är det perfekta valet för sovrum eller andra utrymmen som du vill ha så tysta som möjligt. Montera ELFI 150 på väggen och den kommer att omedebart ge dig renare och hälsosammare luft utan att förbruka mer ström än din klockradio m W Från 25dB Väggmonterad Ben som tillbehör Active ION HEPA filter 3 fläktlägen Enkelt att byta filter Wood s ELFI 150 levereras med det patenterade Active ION HEPA filtret. Filtret kommer du enkelt åt genom att öppna luckan på luftrenarens framsida.

11 VII. Produkter - Wood s ELFI 300 ELFI 300 Kraftfull och kompakt med tyst arbetsgång och låg strömförbrukning - Wood s ELFI300 är en mycket effektiv och mångsidig luftrenare. Dess diskreta och eleganta design gör att ELFI300 smälter in i de flesta miljöer, där den snabbt och tyst skapar en renare, hälsosammare inomhusluft m W Från 25dB Kolfilter (tillval) Steglös fläkthastighet Active ION HEPA filter Enkelt att byta filter Wood s ELFI 300 levereras med det patenterade Active ION HEPA filtret. Filtret kommer du enkelt åt genom att ta bort locket på luftrenarens ovansida.

12 VII. Produkter - Wood s ELFI 900 ELFI 900 Trots att Wood s ELFI 900 är en av de mest kraftfulla luftrenarna på marknaden, har den fortfarande väldigt blygsam strömförbrukning och ljudnivå. ELFI 900 är utvecklad för att klara stora och krävande miljöer och har dubbla Active ION HEPA filter för den snabbaste och mest effektiva luftreningen m W Från 30dB 2 x kolfilter (tillval) 4 fläktlägen 2 x Active ION HEPA filter Enkelt att byta filter Wood s ELFI 900 levereras med dubbla Active ION HEPA filter. Filtren kommer du enkelt åt genom att öppna locket på luftrenarens ovansida.

13 VIII. Utmärkelser och testresultat Wood s ELFI 150 Wood s ELFI 300 Wood s ELFI 900 Utmärkelser och testresultat Wood s luftrenare har genomgått flera rigorösa tester. Med toppresultat i internationella tester kan du känna dig trygg att Wood s luftrenare inte bara håller sitt löfte om ren luft, utan också löftet om att hålla strömförbrukning och ljudnivåer så låga som möjligt. AHAM Verifide och ENERGY STAR som endast ges till luftrenare med tillräckligt hög reningsgrad, och tillräckligt låg energiförbrukning. CADR Tobaksrök 109 CADR Tobaksrök 285 CADR Tobaksrök 552 CADR Damm 134 CADR Damm 331 CADR Damm 555 CADR Pollen 151 CADR Pollen 370 CADR Pollen 588 Total energiförbrukning 10,6 W Total energiförbrukning 28,3 W Total energiförbrukning 79,3 W Vad betyder CADR? CADR Damm / Watt 7,7 Total upmätt standby-förbrukning 0,7 W Dust CADR / Wattage 6,9 Total upmätt standby-förbrukning 0,7 W Dust CADR / Wattage 4,5 Total upmätt standby-förbrukning 0 W CADR står för Clean Air Delivery Rate. CADR är ett mått som kombinerar luftflöde med filtreringsgrad och är det förhållande av ren luft som luftrenaren levererar baserat på dess luftflöde. Ju närmre luftrenarens CADR är till dess luftflöde, desto mer effektiv är luftrenaren. Ozon uppmätt ( ) 0 PM2,5 filtrering 10 min (%) 51 Ozon uppmätt ( ) 0 PM2,5 filtrering 10 min (%) 86 Ozon uppmätt ( ) 0 PM2,5 filtrering 10 min (%) 96 Exempelvis har en luftrenare med ett luftflöde på 100m 3 /h ett bästa möjliga CADR på 100. PM2,5 filtrering 20 min (%) 73 PM2,5 filtrering 30 min (%) 85 PM2,5 filtrering 40 min (%) 91 PM2,5 filtrering 50 min (%) 95 PM2,5 filtrering 20 min (%) 98 PM2,5 filtrering 30 min (%) >99 PM2,5 filtrering 40 min (%) >99 PM2,5 filtrering 50 min (%) >99 PM2,5 filtrering 20 min (%) > 99 PM2,5 filtrering 30 min (%) > 99 PM2,5 filtrering 40 min (%) > 99 PM2,5 filtrering 50 min (%) > 99 PM2,5 filtrering 60 min (%) 97 PM2,5 filtrering 60 min (%) > 99 PM2,5 filtrering 60 min (%) > 99

14 IX. Tekniska specifikationer Tekniska data ELFI 150 ELFI 300 ELFI 900 Fläktlägen 3 Steglös 4 Rekommenderad yta m m m 2 Strömförbrukning 3-11 W 4-25 W W Ljudnivå Från 25 db Från 25 db Från 30 db Reningsgrad 99,98% 99,98% 99,98% Spänning 12V 12V V Vikt 6,9 kg 12 kg 15,2 kg Mått. LxBxH 105x505x x510x x565x615 Antal filter 1 x Active ION HEPA 1 x Active ION HEPA 2 x Active ION HEPA CADR Rök CADR Damm CADR Pollen CADR / watt 13,1 11,7 7,7 Art. nr utbytesfilter ELFI HEPA 150 ELFI HEPA 300 ELFI HEPA 900 (2-pack) Tillbehör Kolfilter Kolfilter Pleat: 130g Pleat: 100g (2-pack) Granulat: 600g Följ Wood s historia online på

15 Distributör och tillverkare: TES Scandinavia AB Maskingatan Alingsås Tel

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since Luftreningssystem Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since 1970. www.woods.se Hotel Caféer & barer Wood s inbyggda luftrenare Wood s inbyggda

Läs mer

Korttids. Typ 3 dräkt. Blå Laminat SC4 SC1

Korttids. Typ 3 dräkt. Blå Laminat SC4 SC1 Splash Kemskyddsdräkt Räddningstjänst Kärnkraft Petrokemisk industri Försvar Civil försvar Skeppsnäring Industriell rengörning Korttids Typ 3 dräkt SC1 SC1 I blå laminat är en korttids dräkt Typ 3 Splash

Läs mer

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Breathe Blueair Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Upplev känslan av renare inomhusluft Studier visar att bra luftkvalitet

Läs mer

Pålitligt skydd mot gaser och partiklar. Filterval. Optimerad filterteknologi Robust metallhölje Komplett filterprogram (inklusive specialfilter)

Pålitligt skydd mot gaser och partiklar. Filterval. Optimerad filterteknologi Robust metallhölje Komplett filterprogram (inklusive specialfilter) Andningsskyddsfilter Pålitligt skydd mot gaser och partiklar Med de största erfarenheterna och kunskaperna, såväl som det bredaste filterutbudet är MSA-filterna förstahandsvalet för många användare inom

Läs mer

AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT.

AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT. AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT. PLATS ATT ANDAS DJUPT AL-KO PURE STERILISERAR INNELUFTEN Som du säkert vet finns det många ämnen i luften inomhus som kan påverka vår hälsa. Virus, bakterier

Läs mer

PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1

PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1 PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1 Garantier: PlasmaMade-luftfilter Hälsosam luft Ren luft I utrymmen där flera människor bor, som vardagsrum, sovrum, kontor

Läs mer

Filterguide. Innovation. Välj rätt filter- och använd filtren korrekt! Vet du inte vilket filter du skall välja? Bläddra till nästa sida!

Filterguide. Innovation. Välj rätt filter- och använd filtren korrekt! Vet du inte vilket filter du skall välja? Bläddra till nästa sida! Filterguide Välj rätt filter- och använd filtren korrekt! www.personskydd.se Vet du inte vilket filter du skall välja? Bläddra till nästa sida! Innovation Följande måste beaktas när du använder Filterguiden!

Läs mer

BioZone MobiZone III. GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden:

BioZone MobiZone III. GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden: BioZone MobiZone III GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden: BioZone MobiZone III installeras i bilen eller båtar för ren luft i allmänhet eller för att ta bort föroreningar och

Läs mer

Luft-luftvärmepump. En effektiv väg till behagligt klimat i ditt hem

Luft-luftvärmepump. En effektiv väg till behagligt klimat i ditt hem Luft-luftvärmepump En effektiv väg till behagligt klimat i ditt hem INNEHÅLL Energieffektiva värmepumpslösningar Livet börjar hemma. Därför erbjuder vi ett brett utbud av marknadens bästa värmepumpsmodeller

Läs mer

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779 Vägledning till dig som köper in luftfilter ? Klimatanläggningens komponenter? VI vill här uppmärksamma några av de faktorer som bör påverka ditt

Läs mer

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT Inomhusluften anses ha en direkt koppling till vår hälsa och vårt välbefinnande. Kvaliteten

Läs mer

BioZone PowerZone för sanering

BioZone PowerZone för sanering BioZone PowerZone för sanering BioZone PowerZone är till för lokaler med kraftiga lukter t ex brandrökskadade hus och lägenheter, cigarettinrökta lokaler/ hus/lägenheter/ husvagnar/bilar, starka lukter

Läs mer

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin.

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin. Absolut dammfritt sedan 1972. Marknadens bästa filter för dina lungors skull. Marknadens lättaste maskin i sin klass. Helt ny säck för dammfria säckbyten. DC2900 Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande

Läs mer

Fresh air for the future

Fresh air for the future future re future Fresh air for the future Fresh air for the future ALH/ALH1-SERIEN Frisk luft en livsnödvändighet För att våra hus skall erbjuda en frisk och sund miljö omsättning per timme enligt kraven

Läs mer

Jonisering. Hur fungerar jonisering? Vad är en jon?

Jonisering. Hur fungerar jonisering? Vad är en jon? JONISERING Jonisering Vad är en jon? Alla atomkärnor innehåller ett bestämt antal protoner och varje proton är positivt laddad. Runt kärnan snurrar ett lika stort antal elektroner som är negativt laddade.

Läs mer

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT FILTER D DFILTER FÖR REN TRYCKLUFT Tryckluftskvalitet är direkt relaterat till din kompressors driftsförhållanden. De flesta kompressorintagsfilter avlägsnar partiklar större än 2 µm. Mindre partiklar

Läs mer

PM 10 - Luftkvalitetsdetektor, inomhus PM 1O

PM 10 - Luftkvalitetsdetektor, inomhus PM 1O PM 10 - Desk PM 10 - Wall Utmärkande egenskaper Inbyggd professionell sensor med optisk IR LED-avkänningsmetod. realtidsmätning av PM 10-koncentration via inomhusmonitor Inbyggd temperatur och RH-givare

Läs mer

LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA

LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA Clean air solutions 2 Camfil Clean Air Solutions TA HAND OM DINA MINSTA PROBLEM INNAN DE BLIR STORA Camfils serie med patenterade luftrenare är försedda med marknadens

Läs mer

Extern miljöpåverkan

Extern miljöpåverkan Extern miljöpåverkan Bilagor till beskrivning av olika miljöpåverkanskategorier Mauritz Glaumann Getachew Assefa Beatrice Kindembe Ola Norrman Eriksson Högskolan i Gävle, Byggd miljö KTH, Bebyggelseanalys

Läs mer

Högsta kvalitet för din trygghet

Högsta kvalitet för din trygghet Högsta kvalitet för din trygghet till ett förmånligt pris. BROMSBELÄGG LUFTFILTER BATTERIER BROMSSKIVOR KUPÉFILTER TORKARBLAD OLJEFILTER BRÄNSLEFILTER Honda originaldelar I n n e h å l l BROMSBELÄGG/-SKIVOR...

Läs mer

IonFlow luftrenare.

IonFlow luftrenare. IonFlow luftrenare www.lifeair.com Vad är ren luft? 9% av alla partiklar är mindre än,1 mikron (PM,1). Virus, avgaser, rök, mögel är alla partiklar som är under,1 micron. Dessa partiklar är så små att

Läs mer

TRAMPOLINE. Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 510. vers 1.0

TRAMPOLINE. Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 510. vers 1.0 NORTH TRAMPOLINE Monteringsanvisningar för följande studsmattor: NORTH EXPLORER 360, 460, 50 vers.0 NORTH EXPLORER 360, 460, 50 INNEHÅLL OM NORTH TRAMPOLINE............................... INNAN DU BÖRJAR.....................................

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat osch Compress 5000/7000 Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat Vill du ha extra trygghet när du istallerar en osch värmepump? Då ska du välja en VärmePartner. De är installatörer med stor erfarenhet

Läs mer

Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem

Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem Användarhandbok AirQlean High ett takmonterat luftfiltreringssystem Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Säkerhetsinformation 1.1. Inledning Detta kapitel innehåller säkerhetsinformation. AirQlean

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Hur ser vår luftkvalitet ut? - UTOMHUSLUFTEN

Hur ser vår luftkvalitet ut? - UTOMHUSLUFTEN Hur ser vår luftkvalitet ut? - UTOMHUSLUFTEN Christer Johansson Institutionen för tillämpad miljövetenskap Stockholms Universitet SLB-analys, Miljöförvaltningen i Stockholm Symposium om Luft och hälsa,

Läs mer

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions CamCleaner luftrenare Camfil Farr Produkt broschyr CamCleaner luftrenare Camfil Farr - clean air solutions När du en gång andats riktigt ren luft, vill du inte andas något annat. På arbetsplatser idag

Läs mer

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-260 BRUKSANVISNING

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-260 BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-260 BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB Hemsida: ozonproffsen.se Mail: info@ozonproffsen.se Telefon: 0152-711711 Adress: Skiljevägen

Läs mer

Omfattning. Ansvariga. Val av kemikalie MILJÖHANDBOK. Sveriges lantbruksuniversitet Mark-Vatten-Miljöcentrum

Omfattning. Ansvariga. Val av kemikalie MILJÖHANDBOK. Sveriges lantbruksuniversitet Mark-Vatten-Miljöcentrum Upprättat av Annika Nordin Fastställt av Annika Nordin Ansvarig för uppdatering Miljösamordnare Fastställt datum 2014-10-02 1 (10) Version 3 Omfattning Alla kemikalier som används inom analysarbete, forskning,

Läs mer

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB VATTEN-TVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-180A BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB Hemsida: ozonproffsen.se Mail: info@ozonproffsen.se Telefon: 0152-711711 Adress: Skiljevägen

Läs mer

Tekniken. bakom Quooker

Tekniken. bakom Quooker Tekniken bakom Quooker I den här broschyren hittar du den tekniska beskrivningen och specifikationer för Quooker. Kranar Vår krankollektion består av åtta modeller - Basic, Classic, Design, Modern, Nordic

Läs mer

Presentation av EnvoSep kombinationen EnvoCarb/Envo Turf

Presentation av EnvoSep kombinationen EnvoCarb/Envo Turf Presentation av EnvoSep kombinationen EnvoCarb/Envo Turf Allmänt EnvoSep Adsorption har under de senaste åren fått en allt större betydelse som industriell separationsprocess. Till exempel aktivt kol används

Läs mer

ULTRALJUDS BEFUKTARE

ULTRALJUDS BEFUKTARE DS 034:0605 ULTRALJUDS BEFUKTARE KCC 848 Läs denna manual innan användning och spara den för att kunna gå tillbaka och läsa i den. Garanti Om det uppstår fel på produkten är det viktigt att du har produktens

Läs mer

XJ-2100 JONISK LUFTRENARE MED UV-LJUS OCH STATISK UPPSAMLARE BRUKSANVISNING

XJ-2100 JONISK LUFTRENARE MED UV-LJUS OCH STATISK UPPSAMLARE BRUKSANVISNING XJ-2100 JONISK LUFTRENARE MED UV-LJUS OCH STATISK UPPSAMLARE BRUKSANVISNING Figur 1 1. POWER: knapp för att sätta på och stänga av apparaten och UV-ljuset. 2. LEVEL: knapp för val av arbetsläge HI eller

Läs mer

Hur farlig är innerstadsluften och kan man bo hälsosamt på Hornsgatan? FTX samt hög Filtrering är det en bra lösning?

Hur farlig är innerstadsluften och kan man bo hälsosamt på Hornsgatan? FTX samt hög Filtrering är det en bra lösning? Hur farlig är innerstadsluften och kan man bo hälsosamt på Hornsgatan? FTX samt hög Filtrering är det en bra lösning? Anders Hedström I A Q Expert Dubbdäck är det ett problem? Eller är det avgaser,,? 3

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP Bruksanvisning Wood s avfuktare WP-200AP Tack Tack för att du valt en Wood s avfuktare. Du är en av mer än 300.000 människor som har valt Wood s avfuktare för att förebygga skador orsakade av fukt och

Läs mer

Var rädd om ditt hjärta

Var rädd om ditt hjärta Var rädd om ditt hjärta Priserna gäller t.o.m. 2012-07-31 Bäst i test! Testfakta Feb 2012 BP1750 Blodtrycksmätare Handled Kampanjpris 349:- Ordinarie pris: 419:- Ser mer på sidan 3. IRT 4020 Braun Örontermometer

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Klor och Bromin manuellt tillsatt

Klor och Bromin manuellt tillsatt Klor och Bromin manuellt tillsatt Det absolut viktigaste i all rening av vatten är att vi har ett korrekt ph värde. Om ph är för lågt eller för högt, så kan inte klor eller Bromin arbeta på ett bra sätt.

Läs mer

Produktmanual Purezone 3-i-1 Plasma

Produktmanual Purezone 3-i-1 Plasma Produktmanual Purezone 3-i-1 Plasma Sa ha r fungerar Purezone 3-i-1 Plasma Tack för att du valt en luftrenare från Purezone! Viktigt! Läs igenom innan användning! När Clean Mode används så avger luftrenaren

Läs mer

Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens.

Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens. LOSSNAY FÖR HEMMABRUK TYP VL-100U-E Bruksanvisning (Till kunden) Läs igenom denna bruksanvisning innan Lossnay-fläkten tas i bruk. Spara bruksanvisningen som framtida referens. Viktiga säkerhetsföreskrifter

Läs mer

Levande filter. Produktpresentation. Sidan 1 av 5

Levande filter. Produktpresentation. Sidan 1 av 5 Levande filter Produktpresentation Sidan 1 av 5 Ren luft är livsviktigt Frisk eller hälsosam luft? Luftrelaterade sjukdomar ökar i en allt snabbare takt. Nästan hälften av alla 14-åringar har, eller har

Läs mer

Sanitary Systems made to please

Sanitary Systems made to please TM TM Sanitary Systems made to please TM Från världens lyxigaste kryssningsfartyg till din stuga eller ditt fritidshus! Jets AS är ett norskt bolag som utvecklar, tillverkar och säljer toalettoch avloppssystem

Läs mer

Automag. Självrenande helautomatiskt magnetfilter

Automag. Självrenande helautomatiskt magnetfilter Automag Självrenande helautomatiskt magnetfilter Fördelarna med automatisk magnetfiltrering Inga förbrukningsartiklar behövs Automag behöver bara liten mängd tryckluft för att driva filtreringsprocessen.

Läs mer

Testa din hörsel. - det är inte svårt

Testa din hörsel. - det är inte svårt Testa din hörsel - det är inte svårt 2 Känner du tvekan inför ett hörseltest? Det är troligtvis det enklaste test du kan göra. Ett hörseltest går fort, är enkelt och är absolut inte obehagligt. I det flesta

Läs mer

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Mår du som bäst när din lägenhet är rätt tempererad och frisk luft hela tiden cirkulerar i dina rum? I den här foldern har vi samlat tips och information som skapar

Läs mer

EN RENARE UPPLEVELSE

EN RENARE UPPLEVELSE EN RENARE UPPLEVELSE LUFTFILTER SYNTET Ecopac luftfilter tillverkade av syntetiskt kompositmedia i filterklass G4-F9. Mediet består av syntetiska mikrofibrer. Filtret är inte elektriskt laddat och innehåller

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Systemet påverkar hela huset. Alla rum blir renade, alla rum blir tempererade och alla rum blir syresatta.

Systemet påverkar hela huset. Alla rum blir renade, alla rum blir tempererade och alla rum blir syresatta. Luvian FTX-L - Modern infrastruktur för ett mycket komfortabelt inomhusklimat. Kombinerar modern ventilationsteknik med luftkonditionering, temperaturreglering, oöverträffad energieffektivitet, luftkvalitet

Läs mer

Alvenius ytbeläggningar. Bättre skydd, högre prestanda och lägre kostnader

Alvenius ytbeläggningar. Bättre skydd, högre prestanda och lägre kostnader Alvenius ytbeläggningar Bättre skydd, högre prestanda och lägre kostnader SE Ytbeläggningar för alla förutsättningar och behov Tuffa förhållanden, aggressiva eller slitande media, höga hygienkrav, krav

Läs mer

Pocket Water Microfilter (Model 2010000) Pocket Replacement Cartridge (Model 8013619) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR

Pocket Water Microfilter (Model 2010000) Pocket Replacement Cartridge (Model 8013619) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR Pocket Water Microfilter (Model 2010000) Pocket Replacement Cartridge (Model 8013619) GB DE FRA NL DK SWE NOR FIN IT ESP POR Swedish Vi glädjer oss åt att du har valt ett bärbart mikrofilter från Katadyn.

Läs mer

Bruksanvisning OZX-A7000B Art nr: 95-4323

Bruksanvisning OZX-A7000B Art nr: 95-4323 Bruksanvisning OZX-A7000B Art nr: 95-4323 Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder maskinen. VIKTIG SÄKERHETSVARNING 1. OZX-A7000B är ENDAST till för KOMMERSIELLA ANVÄNDARE.

Läs mer

Ren glädje. I slott och koja sedan 1915.

Ren glädje. I slott och koja sedan 1915. D A M M S U G A R E F R Å N V O LTA 2 0 0 5 Ren glädje. I slott och koja sedan 1915. 2 Tyst direkt när du parkerar munstycket. 3 å ç é è Lyft På! Parkera Av! ê ë åvolta Quickstop är utrustad med ett HEPA

Läs mer

Luften ute försämrar vår hälsa. hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter?

Luften ute försämrar vår hälsa. hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter? Luften ute försämrar vår hälsa hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter? Utomhusluft Vi har kunnat se oväntat starka samband, säger Bertil Forsberg, professor i miljömedicin, som lett studien.

Läs mer

Montage- skötsel- och eldningsanvisningar

Montage- skötsel- och eldningsanvisningar Camina Art Paris Bioetanolkamin Utgåva 1.2016 Montage- skötsel- och eldningsanvisningar Innehållsförteckning Allmänt Mottagning av gods Kontrollera att antalet kollin överensstämmer med fraktsedeln. Undersök

Läs mer

SPILLVAC modell Basic

SPILLVAC modell Basic modell Basic Ersätter eller som ett komplement till absorbenter Standard: 20BW200 ATEX: 20ATEXBW200 Det enkla sättet! fyller ett 200 liters fat på några minuter. monteras i lockets 2 och 3/4 hål på ett

Läs mer

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA.

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. Modell ZB06-25A V I K T I G S Ä K E R H E T S I N F O R M A T I O N LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. INNEHÅLL VIKTIGA

Läs mer

Tack för att du har köpt vår produkt. Vi hoppas att du får glädje av den under en lång tid. Thermex

Tack för att du har köpt vår produkt. Vi hoppas att du får glädje av den under en lång tid. Thermex Innhold DANSK... 3 SVENSKA... 12 1. Beskrivning av hällen... 13 2. Beståndsdelar... 13 3. Specifikation... 14 4. Förutsättningar för användningen... 14 5. Installation... 15 5.1 Installera spiskåpan...

Läs mer

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1 IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FAKTA: Inom loppet av några timmar (beroende på rummets storlek) reducerar en CITY luftrenare

Läs mer

IonFlow luftrenare.

IonFlow luftrenare. IonFlow luftrenare www.lightair.com Vad är ren luft? 9 % av alla partiklar är mindre än,1 mikron (PM,1). Virus, avgaser, rök, mögel är alla partiklar som är mindre än,1 micron. Dessa partiklar är så små

Läs mer

PM Bedömning av kemikaliekrav. Miljöbyrån Ecoplan AB

PM Bedömning av kemikaliekrav. Miljöbyrån Ecoplan AB Datum 2011-03-16 PM Bedömning av kemikaliekrav Miljöbyrån Ecoplan AB EnviroPlanning AB Lilla Bommen 4B, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 4B Telefon 031-771 87 40 Telefax 031-771 87 41 Hemsida

Läs mer

BRUKSANVISNING Nova Trend

BRUKSANVISNING Nova Trend BRUKSANVISNING Nova Trend INNEHÅLLSFÖRTECKNING I Generella upplysningar II Delar III Tekniska data IV Driftsvillkor V Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3. Anslutning till elnätet

Läs mer

Njut av den vackra elden

Njut av den vackra elden Njut av den vackra elden REN FÖRBRÄNNING Varför välja Atra? Nyskapande design som passar olika inredningsstilar Kraftigt stål som är svetsat till en solid enhet Brännkammare som har 6 cm tjockt eldfast

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions NU LANSERAS VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön.

Läs mer

Blast-serien Den nya generationen blästerskåp

Blast-serien Den nya generationen blästerskåp Blast-serien Den nya generationen blästerskåp Den nya generationen blästerskåp i BLAST-serien kan kombineras och utformas som man önskar. Man kan sätta upp skåpet på väggen eller placera från injektorblästring

Läs mer

BRUKSANVISNING (SE) INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 2. SÄKERHETSANVISNINGAR 3. REKLAMATIONSRÄTT 1. FUNKTIONSÖVERSIKT

BRUKSANVISNING (SE) INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 2. SÄKERHETSANVISNINGAR 3. REKLAMATIONSRÄTT 1. FUNKTIONSÖVERSIKT BRUKSANVISNING (SE) INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 2. SÄKERHETSANVISNINGAR 3. REKLAMATIONSRÄTT 1. FUNKTIONSÖVERSIKT 6 Elektrisk anslutning Fläkten är dubbelisolerad så det krävs ingen jordförbindelse.

Läs mer

Reynobond Reynolux with EcoClean. Bygg en skog! Med varje byggnad!

Reynobond Reynolux with EcoClean. Bygg en skog! Med varje byggnad! Reynobond Reynolux with EcoClean Bygg en skog! Med varje byggnad! Den första fasadplattan i aluminium som renar sig själv, och luften. Förställ dig att du skapar ett stycke skog med varje byggnad som du

Läs mer

Fläktar med utdragbar skärm. Nyheter 2012

Fläktar med utdragbar skärm. Nyheter 2012 Fläktar med utdragbar skärm Nyheter 2012 Fläktar med utdragbar skärm Kvalitet och design Sedan numera 112 år har vi varit trogna vår företagsfilosofi immer besser. Det är tyska och betyder alltid bättre,

Läs mer

Hurricane 32 och 42. Bruksanvisning

Hurricane 32 och 42. Bruksanvisning Hurricane 32 och 42 Bruksanvisning 1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 1.1 Egenskaper... 3 1.2 Allmänna säkerhetsanvisningar... 3 1.3 Användning... 3 2. Service och underhåll... 4 2.1 Driftsunderhåll...

Läs mer

Rening vid Bergs Oljehamn

Rening vid Bergs Oljehamn Rening vid Bergs Oljehamn statoilsreningsfolder2.indd 1 08-10-09 13.24.00 statoilsreningsfolder2.indd 2 08-10-09 13.24.01 Innehåll Vattenrening vid Bergs Oljehamn 4 Gasrening vid Bergs Oljehamn 10 statoilsreningsfolder2.indd

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

LUFT, VATTEN, MARK, SYROR OCH BASER

LUFT, VATTEN, MARK, SYROR OCH BASER -: KAPITEL 44 LUFT, VATTEN, MARK, SYROR... OCH BASER Luft, vatten, mark, syror och baser :3)---- =-lnnehå II Luft sid. 46 Vatten sid. 53 Mark sid. 60 Syror och baser 1 sid. 64 FUNDERA PÅ Hur mycket väger

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Allmänt. Götaverkens Sportdykarklubb 2006-11-13

Allmänt. Götaverkens Sportdykarklubb 2006-11-13 Allmänt LW-450E är en kompressor som är tillverkad av Leonard & Wagner. Namnet kan tydas så att 450 är kapaciteten i antalet minutliter och E står för att den går på en trefas elmotor. Den har tre stycken

Läs mer

Innehållsförteckning Biolan Suotis del- och reservdelsförteckning... 2

Innehållsförteckning Biolan Suotis del- och reservdelsförteckning... 2 SUOTIS INSTALLATIONS-, BRUKS- OCH UNDERHÅLLSANVISNINGAR Tillverkningsnummer Monterad av Tillverkningsdag Försäljarens stämpel, underskrift och köpdag Innehållsförteckning Biolan Suotis del- och reservdelsförteckning...

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Easy wash Portabel tvätt

Easy wash Portabel tvätt Easy wash Portabel tvätt Art.nr. T95-05 Låg vattenförbrukning och högt vattentryck Låg energiförbrukning miljövänlig Portabel, långlivad, säker och stänkskyddad I hushållet: Badrum, diskbänk, husdjur,

Läs mer

Rapport av luftkvalitetsmätningar i Halmstad tätort 2011

Rapport av luftkvalitetsmätningar i Halmstad tätort 2011 Handläggare: Tomas Sjöstedt/ Kari Nyman Sid 1(8) Rapport av luftkvalitetsmätningar i Halmstad tätort 2011 Sammanfattning Miljökvalitetsnormernas riktvärde för ozon överskreds även 2011, en dag i april

Läs mer

ScandSafe. Luftningsfilter

ScandSafe. Luftningsfilter ScandSafe Lftningsfilter ScandSafe Lftningsfilter Branscher Ren lft Kraftprodktion Ren rm Indstri Nyckelfaktorer Lftningsfilter för: - vattenreservoarer - livsmedelsbehållare - cisterner mm Filter speciellt

Läs mer

IKD 11750.0 GE (703043)

IKD 11750.0 GE (703043) BEDIENUNGANWEIUNG mit Montageanweisungen Instrucciones de Uso y de Montaje Instructions for use and installation Instructions d utilisation e avis de montage Instruηυes de uso com indicaηυes para montagem

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMRT HETING & OOLING Samsung Smart HETING & OOLING värd att längta hem till et är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är det lätt

Läs mer

ren luft för din dentala klinik

ren luft för din dentala klinik ren och tyst dental ren luft för din dentala klinik JUN-AIR presenterade den första kompressorn för nästan 50 år sedan och har sedan dess utvecklat teknik och design, vilket gjort JUN-AIR kompressorer

Läs mer

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Våra kunders erfarenhet är när de använder exodraft produkter övergår det ofta deras förväntningar flera gånger om. Jørgen Andersen, CEO Sedan 1957 har exodraft

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN S SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Fäste av batteri 3.1 Batteri -/felindikator 4. Användning av styreenhet 4.1 Montering

Läs mer

Underlagsmaterial samråd

Underlagsmaterial samråd 1. Administrativa uppgifter Cold Lake AB org.nr 559037-1141 C/o Jens Nilsson Heleneborgsgatan 12a 11732 Stockholm Underlagsmaterial samråd Fastighet: Västgård 1:1 (i Kall) Fastighetsägare: Erik Alexandersson

Läs mer

Nilfisk centraldammsugare

Nilfisk centraldammsugare Nilfisk centraldammsugare Mer än bara en dammsugare www.nilfisk-alto.se Mer än bara en dammsugare Dammsugning är en naturlig del av rengöringen i hemmet Det är en av de där uppgifterna som inte går att

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

Luftkvalite (VOC), Fukt, Temperatur Detektor QHT 24R

Luftkvalite (VOC), Fukt, Temperatur Detektor QHT 24R Detektor Utmärkande egenskaper - Hög känslighet för VOC och illaluktande gaser - Bakgrundsbelyst LCD Display visande aktuellt för VOC, RH+T - Förkalibrerad för lätt idrifttsättning - 0-10Vdc, 4-20mA, 0-5Vdc,

Läs mer

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTENTVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-178A BRUKSANVISNING

Ozonproffsen Scandinavia AB VATTENTVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-178A BRUKSANVISNING Ozonproffsen Scandinavia AB VATTENTVÄTTAD LUFTRENARE MODELL NO.: KJG-178A BRUKSANVISNING Hemsida: ozonproffsen.se Mail: info@ozonproffsen.se Telefon: 0152-711711 Adress: Skiljevägen 1, 64540 Strängnäs

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Bruksanvisning. Heidi. Talande köksvåg

Bruksanvisning. Heidi. Talande köksvåg Bruksanvisning Heidi Talande köksvåg Innehållsförteckning 1: Inledning... 3 2: Beskrivning och leveransinnehåll... 4 3: Strömförsörjning... 5 4: Start och knappbeskrivning... 6 4.1: Start och avstängning...

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer