Egen Sol och Vind. Hybridsolcellssystem med batterilagring. Fördelar jämfört med et vanligt solcellssystem:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Egen Sol och Vind. Hybridsolcellssystem med batterilagring. Fördelar jämfört med et vanligt solcellssystem:"

Transkript

1 Egen Sol och Vind Hybridsolcellssystem med batterilagring Fördelar jämfört med et vanligt solcellssystem: 40% bättre totalekonomi i systemets livslängd 50-70% mer energibesparingar, med betydligt högre privatkonsumtion 100% självförsörjande på sommaren Oberoende av fluktuerande subventionssystem Få 230V backup när strömmen bryts Hybrid solcellssystem med batterilagring Här är våra nätverksanslutna solcellssystem med batterilagring, som båda kan ge ström till och från batterierna och sälja ström till elnätet. Därför kallas dessa system för hybridsystem.... Egen Sol och Vind Mantalsvägen Hurva Tlf

2 Vilka är fördelarna med en hybrid solceller system? Du har 40% bättre totalekonomi jämfört med en konventionell solcell Du sparar ännu mer på din elräkning med betydligt högre inhemsk konsumtion Du är oberoende av fluktuerande subventionssystem Du är självförsörjande på sommaren, och med hjälp av en egen grön el Du har 230 backup när strömmen bryts Hybrid Power Solceller sparar ström för natten HybridPower solcellssystem har ett batterilager som lagrar överskottet solenergi för natten. Det betyder att du inte köper ström under hela sommaren, men är i stort sett självförsörjande på verkligt grön solenergi. Det ger dig också de största besparingarna på elräkningen. Diagrammet visar den del av din elförbrukning som fysiskt kommer genom solcellerna. Jämförelsen med en vanlig solcellanläggning och en hybrid solcellanläggning med en 14,4kWh batteri lagring.

3 Hur prioriteras solenergi? När det inte finns elproduktion från solcellerna prioriterar systemet följande: 1. först täckas husets egen förbrukning. 2. sedan laddas batterierna. 3. När batterierna är fulladdade, säljs överskottsel till nätet. På kvällen och natten används batterilagret endast för att täcka byggnadens totala privatkonsumtion. Då säljs ingen ström. Om batteriet går under den lägsta nivå som krävs, eller omriktaren inte kan täcka all nuvarande förbrukning (max. 3 kw per. Inverter), köps den återstående strömmen från elnätet. Fördelningen av flödet går mjukt utan ett reläbyte, för att undvika klumpar i flödet. Hybrid Power inverter kan ställas in på olika prioriteringar om det behövs. Anläggningens dygnsrytm.

4 Hur fungerar en hybrid solcellssystem med batteri? Hybrid solanläggning med batterilager - principdiagram Diagram - en fas 3 kw-system Här är ett schematiskt diagram över en enfas 3kW hybridanläggning. Även om omriktaren arbetar med en fas, så kompenserar den för alla tre faserna i huset, med hjälp energimeteret, som sitter i säkringsskåpet. 40% större sparande / resultat i livet Under anläggningens livslängd får du ca 40% större besparing.

5 40% större sparande/resultat under anläggets livslängd. Under anläggningens livstid får du ca 40% fler sparande/resultat. En hybrid solcell (grön kurva) ger större besparingar på elräkningar, år efter år. Under vintersäsongen när solproduktionen inte räcker till, använder du först hela anläggningens produktion (100% strömförbrukning) och sedan komplettera med el från nätet, beroende på systemets storlek. Överskottsproduktion Om det under en solig dag kan inte utnyttja all makt själv, sedan Hybrid Effekt 2030 inverter sälja ström till nätet för givet pris. Här kan du se hur flödet bryts ner under dagen. Oberoende av fluktuerande subventionssystem Idén om en hybrid solcellssystem är att du kan använda nästan all solenergi själv. Det betyder att du inte är beroende av en förhöjd försäljning elpris (subventionerad). Så oavsett vad politikerna säger i villkoren ang subventioner, -även efter lanseringen - känner du till din besparing.

6 Ingen 6KW gräns för solcellssystem Med ett hybridsystem, kan du också skapa ett system som är större än 6KW när du inte är beroende av finansieringsreglerna. Vi kan för tillfället erbjuda hybridsystem upp till 9KW inverter (om 12KWp paneler). Mycket större besparingar med en hybridanläggning Med hybridanläggningens höga privatkonsumtionen, får du största möjliga besparingar genom inköp av el. Dina årliga besparingar på elräkningen blir bättre för varje år, eftersom värdet på den sparade strömmen öker pga. prisökningar på el. Backup på din 220V strömförsörjning Som en extra bonus får du med Hybrid Power invertern en separat 220V anslutning, som alltid levererar 220V (från batterilagringen), även om nätspänningen försvinner. Här kan du exempelvis ansluta nödljus och vitala apparater såsom kyl/ frys. Så när närområdet är mörklagt, har du fortfarande ström tillgängligt. Placering av hybridanläggningen och batterilagret Här kan du läsa mer om: de optimala platserna för en sol hybridanläggning. Vilka är fördelarna med GEL-batterier i PV? Vi använder gelbatterier (även kallade GEL) i våra batteribanker. Det är en typ av bly / syrabatterier, är elektrolyten absorberas in i gelén. Batteriet har följande klara fördelar jämfört med solceller:. De kan laddas och laddas ur 10 gånger oftare än bilbatterier, och därmed 10 gånger längre livslängd Det finns inget underhåll eller syra / gasläcka De fungerar också i lätt frost. De har låg självurladdning De har det bästa priset per. upp / urladdning

7 Kan batterilagring bli för stor? Större batterilagring ger som sagt större konsumtion, men den kan faktiskt bli för stor. En överdimensionerad batterilagring är inte helt fylld på vintern, och det kommer inte att avladdas ner till det önskade (t.ex %). på det viset nyttjas tyvärr inte batterikapaciteten. Batterierna kommer att hålla lite längre, men det är oftast inte värt ekonomiskt. För en hybrid solcell anläggning till bostäder, räknar vi med ett batteribyte för våra GEL-batterier varje 5-6 år. Men det kan ökas upp till 10 år om man endast tömmar/urladdar batterierna 30% (70% kvar). För ett fritidshus som bara används halva året, räknar vi med 10 år. Hur länge batteriet exakt kan vara är individuell. Det beror på konsumtionsmönstret, temperatur och urladdningsdjup. Batteriets livslängd och antalet urladdningar definieras av att batteriets kapacitet har sjunkit till 80% av den ursprungliga kapaciteten. Så du kan fortfarande använda batteriet och därmed förlänga livstiden.

8 Med Hybrid Power solcell anläggning kommer privatkonsumtionen upp till omkring 80% (röd linje) under året, och 100% på vintern. Värdet för strömmen är sålunda det högsta uppnåda. (el inköpspris). Privatkonsumtionen av en normal solcellanläggning är ca 40% (röd kurva) med givna förutsättningar. Resten av strömmen säljs till ett lägre värde.

9 Här är den totala besparingen för ett hybridanläggning till vänster, samt en vanlig anläggning till höger. Hög privatkonsumtion Med Hybrid Power solcellanläggning kommer din egen förbrukning helt upp till ca 80% under året, och 100% på vintern. Det innebär att värdet av solenergi är den högst möjliga, det vill säga ditt elpris. Hur stort bör solcellsystemet vara i förhållande med förbrukningen? Om du vill ha den bästa ekonomin i enheten, så är regeln den att solcellanläggningen producerar 65-75% av din årsförbrukning. Detta gäller både vanliga och hybridanläggningar. Omvänt, om du vill ha större självförsörjning (dvs köper den minsta effekt), då kan du gå högre upp i produktion (upp till %). En större anläggning är naturligtvis lite dyrare.

10 Vilken är den optimala storleken för ett batterilager till nätanslutna hybridsolceller? Det finns ett antal faktorer som gäller för beräkningen av den optimala batterilager, beroende på om du vill ha de bästa anläggningskostnader eller den största privatkonsumtionen. Djup urladdning och totalekonomi Ju mer du tömmar/urladdar batteriet, desto färre upp / urladdningar tål den totalt. Diagrammet nedan visar sambandet mellan nivån på urladdning, samt antal batteriet kan uthärda under livslängden. Det framgår av diagrammet på förregående sida, att ju mindre urladdning, desto fler urladdningar kan batteriet uthärda, och desto mindre kapacitet kommer då också ur batteriet, och där krävs då fler. Det innebär att det finns ett samband mellan användning av batteriet och den totala kostnaden över tiden.

11 Om du urladdar batteriet hårt, skall du inte använda så många, men du måste byta ut dem oftare. Om du bara urladdar lite, håller de i många år, men du måste köpa fler batterier från start. Det mest ekonomiska batterilagring är max. 50% urladdnin Det förväntas att ca 250 st. 50% cycles per år. Det finns inte 365 st. 50% cycles per år, eftersom batteriet på viteren inte är fullt laddade. Det mesta av kraften används för eget bruk. Eget förbruk kontra batteripris En annan faktor är förhållandet mellan priset på en batterilagring och den förlorade eller intjänade intäkter av den privata konsumtionen till följd av om batterilagring görs större eller mindre. Om man till exempel väljer en större och dyrare batteribank, kan detta under några år betala sig genom större besparingar på elräkningen (pga. högre privatkonsumtion). Detta är faktorer som vi tar i betrakning när vi dimentionerar en anläggning till dig. Varför inte dra nytta av LiFePO4 batterier i solkraftverk? LiFePO4 är en annan batteriteknik, som bl.a används i elbilar. De väger mindre, och tål ännu djupare och fler urladdningar än GEL-batterier, dem har vi förstås också undersökt. Problemet med dessa batterier är att de fortfarande är för dyra. Totalekonomin över t.ex. 10 år är i stort sett samma för GEL och LiFePO4 batterier, men start investeringen för LiFePO4 batterier är cirka 3,5 gånger större. Vad är BMS (Battery Management System)? Om du kollar priserna på LiFePO4 batterier runt om, så tänk på att du också behöver en så kallad intelligent BMS (Battery Management System). Detta övervakar batterierna och ser till ett rätt fungerande upp/urladdaning, helt ner till cellnivå. Väljer du bort detta minskas livslängden avsevärt och ekonomin blir ännu värre. BMS utgör 15-20% av batteribanken ränta. Slutsats Slutsatsen är att GEL-batterier har samma totalekonomi som LiFePO4 exemplet ovan. 10 år, men är 3-4 gånger billigare nyinvesteringar. Om LiFePO4 batterier är dock tillräckligt högt pris i framtiden, så har du möjlighet att byta till dem på vägen när batteriet fortfarande kommer att behöva bytas ut. Vi rekommendera att du väljer GEL batterier.

12 bines. The height of mono tower is usually from 12m to 36m. Advantage: Disadvantage: Good look, less vibration and more reliable The cost is higher than guyed tower and the maintenance need crane too. Egen Sol och Vind Aeolos Wind Turbine Hydraulic Tower Hydraulic tower is the most popular wind turbine tower in recently years. It was consist of hydraulic base, monopole tower and hydraulic cylinder system. The hydraulic tower can be used from 3kw to 50kw wind turbines. The height of this tower is usually from 12m to 30m. Advantage: Disadvantage: Easy maintenance and do not need crane. It is the highest cost of tower solution. Egen Sol och Vind står för allt från planering till färdig installation. For information och pris kontakta: Egen Sol och Vind. Claus Michaelsen Mobil: E-post: Mantalsvägen Hurva. Tlf

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

!!! Solcellsanläggning! Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande!

!!! Solcellsanläggning! Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande! Solcellsanläggning Miljövänligt, självförsörjande och kostnadsbesparande Det finns många anledningar att utnyttja energin från solen, men hur går man tillväga? Vad krävs för att skapa sin egen solcellsanläggning?

Läs mer

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el Egen el direkt till uttaget Dala Elfond Ett avtal som passar alla Tillsammans är vi stora Dala Solel Använd solsidan - gör din egen el Visste du att... Melbourne i Australien har 2100 soltimmar per år.

Läs mer

Information om dina solceller På följande sidor hittar du information kring hur det fungerar att ha solceller på taket.

Information om dina solceller På följande sidor hittar du information kring hur det fungerar att ha solceller på taket. Information om dina solceller På följande sidor hittar du information kring hur det fungerar att ha solceller på taket. Innehållsförteckning - Intro - Så fungerar en solcellsanläggning - Försäljning och

Läs mer

Energirevolutionen börjar här

Energirevolutionen börjar här Energirevolutionen börjar här Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi, miljövänliga och smarta lösningar som energieffektiviserar Sverige Rexel Energy Solutions Vi tillhandahåller

Läs mer

Remissvar PM om vissa punktskattefrågor inför budgetpropositionen för 2016

Remissvar PM om vissa punktskattefrågor inför budgetpropositionen för 2016 2015-05- 04 Dnr Fi2015/1733 Finansdepartementet Skatte- och Tullavdelningen 103 33 Stockholm fi.registrator@regeringskansliet.se Remissvar PM om vissa punktskattefrågor inför budgetpropositionen för 2016

Läs mer

Lagring av energi. Hanna-Mari Kaarre

Lagring av energi. Hanna-Mari Kaarre Lagring av energi Hanna-Mari Kaarre Allmänt Lagring av energi blir allt viktigare då förnybara energikällor, som vind- och solenergi, blir vanligare Produktionen av förnybar energi är oregelbunden, ingen

Läs mer

Solpotential Osnabrück

Solpotential Osnabrück Solkartan i Lund Solpotential Osnabrück Department of Environmental Protection Rooves with excellent or good suitability for solar panels: 26,000 (out of 70,000) Result Profit Requirement Solar Power Generation

Läs mer

Solceller på ditt tak?

Solceller på ditt tak? Solceller på ditt tak? Carola Jarnung Energi- och klimatrådgivare Sida 1 Energi- och klimatrådgivning Kostnadsfri och oberoende rådgivning till företag, föreningar och privatpersoner i Helsingborg! Sida

Läs mer

Kör på el i sommar. Sommaräventyr för hela familjen. Koppla upp och koppla av. 1 500 kr rabatt på elcykel. Fina rabatter till semestern

Kör på el i sommar. Sommaräventyr för hela familjen. Koppla upp och koppla av. 1 500 kr rabatt på elcykel. Fina rabatter till semestern NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL SOMMAR 2014 1 500 kr rabatt på elcykel Kör på el i sommar Sommaräventyr för hela familjen Fina rabatter till semestern Koppla upp och koppla

Läs mer

Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma?

Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma? Vill du vara fri och ha samma tillgång till el som hemma? EFOY COMFORT 365 dagar utan stickkontakt EFOY COMFORT. Den helautomatiska, tysta elförsörjningen på alla platser, i alla väder och under alla årstider.

Läs mer

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA 365 dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA HUSBIL BÅT STUGA En EFOY COMFORT laddar upp ditt förbrukningsbatteri helautomatiskt. Detta garanterar att du alltid har

Läs mer

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 1 1 Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 2 2 Innehållsförteckning Läs detta först... 3 Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Varning-viktigt... 4 Display-enhet... 4 Shunt-och

Läs mer

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL Höganäs Energi KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION Allt fler privatpersoner blir mikroproducenter och börjar producera sin egen el från sol, vind eller vatten.

Läs mer

Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler

Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler Varför solceller? Egen el ersätter köpt el kan medföra minskade elkostnader Kan vara en försäkring mot framtida elprisökningar God miljöprofil

Läs mer

Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler

Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler Solceller för bostadsrättsföreningar teknik, ekonomi, regler Varför solceller? Egen el ersätter köpt el kan medföra minskade elkostnader Kan vara en försäkring mot framtida elprisökningar God miljöprofil

Läs mer

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL Höganäs Energi KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION Allt fler privatpersoner blir mikroproducenter och börjar producera sin egen el från sol, vind eller vatten.

Läs mer

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL

KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION Allt fler privatpersoner blir mikroproducenter och börjar producera sin egen el från sol, vind eller vatten. För det överskott

Läs mer

3-fas effektbalanseringslager

3-fas effektbalanseringslager BatteryQube Specifikation BQ5 / BQ10 BQ6 / BQ12 Antal batterier Batterityp Packspänning 1 V 144 V System spänning 480 V 576 V Max DC-effekt 5 kw / 10 kw 6 kw / 12 kw Energi 5 kwh / 10 kwh 6 kwh / 12 kwh

Läs mer

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013

Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Min energi TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2013 Premiär för Mina Sidorappen Med Vattenfall i mobilen får du koll på elen Nyhet! Styr ditt hem med Smart Plug Få energi från solen FOTO: Henrik Trygg,

Läs mer

Funderar du på egen elproduktion? Mikroproduktion med en effekt på högst 43,5 kw. Vattenfall Distribution

Funderar du på egen elproduktion? Mikroproduktion med en effekt på högst 43,5 kw. Vattenfall Distribution Funderar du på egen elproduktion? Mikroproduktion med en effekt på högst 43,5 kw Vattenfall Distribution Att producera sin egen el och på det sättet kunna sänka sin egen elkostnad gör att allt fler väljer

Läs mer

OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat ditt konto, fyllt i dina referenser och gjort inläsningar av mätardata för hela februari.

OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat ditt konto, fyllt i dina referenser och gjort inläsningar av mätardata för hela februari. På www.toptensverige.se och energimyndigheten hittar du bra produkter. * värsta = används många timmar (h) per dag och använder mycket energi (kwh) OBS!! För att kunna få chans på priset måste du ha skapat

Läs mer

Alternativa affärsmodeller. ägandeformer för solenergi

Alternativa affärsmodeller. ägandeformer för solenergi Alternativa affärsmodeller och ägandeformer för solenergi Johan Nyqvist, Solar Region Skåne Energikontoret Skåne, September 2014, Malmö Innehåll Syfte och bakgrund... 3 Varför är solenergi intressant?...

Läs mer

Välkommen till informationsmöte om solel

Välkommen till informationsmöte om solel Välkommen till informationsmöte om solel Pauline Saers Staffan Lindberg Staffan Gunnarsson Uppsala Konsert & Kongress 2017-11-28 Kvällens agenda Kort om den kommunala energi- och klimatrådgivningen Pauline

Läs mer

============================================================================

============================================================================ Inverter solceller - överbelastning? Postad av Rikard Ågren - 20 jan 2016 15:09 Någon här kanske är duktig på solceller? Säg att jag har en anläggning med en inverter som kan leverera 2kW, men jag ansluter

Läs mer

Stockholm 2015-04-30. Finansdepartementet 103 33 Stockholm

Stockholm 2015-04-30. Finansdepartementet 103 33 Stockholm Stockholm 2015-04-30 Finansdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över regeringskansliets promemoria Vissa punktskattefrågor inför budgetpropositionen för 2016 (Diarienummer Fi2015/1733) Branschorganisationen

Läs mer

Förutsättningarna för solenergi har aldrig varit bättre! Johan Nyqvist, verksamhetsledare Solar Region Skåne

Förutsättningarna för solenergi har aldrig varit bättre! Johan Nyqvist, verksamhetsledare Solar Region Skåne Förutsättningarna för solenergi har aldrig varit bättre! Johan Nyqvist, verksamhetsledare Solar Region Skåne Vi stöttar skånsk solenergi -bli medlem du också! www.solarregion.se Uppdaterad 181005 Samverkansprojekt

Läs mer

Teknisk manual NASA BM-1/2 Batterimonitor

Teknisk manual NASA BM-1/2 Batterimonitor 1 1 Teknisk manual NASA BM-1/2 Batterimonitor 2 2 Innehållsförteckning Läs detta först...3 Sammanfattning...3 Teknisk data...3 Installation...5 Varning-viktigt...5 Display-enhet...5 Shunt-och kablage...5

Läs mer

Hur mycket vet du om ditt batteri?

Hur mycket vet du om ditt batteri? smart Battery monitors WE MAKE BATTERY TESTING EAS Hur mycket vet du om ditt batteri? Kunskap är kraft. Öka kunskapen om ditt batteri. Förstå ditt batteri och öka dess livslängd. Med en Battery Bug använder

Läs mer

INSTRUCTION MANUAL SVENSKA/FINSKA

INSTRUCTION MANUAL SVENSKA/FINSKA INSTRUCTION MANUAL SVENSKA/FINSKA Clubman LiPo Edition Översikt BALANSERINGSPORT Översikt SLPB BALANSERINGSPORTAR BATTERIPORT 2 INKOPPLING AV SPÄNNINGSKÄLLA 10-15V DC ENTER + ÖKA - MINSKA BATTERITYP Team

Läs mer

Stay in charge rät ddnin rje Ång

Stay in charge rät ddnin rje Ång Stay in charge RÄTT LADDNING VARJE GÅNG En ny generation exideladdare Sköt om dina batterier så håller de längre. Exide Technologies har, som världsledande batteriproducent, all den kunskap som behövs

Läs mer

Solpaneler. Solpanelssystem: Solpanelssystemet består av: Solpanel Regulator Batteribank

Solpaneler. Solpanelssystem: Solpanelssystemet består av: Solpanel Regulator Batteribank Solpaneler Solpanelen är en anordning som omvandlar solenergin till elektricitet. Solljuset absorberas av solcellsmaterialet därefter sparkas elektroner ut ur materialet, dessa leds i en externkrets och

Läs mer

Kvalité till rätt pris

Kvalité till rätt pris 2015 Innehåll Kvalité till rätt pris... 3 10 anledningar till varför jag inte kan vara utan en solcellsanläggning.... 4 Varför är det lönsamt?... 4 Om jag inte får någon ersättning alls då?... 5 Innosund

Läs mer

Termostatbrytning Förbrukning. DC-motstånd i vattentanken, 2" gängad fläns Åskskydd AC, LA302. AC Out, 230 V ~

Termostatbrytning Förbrukning. DC-motstånd i vattentanken, 2 gängad fläns Åskskydd AC, LA302. AC Out, 230 V ~ 1fas 230 VAC eller 3fas 400 VAC (med tre inverterladdare). Bockholm, FIN21760 Houtskär www.reps.fi, 358405883344 DCmotstånd värme till DCmotstånd MPPTsolregulator Åsk och överspänningsskydd, batteritemperatursensor

Läs mer

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem.

E-Control. Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. E-Control Energy Control, den smarta vägen till ett energisnålt hem. Vår produkt E-Control ska hjälpa människor som känner att de vill minska energiförbrukningen i hemmet. Vi har tänkt att den ska sitta

Läs mer

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump EN GUIDE INFÖR VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump Värmekostnader är tråkiga men nödvändiga i ett land som Sverige. För att minska dem krävs rätt uppvärmning som fungerar för just ditt hem. En värmepump kan

Läs mer

Producera din egen el

Producera din egen el E.ON Elnät Producera din egen el Information om hur du blir mikroproducent Med mikroproduktion menar vi en elproduktion som kräver en säkringsstorlek på högst 63 ampere och en produktionseffekt upp till

Läs mer

Upprusta elsystemet och gör billiga inköp utomlands.

Upprusta elsystemet och gör billiga inköp utomlands. Upprusta elsystemet och gör billiga inköp utomlands. Här är min lista över de favoriter jag använt under mina inköp till upprustningen av vår Najad. Eftersom jag surfar mycket på Internet, så är det där

Läs mer

Informationsmöte om solel

Informationsmöte om solel Informationsmöte om solel Staffan Gunnarsson Hemslöjdens samfällighetsförening 2018-03-06 Frågor - behövs bygglov - hur stor takyta krävs för att eltillskottet ska vara intressant - hur får man in elen

Läs mer

Energiförsörjning Storsjö Strand

Energiförsörjning Storsjö Strand Farzad Mohseni, Sweco Energuide Stockholm 2012-05-23 Energiförsörjning Storsjö Strand 1 Sustainergy Energieffektivisering Energiplaner, klimatstrategier m.m. åt kommuner/län/regioner Energitillförsel ur

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning Laddningsregulator 12/24V 10A Bruksanvisning 1 Inledning Denna laddningsregulator har statusdisplay och 3-stegs PWM laddningsfunktion. Den har också två USB uttag för laddning av mindre apparater. 2 Anslutningsdiagram

Läs mer

EKONOMI OCH UNDERHÅLL

EKONOMI OCH UNDERHÅLL EKONOMI OCH UNDERHÅLL Att räkna ut hur mycket en belysningsanläggning kostar att anlägga, driva och underhålla är ett ganska omfattande arbete, men det är inte särskilt komplicerat. Det som däremot kan

Läs mer

Company Presentation

Company Presentation Company Presentation E x i d e En av världens största tillverkare av energi lagringssystem (bly-syra batterier) Omsättning 19 miljarder SEK, varav 1,5 miljarder SEK i Norden. Vi har verksamhet i mer än

Läs mer

Batteriet - båtens hjärta

Batteriet - båtens hjärta Batteriet - båtens hjärta Batterier spelar en allt större roll i vår vardag och är mer eller mindre en förutsättning för ett bekvämt och bekymmersfritt liv. Många känner säkert igen frustrationen som ett

Läs mer

Hur räknar man energimängden i en batteribank?

Hur räknar man energimängden i en batteribank? 22.4.2012, s. 1 Hur räknar man energimängden i en batteribank? 1) Jämför först med vilken tömningstid (urladdningstid) försäljaren meddelar batterikapaciteten. Det oftast använda värdet är 20-timmarsvärdet,

Läs mer

Instruktioner för batteriladdare FERVE F-2507 45865

Instruktioner för batteriladdare FERVE F-2507 45865 ANV206 Instruktioner för batteriladdare FERVE F-2507 45865 OBS! LÄS INSTRUKTIONSBOKEN OCH SÄKERHETSMANUALEN INNAN DU ANVÄNDER DIN BATTERILADDARE. Laddning av syrabatterier och GEL-batterier batteriladdaren

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Förstudie Solceller på BRF Hamnkaptenen Uppdaterad

Förstudie Solceller på BRF Hamnkaptenen Uppdaterad Förstudie Solceller på BRF Hamnkaptenen Uppdaterad 2017 03 03 JB EcoTech Solenergi AB Telefon: 0704-333 217 Jonas.buddgard@jbecotech.se www.jbecotech.se 2017 03 03 Bakgrund Avsikten med denna förstudie

Läs mer

Agenda. Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi

Agenda. Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi Agenda Vad är vad? Solfångarsystem - solvärme Typer av solfångare Sol-värme-ekonomi Vad är el och elpris? Så fungerar en solcell! Elproduktion av solceller i Sverige? Sol-el-ekonomi! Frågor? Sol-el Genererar

Läs mer

BATTERIKURS. Kursprogram

BATTERIKURS. Kursprogram Kursprogram BATTERIKURS Företagspresentation Nordic Battery och Addtech Batterityper Batterier i Båtar Trojan Fullriver MK batterier Batteriladdning Batteritestning och felsökning Batteriets livslängd

Läs mer

Det här är vad du behöver du veta om varför det är bättre att producera el med ett solföljande system än med stationära paneler.

Det här är vad du behöver du veta om varför det är bättre att producera el med ett solföljande system än med stationära paneler. Det här är vad du behöver du veta om varför det är bättre att producera el med ett solföljande system än med stationära paneler. Nummer 1: Därför att paneler som ständigt riktar sig rakt mot solen kommer

Läs mer

Eurocharger Bruksanvisning

Eurocharger Bruksanvisning Batteriladdare till mobiltelefonen Eurocharger Bruksanvisning 4 12 13 LZTA 804 3258, 96-03 Översikt Grön: laddaren är på Telefon med batteri Röd: batteriet laddas Ljusgrön: batteriet är laddat Rödgul blink:

Läs mer

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt Nätanslutna solcellsanläggningar Solel är enkelt, kul, underhållsfritt...och numera prisvärt 1 Mycket energi går åt i våra hem Idag används nära 40 % av Sveriges totala energi i våra bostäder, en energi

Läs mer

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt

Solel är enkelt, kul, underhållsfritt Nätanslutna solcellsanläggningar Solel är enkelt, kul, underhållsfritt...och numera prisvärt 1 Mycket energi går åt i våra hem Idag används nära 40 % av Sveriges totala energi i våra bostäder, en energi

Läs mer

Partiell Skuggning i solpaneler

Partiell Skuggning i solpaneler Partiell Skuggning i solpaneler Amir Baranzahi Solar Lab Sweden 60222 Norrköping Introduktion Spänningen över en solcell av kristallint kisel är cirka 0,5V (vid belastning) och cirka 0,6V i tomgång. För

Läs mer

***** Testa laddbara batterier

***** Testa laddbara batterier ***** Testa laddbara batterier Kort version Ett laddbart batteri laddar man upp med energi från solceller eller från elnätet. Men får man tillbaka lika mycket energi som man stoppar in? Så här kan du göra

Läs mer

Var lyser solen bäst?

Var lyser solen bäst? Var lyser solen bäst? Bild: Institute för Environment and sustainability- European Commission Det strålar årligen in ca 10 000 gånger mer solenergi än den energi som används på jorden! Solceller (ger el)

Läs mer

Solen som energikälla. Solen som energikälla

Solen som energikälla. Solen som energikälla Solen som energikälla Solen som energikälla Så här fungerar solcellssystem Energi från solen Solen är en gratis energikälla, i form av naturligt ljus och värme, som dessutom finns i överflöd. Det är möjligt

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel 1 Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder

Läs mer

Solel för & av privatpersoner.

Solel för & av privatpersoner. Solel för & av privatpersoner www.solpaneler.nu Agenda Hur fungerar solceller? Användningsområden Utveckling i Sverige Vilka möjligheter finns det som privatperson.och är det lönsamt? (Produktion just

Läs mer

InnoVentums idé. Vårt Solar Power Set består av. 8 fotovoltaiska (PV) paneler. 8 mikroinverter. Monteringssystem för PV panelerna. Konstruktion i trä

InnoVentums idé. Vårt Solar Power Set består av. 8 fotovoltaiska (PV) paneler. 8 mikroinverter. Monteringssystem för PV panelerna. Konstruktion i trä SOLAR POWER SET GRÖN OCH HÅLLBAR ELPRODUKTION InnoVentums idé InnoVentums Solar Power Set är en solpanelsmodul med en kapacitet på 2kWp. Den är perfekt anpassad för både privat och industriellt bruk. PV

Läs mer

smartflower POP världens första all-in-one system för egen solel

smartflower POP världens första all-in-one system för egen solel smartflower POP världens första all-in-one system för egen solel All-in-one system för egen solel med enkel installation Plug & Play Perfekt i offentlig miljö. Effektiv elproduktion: upp till 40 % mer

Läs mer

Att ansluta en produktionsanläggning till elnätet

Att ansluta en produktionsanläggning till elnätet Envikens Elkraft ek för Envikens Elnät AB Elmarknadens aktörer och Att ansluta en produktionsanläggning till elnätet Jan-Erik Bergkvist Elverkschef / VD jan-erik.bergkvist@envikenselkraft.se Envikens Elkraft

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder nyckelfärdiga

Läs mer

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B schwedisch 12.09 2009 AUDI AG AUDI AG arbetar ständigt med vidareutveckling av alla typer

Läs mer

Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare

Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare 3 % SPARA I SOLCELLER R Ä N T A Nu bygger vi nya solcellsparker och kan ta emot fler sparare LÅT SOLEN GÖRA JOBBET! 2012 var det år då ETC fick fart på landets största offentliga solcellspark i Katrineholm

Läs mer

Solcellsregulator 12/24V 30A

Solcellsregulator 12/24V 30A Solcellsregulator 12/24V 30A Bruksanvisning 1 Anslutningsdiagram Solpanel Lågspänningsbelastning Säkring Säkring Eventuell inverter Följ ovanstående diagram. Säkringarna ska fysiskt vara nära batteriet,

Läs mer

2014-04-28. Landstinget Blekinge. Planerad effektminskning i Rocknebys vindkraftverk Köp av 2/8-dels vindkraftverk Ekonomiska kalkyler

2014-04-28. Landstinget Blekinge. Planerad effektminskning i Rocknebys vindkraftverk Köp av 2/8-dels vindkraftverk Ekonomiska kalkyler 2014-04-28 Landstinget Blekinge Planerad effektminskning i Rocknebys vindkraftverk Köp av 2/8-dels vindkraftverk Ekonomiska kalkyler 2 Elproduktion från vindkraft Bakgrund Landstinget Blekinge är delägare

Läs mer

Solceller. Producera egen el - en lysande idé!

Solceller. Producera egen el - en lysande idé! Solceller Producera egen el - en lysande idé! Tyst, ren och oändlig Rakt ovanför ditt huvud finns en fantastisk energikälla solen. Ren, tyst, miljövänlig och oändlig. Och gratis. För alla. Solenergin kan

Läs mer

Gustaf Svantesson, UU / WSP

Gustaf Svantesson, UU / WSP METODER FÖR ATT ÖKA EGENANVÄNDNIG AV SOLEL I FLERBOSTADSHUS Gustaf Svantesson, UU / WSP Vad handlar exjobbet om? à Exjobb kopplat till BeBo förstudie om metoder för att öka egenanvädning av lokalproducerad

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

THE ULTIMATE POWER SOURCE JORDBRUK ENTREPRENADMASKINER GENERATORER UTRYCKNINGSFORDON

THE ULTIMATE POWER SOURCE JORDBRUK ENTREPRENADMASKINER GENERATORER UTRYCKNINGSFORDON THE ULTIMATE POWER SOURCE JORDBRUK ENTREPRENADMASKINER GENERATORER UTRYCKNINGSFORDON Laddar upp till 3 gånger snabbare Över 15 gånger bättre vibrationstålighet OPTIMA YELLOWTOP BATTERIER MED DUBBLA FUNKTIONER

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

S o lceller En strålande energikälla

S o lceller En strålande energikälla S o lceller En strålande energikälla Vi som arbetar med energi- och klimat i Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstads kommun Eva Ginstrup 0522-69 63 54 eva.ginstrup@uddevalla.se Jenny

Läs mer

Förutsättningar för en lyckad solcellsanläggning. SVEA Renewable Solar AB. Per-Göran Andersson

Förutsättningar för en lyckad solcellsanläggning. SVEA Renewable Solar AB. Per-Göran Andersson Förutsättningar för en lyckad solcellsanläggning SVEA Renewable Solar AB Per-Göran Andersson Kan vi täcka energibehovet med solceller? Solenenergins utveckling Ca 0,1% av elen i Sverige kommer från solceller

Läs mer

teckna avtal sänk din elkostnad!

teckna avtal sänk din elkostnad! MedlemsEl LO verkar för ett rättvisare samhälle och vill därför förbättra villkoren för så många människor som möjligt. MedlemsEl är det elavtal som LO-förbundens medlemmar kan ansluta sig till för att

Läs mer

Behovet Varför vill ni installera solel?

Behovet Varför vill ni installera solel? Behovet Varför vill ni installera solel? Minska elinköpet och sälja elenergi Design utsmyckande Elbils laddare Effektstyrning Solsystem Solcellsanläggning Solcellsanläggning Solfångaranläggning On-grid

Läs mer

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! 1 Det går åt mindre energi om du kokar upp en liter vatten i vattenkokaren än på spisen. Ha lock på kastrullen så ofta du kan och se

Läs mer

BESKRIVNING AV SOLENERGISYSTEMET PÅ AUGUSTENBORGSVÄGEN 26 MALMÖ

BESKRIVNING AV SOLENERGISYSTEMET PÅ AUGUSTENBORGSVÄGEN 26 MALMÖ BESKRIVNING AV SOLENERGISYSTEMET PÅ AUGUSTENBORGSVÄGEN 26 MALMÖ Beskrivning av solenergisystemet Augustenborgsvägen 26, Malmö Sida 2(7) BESKRIVNING AV SOLENERGISYSTEMET. Innehållsförteckning 1 Allmänt...

Läs mer

därför behöver båten batterier

därför behöver båten batterier för alla behov därför behöver båten batterier Starteffekt En båt som är utrustad med en motor behöver ett eller flera startbatterier för att motorn ska kunna starta. Ett startbatteri är specialutformat

Läs mer

Nya flöden i lokala elnät Trender och perspektiv. Peter Blomqvist & Thomas Unger, Profu

Nya flöden i lokala elnät Trender och perspektiv. Peter Blomqvist & Thomas Unger, Profu Nya flöden i lokala elnät Trender och perspektiv Peter Blomqvist & Thomas Unger, Profu 219-5-22 Elnätets förutsättningar förändras Stora förändringar sker Vindkraft, solel, elbilar, lagring förändrar förutsättningarna

Läs mer

Dala Energi Elnät. Nyheter från. Gott Nytt År! Smart och hållbart JANUARI 2013. Dala Energi www.dalaenergi.se Tel 0247-738 20

Dala Energi Elnät. Nyheter från. Gott Nytt År! Smart och hållbart JANUARI 2013. Dala Energi www.dalaenergi.se Tel 0247-738 20 För oss är saken klar. Vi vill vara med och bygga det hållbara samhället. Att skapa en trygg energi- försörjning som minskar utsläppen av koldioxid. Om vi tillsammans blir smartare i hur vi använder energin

Läs mer

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar

Vinn. Vi bjuder på fröer från Frökungen. en luftvärmepump Värde 21 375 kr. Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2015 Vi bjuder på fröer från Frökungen Nyhet i Vattenfalls Energibutik: Smarta köksprylar Vinn en luftvärmepump Värde 21 375 kr Så enkelt

Läs mer

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag.

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Det är lätt att vara energismart, bara man vet hur. Vi vet att många idag vill leva lite energismartare både för den egna hushållskassans och

Läs mer

Egenproducerad energi - så funkar det

Egenproducerad energi - så funkar det Page 1 of 6 Egenproducerad energi - så funkar det Taggar på denna artikel Byta solfångare, Köpa solfångare, solceller, solcellspanel Att producera egen energi till villan blir inte alltid en ekonomisk

Läs mer

PRODUCERA DIN EGEN EL

PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL Höganäs Energi KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION Allt fler privatpersoner blir mikroproducenter och börjar producera sin egen el från sol, vind eller vatten.

Läs mer

1.1 STARTSIDA. Kenneth Mårtensson

1.1 STARTSIDA. Kenneth Mårtensson 1.1 STARTSIDA Kenneth Mårtensson ÄGARSTRUKTUR SHE-KONCERNEN Sala kommun 87,5% Heby kommun 12,5% Sala-Heby Energi AB 100% 100% Sala-Heby Energi Elnät AB HESAB SHEs AFFÄRSIDÉ Att vara en långsiktig modern

Läs mer

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Bränslen/energi Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Vad driver utvecklingen mot en miljövänligare fordonsflotta? Medelhavsklimatet kommer en meter närmare varje timme.

Läs mer

Solceller möjligheter för integration i arkitekturen. Ricardo Bernardo 2014-01-29

Solceller möjligheter för integration i arkitekturen. Ricardo Bernardo 2014-01-29 Solceller möjligheter för integration i arkitekturen Ricardo Bernardo 2014-01-29 Solenergiomvandling Solstrålning kan omvandlas till värme eller el Solfångare för värmeproduktion Solceller/solpaneler för

Läs mer

Välkomna till Så producerar du din egen el. En del av Mölndal Stads Hållbarhetsvecka 17-23 mars

Välkomna till Så producerar du din egen el. En del av Mölndal Stads Hållbarhetsvecka 17-23 mars Välkomna till Så producerar du din egen el En del av Mölndal Stads Hållbarhetsvecka 17-23 mars Dagens föreläsning En övergripande introduktion till hur man producerar sin egen el Om Mölndal Energi, våra

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

Solpaneler - för nätanslutning

Solpaneler - för nätanslutning Solpaneler - för nätanslutning Söker du en pålitlig leverantör av solpaneler, som kan ge dig professionell betjäning och den bästa och mest pålitliga teknologin? Solpaketet innehåller allt du behöver för

Läs mer

Laddningsregulator 25A MPPT med display

Laddningsregulator 25A MPPT med display Laddningsregulator 25A MPPT med display 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Anvisning 1 Inledning Dessa två modeller av MPPT laddningsregulatorer med display är gjorda för optimalt utnyttjande av solelektricitet

Läs mer

Förstudie till solcellsanläggning vid Prästbolet 1:4, Hjo kommun för Knäpplan vind II ekonomisk förening

Förstudie till solcellsanläggning vid Prästbolet 1:4, Hjo kommun för Knäpplan vind II ekonomisk förening Förstudie till solcellsanläggning vid Prästbolet 1:4, Hjo kommun för Knäpplan vind II ekonomisk förening Innehållsförteckning: sida 1. Inledning och idé 2 2. Val av plats 2 3. Anläggningens storlek 3 4.

Läs mer

Räkneövning/Exempel på tentafrågor

Räkneövning/Exempel på tentafrågor Räkneövning/Exempel på tentafrågor Att lösa problem Ni får en formelsamling Huvudsaken är inte att ni kan komma ihåg en viss den utan att ni kan använda den. Det finns vissa frågor som inte kräver att

Läs mer

Kan vi täcka energibehovet med solceller?

Kan vi täcka energibehovet med solceller? Sjöbo Solpark Kan vi täcka energibehovet med solceller? Målsättning Bevisa att solel fungerar på stor skala i Sverige Målsättningar med projektet: Driva fram ett stort projekt som referensprojekt för framtida

Läs mer

Solenergi - Ett lysande energialternativ

Solenergi - Ett lysande energialternativ Solenergi - Ett lysande energialternativ Bild: istockphoto. Intro Denna broschyr syftar till att ge en introduktion till hur solenergi fungerar, vilka användningsområden som är fördelaktiga samt vilka

Läs mer

Vad kan vätgas göra för miljön? H 2. Skåne. Vi samverkar kring vätgas i Skåne!

Vad kan vätgas göra för miljön? H 2. Skåne. Vi samverkar kring vätgas i Skåne! H 2 Skåne Vi vill öka den skånska tillväxten inom miljöteknikområdet och med stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden arbetar vi i projektet Vätgassamverkan i Skåne. Genom nätverkande och gemensamma

Läs mer

SOLEL till Fritidshuset med Naps Sypersystem Växelströmspaket 320W, 480W, 750W och 1Kw

SOLEL till Fritidshuset med Naps Sypersystem Växelströmspaket 320W, 480W, 750W och 1Kw Erbjudande 4 olika Paket SOLEL till Fritidshuset med Naps Sypersystem Växelströmspaket 320W, 480W, 750W och 1Kw Naps BigPack -system är pålitligt och mångsidigt Naps BigPack -växelströmssystem Solel är

Läs mer