Friidrott Medlemshandbok

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Friidrott Medlemshandbok"

Transkript

1 Friidrott Medlemshandbok Senast redigerad:

2 Inledning Lidköpings IS bildades 18 februari 1910 och bedriver friidrottsverksamhet, klubben är genom medlemskapet i Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Parasportförbundet även ansluten till RF. Klubben/organisation Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet som sammanträder innan slutet av mars månad. Rösträtt på årsmötet har medlem som betalt medlemsavgift och som under året fyller lägst tolv år. Årsmötet väljer en styrelse som sköter den dagliga driften under det kommande året. Grundregel Lidköpings IS är en ideell förening. För att få ekonomiskt stöd/ersättning för ex. deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet m.m. förutsätts att man Ställer upp och hjälper till i föreningens arbete, inkluderat ungdomskommittén Ställer upp som funktionär vid föreningens arrangemang Ställer upp i av föreningen prioriterade tävlingar (t ex DM-tävlingar) Deltar i föreningens gemensamma träningar Tävlar för föreningen hela det aktuella tävlingsåret Använder föreningens tävlingsdräkt från 13 år och uppåt, för övriga används klubbklädesplagg Vid prisutdelning använder föreningens klubboverall eller liknande som visar klubbens logotype. De som inte ställer upp på ovanstående kan bli helt eller delvis av med stöd för träningsoch tävlingsverksamhet. Medlemsavgift och deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet Medlemsavgiften i LIS är baserad på kalenderår och gäller från 1/1 till 31/12 varje år. Personer som verkar i klubben betalar minst stödmedlemsavgift för att inbegripas i klubbens verksamhet. Medlem som börjar senare under året: Januari - juli Augusti november December - 100% tävlingsavgift plus medlemsavgift 50 % tävlingsavgift plus medlemsavgift Endast medlemsavgift Betalas inte tävlingsavgift så betalar den enskilde egna startavgifter. Då klubben arrangerar kortare tidsbegränsade prova på-aktiviteter betalas endast anmälningsavgift och vid en fortsättning vidtar ovan givna regler. Avgifter fastställs årsvis av styrelsen och betalas in på bankgironummer med namn på den aktive och grupptillhörighet.

3 Avgifterna ska vara betalda vid februari månads utgång. En förutsättning för att få delta i tävlingar, arrangemang och andra aktiviteter samt erhålla ersättning enligt regelverket är att avgifter och eventuella skulder är betalda. Betald medlem är försäkrad vid träning, tävling och arrangemang. Deltagande i alla former av tävling skall ske efter bedömning av ansvarig tränare. Detta gäller speciellt deltagande i mästerskapstävling. En tävlingsplanering ska upprättas i samråd med ansvarig tränare inför varje säsong i syfte att avdela rätt resurser. Föreningen betalar deltagande i max 4 grenar per tävlingsdag och vid flerdagstävling sex grenar på de tävlingar som är av föreningen prioriterade tävlingar. Undantag ges för de tävlingar som anses viktiga för aktiva inför ex. mästerskap. Dessa tävlingar skall då vara planerade tillsammans med tränaren. Tränare/Träning Föreningen organiserar träningen i träningsgrupper med ansvariga tränare/ledare från 6 år och uppåt. Klubben förutsätter att du som förälder är delaktig i ditt barns utveckling och kommer på träningar och hjälper till. För att avlasta tränarna med uppgifter kring träningsgrupperna kommer föräldrarepresentanter utses i syfte att vara sammanhållande i träningsgruppen och därmed stödja tränarna. Ansvariga ledare/tränare Planerar och organaniserar träningssäsongen. Gör för- och efterarbete och leder träningen. Ex. plockar in, ut redskap, krattar sandgrop, viker ihop gymnastikmattor, för in deltagare i LOK: stöds redovisning, har kontakt med och fördelar ut arbetsuppgifter till föräldrar under träning m.m. Deltar på de arrangemang som klubben arrangerar. Coachar sina aktiva inför tävling och stöttar klubbens tävlingsdeltagare. Tävlingsanmälan Alla anmälningar skall ske samlat genom föreningens försorg. Anmälan skall vara gruppansvarig tränare tillhanda senast 5 dagar innan arrangörens anmälningstid går ut. Anmälningslista skickas till kassör för ekonomisk uppföljning. Egen anmälan (gäller även efteranmälan) kan endast göras efter kontakt med ansvarig tränare. Tävling sker för de yngre främst på hemmaplan i Lidköping och distriktet. Anmälnings-/startavgift Föreningen betalar startavgift för deltagande i tävlingsklass enligt nedan. Arena: max fyra grenar vid 1-dagarstävling. Sex grenar under två dagar. Terräng/Långlopp: Klubben betalar startavgift för de tävlingar som ingår i Furhoffs långloppscup, Rådalunken, Läckövarvet, Billingehusloppet, Kraftprovet, Vårruset samt Råda Ultra. Efteranmälningsavgift (överskjutande belopp) betalas av den tävlande.

4 Startar den aktive inte i anmäld gren utan giltigt skäl (sjukdom, skada, krockande tidsprogram, oförutsedd familjeangelägenhet etc.) kommer den aktive att krävas på anmälningsavgiften. GM-tävlingar Distriktet sköter uttagning av aktiva åringar till GM-tävlingar. Föreningen står för VFIF:s paketkostnad för resa, logi, mat och startavgift, inkluderar även tränare som leder de aktiva. För kvalificering till Götalandsmästerskap (GM) gäller att kvalgränser och uttagningsregler uppsatta av Västergötlands friidrottsförbund uppfylls. Subvention för logi, resa och kost utgår, enligt Västergötlands friidrottsförbunds bestämmelser, till aktiva som klarat uppsatta kvalgränser. Aktiva som har kvalificerats sig enbart genom placering i DM kan i samförstånd med tränaren anmälas till GM. SM-tävlingar Uttagningar till SM-tävlingar görs av ansvarig tränare. För de som ska bli aktuella för deltagande i SM-tävling gäller följande. Den aktive ska ha en sådan satsning på och inställning till sitt idrottande att det syftar till att han/hon ska nå sin fulla potential. Den aktive ska ha tävlat i den aktuella grenen vid minst två tillfällen under säsongen och gjort resultat som kan göra det möjligt att avancera från försökstävlingarna. Bör finnas med på 20-bästa listan. För grenar med få tävlingstillfällen (t ex mångkamp, m) kan resultat från andra jämförbara grenar kvalificera till SM deltagande. För grenar med av SFIF uppsatta kvalgränser (t ex marathon) gäller att aktiv som klarat dessa gränser får delta i SM. Aktiv som anmäls till SM ska vara skadefri och i full träning när anmälan görs, undantag kan göras om skadan är av sådan art att det inte bedöms minska den aktives möjlighet att prestera på topp i SM. Egna arrangemang Vi arrangerar som klubb årligen ett antal tävlingar, både arena och långlopp, för att ge våra aktiva optimala tävlingsmöjligheter. Tävlingarna ger inte bara tävlingsmöjligheter på hemmaplan utan bidrar även till en gemenskap i klubben och ger även ett tillskott i klubbkassan. Väl genomförda arrangemang ökar även möjligheten för klubben att få sponsorer, synas i media och rekrytera nya medlemmar. Arrangemangen kräver ofta väldigt mycket hjälp av funktionärer och vi är beroende av ideella krafter för att dessa arrangemang ska gå runt. För att minska arbetsbördan är det viktigt att alla medlemmar i klubben hjälper till med vad de kan. Är vi många som hjälps åt behöver var och en bara bidra med en mindre arbetsinsats för att vi ska klara av våra arrangemang. Funktionärsutbildning sker för de som är osäkra.

5 Ersättningar Vi eftersträvar alltid att välja alternativ så kostnaden blir så låg som möjligt. Resor Reseersättning betalas ut i samband med SM-tävlingar. Föreningens styrelse samordnar och bokar i möjligaste mån gemensam resa och logi till USM, JSM, VSM och Friidrotts-SM då avståndet överstiger 15 mil från Lidköping. Aktiva och tränare som reser enskilt kan erhålla max 1,5 % av ett basbelopp per individ för att ordna eget boende. För resor till större tävlingar krävs ett godkännande av tränare/styrelsen för att reseersättning ska betalas ut. Dessa tävlingar ska vara viktiga för den aktives utveckling. För resor vid styrelse- och ledaruppdrag i föreningen betalas en ersättning ut med 18,50 kr/mil. Observera att samåkning ska göras i möjligaste mån för att erhålla reseersättning. Klubbens blankett (finns på hemsidan) för reseräkning ska fyllas i och lämnas in senast 30 dagar efter resa. Styrelsen skall ge sitt godkännande. Träningsläger Bidrag till träningsläger beslutas efter bedömning av ansvarig tränare samt styrelsen. Bedömning görs utifrån utvecklingsmöjligheter, ålder, uppnådda resultat m.m. Avtal/ Överenskommelse/Sponsring Ungdom/Junior/Senioraktiv med hög utvecklingspotential/hög resultatnivå kan bli aktuell för sponsoravtal och därmed ges ekonomisk uppföljning. Tränare samt styrelsen fattar beslut i frågan. Utbildning Föreningen har som målsättning att kontinuerligt utbilda tränare, ledare, funktionärer och föräldrar. Föreningen står för utbildningskostnaderna efter styrelsebeslut. Fotopolicy Eftersom vi vill att fler människor ska få ta del av vad som händer i vår förening fotograferar vi/andra under både träningar, tävlingar och andra klubbaktiviteter. Bilder kan läggas ut ex. på vår hemsida och Facebooksida och användas i marknadsföringssyfte i olika sammanhang. Godkänner man inte detta skall du meddela klubben detta vid inträde i klubben eller när du börjar din tävlingskarriär. Har man speciella skäl (till exempel skyddad identitet) till att inte förekomma på bild får man aktivt meddela klubben och ev. fotografen detta. I övrigt gäller GDPR-lagen. Utmärkelser På klubbens säsongsavslutning erhåller aktiva priser för prestationer gjorda under tävlingssäsongen enligt nedanstående utmärkelser.

6 Klubbrekord Pris utdelas till aktiva som under tävlingssäsongen slagit klubbrekord. Klubbrekorden publiceras på hemsidan enligt nuvarande grennormer i klasserna PF 12, 13, 14, 15, 17, 19 och senior. I seniorklassen redovisas de bästa resultaten som uppnåtts oavsett den aktives ålder. Resultatet ska vara uppnådda vid sanktionerad tävling och under godkända förhållanden. Listorna är indelade i inomhus- respektive utomhusresultat. Ungdomsmärke Ungdomsmärket delas ut till ungdomar för att på ett konkret sätt uppmärksamma deras prestationer. Märket finns för åldrarna år, år, år och år. Märket får man då man uppnått stipulationsgränsen för valörerna Guld, Silver eller Brons. Stipulationsgränserna finns på friidrott.se under Ungdom/Ungdomsmärket. Ungdomar som erhållit utmärkelsen ska rapporteras av ansvarig tränare till styrelsen efter avslutad utomhustävlingssäsong. Vandringspris Klubbens vandringspris för aktiva från 14 år upp till 19 år delas ut efter styrelsen beredning. Premisser som värderas är resultat vid GM- och SM-tävlingar samt Världsungdomsspelen VU. Därtill värderas även tangerade eller slagna klubbrekord samt placering i aktuell svensk statistik (20 bästalistan). Kontaktuppgifter Lidköpings Idrottssällskap: Adress Idrottsvägen 4 Postadress Lidköping Telefon Ordf. Mikael Pettersson, E-post Hemsida info@lidkopingsis.se

Friidrottsklubb. Regeldokument

Friidrottsklubb. Regeldokument Friidrottsklubb Regeldokument 2016 02 24 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar. Barn är man tom

Läs mer

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT

MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT MEDLEMS FOLDER KFUM ÖREBRO FRIIDROTT Inledning KFUM Örebro Friidrott bildades under namnet KFUM s IA Örebro den 11 januari 1908 och bedriver friidrottsverksamhet. Klubben är genom medlemskapet i Svenska

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

Regelverk 2015. IK Ymer Friidrott. Beslutade av IK Ymer Friidrotts styrelse 2014-12-10

Regelverk 2015. IK Ymer Friidrott. Beslutade av IK Ymer Friidrotts styrelse 2014-12-10 Regelverk 2015 IK Ymer Friidrott Beslutade av IK Ymer Friidrotts styrelse Välkommen till IK Ymer Friidrott IK Ymer Friidrott är en av flera sektioner i huvudklubben IK Ymer som är en ideell förening. IK

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Regelverk 2018 IK Ymer Friidrott

Regelverk 2018 IK Ymer Friidrott Regelverk 2018 IK Ymer Friidrott Beslutade av IK Ymer Friidrotts styrelse Välkommen till IK Ymer Friidrott IK Ymer Friidrott är en av flera sektioner i huvudklubben IK Ymer som är en ideell förening. IK

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till styrelseprotokoll nr 13 2008-10-21 Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till 3.5 3.5 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSBIDRAG & RESEERSÄTTNINGAR Träningsbidrag kan utgå till

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Policy - Ersättningar och subventioner

Policy - Ersättningar och subventioner 2018-02-14 Inledning Policy - Ersättningar och subventioner Detta dokument skall vara ett underlag och stöd för styrelsen att ta beslut avseende kostnadsersättningar och subventioneringar i samband med

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6)

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6) Cykelklubben Uni LVG och MTB Informationshäfte 1 (6) Organisation Klubbens organisation och ingående personer finns beskriven på hemsidan. I huvuddrag är klubben organiserad enligt följande: Klubbstyrelse

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019

TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 TÄVLINGSBESTÄMMELSER KVINNLIG ARTISTISK GYMNASIK 2019 v.1.0 2019-01-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord... 3 1 Allmänna tävlingsbestämmelser... 3 1.1 Nationella tävlingar... 3 1.2 Inbjudan och PM... 3 1.3 Startordning...

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 Träningar: Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut.

Policyn för elitstöd gäller tills vidare och kan endast förändras genom styrelsebeslut. Sida 1 av 5 POLICY ELITSTÖD Thoren Track and Field värnar om att alla medlemmar ska kunna utöva friidrott på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. För att hjälpa till att möjliggöra för de aktiva

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL PROTOKOLL 2011-01-10 Protokoll fört vid möte med styrelsen för Gamleby OK i Klubbstugan, Heda den 10 januari 2011 kl.19.00 20.15. Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Göran Almgren, Per Ekenger, Jan Johansson,

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Förslag till ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 ÖOF 2014 1 2014-01-22 Östergötlands orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska riktlinjer Posthantering och kommunikation

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG

ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG ELITBIDRAG RUTINER I SAMBAND MED ELITBIDRAG Detta häfte riktar sig till dig som är aktiv i KFUM Örebro Friidrott och erhåller elitbidrag. I häftet återfinns de regler, rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 När: Söndagen den 7:e oktober 2018 Plats: Arrangör: Första start: Första start TDM: Brantbrinks IP i Tullinge, Botkyrka Tullinge FIF (Tullinge

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Mediaanvisningar för SM-arrangörer i friidrott

Mediaanvisningar för SM-arrangörer i friidrott Mediaanvisningar för SM-arrangörer i friidrott 2010 Mediaanvisningar för SM-arrangörer i friidrott Inledning Att arrangera en SM-tävling i friidrott är en stor möjlighet för arrangörsföreningen att med

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till Inbjudan SM i skidskytte Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till SM / JSM / USM Sprint SM / JSM Jaktstart, USM Distans SM / USM Stafett Sveriges nationalarena för skidskytte

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2018 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2018... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. DM Östra Götaland

Inbjudan till. A-tävling. DM Östra Götaland Inbjudan till A-tävling DM Östra Götaland Seniorer A Damer Juniorer A Damer Juniorer A Herrar Ungdom 15 A Flickor Ungdom 13 A Flickor Ungdom A Pojkar 25-26 Februari 2017 Höglandsrinken, Nässjö 1. ALLMÄNT

Läs mer

Välkommen till säsongen 2014-2015

Välkommen till säsongen 2014-2015 2015.02.03 Välkommen till säsongen 2014-2015 En ny, spännande, rolig och framgångsrik säsong står för dörren. En fantastisk blandning av landslagsåkare i alpint och skicross tillsammans med den, växande

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. Juniorer Damer Ungdom 13 Flickor Ungdom 15 Flickor Miniorer (reservklass) 2-3 december i Vallentuna ishall

Inbjudan till. A-tävling. Juniorer Damer Ungdom 13 Flickor Ungdom 15 Flickor Miniorer (reservklass) 2-3 december i Vallentuna ishall Inbjudan till A-tävling Juniorer Damer Ungdom 13 Flickor Ungdom 15 Flickor Miniorer (reservklass) 2-3 december 2017 i Vallentuna ishall 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med Svenska

Läs mer

Medlemsinformation 2018 Västerås Skid- och Orienteringsklubb

Medlemsinformation 2018 Västerås Skid- och Orienteringsklubb Medlemsinformation 2018 Västerås Skid- och Orienteringsklubb Avgifter 2018 Nu är det dags att betala medlemsavgiften för 2018! Betala till Bankgiro 683-15 80 för Västerås SOK senast 31 maj 2018. Skriv

Läs mer

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m 4-6 juli 2014 Centralbadet, Norrköping Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16 o äldre, 14-15

Läs mer

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m 5-7 juli 2013 Rosenlundsbadet, Jönköping Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16 o äldre,

Läs mer

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m 8-10 juli 2016, ALIDEBERGSBADET, Borås Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16 o äldre, 14-15

Läs mer

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Per Lindström Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2016 - sida 2 av 12 - Innehållsförteckning 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Inbjudan till Klubbtävling Borlängekristallen 2017

Inbjudan till Klubbtävling Borlängekristallen 2017 Inbjudan till Klubbtävling Borlängekristallen 2017 1. TÄVLINGSPLATS Borlänge Ishall Inomhus, uppvärmd, 30 x 60m Idrottsvägen 21 784 62 Borlänge 2. TÄVLINGSDAGAR OCH PREL TIDER Fastställande av startordning

Läs mer

Efter avslutad säsong sammanställer J/H SSF antal startande per klubb vid genomförda J/H Cup.

Efter avslutad säsong sammanställer J/H SSF antal startande per klubb vid genomförda J/H Cup. Skidskytteklubbar inom J/H SSF Aktivitetsbidrag 2018 För en tävlande som startat minst en gång i J/H cup erhåller klubben 500 kr. Med tävlande menas ungdom eller junior. För tävlande i äldre klasser gäller

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008 Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Läs mer

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014

Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014 Informationsunderlag för ansökan till Elitserien och Morgondagare 2014-2015 SISTA ANSÖKNINGSDAG 19 maj 2014 Målgrupp Målgrupper för Elitserien är elitskiktet i svensk konståkning i singel för senior- och

Läs mer

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott

Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott Information till föräldrar till nya barn och ungdomar i Huddinge AIS Friidrott DIN IDROTT - FÖR LIVET Din idrott - tänk om alla fick uppleva friidrott och glädjen i rörelsen. De som prövar får ofta en

Läs mer

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Regler för Anordnas av År 2018/tidsperiod Gren Öppen för Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Genomförs på våren Hästdressyr Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m 30 juni-2 juli 2017 Centralbadet, Norrköping Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16-20, 14-15

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019!

Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! PM1 Välkommen till Hammarbygymnasternas Truppcup 2019! Hammarbygymnasternas Truppcup (HGTC) är en grentävling för trupper i alla åldrar. Eftersom intresset av tävlingen brukar vara stort arrangerar vi

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling Verksamhetsplan 2017 Danderyds SK Friidrottsförening Innehåll DSK Friidrottsförening vision o värdegrund Inriktningsmål Verksamhetsplan i sammanfattning Organisation Träningsverksamheten Tävlingsverksamheten

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2017 Innehåll 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin...4 1.1 Tävlingssystem Trampolin...4 1.2 Rikstävlingar...5 1.3 Anmälningsrutiner...5

Läs mer

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter.

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. ELITSERIEN LAG-SM 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. 2. ANTAL LAG 10 lag 3. LAGSAMMANSÄTTNING 3.1 4 förare/lag

Läs mer

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018

Verksamhetsplan 1 oktober september 2018 1. Inledning Verksamheten i KA 2 IF ska bedrivas så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Verksamheten ska bedrivas i demokratiska former, och föreningen

Läs mer

Draktrofe n Juniorer A Damer

Draktrofe n Juniorer A Damer Inbjudan till A-tävling Draktrofe n Juniorer A Damer Ungdom A 13 Flickor Ungdom A 15 Flickor 18-19 februari 2017 Sundsvall Energi Arena, Sundsvall 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet

Läs mer

Regler för Anordnas av

Regler för Anordnas av Regler för Anordnas av Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund År 2018/tidsperiod Genomförs på våren 2018 Gren Hästhoppning Öppen för Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Spelare och seriespel Vi har i år två serielag i div 1, ett i div 2 och ett i div 3.

Spelare och seriespel Vi har i år två serielag i div 1, ett i div 2 och ett i div 3. Inledning Välkomna till en ny badmintonsäsong med Malmö Badmintonklubb. Vi står inför nya utmaningar med nya mål och hoppas att vi får en givande och rolig säsong. Spelare och seriespel Vi har i år två

Läs mer

Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar

Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar Inbjudan till A-tävling SKK Pokalen & DM Stockholm Minior A Flickor och pojkar Ungdom 13 A Flickor Ungdom 15 A Flickor Ungdom A Pojkar 16-17 februari 2019 Stora Mossen ishall, Stockholm 1. ALLMÄNT Tävlingarna

Läs mer

Inbjudan till. A-tävling. Oxen Cup. Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer februari 2017 Katrinhallen, Mariestad

Inbjudan till. A-tävling. Oxen Cup. Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer februari 2017 Katrinhallen, Mariestad Inbjudan till A-tävling Oxen Cup Ungdom A 13 flickor Ungdom A 15 flickor Juniorer A Damer 18-19 februari 2017 Katrinhallen, Mariestad ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets

Läs mer

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva...

Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3. Ekonomiska mål 2013... 3. Volymmål... 3. Aktiva... Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå) Innehåll Verksamhetsplan för Sundsvalls Friidrott 2013 (SuF:s lilla rödblå)... 1 VISION... 2 MÅL... 3 Ekonomiska mål 2013... 3 Volymmål...

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Antagna av ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 Reviderade på ÖOF:s årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2014 1 2019-03-07 Östergötlands Orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska

Läs mer

Inbjudan till. Öppet DM Mellersta Norrland och Norrbotten samt A-tävling Draktrofén

Inbjudan till. Öppet DM Mellersta Norrland och Norrbotten samt A-tävling Draktrofén Inbjudan till Öppet DM Mellersta Norrland och Norrbotten samt A-tävling Draktrofén Seniorer A Damer Juniorer A Damer Ungdom 15 A Flickor Ungdom 13 A Flickor 27-28 Januari 2018 Sundsvall Energi Arena 1.ALLMÄNT

Läs mer

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Samuel Wendelius. Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Samuel Wendelius Nationella Tävlingsbestämmelser Trampolin 2017-2020 Innehåll Ändringar... 4 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

1. ALLMÄNT 2. TEKNISKA DATA 3. TÄVLINGSKLASSER 4. ANMÄLNINGAR

1. ALLMÄNT 2. TEKNISKA DATA 3. TÄVLINGSKLASSER 4. ANMÄLNINGAR Inbjudan till A-tävlingen Solstapokalen Seniorer A Damer Juniorer A Damer Ungdom 15 A Flickor Ungdom 13 A Flickor 10-11 december 2016 Löfbergs Arena Karlstad 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras

Läs mer

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg.

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg. Svenska Skridskoförbundet och Västsvenska Skridskoförbundet bjuder in till SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2018 Senior-SM och Junior-SM Sprint, Allround & Distansmästerskap Veteran-SM Ruddalen i Göteborg. 12-14 januari

Läs mer

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening Fastställd 2016-02-16 Innehåll och syfte Umeå Brottningsförenings tävlingspolicy gäller för samtliga aktiviteter - vid sidan av ordinarie träningsverksamhet - som föreningen deltar i, såsom exempelvis

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004

Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004 NORRBOTTENS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004 På uppdrag av Svenska Konståkningsförbundet inbjuder Norrbottens Konståkningsförbund och Piteå Konståkningsklubb

Läs mer

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av

Läs mer

Manual: Anmälan till tävling

Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehåll Inledning... 1 Om IndTA... 1 Anmäla till tävling för föreningsmedlem... 2 Visa anmälningslista... 4 Avanmälan...

Läs mer

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23 Enkel manual ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min.

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Jönköping Taekwon-Do ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010

Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010 Växjö Simsällskap & Svenska Simförbundet inbjuder till Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010 Tävlingen är öppen för registrerade Masterssimmare från Sverige och världen i övrigt. i samarbete

Läs mer

Inbjudan till. DM Stockholm 2017

Inbjudan till. DM Stockholm 2017 Inbjudan till DM Stockholm 2017 Seniorer Damer och Herrar Juniorer Damer och Herrar Ungdom Flickor och Pojkar 6 8 januari, 2017 Sollentunavallen, Sollentuna 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras

Läs mer

PM SM-JSM-USM Stafett

PM SM-JSM-USM Stafett PM SM-JSM-USM Stafett Stadionklubbarna och Svenska Friidrottsförbundet hälsar er alla deltagare, publik och övriga välkomna till Stockholms Stadion för 2019 års SM i stafettlöpning. Tävlingsarena Stockholms

Läs mer

Tävlingssekreterarens uppgifter

Tävlingssekreterarens uppgifter Tävlingssekreterarens uppgifter En diskussion har pågått under större delen av 2016 om det är en framkomlig väg att ha en mer gemensam för tävlingssekreterare (TS) inom Svenska Brukshundklubben. Fram till

Läs mer

A-tävling ÄltaTrophy /20 Älta Ishall

A-tävling ÄltaTrophy /20 Älta Ishall Inbjudan till A-tävling ÄltaTrophy Seniorer Damer Juniorer Damer Ungdom Flickor Miniorer 2016-11-19/20 Älta Ishall 1. ALLMÄNT Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3 Medlemskap 9 - Medlemskap 9.1 - Medlems- sektions avgifter 9.2 - Anmälan om medlemskap 9.3 Indexsida oktober 2010 Medlemskap Frågan om upptagning och uteslutning av medlemmar regleras i föreningens stadgar.

Läs mer

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA)

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Version 2013-12-15 Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Manual 3: Anmälan till tävling Innehåll Inledning... 1 Om IndTA... 1 Anmäla till tävling för föreningsmedlem...

Läs mer

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 SM på roddmaskin avgörs i form av en serie. Det är inte tvingande att delta på alla deltävlingar men det uppmuntras. Följande gäller avseende poängberäkning samt förtydligande

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad

Mål och inriktning. Version 3.0, uppdaterad Mål och inriktning Vår huvudmålsättning är att erbjuda kvalificerad träning, där alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt och efter sina egna mål, från nybörjare i skridskoskolan till tävlingsåkare

Läs mer

Bilaga till tävlingspolicy - För koordinatorer. Uppdaterat

Bilaga till tävlingspolicy - För koordinatorer. Uppdaterat Bilaga till tävlingspolicy - För koordinatorer Uppdaterat 2017-01-10 Innehåll Intern anmälan...3 Färdmedel...4 Allmänt Som koordinator ansvarar du för att planera resa till och från tävling för samtliga

Läs mer