Bruksanvisning Svenska

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning Svenska"

Transkript

1 Bruksanvisning Svenska

2 VIKTIGT! Läs avsnittet om BATTERI HANTERING längre ner på denna sida innan du använder utrustningen. Om du inte laddar batteriet på rätt vis, kommer du att förkorta batteriets livslängd betydligt. 1. SYSTEMHANTERING Sätt på skydden på kabeländarna och vågdisplayens uttag efter användning för att skydda dem från smuts och fukt. Häng upp kabeländarna för att undvika lera och damm. Vågen kan skadas om den belastas mer än vad den är avsedd för. Vågbalkens kablar måste hållas i bra skick. Batterihantering OBS BATTERIETS LIVSLÄNGD KOMMER ATT FÖRKORTAS BETYDLIGT OM DET HANTERAS FELAKTIGT Ladda alltid batteriet under 8-12 timmar EFTER ANVÄNDNING med vågdisplayen igång. Om FX21 inte har använts på 1 eller flera vecka/or ladda då den i 8-12 timmar INNAN ANVÄNDNING med vågdisplayen igång. Under långvarig förvaring ladda vågdisplayen en gång i månaden. Vid laddning av vågdisplayen använd Iconix AC adapter som medföljer. När det interna batteriet är tomt (indikeras med symbolen under LOW BAT på displayen). Plats förberedelser Valet av plats för vägning är viktigt för att få ett noggrant vägresultat och enkel användning. En väl vald vägningsplats skall vara vågrät och fast för att uppnå de bästa omständigheterna för en så exakt vägning som möjligt. Vågbalkarna måste vara ordentligt fastskruvade i vågburen eller plattformen som måste stå stadigt och ordentligt på marken. Gungning eller vridning av anläggningen kan orsaka vägningsfel. Det är viktigt att inget lutar eller hänger på den vägande delen av din anläggning, om det förekommer får man ett felaktigt resultat. Montera FX21 på ett väl belyst ställe för att se displayen så bra som möjligt.

3 2. ATT KOMMA IGÅNG Kontrollera att batteriet är fulladdat. Anslut vågbalkens båda kablar till de kontakter som sitter på baksidan av displayen. Tryck på ON-knappen. Vågen kommer automatiskt att börja på noll. När detta är gjort kommer nollsymbolen att visas på displayen och indikera detta. OBS: Om en stor last befinner sig på vågen under detta från tidigare vägning kommer den senaste vikten att visas på displayen. Användaren kan alltså fortsätta från tidigare arbete. Annars är det bara att trycka på ZERO-knappen (noll). Efter att mjukvaran har startat upp visas den senaste valda Gruppen (mobfilen). Om du nu ska påbörja en ny vägningsomgång vill du förmodligen välja en ny grupp mellan 1 till 99. Läs mer om detta under ATT VÄLJA GRUPPFILER. Kontroller att ZERO markören syns på displayen. Låt djuret gå upp på plattformen. Vid behov, skriv in ID (öronmärknumret) upp till sex siffror på det numeriska tangentbordet. Tryck på WEIGH-knappen. Djuret vägs och vikten visas och låses på displayen (under HOLD-läge). En ny journal läggs till i minnet för den nuvarande valda gruppen. Journalen består av: Vikt, Grupp, datum, ID (vid behov), konditionskod (vid behov) Om en Iconix FX-skrivare är ansluten kommer journalen att skrivas ut. Låt djuret stiga av plattformen. Den senaste djurvikten bevaras låst på displayen. Efter vart tjugonde djur, kontrollera att ZERO-symbolen visas på displayen. Om ZERO-symbolen inte visas, tryck på ZEROknappen. Vågen kommer att återgå till noll och du kan fortsätta att väga. Efter varje viktomgång, tryck OFF på dispalyen. Dra ut vågbalkens kablar. Ladda batteriet. KONTROLLERA ATT HYLSORNA SITTER FAST ORDENTLIGT PÅ VÅGBALKSUTTAGEN.

4 3. VIKT LÄGEN Med WEIGH MODE knappen kan användaren välja mellan FREE läge eller tre olika typer av HOLD läge. Symbolen indikerar vilken läge som är valt. När man startar displayen väljs automatiskt de läge som senast användes vid tidigare vägningstillfälle. Free Mode Displayen uppdateras kontinuerligt med vikten från vågen. När man trycker WEIGH knappen väger vågen och visar sedan resultatet under en kort tid, vikten lagras till minnet och skickas till skrivaren om en sådan är inkopplad. FREE lägen är lämpligt för en statisk last. Hold Mode När WEIGH knappen trycks startas vägningen. Resultatet lagras till minnet och visas i displayen, om en skrivare är inkopplad skrivs också resultatet ut. Vikten står kvar i displayen tills nästa får är vägt. Speed Mode En snabb version av standard HOLD-läget med en vägningstid på endast 1,3 sekunder. Används endast vid speciella vågburar som begränsar djurets rörlighet, vilket tillåter en snabbare hantering. Detta mode visas endast om DRAFT/EID ON-LINE och AUTO-DRAFT = ON under valen i SETUP. High Speed Mode Den snabbaste versionen av standard HOLD-läget med en vägningstid på endast 0,7 sekunder. Används endast vid speciella vågburar som begränsar djurets rörlighet, vilket tillåter en snabbare hantering. Detta mode visas endast om DRAFT/EID ON-LINE och AUTO-DRAFT = ON under valen i SETUP. Delete Fuktioner DELETE knappen har tre funktioner. 1. Radera senaste registrerade vikt: För att radera senaste vikt från systemet, tryck på DELETE knappen. delete visas i display fönstret. 2. Tryck på DELETE knappen för att ta bort senaste inskrivna siffra. 3. Radera hela vägningsgrupper. (se 5. Gruppfiler)

5 4. Sortering (efter vikt) För att dela upp djuren i olika viktklasser behöver man sätta upp sorteringsgränser. Ingen sortering Sätt båda sorteringsgränserna till vägs sortering Sätt den ena sorteringsgränsen till den önskade vikten och den andra till 0.0 Under vägningen kommer skärmen då att visa H (high = hög) eller L (low = låg). 3-vägs sortering Sätt de två olika sorteringsgränserna till de önskade vikterna. Under vägningen kommer skärmen då att visa H (high = hög), C (center = mitten) eller L (low = låg). Ställa Sorterings gränser Tryck DRAFT LIMITS 1 gång så står de draft.1 på displayen Skriv sedan in önskad gräns på den numeriska knappsatsen. Tryck DRAFT LIMITS igen så står de draft.2 på displayen Skriv sedan in önskad gräns på den numeriska knappsatsen. Tryck DRAFT LIMITS igen för att återvända till vägningsläget. Auto-Drafting: När Auto.Drafting är aktiverad finns det ytterligare två alternativ och välja på när man trycker på DRAFT LIMITS knappen. Läs mer i Auto.Drafting stycket längre fram. Dubbla märkes nummer När ett märkesnummer som redan har vägts skrivs in och operatören trycker på WEIGH för att väga, blinkar displayen växlande dupl och märkesnumret. Om nummer är korrekt Tryck WEIGH igen för att väga (förutsatt att tidigare inmatning av samma nummer har varit felaktig). Om nummer är fel använd DELETE knappen för att radera en eller flera siffror. Enbart Noll räknas inte som ett nummer och kan därför användas fritt. Enheten är fabriksinställd med blockering av dubbla märkes nummer funktionen aktiverad. (Se 7.3 för mer information).

6 5. Gruppfiler Varje gång knappen WEIGH trycks in sparas en ny journal (i det permanenta minnet) i den valda Gruppen (mobfilen). En journal består av: Vikt, Grupp, Datum, ID (vid behov), Hälsokod (vid behov) Innan användaren börjar en ny vägningsomgång bör denne välja en grupp som inte är använd, mellan 1 och 99. Efter vägningen, eller under tiden, kan användaren plocka fram gruppstatistik att studera eller skriva ut. Man kan även plocka fram statistik för enskilda djur. Minnes Kapacitet: 7238 minnesplatser i version 4.01 och nyare 3626 minnesplatser i äldre versioner. Versionnummret för FX21 visas vid uppstart exempel: P4.01 Antalet viktjournaler kan fördelas mellan grupperna. Detta betyder att grupperna kan ha olika antal med journaler såvida att det totala antalet journaler inte överstiger 7238 (3626). Se nedan hur man kollar total antal journaler i minnet. Vid maximalt antal journaler kommer ett meddelande om FULL att visas i displayfönstret efter att WEIGH-knappen blivit intryckt. Det är då inte längre möjligt att skriva in några nya journaler förrän några, eller alla, inlagda journaler har raderats. Vanligtvis raderar man en annan grupp från en tidigare viktomgång för att få mer plats för nya journaler till den aktuella gruppen. Att välja mellan grupper Tryck * knappen tryck sedan GROUP knappen för att visa på displayen vilken grupp som är vald exempelvis: GrP 25 när grupp 25 är vald. För att fortsätta väga och återgå till normal drift tryck * igen. Om man vill använda en annan grupp skriv in önskat gruppnummer med de numeriska knapparna, tryck sedan * för att fortsätta väga och återgå till normal drift. För att kontrollera om en specifik grupp redan har lagrade vägresultat, se Statistik kapitlet. Användning av Grupp 0 Om man väljer grupp 0 så får man tillgång till alla lagrade vägningar oberoende vilken grupp dom är i. OBS: Grupp 0 får inte användas för att lagra vägningar i. Vid händelse av detta står det no Stor i displayen. När grupp 0 är vald kan man: Visa total statistik ex: genomsnittsvikt. Se mer i statistik kapitlet. Radera alla vägningar. Radera Minnet För att radera minnet se till att du har valt den grupp som du önskar radera. Tryck * sedan WGTSTATS då de blinkar på displayen tryck DELETE knappen Det står då SUrE? i displayen tryck DELETE igen inom 2 sekunder för att bekräfta. Om du inte trycker DELETE inom 2 sekunder står det no del i displayen.

7 6. Statistik Statistiken som kan visas är från alla vägresultat i den valda gruppen eller om Grupp 0 är vald alla vägresultat lagrade i FX21. Visa statistik Tryck * knappen displayen visar då SELECt Tryck sedan den nummerknapp som motsvarar en av följande statistik typer: WGTSTATS, AVG SCORE, DRAFT NO s, DRAFT WGTS, DRAFT TOT. När statistiken räknas ut står det kort busy på displayen. Exempel: När WGTSTATS trycks första gången visas no (= antal vägda djur) på displayen. Tryck WGTSTATS igen för AUG = medelvikt. Tryck WGTSTATS igen för TotAL =totalvikten av alla djuren. Tryck WGTSTATS igen för att återvända till normalt vägnings läge End visas på displayen, eller tryck någon av dom andra statistik knapparna för att visa en anan typ at statistik. DRAFT NO s för att se totala antalet djur i klasserna: H = Hög C = Mellan L = Låg DRAFT WGTS för att se djurens medelvikt i klasserna: H = Hög C = Mellan L = Låg DRAFT TOT för att se tatalvikterna av djuren i klasserna: H = Hög C = Mellan L = Låg AVG SCORE Här kan man se medelvärdet av de hälsokoder som är registrerade för den aktuella gruppen. Avsluta Närsomhelst när statistiken blinkar kan du trycka * för att gå till backa till vägning då står det End på displayen. Iconix FX Skrivare Iconix FX skrivaren är en robust portabel skrivare som användr standard storlekar på pappersrullarna. Skrivaren får som ström från det interna batteriet i FX21. Obs FX21 enheten måste vara inställd på 4800 i baud rate när man använder FX skrivaren. Se hur man ändra baud rate i kapitel 7.4 För att skriva ut koppla först in skrivaren i uttaget Optional I/O på enhetens baksida. Tryck * och sedan *PRINT RECS för att skriva ut alla journaler i den valda gruppen. (i numerisk ordning enligt märkesnummer) Tryck * och sedan *PRINT STATS för att skriva ut full statistik på den valda gruppen. Om man vill skriva ut alla journaler i minnet eller statistik för alla grupper. Välj då grupp 0 innan påbörjan av utskrift. Se hur i att välja grupper i kapitlet gruppfiler.

8 7. Inställningar Auto-Drafting Instälingar Om Auto-drating är aktiverad i SetUp så finns de två extra alternativ tillgängliga unter DRAFT LIMITS knappen som är följande: Sorterings inställning H C L Hög vikt (H) = vänster Mellan vikt (C) = mitten Låg vikt (L) = höger H L C C H L C L H L H C L C H Låg vikt (L) = höger Mellan vikt (C) = mitten Hög vikt (H) = vänster Använd WEIGH MODE knappen för att ändra inställningen För att acceptera den visade inställningen och hoppa till nästa tryck DRAFT-LIMITS knappen. Djuren kan sorteras vänster, höger eller rakt fram om man använder 3 vägs sortering. För 2 vägs sortering ställ en av draft limits till noll. Då sorteras djur på Hög eller Låg vikt. Manuellt val under automatisk sortering Även om sorteringsgrinden har förinställda riktningar, beroende på vilken viktklass djuret ligger i, kan du ändå vid behov manuellt välja vart djuret ska slussas in. Det gör du genom att trycka på 0:a på skärmens tangentbord tills grinden öppnas i den önskade riktiningen. Tryck på 0:a för att välja MITTEN. Tryck på 0:a igen för att välja HÖGER. Tryck på 0:a igen för att välja VÄNSTER. Du kan när som helst under denna funktion välja att trycka på en valfri knapp för att komma tillbaka till vanligt driftläge igen. Grinden kommer då att stängas. OBS: FX21 enheten är fabriksinställd med dom optimala inställningarna för dom flesta användare. Det är högst rekommenderat att dom här inställningarna lämnas orörda förutom om det finns en bra anledning för att ändra dom. Kontakta då LG Produkter AB för råd om det behövs. Försäkra dig att korrekt plattform eller vågbalkar är inkopplade till FX21 innan någon ändring av inställningarna görs. Det finns 3 olika typer som automatiskt identifieras när dom kopplas in, detta visas på högersidan av displayen SCALE 1 SCALE 2 SCALE 3. Alla inställningar som görs sparas individuellt för varje vågtyp. För att komma in i inställnings menyn se till att enheten är avstängd, håll sedan inne WEIGH knappen medans du startar enheten med ON knappen. Så fort Set visas på displayen släpp WEIGH knappen, Tyck sedan ZERO. Alla inställningar visas i följande ordning: 1. AUTO-DRAFT drft.0f Avstängd drft.0n På Normal hastighet drft.hs På Hög hastighet

9 2. ZERO-TRACKING ZEr0.0n På ZEr0.0f Av Zero-tracking nollställer automatiskt vågen mellan varje vägning för att räkna bort smuts som hamnat i vågen. 3. Dubbelinskrivning av märkesnummer dupl.0n På dupl.0f Av När den är påslagen, efter att man har skrivit in id-nummret och knappen WEIGH trycks kontrolleras alla journaler i den valda gruppen efter tidigare användning av samma (icke noll) nummer. 4. BAUD RATE Val mellan följande: 1200,2400,4800,9600,19200,38400, Baud rate är hastigheten vid data överföring via RS232 seriell port. FX21 är fabriksinställd på för höghastighetskommunikation med dator för hämtning av journaler till Iconix WinFX programmet. Om man skall använda Iconix FX skrivaren måste denna ändras till Vikt Visning rels.0n PÅ rels.0f Av Fabriksstandard är Av vilket innebär att i HOLD läge behålls vägresultatet på displayen tills nästa djur är vägt. Om den är På försvinner viktresultatet från displayen när djuret går av vågen.

10 6. Vikt Enhet HG Kilogram Lb Pound Fabriksstandard är KG. Om man ändrar till Pound ställer kalibreringen om så att den passar korrekt, vid utskrift visas då vikterna i Pound. 7. Språk EnGLSH Engelska ESPAnL Spanska deutsh Tyska FrAnCE Franska Meddelande på displayen och utskrifter är i de språk som är valt här. Det finns Engelsk, Spansk, Tysk och Fransk frontdekal. Språk inställningen bör matcha denna. Efter att man har tittat eller ändrat språk inställningen så trycker man på WEIGH en sista gång. Det står då SAVEd på displayen när inställningarna sparas, när det är genomfört återvänder enheten till normalt vägningsläge.

11 8. Specifikationer Levererad spänning: Indikering av lågt batteri: Levererad ström: Temperatur Gränser: Noll-uppskattning: Nominal 12 V likström (DC) Maxinum 19 V likström (DC) Utrustad med polaritetsskydd Under 11,4 V kommer LOW BAT indikatorn att visas. FX21 stängs av vid ungefär 10 V. Ungefär 110 ma, vågbalkarna inbegripet. -5 C till +50 C Små överblivna vikter (små smutsklumpar och dylikt) som lämnats kvar på vågen mellan vägningarna blir automatiskt försummade. När detta sker kommer ZERO indikeringen att visas för händelsen ska noteras. Felmarginal är satt till 0.5% av den senaste visade vikten efter att WEIGH har blivit intryck. Dock finns ett maximum på 2.2 kg. Vid start (efter strömmen varit frånslagen) är felmarginalen satt till 0.015% av vågbalkarnas kapacitet (0.3 kg för ett par vågbalkar med 2000 kg:s kapacitet) Upplösning: Delar automatiskt upp i graderade steg från vågens nollpunkt. Våg1 Standard Vågbalkar Metriska modellen Upplösning 0-20 kg 0,1 kg kg 0,2 kg kg 0,5 kg kg 1 kg kg 2 kg Minimi kapacitet Noggrannhet 20 kg (Det finns tillgänglig 0-20 kg:s klass men inte en del av EMC-specifikationen.) ± 0,5% av den visade vikten ± 1 Division (där 1division är 0.1kg, 0.5kg etc beroende på vikt klass). EMC krav: Uppfyller eller är bättre än följande krav: IEC801-2 Electrostatic discharge EM Free radiation measurements EM RF immunity Importör Sverige: LG Produkter AB Bjärarydsvägen Sölvesborg Tel: Fax: Internet: Tillverkare: Iconix New Zealand Limited (NZ)

Bruksanvisning Svenska

Bruksanvisning Svenska Bruksanvisning Svenska VIKTIGT! Läs avsnittet om BATTERI HANTERING längre ner på denna sida innan du använder utrustningen. Om du inte laddar batteriet på rätt vis, kommer du att förkorta batteriets livslängd

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL KW

INSTRUKTIONSMANUAL KW INSTRUKTIONSMANUAL KW Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Räknevägning sid. 4 5. Kontrollvägning sid. 5 6. Totalvägning sid. 6 7. Djurvägning sid.

Läs mer

HANDBOK. User Manual FX41 V2.01 / V1.21 14OCT02

HANDBOK. User Manual FX41 V2.01 / V1.21 14OCT02 HANDBOK Page 1 COPYRIGHT: 2001-2002 Iconix New Zealand Ltd Alla rättigheter förbehålles. Inga delar av denna handbok får kopieras eller reproduceras i någon form eller på något sätt utan föregående skriftligt

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL TPB2000

INSTRUKTIONSMANUAL TPB2000 INSTRUKTIONSMANUAL TPB2000 2017-03-14 Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knappförklaring sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Kontrollvägning sid. 4 4.1 Om kontrollvägning sid. 4 4.2 Sätt värde sid.

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL KC

INSTRUKTIONSMANUAL KC INSTRUKTIONSMANUAL KC Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 4 3. Enkelt handhavande sid. 5 3.1 Nollställ vågen sid. 5 3.2 Tarera vågen sid. 5 4. Räknevägning sid. 6 4.1 Ställ in enhetsvikt

Läs mer

PL400 Patientvåg för liftar

PL400 Patientvåg för liftar & PL400 Patientvåg för liftar Bruksanvisning Printed in Sweden UPPSTART OCH STRÖMFÖRSÖRJNING Liftvåg PL400 drivs enbart av batterier och går inte att ansluta till ett vägguttag. Installation/utbyte av

Läs mer

FCS-30/60/150 kg (3 olika vågar)

FCS-30/60/150 kg (3 olika vågar) FCS-30/60/150 kg (3 olika vågar) PAKET OCH UNIVERSALVÅG Normal hantering Tryckknappar ON/OFF Startar och stänger av vågen. HOLD Hold-funktion som håller kvar viktsvärdet 2 minuter efter det vikten på vågen

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL QHC+

INSTRUKTIONSMANUAL QHC+ INSTRUKTIONSMANUAL QHC+ Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knappförklaringar sid. 3 3. Displayer sid. 4 4. Enkelt handhavande sid. 5 5. Räknevägning sid. 6 6. Kontrollvägning sid. 7 7. Batterifunktion

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL EKW-EW

INSTRUKTIONSMANUAL EKW-EW INSTRUKTIONSMANUAL EKW-EW Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Batterifunktion sid. 5 5. Funktioner sid. 6 Scandinavian Scale Company AB Järnvägsgatan

Läs mer

Universal/Djurvåg TCS

Universal/Djurvåg TCS lb oz kg Universal/Djurvåg TCS INNEHÅLL 1.0 FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH FÖRBEREDELSER 2.0 TANGENTBORD OCH DISPLAY 3.0 HANDHAVANDE 4.0 ANVÄNDARINSTÄLLNINGAR 5.0 FELMEDDELANDEN OCH SPECIFIKATION 6.0 MONTERINGSANVISNINGAR

Läs mer

Användarmanual VC-R. Räknevågs indicator

Användarmanual VC-R. Räknevågs indicator Användarmanual VC-R Räknevågs indicator Innehållsförteckning 1. Knappar... 2 2. GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING... 3 2. 1 Allmän instruktion... 3 2.2 Nollning av vikt... 3 2.3 Tara... 3 2.4 Förinställd Tara...

Läs mer

Stolvåg Manual/Handhavande H550/551.

Stolvåg Manual/Handhavande H550/551. Stolvåg Manual/Handhavande H550/551 www.liden-weighing.com Specifikationer Kapacitet & Noggrannhet Strömförsörjning Arbetsmiljö Stol, Dimensioner Stolsits, Dimensioner 300kg / 0.1kg Adapter 120VAC-9VDC-50Hz

Läs mer

DGT-serien. manual. Nordens största webbshop för vågar Box 79 Industrivägen 3 76040 Väddö, Sverige. Tel. +46 (0)176-208920 Fax +46 (0)176-208929

DGT-serien. manual. Nordens största webbshop för vågar Box 79 Industrivägen 3 76040 Väddö, Sverige. Tel. +46 (0)176-208920 Fax +46 (0)176-208929 1 DGT-serien 2 Innehåll 1. Information... 3 Varning... 3 2. Grundläggande teknisk information... 4 3 Symboler... 4 5.4 Sätta på/stänga av vågindikatorn... 5 6. Knappsats och funktioner (modeller med 5

Läs mer

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 5 5. Knappar på fjärrkontrollen... 5 6. Användning... 5 Sätta på/stänga av... 5 Nollställning

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

VÅGINSTRUMENT LD 5208

VÅGINSTRUMENT LD 5208 VÅGINSTRUMENT LD 5208 Viktdisplay 6-siffrig display för visning av vikt (brutto eller netto), funktioner eller felmeddelanden. Siffrornas höjd ca 20 mm. Överlast indikeras med på displayen. Underlast indikeras

Läs mer

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440

Handhavande. Precisionsvåg KERN-440 Handhavande Precisionsvåg KERN-440 B&O vågar Box 30 523 21 Ulricehamn Tel 0321-401 70 www.vagar.com b.o.sweden@telia.com i Ulricehamn AB Uppackning Vid uppackning skall följande detaljer finnas i kartongen.

Läs mer

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL 2 INSTALLATION I vår leverans ingår: 1st Våginstrument typ A12ss i rostfri kapsling. - Anslut nätsladden från våginstrumentet i ett nätuttag 230VAC. - Slå på strömförsörjningen

Läs mer

Rotronic CP11 CO2-logger

Rotronic CP11 CO2-logger Rotronic CP11 CO2-logger Teknisk data Mätområde, noggrannhet: Koldioxid 0...5000ppmCO2 ± 30ppmCO2 ± 5% av mätvärdet Relativ fukt 0.1...99.95%RF ± 2,5%RF (10...90%RF) Temperatur -20...60 C ± 0,3 C (vid

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ Innehåll 1. Introduktion 2. Knappförklaringar 3. Användning 4. Kalibrering 5. Batteri Scandinavian Scale Company AB Järnvägsgatan 23 360 51 Hovmantorp www.scandscale.com Mail :

Läs mer

Bruksanvisning. Svinvåg, elektronisk. Art

Bruksanvisning. Svinvåg, elektronisk. Art Bruksanvisning Art. 9045178 Svinvåg, elektronisk Svinvåg Art. 9045178 Beskrivning: Tillverkad i aluminium med panel och stängda sidor. Vågen har två dörrar med en praktisk stång kopplad till öppning-/stängningsfunktion,

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL ELW

INSTRUKTIONSMANUAL ELW INSTRUKTIONSMANUAL ELW 2017-03-14 Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knapp förklaringar sid. 3 3. Enkelt handhavande sid. 4 4. Batterifunktion sid. 5 5. Funktionsmenyn sid. 6 Scandinavian Scale Company

Läs mer

Bänk- & Golvvåg KW-serien Manual/Handhavande

Bänk- & Golvvåg KW-serien Manual/Handhavande Bänk- & Golvvåg KW-serien Manual/Handhavande KW www.liden-weighing.se Specifikationer Model KW-serien 24mm LCD med LED bakgrundsbelysning Hölje ABS Plast Temperatur 0 C ~ 40 C / 32 F ~ 104 F Upplösning

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual FM-621-220X WEIGHT Vägningsläge HEIGHT Längdmått BMI BMI läge >0< Visar om vågen är inställd på noll NET Tara funktionen STA Visar om vikten är används stabil HOLD Låser värdet Ikon för kroppsfett

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL THB

INSTRUKTIONSMANUAL THB INSTRUKTIONSMANUAL THB Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knappförklaringar sid. 3 3. Handhavande sid. 4 3.1 Nollställning sid. 4 3.2 Tarering sid. 4 3.3 Väga ett prov sid. 4 3.4 Procentvägning sid. 4

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL NHB

INSTRUKTIONSMANUAL NHB INSTRUKTIONSMANUAL NHB Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knappförklaringar sid. 3 3. Handhavande sid. 4 3.1 Nollställning sid. 4 3.2 Tarering sid. 4 3.3 Väga ett prov sid. 4 3.4 Procentvägning sid. 4

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

EZ3600 Komma igång. För foderhanteringsprogrammet TMR Tracker. Hello. Ft. Atkinson, Wisconsin USA. Panningen, Nederländerna www.digi-star.

EZ3600 Komma igång. För foderhanteringsprogrammet TMR Tracker. Hello. Ft. Atkinson, Wisconsin USA. Panningen, Nederländerna www.digi-star. EZ600 Komma igång För foderhanteringsprogrammet TMR Tracker Hello Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Nederländerna www.digi-star.com jan Copyright Med ensamrätt. Reproduktion av någon del av denna

Läs mer

REV 3. Användarmanual

REV 3. Användarmanual REV 3 Användarmanual Allmänt Metic räknar pulser från ett hjul som snurrar i fas med det material som man drar igenom. Hjulet är kalibrerat för att visa mm i displayen. Hjulet räknar i båda riktningarna

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ Innehåll 1. Introduktion sid. 3 2. Knappförklaringar sid. 3 3. Specifikationer sid. 4 4. Display sid. 5 5. Enkelt handhavande sid. 6 5.1 Nollställning sid. 6 5.2 Tarering sid. 6

Läs mer

OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg

OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg OCS-T Högupplöst Digital Kranvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 4 5. Dimensioner och vikt... 5 6. Skärm och knappar... 5 Knappar på vågen... 5 Knappar

Läs mer

Digital Personvåg MANUAL H

Digital Personvåg MANUAL H Digital Personvåg MANUAL H151-00-7 www. Specifikationer Kapacitet & Noggrannhet Strömförsörjning Arbetsmiljö 250kg / 0.1kg Adapter 120VAC-9VDC-50Hz / 230VAC 9VDC 50Hz Arbetstemperatur: 10 C to 35 C Förvaring,

Läs mer

ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll

ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll ERT DYNA-LINK med trådlös fjärrkontroll I. För en säker användning 1. Överbelasta inte vågens lastcell. 2. Stå inte under vågen när den används. 3. Utför inte vägning under stark vind, detta kan leda till

Läs mer

Manual. Räknevåg 2240

Manual. Räknevåg 2240 Manual Räknevåg 2240 Innehåll Sidnr. Yttre våg. 2 Skrivarutgång Inställningar... 3 Nollsökning Nollområde Viktenhet Yttre våg Automatiskt vågbyte.. 4 Minne för sista styckevikt Automatisk summering Signal

Läs mer

Handhavande Aviator 5000

Handhavande Aviator 5000 Handhavande Aviator 5000 Vågen levereras kalibrerad och verifierad när den levereras. Detta indikeras med ett M på vågen. Strömkabeln ligger i ett fack under vågen. Denna används när du ska ladda batteriet

Läs mer

Personvåg VRB-250 och 300

Personvåg VRB-250 och 300 Personvåg VRB-250 och 300 MANUAL Innehåll 1. Innehåll/ 2. Indikator 2. Knappfunktioner 3. Tid och datum 3. Laddning 4. HOLD funktion 4. BMI funktion 5. TARE funktion 5. Skrivar funktion 6. Inställningar

Läs mer

Wöhler CDL 210 CO2-logger

Wöhler CDL 210 CO2-logger Wöhler CDL 210 CO2-logger Allmänt Wöhler CDL 210 CO 2 mäter koldioxidhalten, luftfuktigheten och temperaturen. CDL kan logga och överföra mätdata online till PC. PC:n kan visa de loggade värdena som värden

Läs mer

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 OSC-300 2 Innehåll 1. Säkerhet... 4 2. Innehåll... 5 3. Specifikationer... 5 4. Kapacitet... 6 5. Dimensioner och vikt... 6 6. Användning... 7 Sätta på/stänga av... 7 Nollställning (Zero)... 7 Tare-funktion...

Läs mer

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 2 Kontrollernas placering Teleskopantenn Display Minnespositioner 6-10 4 Display knapp Stereo/Mono/Alarm knapp Bandväljare/Tidsinställning Ström på/av (ON/OFF) 8 Belysning

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare

Läs mer

Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5

Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5 Manual Butiksvåg modell OAP Rev 5 Läs denna manual noggrant innan Ni använder vågen. Innehåll : Sidnr : Installation 2 Specifikation 2 Tryckknappar 3 Displayer 4 Indikatorer 4 Vägning 5 PLU 6 Bakgrundsbelysning

Läs mer

MEMOday. Art.nr Rev A SE

MEMOday. Art.nr Rev A SE Bruksanvisning MEMOday Art.nr 508260 Rev A SE Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Komma igång... 3 3. Talstöd... 4 4. Byt bakgrundsfärg... 4 5. Tidsintervaller... 4 6. Batteribackup... 4 7. Sätta

Läs mer

Instruktion Basketboll

Instruktion Basketboll Page: 1 of 9 Instruktion för resultattavla multisport och Basic LED- och elektromekaniska versioner Page: 2 of 9 Innehållsförteckning Instruktion... 1 Installation... 3 Detta bör du veta... 3 Display-översikt...

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Bruksanvisning Sportstimer

Bruksanvisning Sportstimer Westerstrand Sport System Page: 1 of 11 Bruksanvisning Sportstimer WESTERSTRAND URFABRIK AB Box 133 Tel +46 506 48 000 Internet: www.westerstrand.se SE-545 23 TÖREBODA Fax +46 506 48 051 E-mail: info@westerstrand.se

Läs mer

JAMAR Plus+ Handdynamometer

JAMAR Plus+ Handdynamometer JAMAR Plus+ Handdynamometer Tillverkare Patterson Medical Den erkända standarden för mätning av handgreppsstyrka BRUKSANVISNING Spara denna bruksanvisning för kommande behov Innehåll Översikt 3 EGENSKAPER

Läs mer

LÄR KÄNNA DIN TELEFON

LÄR KÄNNA DIN TELEFON SNABBGUIDE LÄR KÄNNA DIN TELEFON Ström PÅ: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder. Ström Av: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder, och välj stäng av. ÖVERBLICK 1, Volymknappar 2, Strömknappen

Läs mer

Hantering av Handi ipaq 2190

Hantering av Handi ipaq 2190 Hantering av Handi ipaq 2190 Gewa AB BOX 92, MALMVÄGEN 55, 191 22 SOLLENTUNA TEL: 08-594 694 00 TEXTTEL: 08-594 694 18 FAX: 08-594 694 19 E-MAIL: info@gewa.se WEB: www.gewa.se anpassar tekniken till människan

Läs mer

Handhavande Stolsvåg Kern MCC-M

Handhavande Stolsvåg Kern MCC-M 1 Handhavande Stolsvåg Kern MCC-M 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Teknisk Data... 3 Översikt Våg... 4 Översikt Display... 5 Översikt knappsats... 6 Packa upp vågen... 7 Väga... 8 Tarera...

Läs mer

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Hantverksvägen 15 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 Manual FM-632ISLE Knappar och Funktioner FRAMSIDAN LCD DISPLAY Längd Vikt BMI BMI Symbol Undervikt Normal Övervikt Fetma = Bekräfta knapp för val = Ändra din längd Välj minne i Memory Mode & Recall Mode

Läs mer

Instruktion för Krokvåg OCS modellerna A, B och G

Instruktion för Krokvåg OCS modellerna A, B och G Instruktion för Krokvåg OCS modellerna A, B och G Var god läs noga igenom denna manual innan Du använder utrustningen. Modell A, B Modell G INNEHÅLL Säkerhetsanvisningar Egenskaper Tekniska specifikationer

Läs mer

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse GSM-box Version A1

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse GSM-box Version A1 Installations- och programmeringsanvisning Caresse GSM-box Version A1 Innehåll Följande finns i förpackningen... 2 Så här installerar du Caresse GSM-box... 3 Installation av SIM kort och batteri i Caresse

Läs mer

BATTERITESTARE EM Bruks- och underhållsanvisning

BATTERITESTARE EM Bruks- och underhållsanvisning BATTERITESTARE EM Bruks- och underhållsanvisning Inledning: Batteritestare EM är speciellt utvecklad för att kapacitetstesta batteripacken till Emotion drivhjul. Testet utförs genom att belasta batteripacken

Läs mer

Katalog med Innovas alkomätare 2006

Katalog med Innovas alkomätare 2006 Katalog med Innovas alkomätare 2006 Ha koll på dig och dina medmänniskor med en alkomätare. Kör aldrig onykter! Innova har med nära samarbete med tillverkarna tagit fram en katalog med prisvärda alkomätare

Läs mer

Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000

Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000 Bruksanvisning för astrour typ 12.91.8.230.0000 Säkerhetsinstruktion: Installation och montering av elektrisk utrustning och produkter får bara utföras av behörig personal, då det annars finns risk för

Läs mer

GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813

GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813 1 GT-000 GT-004 GT-006 GT-008 MODUL/KALIBER 1524 1632 1813 Bruksanvisning * Om innehållet i den övre delen av displayen växlar läge kontinuerligt se "Autodisplay-funktion". M för att växla läge. L för

Läs mer

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service SV Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar Mätdator för vatten Installation Funktion Drift Service Motsvarar VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR mätdator för vatten kontrollerar kontinuerligt

Läs mer

HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual. NE41 13001-01 v1.0

HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual. NE41 13001-01 v1.0 HOME 2G Portabel larmmottagare Användarmanual NE41 13001-01 v1.0 Innehållet i denna användarmanual kan komma att ändras utan föregående meddelande. NEAT Electronics AB förbehåller sig rätten att utveckla

Läs mer

Instruktions Manual Elektrisk Kranvåg

Instruktions Manual Elektrisk Kranvåg Instruktions Manual Elektrisk Kranvåg Notera: Innan användandet av denna produkt måste användaren och ägaren ha läst igenom och förstått instruktionsboken och dess innehåll. - - 0 Innehåll 1. Säkerhetsanvisning....

Läs mer

OCS-S Högupplöst Digital Kranvåg

OCS-S Högupplöst Digital Kranvåg OCS-S Högupplöst Digital Kranvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 4 5. Dimensioner och vikt... 5 6. Skärm och knappar... 5 Knappar på vågen... 5 Knappar

Läs mer

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5

Förenklad användarmanual för DAISY-användning. Olympus DM-5 Förenklad användarmanual för DAISY-användning Olympus DM-5 Komma igång 1 Sätt i batteriet Börja med att sätta i medföljande batteri i spelaren. Gör detta genom att öppna luckan på baksidan. En skarv i

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate Swing-Gate ECO B/S Installation av Swing Gate Generellt Nedanstående manual berör installation av motorer som omfattas av SKANDIMATIK`S produktprogram. Kontrollpanelen innehåller följande EU standarder:

Läs mer

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor

Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 1 1 Teknisk manual NASA BM-1C Kompakt Batterimonitor 2 2 Innehållsförteckning Läs detta först... 3 Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Varning-viktigt... 4 Display-enhet... 4 Shunt-och

Läs mer

Handhavande. Våginstrument 204 rev. 20/3-06

Handhavande. Våginstrument 204 rev. 20/3-06 Handhavande Våginstrument 204 rev. 20/3-06 204 har 7 knappar som ger kommandon till instrumentet. Följande sidor beskriver alla knappar och deras normala funktion. Det underlättar om man har tillgång till

Läs mer

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad.

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad. KOMMA IGÅNG BESKRIVNING 1. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt upp. 2. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt fram. 3. LED / Ström-indikator PÅ: Extern strömförsörjning ansluten. AV: Extern strömförsörjning

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70

Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 Bruksanvisning Kopplingsur 19 164 70 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom hela bruksanvisningen innan installation. 2. Installation skall göras av behörig elektirker. 3. Bryt strömmen innan installation.

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Handhavande för KBFS. Våginstrument KFS-T. Hoppas Ni kommer att trivas med Er nya våg!

Handhavande för KBFS. Våginstrument KFS-T. Hoppas Ni kommer att trivas med Er nya våg! Handhavande för KBFS Våginstrument KFS-T Hoppas Ni kommer att trivas med Er nya våg! Om ni har frågor eller vill se på tillbehör och fler vågar, kontakta oss på Tel.0321-530 720 eller gå in på vår hemsida:

Läs mer

Programmering av. PADDY mini

Programmering av. PADDY mini multimedia Programmering av PADDY mini art. nr: CCS037 PRODUKTER SOM ANVÄNDS I DETTA EXEMPEL: PADDY mini CCS037 PADDY mini CCS012 PADDY mini CCS500 VSCOM USB TILL SERIELL DB9 LAPTOP MED WINDOWS 7 QUICKPAD

Läs mer

STOLVÅG VEH-200-EC. Före hösten 2004 levererades Indikatorn i en något annorlunda kapsling med batteriet monterat i högra sidan på lådan.

STOLVÅG VEH-200-EC. Före hösten 2004 levererades Indikatorn i en något annorlunda kapsling med batteriet monterat i högra sidan på lådan. STOLVÅG VEH-200-EC VEH-200-EC är krön / verifierbar och kalibrerad 200 kg / 100 g. (Samma våg kan levereras icke krön / verifierbar för andra kapaciteter) Anm Från senare delen av 2004 levereras vågen

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

G220 Bruksanvisning. Räknevåg. 76102-998 Issue 1 17/04/00 SWEDISH *76102-998*

G220 Bruksanvisning. Räknevåg. 76102-998 Issue 1 17/04/00 SWEDISH *76102-998* G220 Bruksanvisning Räknevåg 7602-998 Issue 7/04/00 SWEDISH *7602-998* Innehållstörteckning Varningar Rengöring av vågen Installation Slå på vågen 2 Pipsignaler 3 Test av teckenfönstret/välja insomningsläge

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

Lathund Olympus DM-5

Lathund Olympus DM-5 Iris Hjälpmedel Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Spelarens olika delar... 3 Inledning... 4 Batteri... 4 Ladda batteriet... 4 Sätta på och stänga av spelaren... 4 Sätta på... 4 Stänga av...

Läs mer

ÄGNA EN STUND ÅT ATT LÄSA IGENOM MANUALEN INNAN VÅGEN TAS I BRUK

ÄGNA EN STUND ÅT ATT LÄSA IGENOM MANUALEN INNAN VÅGEN TAS I BRUK CORINA MEDICAL BRUKSANVISNING M-110 ÄGNA EN STUND ÅT ATT LÄSA IGENOM MANUALEN INNAN VÅGEN TAS I BRUK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STRÖMFÖRSÖRJNING. 3 SPECIFIKATIONER.... 3 UNDERHÅLL OCH ALLMÄN TILLSYN...........

Läs mer

SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521

SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521 SwemaMan 7 Bruksanvisning vers 1.00 MB20140521 OBS! Innan du börjar mäta med ditt nya instrument läs kapitel 6. Grundinställningar (Set). Vid leverans är k2-faktor aktiv. SWEMA AB Pepparvägen 27 123 56

Läs mer

Digital diktafon med röststyrning

Digital diktafon med röststyrning VR-260 150336 Digital diktafon med röststyrning Manual Svenska SÄKERHETSINSTRUKTIONER OBS! Ändringar och modifieringar som inte är godkända av Teknikmagasinet resulterar i att garantin upphör. Om det skulle

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare

Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Honeywell Rondostat Elektronisk radiatorreglerare Klar att använda efter tre steg: 1. Sätt i batterierna 2. Ställ in datum och tid 3. Montera enheten Klar! Kontrollera vid uppackningen att: Förpackningen

Läs mer

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01 Utseende 3 2 1 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp SWE 01 13 4.Micro-USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Batteriströmknapp 6.Sida upp-knapp 7.Strömknapp 8.OK-knapp 9.Sida ner-knapp 10.LCD 11.Ljus

Läs mer

Lathund. 10. Planera en rutt mellan två adresser 11. Träna på en rutt hemma 12. Lyssna på instruktioner under guidning

Lathund. 10. Planera en rutt mellan två adresser 11. Träna på en rutt hemma 12. Lyssna på instruktioner under guidning Lathund I denna lathund ges några praktiska steg för steg anvisningar på hur du kan komma igång med användningen av TeDuco. Förutom då du guidas utmed rutt eller tränar på en rutt hemma använder du upp

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger XL

BRUKSANVISNING. Logger XL BRUKSANVISNING 000426 Logger XL Logger XL OBS! Om mellanproppen sitter ensam (utan en telefon i "ryggen") i jacket, bryts alla efterliggande jack bort. Om den skall sitta utan en telefon inkopplad kan

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

Instruktion Vetek Stolvågar VEH-250-10/11/12

Instruktion Vetek Stolvågar VEH-250-10/11/12 Instruktion Vetek Stolvågar VEH-250-10/11/12 Samtliga modeller till serienummer 96241 För Stolvågar med högre serienummer gäller INSTRUKTION-VEH-200-EC Sid 2 VEH-250-10 med serienummer från Sn 96001-96060.

Läs mer

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Bruksanvisning Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Svensk manual V.130328-1 V1.1 1 Innehållsregister Meny Sidnummer Produktbeskrivning 3 Medföljande innehåll 3 Översikt 4 Börja använda Zoomax Batteri

Läs mer

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom

Läs mer

Viktig information om laddning av pumparna

Viktig information om laddning av pumparna 1(7) Viktig information om laddning av pumparna För att mätningen ska lyckas gäller det att man har kontrollerat och justerat in den utrustning som man ska använda. Läs därför denna information om hur

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

K3-SMS Fjärrstyrning Bruksanvisning

K3-SMS Fjärrstyrning Bruksanvisning K3-SMS Fjärrstyrning Bruksanvisning Inledning: OBS! Läs igenom anvisningen noga innan du tar fjärrstyrningen i bruk. Krav för optimal funktion. Bra och stabil 2G GSM signal. Fri sikt från fjärrstyrningen

Läs mer

Personsökare RX-300 Bruksanvisning

Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 är en trådlös mottagare med 99 kanaler Sändarna/larmen som används tillsammans med RX-300 kan programmeras valfritt på de 99 kanalerna Man kan använda

Läs mer

Digital Personvåg MANUAL H

Digital Personvåg MANUAL H Digital Personvåg MANUAL H151-00-1 www. Specifikationer Kapacitet & Noggrannhet Strömförsörjning Arbetsmiljö 250kg / 0.1kg Adapter 120VAC-9VDC-50Hz / 230VAC 9VDC 50Hz Arbetstemperatur: 10 C to 35 C Förvaring,

Läs mer

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry SVENSKA A B E F G C D H I J 2 SVENSKA 43-50 3 SÄKERHET Observera följande instruktioner vid användning av enheten: 77Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 77Den

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

Handhavande. Innehåll :

Handhavande. Innehåll : Handhavande Rullstolsvåg LWW-758 Innehåll : Installation..2 Allmänt.2 Montering 2 Nedmontering...3 Batteridrift..3 Installera batterier...3 Batterispänning 3 Knappfunktioner..4 Indikatorer..6 1 Installation

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk.

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. Bruksanvisning MS 5900 Babyvåg OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. 56-433 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD...3 ALLMÄN INFORMATION...3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER...3 MILJÖ...4 RENGÖRING...4

Läs mer

Det virtuella tangentbordet

Det virtuella tangentbordet Kapitel tre Det virtuella tangentbordet I det här kapitlet ska vi titta närmare på tangentbordet i ipad och hur det används i olika sammanhang. Som du kanske har märkt öppnas tangentbordet automatiskt

Läs mer