Hölö Mörkö IF. Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hölö Mörkö IF. Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Hölö Mörkö IF Verksamhetsberättelse 2013

2 Verksamhetsberättelse för Hölö-Mörkö idrottsförening Året har varit fullt av aktiviteter med huvudfokus på det idrottsliga, där engagerade ledare gör det möjligt att bedriva en verksamhet för barn, unga och vuxna. Fotboll, innebandy och gymnastik är de stora verksamheterna med allt från lekträning till motion för vuxna. Under året har gymnastiken startat upp en Parkourgrupp, populär inte minst bland killar vilket innebär att vi blivit mer jämställda i gymnastiken. Under året har det genomförts över 500 aktiviteter med ca 6000 deltagartillfällen och vi har 998 registrerade medlemmar familjemedlemmar, aktiva och stödjande. Styrelsen har ändrat arbetssätt för att underlätta planering och genomförande av olika aktiviteter som inte ingår i den löpande idrotten, till exempel Triathlon, midsommarafton, Åby Näs och sådant som dyker upp där den stora aktiviteten 2013 var Geo Catch som arrangerades i Hölö med flera hundra deltagare. Klubben stod för kiosk med café i idrottshallen, en storartad insats av bollsektionen och de lag som ställde upp och arbetade dygnet runt. Under en tid har styrelsen arbetat med att ta fram en ny vision och värdegrund för hela föreningen. Arbetet startade med att intresserade medlemmar möttes för att diskutera vad som är viktigt med HMIF och varför vi ska bedriva och vilka värderingar som styra vår verksamhet. För att få fram ett slutligt förslag genomfördes en styrelsekonferens, den första på många år. Uppskattat och viktigt för sammanhållningen och framtiden. Ett förslag till årsmötet har nu mejslats fram och ni ser den nedan. Enkel, tydlig och lätt att ta till sig. Nu börjar arbetet för att visionen och värdegrunden ska genomsyra allt vårt arbete och alla verksamheter. Under några år har vi arbetat för att komma tillrätta med ekonomin och i år har vi minskat underskottet och vi kommer sannolikt att ha en verksamhet i ekonomisk balans Tack alla ni som bidrar till det. Slutligen vill styrelsen tacka alla medlemmar, ledare och aktiva för att ni gör HMIF till den fina förening som vi är. Alla ideella timmar och att man ställer upp både som ledare och hemmavid gör det möjligt att erbjuda våra barn, unga och motionärer en bra verksamhet för Hölö-Mörköborna. Huvudstyrelsen för verksamhetsberättelsen 2013 Tage Gripenstam Maria Thor Maria Kullberg Jenny Markussen Mikael Andersson Linda Chalkias Jon-Leo Richardsson Jimmy Ahrnell Antonio Ercolino Johan Lindblom

3 HMIF:s vision och värdegrund Jämlikhet Gemenskap Jämlikhet: I HMIF har vi ett öppet klimat där varje individ syns genom omtanke och respekt. Vi skapar förutsättningar för alla. HMIF klubben för alla Gemenskap: Inom HMIF skapar vi gemenskap med ärlighet och engagemang. Vi är föredöme och visar respekt och omtanke för varandra Trygghet: I HMIF skapar vi trygghet genom respekt och omtanke för varandra. Här kan alla utvecklas utifrån sin egen förmåga, vilja och engagemang. Trygghet Glädje Glädje: Genom att välkomna alla, vara tillåtande, generösa och engagerade, uppmuntrar vi varandra till glädje och utveckling

4 Verksamhetsberättelse Bollsektionen Bollsektionen består av Jon Leo Rikhardsson, Tomas Kullberg och Ingela Söderberg. Vi har under året haft över tre hundra barn, ungdomar och vuxna i våra lag i fotboll och innebandy. Vi har haft drygt 20 lag och närmare fyrtio ledare som alla har gjort ett fantastiskt arbete. Kraften i det ideella arbete är enorm och gör HMIF till en fantastisk landsortsförening som arbetar med bredd idrott för alla. Utöver den vanliga lagverksamheten med träningar, matcher, cuper och andra aktiviteter har vi också bemannat fritidsgården en kväll i veckan, drivit sommarkiosken på Åby näs och bemannad midsommar samt andra aktiviteter inom klubbens ramar. Alla föräldrar och spelare som ställer upp gör ett fantastiskt arbete. Nedan följer några lagberättelser. För Bollsektionen Jon Leo Rikhardsson Flickor 01/02 fotboll Tjejerna i Flickor 01/02 har gjort en rejäl utvecklingsresa under 2013! Det var andra säsongen vi körde som lag. En kärntrupp på 20 tjejer har tränat tisdagar och torsdag för en och en halv timmes träning. Några tjejer har slutat i laget från föregående år, men under året har nya tjejer tillkommit, vilket förstås är jättekul. Årets serie bestod av 18 matcher och kändes som en utveckling mot föregående år, det som var tvåsiffrigt förra året har kommit ner till ensiffrigt vi har sakta närmat oss dom andra lagen. Vi har fortfarande en bit kvar men det som ingen kan ta ifrån oss är det goda humöret och kämpainsatsen från alla i laget. När säsongen startade så blev Alex ordinarie tränare och vi höjde ribban lite grann på träningarna. Vi började träningarna i april och slutade i oktober tyvärr så går säsongerna mellan innebandy och fotboll ihop med varandra och eftersom kärntruppen består av samma tjejer så blir det lite trångt i början och slutet i säsongen Det här är ett gäng tjejer med fötterna fulla av spring, och det kan bara bli ännu roligare framöver. Vi saknar en lagledare, som det är nu tar jag Mats lite för stort arbetsbörda på sig.

5 Kommande säsong kommer att fokuseras på att börja skapa ett grundläggande passningsspel mellan tjejerna, bygga vidare på laget, spela en Cup i alla fall Tränare: Mats Grahn, Alex Magnusson Harri Ikonen Lagledare: Mats Grahn Flickor C innebandy Det har varit en bra säsong för Flickor C! Våren -13 avslutades med deltagande i Katrineholm cup och ett gemensamt matchbesök på en av Telge Rockets (dam) avslutande matcher. Våra tjejer fick hedersuppdraget att utse matchens lirare i båda lagen, och lärde sig massor genom att noggrant följa både matchen som helhet och enskilda spelare. Vi smygstartade höstsäsongen med en träning i veckan så länge fotbollssäsongen pågick. Många av tjejerna i laget höll igång både kondition och laganda genom fotbollen under sommaren. Ett par spelare slutade, men laget har också fått tillskott av spelare, så summa summarum är vi lika många nu som vi var i slutet av föregående säsong. Ledarstaben är stabil; laget har fyra (!) tränare och en lagledare. Det gör mycket för kvaliteten på träningarna att kunna dela upp tjejerna i mindre grupper och nöta detaljer. En uppskattad och framgångsrik variant på träningen var då vi filmade varje tjej i en skottövning och spelaren sedan direkt tillsammans med en av tränarna fick titta på klippet och själv upptäcka position och kroppsställning och vilka förbättringar som kunde göras. Under hösten började vi också jobba mer med konditionsträning, genom att starta en av veckans två träningar med ett löp pass utomhus. Spridningen på ålder bland tjejerna i laget är stor; från 2001 till 2005, men lagandan är stark och det som varit lagets signum sedan starten; att vi har kul både på och vid sidan av planen, är fortfarande mycket tydligt! Resultatmässigt har säsongen haft sina ups and downs. Hösten inleddes med DM-spel och serien består av elva lag. Många matcher har varit mycket jämna, vilket är roligt eftersom det utvecklar spelarna mer. Under jullovet deltog vi i en dagcup i Oxelösund där laget visade upp bländande bra innebandy och slutade tvåa. I mars är vi inbjudna att se elitinnebandy i Eriksdalshallen där vi också får en egen föreläsning av Djurgårdens tränare och spelarrepresentanter, och i början av april deltar vi i Fair Play cup i Jönköping. Tränare är Mars Grahn, Niclas Hellsing och Lars Netz. Assisterande tränare är Nicke Netz. Lagledare Ingela Netz.

6 Pojkar 02 fotboll Pojkar 02 har haft en tuff säsong med ett få antal spelare men ett glatt gäng som har haft kul tillsammans. Vi har lånat spelare ibland från P03 och ibland från P01. Vi hade Johan Söderström som tränare och det har fungerat bra. När hans matcher i A laget har krockat med våra så har vi ordnat det själva i föräldragruppen. Matcherna har gått upp och ner men killarna har utvecklats under säsongen, både som grupp och individer. Lina Lundqvist Flickor 05/06 fotboll Laget startades under säsongen och vi har bara tränat. Tanken är att ha mycket lek och lär nu i början. Det var stor variation på hur många tjejer som kom, vilket är förståligt då vi just startade laget och ville ge möjligheten till att prova på. Vi hade mellan 8-14 tjejer på träningarna. Anders Wester och Stefan Bengtsson Flickor D födda innebandy Vår trupp består av 25 registrerade spelare och tre ledare. Pernilla Corméry är huvudtränare och Staffan Vildelin och Anders Wester är oumbärliga assisterande tränare. Stommen i laget är födda 2005, tre stycken som är födda 2006, nio som är födda 2004 samt två födda Under året har vi spelat i zonsammandrag FD, vilket är flickor som till största delen är födda Självklart är det tuffare att spela mot de som är äldre, men ack så lärorikt! Vi har valt att ha med 16 spelare till varje sammandrag. Detta för att de som är med skall få mycket speltid och inte behöva sitta och vänta den största delen av matchen. Det har oftast fallit sig naturligt när inte alla kan vara med varje gång. Det viktiga för oss är att ALLA ska få spela och ha roligt. Då när det har varit ett långt uppehåll mellan sammandragen har vi bokat in lite träningsmatcher och då får alla vara med. Våra tjejer har utvecklats jättemycket denna säsong mentalt, motoriskt och som innebandyspelare. Tonvikten i träningen har legat på grön nivå, men under säsongen har nästan alla spelare klivit in i den blå nivån vilket är en fantastisk utveckling. Både när det gäller Atleten och Innebandyspelaren. (se Utbildningsmaterialet) Träningsnärvaron är riktigt hög, vi snittar spelare på varje träning vilket vi tar som ett kvitto på att barnen tycker att det är roligt. Vi har kommit in lite på vilka spelsystem som finns och praktiserat det under teoripass, träning och match (2-1-2 och 2-2-1). När det gäller målvakten så har vi INTE en fast målvakt än. Detta har varit ett medvetet val för alla skall få prova på. Vi kan se att det är några som är mer intresserade än andra att stå i mål. Det ända som träning för målvakter i år har handlat om är: Hur spelaren ska stå i mål och hur man kastar utkasten. Laget har sålt Sorundakorv som genererade i en bra slant till laget. Vi kommer med hjälp av de pengarna att åka på Mälarenergicup i Västerås i april som avslutning på säsongen.

7 Önskemål inför nästa säsong är att få två 1,5 h pass på stor plan. Vi kan förstå att detta kan vara svårt. Vi gav bort en storplansträning till P07 för att de skulle börja spela sammandrag denna säsong för att vara snälla. Så i år, 13/14, har vi haft en timmes träning i Ene (tis, 17:30-18:30) och en i lilla hallen (sön, 10-11, som vi utökade till 10-11:30 på vårterminen.) Ledare var Pernilla Corméry, Anders Wester och Staffan Vildelin Pojkar 99/00 Vi hade en trupp på ca 20 spelare. Vi spelade i en blandserie där flesta matcherna var på 9 manna men några var på 7 manna plan. Det gick jättebra i serien och på hösten besegrade vi alla topplagen och visade verkligen klass i våra matcher. Laget åkte på Finspång Cup, vilket är höjdartillställning både för föräldrar och spelare. Där gjorde vi många bra matcher, men den mest minnesvärda är regnmatchen mot topplaget i gruppen. Vi vann genom stark laganda och bra spel. Vi tränade två gånger i veckan utomhus, men började säsongen inomhus under tidig vår. Vi har en väldigt aktiv föräldragrupp som ställer upp för laget och drar ett tungt lass. Väl mött nästa år Gunilla P lagledare Pojkar 05/06 Gruppen var 16 entusiastiska pojkar. Vi tränade två gånger i veckan från maj till september. Vi spelade Zonspel och det gick jättebra. Vi vann många matcher. Vi har lagt stor vikt vid lek och lär och att få pojkarna att fungera som en grupp. Vi har haft en mycket aktiv föräldragrupp som har ställt upp för killarna och laget. Tränare Guillermo Lacourt och Jani Radloff. Lagledare Marinella Lacourt Montini. A lag herrar Vi spelade i div 6 östra och hamnade på 4:e plats efter en mycket jämn serie. Laget består av yngre killar från Hölö vilket lovar gott om framtiden. Vi började våra träningar i januari och körde tufft under hela våren. Till seriestart var vi i fin form. Tyvärr drabbades vi av skador varav en var allvarlig knäskada. Vi tränade två gånger i veckan och truppen var på 20 man. Vi är ett bra gäng som fungerar både på plan och utanför plan. Jon Leo tränare

8 Barn - och ungdomsgymnastiken 2013 Under året 2013 har vi haft fem grupper med gymnastik en grupp med Parkour. Behovet av rörelseträning och motorisk grundträning växer. Fler och fler barn blir alltmer stillasittande. Därför är det viktigt att man bygger in rörelsemöjligheter för barn i och utanför skolan. Ett brett rörelsekunnande ger förutsättningar för att vara fysiskt aktiv som vuxen. Att kunna är en förutsättning för att vilja! Det vill vi i HMIFs gymnastiksektion barn och ungdom bidraga till. Linda C Familjegymnastik Under 2013 startades en grupp familjegymnastik av Markku Päivinen. I denna grupp hjälper alla föräldrar till och är med barnen (födda 2009) under hela passet. Hallen delas normalt upp i två delar som möjliggör både bollsporter och redskapsgymnastik. Vid varje tillfälle väljer man vilken bollsport som ska utövas efterföljande gång. Barnen utmanas med en hinderbana som föräldrar och barn tillsammans bygger upp och antingen fotboll, innebandy eller basket. Antal aktiva 15. Bamsegymnastik Barn födda 2008 har haft Bamsegympa under Bamsegympa är rolig och allsidig motorisk träning för de allra minsta. I Bamsegympan får barnen prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa. Huvudledare Åsa Wickman, Andra Oll och Åsa. Antal aktiva XX.

9 06/07 Flick Flickor födda 06 och 07 har jobbat med grunderna i truppgymnastik. Denna grupp har jobbat med grunderna för god kroppsuppfattning en korrekt kullerbytta och handstående. På trampetten har gymnasterna jobbat med ljushopp; sträckt och grupperat. Ledare har varit våra ungdomar Alexandra Buzas, Wilma Kullberg och Julia Kumlin. Antal aktiva 10?. 04/05 Flick Flickor födda 04 och 05 har arbetat med truppgymnastik. På matta har fokus har lagts på tekniken i handstående, kullerbytta, handvolt och hjulning. Tekniken för rondat och flic-flac har introducerats. Gymnasterna har gjort stora framsteg under året och några gymnaster kan redan nu de svårare övningarna. På trampett har denna grupp arbetat med ljushopp, sträckt, grupperat, kryss och pikerat grenhopp. Överslag introducerades och fungerar nu för många gymnaster. Volt med säkerhetsberg fungerar nu väl för samtliga i gruppen och de flesta gymnaster klarar volt utan säkerhetsuppställningar. Gruppen har även arbetat med ett fristående program med boll som visades upp vid uppvisningen våren Tävlingsintresserade gymnaster tränar även med Nykvarn eller Södertälje GF och tävlar med respektive förening. Ledare Karin Johnson, Åsa Elgstig, Mildred Brandt och Christine Cansund (Alexandra Häger). Antal aktiva /03 Flick Flickor födda och 01 har arbetat med truppgymnastik. Ledare Linda Chalkias (Wilma Kullberg). Antal aktiva??. 98/00 Flick Flickor födda och 00 har arbetat med truppgymnastik. På matta har fokus har lagts på tekniken i handstående, handvolt, hjulning och rondat. Tekniken för rondat repeterats och flic-flac har introducerats. På trampett har denna grupp arbetat med överslag, volt och rondat. Majoritet av gymnasterna har nått till volt utan säkerhetsuppställning. Barani har introducerats och några i gruppen klarar nu denna svåra övning. Gruppen har även arbetat med ett fristående program som visades upp vid uppvisningen våren Ledare Linda Chalkias, Karin Johnson. Antal aktiva 12??. 00/03 Flick Under hösten slogs de två äldsta grupperna ihop. Antal aktiva??.

10 Parkour Parkour är en disciplin och en metod som går ut på att utan hjälpmedel träna kroppen för a tt snabbt och effektivt kunna ta sig förbi hinder. Det går ut på att röra sig på ett smidigt, kontrollerat och snabbt sätt genom alla sorters miljöer. Hinder kan vara allt i omgivningen från hustak, stolpar, bänkar och trottoarkanter till träd, stenar, staket och murar. I HMIF utövar vi en mix av freerunning och Parkour och vi tränar inomhus. Vi använder oss även av redskap såsom trampetter och satsbrädor. Parkour är inte tävlingsinriktat, och det finns inget system för poängräkning. Parkourgruppen har tränat på att ta sig över höga hinder och att landa med rätt teknik och då främst parkourkullerbyttan. Tekniska element som introducerats är kong volt, cat leap, Tic Tac, side flip, front flip. Förövningar inför back flip, wall flip har introducerats. Killarna har även tränat handstående, handvolt och rondat. Ledare Linda Chalkias, Karin Johnson, Ann Sundqvist. (Linn Sundqvist, Wenche Törnqvist). Antal aktiva 20. Motionsgymnastik Ledare Ulla Eriksson Seniorgympa Ledare Margit

11 Triathlon För andra året i rad gick Triathlon av stapeln på Mörkö sista helgen i augusti. Deltagarantalet slog rekord och så många som 70 stycken hade anmält sig, både som individuella och lag. Tävlingsledningen hade gjort en hel del justeringar utifrån erfarenheten från tidigare år och logistiken fungerade väldigt bra. Många frivilliga funktionärer ställde upp och gjorde att hela tävlingen kunde genomföras utan några större problem. Gymnastiken fanns på plats och hade uppvärmning, vilket uppskattades av deltagarna. Dessvärre fick vi repris på vädret och regnet strilade ner under hela tävlingen. Detta gjorde tyvärr att vi fick en del avanmälningar under själva tävlingsdagen. Dagen avslutades med en gemensam fest för de som ville där också tävlingsledningen fick feedback på arrangemanget inför I år fick vi också introducera vår nya logotype, skapad av Johan Lindblom. Maria Kullberg/Maria Thor

Hölö Mörkö IF. Verksamhetsberättelse

Hölö Mörkö IF. Verksamhetsberättelse Hölö Mörkö IF Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Hölö-Mörkö idrottsförening 2014. Året har varit fullt av aktiviteter med huvudfokus på det idrottsliga, där engagerade ledare gör det

Läs mer

Hölö Mörkö IF Verksamhetsplan 2014

Hölö Mörkö IF Verksamhetsplan 2014 Hölö Mörkö IF Verksamhetsplan 2014 Huvudstyrelsen verksamhetsplan 2014 Verka för föreningens framtida utveckling och fortbestånd. 2014 ska bli året då föreningen återigen har en ekonomi i balans. Sprida

Läs mer

Härnösands gymnastikklubb

Härnösands gymnastikklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SAMT BUDGET OCH PLAN Verksamhetsåret 2017 Viktiga händelser Året 2017 har varit ett år fullt av gymnastik för gymnasterna i. Rekryteringen in till föreningen i de yngre åldrarna

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2013-11-26! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Jacob Allequist Målsättning för 2014 - Roliga

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Studs. Gefle Gymnastikförening

Studs. Gefle Gymnastikförening Studs DOCUMENT INDEX 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Studs projektet... 4 2.1 Genomförd aktivitet... 4 2.2 Ekonomisk redovisning och tidsåtgång... 5 2.3 Lärdomar... 6 3. Övningar... 7 3.1 Trampett... 7 3.2

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen Nättraby Allmänna Idrottssällskap redovisar följande verksamhetsberättelse för 2018 Styrelsens sammansättning har varit enligt nedan: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare:

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ 2 Allmän information: - När åldern anges som t.ex. 10 år och yngre, gäller det året man fyller 10 år. - Kallelsen skickas via mail och finns på hemsidan

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista

Version 2015-02-05 INNEHÅLL. Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista INNEHÅLL Allmän tävlingsinformation Tävlingar våren 2015 Lathund att anordna en tävling Kontaktlista ALLMÄN TÄVLINSINFORMATION Svenska bedömningsreglementets senaste version gäller där inget annat anges.

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö Hotell Blå Blom 2019-06-18 kl. 19.00 Föredragningslista 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd/närvarolista. 3. Val av ordförande och sekreterare för

Läs mer

Bålsta GK:s organisation

Bålsta GK:s organisation Bålsta GK:s organisation Basgrupper (barngrupper) 7 år Förberedande trupp 2 ggr/v UT-yngre 2-3 ggr/v 11-15 år UT-äldre 2-3 ggr/v 14 år 7-11 år RM nivå 1 3 ggr/v 10-15 år RM nivå 3 3 ggr/v 14 år Träningsgrupp

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ INNEHÅLLSFÖRTECKNING Arrangemang Beskrivning Sida Inspiration Utbildningar för att få till 3 Uppvisning/show en bra uppvisning/show Gymnastikspelscupen

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2010 Brunflo Gymnastikförening Sida 2 (6) Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsberättelse 3 Gruppernas Verksamhetsberättelser 5 Barn och Ungdomssektionen 5 Barngymnastik 4-6

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2014-10-04! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Målsättning för 2015 - Få alla i fas - Roliga

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Föräldramöte FTG VT /08

Föräldramöte FTG VT /08 Föräldramöte FTG VT2017 2017-02-06/08 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Arbetsgrupper Det här är

Läs mer

INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE

INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE INNEBANDY FÖR BARN GRÖN NIVÅ RÖRELSEGLÄDJE VÄLKOMMEN Här pågår ofta barnidrott tänk på följande: BARN ÄR INTE SMÅ ELITIDROTTARE DOMAREN ÄR MÄNSKLIG LEDARNA ÄR OFTAST IDEELLA FÖRÄLDRAR HEJAR PÅ ALLA BARNIDROTT

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Tävlingsbestämmelser VikingaCupen Micro

Tävlingsbestämmelser VikingaCupen Micro Tävlingsbestämmelser VikingaCupen 2019 - Micro Micro Allmänt Regler Denna klass är för trupper som tävlar för första eller andra gången utanför den egna föreningen 7-10 år (födda 2009-2012), 6-18 gymnaster

Läs mer

KLUBBMEDALJEN 2017 PM1

KLUBBMEDALJEN 2017 PM1 KLUBBMEDALJEN 2017 PM1 Välkomna till BG:s klubbmedalj 2017 Klubbmedaljen riktar sig till alla grupper i Brommagymnasterna med barn födda 2011 eller tidigare. Syftet med klubbmedaljen är att gymnaster ska

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser Tävlingsbestämmelser MG-ÅTTAN Öppen klass Enligt Nationellt Bedömningsreglemente Trupp 1.3 2018 med nedan undantag. 8-25 gymnaster i laget och per varv. Ålder 7 8 år ( födda. 2012-2011). Denna klass är

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Sida 2 (5) Verksamhetsberättelse för Brunflo Gymnastikförening 2009 Brunflo gymnastikförenings årsmöte 2009 hölls i kvarterslokalen i Brunflo båthamn den 3 mars. Vid mötet deltog

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014 Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014 Sida 1 av 8 1. Allmänt Föreningens ändamål, att öka rörelseglädjen och kunskapen om olika aktiviteter och motionens positiva inverkan på människor

Läs mer

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013 Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013 Sida 1 av 8 1. Allmänt Föreningens ändamål, att öka rörelseglädjen och kunskapen om olika aktiviteter och motionens positiva inverkan på människor

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation 2014-03-06 F 0 Spelglädje & kamratskap Så många som möjligt så länge som möjligt INFORMATION IFRÅN FÖRENINGEN: Målsättning för 2014 - Ro iland projekt enligt

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 14. Författare: Jessica Pettersson och Maria Landqvist

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 14. Författare: Jessica Pettersson och Maria Landqvist Utvärdering Vasa Gymnastik HT 14 Författare: Jessica Pettersson och Maria Landqvist 1 Inledning Vasa Gymnastik har nu funnits i lite mer än 2 år och består idag av 3 grupper. Åldrarna varierar mellan 6

Läs mer

Tävlingsbestämmelser VikingaCupen Micro

Tävlingsbestämmelser VikingaCupen Micro Tävlingsbestämmelser VikingaCupen 2017 - Micro Micro Allmänt Regler Denna klass är för trupper som tävlar för första eller andra gången utanför den egna föreningen 7-8 år (födda 2009-2010), 6-20 gymnaster

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Föräldramöte FTG HT

Föräldramöte FTG HT Föräldramöte FTG HT2017 2017-09-11-17 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är Truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Hur kan du stötta föreningen?

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Datum: lördagen den 26 november 2016 Tid: kommer att finnas i PM2 Plats: Brännkyrkahallen (t- bana Midsommarkransen)

Datum: lördagen den 26 november 2016 Tid: kommer att finnas i PM2 Plats: Brännkyrkahallen (t- bana Midsommarkransen) Varmt välkommen att delta i truppsektionens klubbmästerskap SOL- cupen HT16! Mästerskapet riktar sig till våra gymnaster på Grundstegen, UT- stegen samt RT- stegen. Datum: lördagen den 26 november 2016

Läs mer

GF Gymmix Visby hälsar Er välkomna till WISBYCUPEN VIII 2012

GF Gymmix Visby hälsar Er välkomna till WISBYCUPEN VIII 2012 GF Gymmix Visby hälsar Er välkomna till WISBYCUPEN VIII 2012 En trupptävling för alla nivåer PM 1 Välkommen till Wisbycupen VIII den 6 oktober 2012 GF Gymmix Visby hälsar alla varmt välkomna till vår trupptävling,

Läs mer

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik Ordförande har ordet Ännu en termin har gått till ända. Mycket kul har vi hunnit med även denna terminen. Vi har varit delaktiga i karnevalståget. Ett

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 2014

GYMNASTIKSPELEN 2014 Vid varje Gymnastikspel lanseras en ny cool t-shirt. Har du tips på hur årets Gymnastikspelströja ska se ut? Kom med dina idéer senast den 28 februari. Maila sydost@gymnastik.se t-shirten 2012 Sidan 2

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Viktig information till föreningar på Englacupen 2015!

Viktig information till föreningar på Englacupen 2015! Version 1.0 Viktig information till föreningar på Englacupen 2015! Hej alla föreningar! Tävlingen kommer gå på Bedömningsreglementet. Se följande länk: http://www.gymnastik.se/imagevaultfiles/id_11331/cf_418/bed%e

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Föräldramöte P10 25 september 2018, Sandåkerns kansli kl. 20-21 Välkomna! Sandåkerns riktlinjer Utvecklingsmodellen Vårt lag Ekonomi Säsongen

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 19.00-20.30 2015-03-23 Föreningen och värdegrunden Varför starta i en ny förening? KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

PM1 SOL-CUPEN. 7 maj /8

PM1 SOL-CUPEN. 7 maj /8 7 maj 2017 Varmt välkomna att delta i SOL-flickornas GF:s föreningstävling SOL-cupen. Tävlingen är en grentävling där vi erbjuder två tävlingsklasser för gymnaster i åldrarna 7 till 13 år. En lättare klass

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet nya nationella bedömningsreglementet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Föräldramöte 26/ Sammanfattning av säsongen som varit. År 2012

Föräldramöte 26/ Sammanfattning av säsongen som varit. År 2012 1 Tid för mötet kl. 18:00 Plats för mötet Kansliet Närvarande Lasse, Lars N, Majo,Marie-Louise, Petra J, Micke E, Stefan (Linns pappa), Stefan (Mirandas pappa), Åsa (Mirandas mamma), Glenn (Emmas pappa),

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Schimpans efter regionsåttan, med vissa ändringar Yngre: 7 år- Öppen klass (Ej uppdelad flickor/pojkar) Antalet flickor/damer respektive

Schimpans efter regionsåttan, med vissa ändringar Yngre: 7 år- Öppen klass (Ej uppdelad flickor/pojkar) Antalet flickor/damer respektive Klass Ålder Schimpans efter regionsåttan, med vissa ändringar Yngre: 7 år- Öppen klass (Ej uppdelad flickor/pojkar) Antalet flickor/damer respektive pojkar/herrar kan variera inom truppen Babian efter

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

BUSAM KVALTÄVLINGSDAG FÖR BARN/UNGDOM FÖLJANDE DATUM: UPPSALA 16 MARS FALUN 9 MARS SÖDERHAMN 23 MARS FINAL I GÄVLE DEN 6 APRIL.

BUSAM KVALTÄVLINGSDAG FÖR BARN/UNGDOM FÖLJANDE DATUM: UPPSALA 16 MARS FALUN 9 MARS SÖDERHAMN 23 MARS FINAL I GÄVLE DEN 6 APRIL. BUSAM KVALTÄVLINGSDAG FÖR BARN/UNGDOM FÖLJANDE DATUM: UPPSALA 16 MARS FALUN 9 MARS SÖDERHAMN 23 MARS FINAL I GÄVLE DEN 6 APRIL Klasser I Ungdom födda 2003 och senare II Ungdom födda 1998-2002 III Ungdom

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

LINGVALLEN KURSER OCH LÄGER

LINGVALLEN KURSER OCH LÄGER LINGVALLEN KURSER OCH LÄGER SOMMAREN 2009 1 Kurs och Läger katalog 2009.indd 1 2009-02-23 11:10:40 KURSER Barn, Ungdom, Skola och Förberedande tävling 29 juni 3 juli Ung Kaxig Framåt Kurs/läger 5 dagar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Verksamhetsplan Åby IF

Verksamhetsplan Åby IF 2017 var ett bra fotbollsår för våra lag med många positiva härliga upplevelser för spelare, ledare, föräldrar, syskon. Under 2017 gjorde föreningen stora investeringar på vår anläggning för att kunna

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP

TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP TROLLBÄCKEN CHRISTMAS CUP 12-13 DECEMBER 2015 INBJUDAN PM 1 Välkommen till Christmas Cup 2015 Christmas Cup är en trupptävling som vänder sig till trupper som tävlar på olika nivåer. Det finns allt från

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06 Dalen P06 26 aktiva spelare DALEN P06 2013 DALEN P06-2014 DALEN/KFF P06 2015 Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015..et halvt sekund senare Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015 Nov.

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

inbjuder till Hubbes Medaljjakt 2015

inbjuder till Hubbes Medaljjakt 2015 inbjuder till Hubbes Medaljjakt 2015 Hubbes Medaljjakt Tävlingsdatum den 30-31 maj. Sista anmälningsdatum den 20 april 2014. Vi kan ta emot begränsat antal lag per klass så först till kvarn gäller. Vi

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

TROLLBÄCKSCUPERNA MAJ 2016 INBJUDAN PM 1. Trollbäckscuperna 2016 Version , Uppdateringar är markerade med gult

TROLLBÄCKSCUPERNA MAJ 2016 INBJUDAN PM 1. Trollbäckscuperna 2016 Version , Uppdateringar är markerade med gult TROLLBÄCKSCUPERNA 21-22 MAJ 2016 INBJUDAN PM 1 Välkommen till Trollbäckscuperna är en trupptävling som vänder sig till trupper som tävlar på olika nivåer. Det finns allt från lite lättare klasser som passar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag Assyriska IK Dam Tack för sponsringen/bidraget vi fick förra året, här kommer en redovisning på vad vi har åstadkommit under 2015. Vi i Assyriska IK Jönköping har haft den stora äran att få starta upp

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Tävlingsbestämmelser VGF-cupen 2018 Nationellt Bedömningsreglemente Trupp version 1.3 feb 2018 tillämpas på samtliga klasser nedan

Tävlingsbestämmelser VGF-cupen 2018 Nationellt Bedömningsreglemente Trupp version 1.3 feb 2018 tillämpas på samtliga klasser nedan Tävlingsbestämmelser VGF-cupen 2018 Nationellt Bedömningsreglemente Trupp version 1.3 feb 2018 tillämpas på samtliga klasser nedan 8-25 gymnaster. Öppen klass. Klass: Kullerbyttan 7-8 år (födda 2010-2011)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG

Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG Föräldramöte Föreningen Trosagymnasterna - FTG 2015-03- 26 AGENDA De olika trupperna Mål och övningskrav Träningsregler Barnens egna spelregler Tävling/uppvisning Vi behöver lite hjälp KommunikaMonskanaler

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER Bestämmelser och tävlingsregler är framtagna av Gymnastikförbundet Sydosts tävlingskommitté. Reglerna grundar sig på bedömningsreglementet TeamGym 2013. I de fall som regionens

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer