Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C), kl Vega Kihlström (S) Riitta Björk (C), tjänstgörande ersättare. Leif Häggbo, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C), kl Vega Kihlström (S) Riitta Björk (C), tjänstgörande ersättare. Leif Häggbo, sekreterare"

Transkript

1 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Plats och tid Dränglängan i Svanstein, tisdagen den 14 juni 2016, kl Beslutande Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C), kl Vega Kihlström (S) Riitta Björk (C), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Leif Häggbo, sekreterare Utses att justera Robert Grape, Riitta Björk, Underskrifter Sekreterare Leif Häggbo Paragrafer Ordförande Tomas Vedestig Justerande Robert Grape Riitta Björk Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningsbyggnaden, Övertorneå Underskrift Leif Häggbo

2 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 33 Medborgarförslag Vuxna på stan Kultur- och fritidsutskottets beslut Föreningen Vi på byn bjuds in till diskussioner om verksamheten innan slutlig ställning till medborgarförslaget. Anders Ekersund föreslår i ett medborgarförslag att föreningar skall ges möjlighet att bidra med 10 vuxna på byn och därmed bli berättigade till ett bidrag på kronor i ett engångsbidrag. Syftet är att särskilt öka vuxennärvaron på Valborgsmässoafton, skolavslutningen/studenten, marknaden och cruisingen.

3 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 34 Ansökan om startstöd Pentäsjoki fiskevårdsområdesförening Kultur- och fritidsutskottet beslutar Pentäsjoki fiskevårdsområdesförening under bildande beviljas startstöd med kronor. Pentäsjoki fiskevårdsområde har bildats 2015 genom Lantmäteriförrättning. För förvaltningen av fiskevårdsområdet skall ett årsmöte välja styrelse och bilda förening som registreras för att få ett organisationsnummer. Pentäsjoki fiskevårdsområdesförening ansöker om startstöd med kronor.

4 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 35 Medborgarförslag konstverk till minne av Östen Mäkitalos livsgärning Kultur- och fritidsutskottet beslutar Kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att kontakta Norrbottens läns landsting, Länsstyrelsen i Norrbottens län samt Statens Kulturråd för att efterhöra deras intresse av att medfinansiera ett konstverk till minne av Östen Mäkitalo. Kommunledningsförvaltningen får också i uppdrag att undersöka möjligheterna till ett alternativt utförande av konstverket, i ett väderbeständigt men mindre kostnadskrävande material, och gärna i lokala konstnärers utförande. Doris Notlind har inlämnat ett medborgarförslag om att Övertorneå kommun ger ett uppdrag till en konstnär att upprätta ett konstverk till minne av Östen Mäkitalos livsgärning, förslagsvis en hand med en mobiltelefon i brons. Kommunfullmäktige beslutade att uppdra till kulturoch fritidsenheten att redovisa: - Kostnads- och formgivningsförslag för ett minnesmärke. - Om möjligheter finns till medfinansiering från andra externa parter. - Ett förslag till möjlig placering av ett minnesmärke. Kultur- och fritidsnämnden har inlämnat ett yttrande i ärendet. Ett konstverk i brons enligt förslagsställarens önskemål torde kosta i storleksordningen kronor.

5 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 35 Östen Mäkitalo, som föddes i Koutojärvi i dåvarande Hietaniemi kommun, utförde sin livsgärning på Televerket som sedermera blev Telia. Telia har kontaktats huruvida de kan tänkas vara intresserade av att delfinansiera ett minnesmärke till Östen Mäkitalos minne. En lämplig placering av ett minnesmärke skulle kunna vara på den öppna platsen i Hedenäset där SJ:s stationshus en gång i tiden stod. När Östen Mäkitalo gav sig ut i världen, så var det ju från Hietaniemi och troligen från denna station också.

6 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 36 Återremitterat ärende Gunnar Kieri-sällskapets ansökan om stöd Kultur- och fritidsutskottets beslut Gunnar Kieri-sällskapet beviljas stöd med kronor. Sällskapet Gunnar Kieris Vänner har inlämnat en ansökan om stöd. Kultur- och fritidsutskottet har handlagt ärendet och beslutat att återföra ärendet till kommunledningsförvaltningen för fördjupad utredning. Kommunledningsförvaltningen har varit i kontakt med företrädare för Gunnar Kieri-sällskapet. Gunnar Kieri-sällskapet tillsammans med Gunnar Kieri anordnar en utställning om Gunnar Kieris författarskap på Röda Kvarn i Övertorneå lördagen den 16 juli 2016.

7 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 37 Förslag till reviderade riktlinjer och regler för Övertorneå kommuns stöd till föreningar/organisationer Kultur- och fritidsutskottets beslut Förslaget till reviderade riktlinjer och regler för Övertorneå kommuns stöd till föreningar/organisationer tillstyrks och överlämnas till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för fortsatt handläggning. Kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att påbörja arbetet med framtagande av en Kulturplan för Övertorneå kommun. Föreligger kommunledningsförvaltningens förslag till reviderade riktlinjer och regler för Övertorneå kommuns stöd till föreningar/organisationer.

8 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 38 Motion inrätta Konstens väg Kultur- och fritidsutskottet beslutar Kultur- och fritidsutskott är positiva till ett tillskapande av Konstens väg i kommunen, med tillägget att Konstens väg skall löpa genom hela kommunen. Kommunledningsförvaltningen ges i uppdrag att undersöka ägarförhållandet för före detta järnvägsbron i Luppio och ta kontakt med Trafikverket för upprustning av bron. Kommunledningsförvaltningen ges också i uppdrag att kontakta presumtiva externa finansiärer och andra intressenter av en Konstens väg genom kommunen. Föreligger motion Inrätta konstens väg från Eva Juntti-Berggren (S). I motionen anförs det är ett antal år sedan järnvägen mellan Övertorneå och Karungi blev nedlagd. Banvallen har sedan nedläggningen använts flitigt av motionärer sommar- och vintertid, dock har vegetationen börjat ta överhand längs den gamla banvallen. I motionen föreslås att; - en vegetationsröjning genomförs efter banvallen mellan Övertorneå och Hedenäset, - det tillskapas en Konstens väg på sträckan Övertorneå- Hedenäset, där det på lämpliga platser dels placeras bänkar men även väderbeständiga skulpturer och/eller konstverk, - möjligheten till extern finansiering undersöks. I ett förslag till beslut föreslår kommunledningsförvaltningen att förslaget avseende vegetationsröjningar på sträckan Övertorneå- Hedenäset bifalls medan förslagen om inrättande av Konstens väg och frågan om uppsättning av konstverk efter gamla banvallen hänskjuts till kultur- och fritidsutskottet för fortsatt handläggning.

9 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 38 Ett ställningstagande och förslag till beslut skall presenteras för kommunstyrelsen senast Vega Kihlström föreslår att kultur- och fritidsutskottet ställer sig positiva till motionen, men att Konstens väg skall löpa genom hela kommunen. Riitta Björk föreslår att kommunledningsförvaltningen ger i uppdrag att undersöka ägarförhållande för före detta järnvägsbron i Luppio och kontakta Trafikverket om möjligheterna till en upprustning av bron.

10 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 38 Medborgarförslag användande och rättvis fördelning av minoritetsspråkmedel Kultur- och fritidsutskottet beslutar Kommunledningsförvaltningen ges i uppdrag att framarbeta förslag till rutiner som skall säkerställa att det, så långt som möjligt, tillförsäkras jämn fördelning av insatser för främjande av både finska och meänkieli. Handläggning och fördelning av minoritetsspråkmedel skall även fortsättningsvis baseras på inkomna ansökningar. Enligt kommunledningsförvaltningen kan det aktuella medborgarförslaget tolkas så att erhållet statsbidrag avseende minoritetsspråkmedel ska fördelas jämnt mellan finska och meänkieli med start från I inlämnat medborgarförslag anförs vidare att kommunmedborgarna på ett enkelt sätt ska kunna få information om handläggningen av statsbidraget och att det måste finnas en organisation som både finsk- och meänkielitalande kan vända sig till för hjälp och information eller information om minoritetsspråkärenden. Kommunfullmäktige har beslutat att inlämnat medborgarförslag skall avslås. Framförda synpunkter gällande rättvis fördelning av minoritetsspråkmedel beaktas i den fortsatta handläggningen av statsbidrag. Kommunfullmäktige beslutade vidare att ge kultur- och fritidsutskottet i uppdrag att senast till framarbeta rutiner med syfte att så långt som möjligt tillförsäkra att en jämn fördelning av insatser för främjande av finska och meänkieli genomförs. Riitta Björk föreslår att minoritetsspråkmedlen även fortsättningsvis

11 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 38 handläggs och fördelas utifrån inkomna ansökningar.

12 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 39 Ansökningar om föreningsstöd 2016 Kultur- och fritidsutskottet beslutar Kommunledningsförvaltningens förslag till fördelning av föreningsstöd för 2016 bifalls. Inför handläggning och fördelning av föreningsstöd för 2017 och vidare skall kultur- och fritidsutskottet bjuda in föreningar och organisationer för fördjupad information och diskussion om aktuell och framtida verksamhet. Föreligger ansökningar om föreningsstöd för 2016 från föreningar och organisationer. Föreligger kommunledningsförvaltningens förslag till fördelning av medel.

13 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 40 Val av ledamöter till styrelser Kultur- och fritidsutskottet beslutar Ordinarie ledamöter och ersättare utses enligt följande: Övertorneå Ryttarförening ordinarie ledamot Tomas Vedestig ersättare Vega Kihlström Övertorneå Teaterförening ordinarie ledamot Vega Kihlström ersättare Knut Omark Stiftelsen Ruskola Friluftsområde ordinarie ledamöter Robert Grape och Vega Kihlström ersättare Tomas Vedestig och Knut Omark Kultur- och fritidsutskottet har att utse ledamot samt ersättare till följande styrelser, fram till och med Övertorneå Ryttarförening 1 ordinarie, 1 ersättare Övertorneå Teaterförening 1 ordinarie, 1 ersättare Stiftelsen Ruskola friluftsområde 2 ordinarie, 2 ersättare

14 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 41 Information Koordinatorn/sekreteraren informerar om den planerade verksamheten vid Hembygdsmuseet Aunesgården och Röda Kvarn under sommaren Aunesgården öppnar den 23 juni och har öppet tisdag-söndag kl till i augusti. En nyhet för året är en fotoutställning av äldre miljöer och verksamheter i kommunen. Under sommaren kommer en fotoutställning med bilder från Marianne Berglunds arkiv att förevara på Röda Kvarn. Utställningen öppnar preliminärt den 9-10 juli. Parallellt med denna utställning ställs bilder från Nordkalottens kultur- och forskningscentrums arkiv ut i Röda Kvarn. I detta fall är det bilder från beredskapsåren och senare som ställs ut. Efter Matarengi Marknads-helgen utökas NKFC-utställningen i Röda Kvarn att omfatta Matarengivägen i centrala Övertorneå.

15 Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Kfu 42 Avtal med Norrbottensteatern Kultur- och fritidsutskottet beslutar Förslaget till avtal om teaterföreställningar mellan Norrbottensteatern och Övertorneå kommun bifalls. Föreligger Norrbottensteaterns förslag till avtal med Övertorneå kommun gällande en vuxenföreställning och 4 (2x2) barn-/skolföreställningar per år under åren Kostnaden för 2017 är kronor, beloppet räknas upp med 2,5 % under 2018 respektive 2019.

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 13 september 2016, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 13 september 2016, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-09-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 13 september 2016, kl 14.00 16.00 Beslutande Knut Omark,

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 15 maj 2018, kl Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Robert Grape (C) Vega Kihlström (S)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 15 maj 2018, kl Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Robert Grape (C) Vega Kihlström (S) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2018-05-15 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 15 maj 2018, kl 15.00-16.15. Beslutande Tomas

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-01-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl 14.30 16.05 Beslutande Robert Grape

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Sari Oja, språk- och kulturpedagog ( 22)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Sari Oja, språk- och kulturpedagog ( 22) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-05-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl 14.00 16.10 Beslutande Tomas

Läs mer

Robert Grape (C), ordförande Vega Kihlström (S) Tomas Vedestig (SJV) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Robert Grape (C), ordförande Vega Kihlström (S) Tomas Vedestig (SJV) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2018-09-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 11 september 2018, kl 15.00-16.00. Beslutande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 9 maj 2017, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 9 maj 2017, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-05-09 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 9 maj 2017, kl 14.30 16.30. Beslutande Tomas Vedestig

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-04-06 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl 14.00 16.10 Beslutande Tomas

Läs mer

Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Knut Omark (NS), tjänstgörande ersättare Vega Kihlström (S) Leif Häggbo, sekreterare. Vega Kihlström Knut Omark 51

Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Knut Omark (NS), tjänstgörande ersättare Vega Kihlström (S) Leif Häggbo, sekreterare. Vega Kihlström Knut Omark 51 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-11-21 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 21 november 2017, kl 15.00-16.00. Beslutande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 22 mars 2018, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 22 mars 2018, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2018-03-22 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 22 mars 2018, kl 15.00-17.30. Beslutande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 17 april 2018, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 17 april 2018, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2018-04-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 17 april 2018, kl 15.00-16.20. Beslutande

Läs mer

Robert Grape. Vega Kihlström ANSLAG/BEVIS

Robert Grape. Vega Kihlström ANSLAG/BEVIS Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 23 april 2019, kl 15:00 ande Robert Grape (C) Mikael Rova (KD) Vega Kihlström (S) Övriga deltagande Leif Häggbo, koordinator, Gunvor Westerberg,

Läs mer

Tomas Vedestig (SJVP), ordförande Vega Kihlström (S) Robert Grape (C) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Tomas Vedestig (SJVP), ordförande Vega Kihlström (S) Robert Grape (C) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2018-12-12 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå onsdagen den 12 december 2018, kl 15.00-16.00. Beslutande

Läs mer

Robert Grape (C), ordförande Riitta Björk (C), tjänstgörande ersättare Vega Kihlström (S) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Robert Grape (C), ordförande Riitta Björk (C), tjänstgörande ersättare Vega Kihlström (S) Leif Häggbo, sekreterare ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-10-10 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå tisdagen den 10 oktober 2017, kl 15.00-17.25. Beslutande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl Kommunstyrelsen 2015-03-03 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl 16.00 16.45 Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Robert Grape (c) Jörgen

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndag 5 februari 2018, kl 15:00 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C) Jörgen Ekersund (-) Knut Omark (NS) Anders Wälivaara

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-14 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 14 november 2016, kl 10.00-12.00 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Riitta

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, torsdagen den 3 mars 2016, kl ANSLAG/BEVIS

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, torsdagen den 3 mars 2016, kl ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-03-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, torsdagen den 3 mars 2016, kl 10.00 12.00. Beslutande

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Christina Snell Lumio (v) Auli Andersson (c)

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Christina Snell Lumio (v) Auli Andersson (c) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 13 augusti 2012, kl 09.00 14.30 Beslutande Roland Kemppainen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige 3 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-03-03 Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå tisdagen den 3 mars 2015, kl 18.00 19.30 Beslutande Ulf Hannu (c), ordförande Johan Kummu (s)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 14 mars 2017, kl Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Robert Grape (C) Vega Kihlström (S)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 14 mars 2017, kl Tomas Vedestig (ÖFA), ordförande Robert Grape (C) Vega Kihlström (S) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-03-14 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 14 mars 2017, kl 14.30 16.05 Beslutande Tomas Vedestig

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C) Jörgen Ekersund (-) Knut Omark (NS) Anders Wälivaara

Läs mer

Gunvor Westerberg, Rolf Kummu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Gunvor Westerberg, Rolf Kummu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-04 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, fredagen den 4 november 2016, kl 13.00-14.15 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Anders

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-03-22, kl 0900-1035 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf. kultur-

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Robert Grape. Roland Kemppainen ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktiges valberedning

Robert Grape. Roland Kemppainen ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktiges valberedning Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, fredag 7 december 2018, kl 12:00 ande Robert Grape (C) Anders Wälivaara (KD) Bengt Rytiniemi (V) Roland Kemppainen (S) Camilla Mattila (S) Inga Savilahti

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v)

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Tomas Kerttu (s) Ulf Hannu (c) Christina Snell Lumio (v) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 27 maj 2013, kl 09.00 11.00 Beslutande Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s)

Läs mer

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Valnämnden Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Plats och tid Beslutande: Artur Andersson (C), ordf Anne Rousu (ÖFA) Erkki Bergman (NS) Henry Barsk (S) Tage Töyrä

Läs mer

Henry Barsk Lars G Thelestam, Roland Kemppainen 31. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Henry Barsk. Eva Juntti - Berggren ANSLAG/BEVIS

Henry Barsk Lars G Thelestam, Roland Kemppainen 31. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Henry Barsk. Eva Juntti - Berggren ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-24 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Nordkalottens kultur- och forskningscentrum, torsdagen den 24 maj 2012 kl. 08.00

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (16) Valnämnden 2010-03-19 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 19 mars 2010 kl 13.00-13.45 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Arne Honkamaa (s) Tage Töyrä (s)

Arne Honkamaa (s) Tage Töyrä (s) 3 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2012-06-25 Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå, måndagen den 25 juni 2012, kl 18.00 20.15 Beslutande Arne Honkamaa (s) Tage Töyrä (s) Gudrun

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Tomas Vedestig (öfa) ordförande Jörgen Ekersund (öfa) Robert Grape (c) Per-Erik Muskos (s) Bente Åkerholm (s) Knut Omark (ns) närv ers

Tomas Vedestig (öfa) ordförande Jörgen Ekersund (öfa) Robert Grape (c) Per-Erik Muskos (s) Bente Åkerholm (s) Knut Omark (ns) närv ers ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-07 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 7 mars 2016, kl 09.00 17.30 Beslutande Tomas Vedestig

Läs mer

Tomas Vedestig ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige

Tomas Vedestig ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå, måndag 23 september 2019, kl 12:00 ande Tomas Vedestig (SJVP) Inga Savilahti Häggbo (S) Tomas Mörtberg (C) Robert Grape (C) Håkan Sandkvist (C) Urve Kirt (C) Roland

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-09 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Nordkalottens kultur- och forskningscentrum, torsdagen den 9 februari 2012 kl.

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens 2013-01-15 arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens 2013-01-15 arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2013-01-15, kl 1300-1615 ande Åke Johdet, S Perarne Sanglert, S Britta Tervaniemi, V Roger Tuomas, M, insynsplats Övriga

Läs mer

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) 29/9 Arne Honkamaa (s) 3/10 Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v) Tomas Kerttu (s) 3/10

Roland Kemppainen (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) 29/9 Arne Honkamaa (s) 3/10 Ulf Hannu (c) Rolf Mäkitalo (v) Tomas Kerttu (s) 3/10 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-29, 2014-10-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 29 september 2014 kl 09.00 15.00, fredagen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2016-10-04, kl 0900-1520 ande Evgeny Krakov, S Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur- och utbildningschef

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige 3 Kommunfullmäktige 2017-02-20 Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå, måndagen den 20 februari 2017, kl 12.00 15.30 Beslutande Ulf Hannu (c), ordf, Christina Snell Lumio (v) Marianne Salometsä (öfa) Rolf

Läs mer

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 10 april 2019, kl 09:00-11:40 ande Övriga deltagande Tomas Vedestig (SJVP) Urve Kirt (C) Ingemar Keisu (C) Margareta Törelid Haapaniemi (KD) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare 1 () Valnämnden 2018-03-27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 27 mars 2018, kl 13.00 Beslutande Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer Töyrä. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin

Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer Töyrä. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin 1 (24) Valnämnden 2006-02-09 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 9 februari 2006 kl 09.00-10.45 ande Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Rolf Kummu, Kjell Hedlund, Ingela Karlsson 98 Leif Häggbo. Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Roland Kemppainen ANSLAG/BEVIS

Rolf Kummu, Kjell Hedlund, Ingela Karlsson 98 Leif Häggbo. Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Roland Kemppainen ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 3 juni 2013, kl 08.30 10.00 Roland Kemppainen, (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 26 januari 2016 klockan 08.30-11.20 Beslutande Ingemar Almkvist (S), ordförande Stefan Jönsson (S) Jan Fagerberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.00. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan-Olov Jonsson, V Martine Eng, S, ordförande Henny Möhlnhoff Lindkvist, S Ida Nilsson.

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Knut Omark (ns), vice ordf

Knut Omark (ns), vice ordf 1(7) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Övertorneå församlingsgård Kl 09.00 12.00 Knut Omark (ns), vice ordf Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s)

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-5) Plats och tid Kl 08,30-10,45 Beslutande Niina Laitila, Karlskoga Kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors Kommun Christina Schöön, Försäkringskassan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 15 augusti 2018, kl 13:00 14:00 Beslutande Anders Wälivaara (KD) Ulf Zakariasson (-) Gunnar Björk (M) Östen Lejon (C) Hans Palo (S) Monika Krypsjö

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS 1 (24) Valnämnden 2014-03-31 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå måndagen den 31 mars 2014 kl 13.00-13.45 Beslutande Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.45 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Utses att

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Sammanträdesdatum. Ewy Krekula, IT-chef, Åsa Allan, kommunchef. ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Sammanträdesdatum. Ewy Krekula, IT-chef, Åsa Allan, kommunchef. ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-08-14, kl 09.00 10.45 Beslutande Jan Larsson, S Anna Kumpula Kostet, V Laila Mäki, S Anita Sköld, M Anita Weinz, NS Övriga

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 2 juli 2013, kl 10.00 12.00 Roland Kemppainen, (s) ordförande Inga Savilahti Häggbo (s) Arne Honkamaa (s) Marita Mattsson Barsk

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Lena Hannu, Gunvor Westerberg, Siv Maaherra (SJVP) Rut Westerberg Larsson, Lärarförbundet. Börje Rytiniemi. Emilia Hannu ANSLAG/BEVIS

Lena Hannu, Gunvor Westerberg, Siv Maaherra (SJVP) Rut Westerberg Larsson, Lärarförbundet. Börje Rytiniemi. Emilia Hannu ANSLAG/BEVIS Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 16 april 2019, kl 09:00 ande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Emilia Hannu (C) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-04-14 Sida 1 (10) Plats och tid Olshammarsgården, Olshammar kl. 17.00-18.30 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 20-22 2 20 Ansökan om uttag spärrat konto FB 13 kap 8...4 21 Remiss från kommunstyrelsen - Kvalitetstrategi för Alingsås kommun...5 22 Mötestider för överförmyndarnämnden 2016...6

Läs mer

Ärendelista personal- och organisationsutskottet

Ärendelista personal- och organisationsutskottet Ärendelista personal- och organisationsutskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 mars 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer