Landstingsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Landstingsstyrelsen"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 13 december 2004, kl 10:00 10:30 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun Marie Stenström (m) Lisbeth Waagstein (m) Bo-Christer Windehem (fp) Marianne Kronbäck (kd) Inger Johansson (s) Maud Lanne (s) Agneta Karlsson (s) Kjell-Arne Andersson (s) Sasa Sacipovic (v) Ordförande 2:e vice ordförande Tjänstgörande ersättare Annica Carlsson (m) Arne Andersson (c) Ersättare Rolf Åsberg (m) Bengt Eliasson (fp) Elisabeth Pettersson (kd) Lena Angviken (mp) Kerstin Zander (s) Kristina Johansson (s) Hans-Jörgen Wahlhed (s) Ove Andersson (s) Jenny Emnér (s) Närvarorätt Inge Pettersson (c) Tjänstemän Mona Boström Anette Henriksson Lena Kierkegaard Rune Lejon Ann Fröström Kerstin Bengtson landstingsfullmäktiges ordförande landstingsdirektör ekonomidirektör hälso- och sjukvårdsdirektör personaldirektör informationschef kanslidirektör, sekreterare Ls (13)

2 167 Justering Landstingsstyrelsen beslutar att utse Dan Skantz att jämte ordföranden justera protokollet. 168 Godkännande av föredragningslista Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 169 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Landstingsstyrelsen beslutar att notera skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Förbundsstyrelsens beslut: A 04:50 - Överenskommelse om statens ersättning till landstingen för läkemedelskostnaderna för åren Förslag till riktlinjer för hantering av barnavårdscentralernas journalhandlingar. Ls (13)

3 Landstingsstyrelseärenden 170 Landstingsstyrelsens Mål & Budget för 2005 Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att anta Landstinget Hallands övergripande mål som styrelsens egna mål. Landstingsstyrelsen fastställer budget för 2005 i enlighet med bifogat förslag i bilaga 1. Styrelsen och nämnderna ska fastställa egna mål som anses bidra till att uppnå de övergripande målen för Landstinget Halland. Styrelsens uppdrag är just att ta ansvar för och ha överinseende över hela landstingets fortlöpande verksamhet på fullmäktiges vägnar. Det är av det skälet inte meningsfullt att styrelsen sätter andra mål än de av fullmäktige fastställda övergripande målen. Landstingsstyrelsens framställning till fullmäktige om landstingsbidrag för verksamheten 2005 grundades på de planeringsförutsättningar som fullmäktige beslutat om för Med utgångspunkt från den totala ramen gjordes anpassningar i ramförslaget för att dels kunna klara av kostnadsökningar och verksamhetsförändringar som inte inräknats i den ursprungliga budgetramen och dels för att kunna bidra till landstingets totala ekonomi genom att begära en lägre nivå än den fastställda ramen. Landstingsfullmäktige beslöt den 2 november att anvisa landstingsstyrelsen ett landstingsbidrag om tkr för den egentliga verksamheten samt tkr för den landstingsgemensamma delen. Investeringsanslag för fastighetsinvesteringar är tkr och för landstingsgemensamma utrustningsinve steringar tkr. Som komplement till 2005 års budget erfordras att avsatta överskottsmedel ianspråktas för finansiering av tidigare beslutade garantipensioner/särskilda ålderspensioner samt för partiernas utbildningsanslag. Ianspråktagande av överskottsmedel kan även bli aktuellt för vissa andra anslag efter analys av 2004 års bokslut. Ianspråktagande av överskottsmedel sker genom särskilt beslut om kompletteringsbudget under Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040105, ) Ls (13)

4 171 Internpriser för laboratoriemedicin 2005 Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar fastställa internpriser för laboratoriemedicin 2005 enligt bilagda prislistor. I den tillämpade ekonomistyrmodellen ingår interna priser på olika tjänster och produkter som ett viktigt inslag. Enligt fullmäktiges beslut är det landstingsstyrelsen som beslutar om nämndsgemensamma internpriser. Länssjukhuset har tagit fram priskalkyler som granskats och bearbetats av länssjukvårdsnämndens kansli i dialog med sjukhuset. Länssjukvårdsnämndens kansli har lämnat ett förslag till prisjuteringar för 2005 till ekonomiavdelningen. Ekonomiavdelningens förslag till beslut följer länssjukvårdsnämndens kanslis förslag. Den samlade ekonomiska effekten av prisförslagen blir en beräknad kostnadsreducering för köparna med 6,5 mnkr i 2004 års prisnivå vid oförändrad volym. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040184, ) 172 Dokumenthanteringsplan för journalhandlingar inom hälso- och sjukvård samt tandvård i Landstinget Halland Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna dokumenthanteringsplan för journalhandlingar inom hälso- och sjukvård samt tandvård i Landstinget Halland, med giltighet från och med den 1 januari Ls (13)

5 Regelverk Arkivbildning och gallring av allmänna handlingar i Landstinget Halland styrs av arkivlagen och av det av landstingsfullmäktige antagna arkivreglementet. Det är myndigheten, dvs den nämnd som företräder verksamheten, som är ytterst ansvarig för hur allmänna handlingar framställs, förvaras och gallras (förstörs) och att detta sker på ett riktigt sätt inom nämndens verksamhetsområde. Dokumenthanteringsplan Tillämpningen av regelverket fordrar en dokumenthanteringsplan som visar hur handlingar ska hanteras, vilka som ska bevaras för framtiden, vilka som ska gallras och när detta i så fall får ske. I vanliga fall beslutar varje nämnd i samråd med arkivmyndigheten (landstingsstyrelsen) om gallringsfrister i dokumenthanteringsplanen. Av landstingets arkivreglemente framgår emellertid att arkivmyndigheten får besluta om gallring i de fall samma verksamhet bedrivs av flera myndigheter, vilket ger möjlighet att samordna gallringsutredningar och beslut om gallringsfrister för journalhandlingar och övrig medicinsk dokumentation. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040140, ) Dokumenthanteringsplan Patientjournaler och övrig medicinsk dokumentation, hälso- och sjukvård (Lk/040140) Dokumenthanteringsplan Patientjournaler och övrig medicinsk dokumentation, tandvård (Lk/040140) 173 Dokumenthanteringsplan för journalhandlingar och övrig medicinsk dokumentation för länets barnavårdscentraler (BVC) Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna landstingsarkivets förslag till dokumenthanteringsplan för journalhandlingar och övrig medicinsk dokumentation på länets barnavårdscentraler, med giltighet från och med den 1 januari Ls (13)

6 Regelverk Arkivbildning och gallring av allmänna handlingar i Landstinget Halland styrs av arkivlagen och av det av landstingsfullmäktige antagna arkivreglementet. Det är myndigheten, dvs den nämnd som företräder verksamheten, som är ytterst ansvarig för hur allmänna handlingar framställs, förvaras och gallras (förstörs) och att detta sker på ett riktigt sätt inom nämndens verksamhetsområde. Dokumenthanteringsplan Den praktiska tillämpningen av nämnda regelverk kräver i det dagliga arbetet ute i de olika verksamheterna fungerande dokumenthanteringsplaner som visar hur olika handlingar ska hanteras, vilka handlingar som skall bevaras för framtiden respektive gallras och när detta i så fall får ske. Varje verksamhetsansvarig nämnd fattar vanligtvis i samråd med arkivmyndigheten (landstingsstyrelsen) beslut om de gallringsfrister som förekommer i dokumenthanteringsplanerna. Av landstingets arkivreglemente framgår emellertid att arkivmyndigheten får besluta om gallring i de fall då samma verksamhet bedrivs av flera myndigheter, vilket är fallet inom BVC. Arkivreglementet möjliggör alltså en samordning av gallringsutredningar och beslut om gallringsfrister för journalhandlingar och tillhörande medicinsk dokumentation för länets samtliga barnavårdscentraler. Förelagd dokumenthanteringsplan skall ses som ett komplement till och för barnavårdscentralernas verksamhet mer detaljerad version av den landstingsövergripande planen för journalhandlingar inom hälso- och sjukvård samt tandvård. I likhet med sistnämnda plan berör inte heller planen för barnavårdscentralerna elektroniskt lagrade handlingar. Med den här dokumenthanteringsplanen försvinner mycket av den osäkerhet som rått i fråga om hanteringen av journalhandlingar och övriga medicinska handlingar och de olikartade rutiner som dominerat verksamheten. Planen kommer således att förenkla och därmed också effektivisera verksamheten på länets barnavårdscentraler. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040189, ) Dokumenthanteringsplan Ls (13)

7 174 Delegationsbestämmelser för landstingsstyrelsen Lk/ Landstingsstyrelsen beslutade enligt arbetsutskottets förslag, med ändringen att stycke tre på sidan tre i förteckningen utgår. Landstingsstyrelsen beslutar att godkänna Förteckning över av landstingsstyrelsen delegerade ärenden att gälla fr o m Enligt kommunallagen 33 får en styrelse/nämnd uppdra åt ett utskott, åt en ledamot eller ersättare eller åt en anställd hos landstinget att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Styrelsen/nämnderna får själva besluta om delegering inom de ramar som lagen anger. Förvaltningschefer får vidaredelegera till anställda. Brådskande ärenden får delegeras till förtroendevalda. Inför 2005 har upprättats ett förslag till ny delegationsordning för landstingsstyrelsen. En anpassning har gjorts till att Landstingets kansli upphör som förvaltning den 31 december 2004 och att personalen överförs till Konsult & stöd den 1 januari Förvaltningen Konsult & stöd har inrättats som en organisatorisk enhet under landstingsstyrelsen. Utöver anpassningar utifrån organisatoriska förändringar har ändringar/kompletteringar gjorts i det nya förslaget till delegationsordning utifrån erfarenheter från tillämpningen av nuvarande delegationsbestämmelser. I samband med överläggningen informerade ordföranden om att arbetsutskottet justerar sitt förslag till beslut enligt följande: I förteckningen utgår stycke tre på sidan tre - Inom ramen för fastställd internbudget inom resp ansvarsområde teckna avtal, överenskommelser samt verkställa beslut. Arbetsutskottet återkommer med nytt förslag till beslut avseende denna delegation. Efter överläggningen frågade ordföranden om styrelsen kunde stryka stycke tre på sidan tre och fann att styrelsen beslutade enligt ordförandens förslag. I övrigt konstaterade ordföranden att arbetsutskottets förslag gäller. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/030011, ) Förteckning över av landstingsstyrelsen delegerade ärenden Ls (13)

8 175 Rekommendation om ny modell för nationell planering och finansiering av specialiseringstjänstgöring för tandläkare Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att anta Landstingsförbundets rekommendation A 04:49 till ny modell för planering och finansiering av specialiseringstjänstgöring för tandläkare. Ansvaret för utbildning av specialister ligger på landstingen. Landstingsförbundet har sedan 1995 rekommenderat landstingen att specialiseringstjänstgöringen skulle finansieras gemensamt av landstingen. Uttaget av ersättning från varje landsting till utbildningen beräknas efter dess invånarantal. Landstingsförbundets styrelse beslutade i december 2001 att uppdra till Landstingsförbundets samordningsgrupp för tandläkares specialiseringstjänstgöring att ta fram förslag på en ny och hållbar modell för solidarisk finansiering av specialiseringstjänstgöringen för tandläkare. Samordningsgruppens förslag bygger på ett ökat inflytande och ansvar för den regionala nivån. Detta har sedan flera år varit ett önskemål från Landstinget Hallands sida. Landstingsförbundets styrelse har den 3 september 2004 beslutat rekommendera sina medlemmar att anta förslag till ny modell för planering och finansiering av specialiseringstjänstgöring för tandläkare. Förslaget innebär en förändring gentemot nuvarande modell. Landet delas nu upp i fem regioner, därmed förstärks det regionala inflytandet påtagligt. I den södra ST-regionen ingår förutom Region Skåne, landstingen Halland, Kronoberg och Blekinge nu även Landstinget i Kalmar. Tillsammans ska denna region svara för finansiering och planering av 14 platser. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040152, ) Skrivelse från Landstingsförbundet (Förbundsstyrelsens beslut A 04:49) Ls (13)

9 176 Avtal om dosdispensering för år 2005 Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att anta avtalet om dosdispensering för år Inom ramen för den s k handelsmarginalen får idag Apoteket AB bl a ersättning från staten för att de utför tjänsten dosdispensering till ca patienter. Denna tjänst, som är kostnadsfri för såväl patienten som patientens vårdgivare, kostar ca 322 mnkr. I den nya överenskommelsen mellan Landstingsförbundet och staten om statens ersättning till landstingen för kostnaderna för läkemedelsförmånerna för åren anges att staten ska verka för att tjänsten dosdispensering från år 2005 inte ska finansieras via handelsmarginalen utan prissättas så att de enskilda landstingen betalar för sin egen användning. I de överenskomna beloppen för perioden ingår ersättning till landstingen motsvarande kostnaden för ca patienter, dvs 322 mnkr. För att genomföra och underlätta den förändrade finansieringen av dosdispenseringen har ett avtal tecknats mellan Landstingsförbundet och Apoteket AB. Avtalet gäller från den 1 januari 2005 till dess att lokala avtal har tecknats mellan samtliga landsting och Apoteket AB, dock längst t o m den 31 december Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040176, ) Skrivelse från Landstingsförbundet (Förbundsstyrelsens beslut A 04:62) 177 Fördelning av medel för FoU-projekt 2005 Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att bevilja medel för FoU-projekt motsvarande tkr enligt Vetenskapliga rådets förslag samt finansiera kostnaden ur anslaget för FoU-medel i 2005 års budget. Ls (13)

10 FoU-projekten ska i större utsträckning än hittills styras utifrån verksamhetens behov. Vetenskapliga rådet har därför i sin granskning, utöver de vetenskapliga kriterierna, vägt in Landstinget Hallands övergripande mål och fastställda prioriterade områden. 65 ansökningar har lämnats in, varav 23 avser projekt som tidigare erhållit medel. Två tredjedelar avser projekt inom länssjukvården och en tredjedel inom primärvården. Rådet föreslår att 33 projekt beviljas FoU-medel till en kostnad av tkr. Skrivelse från Vetenskapliga rådet (Lk/040146, ) Protokoll från Vetenskapliga rådet ( ) FoU-ansökningar Revisionsrapport Säkerhet och intern kontroll i vårdinformationssystem Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att avge yttrande i enlighet med upprättat förslag. På uppdrag av revisorerna i Landstinget Halland har Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers granskat säkerhet och intern kontroll i vårdinformationssystem. Syftet har varit dels att analysera pågående projekt (VIS) om integrering av olika vårdinformationssystem i landstinget och dels granska användning och hantering av PAS/Elvis vid Länssjukhuset i Halmstad samt Swedestar vid Sjukhuset i Varberg. Granskningen sker med utgångspunkt från säkerhet vid hanteringen av patientinformation och patientadministration (bokningar och ekonomiska transaktioner). Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040062, ) Skrivelse från landstingsstyrelsen ( ) Protokoll från sammanträde med Komrev Revisionsrapport Säkerhet och intern kontroll i vårdinformationssystem (mars 2004) Ls (13)

11 179 Anmälan av protokoll Landstingsstyrelsen beslutar att lägga protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens personalutskott Protokoll från landstingsstyrelsens personalutskott ( ) Informationsärende 180 Konsult & stöd Lk/ Landstingsstyrelsen beslutar att informationen om förberedelserna inför bildandet av Konsult & stöd och dess organisation noteras. Förberedelser inför starten av Konsult & stöd Från den 1 januari 2005 är all administrativ stödverksamhet i Landstinget Halland samlad i förvaltningen Konsult & stöd som är underställd landstingsstyrelsen. Undantaget är administrativt stöd vid Länssjukhuset i Halmstad, Sjukhuset i Varberg och Serviceförvaltningen. Förberedelserna inför förändringarna har pågått sedan våren 2004 och det har varit en aktiv samverkan med de fackliga företrädarna. Den inre organisationen i Konsult & stöd kommer att vara funktionsindelad i 9 avdelningar, bilaga. I de stora avdelningarna blir det enheter, vilket är i linje med landstingets organisationspolicy. Det ger förutsättningar för en god arbetsmiljö för såväl chefer som övriga medarbetare. Befintliga chefer i orga- Ls (13)

12 nisationen kommer att användas på de olika chefsposterna, vilket innebär att den nya strukturen inte leder till fler chefer. Det avgörande för utvecklingen av Konsult & stöds verksamhet kommer vara arbetsformerna och arbetssättet. Vi räknar med att det under 2005 successivt kommer att ske en utveckling av arbetsformerna och ett gränsöverskridande arbete utvecklas mellan förvaltningarna och professionerna. Landstingsstyrelsen ska fastställa verksamhetsmål och den interna budgeten för Konsult & stöd. Styrelsen tar också beslut om delegationsordningen i särskilt ärende. Skrivelse från Landstingets kansli (Lk/040137) I samband med avslutningen önskade tjänstgörande ordförande styrelsen med tjänstemän samt övriga medarbetare en God Jul och ett Gott Nytt År. 2:e vice ordförande tillönskade tjänstgörande ordförande och styrelsens ordförande detsamma. I anslutning till sammanträdet genomfördes temadag kring ämnet Hemsjukvård Vid protokollet Kerstin Bengtson Justerat Göran Karlsson Dan Skantz Protokollets justering tillkännagiven på landstingets anslagstavla Ls (13)

13 Ls (13)

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-09-22 LANDSTINGSSTYRELSEN 143-157 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-12 LANDSTINGSSTYRELSEN 86-100 Tid: kl 10.00-11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör Landstinget Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 (l(aq,a S20. ~s 070,05 Landstingsstyrelsens 1-4 arbetsutskott Tid: Måndagen den 8 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Landstingsstyrelsen 188-211

Landstingsstyrelsen 188-211 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-08 Landstingsstyrelsen 188-211 Tid: Måndagen den 8 december 2003, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-08 LANDSTINGSSTYRELSEN 56-71 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 17 september 2007 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde på Länssjukhuset i Halmstad, måndagen den 17 september 2007. Ärenden

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Landstingsstyrelsen 129-139

Landstingsstyrelsen 129-139 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-20 Landstingsstyrelsen 129-139 Tid: Måndagen den 20 november 2006, kl 10:00-10:20 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Landstingsstyrelsen 12-24

Landstingsstyrelsen 12-24 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-08 Landstingsstyrelsen 12-24 Tid Måndagen den 8 februari 2010, kl 11:00-11:45 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-20 Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Tid: Måndagen 20 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-23 Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Tid: Tisdagen den 23 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Kristina

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 19-28

Länssjukvårdsnämnden 19-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-29 Länssjukvårdsnämnden 19-28 Tid: Onsdagen den 29 mars, kl 09.00-15.15 (föredragning, information) kl 11.40-11.50 (beslut) Plats: Sjukhusledningens konferensrum, Sjukhuset

Läs mer

Landstingsfullmäktige 1-41

Landstingsfullmäktige 1-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-03-31 Landstingsfullmäktige 1-41 Tid: Måndagen den 31 mars 2008 kl 10:00-12:25, 13:15-15:00, 15:20-18:10 Plats: Länssjukhuset i Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-10 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-54 Tid: kl 10.00 11.40 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-12-09 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 128-141 Tid: kl 14.00 14.30 Plats: Spar Hotel Majorna, Göteborg Ledamöter Bengt Eliasson (fp) ordförande Gun-Marie Stenström (m) 1:e vice ordförande

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-11-14, kl. 10.00-12.20 35272.2// 119-130 3ODWV: Sammanträdesrum Neden, Varbergs kommun (Norrgatan 25, halv trappa upp, 2:a dörren till vänster) /HGDP WHU Göran

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2007-01-22 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 22 januari 2007 kl 13:30 Obs! konferens i Sparbankshallen om Nationell Strategi för utveckling av samhällets insatser till

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-13 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 1-8 Tid: Måndagen 13 februari kl. 13:00-16:10 Plats: Kungsbacka närsjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf.

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 47-57

Länssjukvårdsnämnden 47-57 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-18 Länssjukvårdsnämnden 47-57 Tid: Onsdagen den 18 maj, kl 10.50-11.05 (beslut) kl 09.00-10.50 + 11.05-16.00 (utbildning, föredragningar och information ) I anslutning

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen Reglemente för landstingsstyrelsen Allmänna bestämmelser 1 Landstingsstyrelsen har 15 ledamöter och 15 ersättare. 2 Landstingsstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter

Läs mer

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-02-03 LANDSTINGSSTYRELSEN 13-39 Tid: kl 10.00 11.45 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag.

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2004-02-23 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 11-21 Tid: måndag den 23 februari 2004, kl 08:00 12:25 Plats: Kungsbacka Sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Bo Karlsing (s) Sonja-Lis Linder

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 14-21 Tid: Onsdagen den 17 februari 2010, klockan 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-19 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Tid: Onsdagen den 19 september 2007, kl 09:00-14:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 30-36 Tid: Tisdagen 7 juni kl. 13:00 15:50 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf. (s)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-11 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-55 Tid: kl 10.00 12.25 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsen 131-147

Landstingsstyrelsen 131-147 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-30 Landstingsstyrelsen 131-147 Tid Måndagen den 30 november 2009, kl 11:15-12:05 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-14 Primärvårdsnämnden Falkenberg 1-8 Tid: Tisdagen den 14 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Ylva Berger Utvecklare 114

Ylva Berger Utvecklare 114 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-06-06 LANDSTINGSSTYRELSEN 97-114 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-24 LANDSTINGSSTYRELSEN 151 169 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2006-12-04 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 54-62 Tid: Måndagen 4 december kl 13:00-16:50 Plats: Kungsbacka Närsjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing (s)

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 14 juni 2004 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 14 juni 2004 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 14 juni 2004 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde i kommunfullmäktiges sessionssal, Rådhuset, Halmstad den 14 juni 2004. Ärenden

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad

Ls 2005-12-12. First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-12-12 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 12 december 2005, kl 09:00 Plats: First Hotel Mårtenson, Storgatan 52, Halmstad Obs! Tid och plats ------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

REGLEMENTE 1 (5) Giltigt fr.o.m. Dok.nummer-Utgåva 24749-1 Reglemente för gemensam kostnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 2015 1 PARTER Landstinget i Uppsala

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-22 Hjälpmedelsnämnden 32 -- 40 Tid: Onsdagen den 22 november 2006 kl 9.00-12:00 Plats: Lilla Böslid, Hushållningssällskapet Närvarande Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Kungsbackanämnden 80-90

Kungsbackanämnden 80-90 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-16 Kungsbackanämnden 80-90 Tid: Måndag 16 november 2009 kl 13:30-15:30 Plats: Stadshotellet i Varberg Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-02 Landstingsstyrelsens Personalutskott 1-15 Tid: Torsdagen den 2 februari 2006, kl 11.00-11.20, 13.15-14.00 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad

Primärvårdsnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2006-12-12 Primärvårdsnämnden Halmstad Tid: Tisdagen den 12 december 2006, kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad 1 Justering Primärvårdsnämnden

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-13

Landstingsstyrelsen 1-13 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-06 Landstingsstyrelsen 1-13 Tid: Måndagen den 6 februari 2006, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Antaget av kommunfullmäktige 2018-12-17, 116 Giltigt från 2019-01-01 Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-22 Patientnämnden 37-44 Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14:00 16.10 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-15 Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Tid: Fredagen den 15 maj 2009 13:00 15:15 Plats: Sammanträdesrum Åbrinken, Vårdcentralen Falkenberg Ledamöter Bengt Eliasson (FP)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-04-07 LANDSTINGSSTYRELSEN 58-85 Tid: kl 10.00-14.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande Dan

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet.

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PSYKIATRINÄMNDEN 29-38 Tid: Tisdagen den 29 april, Klockan 15.00 16.20 Plats: Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

Halmstadsnämnden 1-11

Halmstadsnämnden 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-01-21 Halmstadsnämnden 1-11 Tid: Onsdag 21 januari 2009, kl. 09:00-13:35 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-12 Landstingsstyrelsens Personalutskott 20-27 Tid: Torsdagen den 12 maj 2005, kl 13.15-13.45 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gun

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad 88-104 1999-08-12, kl 14.00-16.50 Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad Göran Karlsson, ordf Kjell-Arne Andersson, v ordf Mårten Pettersson Kerstin Nilsson Rolf Bergkvist Aija Wadensten Magnus

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsen 17-37

Landstingsstyrelsen 17-37 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-05 Landstingsstyrelsen 17-37 Tid: Måndagen den 5 februari 2007, kl 10:00-12:00 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer