INSTRUKTIONSBOK H1200E / H1500E

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTRUKTIONSBOK H1200E / H1500E"

Transkript

1 INSTRUKTIONSBOK H1200E / H1500E Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

2 Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

3 Försäkran om överensstämmelse Ilsbo Tools AB försäkrar under eget ansvar att produkten: Produkt: ILSBO KÄTTINGRÖJARE Tillverkningsnummer: Typ: Som omfattas av denna försäkran är i överensstämmelse med följande standarder eller andra regelgivande dokument. Enligt villkoren i EU:s Maskindirektiv (89/392/EEC) (91/368/EEC) (76/434/EEC) Ilsbo (plats och datum för utförandet).. (namn och underskrift eller likvärdig signering av bemyndigad person) Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

4 Förord Tack för att du valde en kedjeröjare från Ilsbo Tools AB! Ilsbo s maskiner är CE märkta enligt EU s maskindirektiv Ilsbo kedjeröjare är en egenutvecklad produkt, som idag levereras via återförsäljarnät. Vägen från idé till färdig produkt kantas av många år med hårt arbete och en stor förpackning tålamod. Enkelhet, driftsäkerhet och ekonomi är tre stora faktorer som formar utseendet på våra produkter. Företaget Ilsbo Tools grundades år 1985 och har sitt säte i Hälsingland, närmare bestämt i Ilsbo, 2 mil nordväst om Hudiksvall. Vi tror på filosofin allt under samma tak och har således tillverkning, produktutveckling samt administration i vår fastighet i Ilsbo. Ilsbo kedjeröjare är avsedd för att hålla dikeskanter, vägrenar och gamla åkermarker fria från busk och sly. Kedjor har visat sig vara det mest ekonomiska alternativet vid röjning av busk i stenig och svår miljö. Kedjor är överlägset när det gäller att hämma återväxten, eftersom de splittrar stubbarna så att de torkar ut. Innehållsförteckning Försäkran om överensstämmelse sid 1 Förord sid 2 När maskinen är ny sid 3 Montering sid 4 Motorkrets sid 5 Säkerhet och körning av maskinen sid 6 Skötsel och före varje körning sid 7 Byte av Kedjor sid 8 Remspänning sid 9 Skruvförband sid 10 Garantier och Teknisk data sid 11 Bilaga 1, Installationsanvisning Bilaga 2, Leveranskort. Reservdelsböcker till din maskin finns att ladda ner på Tillverkare: Ilsbo Tools AB Västtjärn ILSBO Sweden Tel: +46 (0) Org: epost: ilsbotools@ilsbotools.se Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

5 När maskinen är ny Vi rekommenderar att du läser igenom denna instruktionsbok för att bekanta Dig med maskinens alla delar. Vidare innehåller den upplysningar som du måste känna till för att kunna sköta din nya maskin på bästa sätt. Instruktionsboken beskriver också maskinens uppbyggnad, underhåll samt hur den ska hanteras. Följ råd och anvisningar med största noggrannhet. Detta för att fabriksgarantin ska gälla, samt att det ger dig en säker och störningsfri drift. Kontrollera att det inte finns några leveransskador på din produkt. Om skada eller delar saknas, kontakta genast din återförsäljare. Infästningar Infästningar och slanganslutningar måste alltid anpassas vid montage av Kedjeröjaren. Om det finns rotations och tiltfunktioner kontrollera alltid så ingen kollisionsrisk kan uppstå och att slangarna går fritt och ej är för korta. Det är köparens ansvar att säkerställa att fästen och anslutningar till fordonet är utformat och dimensionerat så att det med marginal klarar maskinens tekniska data. Vi förbehåller oss även rätten till ändringar på utrustning, data och skötselanvisningar utan föregående meddelande. Oljenivå i vinkelväxel Kontrollera att det finns tillräckligt med olja i vinkelväxeln. Oljenivån skall vara i höjd med strecket på oljestickan, vilken sitter fast i oljepluggen. Observera att pluggen måste skruvas ner helt, innan den korrekta nivån på stickan kan avläsas.(se sidan 9) Är nivån lägre än angivet, fyll upp till lämplig nivå med rekommenderad olja. Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

6 Montering Innan montering, läs noga igenom motortillverkarens specifikationer (Bilaga 1). Kontrollera att ledningens innerdiameter inte är för liten. För tryck/retur ledning rekommenderas minimum ¾ helst större (exempelvis 1 ) För läckolja/dränering rekommenderar motortillverkaren (Sunfab) minimum ½ vid längre ledningar (14-15 m). Läckoljeledningen skall kopplas trycklöst till tank. Anpassa bärarens slanglängd så du har full rörelse på kranarmen. På bäraren skall det finnas 1st tryckuttag, 1st returuttag och 1st dräneringsuttag (läckoljeledning). Dräneringsporten måste vara kopplad trycklöst till tank. Porten skall anslutas under oljenivån och så långt bort från pumpens sugledning som möjligt. Dräneringstrycket får ej överstiga motortillverkarens rekommendationer. Dräneringsport Se till att fylla hydraulmotorn med olja innan första start och att läckolje/dränerings-ledningen ansluts under oljenivån i tanken. Anledningen är att försäkra sig om att det alltid finns olja i motorhuset och att undvika luftbubblor då dräneringsolja annars sprutar in i tanken. Dräneringsflödet är ca: 1-2 L/min (tryckberoende) vid 2000 r/min. Avluftning Vid första uppstart är det viktigt att motorn och hela motorkretsen avluftas. Det utförs genom att starta motorn en kort stund (ca: sekunder). Vänta sedan några minuter innan ny start, så att luften i tanken hinner stiga till ytan och försvinna. Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

7 Motorkrets D P R Ovan visas motorkretsen monterad och som kopplingsschema. Se även under kapitel första start. P R D = Tryckanslutning = Returanslutning till tank = Dränering, Läckoljeanslutning Hydraulmotorn är försedd med en påmonterad återfyllnadsventil som skyddar komponenterna vid oavsiktligt stopp. Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

8 Säkerhet och körning av maskinen Det är av största vikt att ni tagit del av instruktionsboken samt förstått maskinens funktion innan montagearbete / användandet av maskinen påbörjas. Säkerhetsområde/riskzon = minst 50 meters radie Starta aldrig röjaren när det finns människor eller djur inom säkerhetsområdet, minst 50 meters radie. Förarplatsen får inte lämnas om röjaren är i drift. Måste du av någon anledning åtgärda något, skall traktorn (bäraren) bromsas fast och motorn stängas av. Vid körning i torra områden finns risk för eldsvåda. Vid körning inom tätbebyggt område skall de inom riskzonen varnas. Stänkskydd Kontrollera att stänkskyddet är helt. Trasigt stänkskydd måste omedelbart bytas ut mot ett nytt eller repareras. Maskinen får ej köras med trasigt stänkskydd. Körning av maskinen Maskinen ska köras så nära marken som möjligt för minskad stänkrisk och bästa klippresultat. Tanken är att materialet ska stanna kvar inne i maskinen och slås i så små bitar som möjligt innan det faller till marken. Kör i en position så bakdelen är lite lägre än framdelen och forcera inte maskinen genom tät och grov vegetation. Försök hitta en lämplig hastighet så bearbetningen blir så effektiv som möjligt. Rekommenderad rotationshastighet på kedjemagasinet att utgå ifrån är ca: 1500 r/min vid körning i busk och sly. Vid körning i gräs rekommenderar vi ett lägre varvtal och den smalare (10 mm kedjan monterad i magasinet) detta för att blåseffekten skall minska och inte gräset böjer sig. För att mäta rotationshastigheten kan man ta ur kedjan och montera en varvtalsgivare på kedjemagasinet. Starta upp maskinen och justera flödesmängden till dess att varvtalet uppnår en hastighet på ca 1700 r/min (utan kedjan monterad). Vid det läget får magasinet en arbetshastighet under körning med kedjan monterad på ca 1500 r/min. OBS! Rotationshastigheten får aldrig överstiga 2000 r/min för då finns risk att de inre länkarna på kedjan brister. Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

9 Skötsel och före varje körning Daglig inspektion Se till att remskydd och stänkskydd är helt och uppfyller sin funktion Hydraulanslutningar är åtdragna och inte läcker hydraulolja Bultar och skruvar är ordentligt åtdragna Att det inte föreligger sprickor i ramkonstruktionen Kontrollera att snabbkopplingar är rena så att inte smuts kommer in i hydraulsystemet Kontrollera att vinkelväxel har rätt oljenivå Kontrollera att remmarna är spända/sträckta och fri från skador. Kontrollera att kedjan är hel och rätt antal länkar Kontrollera att spännstiften är ordentligt ditsatt Kontrollera att maskinen är smord 100 h Olje byte i vinkelväxeln Vid leverans av maskinen Är vinkelväxeln fylld med 1,4 L Hypoidsyntet 75W-140 alternativt SAE Maskinen är smord med smörjfett. 7:1 Före varje körning Kontrollera att kedjorna är i god kondition och i rätt längd 7:2 Kontrollera så att drivremmarna ej är skadade och riktigt hårt sträckta. 7:3 Kontrollera oljenivån i vinkelväxeln. 7:4 Kontrollera att skruvförband är ordentligt åtdragna. 7:5 OBS Använd endast originaldelar i maskinen Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

10 7:2 Byte av kedjor Kedjemagasin (för 10 och 13mm) Stäng av bäraren innan arbete påbörjas! Vinkla maskinen i vertikalt läge. Slå in spännstiften (som är placerade på sidan av kedjehuset) med ett dorn. Tag bort kedjelocket och byt ut de gamla kedjorna mot nya. Montera tillbaka kedjelocket och slå i 4st nya spännstift (6x50). Antalet monterade spännstift måste alltid vara 4 st. För att få en bättre ekonomi kan extra länkar magasineras i kedjehuset. Tänk på att för många extra länkar i magasinet kan orsaka obalans och onormala vibrationer som kan skada maskinen. Kedjor kan köpas på 10m eller 25m längd för egen kapning. Sätet som håller kedjan på plats i magasinet kommer snabbt få gropar av kedjelänken och det är helt normalt. Det är en slitningsfas på alla kedjemagasin. När halva länkens diameter slitit in sig i sätet är anläggningsytan som störst och förslitningsförloppet reduceras. För dem som kör väldigt mycket kan slitna säten fyllas med svets och slipas till som ett alternativ mot att det byts ut. För att maskinen ska kunna köras i olika vinklar måste kedjorna låsas fast på ett säkert, skyddat och enkelt sätt. Vår lösning är ett lock med 4st tappar som låses fast med hjälp av rörstift. Om hålen för rörstiften blir slitna eller om man upplever att stiften lossnar kan man borra upp hålen från 6mm till 8mm. OBS använd alltid godkänd slagkedja, och rätt kvalitet på spännstift. Hammare Dorn (5 mm diameter) 4 st nya spännstift (6x50) art nr: Slå in de 4 st spännstiften i kedjehuset. Tänk på att sätta 10 mm kedjan i rätt säte. Avlägsna kedjelocket och ersätt de gamla kedjorna. Återmontera kedjelocket med nya spännstift. Om de gamla spännstiften aldrig ersätts med nya, ökar risken att förlora kedjelocket under körning. Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

11 7:3 Remspänning Låsmuttrar 4 st Justermutter 1. Släpp två varv på de fyra låsmuttrarna. 2. Ansätt juster muttern så att drivremmarna blir kraftigt sträckta. 3. Drag åt de fyra låsmuttrarna. Efter ca: minuters körning måste nya drivremmar sträckas. Nya drivremmar måste eftersträckas några gånger. Gör man det, erhåller drivremmarna en betydligt längre livslängd och man slipper irriterande driftstörningar. Om remmarna slirar (skriker) måste en sträckning omgående utföras. Dåligt sträckta remmar ökar risken för att de kan hoppa av och orsaka haveri på övriga remmar. Obs! Vid byte av remmar, skall utprovade remmar av tillverkaren användas. Vid rembyte gäller ovanstående förfarande och alla remmarna skall bytas samtidigt. 7:4 Oljenivå i vinkelväxel Byt olja i vinkelväxeln efter ca: 100 driftstimmar Olje volym 1,4 L Använd Hypoidsyntet 75W-140 alternativ SAE Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

12 Skruvförband 7:5 Se till att alla bultförband är ordentligt åtdragna efter rådande omständigheter. Åtdragningsmoment i Nm vid användning av momentnyckel eller skruv/mutterdragare med moment styrning. Momentspridning max. ±5% Hållfasthetsklass enligt SS-ISO 898/1 Gänga M6 9,8 x x M8 24 x x M10 47 x x M12 81 x 136 M x M x x M x x M30x x x Återanvändning av Nord-Lock Nord-Lock brickor kan normalt återanvändas. Som alla fästelement måste slitaget inspekteras före återmontering. Säkerställ att brickorna är återmonterade med korrekt kamsida mot kamsida. Nord-Lock rekommenderar smörjning av fästelementen före återanvändning för att minimera ändringar i friktionsförhållanden. Åtdragningsmoment med Nord-Lock Gänga M16 + Nord-Lock Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

13 Garantier och tekniska data Ett års fabriksgaranti. Garantin gäller ej slitagedelar (kedjor, drivremmar m.m) färgmattning, om produkten använts felaktigt, ändrats, skadats vid olyckor, utsatts för onormala driftsvillkor, felaktig hantering, om skötsel och serviceanvisningar ej följts. Vid eventuella garantiärenden, kontakta alltid våra auktoriserade återförsäljare eller Ilsbo Tools AB. Ilsbo Tools AB avgör vid garantiärenden om produkten skall repareras, bytas ut eller återköpas. Ilsbo Tools AB ansvarar ej för särskilda, direkta eller indirekta följdskador eller förluster, oberoende om det kan relateras till garantin eller ej. För att garantin skall gälla måste alltid originaldelar vara monterade i maskinen. Maskinens serie nr. är placerad på skylten vid hydraulmotorn. H1200E H1200E-45 H1200E-50 H1200E-60 Vikt KG Klippbredd mm Arbetsbredd mm Klipphöjd mm Klippenhet Kedja 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm Drivkälla Bäraren Bäraren Bäraren Bäraren Effektbehov l/min l/min l/min l/min Rek. oljetryck bar bar bar bar H1500E H1500E-45 H1500E-50 H1500E-60 Vikt KG Klippbredd mm Arbetsbredd mm Klipphöjd mm Klippenhet Kedja 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm 10 eller 13 mm Drivkälla Bäraren Bäraren Bäraren Bäraren Effektbehov l/min l/min l/min l/min Rek. oljetryck bar bar bar bar Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

14 Ilsbo Tools AB 2016 SE 1:

Kedjeröjare ILSBO TOOLS AB. Instruktion/reservdelsbok B150C, B150PC, B164C, B164PC +46 (0)

Kedjeröjare ILSBO TOOLS AB. Instruktion/reservdelsbok B150C, B150PC, B164C, B164PC +46 (0) Kedjeröjare B0C, B0PC, BC, BPC Instruktion/reservdelsbok (rev.) ILSBO TOOLS AB + (0)0-7 8 Förord Tack för att du valde en kedjeröjare från Ilsbo Tools AB! Ilsbokedjeröjare är en egenutvecklad produkt,

Läs mer

H1200E / H1500E INSTRUKTIONSBOK

H1200E / H1500E INSTRUKTIONSBOK INSTRUKTIONSBOK Bäste kund! Vi vill passa på att tacka er för valet av denna produkt från Ilsbo Tools AB. Ilsbo s produkter är CE märkta enligt EU s maskindirektiv. Genom att läsa instruktionsboken och

Läs mer

S120 STANDARD / PRO INSTRUKTIONSBOK.

S120 STANDARD / PRO INSTRUKTIONSBOK. INSTRUKTIONSBOK www.ilsbotools.se Bäste kund! Vi vill passa på att tacka er för valet av denna produkt från Ilsbo Tools AB. Ilsbo s produkter är CE märkta enligt EU s maskindirektiv. Genom att läsa instruktionsboken

Läs mer

Sidoförskjutning ILSBO TOOLS AB. Instruktion/reservdelsbok. Modell: S120/S120P. (rev.11) +46 (0)650-74 21 86

Sidoförskjutning ILSBO TOOLS AB. Instruktion/reservdelsbok. Modell: S120/S120P. (rev.11) +46 (0)650-74 21 86 Sidoförskjutning Modell: S0/S0P Instruktion/reservdelsbok (rev.) ILSBO TOOLS AB +6 (0)650-7 86 Förord Tack för att du valde en produkt från Ilsbo Tools AB! Sidoförskjutningen är en egentillverkad produkt,

Läs mer

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag!

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! www.ilsbotools.se För trepunktslyft och kranarmar Made in sweden Ilsbo Kättingröjare är en egenutvecklad produkt, som idag levereras till ett återförsäljarnät i Sverige

Läs mer

M150 STANDARD / PRO / COMBI / PRO COMBI INSTRUKTIONSBOK.

M150 STANDARD / PRO / COMBI / PRO COMBI INSTRUKTIONSBOK. INSTRUKTIONSBOK www.ilsbotools.se Bäste kund! Vi vill passa på att tacka er för valet av denna produkt från Ilsbo Tools AB. Ilsbo s produkter är CE märkta enligt EU s maskindirektiv. Genom att läsa instruktionsboken

Läs mer

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag!

Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! Ilsbo Kedjeröjare Tål tuffare tag! ilsbotools.se www.ilsbotools.se För trepunktslyft och kranarmar Made in sweden Ilsbo Kättingröjare är en egenutvecklad produkt, som idag levereras till ett återförsäljarnät

Läs mer

Ilsbo Entreprenadprodukter

Ilsbo Entreprenadprodukter Ilsbo Entreprenadprodukter llsbo Kedjeröjare H-serien llsbo Universalblad SBE240-serien www.ilsbotools.se Ilsbo H1000/H1200/H1500 Standard och Pro Ilsbo H-serien är hydrauldrivna röjaggregat för kranspetsmontage.

Läs mer

Ilsbo Entreprenadprodukter

Ilsbo Entreprenadprodukter Ilsbo Entreprenadprodukter llsbo Kedjeröjare H-serien llsbo Snöblad SBE240-serien www.ilsbotools.se Ilsbo H1000/H1200/H1500 Standard och Pro Ilsbo H-serien är hydrauldrivna röjaggregat för kranspetsmontage.

Läs mer

KEDJERÖJARE.

KEDJERÖJARE. KEDJERÖJARE www.ilsbotools.se H1200E/H1500E 45/50/60-FÄSTEN Ledad infästning Mjuk transmission eliminerar tryckstötar och ökar livslängden på de aktiva komponenterna Utbytbara remskivor för optimal utväxling

Läs mer

KEDJERÖJARE.

KEDJERÖJARE. KEDJERÖJARE www.ilsbotools.se M120 Justerbar höj/sänk hastighet Fjädrande infästning Hålbild för extra slitmedar M120 M120-serien är den minsta serietillverkade remdrivna kättingröjaren på marknaden. Varje

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG

INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG INSTRUKTIONSBOK OCH RESERVDELSKATALOG Slagklippare Modell KT Innan du tar klipparen i bruk för första gången ska du först läsa igenom bruksanvisningen mycket noga och observera säkerhetsåtgärderna. I denna

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Hydrauliska hjulramper. Artikelnummer

Hydrauliska hjulramper. Artikelnummer Hydrauliska hjulramper Artikelnummer 494628 Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000 kvm butik

Läs mer

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner 1.0 Allmän information Användandet av dessa instruktioner förutsätter att användaren är väl bekant med handhavandet av både blockenheten och hydraulsystemet

Läs mer

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Slaghack 155 Art. 90 44 853 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Slaghack 155 Artikelnummer: 9044853 Beskrivning: Slaghack med

Läs mer

Bruksanvisning Reservdelslista

Bruksanvisning Reservdelslista Bruksanvisning Reservdelslista Obs: Användaren måste läsa och förstå bruksanvisningen innan användning av denna gaffelvagn LÄS NOGGRANT Varningar och säkerhetsåtgärder Observera noggrant de anvisningar

Läs mer

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150.

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150. Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150 Användarmanual Observera: Användaren måste läsa och till fullo förstå användarmanualen

Läs mer

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 INSTALLATION, DRIFT OCH UNDERHÅLL MANUAL Tillverkare Xinghui Auto Maintenance Machinery TEL: 8621-3910 8885, FAX: 8621-3910 8580 www.xinghuijx.com Distributör/

Läs mer

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr:

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: OBS! FÖR ATT SÄKERSTÄLLA SÄKER ANVÄNDNING OCH UPPNÅ BÄSTA MÖJLIGA PRESTANDA ÄR DET MYCKET VIKTIGT ATT DU LÄSER DENNA BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA

Läs mer

SCM DIN. Andra fördelar:

SCM DIN. Andra fördelar: SCM 012-130 DIN SCM 012-130 DIN är en serie axialkolvmotorer som är särskilt lämpade för mobil hydraulik. SCM 012-130 DIN är av bent-axistyp med sfäriska kolvar. Andra fördelar: Konstruktionen ger en kompakt

Läs mer

SCM DIN. Andra fördelar:

SCM DIN. Andra fördelar: SCM 012-130 DIN SCM 012-130 DIN är en serie axialkolvmotorer som är särskilt lämpade för mobil hydraulik. SCM 012-130 DIN är av bent-axistyp med sfäriska kolvar. Andra fördelar: Konstruktionen ger en kompakt

Läs mer

BRUKSANVISNING Nord-Lock originalbrickor

BRUKSANVISNING Nord-Lock originalbrickor BRUKSANVISNING Nord-Lock originalbrickor FÖRBANDSGUIDE 3 MONTERINGSANVISNINGAR 4 MATERIALGUIDE 5 RIKTLINJER FÖR ÅTDRAGNINGSMOMENT 6-7 DEN SMARTA TEKNIKEN SOM FÖRHINDRAR ATT DINA SKRUVAR LOSSNAR Med Nord-Locks

Läs mer

SCM DIN. Andra fördelar:

SCM DIN. Andra fördelar: SCM 012-130 DIN SCM 012-130 DIN är en serie axialkolvmotorer som är särskilt lämpade för mobil hydraulik. SCM 012-130 DIN är av bent-axistyp med sfäriska kolvar. Andra fördelar: Konstruktionen ger en kompakt

Läs mer

Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder maskinen.

Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder maskinen. Bruksanvisning Läs igenom bruksanvisningen noggrant och förstå innehållet innan du använder maskinen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄNT... 3 BESKRIVNING AV ANVÄNDNINGSOMRÅDE... 3 SYMBOLER...

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

Underhållsinstruktion

Underhållsinstruktion Utfärdandedatum: 2010-10-06 Underhållsinstruktion Reservdelar Underhållsinstruktionen innehåller en beskrivning för hur service och underhåll ska utföras steg för steg på TV skjutspjällsventil. Instruktionen

Läs mer

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Hjulgående grästrimmer Art. 90 44 732 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Hjulgående grästrimmer. Artikelnummer: 9044732 Beskrivning:

Läs mer

Bruksanvisning. Vedklyv 20 T, 6,5 HK bensindriven Art.:

Bruksanvisning. Vedklyv 20 T, 6,5 HK bensindriven Art.: Bruksanvisning Vedklyv 20 T, 6,5 HK bensindriven Art.: 90 36 774 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK AGNSPRIDARE REKORDVERKEN

INSTRUKTIONSBOK AGNSPRIDARE REKORDVERKEN 10/97 INSTRUKTIONSBOK AGNSPRIDARE REKORDVERKEN Sweden AB Öttum SE-535 92 KVÄNUM Tel. +46(0)511-37 01 00 Fax. +46(0)511-37 00 07 9 T0569 1. FÖRORD REKORDVERKEN Sweden AB, Öttum S-535 92 KVÄNUM Tel. +46

Läs mer

Bruksanvisning. Art.: 9050650. Hydraulisk grensåg till traktor

Bruksanvisning. Art.: 9050650. Hydraulisk grensåg till traktor Bruksanvisning Art.: 9050650 Hydraulisk grensåg till traktor Hydraulisk grensåg för traktor Art: 9050650 Beskrivning: Hydraulisk grensåg för montering på traktor, lastare eller liknande fordon, inkl. 1

Läs mer

EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING

EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING Rev. 2013-11-15 INNEHÅLL SID Skyltar som sitter på EMECO Vedklipp 3 När du köpt en EMECO Vedklipp 4 Före användning 4 Säkerhetsinformation 4 Uppstart 4 Användning

Läs mer

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning PW TRANSPORTÖR Bruks- och monteringsanvisning 2006-10-02 Läs anvisningen noga innan maskinen tas i bruk. PW Transportör levereras omonterad och monteras enligt anvisningar på sidan 4-7. Teknisk data: Snäckväxelmotor:

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

Drift & skötsel Sugejektor GOLIAT

Drift & skötsel Sugejektor GOLIAT Drift & skötsel Sugejektor GOLIAT 141023_100820:5 QMTC 7SU3-XXXX Adress Amerikavägen 6 SE 393 56 KALMAR, Sweden Telefon +46(0)480 44 71 70 Telefax +46(0)480 44 00 22 Hemsida/ e-post www.qmt3.com info@qmt3.com

Läs mer

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL LÄS NOGGRANNT DENNA MANUAL INNAN MASKINEN TAS I BRUK. Felaktig användning kan orsaka skada på människa och material. Innehåll Sida Generell instruction 2 Delar och specifikationer...

Läs mer

Instruktionsbok för Rasterrensare. Instructionbook for Copper grid cleaner. Rensning pågår Cleansing. Raster med slagg Copper grid with slag

Instruktionsbok för Rasterrensare. Instructionbook for Copper grid cleaner. Rensning pågår Cleansing. Raster med slagg Copper grid with slag Instruktionsbok för Rasterrensare Instructionbook for Copper grid cleaner 1105 Raster med slagg Copper grid with slag Rensning pågår Cleansing Rensat raster Cleansed copper grid RASTERRENSARE Tekniska

Läs mer

Motorlyft. Lyftkapacitet 2000Kg. Artikelnummer

Motorlyft. Lyftkapacitet 2000Kg. Artikelnummer Motorlyft Lyftkapacitet 2000Kg Artikelnummer 53408 Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000 kvm

Läs mer

Artikelnummer HYDRAULISK RÖRBOCK MODELL: HTB-1000

Artikelnummer HYDRAULISK RÖRBOCK MODELL: HTB-1000 Artikelnummer 80240 HYDRAULISK RÖRBOCK MODELL: HTB-1000 Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000

Läs mer

Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C

Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C Bruksanvisning för mobila filterkretsar FKM20CX04, FKM20CX, FKMF80C Var vänlig och läs bruksanvisningen noggrant innan filterkretsen används. Säkerhetsföreskrifter Följ alltid nedanstående föreskrifter

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

OPTIMAL KEDJERÖJARE. - röjning i tuff terräng! M160S. M160 med förskjutningsram M160H/M125H M125

OPTIMAL KEDJERÖJARE. - röjning i tuff terräng! M160S. M160 med förskjutningsram M160H/M125H M125 OPTIMAL KEDJERÖJARE - röjning i tuff terräng! M160S M160 med förskjutningsram M160H/M125H M125 Hämma återväx De snedställda sidorna hjälper till att motverkar skador från främmande föremål. Populär röjare

Läs mer

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD ANVÄNDARMANUAL FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD INSTRUKTION ENLIGT EN 13374 www.safetyrespect.se info@safetyrespect.se Tel 063-130400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Säkerhetsföreskrifter 4. Infästningar 5. Bultfot 6.

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning ATV spruta Art.: 90 15 552 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

SAM DIN. Andra fördelar: Låg vikt

SAM DIN. Andra fördelar: Låg vikt SAM 010-130 DIN är en serie axialkolvmotorer med låg vikt som är särskilt lämpade för mobil hydraulik. SAM 010-130 DIN är av bent-axistyp med sfäriska kolvar. Konstruktionen ger en kompakt motor med få

Läs mer

Bruksanvisning. Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: &

Bruksanvisning. Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: & Bruksanvisning Sopmaskin, 60 cm 6,5 Hk, BS bensinmotor Art.: 90 37 121 & 90 39 263 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt

Läs mer

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet och uppmärksamhet

Läs mer

Instruktionsbok & reservdelslista DC-16MB (Y)

Instruktionsbok & reservdelslista DC-16MB (Y) Instruktionsbok & reservdelslista DC-16MB (Y) TEKNISKA DATA - BENDOF DC-16MB Batteridriven armeringsklipp (fr.o.m. serienr. Y007001) Vikt ca. 5,5 kg Laddare: Batterikapacitet: Klippkapacitet ca. 60-95

Läs mer

Bruksanvisning Slangpump Modell PTL

Bruksanvisning Slangpump Modell PTL Bruksanvisning Slangpump Modell PTL Temag Pumpar AB Filaregatan 4 442 34 KUNGÄLV E-Post : info@temag.se www.temag.se CE deklaration Maskindirektiv 2006/42/EC Vi intygar under vårt ansvar att den utrustning

Läs mer

instruktion Art.Nr H, 72166H, 72247H, 72105H och 72172H 72447H. Reviderad

instruktion Art.Nr H, 72166H, 72247H, 72105H och 72172H 72447H. Reviderad instruktion ADAPTER MED SPAKLÅSNING Art.Nr. 72105, 72106, 72109, 72129, 72164, 72166, 72168, 72170, 72171, 72172, 72205, 72247, 72255, 72266, 72438, 72453, 72475, 72477, 72277 och 72271. ADAPTER MED HYDRAULISK

Läs mer

Instruktionsbok SILA 600A2

Instruktionsbok SILA 600A2 Instruktionsbok! Svenska VIKTIG INFORMATION! Läs bruksanvisningen före användning av (Art nr: 100600-600) Spara bruksanvisningen! SILA AB reserverar sig för tryckfel och produktförändringar. Tillverkare

Läs mer

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING Fogsprutan med påmonterad borrmaskin 1 INNEHÅLLFÖRTECKNING * Säkerhetsföreskrifter Sida 3 * Tillbehör 4 * Montering av munstycke 4 * Montering av matarskruv 5 * Montering

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

SafePlug. Monteringsanvisning. Borrning i räl och montering av elektriska anslutningar.

SafePlug. Monteringsanvisning. Borrning i räl och montering av elektriska anslutningar. IN-362-01 SafePlug. Monteringsanvisning. Borrning i räl och montering av elektriska anslutningar. Safeplug Basic M10 Singel. SAFE 59023BD Trafikverkets artikelnummer 0624701 1 (8) Innehållsförteckning

Läs mer

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY

KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY KRYMP & STRÄCK MASKIN HEAVY-DUTY Monterings och bruksanvisning Art # 74103 Specifikationer Art # 180-0305 Kapacitet Stål 1.6/16 (mm/gauge) Alluminium 1.8/15 Öppning(mm//in) 120//4-3/4 Nettovikt/Bruttovikt

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB VARNING Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN Bruksanvisning Endast för hushållsbruk ADESSO AB Denna slowjuicer är endast avsedd för hushållsbruk.

Läs mer

CHECKLISTA för CNC - maskiner och verktyg

CHECKLISTA för CNC - maskiner och verktyg CHECKLISTA för CNC - maskiner och verktyg CNC-maskin med PVC-gardiner på sidorna polykarbonat i siktskivan mot operatören CNC-maskin med PVC-gardiner runt om och verktygshållaren Fabrikat/typ: Pkt Kontrollfråga

Läs mer

Montageanvisning. Torn DELTA

Montageanvisning. Torn DELTA Uppgjord MG Godkänd AS Datum Sid 1(15) utg. 12 Montageanvisning Torn DELTA Denna montageanvisning är upprättad i enlighet med SS-EN 1090-2 och är avsedd som vägledning för montörer med kompetens inom området

Läs mer

SCP ISO. Andra fördelar: SCP ISO är en serie kolvpumpar med fast deplacement för mobila och stationära hydraulsystem.

SCP ISO. Andra fördelar: SCP ISO är en serie kolvpumpar med fast deplacement för mobila och stationära hydraulsystem. är en serie kolvpumpar med fast deplacement för mobila och stationära hydraulsystem. täcker hela deplacementområdet 12-130 cmᶟ varv vid ett maxtryck på 400 bar. Pumpens dubbla koniska rullager medger hög

Läs mer

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-04 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 9. R 10. L Z X Y W 11. 12. V L+R SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet

Läs mer

Monteringsanvisning Foderhäck med tak till får

Monteringsanvisning Foderhäck med tak till får Monteringsanvisning Foderhäck med tak till får Bala Agri AB Reviderad 2016-09-07 Förord Monteringsinstruktionen är en hjälp för användaren att montera produkten på rätt sätt. Innan produkten monteras ska

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 Installation 1. Montera hjulen och gummidelen på tanken, om dessa inte redan är monterade. 2. Montera insugningsfiltret i kompressorerna, om detta inte redan är

Läs mer

STIGA PARK 121M

STIGA PARK 121M STIGA PARK 121M 8211-3011-07 5b. 1. Park -1993 5a. D 5c. Pro18 - Pro20 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X V Y W 11. 15. Denna

Läs mer

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97 Jordfräs RTT 3 Tekniska data 3 växlar Arbetsbredd 60cm Vikt 78 kg Däckdimension 1.00-6 Fräsknivarnas dimension 320 mm Rotationshastighet kniv 27 rpm Hastighet växel 1 1,1 km/h Hastighet växel 2 2,1 km/h

Läs mer

DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok

DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok 87245931 2014-01-15, Version 1 Bruksanvisning i original Innehållsförteckning EG-försäkran om överensstämmelse - DeLaval strömedelspridare MBS... 5 Säkerhetsföreskrifter...

Läs mer

Kedjefettpump. Installations- och användarhandbok

Kedjefettpump. Installations- och användarhandbok Chain grease Pump Kedjefettpump Installations- och användarhandbok Denna publikation innehåller installations- och användaranvisningar för Hultdins Kedjefettpump. Om tveksamhet skulle uppstå beträffande

Läs mer

Plattvibrator Typ PL20

Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Art. 9049036 Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Plattvibrator PL20 Art. 9049036 Beskrivning: Bensindriven plattvibrator som används till att vibrera jord, grus eller sand vid olika anläggningsarbeten,

Läs mer

BRUKSANVISNING GÅBORD

BRUKSANVISNING GÅBORD BRUKSANVISNING S GÅBORD ADAM PLUS Innehållsförteckning ID-märkning 2 Syfte/Användningsområde 3 Funktioner 3 Normalt underhåll 3 Viktig information 4 Monteringsanvisning 5 Tillbehör 5 Förebyggande underhåll

Läs mer

Verktygslåda U HANDBOK -- RESERVDELSLISTA. Modell ; passar nedanstående Hi-boy-sprutor: Rev. A. Montering

Verktygslåda U HANDBOK -- RESERVDELSLISTA. Modell ; passar nedanstående Hi-boy-sprutor: Rev. A. Montering HANDBOK -- RESERVDELSLISTA ANVISNINGAR Handboken innehåller viktig information och säkerhetsföreskrifter. LÄS OCH BEHÅLL SOM REFERENS. Ditt bästa val när kvalitet får avgöra.z 308--817U Rev. A Verktygslåda

Läs mer

Höglyftande palldragare

Höglyftande palldragare Bruksanvisning Art. 90 41 928 Höglyftande palldragare Höglyftande palldragare Art.: 9041928 Beskrivning: Höglyftande palldragare med manuell lyftanordning och quicklift funktion. Säker och stabil vid lyft

Läs mer

Installations Guide. Daylight LED

Installations Guide. Daylight LED Installations Guide Installationsanvisningar för: 160 DS Ø 25 cm 290 DS Ø 35 cm 330 DS Ø 53 cm 750 DS Ø 53 cm Innehållsförteckning Sida 1 Sida 2 Säkerhet och skötselanvisning Specifikationer och garanti

Läs mer

Markant 01 Markant 05

Markant 01 Markant 05 Markant 01 Markant 05 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Vred för skivtjocklek Stopplatta Kabelvinda Typskylt Positionsplatta Matarvagn bestående av 7a Fingerskydd

Läs mer

STIGA PARK 102 M

STIGA PARK 102 M STIGA PARK 102 M 8211-3025-04 O(x4) M(x4) J(x2) J(x2) X(x2) N(x4) S(x4) V(x2) P(x4) U(x2) T(x2) Y(x2) Q(x4) 1. Q M P O M N O N P Q J T U S R S 2. 3. 7. 4. 8. 5. 9. 6. 10. 11. 15. 12. 16. 13. 17. 14. Z

Läs mer

Innehållsförteckning Dokumentation för GROPVAGN A4 Försäkran om överensstämmelse 1 Säkerhetsinstruktion och kontrollrutiner för säkerhet 2 Funktionsbeskrivning och tekniska data 3 Monteringsanvisning och

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Contura 3 Svensk bruksanvisning 1 Stopplatta 2 Påmatare/Resthållare 3 Vagnlås 4 Vred för skivtjocklek 5 Vippströmbrytare (temp/kont drift) 6 Uppsamlarbricka 7 Typskyllt 8 Kabelvinda 9 Nätsladd 10 Matarvagn

Läs mer

Multi Dragstång. Monteringsanvisning/Reservdelslista 2002-10-14 38-150902c

Multi Dragstång. Monteringsanvisning/Reservdelslista 2002-10-14 38-150902c Multi Dragstång Monteringsanvisning/Reservdelslista 00-0- 8-5090c Beskrivning VBG Multi Dragstång består av ett antal olika skänklar, framdelar och bakre fästen som monteras samman med bultförband. Delarna

Läs mer

Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista. Beskrivning. 1. Insvetsning av dragögla

Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista. Beskrivning. 1. Insvetsning av dragögla 98-12-18 38-016600b Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista,,,,,,, Beskrivning Dragöglorna finns i fyra olika dimensioner: 40 mm enligt DIN 74054 50 mm enligt ISO 1102 57 mm VBG standard 76

Läs mer

SE Bruksanvisning. Modell: Modell:

SE Bruksanvisning. Modell: Modell: 2004 SE Bruksanvisning Modell: 335 532 Modell: 552 572 SE - Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter........ 2 Justering av jordspjut och stödhjul......... 3 Rengöring och underhåll av fräs.......3 Förvaring......

Läs mer

Bruksanvisning SLIPVERKTYG FÖR MOTORSÅGSKEDJA

Bruksanvisning SLIPVERKTYG FÖR MOTORSÅGSKEDJA Bruksanvisning SLIPVERKTYG FÖR MOTORSÅGSKEDJA DAN 0133 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! Läs noga igenom denna bruksanvisning innan du använder maskinen Kära kund För adekvat användning

Läs mer

SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING

SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING 1/6 1 INSTALLATION SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING 1.1 Montering SLM är försedd med en monteringsplatta för enklare installation. SLM kan monteras genom att lossa en

Läs mer

ATV Betesputs/gräsklippare

ATV Betesputs/gräsklippare Bruksanvisning Art: 9036773 ATV Betesputs/gräsklippare Betesputs/gräsklippare Art: 9036773 Beskrivning: 116 cm betesputsare/ gräsklippare med 3 knivar, bakåtkast och 16 Hk bensinmotor. Säkerhet: Läs och

Läs mer

BENDOF DC-16MB Batteridriven armeringsklipp

BENDOF DC-16MB Batteridriven armeringsklipp BENDOF DC-16MB Batteridriven armeringsklipp INSTRUKTION SE-194 82 Upplands Väsby Besöksadress: Centralvägen 2-4 Telefon 08-590 344 60 Telefax 08-590 925 40 VARNING! Klipps kortare bitar än 10 cm kan den

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

Den nya generationens kedjeröjare

Den nya generationens kedjeröjare Den nya generationens kedjeröjare Produced by Trejon of Sweden Trejon ett familjeföretag En bra dag. En Trejondag. Trejon är ett familjeföretag där ett lång siktigt perspektiv präglar verksamheten. Allt

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

Copyright FSI power-tech, Erhvervsparken 4, Blok 2, DK-7160 Tørring ST20H. Handbok

Copyright FSI power-tech, Erhvervsparken 4, Blok 2, DK-7160 Tørring ST20H. Handbok Copyright FSI power-tech, Erhvervsparken 4, Blok 2, DK-7160 Tørring ST20H Handbok CE-BEKRÄFTELSE AV ÖVERENSSTÄMMELSE Tillverkare:... FSI power-tech aps... Erhvervsparken 4, Blok 2... DK-7160 Tørring...

Läs mer

Driftsinstruktioner Top Gun

Driftsinstruktioner Top Gun Driftsinstruktioner Top Gun 1. GENERELLT Vid all snötillverkning gäller att personalen skall vara väl förtrogen med de uppgifter de skall utföra. Personalen skall ha nödvändig kännedom om vad som kan ske

Läs mer

Ingrepp vid enkla driftsstörningar

Ingrepp vid enkla driftsstörningar Ingrepp vid enkla driftsstörningar Luftförlust från pressostatens ventil: denna störning beror på dålig tätning hos stoppventilen. Åtgärd: - Töm tanken helt - Lossa ventilens sexkantshuvud (A) - Rengör

Läs mer

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING DOLOMITE JAZZ Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. BRUKSANVISNING Läs noga igenom bruksanvisningen före användning. Rollatorn är anpassad för både inom- och utomhusbruk. SV BRUKSANVISNING

Läs mer

Leveransinformation. Godskontroll. Garanti. CE-märke. EG-försäkran. Damm- & Bossavskiljare

Leveransinformation. Godskontroll. Garanti. CE-märke. EG-försäkran. Damm- & Bossavskiljare MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING L- & I-line Damm- & Bossavskiljare ZMA0405SE 2013-12-01 Leveransinformation Godskontroll Kontrollera att antalet kolli stämmer överens med följesedeln och att emballaget

Läs mer

A 10 FORM NO B

A 10 FORM NO B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Svenska Gräsuppsamlare För din säkerhet Anvisningar om säkerhet och användning

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING. PALLSTÄLL CITY Utgåva nr

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING. PALLSTÄLL CITY Utgåva nr MONTERINGS- & BRUKSANVISNING PALLSTÄLL CITY Utgåva nr 2. 7095 INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA INNAN DU BÖRJAR MONTERA BELASTNINGSINFO & STAGSCHEMA TILLSYN & UNDERHÅLL MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5

Läs mer

Energiklipp. Björnklippen (Sverige) Bruksanvisning

Energiklipp. Björnklippen (Sverige) Bruksanvisning Energiklipp Björnklippen (Sverige) Bruksanvisning 1/12 1. Innehållsförteckning Energiklipp...1 1. Innehållsförteckning...2 2. Allmänt om klippen...3 3. Garanti... 3 4. Klippens Grundprinciper...3 4.1.

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

BRUKSANVISNING GÅBORD. Art nr

BRUKSANVISNING GÅBORD. Art nr BRUKSANVISNING S GÅBORD ADAM PLUS EL Art nr 300015910 300015910-1 300015910-2 300015910-3 Innehållsförteckning ID-märkning 2 Syfte/Användningsområde 3 Funktioner 3 Normalt underhåll 3 Viktig information

Läs mer

900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault

900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault SCdefault 900 Monteringsanvisning SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Utdragbar skid-/snowboardhållare Accessories Part No. Date Instruction

Läs mer

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29 HANDBOK Balsavac Innan systemet tas i bruk måste denna handbok studeras i detalj. Endast av MEDICVENT auktoriserad personal får utföra reparationer och justeringar på denna utrustning. Vid reparationer

Läs mer