Avtal om Samrehab 2.0 Mark Svenljunga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avtal om Samrehab 2.0 Mark Svenljunga"

Transkript

1 Sida 1(9) Avtal om Samrehab 2.0 Mark Svenljunga Inklusive primärvårdsrehabilitering Avtalsparter: Marks kommun (org.nr ) Kinna Svenljunga kommun (org.nr ) Svenljunga kansliet@svenljunga.se Västra Götalandsregionen (org.nr ) Vänersborg post@vgregion.se Genom detta avtal är parterna överens om att samverka vad gäller rehabilitering. Avtalet ersätter avtalet om Samrehab Mark Svenljunga. 1. Bakgrund Marks kommun, Svenljunga kommun och Västra Götalandsregionen (parterna) har sedan år 2001 avtal om en gemensam och samordnad rehabiliteringsverksamhet under ledning av en gemensam nämnd, Samrehabnämnden i Mark-Svenljunga. Verksamheten riktar sig till invånare i Mark och Svenljunga kommuner. Västra Götalandsregionen har den 29 oktober 2013 sagt upp avtalet för omförhandling eftersom ett vårdvalssystem för primärvårdsrehabilitering förbereds. Västra Götalandsregionen har därefter beslutat att från och med den 1 september 2014 införa ett sådant vårdvalssystem. I och med detta förändras förutsättningarna för Samrehab Mark-Svenljunga och ett nytt avtal träffas därför mellan parterna.

2 Sida 2(9) 2. Verksamhet Parterna bedriver gemensam kommun-, primärvårds- och länssjukvårdsrehabilitering i ett geografiskt område omfattande Mark och Svenljunga kommuner. Samrehabnämnden ska genom Västra Götalandsregionen ansöka om att bli leverantör i regionens vårdvalssystem för primärvårdsrehabilitering. I ansökan anges Västra Götalandsregionens organisationsnummer. Verksamheten leds av en gemensam nämnd, Samrehabnämnden i Mark Svenljunga. Marks kommun är värdorganisation och nämnden inordnas i Marks kommuns nämndsorganisation. Värdorganisationen bestämmer verksamhetens organisatoriska placering. Med rehabilitering avses här arbetsterapi, sjukgymnastik och förskrivning av hjälpmedel enligt hälso- och sjukvårdslagen. Samrehabnämndens verksamhet och arbetsformer regleras närmare i ett reglemente för nämnden. Reglementet antas av fullmäktige hos respektive part i enlighet med 6 kap. 32 kommunallagen. Rehabilitering inom vårdvalsverksamheten regleras av Västra Götalandsregionens krav- och kvalitetsbok. 3. Avtalstid Detta avtal gäller från och med den 1 januari 2015 till och med den 31 december Uppsägning från endera parten ska ske senast 18 månader före avtalets utgång. Avtalet förlängs automatiskt med fyra år i taget, dvs. för en ny mandatperiod, om ingen uppsägning från någon av parterna sker. 4. Rapporter och insyn Samrehabnämnden ska planera och följa upp sin ekonomi och verksamhet enligt värdorganisationens styrmodell. Värdorganisationen förvaltar Samrehabnämndens medel. Övriga parter har rätt till löpande insyn i nämndens och dess förvaltnings arbete och redovisning.

3 Sida 3(9) 5. Nämndens sammansättning Samrehabnämnden har sju ledamöter och tre ersättare. Av dessa tillsätter Västra Götalandsregionen tre ledamöter och en ersättare samt Marks kommun och Svenljunga kommun två ledamöter och en ersättare vardera. Värdorganisationen utser bland sina ledamöter en ordförande och de andra parterna utser vardera en vice ordförande. 6. Ägarsamråd Samrehabnämnden kallar parterna till ägarsamråd som ska äga rum en gång per halvår, varav ett under det första kvartalet. Om någon av parterna begär det hålls ytterligare ägarsamråd. Vid årets första ägarsamråd tas ställning till förutsättningar och budget för rehabiliteringsverksamheten nästkommande år. Samrehabnämnden ansvarar för att det förs anteckningar vid sammanträdena. Ägarsamrådet ska behandla frågor avseende rehabiliteringsverksamheten som är av större dignitet, inklusive nivån för parternas ersättning. Varje part utser två ledamöter i ägarsamrådet och ersättare till dessa. Ordinarie representant som är förhindrad att närvara vid ett sammanträde kallar själv sin ersättare. 7. Beredningsgrupp Parterna sätter samman en gemensam beredningsgrupp som består av två representanter med ersättare från varje part. Representanterna ska vara tjänstemän i ledande position. Parterna har rätt att vid behov adjungera fler tjänstemän. Beredningsgruppen ska sammanträda minst två gånger per år och bereder frågor som ska behandlas av ägarsamrådet. Värdorganisationen ansvarar för att kalla beredningsgruppen och att det förs anteckningar vid sammanträdena. Ordinarie representant som är förhindrad att närvara vid ett sammanträde kallar själv sin ersättare. Beredningsgruppen ska verka för att rehabiliteringsverksamheten utvecklas och bedrivs i samklang med övriga verksamheter, exempelvis genom medverkan vid framtagande av förslag till budget och till ett smidigt samarbete mellan olika enheter och professioner.

4 Sida 4(9) 8. Personal All personal inom rehabiliteringsverksamheten anställs i värdorganisationen som även har hand om rekryteringsförfarandet. Denna organisation har arbetsgivaransvaret. Värdorganisationen ansvarar för personalens kompetensutveckling och personalen följer värdorganisationens utvecklingsplaner. Personalen kan ta del av information och kompetensutveckling, delta i utvecklingsarbete samt ingå i professionella nätverk hos respektive part. 9. Ersättning till förtroendevalda De förtroendevalda får ersättning för sina uppdrag från den part som utsett dem i enlighet med dennes bestämmelser. 10. Värdorganisationens stödfunktioner Samrehabnämnden ges stöd av värdorganisationens ekonomi-, personal-, IT-, systemförvaltning-, kommunikation-, upphandling- och juridikfunktioner. 11. Tillgångar Den egendom som anskaffas i rehabiliteringsverksamheten tillhör värdorganisationen så länge som verksamheten enligt detta avtal pågår. 12. Personuppgiftsansvar Värdorganisationen är personuppgiftsansvarig enligt personuppgiftslagen. 13. Arkivansvar Värdorganisationen är arkivansvarig. 14. Försäkringar Värdorganisationen ansvarar för att det finns tillräckligt försäkringsskydd. 15. Dokumentation Samrehabnämnden ska av respektive part ges möjlighet att ha tillgång till parternas journalsystem. 16. Ekonomi Samrehabnämnden ska årligen, i enlighet med budgetprocessen i värdorganisationen, till värdorganisationen inlämna förslag på verksamhetsplan och budget. Förslaget ska föregås av samråd mellan parterna.

5 Sida 5(9) Värdorganisationen ska årligen fastställa budget för Samrehabnämnden. Samrehabnämnden har, i samråd med ägarna, att följa värdorganisationens effektivisering och eventuella sparåtgärder. 17. Finansiering Parterna ska gemensamt bidra till rehabiliteringsverksamhetens kostnader. Från detta undantas kostnader avseende hjälpmedel och korttidplats för rehabilitering, vilka betalas direkt av respektive part. Västra Götalandsregionen bidrar med 10,1 miljoner kronor år 2015 år för finansiering av länssjukvårdsrehabilitering samt Marks kommun och Svenljunga kommun med totalt 23 miljoner kronor år 2015 för finansiering av kommunrehabilitering. Bidragen avser inte primärvårdsrehabilitering. I bidragen ingår ersättning till värdorganisationen för dess värdskap inklusive de stödfunktioner och den kompetensutveckling som värdorganisationen står för. Beloppen fastställs utifrån årlig dialog vid ägarsamrådet om omfattning, inriktning och pris. Fördelningen mellan kommunerna regleras procentuellt varje år utifrån antalet kommuninvånare och med hänsyn tagen till hur kommunerna hanterar fördelningen av support- och förvaringskostnaderna för socialförvaltningarnas grundutrustning. Vid beräkningen av invånarantalet ska befolkningsstatistik per den 1 november två år före verksamhetsåret användas. För 2015 gäller att Marks kommun bidrar med 77 procent och Svenljunga kommun med 23 procent av kommunernas andel. Den årliga ersättningen ska betalas vid halvårsskiftet mot faktura. Ersättningen som erhålles när en rehabenhet deltar i Västra Götalandsregionens vårdvalssystem för primärvårdsrehabilitering är avsedd att täcka samtliga kostnader som uppkommer genom det uppdraget. Parterna ska således inte stå för de kostnader som är förenade med primärvårdsrehabiliteringen. Västra Götalandsregionen ska dock initialt stå för de kostnader som kan uppstå i samband med inträdet i vårdval rehab. Primärvårdsrehabiliteringens kostnader, intäkter och prestationer ska under 2015 redovisas varje månad för

6 Sida 6(9) kommunstyrelsens arbetsutskott i värdorganisationen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar därefter om frekvensen av redovisningen för utskottet. För den händelse det uppstår förlust i verksamheten avseende primärvårdsrehabiliteringen i mer än tre månader i följd ska värdorganisationen omgående redovisa detta för ägarna. Ägarna har därvid att ta ställning till om primärvårdsrehabiliteringen inom Samrehab ska avvecklas eller inte. För den händelse primärvårdsrehabiliteringen inom Samrehab avvecklas ska kostnader som har uppkommit med anledning av att verksamheten upphör och eventuella ackumulerade underskott belasta Västra Götalandsregionen. Om primärvårdsrehabiliteringen inte omedelbart avvecklas ska ett eventuellt underskott inom primärvårdsrehabilitering belasta Västra Götalandsregionen under maximalt 6 månader räknat från ovanstående 3 månaders period. Samrehab ska genom Västra Götalandsregionen inom denna tid ansöka om förtida utträde ur Västra Götalandsregionens vårdvalssystem för rehabilitering. Utöver dessa kostnader och även för tiden därefter ska Västra Götalandsregionen stå för kostnader som kan uppkomma i samband med utträde ur vårdvalssystemet. Dessa kostnader faktureras av värdorganisationen och avser exempelvis lön och andra förmåner under uppsägningstid för arbetstagare till den del arbetstagaren är kopplad till primärvårdsrehabiliteringen samt hyres- och andra avtalskostnader som kan uppstå för Samrehab/värdorganisationen till den del de är hänförliga till primärvårdsrehabiliteringen. 18. Verksamhetsförändring Värdorganisationen har rätt till omförhandling av årskostnaden om verksamhetens omfattning och inriktning väsentligen förändras och rehabiliteringsverksamhetens kostnader därigenom överstiger den överenskomna ersättningen. Kan parterna därvid inte enas har värdorganisationen rätt att säga upp avtalet. Avtalet upphör i så fall att gälla vid närmast följande årsskifte, dock tidigast sex månader efter att uppsägningen tillställts de andra parterna.

7 Sida 7(9) 19. Eventuellt överskott/underskott Ekonomin i rehabiliteringsverksamheten ska redovisas separat och därmed särskiljas från värdorganisationens övriga ekonomi. Intäkter, kostnader och resultat för den del av verksamheten som ingår i vårdvalsmodellen ska hållas åtskild från den övriga rehabiliteringsverksamheten. Årets ekonomiska resultat för rehabiliteringsverksamheten förs till verksamhetens ackumulerade resultat. Det ackumulerade resultatet får maximalt uppgå till +/- 2 procent av omslutningen. Överskott därutöver återbetalas utifrån parternas procentuella finansiering avseende aktuellt år. Underskott därutöver debiteras parterna på motsvarande sätt. Dock ska vad som anges under punkt 17 om finansiering gälla om ett underskott uppstår inom primärvårdsrehabiliteringen. Även om ett överskott uppstår inom primärvårdsrehabiliteringen ska det tillfalla Västra Götalandsregionen. Överskott/underskott ska vara reglerat senast 30 juni året efter verksamhetsåret. 20. Tilläggsbeställningar Var och en av parterna har möjlighet att utöver grundfinansieringen i punkt 17 göra riktade tilläggsbeställningar. Sådana tilläggsbeställningar ska göras vid ägarsamrådet. 21. Upphörande Om samverkansavtalet upphör har värdorganisationen att lösa de personalfrågor som uppstår vid avvecklingen av verksamheten. Samtliga personalkostnader, inklusive kommande personalkostnader, ska regleras mellan parterna senast året efter att verksamheten upphört utifrån deras procentuella finansiering det år när samverkan upphör. Vad gäller kostnader för personal inom primärvårdsrehabiliteringen se även punkt 17. Tillgångar anskaffade av rehabiliteringsverksamheten efter den 1 januari 2015 ska skiftas mellan parterna utifrån deras procentuella finansiering det år när samverkan upphör. Motsvarande fördelning ska göras av skulder och eget kapital. Motsvarande ska gälla för det fall primärvårdsrehabiliteringen avvecklas och samverkan upphör i den delen. 22. Force majeure Såväl värdorganisationen som övriga parter fritar sig från allt ansvar om krig, mobilisering, politiska oroligheter, strejk,

8 Sida 8(9) lockout, eldsvåda, naturkatastrof, olyckshändelse, transportsvårighet eller om andra förhållanden utanför parternas kontroll inträffar, som försvårar eller oskäligt fördyrar för part att fullfölja avtalets förpliktelser. 23. Meddelanden Meddelanden med anledning av detta avtal ska ske skriftligen genom bud, rekommenderat brev eller e-post till de adresser eller e-postadresser som angivits i ingressen till detta avtal. Parterna åtar sig att snarast meddela motparten vid ändringar av dessa adresser. 24. Tvist Tvist angående tolkning eller tillämpning av detta avtal och därmed sammanhängande rättsförhållanden ska i första hand lösas genom förhandling mellan parterna. Skulle parterna inte enas ska tvisten avgöras av svensk allmän domstol med Borås tingsrätt som första instans. 25. Ändringar och tillägg Ändringar och tillägg till detta avtal ska ske skriftligen och undertecknas av samtliga parter för att vara bindande.

9 Sida 9(9) Detta avtal är upprättat i tre likalydande exemplar, varav parterna har tagit var sitt. Datum: MARKS KOMMUN Margareta Lövgren Kommunstyrelsens ordförande Haleh Lindqvist Kommunchef Datum: SVENLJUNGA KOMMUN Eva Johansson Kommunstyrelsens ordförande Magnus Nilsson Kommunchef Datum: VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Gert-Inge Andersson Regionstyrelsens ordförande Ann-Sofi Lodin Regiondirektör

Förslag till avtal avseende Samrehab Mark- Svenljunga

Förslag till avtal avseende Samrehab Mark- Svenljunga Västra Götalandsregionen 1 (2) Tjänsteutlåtande Datum 2014-06-12 Diarienummer RS 35-2013 Västra Götalandsregionen Regionkansliet Handläggare: Hans Ekman Telefon: 0705-49 33 58 E-post: hans.ekman@vgregion.se

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE. Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuner avseende gemensam lönefunktion 2014-01-01

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE. Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuner avseende gemensam lönefunktion 2014-01-01 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuner avseende gemensam lönefunktion 2014-01-01 1 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Verksamhetsområde... 3 3 Värdkommun... 3 4 Nämndens sammansättning

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam arkivnämnd för Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

Samverkansavtal för gemensam arkivnämnd för Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad Samverkansavtal för gemensam arkivnämnd för Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad Avtal om samverkan i en gemensam arkivmyndighet Västra Götalands läns landsting (orgnr 232100-0131) nedan kallat

Läs mer

Styrning av samrehabnämnden Mark-Svenljunga

Styrning av samrehabnämnden Mark-Svenljunga www.pwc.se Revisionsrapport Anna Laurell Lars Näsström Styrning av samrehabnämnden Mark-Svenljunga Marks kommun Grundläggande granskning av Samrehabnämnden Mark-Svenljunga Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Samverkansavtal. Lönenämnd. för gemensam. Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg. ~ kommun. .. Karlsborgs. Kommuner i samarbete

Samverkansavtal. Lönenämnd. för gemensam. Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg. ~ kommun. .. Karlsborgs. Kommuner i samarbete .. Karlsborgs Bilaga 105 KF 193 2016-11-28 MARIESTAD GULLSPlNG; Samverkansavtal för gemensam Lönenämnd Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg Antaget av: Kommunfullmäktige Mariestad 2016-xx-xx Töreboda

Läs mer

Avtal om samverkan i gemensam brand- och räddningsnämnd

Avtal om samverkan i gemensam brand- och räddningsnämnd Avtal om samverkan i gemensam brand- och räddningsnämnd Robertsfors, Umeå och Vindelns kommuner har kommit överens om att från och med den 1 januari 2018 inrätta en gemensam nämnd, kallad Umeåregionens

Läs mer

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET Mellan Borgholms kommun, Emmaboda kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Kalmar kommun, Mönsterås kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Oskarshamns

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Avtal om gemensam överförmyndarnämnd mellan Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Vallentuna kommuner Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner överenskom 2010 att från och med 1 januari 2011 inrätta

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. KS 2014-228

Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. KS 2014-228 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-05-13 152 Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd SAMVERKANSAVTAL 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Region Västmanland

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Servicenämnd i Älvdalen avseende löneadministration för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner gällande fr o m 2010-01-01

Samverkansavtal för gemensam Servicenämnd i Älvdalen avseende löneadministration för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner gällande fr o m 2010-01-01 Samverkansavtal för gemensam Servicenämnd i Älvdalen avseende löneadministration för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner gällande fr o m 2010-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Bakgrund och syfte 2. Ändamål

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 139 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Avtal om samverkan i gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner

Avtal om samverkan i gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Avtal om samverkan i gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner överenskommer om att från och med den 1

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR)

Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR) AVTAL Sida 1 av 7 Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR) Mellan Bjurholms, Nordmalings, Robertsfors, Umeås, Vindelns, Vännäs, och Örnsköldsviks kommuner träffas genom detta

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 190 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Samordningsförbundet Västra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015 RIKTLINJE 1 (5) Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Landstinget Västmanland är värdlandsting

Läs mer

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 (6) DATUM BETECKNING 2014-05-30 LiÖ 2014-216 Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 Parter Örebro läns landsting,

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE.

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE. Sid. 1 (5) Mellan. kommun, nedan kallad Kommunen, och Kommunförbundet Skåne, nedan kallat Kommunförbundet, har träffats följande SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Läs mer

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636 Mellan Regionförbundet Östsam, Regionförbundet Sörmland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Nyköpings kommun, Oxelösunds kommun, Trosa kommun, Mjölby kommun och Botkyrka kommun (nedan kallade Parterna

Läs mer

Granskning av samrehabnämnden

Granskning av samrehabnämnden www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av samrehabnämnden Lars Näsström Remmi Gimborn Januari 2016 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Granskningsteman och revisionsfrågor... 2 1.3. Revisionskriterier...

Läs mer

Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd

Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund och syfte 2. Värdkommun 3. Ändamål och omfattning 4. Organisation 5. Ekonomi 6. Övergripande

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen 2018-04-27 Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen Samordningsförbundet Roslagen (nedan kallat samordningsförbundet) har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Läs mer

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd 2020-01-01 2023-12-31 Innehållsförteckning Avtal mellan parterna i FoU Sjuhärad Välfärd... 1 Firma... 1 Parter... 1 Syfte... 2 Uppdrag... 2 Ersättning... 2 Styrning... 2 Sammanträden...

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

(2) Socialnämnden ("Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL

(2) Socialnämnden (Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL Mellan (1) Socialstyrelsen, 106 30 Stockholm ("Socialstyrelsen") Telefax: 075-247 31 62 Kontaktperson: Katarina Munier E-postadress:katarina.munier@socialstyrelsen.se (2) Socialnämnden ("Licenstagaren

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2017-03-23 Anders Marmon Rev/17012 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 Rapport 24-16 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-03-25 Anders Marmon Rev/15010 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2014 Rapport 16-14 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från RIKTLINJE 1 (7) Landstinget Västmanland och länets kommuner Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås har träffat följande överenskommelse

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn Förbundets namn är 2 Förbundets säte Förbundets

Läs mer

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01 2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet Giltig från 2015-01-01 1 Förbundsordning för Samordningsförbund Värend Samordningsförbundet Värend har

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

Förbundsordning för kommunalförbundet Medelpunkten Fastställd

Förbundsordning för kommunalförbundet Medelpunkten Fastställd Sida 1 (6) Förbundsordning för kommunalförbundet Medelpunkten Fastställd 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är kommunalförbundet Medelpunkten. Förbundet har sitt säte i Helsingborg. 2 Medlemmar Medlemmarna

Läs mer

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun 1. Parter Teknik- och servicenämnden och Elisabeth Caesar-Områdeschef, Cecilia Markstedt- Områdeschef, Ulrica Pettersson- Områdeschef och Margareta

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm.

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm. Förbundsordning för Falköping/Tidaholm Förbundsordning för i kommunerna Falköping/Tidaholm. har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 12

Kommunstyrelsen. Ärende 12 Kommunstyrelsen Ärende 12 Vård och stöd May Hansson, 0571-28153 may.hansson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-10-27 Dnr: 2016-203 Sida 1(2) Avtal om samverkan i gemensam hjälpmedelsnämnd Beredning Vårdutskottet

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-29 109 Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN-2019-1756

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten Enköping Håbo

FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten Enköping Håbo FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten 1 Benämning och säte Förbundet benämns Räddningstjänsten och har sitt säte i s kommun. 2 Medlemmar Medlemmar i förbundet är s kommun och kommun. 3 Ändamål Förbundet

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling Sid 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET BOTKYRKA, HUDDINGE OCH SALEM Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem (nedan kallat Förbundet) i Stockholms län har inrättats med stöd av Lag

Läs mer

Avtal för ersättning av ST-läkare

Avtal för ersättning av ST-läkare AVTAL 1(5) Vårdenhet Avtal för ersättning av ST-läkare Bakgrund Landstinget har statens uppdrag att utbilda specialistläkare. Landstinget kan uppdra till alla godkända vårdenheter att fullgöra hela eller

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund

Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för Samordningsförbundet Bollebygd, Mark och Svenljunga Samordningsförbundet har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE SOTENÄS, MUNKEDALS OCH LYSEKILS KOMMUNER AVSEENDE GEMENSAM MILJÖORGANISATION

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE SOTENÄS, MUNKEDALS OCH LYSEKILS KOMMUNER AVSEENDE GEMENSAM MILJÖORGANISATION SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE SOTENÄS, MUNKEDALS OCH LYSEKILS KOMMUNER AVSEENDE GEMENSAM MILJÖORGANISATION 2013-01-01 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Den gemensamma miljöorganisationens ändamål och verksamhet...

Läs mer

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben Nuvarande inköpsutskott avvecklas.

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben Nuvarande inköpsutskott avvecklas. TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben +46155245760 2016-04-21 LS-LED15-0218-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN

BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN SAMVERKANSAVTAL mellan landstinget och kommunerna gällande BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN 1 Bakgrund och syfte Genom ändringar i hälso- och sjukvårdslagen och i socialtjänstlagen från den 1 juli 2013 infördes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Samrehabnämnden 2013-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Samrehabnämnden 2013-11-07 Tid Kl 08:30-12:00 Plats Skene lasarett, sjukvårdskansliet plan 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Beslutande M MP C S C S FP Madeleine Ekman-Boldizar, Västra Götalandsregionen Ingegerd Borg-Saviharju,

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.10

Laholms kommuns författningssamling 5.10 Laholms kommuns författningssamling 5.10 Förbundsordning för Samordningsförbundet i Halland antaget av kommunfullmäktige den 24 april 2012, 65 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN I ÄLMHULT KOMMUN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN I ÄLMHULT KOMMUN Dokumentsdatum 1 (8) REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN I ÄLMHULT KOMMUN Dokumentsdatum 2 (8) Innehållsförteckning 1 Uppgift... 3 2 Ikraftträdande av krisledningsnämnden... 3 3 Brådskande ärende... 3 4

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. UTKAST 2014-06-25 Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar

Läs mer

Riktlinjer för intraprenader i Halmstads kommun

Riktlinjer för intraprenader i Halmstads kommun Riktlinjer för intraprenader i Halmstads kommun antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2010, 214 1. Riktlinjer En intraprenad i den kommunala förvaltningen är en avgränsad enhet som via en formell

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Gäller fr.o.m Dnr 18/ Förbundsordning

Gäller fr.o.m Dnr 18/ Förbundsordning Gäller fr.o.m. 2019-01-01 Dnr 18/0002-22 Förbundsordning 1 Namn och säte Förbundets namn är Tolkförmedling Väst och har sitt säte i Göteborg. 2 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet är Västra Götalandsregionen

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet Centrala Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

Katrineholms kommuns författningssamling. Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund

Katrineholms kommuns författningssamling. Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund Katrineholms kommuns författningssamling Nr 5.03 Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund Ändrad av kommunfullmäktige 2003-06-16, 164, 2004-10-18, 149, 2006-12-18, 33, 2009-05-18, 84

Läs mer

2009-10-28. Medlemmar i kommunalförbundet är Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner.

2009-10-28. Medlemmar i kommunalförbundet är Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. KOMMUNALFÖRBUNDSORDNING FÖR MEDELPADS RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUND Denna kommunalförbundsordning har fastställts av kommunfullmäktige i Sundsvalls kommun 2009-12-14 665, kommunfullmäktige i Timrå kommun 2009-11-30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 6 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2017-06-12 105 Utöver vad som stadgas i kommunallagen ska följande reglemente gälla för socialnämnden. Organisation

Läs mer

Policy för intraprenader i Halmstads kommun

Policy för intraprenader i Halmstads kommun Policy för intraprenader i Halmstads kommun Antagen av Kommunfullmäktige den 12 december 2017, 155 1. Policy En intraprenad i den kommunala förvaltningen är en avgränsad enhet som via en formell överenskommelse

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL FAMILJECENTRAL

SAMVERKANSAVTAL FAMILJECENTRAL SAMVERKANSAVTAL FAMILJECENTRAL mellan Landstinget i Värmland och Forshaga kommun 1. Inledning Familjecentrum är en familjecentral, en byggnad med mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och förebyggande

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland

Hjälpmedelsnämnden i Värmland LK/152888 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Reglemente Sekretariatet 2 7 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Anna-Lena Wingqvist Fullmäktige 2019-01-01 Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH TEKNIKNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH TEKNIKNÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 8 1 (6) REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH TEKNIKNÄMNDEN Fastställd av kommunfullmäktige 2017-06-12 104 Utöver vad som stadgas i kommunallagen ska följande reglemente gälla för kultur-

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund Förbundsordning Sunnerbo Samordningsförbund Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2017-07-01 1 Förbundsordning för Sunnerbo Samordningsförbund Samordningsförbundet

Läs mer

Avtal för ersättning av ST-läkare

Avtal för ersättning av ST-läkare AVTAL 1(5) Avtal för ersättning av ST-läkare Bakgrund Region Jönköpings län har statens uppdrag att utbilda specialistläkare. Regionen kan uppdra till av Regionen godkänd vårdenhet att fullgöra hela eller

Läs mer

DNR: HSNV DNR:

DNR: HSNV DNR: DNR: HSNV 2016-00064 DNR: Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg Telefon: 010-441 00 00 Webbplats: www.vgregion.se E-post: post@vgregion.se Postadress: Regionens

Läs mer

Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin

Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin 1 (6) Reglemente Diarienummer RS 691-2012 Västra Götalandsregionen Antaget av regionfullmäktige den 24 november 2015, 204 Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin Dokumentet består av tre delar.

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26 1 Medlemmar Kalmarsundsregionens Renhållare är ett kommunalförbund enligt kommunallagen (1991:900), (KL). Medlemmar i kommunalförbundet är de fyra kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Torsås. Kommunalförbundet

Läs mer

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund I ~ Landstinget - DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet seslursun ~ilj, Lo 8 6 ff Landstingsstyrelsen Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Dnr LD15/00213 Uppdnr 989 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund Innehållande 23 paragrafer Namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Fyrbodals Kommunalförbund. Förbundet har sitt säte i Uddevalla. Medlemmar 2 Medlemmar

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272 Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-11-30 108 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272 Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7.

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Förbundsordning 2009-01-26 Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland KS-669/2008 Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Samordningsförbundets

Läs mer

24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106

24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (32) 2014-06-16 Ks 24. Förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län ändring Dnr 2013/45-106 Samordningsförbundet i Kalmar län bildades den 1 oktober 2005.

Läs mer

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund FÖRFATTNINGSSAMLING (4.3) Antagen av kommunfullmäktige 2000-08-31 57 (KS/2000:108), 2006-11-09 79 (KS/2006:109) Kommunstyrelsen 2003-01-15 18 (KS/2002:217) Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion DNR SVENSKA KRAFTNÄT [Klicka och skriv] BILAGA 3 AVTAL NR [KLICKA OCH SKRIV] Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion 1/7 Innehåll

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd

Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd Avtal mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner om samverkan i gemensam gymnasienämnd INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund och syfte 2. Värdkommun 3. Ändamål och omfattning 4. Organisation 5. Ekonomi 6. Övergripande

Läs mer

Reglemente för servicenämnden

Reglemente för servicenämnden 1 (6) Reglemente Diarienummer RS 691-2012 Västra Götalandsregionen Antaget av regionfullmäktige den 24 november 2015, 204 Reglemente för servicenämnden Dokumentet består av tre delar. Först en allmän översiktlig

Läs mer

Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland avseende listning över länsgräns

Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland avseende listning över länsgräns Listning över länsgräns LANDSTINGET I ÖSTERGÖTLAND LANDSTINGET SÖRMLAND Diarienummer LiÖ: LiÖ 2014-216 Diarienummer DLL: LS-LED14-330 Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 14:00-15:00 Övriga närvarande S M C S C S S FP C Claes Redberg, Västra Götalandsregionen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglementet antogs första gången av kommunfullmäktige i Gislaveds kommun den 21 juni 2010 och av kommunfullmäktige i Gnosjö kommun den

Läs mer

Samverkansavtal för försörjning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning

Samverkansavtal för försörjning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning Samverkansavtal för försörjning av hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning Norrbottens läns landsting, här kallad landstinget, och xxx kommun, här kallad kommunen, har träffat samverkansavtal

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 174 Dnr KS/2018:82

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 174 Dnr KS/2018:82 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-11-05 1 (2) Sida 174 Dnr KS/2018:82 Policy, avtal och riktlinjer gällande inköpsorganisationen i Mjölby kommun Bakgrund Inom ramen för

Läs mer

Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN

Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN Val av ledamot och ersättare till Samordningsförbundet Södra Roslagen 14 SN 2018.141 108 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-11-22 140 Val av ledamot och ersättare

Läs mer

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Godkänd av: NYA KF 69, 2006-12-11, Rev KF 158, 2016-12-19 Medlemmar namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Miljöförbundet och det har sitt säte i Sölvesborg.

Läs mer