LOKALA NÄMNDEN VARBERG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOKALA NÄMNDEN VARBERG"

Transkript

1 Kallelse/föredragningslista LOKALA NÄMNDEN VARBERG Tid: kl. 09:00 Plats: Stadshus B, lokal B2, Östra Långgatan 18, Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Inger Svensson (M) Gun Svensson (C) Margareta Bernås (L) Karolina Mårtensson (S) Christoffer Johansson (S) Ersättare Övriga Camilla Karlsson, nämndtjänsteman Sophia Croona, strateg Stefan Edlund (MP), ordförande Carina Andersson, Sekreterare 1(41)

2 Kallelse/föredragningslista Justering LN VBG snämnden beslutar att utse Anne Sjölund att jämte ordföranden justera protokollet 2. Godkännande av föredragningslista LN VBG snämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan 3. Månadsrapport februari 2018 LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet. Sammanfattning Den lokala nämnden i arbetar systematiskt med uppföljning av måluppfyllnad, verksamhetsplan och uppföljning av de ekonomiska ramarna. Detta sker dels genom de båda uppföljningsrapporterna och belyser den ekonomiska utvecklingen och de aktiviteter av större vikt som genomförts utifrån de av nämnden beslutade målen och verksamhetsplanering Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Månadsrapport februari 2018 (180312) Expedieras till Beslutet expedieras ej 4. Medborgarlöfte 2018 LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen om medborgarlöftet 2018 från Trygg i till protokollet. Sammanfattning Folkhälso- och trygghetsrådet är en etablerad arena där snämnden, s kommun och polismyndigheten samverkar och samarbetar i det kommunövergripande arbetet som handlar om folkhälsa och trygghet. Under perioden har rådet identifierat barn och ungas fysiska och 2(41)

3 Kallelse/föredragningslista psykiska hälsa, ANDT (Alkohol, narkotika, doping och tobak) och trygghet och säkerhet som särskilt prioriterade områden. Utifrån dessa områden har en handlingsplan med förslag på åtgärder tagits fram av Trygg i. I handlingsplanen ingår bland annat arbetet med medborgarlöftet för s kommun. Medborgarlöftet är en del av polisens styrmodell och nytt för i år är att snämnden deltar i medborgarlöftet. Tidigare har medborgarlöftet enbart involverat polisen i och s kommun. snämnden bidrar genom att möjliggöra för barn och ungas delaktighet i medborgarlöftet. På sammanträdet lämnas information om det pågående arbetet med medborgarlöftet. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Folkhälso och trygghetsrådet, Trygg i ( ) Expedieras till Beslutet expedieras inte 5. Hälsa på lika villkor 2018 LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet Sammanfattning snämnden beslutade vid sammanträdet att medfinansiera befolkningsstudien Hälsa på lika villkor. Region Halland har deltagit i den nationella befolkningsstudien sedan 2004 och har även finansierat tilläggsenkäter för att få tillförlitlig statistik på kommunnivå. Lokala nämnders medfinansiering möjliggör ytterligare förtätningar, vilket också gör det möjligt att synliggöra resultatet på kommundelsnivå. Under mars månad skickas enkäter ut till hallänningar mellan år. Vid sammanträdes lämnas en lägesrapport över arbetsprocessen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Hälsa på lika villkor Kunskapshöjande insatser inom området neuropsykiatriska funktionsvariationer 2018 LN VBG (41)

4 Kallelse/föredragningslista snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet Sammanfattning Under 2016 genomförde snämnden dialoger med fokus på barn och unga i behov av särskilt stöd. Syftet med dialogerna var att skapa samsyn om behoven. Anhöriga, brukar- och anhörigföreningar samt kommunala, regionala och andra samhällsaktörer som på olika sätt möter barn och unga deltog. Dialogerna resulterade i tre prioriterade behov: Kunskap, samordning och support. Som en del i arbetet med att ta tillvara resultaten av dialogerna genomförde snämnden under 2017 ett kunskapshöjande seminarium med fokus på en ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF) och hur vi på ett bättre sätt kan samverka och samordna våra insatser kring barn och unga. I samband med seminariet arrangerades även en öppen föreläsning för allmänheten om ADHD. Att det är viktigt att arbeta för en ökad kunskap om NPF blev än mer tydligt i och med resultaten från lokala nämnders gemensamma dialogprocess om unga och unga vuxnas psykiska hälsa och livsvillkor. Deltagande verksamheter efterfrågade en ökad kunskap inom området för att bättre kunna förstå och bemöta unga med NPF. Vid flera tillfällen lyftes den direkta kopplingen fram mellan en NPF-diagnos och psykisk ohälsa. I snämndens verksamhetsplan för 2018 är kunskapshöjande aktiviteter inom området NPF prioriterat. Under sammanträdet lämnas information om plan för genomförande av uppdraget. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kunskapshöjande insatser inom området neuropsykiatriska funktionsvariationer 2018 ( ) Expedieras till Beslutet delges ej 7. Äldres upplevelse av hälso- och sjukvården LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet 4(41)

5 Kallelse/föredragningslista Sammanfattning Under 2017 hade lokala nämnder bland annat i uppdrag från regionstyrelsen, utifrån Region Hallands hälso- och sjukvårdsstrategi, att samla in och förstå invånarnas upplevelse av hälso- och sjukvården i Halland. Utifrån uppdraget tog snämnden beslut om att fokusera på äldres upplevelse. En sammanställning av befintlig statistik inom området togs fram och presenterades för snämnden vid sammanträdet 16 oktober 2017 av Johanna Nilsson, student vid Göteborgs universitet. Sammanställningen visade bland annat att det är svårt att dra några slutsatser om äldres upplevelser baserat på befintlig kvantitativ data. För att få en djupare förståelse för hur äldre upplever hälso- och sjukvården och varför, identifierades därför behovet av att genomföra en kvalitativ undersökning. Under 10 veckor har Jonatan Nilsson, student vid Göteborgs universitet, arbetat med vidare med uppdraget om äldres upplevelser av hälso- och sjukvården. Jonatan har genomfört fokusgrupper på sex olika mötesplatser för seniorer i s kommun. Syftet har varit att få en djupare förståelse för hur äldre upplever hälso- och sjukvården och varför. På sammanträdet presenteras resultaten från genomförda fokusgrupper. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Äldres upplevelse av hälso- och sjukvården ( ) 8. Normkritik inom mödra- och barnhälsovårdens föräldrautbildningar LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet godkänna förslaget om att utöka uppdraget om normkritik inom mödra- och barnhälsovården till att även inkludera ett arbete för att skapa förutsättningar inom mödra- och barnhälsovården att arbeta med det jämställda föräldraskapet Sammanfattning I lokala nämnders gemensamma dialogprocess 2017 om unga och unga vuxnas psykiska hälsa lyfts normer och genusstrukturer fram som en bidragande orsak till skillnader i psykisk hälsa mellan könen. Även i forskning lyfts kön fram som en viktig markör för hur unga uttrycker, förstår och förhåller sig till psykisk ohälsa. 5(41)

6 Kallelse/föredragningslista Med utgångspunkt i ovanstående har snämnden sett behovet av att utreda möjligheten att initiera ett arbete med normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar. Mödra- och barnhälsovården har identifierats som viktiga arenor att arbeta utifrån, då de möter nästintill alla blivande och nyblivna föräldrar. För att arbetet med ett normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar ska få önskad effekt, bör båda föräldrarna ges möjlighet att närvara, för att tillsammans kunna förhålla sig till det normkritiska perspektivet. I nuläget är det dock en övervägande majoritet kvinnor som deltar i föräldrautbildningar. Därför föreslås uppdraget utökas till att även inkludera ett arbete för ökade förutsättningar för mödra- och barnhälsovården att arbeta med det jämställda föräldraskapet där en ökad delaktighet från partnern främjas. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Normkritik inom mödra- och barnhälsovårdens föräldrautbildning ( ) Expedieras till Beslutet delges ej 9. Maskulinitetsnormer och ungas psykiska hälsa LN VBG snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet avsätta kronor för finansiering av klassrumsteater om maskulinitetsnormer för unga Sammanfattning I lokala nämnders gemensamma dialogprocess 2017 om unga och unga vuxnas psykiska hälsa och livsvillkor var de allra flesta överens om att den psykiska ohälsan är lika utbredd hos tjejer som hos killar och att bilden av att tjejer skulle må sämre än killar kommer från att det är mer accepterat för en tjej att visa hur hon mår än vad det är för en kille. I dialogerna lyftes även upp att tjejer och killar behandlas olika och har olika förväntningar på sig, både i skolan och i hemmet. Forskning visar att kön är en viktig markör för hur unga uttrycker, förstår och förhåller sig till psykisk ohälsa. De generella mönstren är att konstruktioner av femininitet bidrar till att kvinnor uppmärksammar och beskriver sin ohälsa 6(41)

7 Kallelse/föredragningslista medan konstruktioner av maskulinitet hindrar män från att uttrycka sin ohälsa i offentliga rum och från att söka hjälp (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2015). Med utgångspunkt i resultaten ovan har snämnden i verksamhetsplanen för 2018 bland annat prioriterat kunskapshöjande insatser om normer och värderingar riktat till ungdomar i kommunen. Som en del i arbetet föreslås snämnden erbjuda skolor att ta del av klassrumsteatern A perfect lover, vilket är en teatermonolog som tar upp könsroller, samtycke med mera och följs av samtal och diskussion. För att nå en bredd av elever föreslås klassrumsteatern spelas 3 gånger per dag under en vecka. Då nås ca 600 elever. Vid sammanträdet presenteras förslag på upplägg av insatsen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Maskulinitetsnormer och ungas psykiska hälsa ( ) 10. Delegationsbeslut mars, snämnden LN VBG snämnden beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbeslut Sammanfattning Enligt 6 kapitlet 37 Kommunallagen kan nämnd delegera beslutanderätt till ett utskott, ett presidie, en ledamot eller en anställd som är underställd nämnden. Beslut som fattas enligt delegationsordningen ska anmälas till nämnden och redovisas skriftligen i detta ärende. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Anmälan av fattade delegationsbeslut ( ) Delegationsbeslut föreläsning psykisk första hjälpen ( ) 11. Information från presidiet och tjänstemän Sammanfattning Vid sammanträdet lämnas information om 1. Strategi för hälsa 2. Välmående ger resultat 3. Pride (41)

8 Kallelse/föredragningslista Inbjudan - Den brottsförebyggande arbetsprocessen, 28 mars Beslutsunderlag Inbjudan den brottsförebyggande arbetsprocessen 28 mars Genomförda och planerade aktiviteter 2018 LN VBG snämnden beslutar att notera genomförda och planerade aktiviteter Sammanfattning Vid sammanträdet redovisas och diskuteras snämndens genomförda och planerade aktiviteter 2018 Genomförda aktiviteter Meningsfull eftermiddagsföreläsning/konferens om arbete och sysselsättning, 15 februari - Stefan, Anne, Margareta, Gun och Sophia 2. Folkhälso- och Trygghetsrådet, 6 mars - Stefan, Anne, Camilla, Sophia Aktivitet genomförd 14 december 2017, Regional konferens - Förebyggande kring brott och sociala risker för social hållbarhet - Inger Planerade aktiviteter Dialog med Närsjukvården och Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, 15 mars 2. Länspresidium, Kungsbacka, 19 mars - Stefan, Anne, Camilla Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Genomförda och planerade aktiviteter 2018 ( ) snämndens genomförda och planerade aktiviteter ( ) Expedieras till Beslutet ska ej delges 13. Anmälningar för kännedom snämnden beslutar att att anteckna skrivelserna till protokollet. Sammanfattning Följande inkomna skrivelser anmäls till protokollet. 8(41)

9 Kallelse/föredragningslista Anmälningar LN VBG Överenskommelse om samarbete med Polisen, lokalpolisområde och s kommun LN VBG Medborgarlöfte s kommun 2018 LN VBG Antal invånare per vårdenhet månadsbryt januari/februari 2018 LN VBG Förändring antal listade per vårdcentral sedan januari 2016, diagram med samma skala LN VBG Förändring antal listade per vårdcentral sedan januari 2016 LN VBG Riktlinjer för Region Hallands uppföljning 2018 LN VBG Patientnämndens verksamhetsberättelse (41)

10 Månadsrapport februari LN VBG (41)

11 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Förvaltning Social hållbarhet Camilla Karlsson Lokala nämnden Månadsrapport februari 2018 snämnden beslutar att - anteckna den lämnade informationen till protokollet. Sammanfattning Den lokala nämnden i arbetar systematiskt med uppföljning av måluppfyllnad, verksamhetsplan och uppföljning av de ekonomiska ramarna. Detta sker dels genom de båda uppföljningsrapporterna och belyser den ekonomiska utvecklingen och de aktiviteter av större vikt som genomförts utifrån de av nämnden beslutade målen och verksamhetsplanering Regionkontoret Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Beslutet ska skickas till Beslutet expedieras ej 11(41)

12 Medborgarlöfte LN VBG (41)

13 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Regionkontoret Social hållbarhet Sophia Croona Strateg social hållbarhet Lokala nämnden Samverkan genom Folkhälso- och trygghetsrådet snämnden beslutar att - anteckna den lämnade informationen om medborgarlöftet 2018 från Trygg i till protokollet. Sammanfattning Folkhälso- och trygghetsrådet är en etablerad arena där snämnden, s kommun och polismyndigheten samverkar och samarbetar i det kommunövergripande arbetet som handlar om folkhälsa och trygghet. Under perioden har rådet identifierat barn och ungas fysiska och psykiska hälsa, ANDT (Alkohol, narkotika, doping och tobak) och trygghet och säkerhet som särskilt prioriterade områden. Utifrån dessa områden har en handlingsplan med förslag på åtgärder tagits fram av Trygg i. I handlingsplanen ingår bland annat arbetet med medborgarlöftet för s kommun. Medborgarlöftet är en del av polisens styrmodell och nytt för i år är att snämnden deltar i medborgarlöftet. Tidigare har medborgarlöftet enbart involverat polisen i och s kommun. snämnden bidrar genom att möjliggöra för barn och ungas delaktighet i medborgarlöftet. På sammanträdet lämnas information om det pågående arbetet med medborgarlöftet. Bakgrund Inför medborgarlöftet genomför polisen medborgardialoger för att få en bild av vad som behöver prioriteras för en ökad trygghet. I dialogerna inför årets medborgarlöfte framkom att polisen ska vara mer närvarande runt skolor samt prioritera trafikarbetet som rör hastighet och nykterhet för att öka tryggheten i trafikmiljön till och från skolor. 13(41)

14 Trygga och säkra trafikmiljöer, som främjar vardagsmotion, är en viktig del i folkhälsoarbetet. Trygghets- och folkhälsoarbetet handlar även om att skapa förutsättningar för människor att kunna påverka sina egna liv och känna delaktighet. snämndens bidrag i medborgarlöftet möjliggör för barn och ungas delaktighet genom att barn och unga själva får peka ut var de upplever den största osäkerheten i trafikmiljön kring skolan. Polisen genomför därefter sina planerade trafikkontroller med utgångspunkt i informationen från barnen och ungdomarna. Medborgarlöftet innefattar följande punkter: I anslutning till samtliga grundskolor i kommunen genomförs trafikkontroller under året där polisen bland annat mäter hastighet och kontrollerar nykterhet. Personal på skolorna, i samarbete med representant från snämnden, möjliggör för eleverna att vara delaktiga i arbetet med att välja ut de platser där kontrollerna ska genomföras. Vid vissa kontrolltillfällen arbeta för att öka kunskapen om hur trafiklyckor kan förebyggas. Räddningstjänsten Väst deltar och informerar med fokus på de oskyddade trafikanterna. Hamn- och gatuförvaltningen kommer fortsätta sitt arbete med att skapa säkra vägar i anslutning till skolor. Förvaltning Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Beslutet ska skickas till Beslutet expedieras inte 14(41)

15 Hälsa på lika villkor LN VBG (41)

16 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Förvaltning Verksamhet/avdelning Camilla Karlsson Lokala nämnden Hälsa på lika villkor 2018 snämnden beslutar att: - anteckna den lämnade informationen till protokollet Sammanfattning snämnden beslutade vid sammanträdet att medfinansiera befolkningsstudien Hälsa på lika villkor. Region Halland har deltagit i den nationella befolkningsstudien sedan 2004 och har även finansierat tilläggsenkäter för att få tillförlitlig statistik på kommunnivå. Lokala nämnders medfinansiering möjliggör ytterligare förtätningar, vilket också gör det möjligt att synliggöra resultatet på kommundelsnivå. Under mars månad skickas enkäter ut till hallänningar mellan år. Vid sammanträdes lämnas en lägesrapport över arbetsprocessen. Regionkontoret Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Beslutet ska skickas till Klicka här för att fylla i vilka beslutet ska skickas till 16(41)

17 Kunskapshöjande insatser inom området neuropsykiatriska funktionsvariationer LN VBG (41)

18 TJÄNSTESKRIVELSE Datum datum Diarienummer dnr Regionkontoret Avdelningen för social hållbarhet Sophia Croona Strateg för social hållbarhet snämnden Kunskapshöjande insatser inom området neuropsykiatriska funktionsvariationer 2018 snämnden beslutar att Anteckna den lämnade informationen till protokollet Sammanfattning Under 2016 genomförde snämnden dialoger med fokus på barn och unga i behov av särskilt stöd. Syftet med dialogerna var att skapa samsyn om behoven. Anhöriga, brukar- och anhörigföreningar samt kommunala, regionala och andra samhällsaktörer som på olika sätt möter barn och unga deltog. Dialogerna resulterade i tre prioriterade behov: Kunskap, samordning och support. Som en del i arbetet med att ta tillvara resultaten av dialogerna genomförde snämnden under 2017 ett kunskapshöjande seminarium med fokus på en ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF) och hur vi på ett bättre sätt kan samverka och samordna våra insatser kring barn och unga. I samband med seminariet arrangerades även en öppen föreläsning för allmänheten om ADHD. Att det är viktigt att arbeta för en ökad kunskap om NPF blev än mer tydligt i och med resultaten från lokala nämnders gemensamma dialogprocess om unga och unga vuxnas psykiska hälsa och livsvillkor. Deltagande verksamheter efterfrågade en ökad kunskap inom området för att bättre kunna förstå och bemöta unga med NPF. Vid flera tillfällen lyftes den direkta kopplingen fram mellan en NPF-diagnos och psykisk ohälsa. I snämndens verksamhetsplan för 2018 är kunskapshöjande aktiviteter inom området NPF prioriterat. Under sammanträdet lämnas information om plan för genomförande av uppdraget. 18(41)

19 [Skriv text] Ekonomiska konsekvenser av beslutet Vid tillfället för sammanträdet är inga ekonomiska konsekvenser fastställda. Förvaltning Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Beslutet ska skickas till Beslutet delges ej 19(41)

20 Äldres upplevelse av hälsooch sjukvården 7 LN VBG (41)

21 TJÄNSTESKRIVELSE Datum datum Diarienummer dnr Regionkontoret Avdelningen för social hållbarhet Sophia Croona Strateg social hållbarhet snämnden Äldres upplevelse av hälso- och sjukvården snämnden beslutar att anteckna den lämnade informationen till protokollet Sammanfattning Under 2017 hade lokala nämnder bland annat i uppdrag från regionstyrelsen, utifrån Region Hallands hälso- och sjukvårdsstrategi, att samla in och förstå invånarnas upplevelse av hälso- och sjukvården i Halland. Utifrån uppdraget tog snämnden beslut om att fokusera på äldres upplevelse. En sammanställning av befintlig statistik inom området togs fram och presenterades för snämnden vid sammanträdet 16 oktober 2017 av Johanna Nilsson, student vid Göteborgs universitet. Sammanställningen visade bland annat att det är svårt att dra några slutsatser om äldres upplevelser baserat på befintlig kvantitativ data. För att få en djupare förståelse för hur äldre upplever hälso- och sjukvården och varför, identifierades därför behovet av att genomföra en kvalitativ undersökning. Under 10 veckor har Jonatan Nilsson, student vid Göteborgs universitet, arbetat med vidare med uppdraget om äldres upplevelser av hälso- och sjukvården. Jonatan har genomfört fokusgrupper på sex olika mötesplatser för seniorer i s kommun. Syftet har varit att få en djupare förståelse för hur äldre upplever hälso- och sjukvården och varför. På sammanträdet presenteras resultaten från genomförda fokusgrupper. Ekonomiska konsekvenser av beslutet Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser Förvaltning 21(41)

22 [Skriv text] Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Beslutet ska skickas till Klicka här för att fylla i vilka beslutet ska skickas till 22(41)

23 Normkritik inom mödra- och barnhälsovårdens föräldrautbildningar 8 LN VBG (41)

24 TJÄNSTESKRIVELSE Datum datum Diarienummer dnr Regionkontoret Avdelningen för social hållbarhet Sophia Croona Strateg för social hållbarhet Lokal nämnd Normkritik inom mödra- och barnhälsovårdens föräldrautbildningar snämnden beslutar att Anteckna den lämnade informationen till protokollet Godkänna förslaget om att utöka uppdraget om normkritik inom mödra- och barnhälsovården till att även inkludera ett arbete för att skapa förutsättningar inom mödra- och barnhälsovården att arbeta med det jämställda föräldraskapet Sammanfattning I lokala nämnders gemensamma dialogprocess 2017 om unga och unga vuxnas psykiska hälsa lyfts normer och genusstrukturer fram som en bidragande orsak till skillnader i psykisk hälsa mellan könen. Även i forskning lyfts kön fram som en viktig markör för hur unga uttrycker, förstår och förhåller sig till psykisk ohälsa. Med utgångspunkt i ovanstående har snämnden sett behovet av att utreda möjligheten att initiera ett arbete med normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar. Mödra- och barnhälsovården har identifierats som viktiga arenor att arbeta utifrån, då de möter nästintill alla blivande och nyblivna föräldrar. För att arbetet med ett normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar ska få önskad effekt, bör båda föräldrarna ges möjlighet att närvara, för att tillsammans kunna förhålla sig till det normkritiska perspektivet. I nuläget är det dock en övervägande majoritet kvinnor som deltar i föräldrautbildningar. Därför föreslås uppdraget utökas till att även inkludera ett arbete för ökade förutsättningar för mödra- och barnhälsovården att arbeta med det jämställda föräldraskapet där en ökad delaktighet från partnern främjas. Bakgrund 24(41)

25 [Skriv text] I lokala nämnders gemensamma dialogprocess 2017 om unga och unga vuxnas psykiska hälsa är de allra flesta överens om att den psykiska ohälsan är lika utbredd hos tjejer som hos killar och att bilden av att tjejer skulle må sämre än killar kommer från att det är mer accepterat för en tjej att visa hur hon mår än vad det är för en kille. I dialogerna lyfts även upp att tjejer och killar behandlas olika och har olika förväntningar på sig, både i skolan och i hemmet. Forskning visar att kön är en viktig markör för hur unga uttrycker, förstår och förhåller sig till psykisk ohälsa. De generella mönstren är att konstruktioner av femininitet bidrar till att kvinnor uppmärksammar och beskriver sin ohälsa medan konstruktioner av maskulinitet hindrar män från att uttrycka sin ohälsa i offentliga rum och från att söka hjälp. (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2015). Så länge barn bor hemma har föräldrar/vårdnadshavare störst betydelse för barnens utveckling och hälsa. I arbetet med att främja barns hälsa ska därför föräldrarna ses, tillsammans med barnet, som den viktigaste resursen (Nationell strategi för ett utvecklat föräldrastöd, 2009). Att öka medvetenheten om normer och genusstrukturer hos föräldrar/vårdnadshavare kan därför vara ett sätt att främja barn och ungas psykiska hälsa på sikt. I snämndens verksamhetsplan 2018 har behovet lyfts fram att initiera ett arbete med normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar inom mödra- och barnhälsovården. Inom mödra- och barnhälsovården möter man nästan alla blivande och nyblivna föräldrar. De allra flesta erbjuds att delta på föräldrautbildning, men majoriteten som deltar är kvinnor. Ska arbetet med ett normkritiskt perspektiv i föräldrautbildningar få önskad effekt, bör båda föräldrarna ges möjlighet att närvara, för att tillsammans kunna förhålla sig till det normkritiska perspektivet. Ett systematiskt arbete för att främja partnerns delaktighet inom mödra- och barnhälsovården i stort, och i föräldrautbildningar specifikt, är därmed önskvärt. Ekonomiska konsekvenser av beslutet Vid tiden för sammanträdet finns inga ekonomiska konsekvenser fastlagda. Förvaltning Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Beslutet ska skickas till Beslutet delges ej 25(41)

26 Maskulinitetsnormer och ungas psykiska hälsa 9 LN VBG (41)

27 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Regionkontoret Avdelningen för social hållbarhet Sophia Croona Strateg för social hållbarhet Lokal nämnd Maskulinitetsnormer och ungas psykiska hälsa snämnden beslutar att Anteckna den lämnade informationen till protokollet Avsätta kronor för finansiering av klassrumsteater om maskulinitetsnormer för unga Sammanfattning I lokala nämnders gemensamma dialogprocess 2017 om unga och unga vuxnas psykiska hälsa och livsvillkor var de allra flesta överens om att den psykiska ohälsan är lika utbredd hos tjejer som hos killar och att bilden av att tjejer skulle må sämre än killar kommer från att det är mer accepterat för en tjej att visa hur hon mår än vad det är för en kille. I dialogerna lyftes även upp att tjejer och killar behandlas olika och har olika förväntningar på sig, både i skolan och i hemmet. Forskning visar att kön är en viktig markör för hur unga uttrycker, förstår och förhåller sig till psykisk ohälsa. De generella mönstren är att konstruktioner av femininitet bidrar till att kvinnor uppmärksammar och beskriver sin ohälsa medan konstruktioner av maskulinitet hindrar män från att uttrycka sin ohälsa i offentliga rum och från att söka hjälp (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2015). Med utgångspunkt i resultaten ovan har snämnden i verksamhetsplanen för 2018 bland annat prioriterat kunskapshöjande insatser om normer och värderingar riktat till ungdomar i kommunen. Som en del i arbetet föreslås snämnden erbjuda skolor att ta del av klassrumsteatern A perfect lover, vilket är en teatermonolog som tar upp könsroller, samtycke med mera och följs av samtal och diskussion. För att nå en bredd av elever föreslås klassrumsteatern spelas 3 gånger per dag under en vecka. Då nås ca 600 elever. 27(41)

28 [Skriv text] Vid sammanträdet presenteras förslag på upplägg av insatsen. Ekonomiska konsekvenser av beslutet Beslutet medför en kostnad på kronor för genomförande av totalt 15 spelningar av klassrumsteatern A perfect lover. Förvaltning Jörgen Preuss Tillförordnad regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Beslutet ska skickas till Klicka här för att fylla i vilka beslutet ska skickas till 28(41)

29 Delegationsbeslut mars, snämnden 10 LN VBG (41)

30 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Regionkontoret Social hållbarhet Camilla Karlsson Lokala nämnden Delegationsbeslut mars, snämnden snämnden beslutar att: - godkänna redovisningen av delegationsbeslut Sammanfattning Enligt 6 kapitlet 37 Kommunallagen kan nämnd delegera beslutanderätt till ett utskott, ett presidie, en ledamot eller en anställd som är underställd nämnden. Beslut som fattas enligt delegationsordningen ska anmälas till nämnden och redovisas skriftligen i detta ärende. Delegationsbeslut Bilaga nr: Beslutsdatum Delegation Delegat Diarie.nr Finansiering av öppen föreläsning om psykisk första hjälpen LN VBG Regionkontoret Jörgen Preuss Tillförordnad Regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: delegationsbeslut finansiering av öppen föreläsning om psykisk livräddning 30(41)

31 Klicka här för att fylla i vilka beslutet ska skickas till 31(41)

32 1(1) Delegationsbeslut Regionkontoret Datum Diarienummer Social hållbarhet LN VBG Camilla Karlsson Lokala nämnden Finansiering av öppen föreläsning om psykisk första hjälpen Beslut enligt 3Ai Lokala nämnden förteckning över delegerade ärenden. Beslut Beslut om att finansiera genomförandet av en öppen föreläsning på temat psykisk första hjälpen i med kronor. Kontering Org uppdrag 7056 Regionkontoret Camilla Karlsson Beslutet delges: Avdelningen för ekonomistyrning Blanketten ska lämnas till sekreteraren för anmälan vid nästkommande sammanträde med styrelsen/nämnden 32(41)

33 Information från presidiet och tjänstemän 11 33(41)

34 Den brottsförebyggande arbetsprocessen Heldagsutbildning den 28 mars 2018 Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till en heldagsutbildning om kunskapsbaserad brottsprevention och den brottsförebyggande arbetsprocessen. Utbildningen genomförs i samarbete med professor Henrik Andershed vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete, Örebro universitet. Utbildningens innehåll Utbildningen ger kunskap om de områden som utgör grunden för ett kunskapsbaserat brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete: kartläggning, orsaksanalys, val av åtgärder och uppföljning/utvärdering. Teori varvas med praktiska exempel. Utbildningen ger också översiktlig kunskap om centrala kriminologiska begrepp och teorier. Utbildningen är en möjlighet att på ett koncentrerat sätt få kunskap om den brottsförebyggande arbetsprocessen. Ett mål med utbildningen är att kunskapen också ska nå målgrupper som inte har brottsförebyggande frågor som sitt huvudsakliga arbetsområde. Utbildningen är kostnadsfri, lunch och fika ingår. Datum: Onsdag 28 mars 2018 Tid: (fralla/kaffe från kl ) Plats: Hörsalen, Länsstyrelsen Västra Götaland, Badhusgatan 3 i Göteborg Målgrupp: Kommunala förvaltningschefer och samordnare, politiker, kommunpoliser, representanter i lokala Brå, andra som deltar i eller på annat sätt berörs av det lokala brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet, exempelvis representanter från näringsliv och civilsamhälle. Anmälan och information Anmälan senast 22 mars till camilla.tjernberg@lansstyrelsen.se / Meddela oss om ev. allergier eller önskemål om specialkost. Varmt välkomna och tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor! Vänliga hälsningar// Camilla Tjernberg Regional samordnare av brottsförebyggande arbete, Enheten för social hållbarhet, Länsstyrelsen i Västra Götaland 34(41)

35 Genomförda och planerade aktiviteter LN VBG (41)

36 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer LN VBG Regionkontoret Styrning och stöd Karina Andersson Nämndsekreterare Lokala nämnden Genomförda och planerade aktiviteter 2018 snämnden beslutar att notera genomförda och planerade aktiviteter Sammanfattning Vid sammanträdet redovisas och diskuteras snämndens genomförda och planerade aktiviteter 2018 Genomförda aktiviteter Meningsfull eftermiddagsföreläsning/konferens om arbete och sysselsättning, 15 februari Stefan, Anne, Margareta, Gun, Sophia 2. Folkhälso- och Trygghetsrådet, 6 mars Stefan, Anne, Camilla, Sophia Aktivitet genomförd 14 december 2017, Regional konferens Förebyggande kring brott och sociala risker för social hållbarhet Inger Planerade aktiviteter Länspresidium, Kungsbacka, 19 mars Stefan, Anne, Camilla 2. Dialog med Närsjukvården och Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, 15 mars, länspresidiet Regionkontoret Jörgen Preuss Tf regiondirektör Camilla Karlsson Bilaga: Genomförda och planerade aktiviteter (41)

37 Beslutet ska skickas till Beslutet ska ej delges 37(41)

38 Genomförda och planerade aktiviteter snämnden Reviderad Aktivitetsplan Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats 15 januari Länspresidium Lokala nämnders presidier samt nämndtjänstemän träffas 23 januari snämndens Presidium Laholm Inför nämnd 5 februari Stadshus B, sammanträdesrum B3 Ansvarig/ deltagare Presidie Presidie Strateg 23 januari Dialog med RS au Lokala nämnders roll och uppdrag RS/LN Regionkontoret Plan kunskapsunderlag inför budget 2020 LN 31 jan 1 Nätverks-konferens Tema under dagarna: Karlstad feb 2018 Digitalisering Organisationskultur Välfärdsuppdragets innehåll 5 februari snämnden Sammanträdesrum Presidiet Nämnden Strateg 15 februari Konferens Föreläsning om arbete och sysselsättning Komedianten Nämndled 26 februari snämndens Presidium Inför nämnd 12 mars Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Strateg 6 mars Folkhälso- och trygghetsråd 12 mars snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B2 Presidiet Strateg Nämnden Strateg 38(41) 1

39 15 mars Länspresidiet Dialog med Närsjukvården och driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa 19 mars Länspresidium Lokala nämnders presidier och dess tjänstemän 29 mars snämndens Presidium Kungsbacka Inför nämnd 16 april Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Presidie Strateg 16 april Heldag snämnden 7 maj Länspresidium Lokala nämnders presidier samt dess nämntjänstemän träffas 8 maj Folkhälso- och Trygghetsrådet 14 maj snämndens Presidium 22 maj Dialogmöte mellan RS au och lokala nämnder Stadshotellet Hylte Nämnden Strateg Presidie Presidie Strateg Inför nämnd 28 maj Stadshus B, Halmstad Presidie Strateg Budget 2019 RS Regionkontoret Presidie Kunskapsunderlag inför budget 2020, fortsättning LN 28 maj snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B3 Nämnden Strateg 20 augusti snämndens presidium Inför nämnd 3 september Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Strateg 3 september snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B1 Nämnden Strateg 4 september Folkhälso- och Trygghetsrådet Presidie Strateg 39(41) 2

40 4 september Länspresidium Lokala nämnders presider och dess tjänstemän träffas 11 september 24 september Dialog mellan RS au och lokala nämnder snämndens presidium Falkenberg Presidie Kunskapsunderlag inför budget 2020 LN Halmstad Presidie Inför nämnd 8 oktober Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Strateg 8 oktober snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B1 11 oktober Lokala nämnders utvecklingsdag Gemensam utvecklingsdag för lokala nämnder 12 oktober Länspresidium Lokala nämnders presidier och dess nämndtjänstemän träffas 22 oktober snämndens presidium Inför nämnd 29 oktober Stadshus B, sammanträdesrum B3 29 oktober snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B3 Nämnden Strateg Nämnden Strateg Presidiet Presidie Strateg Nämnden Strateg 19 november snämndens presidium Inför nämnd 6 december Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Strateg 26 november Länspresidium Lokala nämnders presidier samt dess nämndtjänstemän träffas Halmstad 3 december snämnden Stadshus B, sammanträdesrum B3 Presidie Nämnden Strateg 4 december Folkhälso- och Trygghetsrådet Presidie 40(41) 3

41 Strateg 4 december Dialog mellan RS au och lokala nämnder OBS längre möte 3 timmar Uppföljning av mandatperioden som helhet RS/LN Regionkontoret Presidie 41(41) 4

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 08:30-16:00 Plats: Hotell Havanna, Krabbes väg 4, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson (C) Göran

Läs mer

LOKALA NÄMNDEN VARBERG

LOKALA NÄMNDEN VARBERG LOKALA NÄMNDEN VARBERG Tid: kl. 09:00 Plats: Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 34 A i Varberg Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson (S) Karolina Mårtensson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Sammanträdesrum Kommunhus B, B1, Varberg, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Övriga Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Gun Svensson (C) Inger Svensson (M) Susan:

Protokoll Sammanträdesdatum Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Gun Svensson (C) Inger Svensson (M) Susan: Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Sammanträdesrum 83 (Kommunhus B, östra långgatan 18) Varberg, klockan 09:00 Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-29 Varbergsnämnden Tid Måndagen den 29 maj 2017, kl 13:00 Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, 311 37 FALKENBERG OBS! nämndsmötet den 29 maj 2017

Läs mer

LOKALA NÄMNDEN VARBERG

LOKALA NÄMNDEN VARBERG Kallelse/föredragningslista 2017-12-11 LOKALA NÄMNDEN VARBERG Tid: kl. 09:00 Plats: Sammanträdesrum Hotell Havanna, Krabbesväg 4 432 52 VARBERG Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Margareta Bernås

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunhus B, lokal B3, Östra Långgatan 18, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden 170518 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset, 18 jan Länspresidium

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-31 Hyltenämnden Tid: Onsdag 31 maj 2017, kl 13:00 16:00 Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Verksamhetsutvecklare inom socialt

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 Niclas Erlandsson (L) (ordförande) 69-70, 72-79 Catharina

Läs mer

Lokala nämnden Falkenberg

Lokala nämnden Falkenberg Kallelse/föredragningslista 2018-11-06 Lokala nämnden Tid: kl. 13:15 Plats: Ledamöter Catharina Berghorn (S), vice ordförande Charlotta Jonson (M) Monica Hansson (C) Markus Jöngren (MP) Irene Gustavsson

Läs mer

t... 3, -.9&M... .) U ti 'L.'13. i a... Protokoll Lokala nämnden Kungsbacka Anslag/Bevis Sammanträdesdatum

t... 3, -.9&M... .) U ti 'L.'13. i a... Protokoll Lokala nämnden Kungsbacka Anslag/Bevis Sammanträdesdatum BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Hotell Gottskär, Landstormsvägen 31, Onsala, klockan 09:00-15:45 Christian Johansson (M) (ordförande)

Läs mer

Varbergsnämnden 69 81

Varbergsnämnden 69 81 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-12-03 Varbergsnämnden 69 81 Tid: Tisdag 3 december 2013, kl 15:00 18:00 Plats Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 32, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-03-16 Falkenbergsnämnden Tid: Onsdag 16 mars 2016, kl 13:15 Plats: Affecta psykiatrimottagning, Stortorget 1, Falkenberg OBS! Kl 13:15 - Information Affecta- Lars

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Lokala nämnden Halmstad

Lokala nämnden Halmstad Kallelse/föredragningslista 2018-11-14 Lokala nämnden Halmstad Tid: kl. 08:30-12:00 Plats: Sammanträdesrum Klarasalen, stadsbiblioteket, Halmstad Ledamöter Marita Johansson (S), vice ordförande Eva Karin

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 5 Lokal

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - snämnden Ärende 8 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar och

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Uppdaterad 2016-06-01 Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden Uppdaterad 2017-04-03 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset,

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning 0(7) Datum Diarienummer 2017-05-10 LN HYL170015 HYLTENÄMNDEN Verksamhetsinriktning 2018 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress: Södra vägen 9. Tfn: 035-13 48 00. Fax: 035-13 54

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 - snämnden Ärende 10 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar och

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Varbergsnämnden

Genomförda och planerade aktiviteter Varbergsnämnden Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - Varbergsnämnden 2017-05-19 Reviderad Aktivitetsplan Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats 8 jan Dialog kring tillit med Movant, Varberg Movant vuxenutbildning

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 5 - bilaga Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Uppdaterad Datu m 18 jan

Genomförda och planerade aktiviteter Uppdaterad Datu m 18 jan Genomförda och planerade aktiviteter 2017 Uppdaterad 2017-04-26 Datu m 18 jan 25 jan Aktivitet Syfte Arrangör/ / plats Länspresidiet Lokala nämnders presidier träffas: Laholm Dagordning: Fortsatt diskussion

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll

Kungsbackanämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Dag Aktivitet Innehåll Plats Deltagare Ansv/ internkontroll 10-jan Unga föräldrar Möte med ledarna för gruppen Hålabäcks fritidsgård 11-jan Föreläsning: Kränkningar och övergrepp inom idrotten Hur kan vi förebygga kränkningar inom idrotten Varlaskolans aula 17-jan

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 April 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 Uppföljningsrapport 1 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats

Genomförda och planerade aktiviteter Falkenbergsnämnden Uppdaterad Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Genomförda och planerade aktiviteter 2017 - snämnden Uppdaterad 2017-03-08 Datum Aktivitet Syfte Arrangör/ målgrupp/ plats Ansvarig/ deltagare 17 jan Beredningsmöte Rådet för social hållbarhet Stadshuset,

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Hylte

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Hylte Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Hylte Innehållsförteckning Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 6 Lokal och regional samverkan 6 Utvecklingsarbete

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 - nämnden Ärende 8 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 13

Kungsbackanämnden 1 13 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-20 Kungsbackanämnden 1 13 Tid: Onsdag 20 februari kl. 14:00 17:00 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Närakuten, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) ordförande Maud

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - nämnden Ärende 6 - bilaga Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presentation av ny nämndtjänsteman från 1 mars Janet Harrysson

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presentation av ny nämndtjänsteman från 1 mars Janet Harrysson Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-03 Halmstadsnämnden Tid: Onsdagen den 3 februari 2016, kl 08:30 12:00 Plats: Sammanträdesrum Böcklingen, Regionens hus Presentation av ny nämndtjänsteman från

Läs mer

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Falkenbergsnämnden Uppföljningsrapport 1 Januari mars 2016 Uppföljningsrapport 1 2016, 3 månader Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Niclas Erlandsson (L) ordförande Catharina Berghorn (S) vice ordförande

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Kallelse/föredragningslista 2018-05-28 Lokala nämnden Tid: kl. 09:00 Plats: Stadshus B, lokal B3, Östra Långgatan 18, Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Gun Svensson (C) Margareta

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Uppdaterad Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Uppdaterad 2016-04-13 Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Genomförda och planerade aktiviteter 2017 Reviderad

Genomförda och planerade aktiviteter 2017 Reviderad Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare 17 jan Är du redo-dagen Är du redo-dagen, Välmående ger resultat 18 jan Länspresidiet Lokala nämnders presidier träffas Dagordning Fortsatt diskussion om det gemensamma

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Falkenbergsnämnden [Reviderad 2014-10-15 ]

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Falkenbergsnämnden [Reviderad 2014-10-15 ] Aktivitets- och internplan 2014 - Falkenbergs [Reviderad 2014-10-15 ] Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Lokala nämnden Laholm

Lokala nämnden Laholm Kallelse/föredragningslista 2018-11-05 Lokala nämnden Laholm Tid: kl. 13:00 Plats: Campus Osbecksgymnasiet Ledamöter Lars Fritzon (S), vice ordförande Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Eva M Larsson

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 - nämnden Ärende 6 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden Reviderad

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden Reviderad Aktivitets- och internkontrollplan 2016 - snämnden Reviderad 2016-08-29 Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Varbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016

Varbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016 Varbergsnämnden Uppföljningsrapport 2 april augusti 2016 Uppföljningsrapport 2 2016, 8 månader Varbergsnämnden Nämndsledamöter: Stefan Edlund (Mp) ordförande Anne Sjölund (S) vice ordförande Inger Svensson

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-04-20 Halmstadsnämnden Tid: Onsdagen den 20 april 2016, kl 08:30 Plats: Scandic Hallandia, Halmstad -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Falkenbergsnämnden Aktivitets- och internplan 2016 - Falkenbergsnämnden Ärende 4 - bilaga Aktivitets- och internplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad Mål och inriktning - Nämndplan 2016 Lokal nämnd i Halmstad Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2016 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2016 4 Invånarna och

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 6 - bilaga Dag Aktivitet Syfte Plats Ansvarig/Deltagare Uppfölj/ internkontroll

Varbergsnämnden - Aktiviteter 2012 Uppdaterad: Ärende 6 - bilaga Dag Aktivitet Syfte Plats Ansvarig/Deltagare Uppfölj/ internkontroll 10-jan Möte med KS au Samverkansdialog med kommunens au och snämndens presidium 83/11, 8 10-jan Presidium Förberedelser inför nämndens möte 23 januari snämndens 13-jan Lokal nätverksträff "Föräldrar Emellan"

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Dag Aktivitet Syfte Plats Deltagare Internkontroll 18 jan Presidiet 19 jan Styrgrupp barn och unga Presidiet träffar presidierna i KS, KUN, BUN, Soc och räddningstjänsten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde varför nämnden har att

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 - nämnden Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndplan. I nämndplanen framgår de inriktningar och målsättningar som nämnden

Läs mer

Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari Hälsofrämjande förskola/skola nätverk (regionalt)

Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari Hälsofrämjande förskola/skola nätverk (regionalt) Aktivitet Dag Innehåll Plats Presidium 18-jan Förberedelser inför nämndens möte 25 januari 19-jan Planering inför årets 10- Comwell s Laholmsvägen, Nämndsmöte 25-jan Se protokoll Vårdcentralen Matskola

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad Ärende 4

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad Ärende 4 snämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad 2013-11-27 Ärende 4 Dag Aktivitet Syfte/innehåll Plats Deltagare Internkontroll 16-jan Länspresidium Alla lokala nämnders presidier träffas Laholm Vice ordf 23-jan

Läs mer

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016

Falkenbergsnämnden. Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Falkenbergsnämnden Uppföljningsrapport 2 januari augusti 2016 Uppföljningsrapport 2 2016, 8 månader Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter: Niclas Erlandsson (L) ordförande Catharina Berghorn (S) vice ordförande

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget ss aktiviteter 2012 enligt uppdraget Dag Aktivitet Syfte/innehåll Plats Deltagare Internkontroll 1. Uppdrag från och samverkan med hälso- och sjukvårdsstyrelsen 11-jan Presidium Inför s möte 25 januari

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-02-06 Falkenbergsnämnden Tid: Plats: 6 februari 2013, kl 09:30 OBS! Heldag Laxbutiken Heberg, Gröna rummet 1 Justering Nämnden beslutar utse Catharina Berghorn

Läs mer

LOKALA NÄMNDEN HALMSTAD

LOKALA NÄMNDEN HALMSTAD Kallelse/föredragningslista 2017-08-30 LOKALA NÄMNDEN HALMSTAD Tid: kl. 08:30 Plats: Sammanträdesrum Böcklingen Ledamöter Möllefors Eva-Karin (M) Jenny Håkansson (C) Lars Nordgren (L) Hüseyin Mirza Karagöz

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Halmstadsnämnden 72-84

Halmstadsnämnden 72-84 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-21 Halmstadsnämnden 72-84 Tid: Onsdag 21 oktober 2009, kl. 09:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Borgkammaren, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Kungsbackanämnden 80-90

Kungsbackanämnden 80-90 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-16 Kungsbackanämnden 80-90 Tid: Måndag 16 november 2009 kl 13:30-15:30 Plats: Stadshotellet i Varberg Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) Maud Lanne (S) Marianne

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg 01054 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2015 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 4 Invånarna

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan Varbergsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - snämnden Ärende 8 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar och

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

LOKALA NÄMNDEN VARBERG

LOKALA NÄMNDEN VARBERG Kallelse/föredragningslista 2018-04-16 LOKALA NÄMNDEN VARBERG Tid: kl. 08:30-16:00 Plats: Stadshotellet Varberg Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson (S)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18 Laholmsnämnden 36-47 Tid: Måndagen den 18 juni 2007, kl. 13:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (m) Lars Fritzon

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2007-01-22 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 22 januari 2007 kl 13:30 Obs! konferens i Sparbankshallen om Nationell Strategi för utveckling av samhällets insatser till

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad 17 september 2013

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad 17 september 2013 snämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad 17 september 2013 16-jan Länspresidium Alla lokala nämnders presidier träffas Laholm Vice ordf 23-jan Presidium Inför nämndens möte 6 februari Vice ordf 28-jan Dialog

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer