Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 149 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Tony Berglund, ersättare Hans-Ingvar Jönsson, ersättare Christel Hyllander, " Kerstin Mogensen, " Sven Arne Zäther, " Lars-Erik Larsson, kommunsekr. Katrina Dakouri, " Mats Peterson, ekonomichef Lennart Bresman, " Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl Underskrifter Sekreterare... Lars-Erik Larsson Paragrafer Ordförande... Arne Malm Justerande... Lennart Andersson Mats Kroon ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Anslaget under tiden Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Underskrift... Lars-Erik Larsson

2 Sammanträdesdatum 150 Kf 150 Kungörelse Kungörelse om sammanträdet, Bilaga B, har anslagits på kommunens anslagstavla och sänts till kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare samma dag varjämte tillkännagivande om sammanträdet varit infört i Helsingborgs Dagblad och Nordvästra Skånes Tidningar. Kf 151 Godkännande av föredragningslista Kommunfullmäktige beslutar godkänna föredragningslistan. Kf 152 Val av justerare Till justerare av dagens protokoll väljes Lennart Andersson och Mats Kroon.

3 Sammanträdesdatum 151 Kf 153 Avsägelse av uppdrag Bodil Jeppsson avsäger sig sitt uppdrag som ersättare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beslutar godkänna avsägelsen.

4 Sammanträdesdatum 152 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 154 Ks 163 KsAu Gemensam nämnd mellan Helsingborgs stad och Åstorps kommun Arbetsutskottet har beslutat uppdra åt kommunchefen och tekniske chefen att komma med förslag till samarbetsform och avtal med Helsingborgs stad om ansvaret för driften av Åstorps reningsverk och avloppspumpstationer. Överenskommelse har framtagits mellan kommunen och Helsingborgs stad om samverkan i en gemensam nämnd enligt bestämmelserna i 3 kap. 3 a-c kommunallagen i fråga om driftansvaret för Åstorps reningsverk och avloppspumpstationer. Se vidare överenskommelsen om samverkan. Arbetsutskottet beslutar föreslå att kommunen godkänner överenskommelsen och sålunda bildar en gemensam nämnd enligt förslaget. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige godkänna samverkansavtalet med Helsingborgs stad innebärande att från och med inrätta en gemensam nämnd med Helsingborgs stad benämnd Samverkansnämnden för drift av Åstorps kommuns reningsverk och avloppspumpstationer, att för Samverkansnämnden anta reglemente samt att ovanstående beslut villkoras av att Helsingborgs stad fattar motsvarande beslut. Jan Nilsson och Reino Persson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Margareta Pålsson yrkar på att vice ordförande skall utses av Åstorps kommun. Tony Wiklander och Conny Prisell yrkar på att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen för komplettering med ekonomisk redovisning.

5 Sammanträdesdatum 153 Kf 154 forts Ordförande ställer först proposition på om ärendet skall avgöras i dag eller återremitteras och finner att kommunfullmäktige beslutar återremittera ärendet. Votering begäres dock och följande voteringsproposition upprättas och godkännes. Den som röstar för att ärendet skall avgöras i dag röstar ja medan den som röstar på att ärendet skall återremitteras röstar nej. 25 ledamöter röstar ja och 5 ledamöter röstar nej medan en ledamot avstår att rösta. Kommunfullmäktige beslutar sålunda att ärendet skall avgöras i dag. Mot beslutet reserverar sig Conny Prisell. Kommunfullmäktige beslutar därefter att bifalla Margareta Pålssons ändringsyrkande att vice ordförande skall utses av Åstorps kommun samt att i övrigt bifalla kommunstyrelsens förslag. Bilaga C.

6 Sammanträdesdatum 154 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 155 Ks 168 KsAu Revidering av ABVA NOSAM har tagit fram ett gemensamt förslag till Allmänna Bestämmelser för brukande av NOSAM-gruppens allmänna vatten- och avloppsanläggningar. För att förbättra miljön måste huvudmännen ställa högre krav på det avloppsvatten som ska avledas till och behandlas i våra reningsverk. Texten har även anpassats till ändringar i VA-lagen och vissa mindre ändringar av språklig karaktär har gjorts. Förslaget föreslås antas av kommunfullmäktige att gälla fr o m Arbetsutskottet beslutar föreslå att förslaget till nya bestämmelser ABVA antages. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta förslaget. Jan Nilsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att anta förslaget. Bilaga D.

7 Sammanträdesdatum 155 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 156 Ks 160 KsAu 271 Budget 2003 samt EFP Budgetberedningen har sammanträtt 20-21/8, 28/8, 11/9 och 25/9. Sammanställningar framgår av ekonomienhetens justeringslistor. Inom ramen för kommunstyrelsens anslag finns medel upptagna för partistöd enligt nya regler samt för bidrag till samlingslokaler, som fördelas av kommunstyrelsen, inom en ram om kr. Budgetramarna har utökats gentemot föregående år. Nedanstående ärenden har särskilt remitterats till budgetberedningen. Arvodesfrågan för förtroendevalda - Fullmäktigeledamöter skall ha samma ersättning som ledamöter i nämnder och styrelser (tim-ersättning), - Ersättare, som är närvarande vid sammanträde i kommunfullmäktige, styrelser, nämnder och kommunala bolag, skall ha samma ersättning som ordinarie ledamot, - En halvtids oppositionsrådsersättning har medräknats, tjänsten inrättas. Budgetberedningen har medräknat detta i budgetförslaget. Kommunens larm Räddningschefen har föreslagit att kommunen fullföljer brandalarmering av kommunens lokaler samt installerar handskar för reservel till Vidåsen, Björnåshemmet och Björnekullaskolan. Budgetberedningen har medräknat detta i budgetförslaget. Upprustning av lekplatser Fråga om lekplatser har särskilt behandlats och medel för upprustning har upptagits i budgetförslaget. Särskilt avsättes medel till lekplatsen i Perslund. EFS-byggnaden ombyggnad En ombyggnad sker till ett aktivitetshus. Huset skall tillfredställa alla åldrars behov av aktiviteter och stimulera föreningar till arrangemang. En mötesplats

8 Sammanträdesdatum 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 160 forts KsAu 271 forts skall skapas där det alltid händer något. Projektet förutsätter även att en värmepump installeras i Björnekullaskolan för att försörja såväl skolans anläggningar som aktivitetshuset med energi. I projektet ingår dessutom att två nya klassrum för Björnekullaskolan tillskapas i nuvarande aulan. Ärendet har prövats av budgetberedningen, som ger klartecken till projektet. Förnyat personaldatasystem Nytt avtal tecknas om ett personaldatasystem, som är en utveckling av nuvarande system med införande av självservice-system. Detta innebär ökade kostnader med ca kr per år. Budgetberedningen har medräknat detta i budgetförslaget. Förslag till skyltsättning vid byar i Åstorps kommun Tekniska kontoret har presenterat förslag till uppsättning av skyltar i anslutning till byar i Åstorps kommun. Förslaget omfattar 8 st byar till en sammanlagd kostnad av kr exkl moms. Budgetberedningen menar att medel för detta kan tagas inom Tekniska kontorets budget. Inga särskilda medel har avsatts. Skrivelse från SKTF om tjänst som IT-tekniker Svenska Kommunaltjänstemannaförbundet har framställt om att medel upptages för inrättande av en ny tjänst som IT-tekniker. Budgetberedningen har medräknat detta i budgetförslaget. Särskilda osäkerhetsfaktorer i budgeten Det pågår en anpassning av antalet särskilda boendeplatser inom äldreomsorgen. Med hänsyn till att försäljning till annan kommun av platser på Björnåshemmet inte framöver kommer att kunna ske som innevarande år omfördelas vissa resurser till hemvården. En annan verksamhet som nu diskuteras och kan komma att prövas är boende med särskild service för psykiskt funktionshindrade. Dessutom kommer förslag till nya ersättningar till familjehem enligt kommunförbundets rekommendation att tas fram. Till dessa verksamheter och förändringar har inga särskilda medel medräknats. Särskilda osäkerhetsdelar har också konstaterats inom Bun:s område.

9 Sammanträdesdatum 157 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 160 KsAu 271 forts Budgetberedningen har dessutom uppskrivit prognosen på befolkningsiffran till invånare. Moderata samlingspartiets ledamöter Mats Kroon och Gösta Skanne meddelar att de inte deltar i arbetsutskottets beslut. Arbetsutskottet föreslår att föreliggande förslag till budget för år 2003 antas, att förslaget till investeringsbudget för år 2003 antas, att förslag till EFP antas, att skattesatsen för år 2003 fastställes till 20:36 kr/skattekrona, vilket är en höjning med 0:25 kr/skattekrona, att gränsen för BFAB att låna upp ur internbanken fastställes till 26,2 miljoner kronor med hänsyn till de investeringar som utförs av bolaget. Den övergripande samverkansgruppen har behandlat budgeten. Där framförde SKAF att förslag som lagts för tekniska kontoret om anställning av yngre personal skall beaktas. Ekonomichefen har efter det budgetberedningen avgivit sitt förslag lagt fram flera förändrade förutsättningar, som för budget 2003 innebär att resultat 3 förändras till kkr. Se vidare budgethandlingarna. Socialdemokraterna + centerpartiet + Kristdemokraterna + Folkpartiet liberalerna (majoriteten) framlägger kompletterande förslag till budgeten enligt följande: Tillskott till barn- och utbildningsnämndens verksamhet kkr Uppräkning av befolkning till , därmed ökat statsbidrag 830 kkr Neddragning av anslag till arbetsmarknadsåtgärder 500 kkr Nedjustering av förslag till utdebitering 0,25 0, kkr Resultat 3 (förändring av eget kapital) förändras då till kkr

10 Sammanträdesdatum 158 Ks 160 forts Till detta förslag från majoriteten yrkar Reino Persson (s) bifall. Mats Kroon (m) meddelar att Moderata samlingspartiet kommer att lägga fram sitt budgetförslag till kommunfullmäktiges sammanträde. Gösta Brodin (Kof) framlägger följande förslag: Förslagen ställes under proposition efter varje framställning. Partistödet skall inte höjas. Det konstateras dock att detta redan tidigare bifallits av kommunfullmäktige, varför förslaget inte tages upp till behandling. Om arvoden till förtroendevalda: Närvarande ersättare skall ha timersättning motsvarande 75 procent av ordinarie ledamots ersättning. Kommunstyrelsen beslutar bifalla arbetsutskottets förslag och sålunda avslå förslaget. Förslag att tillsätta ytterligare ett kommunalråd (benämnt oppositionsrådsersättning) skall avslås. Kommunstyrelsen beslutar bifalla arbetsutskottets förslag innebärande att tjänsten medräknas och inrättas. Förslaget avslås sålunda. Bifalles förslaget om oppositionsrådsersättning skall nämnda ersättning tilldelas samtliga partier som ej tillhör den nya majoriteten i proportion till antalet mandat i fullmäktige. Kommunstyrelsen beslutar att endast notera förslaget till protokollet. Förslag att 250 kkr ur anslaget till Ks-förfogande öronmärks till en allsidig utredning och programhandlingar för byggande av badhus med simhall. Kommunstyrelsen beslutar avslå förslaget.

11 Sammanträdesdatum 159 Ks 160 forts Förslag att en miljon kronor öronmärks till en särskilt inrättad låglönepott att fördelas till personal som är lägst avlönad. Denna pott gäller utöver det centralt fastställda löneutrymmet. Detta finansieras genom en minskad budgetmarginal. Vid framställd proposition finner ordförande att förslaget avslås. Votering begäres dock och genomföres så att 8 ledamöter (Jan Nilsson, Nils Göran Nilsson, Reino Persson, Gunilla Karlsson, Gull-Britt Svensson, Åsa Hellberg, Håkan Abrahamsson och Hans-Ingvar Jönsson) röstar för att förslaget avslås. En ledamot (Gösta Brodin) röstar för bifall till förslaget medan 4 ledamöter (Mats Kroon, Rolf Malmberg, Jan-Olof Karlsson och Lennart Niles) avstår från att rösta. Kommunstyrelsen avslår sålunda förslaget. Förslag om att avslå medel för driftskostnad av kulturhus/aktivitetshus. Kommunstyrelsen beslutar bifalla majoritetens förslag och sålunda avslå förslaget. Förslag om oförändrad kommunalskatt för Ordförande finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla majoritetens förslag. Votering begäres dock och genomföres så att 8 ledamöter (Jan Nilsson, Nils Göran Nilsson, Reino Persson, Gunilla Karlsson, Gull-Britt Svensson, Åsa Hellberg, Håkan Abrahamsson och Hans-Ingvar Jönsson) röstar för att majoritetens förslag antas medan en ledamot (Gösta Brodin) röstar på oförändrad skatt medan 4 ledamöter (Mats Kroon, Rolf Malmberg, Jan-Olof Karlsson och Lennart Niles) avstår från att rösta. Kommunstyrelsen bifaller sålunda majoritetens förslag om en förändrad utdebitering med ytterligare 18 öre.

12 Sammanträdesdatum 160 Ks 160 forts Förslag om att kultur- och fritidsnämndens del av investering av ombyggnad av EFS-kyrka kkr avslås. Kommunstyrelsen beslutar enligt majoritetens förslag och avslår sålunda förslaget. Förslag om Bun:s del av ombyggnad EFS kkr avslås. Kommunstyrelsen beslutar enligt majoritetens förslag och avslår sålunda förslaget. Gösta Brodin reserverar sig mot besluten till förmån för egna förslag. Kommunstyrelsen beslutar därefter föreslå kommunfullmäktige att förslag till budget år 2003, med de förändringar som skett enligt ekonomichefens redogörelse och med bifall till majoritetens förslag, antas att förslag till investeringsbudget för år 2003 antas, att förslag till EFP antas, att skattesatsen för år 2003 fastställes till 20:29 kr/skattekrona, vilket är en höjning med 18 öre som är lika med överenskommen skatteväxling samt att gränsen för BFAB att låna upp ur internbanken fastställes till 26,2 miljoner kronor med hänsyn till de investeringar som utförs av bolaget.

13 Sammanträdesdatum 161 Jan Nilsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Nils-Göran Nilsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med investeringsbudget EFP och skattesats. Mats Kroon yrkar på ändring i kommunstyrelsens förslag i enlighet med det av Moderata samlingspartiet presenterade förslaget, Bilaga E. Förslagen omfattar oförändrad skatt, neddragningar på Näringslivsenheten, samlingslokaler, studieförbund, Arbetsmarknadsenheten, Björnåshemmet, slopande av hyreskompensationer, slopande av lönebidrag till föreningsanställd personal, införande av enhetstaxa inom barnomsorgen och ökad satsning på dagmammor/familjedaghem, avgifter vid utlåning av CD, video och kassetter, upphandling av del av tekniska kontorets tjänster, ökad samordning av kommunadministrationen och vaktmästeritjänster samt satsningar på fritidsgårdsverksamheten och kommunrevisionen. Förslag till finansiering finns. Jan-Olof Karlsson yrkar bifall till Moderata samlingspartiets förslag och avslag till förhöjd skatt. Gösta Brodin föreslår ändringar i enlighet med i kommunstyrelsen redovisade förslag. Margareta Pålsson yrkar avslag till höjd skatt samt bifall till Moderata samlingspartiets förslag. Rutger Assarsson yrkar avslag till utbyggnad av Björnåsområdet omr A och avslag till inrättande av oppositionsråd. Han yrkar bifall till ombyggnaden av EFS och förprojektering av badhus samt tillstyrker följande av Gösta Brodins förslag i kommunstyrelsen. 1. Ej höjt partistöd 2. Bifall till halv höjning av arvoden till ersättare. 3. En miljon kr öronmärks till en särskilt inrättad låglönepott. Bilaga F.

14 Sammanträdesdatum 162 Rolf Ottosson lämnar förslag från Kommunens Framtid, Bilaga G, med förslag om lönelyft i äldreomsorgen m fl, programhandlingar för badhus, oförändrad skatt, ökat öppethållande på Hyllinge fritidsgård, kostnadsminskningar inom Näringslivsenheten, Arbetsmarknadsenheten, partistöd och arvoden, slopande av hyreskompensation samt ökad satsning på dagmammor/famdagh allt innebärande ökning av eget kapital med kr. Dessutom föreslår han avslag till investeringar i EFS-byggnaden. Finansieringsförslag finns. Conny Prisell lämnar yrkanden enligt Bilaga H. Förslagen innebär bl a försäljning av EFS-byggnaden och AB Kvidingebyggen samt konkurrensutsättning av kommunal verksamhet. Lennart Andersson yrkar bifall till en skattehöjning med 18 öre samt i övrigt bifall till kommunstyrelsens förslag. Göran Hassel yrkar bifall till Moderata samlingspartiets förslag. Lennart Niles yrkar bifall till Moderata samlingspartiets förslag. Ronny Sandberg yrkar bifall till fullmäktigeberedningens förslag om att kr skall anslås till revisorernas verksamhet för år Han uttrycker dessutom att beredningen diskuterat att medel för lekmannarevision hos kommunens bolag skall behandlas av bolagen. Gull-Britt Svensson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag samt yrkar avslag till moderaternas förslag om avgifter vid utlåning av cd, video och kasetter. Tony Wiklander framför att oppositionen bör få rimliga arbetsförhållanden samt yrkar på återremiss på förslaget att inrätta en tjänst som oppositionsråd. Rolf Malmberg yrkar bifall till Moderata samlingspartiets förslag. Jan Nilsson yrkar bifall till Ronny Sandbergs förslag om revisionen.

15 Sammanträdesdatum 163 Jan Kivisaar framför att han hade en avvikande uppfattning i fullmäktiges beredning om anslag till revisionen och föreslår bifall till Moderata samlingspartiets förslag. Göran Hassel tillstyrker psykologverksamheten samt föreslår en kontinuerlig redovisning avseende uppföljning av kostnaderna vid EFS-byggnationen. Mats Kroon yrkar på ändring i kommunstyrelsens förslag i enlighet med Moderata samlingspartiets förslag samt dessutom avslag på de ytterligare 2 miljonerna till BUN. Ordförande konstaterar att alla yrkanden nu inkommit och att det nu är tid för genomgång av dessa. Med hänsyn till att klockan blivit finner han dock det inte möjligt att nu forsätta sammanträdet. Kommunfullmäktige beslutar därför bordlägga ärendet för att åter uppta det

Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 100 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-22.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Yngve Ohlsson, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A:1-4

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A:1-4 Sammanträdesdatum 164 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 18.00-23.45 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A:1-4 Övriga deltagare Tony Wiklander, ersättare Hans-Ingvar Jönsson, ersättare Ulf Cronbring,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 38 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Siv Wetterlöv (m) Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) till kl 20.00 Tore

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Församlingshemmet, Björnekulla kyrka 19.00-21.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ersättare Övriga Yngve Olsson (kof) Hans-Ingvar Jönsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 41 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Mikael Fors, Vd 45-46 Övriga ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 126 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Ulf Strömstedt, kommunchef

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 96 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-22.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Sven Arne Zäther (m)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2001-08-27. Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige 2001-08-27. Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 104 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Ulf Strömstedt, kommunchef Justeringens

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 100 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Inger Assersson (v) Anita Karlsson (m) Övriga Ulf Strömstedt,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 198 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-21.40 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siw Wetterlöv (m) Hans-Ingvar Jönsson (c) till kl 20.00

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 91 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Kjell Pålsson, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 42 Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-22.25 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Eric Hultberg (s) Tore Håkansson (s), ersätter Jan Nilsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Göran Petersson (c ) Sten Johansson Sven Arne Zäther

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 142 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 15.00-22.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Eric Hultberg, ersättare Yngve Olsson, ersättare Ulf Strömstedt,

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 21 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-22.10 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Lennart Bresman, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 154 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Hans-Ingvar Jönsson (c) Sten Johansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 21 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Tore Håkansson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 72 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) Sten Johansson (kof) Lennart

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 18.00-19.05 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 57 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00 21.40 Beslutande Enligt bilaga A Övriga närvarande Ersättare Övriga Ulf Strömstedt, kommunchef Katharina Bergqvist,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 96 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-22.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Lennart Bresman (m) Sten Johansson (kof) Hans-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef Sammanträdesdatum 2010-05-31 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.05, ajournering 20.15-20.35 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 179 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 18.00-21.40 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Tore Håkansson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 211 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-18.50 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof),

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A. Övriga närvarande Ersättare Eric Hultberg (s) Göran Hassel (m) Lars-Erik Petersson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A. Övriga närvarande Ersättare Yngve Olsson (c) Eric Hultberg (s) Tore Håkansson (s) Göran

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 224 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 17.00-18.00 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Gull-Britt Svensson (s) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Lennart

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00-19.05 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande, ej 19 jäv Hans-Ingvar Jönsson (c), ej 19 jäv Mats Kroon (m), ordförande 19 Gunilla Karlsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnsson, tf kommunchef Bengt Sebring, revisionen

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnsson, tf kommunchef Bengt Sebring, revisionen Sammanträdesdatum 2010-09-27 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.10 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnsson, tf kommunchef

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes Jarlvi, kommunchef. Utses att justera Carina Söderqvist C Ulrika Dakouri (M) Mats Porsklev Paragrafer 15-29

Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes Jarlvi, kommunchef. Utses att justera Carina Söderqvist C Ulrika Dakouri (M) Mats Porsklev Paragrafer 15-29 Sammanträdesdatum 2011-02-28 1 (18) Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.30-21.35 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes Jarlvi, kommunchef

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 73 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-22.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) Tore Håkansson (s) Eva Rawlings

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 32 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.10 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 126 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.30 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 81 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-21.15 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Assarsson, Maj-Britt (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Cimpoeru,

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-19.15 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Mats Kroon (m) Lennart Eriksson (s) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Birgitta Brodin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.10 Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Pär Palmgren (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 130 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-22.40 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siw Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Sten Johansson (kof)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 172 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Nils Göran Nilsson, ordförande (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Birgitta Brodin (s) Ronny Sandberg (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 26 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-22.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Bo Wetterlöv, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Ulf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

(Ajournering 10 minuter under 188)

(Ajournering 10 minuter under 188) 2008-10-28 Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, tisdagen den 28 oktober 2008 kl. 17.00-18.45. (Ajournering 10 minuter under 188) Beslutande Heléne Björklund, s, ordförande Per-Olov Larsen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Vidåsen, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Hassel, Göran (m) Karlsson, Gunilla, ordförande

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 157 Plats och tid Björnekullaskolan 18.00 19.25 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Lennart

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista.

Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, kl. 18: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. 1(12) Kommunfullmäktige Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, 2018-11-26 kl. 18:00 19.40 Beslutande: Enligt bifogad närvaro- och omröstningslista. Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Birgitta Brodin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering k

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering k Sammanträdesdatum 2010-03-29 1 (20) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.45, ajournering k 20.05-20.25 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Sammanträdesdatum 2010-04-26 1 (15) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.05, ajournering 20.10-20.30 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes Jarlvi, kommunchef. Utses att justera Anders Wilhelmsson (S) Nils-Göran Nilsson (KD)

Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes Jarlvi, kommunchef. Utses att justera Anders Wilhelmsson (S) Nils-Göran Nilsson (KD) Sammanträdesdatum 2011-01-31 1 (16) Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.30-20.30 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare Claes rlvi, kommunchef

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 5 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Axelsson, Bodil (fp) Åkerman, Lizette (s) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer