Information om försäkringsförmedlaren i enlighet med lagen (2005:405) om försäkringsförmedling.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om försäkringsförmedlaren i enlighet med lagen (2005:405) om försäkringsförmedling."
  • Ida Ek
  • för 5 år sedan
  • Visningar:

Transkript

1 Förköpsinformation Information om försäkringsförmedlaren i enlighet med lagen (2005:405) om försäkringsförmedling. (nedan kallat AP), org. nr , med adress Gustaf Lovéns Gata 20, Karlstad, e-mejl info@aurorapartners.se, har tillstånd att utöva förmedling av direkt försäkring inom samtliga livförsäkringsklasser. Därtill är bolagen i AP anknutna ombud till Svensk Värdepappersservice AB. Du som kund kommer att bli informerad om under vilket tillstånd, Försäkringsförmedling eller Värdepappersaffärer, som AP gör affär med dig. Registrering AP är registrerat som ett försäkringsförmedlingsföretag hos Bolagsverket för tillstånd att utöva förmedling av direkt försäkring inom samtliga livförsäkringsklasser. Bolagen i AP är även registrerade som anknutna ombud till Svensk Värdepappersservice AB. För mer information, se näringslivsregistret eller kontakta Bolagsverket på tel: eller e-mejl: bolagsverket@bolagsverket.se. Bolagsverket har postadress Sundsvall. Tillsynsmyndighet AP står under Finansinspektionens tillsyn. För mer information om APs rätt att förmedla försäkringar se eller kontakta Finansinspektionen på Tel: eller e-mejl: finansinspektionen@fi.se. Finansinspektionen har postadress Box 7821, Stockholm. Finansinspektionen skall på begäran av kund upplysa denne om en anställd hos förmedlaren har rätt att förmedla försäkringar och om denna rätt är begränsad till ett visst slag av försäkring, någon eller några försäkringsklasser eller grupper av försäkringsklasser. Förmedlare / Rådgivare AP:s samtliga rådgivare är utbildade enligt de regler och föreskrifter som råder för förmedling av försäkring. Samtliga är även godkända och innehar aktiva licenser av Insuresec samt Swedsec, den senare via SVP som är anslutet till Swedsec, vilket ger rätt att förmedla och lämna råd kring livförsäkringar och övriga värdepapper. För närvarande är AP:s förmedlare Maria Detterström, Jimmie Petersson, Annika Örman Karlsson och Peter Östberg. Kvalificerat innehav AP har inget kvalificerat innehav i något försäkringsföretag och det finns inte heller något försäkringsföretag med ett kvalificerat innehav i AP.

2 Förmedlingen och förmedlingsersättning AP arbetar företrädesvis med så kallade rådgivande produkter. Det innebär att bolaget genom kostnaderna i produkterna kan erhålla ett rådgivningsarvode i syfte att skapa ett mervärde för bolagets kunder i form av löpande passandebedömningar, en aktiv och löpande bevakning, råd och information samt uppföljningsmöten. AP arbetar inte med opartisk analys och ska således inte betraktas som oberoende. Utifrån en bedömning från tid till annan väljs ett eller flera bolags produkter ut som sedan ligger till grund för den löpande rådgivningen. Vilka bolag och produkter som väljs kan därför variera över tid. För närvarande arbetar AP företrädesvis med försäkringar från Skandia, Folksam, SPP, Länsförsäkringar, Movestic och Danica Pension. AP har även avtal med andra bolag men arbetar inte aktivt med dessa utan dessa används främst för att kunna hjälpa och ge service till kunder som har försäkringar eller andra produkter tecknade hos andra bolag och vill att AP övertar dessa, om kund önskar detta. För aktuell information om våra ersättningar se nedan rubrik AP:s ersättning vid förmedling. Förmedlaren (bolaget) får ersättning från försäkringsgivaren för förmedling av försäkring. Förmedlaren har ofta även ersättning från värdepapper som t ex fonder och/eller Strukturerade produkter. Kunden har ingen kostnad för detta utöver ordinarie försäkrings- och fondförvaltningskostnader samt courtage. Bolaget och de olika försäkringsgivarna m fl har genom avtal reglerat ersättningspremierna för förmedlingen. Ersättningen till bolaget är beroende av exempelvis vald försäkringsform, försäkringsperiod, premiestorlek och vald investeringsprodukt. Innan förmedlad affär skall du som kund alltid bli informerad om vilka avgifter som tas ut samt hur AP:s ersättning ser ut initialt samt löpande. Ansvarsförsäkring AP har en ansvarsförsäkring tecknad hos Argo Global SE: SE 2* via Nordeuropa Försäkring, Ramavtals nr B0799FC006890l. Försäkringen gäller för skadeståndsanspråk som framställts mot AP. I den mån den skadelidande inte får ersättning från AP:s försäkringsgivare har den skadelidande rätt att framställa anspråk på ersättning direkt mot AP. Den högsta ersättning som genom ansvarsförsäkringen kan betalas för en skada uppgår till ett belopp som motsvarar EUR per bolag.

3 Kunddokumentation Vid varje rådgivningstillfälle skall en kunddokumentation upprättas. Denna skall innehålla uppgifter om kundens erfarenhet av värdepapper, kunskapsnivå, nuvarande ekonomisk situation, riskvilja, placeringsmål, placeringshorisont och övriga ekonomiska önskemål. Om rådgivaren anser att nuvarande ekonomi bör förändras för att bättre passa kunden så skall motiv till råden dokumenteras. Rådgivaren är även skyldig (i förekommande fall) att även dokumentera avrådan. Vidare skall föreslagna produktnamn, villkor och egenskaper dokumenteras samt alla kostnadsuttag inkluderat AP:s ersättning. Denna kunddokumentation skall utan begäran lämnas till kund tillsammans med förköpsinformation om föreslagna produkter. Kundklassificering AP klassificerar automatiskt sina kunder som icke professionella. Kunder av denna kategori omfattas av det största kundskyddet, vilket innebär att förmedlaren är skyldig att ge tydlig information om priser och risker kopplade till olika tjänster och produkter. Även investeringsrådgivningen påverkas av kundklassificeringen. För att en kund ska få bästa möjliga investeringsråd måste försäkringsförmedlare ha vetskap om kundens placeringsmål, spartid, riskvilja och finansiella förutsättningar. Förmedlaren måste även känna till kundens kunskap och erfarenheter rörande den aktuella produkten eller tjänsten. Personuppgifter De personuppgifter som AP får av kund, behandlas på ett sätt som möjliggör för AP att på ett tillfredställande sätt kunna fullgöra och administrera uppdraget. AP kan komma att använda lämnade och inhämtade personuppgifter för marknads- och kundanalyser samt för affärs-, produkt- och metodutveckling. För ytterligare information om behandling av personuppgifter, se bilaga Information om dina personuppgifter från och med 25 maj Intressekonflikter och incitament AP är minoritetsägare i Svensk Värdepappersservice AB. En identifierad intressekonflikt är att värdepappersbolaget Strukturinvest ( ) är huvudägare i SVP, och samtidigt är SVP B-aktieägare i Strukturinvest och kan därmed vara berättigat till en aktieutdelning om Strukturinvest beslutar om en sådan. Detta medför att AP därför kan få en högre ersättning vid förmedlande av Strukturinvest produkter eller tjänster. AP minimerar risken för denna intressekonflikt dels genom denna upplysning samt att AP säkerställer att detta bolags produkter håller marknadsmässiga villkor och avgifter för att inte löpa risken att på något sätt särskilt framhäva dessa bolags produkter eller tjänster enbart i eget ersättningssyfte. Klagomål och tvistelösning Kund som är missnöjd med AP:s sätt att förmedla försäkring bör i första hand vända sig direkt till sin rådgivare. Vi ber Er även att skriftligen komma in med relevant information så att vi så effektivt som möjligt kan handlägga ärendet.

4 Kundklagomålsansvarig Försäkringar Thomas Almqvist Medborgarplatsen 63, Sundsvall E-post: Andra oberoende vägar för prövning Om du inte är nöjd efter att klagomålsansvarig har prövat ditt ärende finns det andra vägar för prövning. Du har möjlighet att få kostnadsfri vägledning av Konsumenternas Bank- och Finansbyrå respektive Konsumenternas Försäkringsbyrå ( Du kan även föra ärendet vidare till Allmänna reklamationsnämnden (ARN, eller till allmän domstol. AP:s ersättning vid förmedling All nedanstående information ger en allmän information om hur ersättningen ser ut vid förmedling av olika produkter. Den exakta ersättningen erhåller kund muntligen innan ett ingånget avtal vid ett förmedlingstillfälle samt framgår av kunddokumentationen om den eller de aktuella produkterna. Vid försäkring Vid investering i försäkring kan du som kund betala en investeringsavgift som dras på inbetalad premie. Denna betalar försäkringsgivaren till AP som ersättning. Vidare betalar du som kund en årlig avgift som AP har en del av. Investeringsavgiften kan vara 0-2,5% av premien. Den årliga avgiften kan vara 0 1% där AP erhåller 0-0,7%. Som exempel: Om du som kund investerar SEK in en försäkring som kostar initialt 2,5% och har en löpande kostnad om 0,95% per år så blir AP:s ersättning kr initialt samt ca 950 kr löpande per år. Vid fonder Som investerare i fonder betalar du som kund en förvaltningsavgift. Kostnadsintervallet för fonder är 0 2,5 % årligen. AP:s ersättning är ca 20 70% av årsavgiften beroende på var kunden har sina fonder förvarade. Som exempel: Om du som kund äger en fond via AP värd 100,000 kr och som har en årlig förvaltningskostnad om 1,5% så blir AP:s ersättning 750 kr per år (om AP:s ersättning är 50% av förvaltningsavgiften). Vid Strukturerade produkter Som investerare i strukturerade produkter betalar du som kund ett köpcourtage om 0 2% vilket utgår som ersättning till AP. Vidare har AP via kundavtal en förmedlingsersättning om 0 2,75%. Rådgivarens förmedlingsarvode (procentuell andel av nominellt belopp vid nettohandlade produkter) inklusive eventuellt courtage. Löptid 3 år 3,75% Löptid 4 år 4,25% Löptid 5 8 år 4,75%

5 Som exempel: Om du som kund köper en strukturerad produkt via AP för 100,000 kr som har en löptid på 5 år och du betalar ett courtage vid köpet om 2% samt ett förmedlingsarvode enligt kundavtal vilket motsvarar den framförhandlade rabatten på 2,75% så blir APs totala intäkt kr.

6 Information om dina personuppgifter från och med 25 maj 2018 Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR) och implementeringen av denna i svensk rätt ersätter Personuppgiftslagen (PuL) från och med den 25 maj GDPR innehåller en del nyheter, tex ytterligare rättigheter för dig som har personuppgifter hos företag. De personuppgifter vi behandlar för våra kunder rör endast sådant som absolut behövs för ändamål inom vårt uppdrag som försäkringsförmedlare (såsom rådgivning eller hjälp med att teckna försäkring), t ex ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-postadress, och i vissa fall, beroende på behov och försäkring, uppgift om; tillgångar, hälso uppgifter, sysselsättning, lönestorlek och arbetsgivare samt andra uppgifter som kan vara nödvändiga för oss för att kunna ge rätt råd eller för att förstå vilken försäkring som kan vara lämplig samt de uppgifter ett försäkringsbolag kan kräva för försäkringsavtalet. Beroende på behov och försäkring kan vi behöva inhämta uppgifterna från andra än dig, t ex från myndighetsregister, arbetsgivare, försäkringsbolag, försäkringsadministratörer, värdepappersbolag och andra. Rättsligt stöd för vår behandling av dina personuppgifter finns genom uppdraget du givit till oss angående försäkringsförmedling; genom vårt avtalsförhållande med andra ord. Även en intresseavvägning kan göras där vårt intresse att uppfylla avtalet med dig för att ge rätt råd eller medverka till rätt försäkrings skydd kan väga tyngre än personliga integriteten. Så kallade känsliga personuppgifter som vi i vissa fall behöver behandla kan vara uppgifter om din hälsa och i vissa fall om facktillhörighet. Det beror på vilka råd vi skall ge eller vilka försäkringar vi skall hjälpa dig med. Det är inte längre lämpligt att behandla uppgifter om tex hälsa genom att använda samtycke från kunden som grund. Detta bland annat efter som ett samtycke kan återkallas av en kund och det skulle inte fungera vare sig för ett försäkringsbolag eller en försäkringsförmedlare med de ansvar dessa har enligt särskilda lagar och föreskrifter om försäkring, penningtvättsregler mm. Dataskyddsförordningen, svenska lagstiftaren, Datainspektionen eller annan ger tyvärr ännu inte försäk ringsbranschen i Sverige något stöd i vad som kan vara alternativ rättslig grund för behandling av tex hälsouppgifter. Vi förklarar här för dig att vi kan komma att behandla känsliga personuppgifter rörande dig och vi gör det endast i de fall de är absolut nödvändigt inom det uppdrag vi har enligt avtal med dig och beroende på vad tex ett försäkringsbolag kan kräva. Utan att behandla hälsouppgifter i vissa fall kan vi helt enkelt inte utföra vårt uppdrag inom vår tillståndspliktiga verksamhet försäkringsförmedling. Regler om sparande av dokumentation t ex i Finansinspektionens föreskrifter går före Dataskyddsförordningen och andra allmänna regler om dataskydd. Behandlingen av hälsouppgifter, liksom övriga personuppgifter vi behandlar för dig, kommer alltid att ske i enlighet med gällande lagstiftning så som lagen om försäkrings förmedling, annan tillämplig lagstiftning, tillämpliga föreskrifter. Artikel 9 punkt 2 i Dataskydds förordningen anger rättsliga grunder för behandling av tex hälsouppgifter. För försäkrings bolag och försäkringsförmedlare finns stöd för behandlingen av person uppgifter när det är nödvändigt för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk (9.2 f) eller när behandlingen är nödvändig av skäl som hör samman med förebyggande hälso- och sjukvård (9.2 h) eller behandlingen är nödvändig av hänsyn till viktigt allmänt intresse (9.2 g). 9.2 g och h är grunder som bland annat brittisk och holländsk lagstiftare anser vara tillämpliga för försäkringsbranschen vid behandling av hälsouppgifter. Förutom själva förmedlingsuppdraget kan vi även komma att använda uppgifter för nyhetsbrev och annan information till dig kring produkter och tjänster, marknadsföring, framtida analys av ditt försäkringsbehov mm. Meddela oss om du inte vill ha någon marknadsföring. Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till någon annan än med sådana som ingår avtal med dig genom oss, tex försäkringsbolag, dvs sådant som behövs för att fullgöra vårt uppdrag, och då delas endast sådant som är absolut nödvändigt för avtalet med annan.

7 Vem är personuppgiftsansvarig? Vi är personuppgiftsansvariga för de personuppgifter som vi behandlar för dig. Hur länge sparas uppgifterna? Vi är skyldiga att snarast förstöra sådana uppgifter vi inte behöver för våra ändamål. Övriga uppgifter om dig sparas så länge de behövs för att vi skall fullgöra uppgifter till dig och enligt de ändamål som beskrivits ovan och så länge lag eller föreskrift så kräver tex i fråga om bokföring, skatt och hur länge vi har ett skadeståndsrättsligt ansvar gentemot dig. Om vi behandlar personuppgifter angående dig kan du ha följande rättigheter Begära registerutdrag. Där kan du få reda på om vi behandlar dina personuppgifter och i sådant fall vilka slags uppgifter vi behandlar. Begära rättelse. Om vi har felaktiga eller ofullständiga personuppgifter angående dig. Rätt till radering. Under vissa omständigheter kan du begära radering. Om vi t ex inte skulle ha skäl eller rättslig grund att behandla dina personuppgifter eller om det skulle vara olagligt för oss att fortsätta att behandla uppgifterna. Behandling kan dock anses vara tillåten om vi måste behandla uppgift för att uppfylla vissa rättsliga förpliktelser, såsom att sköta och behålla bokföring, hantera underlag för skatter och annat, eller om vi skall utföra något av allmänt intresse. Rätt till begränsning av behandlingen. Det kan vara aktuellt om det inte kan avgöras utan utredning om uppgifterna är felaktiga eller ej. Begränsningen kan gälla under viss period när saken undersöks. Invändningar. Du kan ha rätt att göra invändningar i vissa fall om vår behandling av dina personuppgifter grundar sig på intresseavvägning. Dataportabilitet. Det innebär att du själv kan få ut uppgifter som du skall kunna vidarebefordra till annan eller om du önskar att vi skall vidarebefordra uppgifter till annan personuppgiftsansvarig. Dataportabilitet kan gälla uppgifter som har samtycke eller avtal som grund för behandling. Kontakt med oss angående personuppgifter Om du har frågor eller vill utnyttja några av dina rättigheter enligt ovan skall du kontakta oss. För att vi skall kunna hjälpa dig, tex med registerutdrag, kan du behöva legitimera dig. Klagomål Vänd dig till oss om du inte är nöjd eller om du har frågor så kan vi reda ut om det är något vi har missförstått. Om du fortfarande inte är nöjd efter förklaring från vår sida kan klagomål över hur vi behandlar dina personuppgifter sändas till Datainspektionen; e-post: datainspektionen@datainspektionen.se, post: Datainspektionen box 8114, Stockholm, tel; , webbplats;

Rådgivardokumentation, Företag Liv

Rådgivardokumentation, Företag Liv Uppgifter om kund Rådgivardokumentation, Företag Liv Inga förändringar har inträtt sedan kunden senast lämnade sina uppgifter, gå till del 2. Kunduppgifter Firma Organisationsnummer Adress (gata, box eller

Läs mer

Förköpsinformation förmedlarbolaget AP Kapitalförvaltning

Förköpsinformation förmedlarbolaget AP Kapitalförvaltning Förköpsinformation förmedlarbolaget AP Kapitalförvaltning Allmän information Förmedlarbolaget (nedan kallat bolaget) har tillstånd att utöva förmedling av direkt försäkring inom samtliga livförsäkringsklasser.

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR 1 ALLMÄN INFORMATION Advisera Försäkring i Sverige AB, org.nr 559156-8091 Flaggskeppsgatan 20, 211 14 Malmö Telefonnummer: 040 13 31 31 E-mail: forsakring@advisera.se Advisera

Läs mer

Rådgivardokumentation, Individ Liv

Rådgivardokumentation, Individ Liv Uppgifter om kund (del 1) Inga förändringar har inträtt sedan kunden senast lämnade sina uppgifter, gå till del 2. Kunduppgifter Efternamn Förnamn Personnummer Utdelningsadress (gata, box eller dylikt)

Läs mer

Förköpsinformation. Nobu AB, Umestan företagspark, Umeå

Förköpsinformation. Nobu AB, Umestan företagspark, Umeå Förköpsinformation Vår Vision Nobu AB har som vision att erbjuda marknadens bästa totalrådgivning för ägarledda bolag och dess ägare när det kommer till försäkrings- och investeringsrådgivning. Vi vet

Läs mer

VÅRA TILLSTÅND SOM FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLARE

VÅRA TILLSTÅND SOM FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLARE VÅR VISION Centrum Pensions vision är att förändra marknaden för pensioner och försäkringar i grunden. Något som är svårt, tråkigt och jobbigt ska kännas inspirerande, spännande men framför allt tryggt.

Läs mer

Capticon 1. Vill du kontrollera tillstånd, vänligen gå in på Finansinspektionens hemsida,

Capticon 1. Vill du kontrollera tillstånd, vänligen gå in på Finansinspektionens hemsida, Capticon 1 Förköpsinformation om Försäkringsförmedlaren (nedan kallat Capticon ) Org. nr: 556360 1219 Postadress: Besöksadress: Capticon har ingen besöksadress E-postadress: info@capticon.se Capticon är

Läs mer

Viktig information till dig som kund hos GanThor AB

Viktig information till dig som kund hos GanThor AB Viktig information till dig som kund hos GanThor AB GanThor AB (nedan kallat GanThor) är anknutet ombud till Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (nedan kallat SVP), vilket innebär att du som kund

Läs mer

Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB

Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB 2018-01-10 Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB Maxagon Kapital AB (nedan kallat Maxagon) är anknutet ombud till Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (nedan kallat SVP), vilket

Läs mer

Försäkringsförmedlaren

Försäkringsförmedlaren Sida 1 av 6 Försäkringsförmedlaren - din partner på försäkringsmarknaden Sida 2 av 6 Vad är en försäkringsförmedlare? Med försäkringsförmedling avses att yrkesmässigt: lägga fram och förslå försäkringsavtal

Läs mer

Information till kund om förmedlaren (del 1) Förmedlarföretag, namn och org.nr.

Information till kund om förmedlaren (del 1) Förmedlarföretag, namn och org.nr. Uppgifter om förmedlare Information till kund om förmedlaren (del 1) Förmedlarföretag, namn och org.nr. Försäkringsförmedlare - efternamn, förnamn Försäkringsförmedlarassistent - efternamn, förnamn Besöksadress

Läs mer

Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare

Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare Anticimex integritetspolicy för försäkringsförmedlare Din integritet är viktig för oss och vi hanterar alltid uppgifter om dig på ett pålitligt och lagligt sätt. I denna integritetspolicy finns mer information

Läs mer

Söderberg & Partners Insurance Consulting AB

Söderberg & Partners Insurance Consulting AB information om Söderberg & Partners Insurance Consulting AB SÖDERBERG & PARTNERS målsättning är att bidra med tjänster och produkter som hela tiden gör att våra kunder ligger steget före, har kostnadseffektiva

Läs mer

Söderberg & Partners Securities AB

Söderberg & Partners Securities AB I N F O R M AT I O N O M Söderberg & Partners Securities AB SÖDERBERG & PARTNERS målsättning är att bidra med råd och produkter som hela tiden gör att våra kunder ligger steget före, har kostnadseffektiva

Läs mer

Viktig information till dig som kund hos GanThor AB

Viktig information till dig som kund hos GanThor AB Viktig information till dig som kund hos GanThor AB GanThor AB (nedan kallat Ombudet) är anknutet ombud till Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (nedan kallat SVP), vilket innebär att du som kund

Läs mer

GDPR Capticon AB integritetspolicy information om behandling av personuppgifter

GDPR Capticon AB integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 GDPR integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade och att behandling sker i enlighet

Läs mer

Du är kund hos Vågen!

Du är kund hos Vågen! Datum Vår beteckning 1(7) Du är kund hos Vågen! Som kund hos är du i goda händer. Av oss kan du alltid förvänta dig rätt försäkringslösning för just ditt behov till rätt pris. Som kund kan du även förvänta

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Information om behandling av personuppgifter Fondab och Fondabs dataskyddsombud, DPO är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas när du registrerar dig på Fondmarknanden.se och/eller

Läs mer

Förköpsinformation. Enligt gällande regelverk gäller bland annat:

Förköpsinformation. Enligt gällande regelverk gäller bland annat: Information om försäkringsförmedling i enlighet med lagen (2005:405) om försäkringsförmedling (LFF) och i förekommande fall om rådgivning och förmedling enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden

Läs mer

Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av

Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av Faval Försäkring i Luleå AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning Faval Försäkring i Luleå AB har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid

Läs mer

Information som lämnas till kund INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR

Information som lämnas till kund INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR Förmedlarföretag Kansligatan 1 21122 Malmö Tel: 040-6160701 Fax: 0735-276208 E-post: info@aderakapital.se Förmedlarföretagets registrering har tillstånd

Läs mer

SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter

SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB S integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning SIGILLET ERAD FOND & FÖRSÄKRING AB, orgnr 556676-8783 har vidtagit åtgärder för att säkerställa

Läs mer

Global Invests dataskyddspolicy

Global Invests dataskyddspolicy Global Invests dataskyddspolicy (Global Invest) värnar skyddet av den enskildes rättigheter och personuppgifter. Den här dataskyddspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och delar personuppgifter.

Läs mer

Beskrivning av Carnegie Pension & Försäkring

Beskrivning av Carnegie Pension & Försäkring Beskrivning av Carnegie Pension & Försäkring Allmänt Carnegie Pension & Försäkring är en enhet inom Carnegie Investment Bank AB (publ) ( Carnegie ). Vi verkar på den svenska pensionsmarknaden med målsättningen

Läs mer

BESLUT 2017:5. Bakgrund. Dnr

BESLUT 2017:5. Bakgrund. Dnr Dnr 2017-1 2017-09-14 BESLUT 2017:5 Bakgrund Ärendet InsureSec AB (InsureSec) har i anmälan av den 11 januari 2017 vänt sig till Försäkringsförmedlingsmarknadens Disciplinnämnd (Disciplinnämnden) med en

Läs mer

FÖRSÄKRINGSHANTERING LIV AB

FÖRSÄKRINGSHANTERING LIV AB s integritetspolicy information om behandling av personuppgifter 1 Inledning, nedan kallat FH Liv AB har vidtagit åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter alltid är skyddade och att behandling

Läs mer

Information som lämnas till kund INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR

Information som lämnas till kund INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR INFORMATION OM BOLAGET/ANSTÄLLDA/INCITAMENT/ERSÄTTNINGAR Förmedlarföretag Norra Vallgatan 58 21122 Malmö Tel: 040-6160701 Fax: 0735-276208 E-post: info@aderakapital.se Förmedlarföretagets registrering

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur, Boat Consult Cardell Aktiebolag, org.nr 556080-6308, (gemensamt benämnda Bolagen och var för sig benämnda Bolag ), behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER I detta dokument ger Attendokoncernen dig information om dess behandling av dina personuppgifter, bland annat information om den lagliga grunden och ändamålen

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Information om behandling av personuppgifter Fondab och Fondabs dataskyddsombud, DPO är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas när du öppnar depå hos Fondab. Fondab är ett värdepappersbolag

Läs mer

Studentlivförsäkring. 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund.

Studentlivförsäkring. 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund. Dock längst till 40 års ålder. Studentlivförsäkring 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall Försäkringen betalar ut ett skattefritt

Läs mer

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD 2018-05-21 1. SYFTE Syftet med denna integritetspolicy är att du som kontaktperson hos ett företag ska få

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Bakgrund Safir Assurans AB tillhandahåller försäkringskonsultationer och förmedling av försäkringar. Inom ramen för vår verksamhet behandlar vi personuppgifter,

Läs mer

Integritetspolicy. Proinova AB/Proinova Agency AB. Org.nr: / Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy.

Integritetspolicy. Proinova AB/Proinova Agency AB. Org.nr: / Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy. Integritetspolicy Proinova AB/Proinova Agency AB Org.nr: 556609-9569/556730-4109 Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy. GDPR-ansvariga: Olivia Bååth Malin Schau 010-22 16 670 version

Läs mer

Riktlinjer för klagomålshantering

Riktlinjer för klagomålshantering Riktlinjer för klagomålshantering Investerum AB (556693-7495) (Avseende värdepappersrörelse & försäkringsdistribution) & Investerum Pension KB (969683-3913) (Avseende försäkringsdistribution) Senast fastställd:

Läs mer

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund?

Vilka personuppgifter behandlar vi, i vilket ändamål (varför) och på vilken laglig grund? Sida 1 (5) Den 25 maj 2018 börjar en ny EU-förordning, Dataskyddsförordningen, att gälla. Dataskyddsförordningen reglerar behandling av personuppgifter och kommer ersätta den svenska Personuppgiftslagen

Läs mer

Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy

Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy Storebrand Livforsikring Sverige Filial till Storebrand Livforsikring AS (Norge) Integritetspolicy 2018-05-25 Innehåll Komprimerad information... 2 Allmänt... 2 Tillämpningsområde... 2 Insamlade personuppgifter...

Läs mer

1. Allmänt 2. Personuppgiftsansvarig 3. Varför vi behandlar personuppgifter

1. Allmänt 2. Personuppgiftsansvarig 3. Varför vi behandlar personuppgifter Integritetspolicy GDPR 1. Allmänt I samband med att du registrerar dig som kund hos Cassel & Co AB 556671-1262 så kommer vi spara dina kontaktuppgifter. Du kan känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

Integritetsbeskrivning

Integritetsbeskrivning Integritetsbeskrivning 1 Allmänt om integritet Sjätte AP-fonden (AP6) respekterar och värnar om personlig integritet. AP6 behöver dock behandla vissa personuppgifter för att kunna bedriva sin dagliga verksamhet.

Läs mer

Wingårdhs Personuppgiftspolicy

Wingårdhs Personuppgiftspolicy Wingårdhs Personuppgiftspolicy Wingårdhs behandlar personuppgifter för affärsmässiga ändamål och enligt tillämpad lagstiftning. Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Wingårdh Arkitektkontor AB, org.nr.

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY

InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY ALLMÄNT Vi på InfraGeoTech värnar om dig och din personliga integritet. Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Vi behandlar

Läs mer

Medlemsansökan Fysisk person

Medlemsansökan Fysisk person 1 (7) Svenska försäkrings förmedlares förening Medlemsansökan Fysisk person Till aktiv medlem av föreningen får antas försäkringsfömedlare som är fysisk person om denne: är verksam i ett försäkringsförmedlarföretag

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Camrer Ordning & Reda AB, org.nr 556865-5905, behandlar dina personuppgifter. Camrer Ordning & Reda AB kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

Jämföra Pensioner i Sverige AB, Grev Turegatan 3, våning 4, Stockholm Tel

Jämföra Pensioner i Sverige AB, Grev Turegatan 3, våning 4, Stockholm Tel Förköpsinformation Jämföra Pensioner i Sverige AB, 556974-3809 Grev Turegatan 3, våning 4, 114 46 Stockholm Tel. 08-400 221 10 kontakt@jamforapensioner.se Webbsida www.jamforafordon.se drivs av Jämföra

Läs mer

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter Så här behandlar Hedemora äringsliv AB dina personuppgifter Hedemora äringsliv AB värnar om din personliga integritet. Därför sker all behandling av personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Det innebär

Läs mer

Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679)

Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679) Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679) Gäller från 2018-05-25 Den här policyn beskriver hur Svensk Hypotekspension AB (SHP) behandlar personuppgifter.

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM SÖKER JOBB ELLER EXAMENSARBETE HOS TB-GRUPPEN 1. Inledning TB-Gruppen AB, 556613-3897 (nedan benämnd TB-Gruppen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Läs mer

Vi värnar om din integritet

Vi värnar om din integritet Vi värnar om din integritet Vi värnar om din integritet och är därför mycket försiktiga när vi behandlar dina personuppgifter. På den här sidan kan du läsa om hur vi samlar in, delar och använder dina

Läs mer

Integritetsmeddelande

Integritetsmeddelande Integritetsmeddelande 1 Allmänt om integritetsmeddelandet Tredje AP-fonden (AP3) respekterar och värnar om din personliga integritet. AP3 behöver dock behandla vissa personuppgifter för att kunna bedriva

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter EU:s dataskyddsförordning, GDPR, ersatte den 25 maj 2018 personuppgiftslagen, PuL. Syftet med lagen är att skydda individens rätt till ett privatliv. Den personliga

Läs mer

Information gällande behandling av dina personuppgifter enligt GDPR fr.o.m

Information gällande behandling av dina personuppgifter enligt GDPR fr.o.m Information gällande behandling av dina personuppgifter enligt GDPR fr.o.m 2018 05 25. Vi på Bia Härdplast AB är måna om att du ska känna dig trygg i dina kontakter med oss. Vi vill därför berätta att

Läs mer

Försäkringsförmedlingen omfattas av Willis ABs Ansvarsförsäkring för Ren Förmögenhetsskada med försäkringsbelopp enligt vid varje tidpunkt gällande

Försäkringsförmedlingen omfattas av Willis ABs Ansvarsförsäkring för Ren Förmögenhetsskada med försäkringsbelopp enligt vid varje tidpunkt gällande Personuppgifter Willis AB åtar sig att behandla personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Willis AB behandlar sådana personuppgifter som är nödvändiga för fullgörande av våra

Läs mer

Eurobens Integritetspolicy. 25 maj 2018

Eurobens Integritetspolicy. 25 maj 2018 Eurobens Integritetspolicy 25 maj 2018 Innehåll Komprimerad version... 3 Allmänt... 3 Fullständig integritetspolicy... 5 Allmänt... 5 Varifrån kommer dina personuppgifter... 7 Automatiserat beslutsfattande...

Läs mer

Information om Sveriges Psykologförbunds behandling av dina personuppgifter

Information om Sveriges Psykologförbunds behandling av dina personuppgifter Information om Sveriges Psykologförbunds behandling av dina personuppgifter Allmänt Sveriges Psykologförbund behandlar dina personuppgifter på ett sådant sätt att du kan känna dig trygg. Utgångspunkten

Läs mer

Viktig information till kund

Viktig information till kund Viktig information till kund Om Consector Consector AB, org. nr 556961-4216, med adress Narvavägen 12, 115 22 Stockholm, tel: 0770-221 222, e-postadress: kundservice@consector.se (nedan kallat Consector).

Läs mer

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets

Integritetsskyddsinformation konsumentkund pellets pellets Bakgrund Syftet med denna information är att på rätt sätt tillgodose kraven på datasubjektens rättigheter relaterade till personuppgifter i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). I dataskyddsförordningen

Läs mer

Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB. Information till registrerade

Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB. Information till registrerade Behandling av personuppgifter hos S:t Erik Livförsäkring AB Information till registrerade INLEDNING... 3 1 ALLMÄNT... 3 1.1 Personuppgiftsansvarig... 3 1.2 Dataskyddsombud... 3 1.3 Kontaktuppgifter...

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER Sammanfattning 1. Vad är detta för dokument 2. Vilka personuppgifter vi behandlar 3. Varför vi behandlar dina personuppgifter 4. Vilka har tillgång till

Läs mer

Innehåll. Vilka personuppgifter samlar vi in?... 3

Innehåll. Vilka personuppgifter samlar vi in?... 3 Personuppgifter Information om hur Tre Kronor Försäkring Gäller avtal tecknade från och med 2018-05-25 i Tre Kronor Försäkring 2/7 Information om hur Tre Kronor Försäkring Innehåll Vi värnar om din integritet...3

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2005:11) om försäkringsförmedling;

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Dataskyddspolicy Vi på ComCenter har alltid värnat om att den information du delar med oss förvaltas tryggt och säkert. I vår dataskyddspolicy informerar vi om hur vi samlar in och använder dina personuppgifter.

Läs mer

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY Denna integritetspolicy beskriver hur Gustaf Fagerberg AB, org. nr. 556023-6407, Klangfärgsgatan 25-27, 426 52 Västra Frölunda ( Fagerberg ) behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER 2018-05-03 1. Allmänt Denna policy avseende integritet beskriver hur koncernen Hufvudstaden AB, org. nr 556012 8240, NK 100, 111 77 Stockholm, samlar in,

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY 2. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM? Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer:

INTEGRITETSPOLICY 2. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM? Vi behandlar personuppgifter om följande kategorier av personer: INTEGRITETSPOLICY Denna integritetspolicy beskriver hur MiL Institute AB, org.nr 556991-3071 och MiL Foundation, org.nr. 845000-9017, ( MiL ), behandlar dina personuppgifter. MiL kommer i alla lägen se

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION ROSÉN & PARTNER FÖRSÄKRINGSMÄKLARE AB

FÖRKÖPSINFORMATION ROSÉN & PARTNER FÖRSÄKRINGSMÄKLARE AB ALLMÄN INFORMATION Rosén & Partner försäkringsmäklare AB (Bolaget) är försäkringsförmedlare och distribuerar både livförsäkringar och sakförsäkringar. Bolaget är inte anknutet till något försäkringsbolag.

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB Denna integritetpolicy beskriver hur Sotenäs Trävaru AB, org.nr 556082-7031, ( Sotenäs Trä ), behandlar dina personuppgifter. Sotenäs Trä kommer i alla lägen se till

Läs mer

PRINCIPER FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER I SALA KOMMUN

PRINCIPER FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER I SALA KOMMUN 1 (7) BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR) SALA4000, v 2.0, 2012-08-27 N:\Informationsenheten\InformationSala\Projekt\GDPR\sakn-integritetspolicy-behandling av personuppgifter.docx Behandling av personuppgifter...

Läs mer

Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org.

Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org. Integritetspolicy Din integritet är av yttersta vikt för oss. I följande integritetspolicy förklaras på ett lättförståeligt sätt hur Cyklos AB, org. Nr 556830-1880 hanterar dina personuppgifter och på

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. Integritetspolicy AB Selins Glasmästeri För Selins Glasmästeri är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter.

Läs mer

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter De personer vars personuppgifter behandlas, de registrerade, har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Dessa rättigheter innebär i korthet

Läs mer

Rådgivardokumentation

Rådgivardokumentation Rådgivardokumentation Uppgifter om förmedlare Kontor: Adress: Postnr: Tel: Hemsida: E-post: Personnummer: Namn: Eisfelds Consulting AB Ekeberg 16 552 92 Jönköping 036-12 24 00 www.eisfelds.se nicholas@eisfelds.se

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR DIG SOM LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN PÅ TB-GRUPPENS HEMSIDA 1. Inledning TB-Gruppen AB, 556613-3897 (nedan benämnd TB-Gruppen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina. Du

Läs mer

Hyresgästföreningens integritetspolicy

Hyresgästföreningens integritetspolicy Hyresgästföreningens integritetspolicy Din personliga integritet Hyresgästföreningen respekterar din integritet och vill att du ska känna dig helt trygg i hur vi behandlar dina. Den här informationen är

Läs mer

Integritetsmeddelande

Integritetsmeddelande Integritetsmeddelande 1 Allmänt om integritetsmeddelandet Tredje AP-fonden (AP3) respekterar och värnar om din personliga integritet. AP3 behöver dock behandla vissa personuppgifter för att kunna bedriva

Läs mer

Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter?

Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter? Sammanfattning hur behandlar Box Office dina personuppgifter? I vår integritetspolicy förklarar vi vilka personuppgifter vi behandlar om dig som konsument som gjort ett köp hos oss. Sammanfattningsvis

Läs mer

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter. Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter

Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter. Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter 1 Innehållsförteckning... 3 Syfte... 3 Rätt till information vid insamlande av personuppgifter... 3 Rätt till registerutdrag... 4 Alternativ för begäran

Läs mer

BESKRIVNING AV DOKUMENTET

BESKRIVNING AV DOKUMENTET BESKRIVNING AV DOKUMENTET Detta är en integritetspolicy uppdelad i tre delar för att underlätta möjligheterna att lämna lättillgänglig information till de registrerade i form av s.k. layered notices och

Läs mer

Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter

Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter Riktlinjer för att tillvarata enskildas rättigheter Innehållsförteckning Instruktion för att tillvarata enskildas rättigheter... 3 Syfte... 3 Rätt till information vid insamlande av personuppgifter...

Läs mer

Novare Peritos - Integritetspolicy. Datum för ikraftträdande: Senast uppdaterad:

Novare Peritos - Integritetspolicy. Datum för ikraftträdande: Senast uppdaterad: Novare Peritos - Integritetspolicy Datum för ikraftträdande: 2015-05-25 Senast uppdaterad: 2015-05-11 1 INLEDNING Denna policy beskriver hur Novare Peritos AB (fortsättningsvis Peritos eller vi ), som

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND

PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 BAKGRUND Gammelstilla Whisky AB, org.nr. 556688-0371, ( Gammelstilla ), är ett aktiebolag som producerar destillat för tillverkning av whisky under hantverksmässiga former i ett

Läs mer

Temporents Integritetspolicy. Komprimerad information

Temporents Integritetspolicy. Komprimerad information Temporents Integritetspolicy Komprimerad information Allmänt För oss på Temporent är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

Dataskyddsförordningen ( GDPR ) Vad innebär förordningen för verksamheten?

Dataskyddsförordningen ( GDPR ) Vad innebär förordningen för verksamheten? Dataskyddsförordningen ( GDPR ) Vad innebär förordningen för verksamheten? BAKGRUND Personuppgiftslagen (PuL) har ersatts av Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR). Sedan 25

Läs mer

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER 1 ALLMÄNT Hagmans Nordic AB, 556071-4890, Förläggarevägen 2, 511 72 Fritsla ( vi eller Hagmans ) värnar om din integritet. Denna dataskyddspolicy

Läs mer

Integritetspolicy. Skogsviolens Förskola Gulriskagatan Enköping Tel Skogsviolensforskola.

Integritetspolicy. Skogsviolens Förskola Gulriskagatan Enköping Tel Skogsviolensforskola. Integritetspolicy Skogsviolens Förskola Gulriskagatan 24 749 44 Enköping Tel. 073 566 91 71 fsk.skogsviolen@telia.com Skogsviolensforskola.se 1 1 Integritetspolicy Skogsviolens Förskola vet att personlig

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version:

PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version: PERSONUPPGIFTSPOLICY FÖR MOBILL SCANDINAVIA AB:S TJÄNSTER Version: 2018.10 1. PERSONUPPGIFTSPOLICY... 1 2. VEM ANSVARAR FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?... 1 3. VILKA PERSONER BEHANDLAR VI PERSONUPPGIFTER OM?...

Läs mer

Riktlinjer för klagomålshantering

Riktlinjer för klagomålshantering Riktlinjer för klagomålshantering Investerum AB 556693-7495 & Investerum Pension KB 969683-3913 Regelboken 2018 Ägare: Styrelsen äger och fastställer riktlinjen årligen. VD äger dock rätt att löpande uppdatera

Läs mer

Varifrån samlar vi in personuppgifter? Dig själv. Externa parter. Vilka personuppgifter behandlar vi och för vilka syften? Tillhandahålla tjänster

Varifrån samlar vi in personuppgifter? Dig själv. Externa parter. Vilka personuppgifter behandlar vi och för vilka syften? Tillhandahålla tjänster Information om behandling av personuppgifter Babs Paylink AB, 556567-2200, ( Paylink ) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter när du använder Paylinks tjänster ( Tjänsterna

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB 1 1 ALLMÄNT 1.1 Inledning Din integritet är viktig för Claesson Konsult & Värdering i Borås AB ( Claesson ) och Claesson är angelägna om att

Läs mer

Axholmen:s Integritetspolicy

Axholmen:s Integritetspolicy Axholmen:s Integritetspolicy 1. Bakgrund Axholmen AB behandlar personuppgifter i sin dagliga verksamhet. Syftet med denna policy är att förklara hur vi samlar in, lagrar och använder dina personuppgifter

Läs mer

Integritetspolicy Upplev Norrköping

Integritetspolicy Upplev Norrköping Integritetspolicy Senast uppdaterad: 2018-05-23 På Upplev Norrköping AB värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (till exempel skulle vi aldrig sälja dina

Läs mer

Information vid försäkringsförmedling

Information vid försäkringsförmedling Information vid försäkringsförmedling När försäkring förmedlas av en anknuten försäkringsförmedlare på uppdrag av ett försäkringsbolag, finns en skyldighet att lämna dig denna information Här framgår försäkringsförmedlarens

Läs mer

Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder

Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder 1. Inledning Tommy Byggare AB, 556678-1943 (nedan benämnd Tommy Byggare) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du hittar våra

Läs mer

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET Ryds Glas AB (nedan Ryds Glas ) respekterar din personliga integritet och ser till att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter

Läs mer

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter

För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter För att tillvarata medlemmarnas enskildas rättigheter Syftet med dessa riktlinjer är att förtydliga hur Turebergs simklubb, nedan kallat TSK, arbetar för att tillvarata medlemmarnas rättigheter avseende

Läs mer

Integritet och behandling av personuppgifter

Integritet och behandling av personuppgifter Integritet och behandling av personuppgifter För Svenskt Trätekniskt Forum är personlig integritet något vi tycker är viktigt. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av dataskydd. I denna policy

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY

INTEGRITETSPOLICY INTEGRITETSPOLICY Lesley Cosmetics Aktiebolag, org.nr 556437-2190 med adress Alfagatan 1, 431 49 Mölndal, e-postadress gdpr@lesley.se och telefonnummer 031-914060 ( Lesley, vi ) värnar om din integritet.

Läs mer

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Denna Integritetspolicy publicerades 2018-05-22 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Definitioner 3. Varför Behandlar vi dina Personuppgifter? 4. Vilka Personuppgifter

Läs mer

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy.

1.2. Advokatfirman Carler är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av Advokatfirman Carler i enlighet med denna personuppgiftspolicy. ADVOKATFIRMAN CARLERS PERSONUPPGIFTSPOLICY 1. Inledning 1.1. Advokatfirman Carler värnar om sina klienters och andra registrerades integritet. Denna personuppgiftspolicy innehåller information om hur Advokatfirman

Läs mer

Integritetsmeddelande. Fjärde AP-fonden

Integritetsmeddelande. Fjärde AP-fonden Fjärde AP-fonden Innehåll 1. Allmänt...2 2. Tillämpningsområde...2 3. Personuppgiftsansvarig...2 4. Insamling och behandling av personuppgifter...2 4.1 Insamling av personuppgifter...2 4.2 För vilka ändamål

Läs mer