Stödstång för Förflyttning- och Uppresning En produktutveckling av Handystångsystemet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stödstång för Förflyttning- och Uppresning En produktutveckling av Handystångsystemet"

Transkript

1 Sida 1 av 13 Stödstång för Förflyttning- och Uppresning En produktutveckling av Handystångsystemet Väpnaregatan 13C Hässleholm Tel: Fax: info@pernova.se

2 Sida 2 av 13 Pernova AB - Er leverantör Pernova AB är sedan 1989 återförsäljare i Sverige för norska HEPRO AS, som utvecklar, producerar och säljer hjälpmedel för funktionshindrade vuxna och barn. Teknisk Service Service tillhandahålls från vårt huvudkontor i Hässleholm, samt av vår servicepartners runt om i landet. Montering som utförs av Pernova debiteras enligt gällande HI - avtal. Kontakta huvudkontoret i Hässleholm. Vid fel på produkt som lånats ut av hjälpmedelscentral eller kommunal hjälpmedelsverksamhet skall den utlånande enheten kontaktas. Vid fel på produkt som köpts direkt, kontaktas Pernova AB. Specialanpassningar Vid behov av specialanpassning, för att möjliggöra individuell lösning för brukaren, kontaktas huvudkontoret i Hässleholm. Garanti Om Gripo används och behandlas på ett normalt sätt, och i enlighet med bruksanvisningen, gäller 2 års garanti mot material- och produktionsfel. För år ett (1) täcker Pernova kostnaderna för delar och arbete. För år två (2) debiteras arbets- och resekostnader. Pernova garanterar leverans av reservdelar och tillbehör i 5 år. Vid reklamation eller förfrågningar skall produktens serienummer alltid uppges som referens. Produkten är konstruerad, testad och uppfyller följande krav Direktiv 93/42/EÖF EN Generella regler - Nivå 1 Produkten är märkt: Gripo produceras, för Hepro AS, av Forus Industri AS, Stavanger.

3 Sida 3 av 13 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida 0. Generellt Kort produktbeskrivning Säkerhetsbestämmelser Observera Bruksanvisning Montering och sammansättning Kontroll före montering Montering Korrekt uppmontering Kontrollera uppspänningen/monteringen Montering av tillbehör Demontering Användning Felindikationer och kontroll av dessa Hänvisning vid fel Användarinformation Information om typ och modell Tekniska specifikationer Utförligare information Rengöring att utföras av användare Underhåll att utföras av användare Förvaring när stången inte används Utförlig beskrivning av felindikationer (ej aktuellt) 1.3 Tillbehör Bilder och teckningar Ändringslogg 12 Bilaga 1 - Generella säkerhetsavstånd 13

4 0. Sida 4 av 13 Generellt 0.1 Kort produktbeskrivning Gripo är klassificerad enligt ISO 9999 inom produktgruppen Stödhandtag. Produkten är testad enligt EN och godkänd för användarvikt upp till 110 kg. Stången är konstruerad som ett stödredskap vid förflyttnings- och uppresningsproblem, t.ex. i hemmet, på arbetsplatsen, i servicehem eller i andra lokaler, där taket har tillräcklig hållfasthet för att klara en punktbelastning på ca 100 kg. Gripo lämnar inga märken efter sig och är därför särskilt lämplig där det inte är önskvärt med hål i tak, vägg eller golv för att få en stödanordning fastsatt. Med hjälp av olika tillbehör kan stången anpassas till en mängd olika användarsituationer, t.ex. förflyttning mellan säng och rullstol, samt att klara sitt eget toalettbesök. Gripo levereras, som en grundsats, i två längder: Gripo Standard Gripo Lång för takhöjd 2,05-2,80 m för takhöjd 2,25-3,20 m Grundsatsen innehåller - inre och yttre rör, låskoppling med dubbel ratt, gängad takplatta samt golvplatta. 0.2 Säkerhetsbestämmelser Uppsättning av stången bör göras av person som utbildats av leverantören eller som grundligt har satt sig in i monteringsinstruktionerna i detta dokument. Före användning testas stången enligt punkt , Monteringsanvisning 0.3 Observera Produkten får inte tas i bruk innan detta dokument Bruksanvisning Gripo är läst. Det är viktigt att Gripo monteras upp korrekt. Felaktig uppmontering eller felaktig användning av Gripo medför fara och kan orsaka att den lossnar, eller att användaren faller. Det är viktigt att montör, tillsammans med ansvarig förskrivare och brukare beaktar de generella säkerhetsavstånd som gäller för hjälpmedel, enligt SS-EN Stången bör placeras så att det inte finns risk för klämskador. Se Bilaga 1, längst bak i detta dokument. Om stången visar tecken till att börja lossna får den under inga omständigheter användas. Information om detta skall ges till användaren. Gripo får inte monteras vid högre takhöjder än angivet. Gripo får inte användas utan att gummimanschetterna på tak och golvplatta är monterade. Om den röda färgmarkeringen syns, oavsett var på stången, är uppspänningen felaktig och stången får ej användas. Se bild sid. 6.

5 Sida 5 av Bruksanvisning Montering och sammansättning KONTROLL INNAN MONTERING Takkonstruktionen bör på förhand undersökas gällande hållfasthet och möjlighet till placering av stången på önskad plats. Vid gips- eller trätak måste stången placeras under takets reglar för att inte skada taket. Vid betongtak kan stången placeras var som helst. Gipstak eller andra svaga tak bör förstärkas genom att placera en solid platta mellan tak och stång som fördelar ut kraften mellan takets reglar. Stången kan inte monteras på golv som lutar mer än ca 5 grader eller över kanter, t ex. i närheten av golvbrunn. Stången kan inte, utan förstärkning av undertaket, monteras mot vävspända tak. MONTERING (se även sida 12) Gripo levereras med inner- och ytterrör monterade i varandra och låskoppling med dubbel ratt monterad. Golv- och takplatta levereras i separat kartong. Montera takplattan genom att skruva in takplattans skruv helt och hållet i muttern som är svetsad i innerrörets överdel. Skruva därefter tillbaka takplattan ett kvarts varv så att skruven inte låser sig i innerrörets mutter. I botten på ytterröret sitter en skruv för infästning samt två tappar som förhindrar rotation och tar upp vridkrafter och ger styrka / hållfasthet i infästningen mellan golvplatta och ytterrör. Golvplattan träs på ytterrörets skruv. Montera därefter metallbrickan och skruva fast golvplattan ordentligt med vingmuttern mot ytterrörets undersida. Se till att tapparna går igenom golvplattan helt och hållet. Montera gummimanschetten. Figur 1 Takplatta med skruv Figur 1. Enkel bunnplate Figur 2 Golvplatta std Vid användning av tillbehören Galge, Låskoppling för höjdläge och Specialkoppling för ledstång så skall dessa monteras innan Gripo monteras upp. Dra ur innerröret helt ur ytterröret och trä tillbehöret över ytterröret. Skruva fast tillbehöret på ytterröret så att det inte glider vid montering av stången. Övriga tillbehör monteras i efterhand med Universalkoppling med gångjärn. Placera Gripo på utvald plats och håll stången i lodrät position. Öppna den dubbla låskopplingen, med en hand, genom att skruva upp en av rattarna och skjut därefter upp innerröret, med den andra handen, mot taket.

6 Sida 6 av 13 Pressa takplattan mot taket och dra åt ratten på låskopplingen igen för att låsa höjden på innerröret. Nu står stången av sig själv och låskopplingen skruvas åt hårt med en hand på varje ratt. Därefter rättas stången upp, helst med hjälp av vattenpass. Fixera stången ordentligt genom att vrida låskopplingen, och därmed innerröret, medurs till dess att färgmarkeringarna under låskopplingen försvinner in i ytterröret. Observera, under uppspänningen, om taket eller golvet ger efter I de fall låskopplingen kan vridas så många varv att den röda tejpmarkeringen blir synlig vid takplattans täckrör så är: Det för stor svikt i taket - förstärkning är nödvändig Låskopplingen är för dåligt åtdragen - innerröret glider i låskopplingen I sistnämnda fall skall stången monteras ner (se punkt 1.1.2) och uppsättningen göras om på nytt. Glöm ej att, vid montering, gänga in takplattans skruv helt i innerröret och sedan gänga tillbaka den ca ett kvarts varv så att skruven inte låser fast sig i innerrörets mutter. För att förhindra att tak- eller golvplatta glider mot underlaget, sitter gummimanschetter monterade som standard. Dessa får ej tas bort! Bilden visar Låskoppling med dubbel ratt och färgmarkeringarna överst på mellanröret (plast). Överst grön, sedan gul och längst ner röd. Dessutom visas den övre färgmarkeringen, som här inte är dold under takplattans täckrör, vilket innebär att skruven är utskruvad för mycket. Korrekt uppmontering är gjord när: Den röda tejpmarkeringen överst på det inre röret är dolt av takplattans täckrör. Låskopplingen med dubbla rattar ligger an mot kanten på ytterröret och färgmarkeringarna grön/gul/röd är helt dolda i det yttre röret. Kontrollera uppspänningen / monteringen genom att: Ta tag nedanför låskopplingen och drar stången snett nedåt i 45 graders vinkel med en kraft på ca. 50 kg. Takplattan skall inte glida mot taket. Färgmarkeringarna får inte bli synliga ca 15 minuter efter montering. Då Galge är monterad testas uppspänningen genom att belasta galgen nedåt, ytterst på galgen, med en kraft på ca 50 kg. Det skall inte finnas något tecken på att tak- eller golvplatta rör sig i förhållande till tak eller golv. Galge bör kombineras med Golvplatta Dubbel. Om taket eller golvet sviktar eller låskopplingen är för löst åtdragen, kommer färgmarkeringarna att bli synliga först grön, sedan gul och därefter röd.

7 Sida 7 av 13 Om detta sker kort tid efter monteringen, och taket verkar starkt nog, är låskopplingen för dåligt åtdragen. Stången måste då tas ned och monteras upp på nytt. (se punkt och 1.1.1)

8 Sida 8 av 13 En gasfjäder, placerad inuti stången, expanderar och upprätthåller ett konstant tryck på 90 kg mellan golv / tak även om golv eller tak ger efter ( vandrar ) upp till 4 cm. MONTERING AV TILLBEHÖR Tillbehör monterade på Gripo får aldrig fixeras/dras fast så hårt att stången förflyttar sig på golvytan vid sidobelastningar. Vid användning av Monteringsverktyg bör nedanstående beaktas för att undvika att tillbehör fixeras för hårt. Vid varje montering av tillbehör skall dragtest utföras av montören för att säkerställa att stången inte förflyttar sig. Vid stora sidobelastningar är det alltid tillbehöret som skall ge med sig / rotera på stången. Dragtest = dra i tillbehöret med sidokraft till dess att tillbehöret roterar något. Om stången förflyttar sig på golvytan är tillbehöret för hårt fixerat. I de fall tillbehör behöver fixeras/dras fast och stora sidobelastningar (över 15 kpm) förekommer skall Golvplatta Dubbel användas (upp till 20 kpm). Utför dragtest för att säkerställa att stången inte roterar i förhållande till golvet/taket. Vid större sidobelastningar än 20 kpm bör två Gripo-stänger monteras ihop med en ledstång för att undvika att stången rör sig i förhållande till golvet/taket. OBS! Vid montering av tillbehöret Universalkoppling ledad (16559) i kombination med tillbehör Ledstång (16573/16574/16575/16593) skall Låskoppling höjdläge (16564) alltid monteras för att fixera universalkopplingens höjd. Det är viktigt att inte dra åt universalkopplingen för hårt mot Gripostången, kopplingen skall kunna rotera något, för att undvika att ledstången i uppfällt läge fungerar som en hävstång som kan bryta sönder universalkopplingens ledade del. Efter montering skall Bruksanvisning Gripo Användare lämnas till brukaren. Brukaren eller annan närstående person informeras om innehållet Demontering Vid demontering hålls innerröret fast med en hand samtidigt som låskopplingen lossas med den andra handen. Innerröret sänks därefter kontrollerat ned i ytterröret.

9 Sida 9 av Användning Gripo kan användas i många olika situationer där det finns behov av stöd. Användning samt tillbehör och dess användningsområde provas ut i samarbete mellan behörig ordinatör, tex. arbetsterapeut / sjukgymnast och eventuellt leverantör Felindikationer och kontroll av dessa Om stången verkar lös, skev eller det blir märken i tak eller golv som tyder på att den har förskjutit sig, skall uppsättningen kontrolleras. Kontakta hjälpmedelscentralen, eller den som har förmedlat stången. Om grön färgmarkering blir synlig mellan Låskoppling med dubbel ratt och Ytterrör, är det ingen fara att använda stången eftersom gasfjädern upprätthåller ett konstant tryck på 90 kg mellan golv och tak. När gul färgmarkering blir synlig är trycket fortfarande 90 kg och stången kan användas. Uppspänningen bör dock kontrolleras och stången monteras upp på nytt efter ev. förstärkning av taket. När röd färgmarkering blir synlig skall stången inte användas då detta är ett tecken på att den håller på att lossna! Hänvisning vid fel Det är viktigt att vid varje användartillfälle kontrollera att stången sitter stadigt. Om det uppstår fel, problem med användning eller misstanke om att stången är lös, skall man vända sig till hjälpmedelscentralen eller den som har förmedlat stången. OBS!! Det är absolut förbjudet att själv utföra förändringar, justeringar eller att montera egen utrustning/saker på stången.

10 Sida 10 av Användarinformation Information om typ och modell Användarinformationen gäller för följande modeller: Art.nr: Art.nr: Tekniska specifikationer MÅTT OCH DIMENSIONER För takhöjd Dimension inre teleskoprör Dimension yttre teleskoprör Fast gasfjädertryck Dimension takplatta Dimension golvplatta Användarvikt vid användning av enbart stång Användarvikt med standard tillbehör monterade Vikt standard produkt MATERIAL OCH KOMPONENTER Inre och yttre rör Ytbehandling rör Gasfjäder Inre kraftöverföringsrör Takplatta Golvplatta Manschett till tak- och golvplatta Standard m mm Ø28 x 2,0 mm Ø35 x 1,5 N 900 mm Ø300 mm Ø140 kg 110 kg 110 2,05 2,80 kg Lång 2,25 3,20 Ø28 x 2,0 Ø35 x 1,5 900 Ø300 Ø Stål, kallvalsat, Din 2394 Förnicklat 25 my och kromaterat Stabilus LiftOMat Plast (röd) ABS-plast ABS-plast Grå räfflad gummimanschett Ytterligare information Broschyr I broschyren för Gripo ges förslag till olika monteringssituationer. Tillbehör finns beskrivna med artikelnummer och bild Rengöring att utföras av användare Stången behöver inget speciellt underhåll bortsett från allmän avtorkning med ett milt rengöringsmedel Underhåll att utföras av användare Det är inte meningen att användaren skall utföra någon form av underhåll. Det är dock viktigt att vid varje användartillfälle kontrollera att stången sitter stadigt. OBS!! Det är absolut förbjudet att själv utföra förändringar, justeringar eller att montera egen utrustning/saker på stången Förvaring när stången inte används Skall stången lagras över en längre tid bör den rengöras och förvaras på ett torrt ställe.

11 Sida 11 av Tillbehör Art.nr Beskrivning Galge (bör kombineras med Golvplatta Dubbel + Låskoppling höjdläge) Greppbåge med cellgummi (monteras med Univ.koppling) Grepphandtag med inbyggd låskoppling Griphandtag med cellgummi (för montering på Galge,med stropp) Griprör 40 cm med inkl 2 gummihandtag (monteras med Univ.koppling) Golvplatta Dubbel (används i kombination med Galge) Ledstång 75 cm (Ø22mm), kapbar Ledstång 125 cm (Ø22mm), kapbar Ledstång 150 cm (Ø25mm) Ledstång 200 cm (Ø25mm) Låskoppling höjdläge (för galge mm.) Låskoppling för stropp (för montering av Griphandtag på Galge) Monteringsverktyg (för åtdragning av låsratt) Sexkantsskruv (istället för ratt) Specialkoppling för uppfällbar ledstång Stropp (för montering av Griphandtag på Galge) Takplatta Liten, svart (inkl gummimanschett 15 cm) Universalkoppling (för montering av tillbehör på stång) Universalkoppling ledad (för montering av uppfällbar ledstång på stång) Väggfäste 60 cm (monteras på vägg) Övrigt Montering utförd av Pernova Demontering utförd av Pernova Bilersättning vid montering / mil Bilersättning vid montering / timmar i bil

12 1.4 Sida 12 av 13 Bilder / Teckningar Griprör monterat med Universalkoppling Galge mont. i komb. Med Griphandtag m. cellgummi Stropp Låskoppling för stropp Låskoppling höjdläge mont. alltid under som ej får mont. fast för hårt på stången för att undvika snedbelastn på Grepphandtag med inbyggd låskoppling, monterad direkt på stången Greppbåge med Universalkoppling

13 Sida 13 av 13 Montering 1. Montera fast golvplattan på ytterröret med metallbrickan och vingmuttern. Dra åt ordentligt. Se till att gummimanschetten är monterad på golvplattan. 2. Placera Gripo på önskad monteringsplats. 3. Montera takplattan på Gripo. Se till att gummimanschetten är monterad på takplattan. Gänga takplattan i botten, gänga därefter tillbaka den ett ¼ varv. 4. Öppna låskopplingen genom att skruva upp en av de svarta rattarna. Dra upp innerröret och pressa takplattan mot taket. 5. Dra åt den svarta ratten som låser fast det inre röret. Skruva därefter åt låskopplingen ordentligt genom att dra åt hårt med en hand på varje ratt. 6. Fixera stången ordentligt genom att vrida låskopplingen medurs till dess att mellanrörets färgmarkeringar försvinner i det yttre röret. Kontrollera under tiden som detta görs att taket inte ger efter. Demontering Vid bortmontering hålls det inre röret med en hand samtidigt som låskopplingen lossas med den andra handen. Det inre röret sänks sedan ner i det yttre röret. Återmontering Börja om från punkt 1. OBS! Person utbildad i montering skall anlitas vid - Montering - Ändringar - Bedömning av tak och golv Vid svaga tak skall taket förstärkas Efter avslutat montage kontrolleras att inga färgmarkeringar 1.5 Ändringslogg Utg. 01 Utg. 02 Utg. 03 Utg. 04 Utg Ny gatuadress Pernova AB Reviderad text gällande montering tillbehör Tillägg Generella säkerhetskrav klämrisker (inkl Bilaga)

14 Sida 14 av 13 Bilaga 1 Generella Säkerhetsavstånd för Hjälpmedel enligt SS-EN Avstånden är indelade i nedanstående grupper samt Vuxna/Barn > = mindre än < = mer än 1. Fingrar 2. Fötter 3. Huvud 4. Genitalia Säkerhetsavstånd stationära delar Säkerhetsavstånd rörliga delar Vuxna Vuxna Barn 1. > 8mm > 5mm < 25mm < 12mm < 25mm < 25mm 2. > 35mm > 25mm 2. > 35mm > 25mm < 100mm < 45mm < 120mm < 120mm 3. > 120mm > 60mm 3. > 120mm > 60mm < 300mm < 300mm < 250mm < 250mm 4. > 8mm > 8mm < 75mm < 75mm 1. > 4. > 8mm Barn 8mm < 75mm > > 4mm 8mm < 75mm

Teleskopstödstång med möjlighet för montering av stödhandtag. Produktinformation MODELL: GRIPO ALU

Teleskopstödstång med möjlighet för montering av stödhandtag. Produktinformation MODELL: GRIPO ALU Datum: 2012-02-06 Sida 1 av 9 Svan Care AB Svan Care AB är ett svenskt företag som utvecklar, producerar och säljer hjälpmedel för vuxna och barn med funktionsinder. Företaget har funnits i över 20 år

Läs mer

Gripo Alu ett kraftfullt stöd i vardagen

Gripo Alu ett kraftfullt stöd i vardagen ett kraftfullt stöd i vardagen är en kraftfull och flexibel stödstång som ger stor trygghet och extra balans vid förflyttning från sittande och liggande ställning till stående ställning. passar i alla

Läs mer

Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information

Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information Armbågskrycka är en hjälp för personer med nedsatt gångförmåga av olika anledningar, bör ej användas till annat ändamål. Kryckorna går lika

Läs mer

Terrassmarkis. Nordic Light FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis. Nordic Light FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster

Läs mer

Terrassmarkis. Nordic Light FA20 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis. Nordic Light FA20 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster

Läs mer

Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information

Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information Produktblad/ Broschyr, Bruksanvisning samt teknisk information Armbågskrycka är en hjälp för personer med nedsatt gångförmåga av olika anledningar, bör ej användas till annat ändamål. Kryckorna går lika

Läs mer

Användarmanual. Lyftbågen Sverige AB Org:

Användarmanual. Lyftbågen Sverige AB Org: Användarmanual Lyftbågen Sverige AB Org: 556872-7605 Tel: +46739417444 info@lyftbagen.se www.lyftbågen.se Innehållsförteckning 1. Avsedd användning Produkt: Lyftbågen Standard 1.0 2. Produktbeskrivning

Läs mer

Installationsanvisning. Diskmaskiner

Installationsanvisning. Diskmaskiner Installationsanvisning Diskmaskiner MONTERING AV TRÄLUCKA - FULLINTEGRERAD OBS! Träluckan får ej täcka fläktutblåset 2 FÖLJANDE MEDFÖLJER MASKINEN 4 st distansbrickor plast (C) 4 st skruv 4,2 x 38 mm (F)

Läs mer

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Art.nr 05-06 Rev.nr 068 Detta behövs för monteringen: Bågfil & Såg Borrmaskin/Skruvdragare Tumstock Skruvmejsel Insexnyckel 4 mm Torx T5 & T0 Skiftnyckel Sax Innehållsförteckning

Läs mer

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD ANVÄNDARMANUAL FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD INSTRUKTION ENLIGT EN 13374 www.safetyrespect.se info@safetyrespect.se Tel 063-130400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Säkerhetsföreskrifter 4. Infästningar 5. Bultfot 6.

Läs mer

Mars07 Version 1.7 sid. 1 av 5. Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. EIRA - max personvikt 135 kg MAGNE - max personvikt 210 kg.

Mars07 Version 1.7 sid. 1 av 5. Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. EIRA - max personvikt 135 kg MAGNE - max personvikt 210 kg. Mars07 Version 1.7 sid. 1 av 5 FÖR ELEKTRISKT REGLERBARA SÄNGRYGGSTÖD EIRA OCH MAGNE Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. EIRA - max personvikt 135 kg MAGNE - max personvikt 210 kg. Närkes

Läs mer

Svan Lift Brukarmanual

Svan Lift Brukarmanual Svan Lift 1 Svan Lift Svan Lift hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Svan Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen. Svan Lift kan lyfta dels med

Läs mer

Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation

Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation Armbågskrycka klassiker S lång 90-110 cm med isdubb OBS! Läs anvisningarna noga innan kryckan

Läs mer

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING OCH VÅRD OBS! Läs följande anvisningar noga före montering. Denna produkt bör monteras av en erfaren förskrivare eller tekniker. Detta dokument innehåller viktig information

Läs mer

Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel!

Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel! Art.nr. BR701-4, utgåva 2-2000-09-22 Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel! För att Ni ska kunna använda Er EasyStand till fullo är det mycket viktigt att Ni läser igenom denna

Läs mer

SÄNGRYGGSTÖD Princess. Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. Prinsess 90,105 - max personvikt 145 kg.

SÄNGRYGGSTÖD Princess. Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. Prinsess 90,105 - max personvikt 145 kg. sid. 1 av 5 FÖR ELEKTRISKT REGLERBARA SÄNGRYGGSTÖD Princess Användning av sängryggstödet på ett lämpligt sätt. Prinsess 90,105 - max personvikt 145 kg. Närkes Vital AB Tel. 0585-81350 Fax 0585-81359 E-mail:

Läs mer

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 SystemRoMedic TM Manual - Svenska Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 används inomhus vid kortare överflyttning av brukare mellan säng och rullstol, rullstol och toalett/mobil toastol/ rullstol eller

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Bo hemma längre. GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag. Se våra produkter på svancare.se FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET

Bo hemma längre. GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag. Se våra produkter på svancare.se FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET Bo hemma längre GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET Se våra produkter på svancare.se Ett system - oändliga möjligheter GRIPO ALU ett tryggt stöd

Läs mer

Bo hemma längre. GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag. Se våra produkter på svancare.se FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET

Bo hemma längre. GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag. Se våra produkter på svancare.se FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET Bo hemma längre GRIPO ALU - Stödstången för en lättare vardag FUNKTIONELLA HJÄLPMEDEL FÖR ÖKAD LIVSKVALITET Se våra produkter på svancare.se Triangelhandtag Klätt med gummi, med universalkoppling. ART.

Läs mer

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel Lift 1 Lift Lift är en elektriskt höj- och sänkbar toalettsits, och hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen.

Läs mer

Användarinstruktion. Oscar Provtagningsstol 072

Användarinstruktion. Oscar Provtagningsstol 072 Användarinstruktion Oscar Provtagningsstol 072 1 170323 Innehållsförteckning Allmän beskrivning... 3 Artikelöversikt... 3 Innan du börjar... 3 Säkerhetsinstruktioner... 3 Innan provtagningsstolen används...

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

ARON 200-HYD Bruksanvisning

ARON 200-HYD Bruksanvisning Duschvagn ARON 200-HYD Bruksanvisning Rev. 31.05.2013 Säkerhet Läs instruktionerna noga före användning av Aron duschvagn Bruksanvisning Aron duschvagn är utformad för att överföra brukare till och från

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Harry, Heathfieldstol

Harry, Heathfieldstol Harry, Heathfieldstol Denna bruksanvisning ger information om användningsområde och skötselråd för Harry, Heathfield stolen samt beskrivning av några av de vanligaste tillbehören. Genom att läsa igenom

Läs mer

Monteringsanvisning MAFA Mini

Monteringsanvisning MAFA Mini Monteringsanvisning MAFA Mini Läs noga igenom hela monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor Manual_Mini_SE_rev3 100-33 2014-02-24 3 12 Garanti: MAFA Mini silo

Läs mer

Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation

Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation Bruksanvisning/Produktinformation/ Justeringsanvisning/Teknisk specifikation/ Rekonditioneringsinformation Armbågskrycka S tunga brukare 105 cm med isdubb OBS! Läs anvisningarna noga innan kryckan tas

Läs mer

MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE

MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE 1 REV. 2 / 08.11.11 CE/asn 70102S MONTERINGSANVISNING SKIOLD MINERALPÅFYLLARE BEST.NR. TYP BETECKNING 860189+860204 713 liter Ø 75 mm flexskruv 860188+860201 412 liter Ø 75 mm flexskruv 860189+860205 713

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning

Monterings- och bruksanvisning HRM Badkarsbräda Monterings- och bruksanvisning Bestellnummer:230011, EAN7350015110113 Innehåll Nedan följer monteringsanvisningar och råd vid användandet av HRM Badkarsbräda. Rådgör gärna först med Din

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7 Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 1 Grattis till din nya rollator! Volaris S7 kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära känna din nya rollator ber vi dig att noga

Läs mer

Platåkonsol 2420, 2425, 2426

Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Platåkonsol 2420, 2425, 2426 2420_001 BRUKSANVISNING Innehåll Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Innehåll ALLMÄNT...3 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användning...4

Läs mer

Terrassmarkis T20/T25 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis T20/T25 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster

Läs mer

BRUKSANVISNING. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400

BRUKSANVISNING. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 BRUKSANVISNING VELA Salsa SE VARIANT: 100/110/120/130/400 Manual nr. 105042 VELA Salsa 100 VELA Salsa 110 VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.0. INLEDNING 3 1.1. SÄKERHET

Läs mer

Beachflaggor. 1. Beach Original

Beachflaggor. 1. Beach Original Beachflaggor abab Beachflaggor En beachflagga är en smidig reklambärare året om som gör att du direkt syns med ditt budskap. Det är ett utmärkt alternativ för kortare kampanjer och events på mässor, i

Läs mer

MANUAL För MA, TE och ZON

MANUAL För MA, TE och ZON MANUAL För MA, TE och ZON Obs! Läs igenom denna manual noggrant innan du börjar att använda bänken, så att du kan använda bänken på rätt sätt. Denna manual innehåller bland annat följande information:

Läs mer

Terrassmarkis FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare IM_RotaryHE_SE-0 Innehåll Innan installation, läs noggrant igenom anvisningen och förvissa dig om att du förstår innehållet. Vid frågor, var vänlig kontakta

Läs mer

BRUKSANVISNING. Ett sängbord från

BRUKSANVISNING. Ett sängbord från BRUKSANVISNING Ett sängbord från 0585-81350 info@narkesvital.se BRUKSANVISNING AVIOR SIDA 2 BRUKSANVISNING AVIOR INNEHÅLL INLEDNING 4 Innan bordet tas i bruk 4 Symboler 4 Avsedd användning 4 Garanti 4

Läs mer

VI STÖDJER DITT BYGGE

VI STÖDJER DITT BYGGE ALU-UP Stämp och stämptornssystem i aluminium Användningsriktlinjer Oktober 2018 VI STÖDJER DITT BYGGE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning 2 Allmänt 3 Produktbeskrivning 4 Stycklista 5-8 Belastningstabeller

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning.

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. BRUKSANVISNING Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. Om inte alla anvisningar följs, kan allvarliga personskador eller sakskador uppstå. Spara anvisningen för ev. framtida

Läs mer

Terrassmarkis. Nordic Light FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis. Nordic Light FA40 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING OBS! Kontrollera att tegelväggen är fäst i stommen!! Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller

Läs mer

Bruksanvisning / monteringsanvisning

Bruksanvisning / monteringsanvisning art.nr.bruk-freewheel Rev.2014-01 Bruksanvisning / monteringsanvisning 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID. Avsett ändamål 2 Säkerhetsföreskrifter 2 Garanti 2 Panthera instruktioner 3 Montera FreeWheel i fyra enkla

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

NOVIPro TELESKOPSTEGE

NOVIPro TELESKOPSTEGE NOVIPro TELESKOPSTEGE TELESKOPSTEGE AV ALUMINIUM, 3,20 M SP typkontrollsnr SC2299-12 Godkänd enligt: SS 2091 Tillverkad enligt: EN 131-1:2007 Tack för att du bestämde dig för att köpa vår produkt! Vi gör

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-109 Driven vändskiva 900 HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 11 80 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Adventus Brukarmanual

Adventus Brukarmanual Adventus 2018-06 Revision 2 Adventus Innehåll Säkerhet... 4 Allmänna föreskrifter... 4 Ändamål och normal användning... 4 Inte avsedd användning... 4 Symboler... 4 Varningar... 5 Avfallshantering... 6

Läs mer

BRUKSANVISNING. VELA Samba 100/110/120/130/150 VARIANT: Manual. nr VELA Samba 100 VELA Samba 110. VELA Samba 150

BRUKSANVISNING. VELA Samba 100/110/120/130/150 VARIANT: Manual. nr VELA Samba 100 VELA Samba 110. VELA Samba 150 BRUKSANVISNING VELA Samba SE VARIANT: 100/110/120/130/150 Manual. nr. 105579 VELA Samba 100 VELA Samba 110 VELA Samba 130 VELA Samba 120 VELA Samba 150 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.0. INLEDNING 3 1.1. SÄKERHET

Läs mer

ComfortSystem. Instruktioner för användare av Sängryggstöd. ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet. - vår erfarenhet din trygghet

ComfortSystem. Instruktioner för användare av Sängryggstöd. ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet. - vår erfarenhet din trygghet Instruktioner för användare av Sängryggstöd Comfortabel Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Ryggstödet skall placeras på en resår- eller

Läs mer

SQUARE. Monteringsanvisning 1(6)

SQUARE. Monteringsanvisning 1(6) SQUARE Monteringsanvisning () KONTROLLERA FÖRPACKNINGEN FÖRE MONTERING. När du öppnar förpackningen, stäm av att innehållet överensstämmer enligt förteckningen nedan.. Om något saknas, kontakta din lokala

Läs mer

Montering av ytterdörr

Montering av ytterdörr Montering av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera t ex frigolit under

Läs mer

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING Fogsprutan med påmonterad borrmaskin 1 INNEHÅLLFÖRTECKNING * Säkerhetsföreskrifter Sida 3 * Tillbehör 4 * Montering av munstycke 4 * Montering av matarskruv 5 * Montering

Läs mer

SE... Fristående justerbart skensystem. Vers. 5.00

SE... Fristående justerbart skensystem. Vers. 5.00 SE.... Fristående justerbart skensystem Vers. 5.00 Fristående justerbart skensystem Artikelnr: 553000 556000 556297 1.00.... Syfte och användning.... 3 1.01...Tillverkare...3 1.02...Avsedd användning och

Läs mer

Terrassmarkis. Nordic Light FA20 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING

Terrassmarkis. Nordic Light FA20 INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING OBS! Kontrollera att tegelväggen är fäst i stommen!! Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller

Läs mer

Monteringsinformation Kappa

Monteringsinformation Kappa Monteringsinformation Kappa Funktion och kvalitet, också för ögat. Det garanterar vi! Grattis till ditt val av kapprumsinredning. Kapprumsinredningen är bland det första du ser när du kommer in och är

Läs mer

Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna

Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna Santex Rum 35 med Santex Fasta eller Skjutbara tak och med Synlig eller Inbyggd hängränna Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar montaget. Detta är en generell monteringsanvisning för Santex

Läs mer

RSS fallskydd för sluttande tak är ett patenterat system som uppfyller säkerhetskraven enligt den europeiska normen EN 13374 klass C.

RSS fallskydd för sluttande tak är ett patenterat system som uppfyller säkerhetskraven enligt den europeiska normen EN 13374 klass C. Roof Safety Systems Det smartaste fallskyddssystemet för sluttande tak Kan användas i många situationer sluttande tak kan även användas för platta tak breda och smala takkanter, takrännor vändbart staket

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt vid montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt vid montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01. Panthera AB, Gunnebogatan 26, 163 53 Spånga, 08-761 50 40, www.panthera.se, panthera@panthera.

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01. Panthera AB, Gunnebogatan 26, 163 53 Spånga, 08-761 50 40, www.panthera.se, panthera@panthera. Brukarmanual art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01 Avsett ändamål Panthera är en rullstol för dig som behöver en lättkörd vardagsrullstol som du kan sitta bra och sittriktigt i. Den är konstruerad så

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning

Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning Montage- och bruksanvisning FLEXY Trappställning För din egen och andras säkerhet läs igenom anvisningarna för korrekt montering och säker användning. Ni som ägare ansvarar för att de personer som monterar

Läs mer

Montering och Bruksanvisning PVC fönster

Montering och Bruksanvisning PVC fönster Montering och Bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Rev.nr 130206 Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans

Läs mer

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING DOLOMITE JAZZ Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. BRUKSANVISNING Läs noga igenom bruksanvisningen före användning. Rollatorn är anpassad för både inom- och utomhusbruk. SV BRUKSANVISNING

Läs mer

Monteringsanvisning MAFA Midi

Monteringsanvisning MAFA Midi Monteringsanvisning MAFA Midi Läs noga igenom hela monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor Manual_Midi_SE_rev2 100-35 2007-11-29 2 12 Garanti: MAFA Midi silo

Läs mer

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Fönstermarkis. Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA46 - VS24 - VS34 - VS44 - BC26

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Fönstermarkis. Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA46 - VS24 - VS34 - VS44 - BC26 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Fönstermarkis Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera

Läs mer

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda.

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 helt enkelt. Nova 30 är ett funktionellt skensystem med tidlös och enkel

Läs mer

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev Panthera AB, Gunnebogatan 26, Spånga, ,

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev Panthera AB, Gunnebogatan 26, Spånga, , Brukarmanual art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2017-03 Avsett ändamål Panthera är en rullstol för dig som behöver en lättkörd vardagsrullstol som du kan sitta bra och sittriktigt i. Den är konstruerad så

Läs mer

Monteringsanvisning för Purus Multi 300 monteringsplatta

Monteringsanvisning för Purus Multi 300 monteringsplatta Monteringsanvisning för Purus Multi 300 monteringsplatta Version 16.03.10 För montering av Purus golvbrunnar 150 och 130 mm i golv av träbjälklag. RSK 713 36 90 Paketet innehåller: Ant. Aritkel RSK nr.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VELA Tango 300 & 300EL VARIANT: Manual nr VELA Tango 300. VELA Tango 300El

ANVÄNDARMANUAL. VELA Tango 300 & 300EL VARIANT: Manual nr VELA Tango 300. VELA Tango 300El ANVÄNDARMANUAL VELA Tango SE VARIANT: 300 & 300EL Manual nr 105462 VELA Tango 300 VELA Tango 300El INNEHÅLL 1.0. INLEDNING 3 1.1. SÄKERHET 4 1.1.1. Användning 4 1.1.2. Transport 4 1.2. REKLAMATIONSRÄTT

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Januari 2014 Innehåll 1. Generell information 1.1 Dokumentation 1.2 Användningsområde cylinder 1.3 Transport 1.4 Lagring 2. Idrifttagande och

Läs mer

Växthus Monteringsanvisning

Växthus Monteringsanvisning Växthus Monteringsanvisning M-AS4 VIKTIGT Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen, och att typ och antal stämmer enligt den lista

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

1 2 3 4 5 6 ηζ 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Last [kn/m] 16,0 Karakteristisk jämt utbredd last 14,0 12,0 10,0 8,0

Läs mer

Tillåtna ändringar på HD-rullstolar med bibehållande av CE-märkning ( mod. HD500, HD600, HD650 ) 1(5) Generella förutsättningar

Tillåtna ändringar på HD-rullstolar med bibehållande av CE-märkning ( mod. HD500, HD600, HD650 ) 1(5) Generella förutsättningar ( mod. HD500, HD600, HD650 ) 1(5) Generella förutsättningar Detta dokument specificerar ändringar som är tillåtna att göra utan att rullstolens CE-märkning påverkas (Den totala produktens CE-märkning).

Läs mer

Fyrdelade glidskjutpartier

Fyrdelade glidskjutpartier Montering: Våra monteringsanvisningar guidar dig steg för steg i arbetet. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta oss eller låta en fackman montera fönstren. Kom ihåg att våra produkter inte är

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 140915 sida 1 av 8 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Gyptone BIG system Monteringsanvisning

Gyptone BIG system Monteringsanvisning Monteringsanvisning Design och teknik Produktbeskrivning/användning Gyptone BIG är ett akustikundertak av gips som har stora designmässiga fördelar eftersom det inte förekommer några synliga skarvar. Gyptone

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 160524 sida 1 av 9 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer

Produktkatalog Infusionsstativ/ Droppstativ Tillbehör och reservdelar

Produktkatalog Infusionsstativ/ Droppstativ Tillbehör och reservdelar Produktkatalog Infusionsstativ/ Droppstativ Tillbehör och reservdelar I anbud TI 2017 1288 Medicinteknisk utrustning, efterfrågat sortiment. Produktområde 21 Droppställning. Infusionsstativ TI172307-X

Läs mer

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion Hopfällbar Båtlyft - Instruktion 2016-09-01 Sida 1 (av 10) Allmänt: Båtlyften är endast avsedd för lyft av båt (motorbåt eller liknande) för att flytta båten till eller från en båttrailer på land. Båtlyften

Läs mer

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Produkt Läs igenom denna bruksanvisning före användning av BREEZE. BREEZE är en modernt designad rollator. Den kan lätt fällas ihop, är ergonomiskt utformad

Läs mer

Helena. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska

Helena. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska Helena SystemRoMedic TM Manual - Svenska Helena 3x3, art. nr: 50300009 Helena 4x3, art. nr: 50300010 Helena 5x4, art. nr: 50300011 SWL = 285kg / 628lbs Helena är en fristående lyftställning som tillsammans

Läs mer

Roth 330-skåp. German quality since Installation. Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm 1/6

Roth 330-skåp. German quality since Installation. Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm 1/6 Installation Skåp för separat kall- och varmvatten 550 x 330 x 108 mm German quality since 1947 1/6 1 2 835 mm (+/- 5 mm) 450 mm (+/- 5 mm) Packa upp skåpet och förvara luckan i dess emballage på lämplig

Läs mer

Sidomarkis. Nordic Light SA50 INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING

Sidomarkis. Nordic Light SA50 INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING För korrekt montering av Nordic Lights produkter, måste installationsanvisningarna följas. Om montering inte sker enligt anvisningarna, är Nordic Light befriad från

Läs mer

COMBISAFE. 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING

COMBISAFE. 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING COMBISAFE 3230 Hisschaktsgrind BRUKSANVISNING Innehållsförteckning Allmänt...3 Säkerhetsföreskrifter...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användande...4 Kombinera ej produkter...4 Använd

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Aluminiumpersienn. Nordic Light Roulett

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Aluminiumpersienn. Nordic Light Roulett INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Aluminiumpersienn Tillverkad av: Se till att persiennen inte monteras i linje med stegbanden. Rengör persiennen med en mjuk dammtrasa eller en dammvippa Stäng persiennen

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

drain multi STOCKHOLM

drain multi STOCKHOLM drain multi STOCKHOLM INSTALLATION MULTI STOCKHOLM Omfattar golvkonstruktion, avsedd för Betongbjälklag med ytskikt av klinker med tätskikt Träbjälklag med ytskikt av klinker med tätskikt Omfattar placering,

Läs mer

Bruksanvisning Elevate Art. nr

Bruksanvisning Elevate Art. nr Bruksanvisning Elevate Art. nr. 15 001 Efter installation ska bruksanvisning och installationsanvisning lämnas kvar hos användaren Elevate utrustad med armstöd (extra tillval) Produktbeskrivning Elevate

Läs mer

GARAGE BRUKSANVISNING

GARAGE BRUKSANVISNING GARAGE BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR Innan du börjar installationen, kontrollera med de lokala myndigheterna om det behövs en bygglov. Följ alla monteringsinstruktioner i denna manual; om instruktionerna

Läs mer

BRUKSANVISNING SAFETY LINE SYSTEM HANDBUREN LINKASTARE MODELS SL40/60/80

BRUKSANVISNING SAFETY LINE SYSTEM HANDBUREN LINKASTARE MODELS SL40/60/80 SE BRUKSANVISNING SAFETY LINE SYSTEM HANDBUREN LINKASTARE MODELS SL40/60/80 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION Safety Line System är producerat och testat av JCL-Sweden. I systemet ingår 3 huvud produkter

Läs mer