Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip)"

Transkript

1 Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) BOKNING & ANMÄLNINGSAVGIFT Depositionen är 750 kr per person för resor inom Europa och kr per person för resor till USA/Kanada/Japan. Deposition och eventuellt avbeställningsförsäkring, måste betalas online eller med inbetalningskort. Inbetalningskort skickas per e-post i samband med bokning till den e-post adress som angetts vid bokning. Genom att betala depositionen är anmälan bindande för resenären och de enskilda resenärerna bekräftar att de har läst och accepterat den beställda resans relevanta villkor och bestämmelser. För Snowtrip är registreringen giltig 72 timmar efter mottagandet av depositionen. Om inte arrangören har mottagit beloppet senast sex veckor före avresan har Snowtrip rätt att avboka resan och depositionen förloras. Betald deposition återbetalas inte. Rese- och deltagarbevis samt deltagarspecifikation måste tas med på resan och visas upp på begäran. Om du beställer resan för flera vill vi påpeka att de andra resenärerna har rätt att få information om alla resevillkor. Snowtrip ber dig vidarebefordra denna information och villkor eller hänvisa till Snowtrip för ytterligare information. Snowtrip är genom Danski ApS medlem i Resegarantifonden, reg. nr BOENDE Rummet/lägenheten får endast bebos av personer som har bokat resa hos Snowtrip PRISER OCH ÄNDRINGAR Ändring av avresedatum eller resmål kan göras upp till 50 dagar före avresan om det inte finns lediga platser på önskat resmål. Om ändringarna inte är möjliga och resan därför måste avbokas gäller ovan nämnda regler. Ändringar av resenären kan göras upp till 50 dagar före avresan mot betalning av en administrativ avgift på 150 kr per ändring. Andra ändringar i bokningen som kräver att du får skickat ett nytt resedokument kostar 150 kr. Exempel på detta är att byta till annat boende, ändringar i skiduthyrning, liftkort etc. Om ändringar görs direkt på krävs ingen faktureringsavgift. Om du reser med reguljärflyg kan ändringar av deltagarnamn inte göras senare än 50 dagar före avresan. Snowtrip har rätt att ändra priset på en resa på grund av förändringar i valutakurser, skatter, oljepriser, etc. Om till exempel flygplatsavgifterna ökar med 50 kr, ökar resans pris i enlighet därmed. Samma beräkning tillämpas för att minska skatter eller liknande. 1 (5)

2 Prisändringen kommer inte att överstiga 10 % av priset och kommer inte att ske senare än 14 dagar före avresan. RESANS PRIS Boendet får endast användas av personer som är registrerade på resan hos Snowtrip. I de fall där en eller flera deltagare i ett sällskap avbokar resan eller på grund av sjukdom el. liknande inte kan delta i resan, kan de kvarvarande deltagarna förvänta sig att de får sin logi i en annan lägenhet/hotellrum för det faktiska antalet resenärer och priset per person justeras därefter. Om detta inte är möjligt eller om resenärerna vill stanna kvar i den ursprungliga lägenheten/hotellrummet, kommer priset att justeras i enlighet därmed. VALUTAKURS Alla priser på vår webbplats är baserade på växelkurser per 31 maj AVBOKNING AVRESA Om det blir nödvändigt att avboka din resa ska Snowtrip kontaktas via telefon. Vi måste sedan få en skriftlig avbokning per post eller per e-post till snowtrip@danski.se inom 48 timmar efter din avbeställning per telefon och alltid innan resan påbörjas! Vid uppsägning av resan gäller följande regler och tidsfrister: Vid avbokad resa mer än 35 dagar före avresan går depositionen förlorad. Vid avbokad resa mellan 14 och 35 dagar före avresan; förlust av deposition + 50 % av resans totala kostnad. Vid avbokad resa mindre än 2 veckor före avresan förloras hela resans pris. Vid avbokning av paketresa inklusive liftkort, skiduthyrning och skidskola, ingår värdet av liftkort, skiduthyrning och skidskola i paketet, och liftkort, skiduthyrning och skidskola kan inte återbetalas separat. Kommer du för sent till den överenskomna mötesplatsen (påstigningsställe) vid avresan, kommer resan ej ersättas Avbeställningsskydd kan tecknas vid bokning och kostar 295 kr. Om resenären träffat avtal om avbeställningsskydd har resenären rätt att vid sjukdom avbeställa resan utan extra kostnad. Läkarintyg som intygar att det inte är lämpligt att genomföra resan på grund av sjukdom skall uppvisas i samband med avbokning. Anmälningsavgift samt det som resenären erlagt för avbeställningsskyddet skall inte återbetalas. ARRANGÖRENS AVBOKNING AV EN RESA Snowtrip kan avboka en resa av följande skäl: På grund av force majeure då arrangören är skyldig att informera de anmälda resedeltagarna. Om tillräckligt många anmälningar på en flygning inte uppnås är arrangören skyldig att informera den anmälda resenären snarast möjligt och inte senare än 14 dagar före avresan. Vid avbokningar av en resa till följd av ovanstående punkter återbetalas den betalda avgiften utan avdrag. Därutöver tillkommer det inte någon ersättning för resenären. 2 (5)

3 ARRANGÖRENS ANSVAR Snowtrip kan inte hållas ansvarig för outnyttjade semesteraktiviteter inklusive förbeställda liftkort, förlorade löner, kostnader för transport från flygplatsen, etc., som orsakats av förseningar på grund av force majeure, väder eller andra omständigheter utanför arrangörens kontroll. Snowtrip förbehåller sig rätten att ändra tiden för hemresan, beroende på väder och/eller trafikförhållanden, utan att ersätta resenären för outnyttjade semesteraktiviteter. Varje deltagande i evenemang som anordnas eller hänvisas av Snowtrip sker på resenärens egen räkning och risk. Snowtrip kan aldrig hållas ansvarig för eventuella skador på dig själv eller tredje person, eller skador på egendom. BAGAGE Snowtrip inte hållas ansvarig för bagage eller tillhörigheter som går förlorade eller skadas under transport eller under resan i allmänhet. Detta gäller även om de förvaras i ett av Snowtrips anvisade och låsta lokaler eller transporteras i en av Snowtrips anvisade transportmedel. Vid förlust eller skada på bagage som direkt kan hänföras till försummelse av våra transportörer ska du kontakta ditt eget försäkringsbolag. Resenärerna bör försäkra sig om att de är täckta för förlust eller skada på bagage under hela resan. Detta görs antingen genom egen försäkring eller genom att teckna en reseförsäkring. Resenärerna bör också i förväg se till att försäkringen inte har självrisk eftersom detta betraktas som bristande försäkring. Det är inte tillåtet att packa ner kläder tillsammans med skidutrustningen. Vid förseningar på flygtransport av skidutrustning tillhandahåller Snowtrip utrustning gratis mot att du visar upp kvitto på skidtransporten och PIR-rapport från flygplatsen. Det blir ingen kompensation för skidtransporttillägget. SNOWTRIP S ERSÄTTNINGSSKYLDIGHET Snowtrip är ansvarig och har ersättningsskyldigheten enligt branschens normala regler och normer. Snowtrip kan inte hållas ansvarig för om skidområdet eller delar av det stängs av på grund av för lite eller för mycket snö, lavinfara, vind eller liknande. All förflytting i skidområdet sker på egen risk. Resenären får inte någon ersättning vid programändringar som orsakas av regler från det aktuella landets myndigheter, till exempel regler som leder till indragning av pistvisning. SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL Snowtrip försöker så långt som möjligt att uppfylla specifika önskemål när du beställer resan, till exempel lägenhetens läge och sittplats i buss, flygplan, etc. Snowtrip kan inte garantera detta och kan inte hållas ansvarig om ett önskemål inte kan uppfyllas. Specialavtal som inte är med i resebeviset är irrelevant för byrån. 3 (5)

4 DEPOSITION OCH TILLGÅNGEN PÅ SEMESTERBOENDE Semesterboendet är tillgängligt från lördag kl. 17:00* tills följande lördag kl. 9:00*. Vid mottagning av nyckeln till semesterboendet måste det betalas en deposition. En depositionsavgift på ca kr*/250 euro för lägenheter och ca kr/500 euro för chalets Depositionen kan normalt avräknas kontant vid överlämnande av kreditkortsinformation till guider eller internationella kreditkort i receptionen. Depositionen återbetalas på avresedagen eller eftersänds till Danmark om bostaden är i gott skick. För grupper finns speciella regler för betalning av deposition. Reglerna kommer att framgå av det publicerade materialet. RESENÄRENS ANSVAR Resenärerna måste följa de instruktioner för resans genomförande som Snowtrip eller dess representanter samt flygoch bussföretag fastställer. Resenärerna måste respektera de ordningsregler som har fastställt när det gäller transport till och från resmålet och för boenden på hotell, lägenheter, etc. Grova eller upprepade brott mot denna policy kan leda till avstängning från researrangören och/eller hotellet/lägenheten, så att vidare vistelse och hemresa måste ske på egen bekostnad. Resenären är ersättningsskyldig enligt normala ersättningsregler för skador som har åsamkas Snowtrip, dennes representanter och andra som Snowtrip arbetar med. Snowtrip har också rätt att helt eller delvis dra tillbaka depositionen som betalats för lägenheten/chaleten/hotellrummet om ovanstående kränks. Samtliga boende i en lägenhet/chalet/hotellrum är solidariskt ansvariga för eventuella skador på boendet. Resenären är själv ansvarig för att ha med ett giltigt pass och eventuellt visum och det är resenären själv som måste betala eventuella kostnader som kan uppstå i och med dessa formaliteter. Deltagande i evenemang under resan är alltid på resenärens egen risk. Snowtrip kan inte hållas ansvarig för skador på person eller egendom till följd av resenärens medverkan i ett evenemang, även om Snowtrip är arrangör eller medarrangör av evenemanget eller kontakten för det aktuella evenemanget. Resebevis skickas med post eller e-post från Snowtrip cirka 7 dagar före avresa. Resenären måste under eget ansvar kontrollera det material som Snowtrip skickar för att hålla sig informerad om eventuella ändringar i avgångstid eller avreseplats. Resenären är också skyldig att hållas sig uppdaterad hos Snowtrip representanter, ambassadörer eller via inlägg på resmålet om tidpunkten för hemresan. Vi rekommenderar att du kontaktar Snowtrips lokala representant 24 timmar innan planerad hemresa för att bekräfta tidpunkten för hemresan. Resenären måste ha med det blå sjukförsäkringsbeviset. Detta gäller alla våra resmål i Europa och täcker kostnader för läkarvård och medicin. Gäller inte läkarordinerad hemtransport. TRANSPORTFÖRETAGETS ANSVAR 4 (5)

5 Att flyga till och från resmålet omfattas av bestämmelserna i Montrealkonventionen från 1999, med senare ändringar och tillägg som är anpassade för den nationella lagstiftningen. Om inget annat anges gäller branschens allmänna resevillkor. REKLAMATIONER Eventuella reklamationer under en resa ska omedelbart lämnas till reseledaren eller en av Snowtrips respresentanter. Vid reklamationer kommer du att få ett kvitto från Snowtrips guider som visar att du har kontaktat guiderna. Glöm inte att spara kvittot eftersom det är en förutsättning för att vi ska behandla ärendet efter din hemkomst. Om resenären efter resan slut fortfarande tror att de har något att reklamera, måste detta meddelas Snowtrip skriftligen senast 4 veckor efter hemkomsten. Senare reklamationer kommer inte att accepteras. SKIDSKOLA På de platser där Snowtrip erbjuder svensk skidskola förbehåller sig Snowtrip rätten att ändra skidskola till den lokala skidskolan om offentliga myndigheter etc. förhindrar att den svenska skidskolan hålls. Om utbildningen inte kan hållas på svenska kommer vi att försöka få den på engelska.om vi inte lyckas med detta kommer utbildningen att ske på den lokala skidskolans modersmål. Alternativt kan hela avgiften för skidskolan återbetalas. Brist på svensk utbildning ger inte resenären rätt att säga upp avtalet. 5 (5)

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS

Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS Active Tours AS Sjåstad Industriområde 6750 Stadlandet NORGE Org nr: 897 834 332 Resevillkor för gruppresor med Active Tours AS Nedan följer de allmänna resevillkoren för Active Tours AS (inklusive varumärket

Läs mer

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Allmänna- och särskilda resevillkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

Kenzan Tours AB s resevillkor

Kenzan Tours AB s resevillkor Kenzan Tours AB s resevillkor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor.

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Resevillkor Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Konsumentverket/KOoch Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige

Läs mer

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på Scandlines allmänna bestämmelser för paketresor 1 Inledande bestämmelser 1.1 Dessa allmänna bestämmelser är tillämpliga för paketresor som Scandlines Danmark ApS ( Scandlines ) arrangerar. Scandlines är

Läs mer

Bokningsregler 2014-2015

Bokningsregler 2014-2015 Bokningsregler 2014-2015 1. Vänligen kontrollera din bokning och kontakta oss omedelbart om det är något som inte stämmer För att muntliga löften ska kunna åberopas måste de vara skriftligen bekräftade.

Läs mer

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning.

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning. 1 VILLKOR FÖR RESOR BeachTravels Sweden AB 1.1 Parter Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan BeachTravels Sweden AB (nämns som arrangören), och resenär vid köp av resa. Utöver dessa villkor

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR 2014-04-25 SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ),

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

Vem är ansvarig? Ansvarig arrangör är Höga Kusten Turism AB, Skuleberget, 870 33 Docksta, tel. 0613-108 50. org.nr: 556797-4141.

Vem är ansvarig? Ansvarig arrangör är Höga Kusten Turism AB, Skuleberget, 870 33 Docksta, tel. 0613-108 50. org.nr: 556797-4141. Betalning & resevillkor ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Höga Kusten Turism AB, och för Dig som själv eller genom annan träffar avtal med Höga Kusten Turism AB, enligt vad som angetts

Läs mer

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter Köpevillkor Definitioner Den person som i eget eller annans namn genomför bokning av flygbiljetter på webbplatsen benämns beställaren. Den vars namn anges i bokningen som resenär benämns resenär. I de

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Särskilda Resevillkor

Särskilda Resevillkor Page 1/6 Särskilda Resevillkor INLEDNING De paketresor GO Sport Travel erbjuder innehåller vanligtvis flygtransport, övernattningar och evenemangsbiljett, dock finns det undantag där antalet övernattningar

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor

Allmänna villkor för paketresor Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Xtravel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

Bokningsregler 2014-2015

Bokningsregler 2014-2015 Bokningsregler 2014-2015 1. Vänligen kontrollera din bokning och kontakta oss omedelbart om det är något som inte stämmer För att muntliga löften ska kunna åberopas måste de vara skriftligen bekräftade.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Reservation för ändringar Explore Tours resor och program är unika. Det innebär också att vi inte till hundra procent kan garantera att den ursprungliga resplanen

Läs mer

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Sweden by Natures hemsida, avtalet mellan resenären

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Kinaresor Draken AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören eller KD),

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid köp av paketresa. Villkoren

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SAMT SALTOURS SÄRSKILDA VILLKOR FÖR Los Angeles Exclusive Music Experience Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem

Läs mer

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU STÄNGT LUFTRUM Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU Det stängda luftrummet har lett till enorma störningar i hela Europa för både turister och affärsresenärer. Men även

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER 1. Biljetter Särskilda villkor Är enskild biljett köpt är denna gällande för aktuellt speldatum förutsatt att detta sker inom samma helg fredag-måndag, återbetalning sker ej av outnyttjad biljett. Är biljett

Läs mer

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar.

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar. SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Betalning & resevillkor

Betalning & resevillkor Betalning & resevillkor ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Höga Kusten Turism AB, och för Dig som själv eller genom annan träffar avtal med Höga Kusten Turism AB, enligt vad som angetts

Läs mer

Särskilda & allmänna villkor för paketresor.

Särskilda & allmänna villkor för paketresor. Sida 1 av 9 Särskilda & allmänna villkor för paketresor. SÄRSKILDA RESEVILLKOR. Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Arrangör/Resegaranti. Arrangör enligt resegarantilagen är S&S-resor,

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Göteborg, 2018-08-01 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

FÖR KULTURRESOR EUROPA

FÖR KULTURRESOR EUROPA RESEVILLKOR FÖR KULTURRESOR EUROPA Alla researrangemang omfattas av Lagen om paketresor som harmoniserar reglerna i Europa och ger en hög grad av konsumentskydd. Enligt lagen ska resebyråerna kunna dokumentera

Läs mer

Lag (1992:1672) om paketresor

Lag (1992:1672) om paketresor Bestämmelser gällande paketresa med SEM, Svenska Energimedicinska AB. Bokning 1. Bokningen är bindande när anmälningsavgiften är inbetalad. Betalas inte anmälningsavgiften in i tid, avbokas resenären.

Läs mer

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL 2017 09 15 RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet mellan resenären och Rederi AB Göta Kanal ( Arrangören ). Särskilda resevillkor

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa.

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. Resevillkor Villkoren antogs att gälla 2013-10- 24 Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor kan arrangören även uppställa

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. Vem är ansvarig?

ALLMÄNNA VILLKOR. Vem är ansvarig? ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Dalarna AB (VDAB), via Siljan Turism och för Dig, som själv eller genom annan träffar avtal med VDAB enligt vad som angetts i bekräftelsen. Avtalet

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse:

Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse: 7 3 PROTOKOLL 1990-05-29 89/1(3658 Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse: 1. Allmänna villkor för uthyrning av stugor och lägenheter skall

Läs mer

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar.

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar. 1. Charterkontrakt Huvudresenär är den person som bokar charterevenemanget och därmed ingår avtal med TeamSailing Nyström AB. Alla ändringar samt ev. avbeställning måste ske av huvudresenären. Medresenärer

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel Dessa villkor reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på arrangörens hemsida. För

Läs mer

Norge Äventyrs särskilda resevillkor

Norge Äventyrs särskilda resevillkor Norge Äventyrs särskilda resevillkor För Norska Turistföreningen gäller speciella resevillkor. Norge Äventyr förbehåller sig rätten att företa eventuella ändringar. 1 Anmälan och betalning. Efter anmälan

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Afro-Caribbean Travel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

Bestämmelser och villkor Lägenhet I Italien

Bestämmelser och villkor Lägenhet I Italien Bestämmelser och villkor Lägenhet I Italien Villkoren anges på denna sida är tänkt som automatiskt av klient med bekräftelse av reservationen av våra tjänster. 1. Bokningsvillkor och betalningssätt För

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor

Allmänna och särskilda villkor för paketresor Allmänna och särskilda villkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift Resevillkor Kompletterande resevillkor WonderCruises... 1 1. Allmänt... 1 4. Betalningsvillkor... 2 5. Färdhandlingar... 2 6. Reseförsäkring... 2 8. Avbeställningsvillkor... 2 9. Ändringar av resan på

Läs mer

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan).

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan). Resevillkor- Båtar 1.2 Betalning och bokning 1.2.1. Efter att bokning har inkommit till Adriatiska Resor är bokningen bindande. Den som har inkommit med bokningen är bokningsansvarig. Bokningsansvarig

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet.

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet. ALLMÄNNA OCH VULKANRESORS SÄRSKILDA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen.

1. Allmänna villkor. 2. Godkännade av uppdrag. 1. De beställningarna accepteras av den uppdragstagaren i den elektroniska formen. ORDBOK Föreskrifter för förverkligande av beställningar i storformat-digitaltryckeri Labo Print S.A. Uppdragstagare - Labo Print S.A., Rabczańska 1 gatan, 60-476 Poznań, registerad i företagsregister i

Läs mer

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller.

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller. ALLMÄNNA RESEVILLKOR Ronnegard Adventure AB mctouring.se Tallbacksvägen 19 785 30 Gagnef Org.nr: 556998-3421 Hemsida: www.ronnegardadventure.se Epost: info@mctouring.se Mobil: 072-2046200 Dessa allmänna

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor

goto Nordics allmänna köp- och resevillkor goto Nordics allmänna köp- och resevillkor 1. Generellt 1.1 goto Nordics är en arrangör av paketresor sammansatta av produkter från flygbolag och andra leverantörer. Andra leverantörer är till exempel

Läs mer

ALLMÄNNA & SÄRSKILDA VILLKOR HIMALAYA SPECIALISTEN 8848 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort

SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort (Ifylles av AIG) Skadeanmälan skickas till: AIG Europe Limited Skadeavdelningen Box 3122, 103 62 Stockholm Tel +46 8 506 920 80 Fax +46 8 506 920 95 SKADEANMÄLAN - Reseförsäkring Kreditkort Organisationsnummer:

Läs mer

s. 1 Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa

s. 1 Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa 5. Resebolagets plikter och ansvar efter avresa 6. Flygbolagets ansvar 7. Resenärens plikter och

Läs mer

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN?

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? Gunnarsgården i Sälen s Allmänna bokningsvillkor Dessa allmänna villkor gäller mellan Gunnarsgården i Sälen och den som själv eller genom annan träffar

Läs mer

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera.

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera. Resevillkor för Tomas Ericsson s gruppresa: Alaska & Yukon 14 27 augusti 2019, vid resestart från Anchorage den 14 augusti (USA), avslut i Anchorage avslut i Anchorage den 27 augusti (USA). I texten nedan,

Läs mer

Särskilda och allmänna resevillkor

Särskilda och allmänna resevillkor Särskilda och allmänna resevillkor För dig som reser med Travel By Excellence Teknisk arrangör RESOR MED ASIATISK OMSORG Index Sid. 0. Allmänna resevillkor....2 1. Avtalet...2 2. Betalning av priset för

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Villkor : SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Apolloflex är ett samarbete mellan Apollo (Kuoni Nordic AB) och Lowcostholidays ltd. Därför tillämpas lowcostholidays bokningsvillkor för din resa, vilka skiljer sig från Apollo s bokningsvillkor.

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet.

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet. Resevillkor De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på vår webbsida

Läs mer

Phone: +46 (0) myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR

Phone: +46 (0) myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR Avtalsparter Huvudresenären Den person som bokar resan hos myafrica.se A2Y Sweden AB Nedan kallat myafrica.se. Den resebyrå som säljer resan till Huvudresenären. 1. Inledande

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Konsumentverket, å ena sidan, och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation, å andra sidan, har träffat följande överenskommelse att gälla fr.o.m. 1993-02-02. Punkten 5.5 har ändrats och

Läs mer

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av 1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.1.1. Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av - transport och - inkvartering eller - någon av dessa

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Voyage by me - By me Solutions AB (i det följande arrangören ), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen och resenär, vid köp

Läs mer

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt Deturs särskilda resevillkor är del av avtalet och resan. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

s.1 Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa

s.1 Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa Inledning 1. Bokning av resan 2. Resans pris 3. Betalning 4. Ändring och avbokning av resan före avresa 5. Resebolagets plikter och ansvar efter avresa 6. Flygbolagets ansvar 7. Resenärens plikter och

Läs mer

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl BOKNINGSREGLER: Allmänt * Receptionen stänger kl. 22.00 alla dagar förutom söndag då vi stänger kl. 15.00, för att komma in krävs en nyckel eller portkod, koden får ni om ni kontaktar receptionen på tel.

Läs mer

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB Villkor för paketresor med Fågelguidning AB 559158-1573 1. Anmälan Anmälan blir bindande då anmälningsavgiften betalats eller i de fall hela resans avgift ska betalas i sin helhet nått Fågelguidning AB

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime Resor AB (nämns som arrangören), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen, och resenär

Läs mer

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor -------------------------------------------------------------------------------- 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Lowcostholidays Limited ("Lowcostholidays") är ett företag registrerat i England och Wales med företagsnummer 04.371.920 vars handelsadress är Spectrum House, Beehive Ring Road, Gatwick,

Läs mer

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor Allmänna Villkor Vi vill gärna informera dig om vilka regler och villkor som gäller då du bokar rum och/eller bor på. Reglerna har utgångspunkt i SHR rekommendationer med några smärre ändringar. är medlem

Läs mer

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor.

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor. så att stavningen stämmer överens med passet. Önskemål som görs av resenären för tex. starttider, särskild utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Vad är UNR? Under Ungdomens Nordiska Råds (UNR) session möts nordiskt och politiskt engagerade unga för att diskutera aktuella ämnen i det nordiska samarbetet.

Läs mer

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Bokningsvillkor. -------------------------------------------------- ------------------------------ 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor. -------------------------------------------------- ------------------------------ 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Lowcostholidays Limited ("Lowcostholidays") är ett företag registrerat i England och Wales med företagsnummer 04.371.920 vars handelsadress är Spectrum House, Beehive Ring Road, Gatwick,

Läs mer

Ryskt Utbildnings- och Kulturcentrum i Sverige. Орг.-/Рег. номер: 610605-0369. Allmänna villkor

Ryskt Utbildnings- och Kulturcentrum i Sverige. Орг.-/Рег. номер: 610605-0369. Allmänna villkor Ryskt Utbildnings- och Kulturcentrum i Sverige Орг.-/Рег. номер: 610605-0369 Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller mellan RECCIS Ryskt Utbildnings- och Kulturcentrum i Sverige, och för Dig som

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

.. Kopvillkor. Allmänt

.. Kopvillkor. Allmänt .. Kopvillkor Allmänt Privatperson För dig som är privatperson, gäller Distansavtalslagen om din beställning är genomförd på distans (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa avtalsvillkor undertecknades 4.5.1995 och har förhandlats fram av Resebyråbranchens Förbund i Finland rf i samråd med konsumentombudsmannen. I villkoren har beaktats

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter.

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter. Resevillkor Kammarkollegiet ReTravel har till Kammarkollegiet ställt erforderliga garantier enligt resegarantilagen, det betyder att resenärerna är garanterade hemresa oavsett vad som inträffar. www.kammarkollegiet.se

Läs mer

FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD

FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD ATT TÄNKA PÅ INNAN DU ANVÄNDER KORTET Ditt kort är en värdehandling Förvara aldrig kort och kod tillsammans. Hantera kortet så att det inte kommer i orätta händer och

Läs mer

FÖR KULTURRESOR EUROPA

FÖR KULTURRESOR EUROPA RESEVILLKOR FÖR KULTURRESOR EUROPA Alla researrangemang omfattas av Lagen om paketresor som harmoniserar reglerna i Europa och ger en hög grad av konsumentskydd. Enligt lagen ska resebyråerna kunna dokumentera

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer