Squash gruppspel i Spånga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Squash gruppspel i Spånga"

Transkript

1 Squash gruppspel i Spånga Spelform: Gruppspel, nio spelare i varje grupp, alla möter alla en gång under 9 veckor. Varje spelare har en spelledig vecka. Rak räkning till 11, efter gäller vinst med 2 poängs marginal. Resultatet noteras av vinnaren av spelarna på spelschemat som sitter vid anslagstavlan i gången till squashbanorna. Speltiden för uppvärmning och match är 45 minuter, dvs normal bantid. Uppvärmningen/inbollning är enligt reglnerna 5 minuter, 2,5 minuter på vardera sida och man slår bollen 1-3 ggr till sig själv innan man slår över den till motståndaren. Paus mellan games är tillåten men försök att begränsa det till 90 sekunder som är standard längden för en paus i en squash match. Vid snabbt avklarad match kan resterande bantid användas för träningsspel. Är matchen ej färdigspelad så gäller resultatet då tiden tog slut om inget annat sagts om avslutande av match. Först uppräknad spelare i spelprogrammet håller med matchboll (Double Yellow Dot). Ingen domare, spelarna dömer själva sin egen match efter bästa förmåga. Speldagar: Speldagar är Tisdagar och Torsdagar och första speltid kl och sista kl Speltiderna varierar lite vecka från vecka. Om en dag/tid inte skulle passa så finns möjlighet att boka om tiden om det görs innan kl (lunch) på speldagen. Då får man tiden tillgodo att spela vid annan dag/tid så länge det finns en bana tillgänglig. Rekommendationen är att först ringa motståndaren för att meddela att man inte kan spela och försök då att hitta ett annat datum som passar båda och sedan ringa hallen för att avboka ordinare speltid samt att boka in den nya tiden. Observera att kl speldagen också gäller som deadline för att skjuta upp en match! Kontaktar man motståndaren först efter denna tidpunkt så är det upp till motståndarens goda vilja och möjlighet att acceptera nytt speldatum/tid. Annars kan motståndaren hävda WO-vinst med all rätt men rekommendationen är att försöka hitta nya speltillfällen för att få så många matcher spelade som möjligt. Det är därför som spelvinster värderas högre än en WO-vinst. Se mer 'Vid förhinder / Uppskjuten Match'. Notera att ordinarie speldagarna kan hamna på helger så se till att boka om dessa om man inte tänker spela den dagen.

2 Poänguträkning: För att motivera att matcher spelas i så stor utsträckning som möjligt så har vi denna poängfördelning: 3 poäng för spelvinst 3 poäng för mottagen (vunnen) WalkOver 1 poäng för förlorad match 0 poäng för ospelad match 0 poäng för lämnad (förlorad) WalkOver Sluttabellerna: Sluttabellen sorteras efter ovan nämnda Poäng, Gameskillnad och sist inbördes möten. Om två eller fler spelare skulle hamna på samma poäng (och kanske även gameskillnad) och vara markant bättre eller sämre än övriga i gruppen så försöker vi behandla dem lika, dvs flytta upp alla eller flytta ner alla. Om det inte är (praktiskt eller rättvist) möjligt beroende på hur det ser ut i de andra grupperna så måste vi skilja på dem via gameskillnad och inbördes möten. Upp och nedflyttningar mellan grupperna: Efter varje period sker omflyttningar baserat på resultaten. Principen är att den överst placerade i en grupp placeras i den ovanför och den längst ner placeras i den nedanför. Beroende på ovanligt jämnt/ojämnt resultat, nytillkomna, avhopp, etc så kan antalet omflyttningar bli fler eller färre men tanken är att få så jämna grupper som möjligt allt eftersom perioderna fortskrider. Tävlingsledningen gör ny gruppindeling inför varje period. Det normala är dock att endast en spelare flyttas upp/ner från respektive grupp. Och rekommendationen är att försöka spela alla matcherna för då visar resultatet automatisk var man passar spelmässigt och försök att även acceptera nedflyttningar, vi försöker göra spelet så rättvist som möjligt och spelmässigt roligt för alla. Se appendix 1 för litet exempel. Vid skapande av nya grupper kan större omflyttningar ske och då kan ovanstående riktlinjer kanske inte följas. Fortsatt spel i efterföljande perioder: Spelare förväntas även spela efterföljande period och är automatiskt anmäld till denna, ingen ny anmälan behöver göras. Om man inte har för avsikt att vara med i nästa spelperiod så är det viktigt att man meddelar det i god tid, minst 2 veckor innan spelstart, så att en ersättare kan hittas.

3 Ring motspelaren innan spel: För att undvika situationer där man står på banan och motståndaren inte dyker upp kan man ta för vana att ringa honom dagen innan eller under förmiddagen och verifiera att det blir spel. Det är ett enkelt sätt att slippa uppskjutna matcher och WO-situationer. Det är visserligen en spelares uppgift att vid förhinder/sjukdom kontakta motståndaren samt hallen men ibland händer det att man helt enkelt missar/glömmer bort att det är match samt vid oplanerade händelser, force majeure. Så ett samtal är ett enkelt sätt att försäkra sig om att matchen blir av. Vid förhinder / uppskjuten match: Som bekant gäller att om man skall skjuta på en match så måste man ringa innan lunch, kl 12.00, till hallen så de kan markera banan som ledig för att de skall kunna hinna hyra ut den. Då finns den bantiden tillgodo att utnyttjas vid senare lämpligare speltillfälle. Denna tidpunkt gäller också för att meddela motståndaren att man inte kan spela den dagen. Kontaktar man motståndaren efter kl är det upp till motståndarens goda vilja och möjlighet att spela vid annat tillfälle. Är inte detta möjligt så är WO det som gäller. Men om en spelare får förhinder så kan man kolla med den spelare som är spelledig just den Tisdagen (om man inte spelat mot honom) och spela den matchen i förväg och sedan eventuellt utnyttja den andra tiden för spel mot spelaren som fick förhinder. För att undvika problem i slutet av perioden så bör man försöka boka in ospelade/uppskjutna matcher i god tid. WO (Walkover): Att lämna WO ger 0 poäng och att få en WO match ger 3 poäng. Normalt sett vill vi undvika WO matcher, försök om möjligt spela matchen vid lämpligare tillfälle istället. Det är den spelare som skjuter på en match som är ansvarig för att dels boka av den ordinarie speltiden samt att kontakta motståndaren för att boka in ett nytt speltillfälle. Avbokas inte tiden får den som skjuter på matchen stå för banhyra då matchen senare spelas. Och kontaktar han inte motståndaren innan omgång 8 för att hitta ett nytt speldatum så har motståndaren rätt till WO. Om nytt speltillfälle, hänvisning till framtida vecka/veckor eller dag, bestämts men avbokas på nytt så faller det på den som avbokade tiden senast att boka in nytt speltillfälle. Om en spelare missar ett speltillfälle och matchen blir WO-markerad så är det upp till motståndaren om han vill och kan spela om matchen innan periodens slut, spelaren som missade speltillfället får då bekosta ny banhyra. För att undvika oklarheter med WO vid periodens slut så gäller följande:

4 Om en match skulle ha spelats tidigare än omgång 8 och spelarna inte hittar någon ny tid innan periodens slut som passar båda spelarna så blir matchen ospelad, noll poäng åt båda. Detta förutsatt att den som lämnade återbud senast har kontaktat motståndaren innan omgång 8 för att komma överrens om ny speltid. Har han inte gjort det utan kontaktar motståndaren först efter omgång 8 så är det WO-vinst till motståndaren om motståndaren inte kan spela. Om match som ingår i omgång 8 eller 9 skall flyttas så måste man bestämma sig för ny tidpunkt direkt. Skulle den nya tiden senare visa sig inte fungera för den ena spelaren så kan den andra spelaren ta WO-vinst eller acceptera nytt speltillfälle. Periodens slut är normalt datumet för omgång 9 + 9/7 dagar, dvs Torsdagen veckan efter omgång 9. Notera att WO-vinst ger 2 poäng men inga Game vinster eller för förloraren, Game förluster. Ingen WO vid första omgången Inför periodstarten kan det finnas spelare som inte läst och inte uppmärksammat att de skall spela och kan därför inte hjälpa om de inte dyker upp på banan och därmed ogillas WO (walkolver) i denna första omgång. Men inte om du kontaktat motståndaren (eller om motståndaren kontaktat dig) och ni båda bekräftat att det blir match på Tisdag eller Torsdag och om sedan motståndaren inte infinner sig till spel. Då är det givetvis WO. Använd helst telefon för kontakt. Får ni ingen bekräftelse på att motståndaren verkligen läst eller sms eller avlyssnat telefonsvararmeddeleanden så räknas inte det som kontakt. Betalning i kassan: Avgiften betalas i kassan i hallen, kontant eller med kort vid första speltillfället. Avgiften är 650:- per period och inkluderar medlemskap i Korpen, banhyra och försäkring som gäller vid olycksfallsskador som inträffar under spelet. Om du betalar 4 perioder vid ett tillfälle så kostar det 2380:- dvs totalt 220:- billigare Spelhall: Spånga Badminton & Bollcenter Skogängsvägen 49, Spånga Telefon:

5 Korpens kansli: Gunnar Svensson Telefon: / korpen.sundbyberg@telia.com Postgiro: Appendix 1: Upp och nedflyttningar Det som är "normalt" äratt en flyttas upp och en flyttas ner baserat på hur spelarna placerat sig vid periodens slut. Men det finns en del tillfällen då det sker annorlunda varianter, ett exempel är det slutar spelare i en grupp och de spelare som finns på tur i kölistan inte passar att spela i den gruppen pga för annorlunda spelnivå jämfört med de som slutar. Det har tex hänt att vi flyttat upp flera spelare från en grupp då det slutat spelare i någon grupp ovanför och när de nya spelarna placerats i grupperna nedanför. Det som händer då är att alla spelare skiftas ett eller flera steg uppåt. Eller nedåt vilket jag tänkte exemplifiera nedan. Så här ser grupperna ut vid periodens slut: 7 Karl 8 Benny 9 Clas Grupp 2: 1 Mikael 2 Jan 3 Håkan 4 Jens Det normala är att Clas placeras i grupp 2 och Mikael i grupp 2. I grupp 2 slutar Jan och Jens. 7 Karl 8 Benny 9 Mikael - upp från grupp 2: 1:a

6 Grupp 2: 1 Clas - ned från grupp 1: 9:a Håkan Kö-listan ser ut så här: Jörgen - Grupp 1 nivå Peter - Grupp 1 nivå Grupp 1 nivå är att de tydligt hör hemma i Grupp 1 pga att de tidigare spelat där och/eller de är bättre spelnivåmässigt än de bästa spelarna i Grupp 2. Och vad som sker då är detta att även Karl och Benny flyttas ner från grupp 1 för att göra plats för ersättarna: 7 Jörgen - ny ersättare 8 Peter - ny ersättare 9 Mikael - upp från grupp 2: 1:a Grupp 2: 1 Karl - ned från grupp 1: 7:a 2 Benny - ned från grupp 1: 8:a 3 Clas - ned från grupp 1: 9:a 4 Håkan En variant av ovan är att Mikael som flyttades upp har lägre spelnivå än tex Karl som flyttades ner. Det är svårbedömt men baserat på tidigare inbördes möten och placeringar kan vi göra den bedömningen och det skulle då innebära att ingen flyttas upp från grupp 2: 7 Karl - kvar i grupp 1

7 8 Jörgen - ny ersättare 9 Peter - ny ersättare Grupp 2: 1 Benny - ned från grupp 1: 8:a 2 Mikael - kvar i grupp 2: 1:a 3 Clas - ned från grupp 1: 9:a 4 Håkan Hittills har vi alltid flyttat upp den som kommer överst i en grupp men omständigheterna kan göra att ovanstående scenario kan infinna sig för att balansera grupperna så de blir så jämna som möjligt. Så, bara för att man kommer 6:a, 7:a eller 8:a i en grupp är det inte säkert att man blir kvar, omständigheterna avgör. Och även om man kommer 9:a så behöver det inte innebära att man flyttas ner men det är ganska vanligt att så sker. Likaså åt andra hållet, bara för att man kommer 2:a, 3:a eller 4:a, behöver det inte innebära att man inte blir uppflyttad. Och även om man kommer 1:a så behöver det inte innebära att man flyttas upp men det är väldigt troligt att det sker.

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema.

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema. INNEHÅLL ALLMÄN INFORMATION... 1 DAM, HERR OCH MIX... 1 ANMÄLAN NYTT LAG... 1 SÄSONG... 1 SERIE... 2 LAG... 2 SPELDAG OCH TID... 2 FLYTT AV MATCH... 2 WALKOVER... 3 UTEBLIVANDE FRÅN MATCH... 3 DISKVALIFIKATION...

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON 1 Regler Varje set spelas till 21. Varje lagmatch spelas med enbart dubblar. Om lag som anmält intresse för att spela 1 dubbel + 2 singlar möter ett annat lag

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Innehåll

Innehåll Innehåll... 2... 2... 2... 2... 3... 3... 3... 3... 3... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 6... 7 1 Sölvesborg Padel League (SPL) är öppen för alla. Matcherna spelas på House

Läs mer

Torshälla GK:s Tävlingsregler Matchspel seniorer

Torshälla GK:s Tävlingsregler Matchspel seniorer Torshälla GK:s Tävlingsregler Matchspel seniorer 1. RÄTT ATT DELTAGA. Rätt att deltaga har damer 50+ och herrseniorer 55+ med officiellt handicap med medlemskap på Torshälla GK. Två klasser, en dam- och

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov Namn: 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svara i cm, dm eller m A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

Bangolf 2014. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Bangolf 2014. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014 Bangolf 2014 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs via s hemsida; www.korpenlinkoping.se. Sista anmälan till seriespel är den 13/4-2014 Anmälan är fullständig först när

Läs mer

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva)

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva) Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva) Tävlingen spelas i 2-mannalag. Spelformen är bästboll match slagspel med hcp reducerat till 85% per spelare. Laget får bestå av en spelare med högst hcp

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svar i cm, dm eller m. A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? 23,97 B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2018 (reva)

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2018 (reva) Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2018 (reva) Tävlingen spelas i 2-mannalag. Spelformen är bästboll match slagspel med hcp reducerat till 85% per spelare. Laget får bestå av en spelare med högst hcp

Läs mer

SCF Regler & Tävlingsbestämmelser gällande from 1 oktober 2009 finns anslagna i hallen samt på Svenska CF:s respektive Borlänge CC:s webbplats.

SCF Regler & Tävlingsbestämmelser gällande from 1 oktober 2009 finns anslagna i hallen samt på Svenska CF:s respektive Borlänge CC:s webbplats. 1 av 5 2009-11-11 00:11 2009-2010 Generellt gäller Svenska Curlingförbundets (SCF) spel- och ordningsregler samt tävlingsbestämmelser, med nedanstående förtydliganden, tillägg och undantag. SCF Regler

Läs mer

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2013 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs i receptionen på Korpen Collegium. Anmälan är fullständig först när anmälningsavgiften är betald hos. (För receptionens öppettider

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Elit 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-01-09 J20 Elit 2016/2017 Region Syd J20 Elit 2016/2017, Region Syd Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven.

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven. Spelregler 1. PLACERING AV SPELARNA Spelet spelas i par Spelarna står i områden som är belägna på varsin sida av nätet. Servaren sätter bollen i spel och mottagaren returnerar bollen. Mottagaren kan stå

Läs mer

Tävlings- och spelformer 2018 Seniorkommittén Arninge GK

Tävlings- och spelformer 2018 Seniorkommittén Arninge GK Allmänt Vid samtliga seniortävlingar på Arninge GK gäller att ordinarie tee för damer är 47 och för herrar 57. För damer som under 2018 fyller 70 år eller mer kan tee 39 väljas. För män som under 2018

Läs mer

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par

TÄVLINGSVILLKOR. Seriespel för klubblag match Gällande för år Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag par 1(5) TÄVLINGSVILLKOR Seriespel för klubblag match Gällande för år 2019 Tabell HERR H40 H50 H60 H70 DAM D60 Mixed Antal spelare / lag 4 4 6 6 6 4 4 2 par Födelseår Rek. speldag: Rek. starttid Högsta Tävlingshandicap

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Rinkbandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Rinkbandy. Tävlingsbestämmelser Regler Rinkbandy Tävlingsbestämmelser Regler Spelplats Träningshallen - Stångebro, Linköping Speldagar Vardagkvällar måndag-torsdag Spelperiod Nov - feb/mars Spelform Divisionsspel WO-avgift Vi lämnad WO, tillkommer

Läs mer

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus

Bestämmelser för Stockholmsserien. Inomhus & Utomhus Bestämmelser för Stockholmsserien Inomhus & Utomhus A. Organisation och indelning 1. Stockholmsserien Stockholmsserien omfattar serier utomhus och inomhus. Serierna består av följande klasser: D Damjunior

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Division 1 2014/2015 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2014-06-11 J20 Division 1 2014/2015 Region Syd J20 Division 1 2014/2015, Region Syd Deltagande lag

Läs mer

Tävlingsinformation för Veteran Trophy

Tävlingsinformation för Veteran Trophy Tävlingsinformation för Veteran Trophy 1. TÄVLINGSFORM Veteran Trophy spelas i enlighet med IHF:s regler Gruppspel Lagen indelas i grupper om 4 till 6 lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie

Läs mer

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Seriebestämmelser 2017/2018 J18 Division 2 Småland Smålands Ishockeyförbunds tävlingskommitté Seriebestämmelser för J18 Division 2 2017/2018, Småland J18 division

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser DamTvåan Södra 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté DamTvåan Södra 2016/2017, Region Syd (83201) Deltagande lag skall bestå av spelare födda 2002 eller

Läs mer

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017

Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Manual SGDF Seriespel Herrar 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Seriebestämmelser 2014/2015. Division 3. Region Syd

Seriebestämmelser 2014/2015. Division 3. Region Syd Region Syd Seriebestämmelser 2014/2015 Division 3 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser för Division 3 2014/2015, Region Syd Division 3 kommer att genomföras som grundserier, AllTreor

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2016/2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskmmitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2016/2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskmmitté Seriebestämmelser J18 Elit 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskmmitté J18 Elit 2016/2017 Region Syd J18 Elit Södra 2016/2017, Region Syd. Deltagande lag skall bestå av spelare födda 1999 eller senare.

Läs mer

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel så att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

Seriebestämmelser. J20 Elit 2018/2019. Region Syd

Seriebestämmelser. J20 Elit 2018/2019. Region Syd Seriebestämmelser J20 Elit 2018/2019 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2018-06-19 22 2018-06-19 J20 Elit 2018/2019 Region Syd J20 Elit 2017/2018, Region Syd Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2018/2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2018/2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser J18 Elit 2018/2019 :s tävlingskommitté J18 Elit 2018/2019 J18 Elit Södra 2018/2019,. Deltagande lag skall bestå av spelare födda 2001 eller senare. OBS!! Inga överåriga spelare får delta.

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

Manual SGDF Seriespel Damer 2017

Manual SGDF Seriespel Damer 2017 Manual SGDF Seriespel Damer 2017 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Seriebestämmelser för. HockeyTvåan 2018/2019. Region Syd

Seriebestämmelser för. HockeyTvåan 2018/2019. Region Syd Seriebestämmelser för HockeyTvåan 2018/2019 Region Syd Region Syds tävlingskommitté HockeyTvåan Södra 2018/2019 Region Syd HockeyTvåan 2018/2019, Region Syd HockeyTvåan spelas med grundserier, 2 st 12

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Seriebestämmelser

Seriebestämmelser Seriebestämmelser 2018-2019 Västergötlands Ishockeyförbund J18 Div.2 Västergötland 2018-2019 J18 Kvalserier till J18 Division 1 2018/2019, Region Syd. Fastställda Västergötlands tävlingskommitté J18 Div.2

Läs mer

Att börja tävla i tennis

Att börja tävla i tennis Att börja tävla i tennis MIK-s Föräldraguide ATT BÖRJA TÄVLA I TENNIS "1 I never lose, I either win or learn Nelson Mandela Förutom att vara väldigt roligt, så kan barn lära sig mycket från tävlingsmomentet.

Läs mer

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Välkommen till tredje upplagan av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapen! BK Höllviken arrangerar Skåne-VM

Läs mer

Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017

Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017 Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017 Arrangemang IK Zeniths gräscup arrangeras av IK Zenith. Cupen är sanktionerad av Göteborgs fotbollförbund. Klasser 5-manna: F08, F09, F10, P08, P09, P10 7-manna:

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser J18 Division 1 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2016-11-22 J18 Division 1 2016/2017 Region Syd J18 Division 1 2016/2017, Region Syd. Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2018. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2018. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser J18 Division 1 2017/2018 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-05-15 J18 Division 1 2017/2018 Region Syd J18 Division 1 2017/2018, Region Syd. Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (7) Till: Deltagande Föreningar Luleå 140720 Här kommer serieprogram för: Herrar Div 2, Herrar Div 3, Damer Div 2, Pojkar Röda serier 1 till 11 samt Flickor Röda serier 1 till 5 för säsongen 2014/2015.

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Elit 2017/2018 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-06-26 J20 Elit 2017/2018 Region Syd J20 Elit 2017/2018, Region Syd Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Seriebestämmelser för. HockeyTvåan 2016/2017. Region Syd

Seriebestämmelser för. HockeyTvåan 2016/2017. Region Syd Seriebestämmelser för HockeyTvåan 2016/2017 Region Syd Region Syds tävlingskommitté HockeyTvåan Södra 2016/2017 Region Syd HockeyTvåan 2016/2017, Region Syd HockeyTvåan spelas med grundserier, 2 st 12

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2019

Mellansvenska Cupen 2019 Mellansvenska Cupen 2019 www.msbgf.se Klassindelning Indelning av klasser görs enligt nedan baserat på årets säsongshandikapp på filt. Klass A Klass B Klass C Klass D Ungdom < - 8,9 9,0 12,9 13,0 18,9

Läs mer

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Välkommen till 2012-2013 års upplaga av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapet. BK Höllviken arrangerar

Läs mer

Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs. Regler

Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs. Regler Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs Regler - SPELETS IDÉ - Volleyboll är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volleyboll kan spelas

Läs mer

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.0 2008-11-16 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2008-11-27 TENNISNORR 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF.

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF. UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2019 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2019. Sammansättning och upp-

Läs mer

Tävlingskommittén Region Syd

Tävlingskommittén Region Syd Tävlingskommittén Seriebestämmelser J18 Division 1 2019/2020 s Tävlingskommitté 2019-06-01 www.swehockey.se/regioner/regionsyd J18 Division 1 2019/2020 J18 Division 1 2019/2020,. Deltagande lag skall bestå

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté Seriebestämmelser J18 Division 1 2018/2019 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2018-08-01 J18 Division 1 2018/2019 Region Syd J18 Division 1 2018/2019, Region Syd. Deltagande lag skall bestå av spelare

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

Regler för Volley 2000

Regler för Volley 2000 Regler för Volley 2000 - SPELETS IDÉ - Volley 2000 är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volley 2000 kan spelas av alla - killar och tjejer, stora och små,

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Disciplinutskott

Läs mer

Följ tävlingen på hemsidan, Här finns information om tävlingen, erbjudande, bilder och mycket annat.

Följ tävlingen på hemsidan,  Här finns information om tävlingen, erbjudande, bilder och mycket annat. Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2016. 179 deltagare från totalt 39 olika klubbar skall under helgen 24-25 september spela dubbel och mixed i kombination med en massa olika aktiviteter i Olympiahallen

Läs mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer QUALITY HOTEL CUP ger dig mer DIN HÖST CUP 25 SEPTEMBER 25 OKTOBER Service för dig Tre Domar System Något som är unikt för vår cup är att vi satsat på att köra ett 3-domar system där alla våra domare kommer

Läs mer

Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004

Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004 Regler för Elitserien och Allsvenskan 2004 Att deltaga, reserver Varje klubb inom Svensk Bridge får deltaga i Elitserien/Allsvenskan med valfritt antal lag. Samtliga spelare i ett lag skall representera

Läs mer

En handbok för lagledare. Korpen Stockholm

En handbok för lagledare. Korpen Stockholm En handbok för lagledare Korpen Stockholm Vad ska jag med den här handboken till? Den här lagledarhandboken riktar sig främst till dig som är lagledare. Detta då du är en av våra mest värdefulla spelare

Läs mer

Uppstartsinformation. Damserien/D60 Åda Golfklubb 29 april 2017 Malin Karlsson/Christina Pernvi

Uppstartsinformation. Damserien/D60 Åda Golfklubb 29 april 2017 Malin Karlsson/Christina Pernvi Uppstartsinformation Damserien/D60 Åda Golfklubb 29 april 2017 Malin Karlsson/Christina Pernvi Tävlingsbestämmelserna Rekommenderad speldag Damserien söndagar 14.00/ D60 tisdagar 10.00 Om ett av lagen

Läs mer

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Seriebestämmelser 2017/2018 A2 Division 1 Småland Smålands Ishockeyförbunds tävlingskommitté Seriebestämmelser för A2 Division 1 Småland 2017/2018 A2 division

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem Lathund för Alingsås TK s bokningssystem www.alingsastk.nu Det kompletta tennissystemet för webbokning och hallstyrning Allmänt Spelkonto Spelkontot laddas med pengar genom att man för över via betalkonto

Läs mer

KALLE ANKA CUP Matchskola

KALLE ANKA CUP Matchskola KALLE ANKA CUP Matchskola Kalle Anka Cup matchskola är uppdelad i fem avsnitt Sida Så ser tennisbanan ut 2 Så räknar du 4 Så spelar du singel 5 Så spelar du dubbel 7 Första matchen 8 Sida 1 av 10 Så ser

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Nya Tävlingsformer. Sammanfattning.

Nya Tävlingsformer. Sammanfattning. Nya Tävlingsformer Upplevelser av ranking- och tävlingshets inom tennisen har länge varit ett omdiskuterat ämne. Svenska Tennisförbundets styrelse tillsatte under hösten 2013 en projektgrupp för att se

Läs mer

Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup

Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup n up e NS C AM E EX 20 ÅRSJUBILEUM 014 1 994-2 Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup Lördag 31 Maj Lördag 7 Juni Söndag 1 Juni Söndag 8 Juni Flickor 2003 Flickor

Läs mer

Region Syd. Seriebestämmelser. J20 Division /2017. Region Syd. Tävlingskommittén. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J20 Division /2017. Region Syd. Tävlingskommittén. Region Syd:s tävlingskommitté Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Division 1 2016/2017 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-01-09 J20 Division 1 2016/2017 Region Syd J20 Division 1 2016/2017, Region Syd Deltagande lag

Läs mer

Tävlingsinformation 2016

Tävlingsinformation 2016 Tävlingsinformation 2016 Vi hälsar er alla återigen välkomna till Domarcupen 2016, här kommer all information ni kan tänkas behöva under cupen och längst ner finns även en checklista så ni kan kolla att

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler Innebandy Tävlingsbestämmelser Regler Innebandyns tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SIBF s regelbok för Innebandy. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de

Läs mer

Resultat Matfors Bridge

Resultat Matfors Bridge Matfors Bridge 5 par. 1. Kurt Hellgren - Nils Wänglund 18 2. Carin Carlsson - Ove Carlsson 17 3. Bo Näslund - Stig Hjalmar Johansson 17 4. Marianne Holmvall - Bengt Bernhardsson 14 5. Nils Grönlund - Valfrid

Läs mer

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84 Regler 2011 Rödmarkerad text = regeländring för i år! Speltid 7-manna: 2x20 minuter utan paus. 11-manna: 2x30 minuter utan paus 2x45 minuter med 5 minuters paus. Är något av lagen försenade ska domaren

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Till deltagande föreningar. J18 Elit Södra 2016/2017 Översänder preliminär spelordning för J18 Elit Södra 2016/2017. I spelordningen har vi i största möjliga mån tagit hänsyn till tillgängligheten

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd Tävlingskommittén Tävlingskommittén Seriebestämmelser J20 Division 1 2017/2018 Region Syd Region Syd:s tävlingskommitté 2017-08-31 J20 Division 1 2017/2018 Region Syd J20 Division 1 2017/2018, Region Syd Deltagande lag

Läs mer

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Seriespelet 2018 Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 Tävlingskommittén: Nadja Vigert (TKO) Bengt Norén Tina Sturesson Kansli: Ingela Berglund Maria Magnusson Agenda Maria Möller förbundsordföranden

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018 Samorganisation Boule Spelprogram veteranserien Utomhus 2018 Samtliga matcher spelas på Boulealliansens utomhusbanor, Genarpsgatan. Matcherna spelas onsdagar kl. 10.00. Tävlingsbestämmelserna i slutet

Läs mer

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL 2018 Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 9 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2018. Distriktsseriernas indelning

Läs mer

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Seriebestämmelser 2018/2019 A2 Division 1 Småland Smålands Ishockeyförbunds tävlingskommitté Seriebestämmelser för A2 Division 1 Småland 2018/2019 A2 division

Läs mer

Fotboll 2016. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping. Foto :Oskar Kullander Källa: Korpen år 2012

Fotboll 2016. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping. Foto :Oskar Kullander Källa: Korpen år 2012 Fotboll 2016 Tävlingsbestämmelser Regler Foto :Oskar Kullander Källa: Korpen år 2012 Tävlingsbestämmelser Speltid Herr och Mixed 2 * 30 minuter Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till

Läs mer

Manual SGDF:s Seriespel 2016

Manual SGDF:s Seriespel 2016 Manual SGDF:s Seriespel 2016 Övergripande Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt de gällande publikationerna av: Regler för golfspel Spel- och tävlingshandboken

Läs mer

Resultat Matfors Bridge. 5 första resultaten sätts upp på ICA

Resultat Matfors Bridge. 5 första resultaten sätts upp på ICA Matfors Bridge 6 par. 218 9 13 1. MaiBritt Forsberg - Alvar Forsberg 4 2. Valfrid Larsson - Nils Grönlund 43 3. Marianne Holmvall - Göran Bergh 42 4. Larry Näslund - Kurt Hellgren 41. Karin Tykosson -

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN HAMNBOULARNAS MEDLEMSMÖTE

PROTOKOLL FRÅN HAMNBOULARNAS MEDLEMSMÖTE PROTOKOLL FRÅN HAMNBOULARNAS MEDLEMSMÖTE 2016-09-06 1. Mötets öppnande: Per-Arne Bengtsson öppnade mötet och hälsa mötesdeltagarna välkomna till dagens möte, då föreningens ordförande hade fått förhinder

Läs mer

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar.

SC och SCD spelas mellan fyramannalag från i SkDF registrerade klubbar. TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SKÅNSKA CUPEN Omfattning Speltid Deltagande Listade spelare Föreliggande bestämmelser reglerar spel i Skånska Cupen (SC) och Skånska Cupen för Damer (SCD). SC och SCD spelas årligen

Läs mer

Spelprogram. Stratospoolen januari 2018 Idrottshuset i Enköping. Välkommen till Enköping

Spelprogram. Stratospoolen januari 2018 Idrottshuset i Enköping. Välkommen till Enköping Spelprogram Stratospoolen 20-21 januari 2018 Idrottshuset i Enköping Välkommen till Enköping Stratospoolen Stratos Enköping BTK Stratospoolen är Sveriges största tvådagarstävling Ungefär 450 spelare från

Läs mer

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping Futsal 2015-2016 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2x16 minuter, med paus på 3 minuter. Skulle ett lag vara försenat ska domaren förkorta speltiden. Efter 10 minuter har domaren

Läs mer

NÄR DU VILL BÖRJA TÄVLA HUR DU ANSÖKER OM EN TÄVLINGSLICENS

NÄR DU VILL BÖRJA TÄVLA HUR DU ANSÖKER OM EN TÄVLINGSLICENS NÄR DU VILL BÖRJA TÄVLA Här är en guide till dig vars barn vill börja tävla i tennis. Inom tennisen i Sverige finns det två stora och viktiga hemsidor. Den ena är www.tennis.se och den andra är www.tentour.se.

Läs mer

Resultat Matfors Bridge. 5 första resultaten sätts upp på ICA

Resultat Matfors Bridge. 5 första resultaten sätts upp på ICA Matfors Bridge 9 par. 218 9 1 1. Sören Sjölander - Lennart Gillander 98 2. Eivin Nordlander - Sören Nordin 89 3. Gunilla Ericson - Bertil Ericson 84 4. Marianne Holmvall - Ulf Einarsson 71 5. Larry Näslund

Läs mer

Cupsiten med spelprogrammen: Hjärtligt välkomna och vi önskar alla lag - stort lycka till!

Cupsiten med spelprogrammen:   Hjärtligt välkomna och vi önskar alla lag - stort lycka till! FC Djursholm hälsar er välkomna till årets upplaga av Boys & Girls Spring Cup. Klasser i år är Pojkar & Flickor födda 2007-2011. Turneringen spelas på Djursholms IP över 3 helger samt söndag 7/4 för 5-manna.

Läs mer

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND 1 TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND From inomhussäsongen 2014/2015 endast Futsal för 5-mannafotboll inomhus! Röd text med gul överstrykning redovisar nyheter

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium)

(Känner ni inte igen namnen på övningarna som står i programmet så finns det en förklaring bifogad till av alla övningar i slutet av detta kompendium) Hallå laget. Nu blir det som bekant ett uppehåll från den gemensamma barmarksträningen. Tyvärr har närvaron över lag varit alldeles för dålig! Vissa av er har gjort det bra med hög närvaro och meddelat

Läs mer

Regler Kristianstad Fotbollsallians

Regler Kristianstad Fotbollsallians Turneringen spelas i enlighet med Svenska FF:s tävlings- och representationsbestämmelser (TB/RB), Skånes FF:s tävlingsbestämmelser (TB) samt Spelregler för Futsal. TÄVLINGSKLASSER: Turneringen inbjuder

Läs mer

Lördag kl A. Vakant-Johansson B. Flintstones-Stenson svart C. Helgstedt-Egli D. Hilborn-Christensen

Lördag kl A. Vakant-Johansson B. Flintstones-Stenson svart C. Helgstedt-Egli D. Hilborn-Christensen Div IVb Mälardalen 2015-2016 Officiellt spelprogram med lottning, speltider, ban- och stenfördelning, fördelning av sista sten i första omgången i matcherna märks med * (samtliga lag har sju *-markeringar).

Läs mer

INNEHÅLL JARLABERGS IF. Den lilla klubben med den vackraste fotbollen!

INNEHÅLL JARLABERGS IF. Den lilla klubben med den vackraste fotbollen! JIFP06 KICK-OFF CUP 2016 - TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2016-05-04 INNEHÅLL ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2 Nolltolerans sila snacket enligt StFF tillämpas 2 Spelplatser och anläggningar 2 Turneringsform 2 Speltider

Läs mer

Golfens regel I-5 samt definitioner

Golfens regel I-5 samt definitioner Golfens regel I-5 samt definitioner Aspero Idrottsgymnasium Kort historia och bakgrund De första golfreglerna skrevs 1744. Då fanns endast 13 regler. I grunden är reglerna desamma idag, men vissa har förändrats

Läs mer