Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-11-02 kl. 8.30 10.45"

Transkript

1 1/12 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: kl Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck, vice ordf Leif Olsson, PRO Lysekil Britt-Marie Hellström, PRO Brastad Agneta Adriansson, PRO Skaftö Thor Karlsson, SPF Gullmaren Anne-Marie Söderström, SKPF Lysekil Ledamöter, Rådet för funktionshinderfrågor Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck, vice ordf Agneta Adriansson, HLF Lilian Skoog, SRF Bo Josefsson, HSO Gun Norberg Olofsson, HRF Sverker Johnsson, byggnadsnämnden Paragrafer pensionärsrådet Paragrafer gemensamt Paragrafer funktionshinderrådet ANSLAGSBEVIS: Nämnd: Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: Anslagsdatum: Förvaringsplats: Kommunledningskontoret Justeringsdatum: Anslagets nedtagande: Bevis om tillkännagivande av justering: Lysekils kommun, Lysekil Tel: Fax: registrator@lysekil.se

2 2/12 Medverkande tjänstemän Anne-Marie Mattsson, sekreterare Marina Lindblom, avdelningschef vård och omsorg Ann-Charlotte Pettersson, enhetschef Skärgårdshemmet (hälso- och sjukvård, sjuksköterskor, rehab) Camilla Lewinsson, enhetschef Skärgårdshemmet (Kompassen, Bojen och Skäret) Erika Lindqvist, enhetschef (hemvård Brastad, Immestad, trygg hemgång) Linda Wising, handläggare (digitala larm) Sekreterare: Ordförande:... Anne-Marie Mattsson... Maria Forsberg... Agneta Adriansson, KPR och KRF

3 3/12 31 FRÅGOR FRÅN SAMORGANISATIONEN PRO LYSEKIL 1. Läkemedel sker det systematisk genomgång av läkemedel för de äldre som har många olika mediciner? Enhetschef Lotta Pettersson svarar: Läkemedelsgenomgång sker i regel en gång per år inom särskilda boenden, där kommunen tagit över ansvaret för brukarens vård. Kommunens personal kan påverka genom att man påtalar för läkaren på den vårdcentral där personen är listad att det ska göras läkemedelsgenomgång. En speciell rutin finns för en sådan granskning. Viktigt att samarbetet är bra och fungerar, t ex genom att det finns fasta läkarkontakter. Vårdtagaren har rätt att träffa sin läkare en gång per år. En sjuksköterska från det särskilda boendet kan vara med vid mötet. Där kommunen inte övertagit läkemedelsansvaret är det den vårdcentral där personen är listad som har ansvaret för en läkemedelsgenomgång. För de flesta personer som har sitt boende inom kommunens särskilda boenden har kommunen övertagit läkemedelsansvaret. 2. Övergång till digitala larm hur har testerna gått som skett under oktober månad? Handläggare Linda Wising svarar: Den 15 oktober 2015 installerades 10 testlarm i kommunen, 3 i Lysekil, 4 i Brastad och 3 på Skaftö. Larmen installerades i områden där täckningen inte var så bra och hos vårdtagare som larmade mycket eller inte alls. En liten avvikelse har uppmärksammats på Skaftö. I övrigt fungerar det bra. Upphandling av digitala larm har gjorts med företaget Thunstall. Örebro trygghetscentral är den central till vilken kommunens larm är uppkopplade. Tidigare var det till en central i Malmö. De digitala larmen fungerar ungefär som en

4 4/12 mobiltelefon. De är inte beroende av något telefonjack, bara simkort och strömkälla. Ca 420 personer i hela kommunen har larm. Den som beviljats larm får betala en avgift på 300 kronor per månad för detta. Kostnaden för kommunens del är högre. För att få larm installerat krävs biståndsbedömning av handläggare i kommunen. Varje behov måste prövas individuellt. Man kan inte bara hämta ut ett larm. 3. Äldres rätt till skälig levnadsstandard hur tillgodoses rätt till utevistelse för de äldre som önskar detta? Enhetschef Erika Lindqvist svarar: De äldres rätt till skälig levnadsstandard, t ex utevistelse, utreds via bedömning av socialförvaltningens biståndshandläggare samt av personal vid kommunens särskilda boenden. Både behov och bedömning ser olika ut för varje individ, beroende på om den det gäller bor i eget boende eller om han/hon bor på särskilt boende. För en del personer kan behovet av utevistelse vara tillfredsställt genom att personen kommer ut på balkongen en stund varje dag, tar en kort promenad runt huset en gång per vecka eller en längre promenad någon gång då och då. Behovet är individuellt och bedöms från person till person. Utevistelse beviljas inte generellt utan måste prövas individuellt utifrån behov, egna önskemål och resurser. Vårdtagare på särskilda boenden har inte biståndsbedömda insatser på samma sätt som inom hemvården (hemtjänsten). Inom särskilda boenden arbetar man med genomförandeplaner och försöker tillgodose behoven med de resurser som finns. Behoven ser även där olika ut för olika personer. Finns det vårdtagare som har specifika behov så försöker man tillgodose detta, precis som inom hemvårdens verksamhetsområden. Beslut ser olika ut beroende på insatser enligt socialtjänstlagen eller insatser enligt LSS-lagen.

5 5/12 4. Tandhälsa för personer på särskilda boenden hur sker den uppsökande tandvården för personer som bor på kommunens särskilda boenden? Enhetschef Camilla Lewinsson svarar: Tidigare var det en särskilt utsedd tandläkare i Lysekil som hade uppdraget om uppsökande tandvård för personer som bor på kommunens särskilda boenden. Efter ny upphandling ersattes uppdraget att utföras av annan. Hemsjukvården (sjuksköterska) har ansvaret för att erbjuda och informera vårdtagare på särskilda boenden om möjligheten av uppsökande tandvård. Vårdtagaren kan då antingen tacka ja till erbjudandet eller tacka nej. Sjuksköterskan meddelar sedan detta till den som gör den uppsökande verksamheten. Hemsjukvård/sjuksköterska ansvarar därefter för att tandhygienist eller annan kommer till vårdtagaren. Personal finns behjälplig vid besöket. Viktigt att brukaren tackar ja till erbjudandet möjligheten till uppsökande tandvård om han/hon ska kunna få del av tjänsten.

6 6/12 32 PÅGÅENDE PROJEKT SOM RÖR ÄLDREOMSORG 1. Nytt äldreboende i Fiskebäck Avdelningschef Marina Lindblom informerar om att planeringen för nytt äldreboende i Fiskebäck pågår. Leif Olsson (Lysekils PRO) påminner om att det vid rådets sammanträde den 14 september framfördes önskemål om att en referensgrupp bör skapas där representanter från samtliga pensionärsföreningar ska ingå. Någon referensgrupp har ännu inte blivit kallad till något möte. Ordförande Maria Forsberg lovar undersöka varför referensgruppen inte kallats. Återkommer med besked. Thor Karlsson (SPF Gullmaren Lysekil) frågar om vilken typ av boende det ska vara demensboende eller blandat? I vissa broschyrer skrivs att det bara ska vara demensboende, men det är tveksamt om det är så. Har inriktningen klargjorts? Ordförande Maria Forsberg lovar undersöka även detta och återkomma med besked. 2. Nytt låssystem Enhetschef Erika Lindqvist informerar om nytt låssystem som används inom vissa delar av hemvårdens verksamhet. Nyckelfria lås används i Brastad sedan ca 2 år tillbaka. Personalen använder sig i stället för nycklar av mobiltelefoner med särskilda inloggning och registrering. Detta system anses lika säkert som användande av bank-id. Systemet upplevs ha fungerat bra i Brastad. Det är väldigt sällan personalen behöver använda sig av reservnycklar för att komma in till vårdtagaren. Personalen känner sig nöjda med att inte längre behöva använda vanliga nycklar. En inventering pågår avseende vilka områden som står i tur för att börja använda det nya låssystemet. Även utbildning för personalen pågår för det fortsatta arbetet med införandet. Anne-Marie Söderström (SKPF avdelning 117 Lysekil) säger att det är bra om även vikarier inom hemvården får utbildning i och tillgång till systemet.

7 7/12 33 ÖVRIGT Öppna jämförelser Avdelningschef Marina Lindblom informerar om att det av media den 1 november framgick att Lysekil inte hade några strålande resultat vad gäller resultatet av Öppna jämförelser inom äldreomsorgen. Avdelningschefen förklarar att siffrorna hämtas från ett databaserat system som kallas Senior Alert. I systemet inrapporteras uppgifter om ärenden gällande riskbedömning, fall, trycksår, undernäring m.m. Statistiken/resultatet ger inte en rättvisande bild. Vissa uppgifter som efterfrågas har inte kunnat läggas in i systemet, dels på grund av att personal inte fått utbildning hur man använder systemet och dels på grund av resursbrist då flera av personalen slutat sina tjänster i kommunen. Det är viktigt att se hur frågan är ställd i förhållande till hur svaret rapporterats in. Agneta Adriansson (PRO Skaftö) tycker det är tråkigt att det sägs så mycket negativt om kommunen. Det är viktigt att det som är positivt förmedlas direkt till media samt att kommunen bemöter negativ kritik på rätt sätt. försöker förmedla det positiva till sina medlemmar i förhoppning om att medlemmarna i sin tur för det vidare. Det finns mycket positivt i kommunen. Stimulansmedel till äldrevården Anne-Marie Söderström (SKPF avdelning 117 Lysekil) frågar om kommunen sökt medel från Socialstyrelsen för ökade personalresurser. Avdelningschef Marina Lindblom svarar att stimulansmedlen är sökta och rekvirerade med ca 2,2 mnkr för 2015.

8 8/12 34 PRESENTATION AV AVDELNINGSCHEFER Marina Lindblom, avdelningschef för vård och omsorg, presenterar sig för pensionärsrådet och funktionshinderrådet. May Hansson, tillförordnad avdelningschef för LSS/socialpsykiatri, presenterar sig för pensionärsrådet och funktionshinderrådet.

9 9/12 35 SAMMANTRÄDESKALENDER 2016 Förslag till sammanträdeskalender 2016 för kommunala pensionärsrådet och kommunala rådet för funktionshinderfrågor redovisas. Båda råden beslutar att anta följande kalender för 2016: Måndagen den 7 mars 2016 Måndagen den 13 juni 2016 Måndagen den 12 september 2016 Måndagen den 7 november 2016 Kallelse med dagordning samt eventuella handlingar skickas inför varje sammanträdestillfälle. I kallelsen anges tidpunkt och plats för respektive råd.

10 10/12 36 INKÖP AV BRODDAR/HALKSKYDD TILL ALLA ÖVER 65 ÅR Samorganisationen inom PRO Lysekils kommun har via pensionärsrådet och rådet för funktionshinderrådet ställt fråga om gratis broddar/halkskydd till alla över 65 år som är boende i kommunen. Ärendet överlämnades till folkhälsopolitiska rådet för ställningstagande. Folkhälsopolitiska rådet har vid sitt sammanträde den 2 oktober 2015 behandlat ärendet. Av beslutet framgår att folkhälsopolitiska rådet inte har möjlighet att bidra med gratis broddar/halkskydd.

11 11/12 37 PÅGÅENDE PROJEKT SOM RÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR May Hansson, tillförordnad avdelningschef LSS/socialpsykiatri, informerar om planering av nytt gruppboende inom LSS. I dagsläget är det 6 personer som fått gynnande beslut om plats i gruppboende för LSS, men det finns inga boenden att tillgå. Om kommunen inte kan erbjuda boende inom viss tid så kan kommunen åläggas att betala vite. En möjlighet är däremot att erbjuda platser/boenden i andra kommuner. Socialförvaltningen arbetar intensivt med planeringen av nytt gruppboende.

12 12/12 38 ÖVRIGT Vid ett tidigare möte med funktionshinderrådet har fråga om vem som är ägare av hörslingan i handikapplokalen på Kungsgatan diskuterats. Gun Norberg Olofsson gör följande klargörande avseende detta: Slingan som finns i HSO-lokalen är föreningens egen slinga och inte kommunens. Särskilt brev med förtydligande samt historik har skickats till kommunens registrator. Föreningen erbjuder sig att hyra ut hörslingan efter önskemål och behov. Hörslingan som finns i taket i lokalen tillhör kommunen. Denna slinga är inte besiktigad sedan lång tid tillbaka. Behov av justering och besiktning finns. Funktionshinderrådet begär vid dagens sammanträde om ett förtydligande avseende ansvarsfrågan om tillhandahållande, tillsyn över samt besiktning av hörslingor i olika lokaler i kommunen. Frågan översänds till kommunstyrelsen med begäran om svar.

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 1/13 Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 Lokal: Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck, vice ordförande Jan-Olof Johansson, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl 1/13 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2016-09-12 kl. 8.30 10.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ronny Hammargren, vice ordf

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Paragrafer pensionärsrådet 1 3 kl Paragrafer gemensamt 4 7 kl Paragrafer funktionshinderrådet 8-10 kl

Paragrafer pensionärsrådet 1 3 kl Paragrafer gemensamt 4 7 kl Paragrafer funktionshinderrådet 8-10 kl 1/15 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2016-03-07 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ronny Hammargren, vice ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/10 Tid och plats 2019-03-21, kl. 8.30 11.20 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

, kl Borgmästaren stadshuset, Lysekil

, kl Borgmästaren stadshuset, Lysekil Tid och plats Ledamöter Sammanträdesprotokoll 1/5 2019-03-21, kl. 8.30 11.00 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Lena Rydenstam, PRO Brodalen Agneta Adriansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-30 1/6 Sammanträdestid: 2015-11-30 kl. 9.00 12.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/8 Tid och plats 2019-09-12, kl. 8.30 11.40 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-03 1/7 Sammanträdestid: 2016-02-03 kl. 9.00 12.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-05-31 kl. 8.30 11.30 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05 1/5 Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ulrika Häller Lundbäck

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Socialnämndens arbetsutskott 2015-06-03 1/8 Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnd Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2019-01-09 kl. 09.00-13.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Lars Björneld (L), ordf. Ulf Hanstål (M), vice ordf.

Läs mer

Paragrafer: 93-106 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Margareta Lundqvist. Justerare:... Britt-Marie Didriksson Burcher

Paragrafer: 93-106 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Margareta Lundqvist. Justerare:... Britt-Marie Didriksson Burcher Vård- och omsorgsnämnden 2014-09-04 1/17 Sammanträdestid: 2014-09-04, kl. 9.00 12.40 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Icke tjänstgörande

Läs mer

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: Socialnämnden 2019-01-02 1/5 Sammanträdestid: 2019-01-02 kl. 9.00 10.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP), vice ordf. Charlotte Wendel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/22. Socialnämnden 2015-11-19. Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10. Lokal:

Sammanträdesprotokoll 1/22. Socialnämnden 2015-11-19. Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10. Lokal: Socialnämnden 2015-11-19 1/22 Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10 Lokal: Ajournering för lunch kl. 12.00 13.00 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00

Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00 1/22 Individ- och myndighetsnämnden Allmänna ärenden Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/10 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/10 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl 1/10 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-09-06 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Ricard Söderberg, ordförande Ronny Hammargren, vice

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän: Socialnämnden 2017-06-01 1/8 Sammanträdestid: 2017-06-01 kl. 8.15 12.15 Ajournering kl. 11.00-11.40, 12.00-12.05 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-12-13 1/16 Sammanträdestid: 2017-12-13 kl. 9.00 13.30 Ajournering kl. 11.55-12.20 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1/14 Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2016-01-20 kl. 11.00-12.25 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-05-12 kl. 09.15 11.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2016-11-09 kl. 8.30 11.50 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/20. Socialnämnden Sammanträdestid: kl Lokal:

Sammanträdesprotokoll 1/20. Socialnämnden Sammanträdestid: kl Lokal: Socialnämnden 2015-09-17 1/20 Sammanträdestid: 2015-09-17 kl. 9.00 16.00 Lokal: Ajournering för lunchpaus kl. 12.10-13.10 samt fikapaus kl. 14.55-15.10 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10. Paragrafer: 131-147 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson

Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10. Paragrafer: 131-147 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson Socialnämnden 2015-06-15 1/19 Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 Tid: Kl 10 00-12 00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch samt dialog kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch samt dialog kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-10-02 1/13 Sammanträdestid: 2017-10-02 kl. 9.00 16.30 Ajournering för lunch samt dialog kl. 12.20-14.40 Lokal: Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-12:00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi Aina Hortlund, SKPF Karl-Erik

Läs mer

Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, vik. nämndsekreterare

Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, vik. nämndsekreterare Tid och plats Måndagen den 17 mars 2007, kl 17.00-19.00 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-11 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Omsorgsnämnden

Läs mer

Maria Forsberg. Siw Lycke ANSLAGSBEVIS:

Maria Forsberg. Siw Lycke ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2015-10-21 1/23 Sammanträdestid: 2015-10-21 kl. 9.00 16.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande Ulrika Häller Lundbäck (KD) vice ordf Bill Wallberg

Läs mer

Ärenden Föredragande kl

Ärenden Föredragande kl 2019-09-04 Kallelse till ledamöter i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor samt valda politiker För kännedom till ersättare i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

1(6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1(6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1(6) Tid: Kl 10.00 11.45 Plats: Lokal: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Lisbeth Vinberg, PRO Sören Nilsson, SPF Karl-Erik

Läs mer

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande: Ronny Hammargren

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande: Ronny Hammargren Socialnämnden 2016-09-28 Allmänna ärenden 1/20 Sammanträdestid: 2016-09-28 kl. 13.00 18.20 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande, 249-261 Ronny Hammargren (LP) vice

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

Maria Forsberg. Marie Lindgren ANSLAGSBEVIS:

Maria Forsberg. Marie Lindgren ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2015-12-10 1/20 Sammanträdestid: 2015-12-10 kl. 9.00 15.15 Lokal: Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-10-14 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Carlsson, SPF

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10 Kommunala pensionärsrådet 2010-06-01 Sidan 1 av 10 Plats och tid Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Resurscentrum, Tranemo kl.13.30-16.30 Stefan Hjertén (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch Socialnämnden 2019-01-23 1/15 Sammanträdestid: 2019-01-23 kl. 9.00 14.00 Ajournering för lunch 12.30-13.30 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare

Datum Tjänstemän Gisela Beckman, Vård- och omsorgschef (information 21) Gitana Grikainiene, sekreterare 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september

Siw Magnusson, SPF, ej tjg ers Sofie Eén, sekreterare. Britt Larsson Kommunhuset i Krokom den 15 september 1(10) Plats och tid Mus-Olle, måndagen den, klockan 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Eivor Eriksson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, tjg

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering, 20, kl Ajournering för lunch

Sammanträdestid: kl Ajournering, 20, kl Ajournering för lunch Socialnämnden 2016-01-27 1/24 Sammanträdestid: 2016-01-27 kl. 9.00 15.00 Ajournering, 20, kl. 11.30 11.45 Ajournering för lunch 12.00 13.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 15 35 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson,

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg En service- och är ett löfte om innehåll och kvalitet på dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-03-08 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Sammanträdestid: kl :00. Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson. Bo Gustafsson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl :00. Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson. Bo Gustafsson ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-06-16 kl. 09.15 12:00 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl Socialnämnden 2015-03-19 1/20 Sammanträdestid: 2015-03-19 kl. 9.00 15.40 Ajournering för lunch kl. 12.00 13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 09.00-11.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Arne Lindh, PRO Mauritz Eliasson, PRO Lennart Johansson, PRO Stig Axelsson, SPF Viken Sten Sävland, SPRF avd 44

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-12:00 Plats: Lokal: Bäcken Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Gösta Andersson, PRO Jan-Ove Ohlsson,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND Sammanträdestid: 2018-05-28 Kl. 15.30-16.25 Lokal: Konferensrum på IT-avdelningen, Gullmarsvägen 2A, Lysekil Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Christina Gustafson (S),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 08:30-12:00 Beslutande Björn Fagerlund (M) Ordförande Janne Jansson (S) Vice ordförande Jan Hallström (FP) Ledamot

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS

Sida 1 (8) kl Leif Nilsson. Camilla Eriksson. Roine Olsson. Leif Nilsson ANSLAG/BEVIS 2014-02-05 Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, onsdagen den 5 februari 2014 kl 13.45 15.00 Beslutande Se sid 2 Övriga närvarande Se sid 2 Justerare Leif Nilsson Justeringens

Läs mer

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Scandic Hotell, kl. 13.00 17.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander (C),

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2018-10-24 kl. 09.00-11.40 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordförande

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND Sammanträdestid: 2017-05-29 Kl. 15.30-16.30 Lokal: Konferensrum på IT-avdelningen, Gullmarsvägen 2A, Lysekil Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Christina Gustafson (S),

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL

Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet PROTOKOLL 2018-08-13 KALLELSE 1(1) Kommunala Pensionärsrådet Lisa Hedin Datum 2018-07-11 Kommunala Pensionärsrådet kallas härmed till sammanträde måndag den 13 augusti 2018 kl.

Läs mer

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson Socialnämnden 2016-11-17 Allmänna ärenden 1/17 Sammanträdestid: 2016-11-17 kl. 9.00 15.30 Ajournering kl. 12.15-13.15 Lokal: Fyrhuset, socialkontoret, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer