Paragrafer pensionärsrådet 1 3 kl Paragrafer gemensamt 4 7 kl Paragrafer funktionshinderrådet 8-10 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Paragrafer pensionärsrådet 1 3 kl Paragrafer gemensamt 4 7 kl Paragrafer funktionshinderrådet 8-10 kl"

Transkript

1 1/15 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: kl Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ronny Hammargren, vice ordf Eva Sjöfält, PRO Lysekil Britt-Marie Hellström, PRO Brastad Lena Rydenstam, PRO Brodalen Agneta Adriansson, PRO Skaftö Lars Jansson, SPF Gullmaren Hennie Olsson, Aktiva Seniorer, 1-3 Anne-Marie Söderström, SKPF Lysekil Ledamöter, Rådet för funktionshinderfrågor Maria Forsberg, ordförande Ronny Hammargren, vice ordf Sverker Johnsson, BYN Agneta Adriansson, HLF Lilian Skoog, SRF Bo Josefsson, HSO Gun Norberg Olofsson, HRF Sigbritt Ödman, FUB Paragrafer pensionärsrådet 1 3 kl Paragrafer gemensamt 4 7 kl Paragrafer funktionshinderrådet 8-10 kl ANSLAGSBEVIS: Nämnd: Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: Anslagsdatum: Förvaringsplats: Kommunledningskontoret Justeringsdatum: Anslagets nedtagande: Bevis om tillkännagivande av justering: Lysekils kommun, Lysekil Tel: Fax: registrator@lysekil.se

2 2/15 Medverkande tjänstemän Eva Andersson, socialchef Anne-Marie Mattsson, sekreterare Marina Lindblom, avdelningschef vård och omsorg Camilla Karlsson, avdelningschef LSS, 4-10 Sekreterare: Ordförande:... Anne-Marie Mattsson... Maria Forsberg... Agneta Adriansson, KPR och KRF

3 3/15 1 FRÅGOR FRÅN SAMORGANISATIONEN PRO LYSEKIL 1. Lysekils kommun fick 2 miljoner kronor i stimulansbidrag Vi vill veta hur många tjänster det blev och var. Avdelningschef Marina Lindblom svarar: Socialförvaltningen har ansökt och erhållit stimulansmedel för De tilldelade stimulansmedlen för 2015 har använts enligt följande: - Nattpatrullen har utökats med 3 tjänster - Avdelning Skäret (Skärgårdshemmet) personaltätheten höjd med undersköterska 0,6 årsarbetare - Avdelning Vågen (Skärgårdshemmet) personaltätheten natt höjd med 79,56 % samt 2 undersköterska 57 % som ordinarie personal delat på och då kunnat öka sin sysselsättningsgrad - Stångenäshemmet, enheten för demens, har förstärkts med två tjänster 60 % 2. På junimötet 2015 berättade t.f. socialchef att det skulle utvecklas mötesplatser i Brastad, på Skaftö och befintlig mötesplatser på Järnvägsgatan. Vi upplever att det är oklart om mötesplatserna verkligen finns och i så fall om de används. Avdelningschef Marina Lindblom svarar: - På Skaftöhemmet Gullvivan, Fiskebäckskil är flera intresseföreningar engagerade - Stångenäshemmet får besök av PRO och av kyrkan samt bjuder in till bingo och yoga - Lysekilshemmet har daglig verksamhet, besök från kyrkan samt bjuder in till yoga - Järnvägsgatan har värdinna som bjuder in till bingo. Får även besök från kyrkan - Träff planeras med kostchef och chefen för kommunens arbetsmarknadsenhet för fortsatt planering av t.ex. caféverksamhet och liknande inom vård- och omsorg.

4 4/15 3. Hur blev 2015 när det gäller kostnader för kommunen för färdigbehandlade på sjukhus, antal ansökningar till särskilda boenden samt antal personer som fått negativa besked på ansökan till särskilda boenden Avdelningschef Marina Lindblom svarar: - Förvaltningen har inte haft några kostnader för medicinskt färdigbehandlade under Förvaltningen har under 2015 fått 78 ansökningar till särskilt boende. Ingen fick avslag på ansökan. Däremot kan det ta viss tid innan beslut kan verkställas. Verkställighet ska ske inom tre månader. Förvaltningen skickar rapport över ej verkställda beslut till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) varje kvartal.

5 5/15 2 PÅGÅENDE PROJEKT SOM RÖR ÄLDREOMSORG 1. Stimulansbidrag för kunskapssatsning avseende baspersonal Avdelningschef Marina Lindblom informerar om följande: Socialstyrelsen har fördelat ca 354 tkr i stimulansmedel till Lysekils kommun, äldreomsorg och funktionshinderområdet, för kompetenssatsning riktad till baspersonal för Medlen får bara användas under De stimulansmedel som inte används eller som inte används i enlighet med villkoren som gäller, ska återbetalas till Socialstyrelsen senast 30 september Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast 30 juni Kunskapssatsningen ska möjliggöra stöd till kommunerna att fortsätta och att utveckla kompetenshöjande insatser riktade till baspersonal inom äldreomsorgen och baspersonal inom funktionshinderområdet inklusive baspersonal inom LSS. Satsningen innefattar även handläggare som arbetar med myndighetsutövning och ska bidra till en ökad kunskap och medvetenhet om myndighetsutövningen, särskilt ur ett jämlik- och jämställdhetsperspektiv. Syftet med satsningen är att ge verksamheter inom äldre- och funktionshinderområdet bättre förutsättning att öka kunskap genom olika kompetensutvecklande insatser. Satsningen ska ge kommunerna stöd att fortsätta och utveckla kompetenssatsningar till baspersonal inom äldreomsorgen och funktionshinderområdet. Med baspersonal avser regeringen inte administrativ personal eller ledningspersonal vars arbete främst riktar sig till annan personal. Kunskapssatsningen ska bland annat komplettera bemanningssatsningen inom äldreomsorgen samt pågående utbildningar inom LSSområdet. Socialnämnden beslutade den 29 februari att rekvirera de statliga stimulansmedlen för att utforma en kunskapssatsning för baspersonal i verksamheter inom äldreomsorgen och funktionshinderområdet avseende 2016.

6 6/15 2. Stimulansmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen 2016 Avdelningschef Marina Lindblom informerar om följande: Socialstyrelsen har fördelat cirka 4 mkr i stimulansmedel till Lysekils kommun, vård och omsorg, för ökad bemanning inom den av kommunen finansierade vården och omsorgen om äldre från 1 januari 31 december Stimulansmedlen är avsedda för att öka bemanningen inom den av kommunen finansierade vården och omsorgen om äldre. Syftet är att skapa ökad trygghet och kvalitet för den enskilde. Villkoren för att använda statsbidragen är indelade i skaoch bör-krav. Skakraven är obligatoriska medan börkraven är rekommendationer. Socialnämnden beslutade den 29 februari 2016 att rekvirera de statliga stimulansmedlen för ökad bemanning avseende 2016 samt att medlen ska användas för att förstärka bemanningen i nattpatrullen i Lysekil och Brastad till en kostnad av 2,6 mnkr för perioden 1 januari 2016 till december Övriga medel, ca 1,4 mnkr, används till att förtäta dag- och nattpersonal på de särskilda vård- och omsorgsboendena i kommunen. 3. Systemverktyg TES Avdelningschef Marina Lindblom informerar om följande: Förvaltningen står i begrepp att teckna avtal avseende systemverktyget TES (Optimal Planering) som är ett system som planerar och effektiviserar de dagliga insatserna inom hemtjänsten. Brukarens behov och personalens behov ingår i TES. Personalen ser positivt till att få använda detta system. Lena Rydenstam, PRO Brodalen, framför att det är viktigt att förvaltningen ser över så att kommunen inte får kostnader på grund av införande av dessa system genom ökad sjukskrivning genom att personalen känner sig observerade på ett negativt sätt. Viktigt att det är ett redskap som gör att det blir bättre och inte tvärtom. Avdelningschefen svarar att systemet blir en trygghet och en säkerhet både för brukaren och för personalen. Självklart kommer förvaltningen även att ha uppsikt över arbetsmiljön för personalen så att inte sjukskrivningstalen ökar.

7 7/15 Avdelningschefen informerar även om verksamhetssystemet Phoniro som är en digital nyckelhantering och som gäller för de brukare som har insatsen hemtjänst. Införande av systemet är nästan helt färdigt i Brastad och kommer härnäst att införas även i Lysekil och på Skaftö. Förhoppningen är att allt är klart vid årsskiftet.

8 8/15 3 NYA ÄLDREBOENDET I FISKEBÄCK Avdelningschef vård och omsorg informerar: Bygglovet är klart. En projektgrupp ska bildas. Två representanter från pensionärsrådet erbjuds att vara med i gruppen. Första mötet med projektgruppen är den 8 april kl i sammanträdesrum Fyrhuset på socialkontoret, Drottninggatan 8 i Lysekil. s representanter ska kunna delta i projektgruppen under hela byggtiden tillsammans med representanter från Riksbyggen, skyddsombud, avdelningschef vård och omsorg, enhetschefer vård och omsorg, hygiensjuksköterska, medicinskt ansvarig sjuksköterska med flera berörda. Förvaltningen vill senast den 7 april 2016 få förslag på vad boendet och de sex avdelningarna ska kallas. Gärna lokala namn på avdelningarna. Idag benämns äldreboendet Nya äldreboendet i Fiskebäck. Beslut Som pensionärsrådets ordinarie representanter utses Anne-Marie Söderström, SKPF avd 117, Lysekil Eva Sjöfält, PRO Lysekil. Som ersättare utses Lars Jansson, SPF Gullmaren Hennie Olsson, Aktiva Seniorer Kallelse inklusive dagordning och övriga handlingar skickas till ordinarie representanter. Ordinarie representanter ansvarar för att handlingarna skickas för kännedom till utsedda ersättare.

9 9/15 4 PRESENTATION NY AVDELNINGSCHEF Camilla Karlsson har den 1 mars 2016 tillträtt tjänsten som avdelningschef för LSS/socialpsykiatri. Camilla Karlsson presenterar sig vid dagens sammanträde.

10 10/15 5 BUDGET INFORMATION För 2015 blev budgetresultatet ca 11,8 mnkr minus för socialförvaltningens del. Resultatet blev högre än vid första tertialuppfölningen men lägre än vid andra uppföljningen. Det negativa resultatet är främst inom individ- och familjeomsorgen gällande barn- och ungdomsenheten samt inom försörjningsstödet. Minusresultat finns även inom vård och omsorg samt inom administration. Ramen för 2015 var ca 335 mnkr. Utfallet blev ca 347 mnkr. För 2016 fick socialförvaltningen en utökning med ca 20 mnkr vilket blev en budgetram om ca 355 mnkr. Ramarna för 2017 är inte satta ännu och förvaltningen vet alltså inte om det blir samma som för Förvaltningen arbetar med att försöka få en budget i balans för 2016, bland annat genom att starta planeringssystem inom hemvården, förebyggande arbete inom individ- och familjeomsorgen (främst barn och ungdom samt försörjningsstöd), m.m. Under 2016 kommer det planerade nya LSS-boendet inte vara i drift förrän senare delen av året, vilket gör att kostnaden inte blir så stor som beräknats för hela året. I övrigt arbetar kommunen övergripande med ett nytt styr- och ledningssystem som gäller alla verksamheter. Första mötet med detta är den 10 mars Information kommer löpande.

11 11/15 6 RAMAVTAL OM LÄKARINSATSER INOM KOMMUNERNAS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD I VÄSTRA GÖTALAND I hälso- och sjukvårdslagen anges att landstingen ska sluta avtal med kommunerna om omfattningen av och formerna för läkarmedverkan i den kommunala vården. Enligt hälso- och sjukvårdsavtalet ska regionen till kommunerna inom området avsätta de läkarresurser som behövs för att enskilda ska kunna erbjudas god hälsooch sjukvård i särskilt boende och i verksamheter som avses i hälso- och sjukvårdslagen (HSL 18 första stycket). Detsamma gäller kommunal hemsjukvård i ordinärt boende. Det åligger den kommunala hälso- och sjukvården att verkställa vård och behandling som ordineras och att uppföljning utförs enligt samordnad individuell plan. Avtalet baseras på hälso- och sjukvårdslagen (HSL 26 d och e) som reglerar samverkan mellan kommun och landsting. Ramavtalet omfattar såväl sjukhus som primärvårdsnivå och där kommunerna har ett hälso- och sjukvårdsansvar. Ramavtalet har beretts både inom Västra Götalandsregionen och de kommunala verksamheterna i Västra Götaland. Ledningsgruppen för samverkan VGR/VGK har ställt sig bakom avtalet. Samrådsorganet mellan VästKom och Västra Götalandsregionen rekommenderar huvudmännen att tillämpa ramavtalet för läkarmedverkan. Socialnämnden beslutade den 29 februari 2016 att godkänna förslaget till ramavtal för läkarmedverkan samt att tillämpa ramavtalet i tecknande av lokala avtal om läkarmedverkan i den kommunala hälso- och sjukvården.

12 12/15 7 GEMENSAMMA MÖTEN KPR/KRF Förslag finns att i fortsättningen slå ihop båda råden för att ha ett gemensamt möte eftersom de flesta av de frågeställningar och informationspunkter som hanteras flyter in i varandra. Råden är till för ömsesidig diskussion och ska ses som ett planerings- och samverkansorgan. Beslut Gemensamma möten med båda råden tillsammans prövas fortsättningsvis under Arbetsordningarna görs om till en gemensam arbetsordning att gälla för båda råden.

13 13/15 8 PÅGÅENDE PROJEKT SOM RÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR 1. Nytt LSS-boende med central placering Förvaltningen har påtalat behovet av nytt boende länge. Avtal är nu påskrivet för nytt boende i centrala Lysekil med placering i Bohusfastigheters lokaler ovanpå KappAhl. Lokalerna kommer att inrymma sex lägenheter med gemensamhetsutrymmen. Beräknad inflyttning i oktober 2016, med reservation att det kan bli klart först i november/december. Beviljade biståndsbeslut finns som måste verkställas. Avdelningschef Camilla Karlsson arbetar med ärendet och säger att förvaltningen måste tänka framåt även när det gäller socialpsykiatri. Tanken är att göra en övergripande planering för framtiden, där Rådet för funktionshinderfrågor blir remissinstans. Troligtvis behöver kommunen ytterligare boenden. Förvaltningen klarar troligtvis att tillgodose behoven av bostäder 2016 men redan i mitten av 2017 kan ytterligare behov finnas. Diskussioner förs med tjänstemän inom samhällsbyggnadsförvaltningen om behov av ytterligare markplats byggande. Diskussioner har även förts angående gamla förskolan på Färgaregatan. Arbetet med planering och diskussioner fortsätter. Förvaltningen arbetar även med att över helheten; hur ser boendena ut idag, antalet behövda platser, hur ser det ut för äldre funktionshindrade, personer med demenssjukdomar, m.m. När det gäller utformningen av det nya gruppboendet som planeras i centrala Lysekil så tittar förvaltningen i första hand på individernas behov, sedan på personalbemanning (sovande personal eller vaken personal). Utifrån detta planeras tätheten/grundbemanningen. I dagsläget är det fyra som står i kö och som har fått ett positivt beslut men som inte är verkställda (2 enligt SoL och 2 enligt LSS). Orsaken att besluten inte verkställts är att det inte finns något boende. På nästa möte (13 juni) kommer enhetschef för biståndsenheten, Marianne Sandsten, att bjudas in för att informera om processen hur besluten fattas, vilka regler som gäller och liknande. Avdelningschef Camilla Karlsson kommer att presentera ritningarna för det nya boendet.

14 14/15 9 STIMULANSBIDRAG FÖR KUNSKAPSSATSNING AVSEENDE BASPERSONAL Se den information som lämnats till kommunala pensionärsrådet under 2.

15 15/15 10 NÄSTA SAMMANTRÄDE Nästa sammanträde är planerat till den 13 juni Mötet blir då gemensamt för kommunala pensionärsrådet och för kommunala rådet för funktionshinderfrågor.

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl 1/13 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2016-09-12 kl. 8.30 10.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ronny Hammargren, vice ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-11-02 kl. 8.30 10.45

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-11-02 kl. 8.30 10.45 1/12 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2015-11-02 kl. 8.30 10.45 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/8. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/8 Tid och plats 2019-09-12, kl. 8.30 11.40 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 1/13 Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2015-03-11 kl. 8.30 11.30 Lokal: Ledamöter, Maria Forsberg, ordförande Ulrika Häller Lundbäck, vice ordförande Jan-Olof Johansson, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesprotokoll 1/10. Pensionärsrådet För Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesprotokoll 1/10 Tid och plats 2019-03-21, kl. 8.30 11.20 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Ledamöter Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Eva Leandersson, PRO Brastad Lena Rydenstam,

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

, kl Borgmästaren stadshuset, Lysekil

, kl Borgmästaren stadshuset, Lysekil Tid och plats Ledamöter Sammanträdesprotokoll 1/5 2019-03-21, kl. 8.30 11.00 Borgmästaren stadshuset, Lysekil Pensionärsrådet Christer Höglind, PRO Lysekil Lena Rydenstam, PRO Brodalen Agneta Adriansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-03 1/7 Sammanträdestid: 2016-02-03 kl. 9.00 12.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/13 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-05-31 kl. 8.30 11.30 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/10 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/10 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl 1/10 / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-09-06 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Ricard Söderberg, ordförande Ronny Hammargren, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2016-11-09 kl. 8.30 11.50 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-30 1/6 Sammanträdestid: 2015-11-30 kl. 9.00 12.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän: Socialnämnden 2017-11-30 1/16 Sammanträdestid: 2017-11-30 kl. 9.00 16.15 Ajournering kl. 10.15-10.30, 11.50-12.50 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Paragrafer: 93-106 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Margareta Lundqvist. Justerare:... Britt-Marie Didriksson Burcher

Paragrafer: 93-106 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Margareta Lundqvist. Justerare:... Britt-Marie Didriksson Burcher Vård- och omsorgsnämnden 2014-09-04 1/17 Sammanträdestid: 2014-09-04, kl. 9.00 12.40 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Icke tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-12-13 1/16 Sammanträdestid: 2017-12-13 kl. 9.00 13.30 Ajournering kl. 11.55-12.20 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP),

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch Tjänstemän: Socialnämnden 2017-02-23 1/24 Sammanträdestid: 2017-02-23 kl. 9.00 16.00 Ajournering för lunch 11.45-12.15 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ronny Hammargren (LP) vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , Tjänstemän: Socialnämnden 2017-06-01 1/8 Sammanträdestid: 2017-06-01 kl. 8.15 12.15 Ajournering kl. 11.00-11.40, 12.00-12.05 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/12 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2017-03-02 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Ajournering Tjänstemän: ANSLAGSBEVIS:

Ajournering Tjänstemän: ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2017-01-26 1/17 Sammanträdestid: 2017-01-26 kl. 9.00 12.15 Ajournering 10.05-10.15 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande Ronny Hammargren (LP) vice ordförande

Läs mer

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: Socialnämnden 2019-01-02 1/5 Sammanträdestid: 2019-01-02 kl. 9.00 10.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP), vice ordf. Charlotte Wendel

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2016-02-25, kl 13:30-15:00 Paragrafer 1-7 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/5

Sammanträdesprotokoll 1/5 Sammanträdesprotokoll 1/5 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Övriga närvarande Onsdagen den 28 maj 2019 kl. 9.00 15.30 KF-salen, stadshuset, Lysekil Ricard Söderberg (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05 1/5 Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ulrika Häller Lundbäck

Läs mer

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS:

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2018-12-18 1/16 Sammanträdestid: 2018-12-18 kl. 9.00 12.45 Lokal: Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/13

Sammanträdesprotokoll 1/13 2019-02-20 1/13 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare 2019-02-20, kl 9.00 15.20, Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Nämnden ajournerar sig kl 14.45-15.10 för överläggningar. Ricard Söderberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor. Sammanträdestid: kl Sammanträdesprotokoll 1/9 Pensionärsrådet / Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdestid: 2018-03-08 kl. 8.30 11.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ledamöter, Pensionärsrådet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/22. Socialnämnden 2015-11-19. Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10. Lokal:

Sammanträdesprotokoll 1/22. Socialnämnden 2015-11-19. Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10. Lokal: Socialnämnden 2015-11-19 1/22 Sammanträdestid: 2015-11-19 kl. 9.00 14.10 Lokal: Ajournering för lunch kl. 12.00 13.00 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

På gång inom äldreområdet!

På gång inom äldreområdet! På gång inom äldreområdet! 2016-02-04 Linda Macke Nationellt Ökad bemanning ÄO Kunskapssatsning ÄO/FH Överenskommelse: Psykisk hälsa Betänkande: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård Utredning:

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Socialnämndens arbetsutskott 2015-06-03 1/8 Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Maria Forsberg. Marie Lindgren ANSLAGSBEVIS:

Maria Forsberg. Marie Lindgren ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2015-12-10 1/20 Sammanträdestid: 2015-12-10 kl. 9.00 15.15 Lokal: Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch Socialnämnden 2019-01-23 1/15 Sammanträdestid: 2019-01-23 kl. 9.00 14.00 Ajournering för lunch 12.30-13.30 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Maria Forsberg. Siw Lycke ANSLAGSBEVIS:

Maria Forsberg. Siw Lycke ANSLAGSBEVIS: Socialnämnden 2015-10-21 1/23 Sammanträdestid: 2015-10-21 kl. 9.00 16.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande Ulrika Häller Lundbäck (KD) vice ordf Bill Wallberg

Läs mer

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande: Ronny Hammargren

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande: Ronny Hammargren Socialnämnden 2016-09-28 Allmänna ärenden 1/20 Sammanträdestid: 2016-09-28 kl. 13.00 18.20 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande, 249-261 Ronny Hammargren (LP) vice

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Mötesprotokoll 2016-03-01 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Cecilia Norlin (M) (ordförande) Anna Jakobsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12

Sammanträdesprotokoll 1/12 Sammanträdesprotokoll 1/12 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Övriga närvarande Onsdagen den 24 april 2019 kl. 9.00 15.00 Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ajournering 41 kl 9.20-9.35

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/20. Socialnämnden Sammanträdestid: kl Lokal:

Sammanträdesprotokoll 1/20. Socialnämnden Sammanträdestid: kl Lokal: Socialnämnden 2015-09-17 1/20 Sammanträdestid: 2015-09-17 kl. 9.00 16.00 Lokal: Ajournering för lunchpaus kl. 12.10-13.10 samt fikapaus kl. 14.55-15.10 Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil

Läs mer

Fördelning av Socialstyrelsens stimulansbidrag för kunskapssatsning inom verksamhetsområdet funktionsnedsättning

Fördelning av Socialstyrelsens stimulansbidrag för kunskapssatsning inom verksamhetsområdet funktionsnedsättning Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-06-01 Handläggare Maria Saario Telefon: 08-508 25 403 Till Socialnämnden 2016-06-14 Fördelning av Socialstyrelsens

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch samt dialog kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch samt dialog kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-10-02 1/13 Sammanträdestid: 2017-10-02 kl. 9.00 16.30 Ajournering för lunch samt dialog kl. 12.20-14.40 Lokal: Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson

Tjänstemän: Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson Socialnämnden 2016-11-17 Allmänna ärenden 1/17 Sammanträdestid: 2016-11-17 kl. 9.00 15.30 Ajournering kl. 12.15-13.15 Lokal: Fyrhuset, socialkontoret, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria

Läs mer

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 Beslutande Åke Bertils (S) ordförande Sigbritt Persson (S) Lisbeth

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshindersomsorgen 2016

Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshindersomsorgen 2016 Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshindersomsorgen 2016 Uppdraget Den 17 december 2015 beslutade regeringen att ge Socialstyrelsen i uppdrag att utforma en kunskapssatsning för baspersonal

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2016-04-27 Rådmannen: kl. 08.30 11.45 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordf. Peter Johansson,

Läs mer

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården

Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Kommunal vård och omsorg, hur är den organiserad? Pia Olofsson, vårdhygien NU-sjukvården Ädelreformen Upprinnelsen till ädelreformen Kritik mot opersonliga långvårdssjukhus, sjukhem och ålderdomshem Klinikfärdiga

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl och Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl och Tjänstemän: Socialnämnden 2017-05-23 1/20 Sammanträdestid: 2017-05-23 kl. 9.00 16.00 Ajournering kl. 12.00-13.00 och 14.20-14.35 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/68-NF-750 Karin Bodlund - aw800 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/68-NF-750 Karin Bodlund - aw800 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2016-02-29 Dnr: 2016/68-NF-750 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kunskapssatsning

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-04-25 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN ordförande Ingela

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl Tjänstemän: Socialnämnden 2018-03-27 1/18 Sammanträdestid: 2018-03-27 kl. 9.00 15.30 Ajournering för lunch kl. 12.00 13.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren

Läs mer

Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00

Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00 1/22 Individ- och myndighetsnämnden Allmänna ärenden Sammanträdestid: 2014-01-16 kl. 9.15 14.20 Ajournering för lunch 11.45-13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande

Läs mer

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: Socialnämnden 2018-10-30 1/3 Sammanträdestid: 2018-10-30 kl. 9.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP), vice ordf. Per-Olof Gustafsson (S),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2016-01-20 kl. 11.00-12.25 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jan-Olof

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Redovisning av statsbidrag 2016

Redovisning av statsbidrag 2016 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.4-274-2016 Sida 1 (7) 2017-01-27 Handläggare Karin Wallqvist Telefon: 08-508 25 181 Till Socialnämnden 2017-02-28

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering, 20, kl Ajournering för lunch

Sammanträdestid: kl Ajournering, 20, kl Ajournering för lunch Socialnämnden 2016-01-27 1/24 Sammanträdestid: 2016-01-27 kl. 9.00 15.00 Ajournering, 20, kl. 11.30 11.45 Ajournering för lunch 12.00 13.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott kallas till sammanträde måndagen den 4 maj 2015, kl. 9.00 i sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil, för behandling av följande ärenden: ÄRENDE BILAGA Upprop samt

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson

Paragrafer: Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson Socialnämnden 2015-08-24 1/21 Sammanträdestid: 2015-08-24 kl. 9.00 12.30 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S) ordförande Ulrika

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , ,

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , , Socialnämnden 2016-12-14 Allmänna ärenden 1/31 Sammanträdestid: 2016-12-14 kl. 9.00 17.00 Ajournering kl. 11.05-11.20, 11.35-11.45, 12.30-13.30 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10. Paragrafer: 131-147 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson

Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10. Paragrafer: 131-147 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson Socialnämnden 2015-06-15 1/19 Sammanträdestid: 2015-06-15 kl. 9.00 16.30 Ajournering: lunch kl. 12.10-13.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , kl , , kl Tjänstemän:

Sammanträdestid: kl Ajournering kl , kl , , kl Tjänstemän: Socialnämnden 2017-10-26 1/23 Sammanträdestid: 2017-10-26 kl. 9.00 17.30 Ajournering kl. 10.30-10.50, kl 12.40-13.40, 13.55-14.05, kl. 15.40-15.55 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Björken, kl 13.30 16.30 ande ande Agnetha Landberg (C) ordf Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) 50, 52-62 Torbjörn Uddén (L) Renée Solstad (S) Jan Karlsson (S) Marina Palmér

Läs mer

Ärenden Föredragande kl

Ärenden Föredragande kl 2019-09-04 Kallelse till ledamöter i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor samt valda politiker För kännedom till ersättare i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

1 (7) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2015-09-29. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (7) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2015-09-29. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (7) Tid: Kl 10.00-12.00 Plats: Lokal: Älven Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Vanja Nordlund, Reumatikerna Sören Nilsson, SPP Kerstin Zackari, Hjärt/Lung Jan-Ove

Läs mer

Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Omsorgsutskottet

Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Omsorgsutskottet Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Sammantrådesdatum Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, onsdagen den 28 november 2018 kl 08:15 1 2;30 Beslutande Åke Bertils (S), Ordförande Camilla Karlsson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 12.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Paragrafer 42-50 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl

Sammanträdestid: kl Ajournering för lunch kl Socialnämnden 2015-03-19 1/20 Sammanträdestid: 2015-03-19 kl. 9.00 15.40 Ajournering för lunch kl. 12.00 13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare:

Läs mer

Sammanträdestid: kl :00. Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson. Bo Gustafsson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl :00. Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson. Bo Gustafsson ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-06-16 kl. 09.15 12:00 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,45 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson ÄO-nämnden PRO PRO

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer