norament trappbeläggning - Installations rekommendation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "norament trappbeläggning - Installations rekommendation"

Transkript

1 norament trappbeläggning - Installations rekommendation Norament trappbeläggning är en färdig profil där plansteg, sättsteg och trappnos sitter ihop i ett stycke. Den används uteslutande för inomhusinstallationer, och limmas med nora Stepfix eller kontaktlim (efter samråd med berörda limtillverkare). Den vertikala delen av trappnosen är tillverkad i en vinkel på ca. 80. Det är därför inte möjligt att installera trappbeläggningen på steg som har kraftigare vinkel då även trappvinklarna för vägg- och ledstångssidor kräver rätvinkliga steg. Installation av nora trappa vinklar Stair vinklar, trappor nosings Som en sockellösning för rätvinkliga steg, erbjuds trappvinklar för vägg och ledstångssidor. Först måste trappvinklar är kapas till med en profilsax, (se under nora specialverktyg). För att göra detta placeras vinklarna ut ovanpå varandra på steget och klipps tillsammans med profilsaxen. Efter det limmas de ihop med snabbhärdande lim. Profilen S1008 U (sockeln), som har samma tvärsnitt som vinklarna utgör en fortsättning på tex. vilplan. Därefter kapas trappnos till i rätt storlek och monteras.

2 Installation av norament trappbeläggning Undergolv Den främre kanten på steget måste vara raka och matcha formen på profilen. Rundade eller vågiga kanter förhindrar full vidhäftning av nosdelen på trappbeläggningen (det område som utsätts för mest påfrestning). Denna ev. svikt på kanterna kan orsaka skador både på vidhäftning och trappbeläggningen själv. Skadade eller icke-rätvinkliga kanter måste repareras och rätas ut med spackel. Tillgängliga avjämningsmassor eller spackel används för utjämning. Dammiga och porösa undergolv måste primas. Förbehandling av underlaget (t.ex. slipning, borstning med stålborstar, primning, utjämning etc.) och tester (t.ex. hårdhet, torrhet, planhet osv) skall följa de tekniska föreskrifterna som gäller för VOB, del C, DIN "Golvbeläggning arbete" och rekommendationerna från tillverkarna av primer, spackel och lim. Viktigt Vid tidpunkten för installation och limning, måste underlagets temperatur vara minst 15 C. Före installationen startar måste norament trappbeläggningen ha samma temperatur som undergolvet. På vintern bör trappbeläggningarna acklimatiseras i några dagar innan installation.

3 Montering och fastsättning Installation av norament trappbeläggningar börjar alltid med det nedersta trappsteget. För detta ändamål är det först biten för sättsteget som skärs till. Den återstående delen (trappnosen med plansteget) används för det översta steget på trappan. När du installerar ett intilliggande golv - t.ex. vilplan - Använd endast trappnosen utan plansteget. Detta gör att man undviker ev. färgskillnader. Snittet bör göras längs med spåret på toppen av trappnosen. N Om installation och skarv mot trappnosen görs med noramentbeläggning med runda pastiller, är det bara möjligt att uppnå ett anslutningsmått på sammanlagd tjocklek av 5,0 mm. Om tjockare norament material används kan det finnas en större höjdskillnad. Denna differens kan kompenseras genom att foga med nora fogmassa. Korrekt skärning av norament trappbeläggning Grovskär trappbeläggningen och placera på steget, anpassa den emot (t.ex. ledstångssidan). Gör en markering på trappbeläggningens framkant (nosen) och på det limmade sättstegets framkant (bild 1). Bild 1

4 Förskjut trappbeläggningen och anpassa den emot motsatt sida (t.ex. vägg sidan). Mät ut skillnaden mellan de två linjer med en passare (nora verktyg) och justera måttet till ca.1,5 mm under det mått du mätt ut (bild 2). Bild 2 Kontrollera att trappbeläggningen har exakt passform (trappnos) och markera måttet du har på passaren på trappbeläggningen längs väggen (bild 3). Bild 3 Skär bort överskottet med kniv (krok blad), underskär botten något på beläggningens bägge sidor för att få perfekta skarvar. Skär av beläggningen på sättstegets övre del efter kanten (bild 4). Bild 4 Viktigt Kontrollera först exakt passform, limma sedan med torra självhäftande bort rullen, nora Stepfix, eller lämplig kontaktlim. På trappsteg med specialmonterad signalmarkering / säkerhetsmarkering, måste ändarna limmas med snabbhärdande lim efter skärning av trappsteg. Följ noggrant de rekommendationer och anvisningar som limtillverkarna ger. Om du är osäker på montering, måste bekräftelse från limtillverkaren ges om det lim du vill använda är lämpligt för fastsättning mot undergolv mm.

5 Kontaktlim TKB A5 Applicera limmet med ett limspridarblad (t.ex. TKB A5) mot underlaget och på baksidan av golvet. Förbrukning: ca. 450 g / m² Byt ut slitna limspridarblad i god tid Urspårningarna på baksidan av trappbeläggningen vid övergången mellan plan och sättsteg får inte fyllas med lim. Använd en pensel för att avlägsna ev. lim i detta område genom att dra penseln i längsgående riktning. Öppentiden innan nedlimning beror på temperatur och luftfuktighet och kan kontrolleras med hjälp av ett beröringstest. Limmet skal vara klibbigt utan att vara blött. Viktigt Den vertikala delen av trappnosen på trappbeläggningen skall inte vara limmad. Limmfilmen kommer torkar snabbare på baksidan av gummigolvet än på ett PVC-golv. Limma ned trappbeläggningen och starta med trappnosen fortsätt sedan att lägga ned resten av trappsteget, kontrollera att den är korrekt placerad och tryckte ner. Den 2 m långa trappbeläggningen bör kontrolleras så den inte böjs eller viks under montering så att den vertikala trappnosen inte blir överbelastade och därmed bli vågig. Detta innebär att det kan krävas två personer för montering. Övergången, den del med urspårningar på baksidan (mellan plan och sättsteg) rullas jämnt och försiktigt ned och trycks till. Överskottet på sättsteget som skall skäras bort görs med ett underskär för bästa möjliga anpassning av nästa stegs trappnos. Omedelbart efter trappbeläggningen har placerats ned trycks den fast och gnids på plats. När den väl har placerad ned i limbädden, kan den inte längre flyttas. Under installationen och limmets härdningstid måste trappbeläggningen skyddas mot temperaturvariationer (t.ex. som ett resultat av direkt solljus). Våta eller fuktiga rengöringsmetoder får endast utföras efter att limmet har härdat, dvs. efter ca. 48 timmar. Speciella tips Skarvarna mellan trappbeläggningen och trappvinklarna kan fogas med nora fogmassa.

6 Självhäftande tejp levereras på rulle nora Stepfix är en installations tejp, som har lim på båda sidor, med en förtorkad kontaktlims-film för montering av norament trappbeläggningar. Limmet innehåller inga lösningsmedel, formaldehyd eller tillsatser som klor och är därför helt luktfri och säker både för miljön och din hälsa. nora Stepfix ersätter kontaktlim. Rullen är 240 mm bred och 50 m lång. Bearbetning Lämpliga undergolv Trappor av trä, sten, betong (primas), metall, liksom andra hårda och fasta undergolv. Förberedelse av undergolv Undergolvet måste vara torrt och fritt från fett och damm, spackel måste primas (dammbindare). De nationella standarderna som gäller i varje land (DIN, OE standard, SIA, etc.) för installation av gummigolv och instruktionerna från den berörda tillverkare måste följas. Underlaget ska vara plant och tillräckligt starkt att gå på. Skärning av trappbeläggning till rätt storlek Skär ut varje trappsteg på vanligt sätt, enligt tillverkarens instruktioner. Montera nora Stepfix Applicera nora Stepfix på hela området både på plan och sättsteg och gnid den på plats. Överlappningar är tillåtna. Lämna inte några utrymmen otejpade. Små veck och överlappning kommer inte längre att vara synlig när trappbeläggningen har installerats. Tips För att skära remsor av nora Stepfix så går det lättare om du med hjälp av handen blöter knivbladet en aning med vatten.

7 Läggning av trappbeläggning Ta bort ca.10 cm av det skyddande pappret räknat från trappnosens framkant och in på plansteget, vik tillbaka pappret. Lägg dit trappbeläggningen och gnid på plats. Dra sedan loss det resterande skyddspappret från steget och gnugga ordentligt trappbeläggningen på plats. Efter det är det bara att fortsätta att slutföra installationen och följa tillverkarens anvisningar. Vänligen notera Rekommenderad temperatur för installation: får inte understiga 15 C. Före användning, acklimatisera trappbeläggningen på, enligt tillverkarens instruktioner. nora Stepfix har testats och godkänts bara för montering av norament trappbeläggningar från nora systems. Vi kan inte acceptera någon garanti för fastsättning av andra fabrikat eller material. Använd endast i trappor, inte för andra områden. Om trappbeläggningar monteras sida vid sida på ett steg, används kontaktlim i stället för nora Stepfix. När en norament trappbeläggning installeras med nora Stepfix och vid ett senare tillfälle skall tas bort kan en viss del av den självhäftande tejpen sitta kvar på golvet. Av denna anledning är nora Stepfix inte lämplig för användning på befintliga golv som skall återanvändas i sitt ursprungliga skick.

Installationsrekommendationer nora trapplösningar

Installationsrekommendationer nora trapplösningar Installationsrekommendationer nora trapplösningar Lämpliga underlag i trappor är trä, sten, metall och andra hårda fasta underlag. Underlaget måste uppfylla de krav som ställs enligt landspecifika bestämmelser

Läs mer

Som avslutning på rätvinkliga trappsteg finns trappvinklar för vägg- och ledstångssidorna. TG 7004 U Yttervinkel. TG 7003 U Innervinkel.

Som avslutning på rätvinkliga trappsteg finns trappvinklar för vägg- och ledstångssidorna. TG 7004 U Yttervinkel. TG 7003 U Innervinkel. Installationsrekommendationer nora trapplösningar Trappor tillverkade av trä, sten, golvmassa (primad), metall och andra hårda, fasta underlag är lämpliga som underlag. Underlaget måste uppfylla de krav

Läs mer

nora tillbehör - Installations rekommendationer

nora tillbehör - Installations rekommendationer nora tillbehör - Installations rekommendationer Trappnosar, trappvinklar nora profiler är gjorda av gummi. Kontakt eller dispersionslim kan användas för limning av nora profilerna (efter samråd med berörda

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. LÄGGNINGSTEMPERATUR Den idealiska läggningstemperaturen är 20 men den kan variera mellan 15 och 28 C.

LÄGGNINGSANVISNING. LÄGGNINGSTEMPERATUR Den idealiska läggningstemperaturen är 20 men den kan variera mellan 15 och 28 C. Vi rekommenderar att du läser igenom nedanstående läggningsanvisning noggrant så att du inte glömmer något och kan njuta i fulla drag av ditt golv under många år framöver. LÄGGNINGSANVISNING ANVÄNDNING

Läs mer

Installationsrekommendationer för noraplan golvbeläggningar

Installationsrekommendationer för noraplan golvbeläggningar Installationsrekommendationer för noraplan golvbeläggningar Underlaget måste uppfylla de krav som ställs enligt landspecifika bestämmelser för att det ska vara klart för läggning. noraplan golvbeläggningar

Läs mer

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING.

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. 1 av 6 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! FÖRVARA GOLVPLANKORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. Rumstemperaturen får ej understiga +18 C (före och under läggningen. Relativ

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor.

Läs mer

Trapprenovering StegEtt

Trapprenovering StegEtt Trapprenovering StegEtt Gammal trappa blir som ny! Att renovera sin trappa kan verka svårt. Men med våra färdiga trappsteg i 15 mm stavlimmad ek kan det inte bli enklare! Öppen eller stängd trappa? Inga

Läs mer

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV LÄGGNINGSANVISNING BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV PRODUKTINFORMATION Europeisk ekstav med ca. 3,6 mm slitskikt, färdigslipad till 120 korn. Stavformat L=340 mm, B=68 mm, T=13 mm. 1st fp.

Läs mer

Fogning med nora fogmassa

Fogning med nora fogmassa Fogning med nora fogmassa I. Förberedelsearbete 1. Fogar Ta bort smuts från skarvarna (borsta bort, skrapa bort) Applicera nora flytande vax med hjälp av en trasa över området som skall fogas. Se till

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

INSTALLATIONS-INSTRUKTIONER FÖR WICANDERS FOLD DOWN-GOLV

INSTALLATIONS-INSTRUKTIONER FÖR WICANDERS FOLD DOWN-GOLV INSTALLATIONS-INSTRUKTIONER FÖR WICANDERS FOLD DOWN-GOLV ALLMÄN INFORMATION Wicanders Fold Down golv är endast avsedda för inomhusbruk. Läs igenom dessa instruktioner innan installationen. Förvara plankorna

Läs mer

Handledning för dig som gör det själv

Handledning för dig som gör det själv Montera keramik på balkong och terrass Handledning för dig som gör det själv Denna arbetsbeskrivning gäller för montering av keramik på balkong och terrass/altan. Läs igenom hela broschyren innan du påbörjar

Läs mer

MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR

MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR 1 FÖRUTSÄTTNINGAR MONTERINGSANVISNING DLW WALLFLEX PUR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor. Vidhäftningsförsämrande fläckar av färg, olja e d tas bort. 1.2 Underlag

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Novilon Förutsättningar Underlaget skall vara jämnt (Hus AMA tabell 43.DC) och torrt, sprickfritt och tillräckigt

Läs mer

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING.

VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. 1 av 5 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! FÖRVARA GOLVBRÄDORNA I OÖPPNAD FÖRPACKNING I RUMSTEMPERATUR I MINST 48 TIMMAR FÖRE LÄGGNING. Rumstemperaturen får ej understiga +18 C (före och under läggningen). Relativ

Läs mer

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E

ALLECO. Golvvärme för (k)alla golv. Installationsanvisning värmefolie 230V G O L V V Ä R M E Golvvärme för (k)alla golv Installationsanvisning värmefolie 230V ALLECO G O L V V Ä R M E tfn: 0522-124 00 fax: 0522-124 50 info@alleco.se www.alleco.se Version 1.0 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1

Läs mer

- läggningssats (kofot (dragstång), distanser (1-8 mm) och Unilink-anpassad slagkloss) - undergolvssystem (Quick Step -folie) - rengöringssats

- läggningssats (kofot (dragstång), distanser (1-8 mm) och Unilink-anpassad slagkloss) - undergolvssystem (Quick Step -folie) - rengöringssats Läggningsanvisningar för Unilink Allmänt Unilink är ett nyskapande system för installation av laminatgolv utan lim. Panelerna kan klickas ihop tack vare den sinnrika formen på noten och sponten. Se bild

Läs mer

INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR

INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR INSTALLERA UNICLIC-PLATTOR 1) Allmänt UNICLIC är ett revolutionerande system för att installera laminatgolv utan lim. Den geniala spontoch notdesignen innebär att plattornapanelerna klickar ihop. Med UNICLIC-systemet

Läs mer

Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg

Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg Monteringsanvisning Tarkett Aquarelle Våtrumsvägg September 2010 (ers. september 2001) Information SVERIGE Tarkett AB Box 4538 191 24 Sollentuna Tel : 0771-25 19 00 - Fax : 08-96 62 83 info.se@tarkett.com

Läs mer

premium Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION Förberedelser 1 Pergo Premium klickgolv levereras med läggningsinstruktioner i form av illustrationer. Texten nedan förklarar dessa illustrationer och är indelad i tre delar: Förberedelser, Läggning och

Läs mer

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning PGINCP(-)MD215 2 150 x 13 mm x 48 mm 1 (kniv + skena ingår) Produktbeskrivning Listen med Incizo -teknik är en enkel lösning för att få en perfekt avslutning

Läs mer

FÖRBEREDELSE. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click

FÖRBEREDELSE. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click 1 För att uppnå ett bra resultat rekommenderar vi att man följer alla instruktioner noggrant. FÖRBEREDELSE Vi rekommenderar att man beställer alla paneler för samma golvprojekt samtidigt.. 2 Förvara och

Läs mer

Ta nästa steg. Den enkla vägen till en renoverad trappa. lundbergs.com

Ta nästa steg. Den enkla vägen till en renoverad trappa. lundbergs.com Ta nästa steg Den enkla vägen till en renoverad trappa lundbergs.com Lägg nya steg i din slitna trappa Renovera din befintliga trappa snabbt och effektivt Renovera trappan är både smidigt och effektivt

Läs mer

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16

På bärande golv med LK Spårskiva EPS 16 På bärande golv med Utförande LK Golvvärme i utförande med LK Spårskiva EPS 16 avsedd att läggas på bärande golv där man eftersträvar särskilt låg bygghöjd. Produkten är främst avsedd för privat boendemiljö.

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT Läs noggrant igenom monteringsanvisningarna innan du monterar golvet. Trä är ett levande naturmaterial och varje golvbräda är unik. De massiva trägolven

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. Datum: 22.11.2011. Dok.no: LA-1111-5O. Sida: 1 av 5. Ersätter: LA-1005-5O

LÄGGNINGSANVISNING. Datum: 22.11.2011. Dok.no: LA-1111-5O. Sida: 1 av 5. Ersätter: LA-1005-5O 1 av 5 LÄGGNINGSANVISNING VIKTIGT! Förvara golvplankorna i oöppnad förpackning i rumstemperatur i minst 48 timmar före läggning. Ideal rumtemperatur är 18-22 C vid en relativ luftfuktighet på 40-60 % RF.

Läs mer

Limma trä och parkett

Limma trä och parkett Limma trä och parkett Handledning för dig som gör det själv Viktigt att tänka på Fukt Träet får inte vara för torrt eller fuktigt (Cascol Polyuretanlim 1809 kräver dock en viss fuktighet för att härda).

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. WoodFiber BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT VERKTYG FÖRBEREDELSER EXEMPEL

LÄGGNINGSANVISNING. WoodFiber BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT VERKTYG FÖRBEREDELSER EXEMPEL LÄGGNINGSANVISNING BJOORN WOODFIBER PLANK VIKTIGT Vid inköp av golv rekommenderas alltid ca. 5% marginal/spill för bearbetning och materialanpassning. Läs igenom hela läggningsinstruktionen noga innan

Läs mer

Tilläggsvägledning. Hellimning

Tilläggsvägledning. Hellimning Tilläggsvägledning Hellimning Juni 2014 1 Hellimning med Stauf produkter Douglas, Furu, Ek För att få ett lyckat resultat är det viktigt att golvet läggs korrekt, och att beskrivna produkter används enligt

Läs mer

Monteringsvägledning

Monteringsvägledning Monteringsvägledning Sida 1 Hej! Vi vill gärna börja med att tacka dig för att du valt oss på Danska Trappor AB för att ta fram din nya trappa. Nu när det är dags att montera trappan är det viktigt att

Läs mer

Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17

Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17 codex VG 4X Egenskaper codex VG 4X codex VG 4X uppfyller gällande krav enligt BBV 10:1 och har ett ånggenomgångsmotstånd som överstiger 4.000.000 s/m. Monteringsanvisning codex VG 4X på vägg 17 Applicering

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV Underlaget där Tycroc TWP-byggskivor ska monteras bör vara torrt, starkt, styvt och stabilt, fritt från smuts, olja och övriga smörjmedel samt inte fruset. SKÄRNING

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR ARTISAN RULLVARA

MONTERINGSANVISNING FÖR ARTISAN RULLVARA 1 (2) Materialet Materialet är en vävd vinylmatta som har en baksidesbeläggning av glasfiberarmerad vinyl. Följ därför de anvisningar från GBR som gäller vinylmattor för montering och val av lim. Eftersom

Läs mer

KERSAFE INOMHUS KERASAFE INOMHUS VÅTRUMSSYSTEM PRODUKT- OCH MONTERINGSANVISNING ETAG 022

KERSAFE INOMHUS KERASAFE INOMHUS VÅTRUMSSYSTEM PRODUKT- OCH MONTERINGSANVISNING ETAG 022 KERSAFE INOMHUS KERASAFE INOMHUS VÅTRUMSSYSTEM PRODUKT- OCH MONTERINGSANVISNING ETAG 022 VÄGGAR 1. Mät ut och kapa KeraSafe vådens längd (från golv till tak) och lägg på 5 cm extra för ett utvik på golvet.

Läs mer

Monteringsanvisning ROT-GOLV. Montering på underlag av

Monteringsanvisning ROT-GOLV. Montering på underlag av Monteringsanvisning Okt 2003 Utgåva 2 ROT-GOLV Montering på underlag av Befintliga trägolv Mellanbjälklag av betong/lättbetong Produktbeskrivning ROT-golv, E1. Not och fjäder 4 sidor. Tjocklek: Format:

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNINGAR FÖR UNICLIC

INSTALLATIONSANVISNINGAR FÖR UNICLIC INSTLLTIONSNVISNINGR FÖR UNILI llmänt Uniclic är ett nyskapande system för installation av laminatgolv utan lim. Panelerna kan klickas ihop tack vare den sinnrika formen på noten och sponten. På lång-

Läs mer

Montering av Kerabit Dual på balkong

Montering av Kerabit Dual på balkong 1 (5) Montering av Kerabit Dual på balkong Kerabit Dual lämpar sig på trä- och betongbalkonger med en lutning på minst 1:80 och ett djup på max 7,5 m som har extern vattenavledning, inga brunnar eller

Läs mer

3M Flexible Air Sealing Tape. Lufttätning av. i alla väder. fastigheter. oavsett årstid

3M Flexible Air Sealing Tape. Lufttätning av. i alla väder. fastigheter. oavsett årstid fastigheter Lufttätning av i alla väder oavsett årstid Minskad energiförbrukning Visste du att svenska hus förlorar en betydande del av sin värme genom luftläckage? Med 3M 0E FAST F kan du snabbt och enkelt

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET 1) Allmänt Uniclic X-systemet: Klicksystemet som innebär att du kan ersätta en skadad bräda i mitten av rummet snabbt,kvickt och lätt, utan

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Novilon Click Följande verktyg behövs för läggning av NOVILON CLICK Mattkniv med trapetsblad Tumstock / måttband

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR

MONTERINGSANVISNINGAR TYCROC UHP Underlaget för montering av Tycroc UHP golvvärmeskivor måste vara jämnt, torrt, hållfast, styvt och stabilt. Det ska även vara fritt från smuts, olja och övriga smörjmedel samt is. Vid behov

Läs mer

Golvspackling Råd och tips

Golvspackling Råd och tips Combimix Gör-det-själv GOLVAVJÄMNING Golvspackling Råd och tips Ett ojämt och buktigt golv måste avjämnas innan den slutgiltiga golvbeläggningen installeras (t ex plastmatta, klinker eller parkett). En

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Novilon Click 2015-02-03 FÖLJANDE VERKTYG BEHÖVS FÖR LÄGGNING AV NOVILON CLICK Mattkniv med trapetsblad Tumstock

Läs mer

Monteringsinstruktioner för utomhus miljöer

Monteringsinstruktioner för utomhus miljöer Monteringsinstruktioner för utomhus miljöer ! Att tänka på Följ alltid gällande byggnormer, se till att monteringen är säker och var försiktig under installationen. Det är viktigt att installationsytan

Läs mer

Wirevira en cabochon Vilka verktyg behövs? Rundtång Flacktång, rak Flacktång, spets Avbitartång eller plåtsax Smalt litet dorn, träpinne eller rund pe

Wirevira en cabochon Vilka verktyg behövs? Rundtång Flacktång, rak Flacktång, spets Avbitartång eller plåtsax Smalt litet dorn, träpinne eller rund pe Wirevira en cabochon Vilka verktyg behövs? Rundtång Flacktång, rak Flacktång, spets Avbitartång eller plåtsax Smalt litet dorn, träpinne eller rund penna Linjal eller måttband Kniv med slätt blad (ej tandad)

Läs mer

BOLON BY JEAN NOUVEL DESIGN

BOLON BY JEAN NOUVEL DESIGN MONTERINGSANVISNING RULLVARA 1 (3) MATERIALET Materialet är en vävd vinylmatta som har en baksidesbeläggning av glasfiberarmerad vinyl. Följ därför de anvisningar från GBR som gäller vinylmattor för montering

Läs mer

Vi rekommenderar att man beställer alla paneler för samma kommersiella golvprojekt samtidigt.

Vi rekommenderar att man beställer alla paneler för samma kommersiella golvprojekt samtidigt. Förberedelse Vi rekommenderar att man beställer alla paneler för samma kommersiella golvprojekt samtidigt. Förvara och transportera alltid ditt vinylgolv med försiktighet för att förhindra skevhet. Förvara

Läs mer

Lägga vinylgolv arbetsbeskrivning från HORNBACH

Lägga vinylgolv arbetsbeskrivning från HORNBACH Sida 1 av 5 Lägga vinylgolv arbetsbeskrivning från HORNBACH Steg för steg - så gör du! Plats för anteckningar Ta bort gammal beläggning Först måste den gamla sockellisten tas bort. Om den gamla sockellisten

Läs mer

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR

Januari 2015. Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR LÄGGNINGSANVISNING VÅTRUMSGODKÄNDA GOLV Januari 2015 Pearlazzo PUR Prestige PUR Mystique PUR Classic Mystique PUR 2000 PUR Verona PUR Vogue Ultra PUR Corona PUR Mosaic PUR Standard PUR Ultima Hydro 2 1

Läs mer

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat

Monteringsanvisning för golvvärme. Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Monteringsanvisning för golvvärme Värmekabel Värmematta Värmefoliematta Trä & Laminat Tack för att du valt våra golvvärmeprodukter. Du kommer att ha ett varmt och skönt golv i många år. Läs igenom denna

Läs mer

Monteringsanvisning för ettlagstäckning Kerabit 10+

Monteringsanvisning för ettlagstäckning Kerabit 10+ 1 (5) Monteringsanvisning för ettlagstäckning Kerabit 10+ Observera innan monteringen Kerabit 10+ ettlagstäckning passar tak med en lutning om 1:2-1:10. Rullarna förvaras stående i skydd från regn och

Läs mer

Du som vet använder Sika. Hur gör proffsen när de fogar, tätar & limmar?

Du som vet använder Sika. Hur gör proffsen när de fogar, tätar & limmar? Du som vet använder Sika Hur gör proffsen när de fogar, tätar & limmar? Foga, täta & limma har alltid varit grunden i vårt företag. Sedan starten 1910 har vi blivit en av världens bästa på specialprodukter

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T21 IdéTrading tätskikt GOLV 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, torrt och jämnt samt fritt från sprickor.

Läs mer

optimum Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Förberedelser 1 INSTALLATION INFORMATION Förberedelser 1 Pergo Optimum limmade golv levereras med läggningsinstruktioner i form av illustrationer. Texten nedan förklarar dessa illustrationer och är indelad i tre delar: Förberedelser, Läggning

Läs mer

Montering & skötsel STÄNKPANEL

Montering & skötsel STÄNKPANEL Montering & skötsel STÄNKPANEL HEJ! Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya stänkpanel från LG Collection. För att skapa bästa möjliga förutsättningar till ett långt liv för din stänkpanel råder

Läs mer

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger LÖSNING Släta paneler med en profilerad dekorlist upptill skapar enkelhet på ett nästan klassiskt sätt. Lätt Svårt Svårighetsgrad: Monteringen är enkel om du bara har mätt och sågat rätt. Tidsåtgång: Beror

Läs mer

Golvkonstruktioner med golvvärme

Golvkonstruktioner med golvvärme Golvkonstruktioner med golvvärme Installationsanvisningar för alla typer av golvbjälklag Innehåller rekommenderade skikt mellan golvvärmesystem och färdigt golv 9007- Copyright: Thermotech Scandinvia AB

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

Sportgolv från SportgolvSpecialisten AB. Arbets Beskrivning Pulastic FL Extra. FaceLift

Sportgolv från SportgolvSpecialisten AB. Arbets Beskrivning Pulastic FL Extra. FaceLift FaceLift Arbets Beskrivning Pulastic FL Extra PULASTIC FL Extra är en slitstark, mycket högkvalitativt sportgolv för renovering av befintliga PULASTIC sportgolv med tydliga tecken på hård användning och

Läs mer

flex LÄGGNINGSANVISNING creating better environments

flex LÄGGNINGSANVISNING creating better environments flex LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Allura Flex 2016-12-15 Förutsättningar Underlaget skall vara jämnt, torrt, sprickfritt och tillräckligt hållfast.

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Allura 2017-03-30 Förutsättningar Undergolvet skall vara jämnt och torrt, sprickfritt och tillräckligt hållfast.

Läs mer

Monteringsanvisning TELLUS 4

Monteringsanvisning TELLUS 4 Monteringsanvisning TELLUS 4 Monteringsanvisningen skall läsas igenom innan man börjar montera upp Tellus lösningen. Vår rekommendation är att man är två personer vid montering av duschlösningen. Montering

Läs mer

Att tapetsera själv. 1 Där du känner dig hemma

Att tapetsera själv. 1 Där du känner dig hemma Att tapetsera själv Här har vi samlat råd, tips och enkla uppsättningsanvisningar. Läs igenom och kom fram till det du behöver veta så är du snart igång med ditt nya rum! OBS! Kom ihåg att arbetet måste

Läs mer

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS

WICANDERS KORKGOLV. Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS. WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS LÄGGNINGSANVISNING F L Y T A N D E G O L V WICANDERS KORKGOLV WIC-CORK Series 100 Xtreme WRT Cork-O-Floor 1000 HPS WIC-WOOD Series 300 Xtreme WRT Wood-O-Floor 3000 HPS Wicanders flytande golv - läggningsanvisning

Läs mer

Avsnitt 1: Homogen rullvara Avsnitt 2: Homogena vinylplattor

Avsnitt 1: Homogen rullvara Avsnitt 2: Homogena vinylplattor Läggningsanvisning Torra utrymmen Avsnitt 1: Homogen rullvara Avsnitt 2: Homogena vinylplattor Läggningsanvisning Torra utrymmen Homogen rullvara December 2012 iq Natural, iq Granit, iq Optima, iq Eminent

Läs mer

BOTANIC MONTERINGSANVISNING RULLVARA

BOTANIC MONTERINGSANVISNING RULLVARA Bolon 2017-09-25 1 (4) MATERIALET Materialet är en vävd vinylmatta som har en baksidesbeläggning av glasfiberarmerad vinyl. Följ därför de anvisningar från GBR som gäller vinylmattor för montering och

Läs mer

Monteringsanvisning 3M All Weather Flashing Tape 8067. Täta anslutningar. Energiförbrukning

Monteringsanvisning 3M All Weather Flashing Tape 8067. Täta anslutningar. Energiförbrukning Monteringsanvisning 3M All Weather Flashing Tape 8067 Täta anslutningar förminskad Energiförbrukning 3M All Weather Flashing Tape 8067 Innehållsförteckning Allmänna anvisningar...3 Täta överlappningar

Läs mer

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER Presentation av ARDEX och ARDEX Lamiheat. ARDEX har den tekniska kompetensen ARDEX har med Lamiheatmattan löst problemet med kall

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för ColoRex SD, ColoRex EC Produktbeskrivning ColoRex är en elektriskt avledande PVC-platta med dim. 615x615x2 mm.

Läs mer

SILENCE MONTERINGSANVISNING RULLVARA - BOLON GREEN WELD

SILENCE MONTERINGSANVISNING RULLVARA - BOLON GREEN WELD 1 (4) MONTERINGSANVISNING RULLVARA - BOLON GREEN WELD MATERIALET Materialet är en vävd vinylmatta som har en baksidesbeläggning av glasfiberarmerad vinyl. Följ därför de anvisningar från GBR som gäller

Läs mer

Monteringsanvisning TELLUS 7

Monteringsanvisning TELLUS 7 Monteringsanvisning TELLUS 7 Monteringsanvisningen skall läsas igenom innan man börjar montera upp Tellus lösningen. Vår rekommendation är att man är två personer vid montering av duschlösningen. Montering

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Flytande golv 8, 12, 18

Flytande golv 8, 12, 18 Flytande golv 8, 12, 18 Fördelar Låg bygghöjd, endast 9, 14 resp. 18 mm Hög tryckhållfasthet möjliggör tunna övergolv Kan anslutas till alla vattenburna värmekällor Kan läggas på befintligt golv Ekonomiskt

Läs mer

Monteringsanvisning. Tätning av design- och väggnärabrunnar

Monteringsanvisning. Tätning av design- och väggnärabrunnar Monteringsanvisning Tätning av design- och väggnärabrunnar Innehåll Förutsättningar och val av tätskiktssystem................................ 2 Tätning av Purus brunnar Tätskiktsystem rollat WetStop 2

Läs mer

Monteringsanvisning för listtäckning, Kerabit 7

Monteringsanvisning för listtäckning, Kerabit 7 1 (5) Monteringsanvisning för listtäckning, Kerabit 7 Notera före monteringen Kerabit 7 -listtäckning passar för tak med en lutning på 1:3 eller brantare. Rullarna förvaras stående i skydd från regn och

Läs mer

Montering av Kerabit Dual på tak

Montering av Kerabit Dual på tak 1 (6) Montering av Kerabit Dual på tak Notera före monteringen Kerabit Dual lämpar sig för tak med lutningen 1:2-1:20. Membranrullarna ska förvaras i vertikalt läge, skyddade för regn och sol. Förvara

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. Murspis Bryssel. för insats Dovre 2175CB3. Utgåva 01/10

MONTERINGSANVISNING. Murspis Bryssel. för insats Dovre 2175CB3. Utgåva 01/10 MONTERINGSANVISNING Murspis Bryssel för insats Dovre 2175CB3 Utgåva 01/10 Allmänna råd Mottagning av gods När du tar emot godset är det viktigt att du noggrant kontrollerar så att godset inte är transportskadat.

Läs mer

Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning

Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning Parkett & Laminatgolv Tips och råd vid läggning Rev.nr: 160412 Förberedelser inför läggning 1. Förvara paket med golv inomhus under två till tre dygn i minst 18 grader. Då anpassas de till temperaturen

Läs mer

AQUABEAD. Självhäftande profiler. Kant- och hörnprofiler. För innerväggar och tak

AQUABEAD. Självhäftande profiler. Kant- och hörnprofiler. För innerväggar och tak AQUABEAD Självhäftande profiler Kant- och hörnprofiler För innerväggar och tak För innerväggar och tak Gyproc AquaBead är användarvänliga profiler för ytterhörn och avslut av gipsskivor. Profilerna är

Läs mer

Byte av stavdelar - parkett med limfria förbindningar

Byte av stavdelar - parkett med limfria förbindningar Nr 527 Byte av stavdelar - parkett med limfria förbindningar A Beskrivning I detta användningsexempel visar vi hur man byter parkettstavar i ett befintligt parkettgolv. Om parkettgolvet är skadat räcker

Läs mer

C O N S T R U C T I O N MMM MONTERINGS MANUAL. Version MMM 1.1 MMM STANDARD COMPATIBLE. page 1. love connecting

C O N S T R U C T I O N MMM MONTERINGS MANUAL. Version MMM 1.1 MMM STANDARD COMPATIBLE. page 1. love connecting REINFORCED HUMIDITY C O N S T R U C T I O N TEMPERATURE STANDARD MMM COMPATIBLE MMM MONTERINGS MANUAL Version MMM 1.1 page 1 love connecting Hej! Vi är mycket glada att du valt att bygga en M-Play modul.

Läs mer

Installation. Kvik kök

Installation. Kvik kök Installation. Kvik kök Grattis till ditt nya Kvik-kök! Innan du kan börja laga den första maten i ditt nya kök måste du först klara av installationen. Med hjälp av den här guiden vill vi förbereda dig

Läs mer

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se

Lock-Tile Sweden AB. Lock-Tile golv Installation Instruktioner. www.lock-tile.se. 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Om du har några frågor angående installationen av ett Lock-Tile golv tveka inte att konkakta oss på 011 13 65 70 eller info@lock-tile.se Lock-Tile golv Installation Instruktioner Lock-Tile Sweden AB www.lock-tile.se

Läs mer

SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar

SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar SCHÖNOX Tätning av design- och väggnära brunnar I Let s stick together I www.schonox.se I April 2013 Ersätter tidigare anvisning från november 2012 Innehåll Förutsättningar och val av tätskiktssystem...2

Läs mer

Laga och spackla ute och inne

Laga och spackla ute och inne Handledning för dig som gör det själv Mars 2013. Ersätter tidigare anvisning från oktober 2002. Laga och spackla ute och inne www.casco.se Den här arbetsbeskrivningen har vi tagit fram för att underlätta

Läs mer

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se

Montageanvisningar. Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud. www.hydropanel.se Montageanvisningar Motståndskraftig mot fukt, brand, slag och ljud www.hydropanel.se utgåva april 2008 1400 2 1400 Innehållsförteckning 1 Produkt 1.1 Produktsammansättning 4 1.2 Användningsområden 5 1.3

Läs mer

Fräcka ramar och söta små askar!

Fräcka ramar och söta små askar! SK-0062 Spara dina små saker i en liten ask! Kanske har du små saker som du vill förvara på ett speciellt ställe utan att de kommer bort? Den här gången får du göra egna fina askar som kan dekoreras och

Läs mer

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Kölskyddet som har en blandning av EPDM och SBR kan limmas mot plast, bly och järn. Den yta som limning sker mot ska vara behandlad

Läs mer

Installations Guide. trall. 15 års. sväll-fri sprick-fri halk-fri röt-fri. Version 4 / Februari 2012 / Svenska

Installations Guide. trall. 15 års. sväll-fri sprick-fri halk-fri röt-fri. Version 4 / Februari 2012 / Svenska Installations Guide trall 15 års Garanti sväll-fri sprick-fri halk-fri röt-fri Version 4 / Februari 2012 / Svenska 1 Det senaste provresultatet Klassificering C, DIN 51.097: Resysta erbjuder den bästa

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING Verktyg Du behöver! Borrmaskin Hålsåg Ø51-60mm Lång smal riktborr Måttstock/band Skruvmejsel Stjärnskruvmejsel Avbitartång Kniv Bågfil el. fintandad såg Sticksåg (ev.) Grattis till

Läs mer

MONTAGEANVISNING PEM1840SWE 2015-09 SVENSKA. KALL KRYMP SKARV CJWH11.24 FÖR AHXAMK-W (WISKI) Uo/U = 12/20 kv Um = 24 kv

MONTAGEANVISNING PEM1840SWE 2015-09 SVENSKA. KALL KRYMP SKARV CJWH11.24 FÖR AHXAMK-W (WISKI) Uo/U = 12/20 kv Um = 24 kv MONTAGEANVISNING PEM1840SWE 2015-09 SVENSKA KALL KRYMP SKARV CJWH11.24 FÖR AHXAMK-W (WISKI) Uo/U = 12/20 kv Um = 24 kv 2/12 CJWH11.24 PEM1840SWE 2015-09 OBS! Läs montageanvisningen noggrant före arbetet

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNINGAR NOVA VEGA SIRIUS

LÄGGNINGSANVISNINGAR NOVA VEGA SIRIUS LÄGGNINGSANVISNINGAR NOVA VEGA SIRIUS Läggningsinstruktioner för PolyContract Nova, Vega och Sirius FÖRBEREDELSER Kontrollera serienummer på respektive rulle. Vid skada skall serienummer återrapporteras

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR

MONTERINGSANVISNINGAR TYCROC DUSCHGOLV MED GOLVBRUNN Tycroc duschgolv levereras alltid komplett med en golvbrunn. Komponenterna är avsedda för användning tillsammans och kan inte bytas ut mot komponenter från andra tillverkare.

Läs mer

02 SE. Läggningsvägledning. Douglas fallande längder

02 SE. Läggningsvägledning. Douglas fallande längder 02 SE Läggningsvägledning Douglas fallande längder Dinesen läggningsvägledning för Douglas-golv i fallande längder Februari 2011 Golv med fast fjäder och ändnot Dimension i mm: 28 x 150 I 28 x 200 I 28

Läs mer

Service kit, Bodykit

Service kit, Bodykit Anvisningsnr Version Art. nr. 30752711 1.0 Service kit, Bodykit Sida 1 / 9 Utrustning A0000162 M0000232 A0000177 A0000225 IMG-213320 Sida 2 / 9 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen

Läs mer

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler

Feb- 98 Utgåva 2. Monteringsanvisning. för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Feb- 98 Utgåva 2 Monteringsanvisning för golvspånskivor till flytande golv i torra lokaler Förberedelser. Läs igenom hela denna monteringsanvisning innan du börjar lägga golvet. Montera spånskivorna i

Läs mer

fäst- och fogmassor kemiska produkter för byggindustrin

fäst- och fogmassor kemiska produkter för byggindustrin Mapei AB Smidesvägen 10, 171 41 solna Tel: 08 525 090 80 E-post: info@mapei.se Kundservice Tel: 0550 808 15 E-post: order@mapei.se www.mapei.se fäst- och fogmassor kemiska produkter för byggindustrin Mapei

Läs mer