Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen!"

Transkript

1 00 Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen! 01 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Mosippan 1.1 Vår historik 02 Vem ska jag kontakta 2.1 Vid problem med fastigheten 2.2 Entreprenörer 2.3 Jag vill hyra en parkeringsplats eller ett garage 03 Trivselregler 3.1 Allmän aktsamhet - Gästparkering 3.2 Säkerhet 3.3 Balkonger och uteplatser 3.4 Rökning Matning av fåglar El och vattenförbrukning 3.5 Sopor och trädgårdsavfall 3.6 Visa hänsyn 3.7 Våra gårdar 3.8 Föreningens gemensamma skogsmark 3.9 Lägenheternas egna närliggande trädgårdsytor och entrésidor 3.10 Gemensamma ytor som gräsytor, rabatter och grusgångar 3.11 Biltvätt 3.12 Frivilliga städdagar 04 Föreningens gemensamma redskap 05 Våra gemensamma lokaler Möteslokal, Cykel/MC garage, Tvättstugan, Garagen 06 Bostadsrättsföreningens stadgar inflyttning och avflyttning.

2 01 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Mosippan Vad är en bostadsrätt? Vi säger i dagligt tal att vi äger vår bostad. Det är riktigt att säga så när det gäller egna hem (till exempel villor) men man äger inte sin bostadsrättslägenhet. Bostadsrätt är en upplåtelseform där man äger rätten att nyttja en bostadslägenhet för obegränsad tid. Bostadsrättsinnehavaren äger inte fastigheten, men däremot en andel i bostadsrättsföreningen som i sin tur äger fastigheten. Beroende på lägenhetens storlek (och eventuellt också andra faktorer såsom balkonger eller belägenhet i huset) får varje bostadsrätt ett andelstal som reglerar ägarandelar inom föreningen. Den lägenhet man nyttjar kallas även bostadsrätt. Endast bostadsrättsföreningar har rätt att upplåta till bostadsrätt. Efter det att föreningen upplåtit bostadsrätt kan bostadsrättsinnehavaren överlåta bostadsrätten (i dagligt tal att sälja lägenheten ). Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor som har samma intresse för att vårda vårt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen och marken där vi bor. Vi önskar dig en givande läsning!

3 Vår historik Brf Mosippan består av 32 lägenheter. Byggnadsarbetena påbörjades i juni 1988 och lägenheterna blev färdigställda i oktober Totalentreprenör var Nils Skoglunds Bygg AB.

4 Vem ska jag kontakta Om någonting går sönder, vänd er till vår vaktmästare Björn Eriksson som åtgärdar eller kontaktar den entreprenör det berör. Telefon: Björn Eriksson Lissmohedvägen 42 Telefontider dagtid 8:30-17:00 Vid akuta problem i bostäderna eller området: Ring dygnet runt: Vaktmästaren Styrelsen Ordföranden:120 80, Sekreterare: Syrelseledamot: Suppleant: vakant

5 Vid problem med fastigheterna Kontakta vår vaktmästare vid problem med Värmepanna/ventilation Tvättstuga Vatten och avlopp Motorvärmare och utebelysning Om inte vaktmästaren kan åtgärda så kontaktar han den entreprenör vi kontrakterat. Elpannor Våra elpannor är så inställda, ni behöver inte göra så mycket åt dem, en utegivare som sitter ute på fasaden, styr pannan och talar om när någon ändring ska ske och gör det. Pannan larmar för filtret, ta ut skölj av, torka och sätt tillbaka. Vaktmästaren kommer höst/vår att inspektera vattennivån i pannan, då det är föreningen som ansvarar för pannorna. Vattenskada/läckage Vid akut läckage i lägenheten: stäng av huvudkranen! Huvudkranen för hela lägenheten sitter bredvid pannan. Vid vattenskada ska du alltid kontakta styrelsen och vaktmästaren eftersom det kan handla om ett försäkringsärende som rör föreningen. Avlopp Stopp i avlopp ska anmälas till föreningen för åtgärd. Motorvärmare, belysning mm Anmäl till vaktmästare.

6 Entreprenörer Rörmokare: Engmans Rör AB Adress: Bröttjärna 315 Org. Nr Kontaktperson: Fredrik Telefon: Elfirma: Ej fastställd då Hedlund & Långbergs Elektriska upphör från 2011 Ventilation: Fart & Fläkt Adress: Övermo Bystugevägen 1 Org. Nr Kontaktperson: Olle Telefon: Tvättstugan Serviceföretag: Dala Kylmecano AB Adress: Hugo Hedströmsväg 16 Borlänge Org. Nr Kontaktperson: Telefon

7 Jag vill hyra en P-plats eller garage Det går bra att kontakta vår vaktmästare eller styrelsen. Det är styrelsen som skriver ut alla bilplatsavtal, då dessa avtal ska registreras av Sbc, För att debiteringen ska ske i samband med hyresavin.

8 Trivselregler Då vår målsättning är att samtliga boende ska ha det så trivsamt som möjligt har vi satt upp några enkla trivselregler. Följ dessa trivselregler bidrar vi alla till god grannsämja vilket innebär att vi får en bra och trevlig stämning i vår förening. Dessutom betyder våra trivselregler att vårt område kommer att se välvårdat, snyggt och attraktivt ut. Regler och anvisningar kan dock aldrig vara heltäckande och i de allra flesta fall är det sunda förnuftet som ska råda. Regler kan aldrig ersätta den ömsesidiga hänsyn vi alltid ska visa varandra. Oftast är det mycket lättare att tala med sin granne om eventuella problem än att kontakta styrelsen. Ett sådant förfarande ökar också gemenskapen inom föreningen om vi lär känna varandra bättre blir också problemen mindre.

9 Allmän aktsamhet. Gästparkering. Släpvagnar. Föreningens egendom ägs av oss tillsammans. Tänk på att vara rädd om den och vårda den väl. Om akut skada inträffar i huset, tag i första hand kontakt med vår vaktmästare eller någon i styrelsen. Gästparkering Det finns ett antal gästparkeringsplatser utöver de ordinarie hyrda parkeringsplatserna. Långtidsparkera inte på gästparkeringen utan låt dessa vara lediga för våra gäster. Övriga parkeringar Parkering utmed Lissmohedvägen är inte tillåtet. Parkering på plattsatta områden är inte tillåtet. Släpvagnar Under sommar månaderna går det bra att ställa släp tillfälligt nedanför vår trädgårdskompost. Ej för fast uppställning året runt.

10 Säkerhet Var observant på om obehöriga personer rör sig i området. Tänk på inbrottsrisken. Meddela gärna dina grannar eller styrelsen om du är bortrest under en längre tid. Se till att låsa garageporten, dörren till tvättstugan och garageporten i vaktmästarens garage där cykelrummet är. Var Försiktig med eld. Ett allmänt råd från Räddningsverket är att alla lägenheter bör vara utrustad med brandvarnare. Varje lägenhet har utrustats med brandsläckare 06. Garanti är 5 år, styrelsen informerar när det är dags för uppgradering.

11 Balkonger och uteplatser Vädring samt torkning av tvätt på balkong är tillåten men använd den inte som rengörningsplats för mattor, sängkläder mm. Om du bor på övervåning så är det tillåtet att skaka mattor, sängkläder och liknande från trapphuset. Blommor på balkong är trivsamt och vackert, men om du bor på en övervåning, tänk då på att blomsterlådan skall hängas på räckets insida då det är föreningen som blir ansvarig för om något ramlar ner och skadar någon. För allas trivsel får balkongen och uteplatsen inte andvändas som permanent förvaringsplats för sådant som inte hör till normal balkong och uteplatsmöblering.

12 Rökning. Mata fåglar. Hushålla med el och vatten Tänk på att ta hänsyn till dina grannar, undvik att röka på balkongen eller i närheten av huset. Lägenheternas luftintag för ventilation sitter ovanför fönstren på baksidan av huset och därmed sugs också tobaksröken in om man röker i husets närhet. Mata inte fåglar från balkongen, tänk på grannarna som får sina balkonger nedskräpade av matrester och fågelspillning. Släng inte heller ut fågelmat på marken då det drar till sig andra oönskade skadedjur som t.ex. råttor. Tänk på att vara sparsam vid vattenförbrukning och lämna inte vattnet rinnande i onödan. Var också sparsam med el i fastighetens gemensamma utrymmen Kostnader för all vattenförbrukning och för elförbrukningen i de gemensamma utrymmena, liksom kostnader för sophantering, underhåll och reparationer, betalas av alla bostadsrättsinnehavare gemensamt.

13 Sopor och trädgårdsavfall Komposterbart Kärl finns i soprummet. Överfyll inte papperspåsarna, det finns nivåmarkering i påsen. Förslut påsarna väl så att inte matresterna sprids i soptunnan. Brännbara sopor Kärl finns i soprummet. Se till att soppåsarna är väl förslutna så att inte skräpet sprids i soptunnan. För återvinning Plastförpackningar Glasförpackningar Metallförpackningar Pappersförpackningar Tidningar. Lämnas vid någon av kommunens återvinningsstationer. Vår närmaste återvinningsstation ligger i Moskogen ett par hundra meter från vår förening, på andra sidan vägen mot Häradsbygden Källberget. Farligt avfall Grovafall Deponi mm. Exempelvis glödlampor. Lågenergilampor, batterier, el avfall, keramik, bygg och virkesspill lämnas vid återvinningscentralen i Limhagen Leksand. Trädgårdsavfall Mindre mängder av kvistar, buskar, gräsklipp, jord och liknande kan läggas i avsedda behållare som finns i skogen ut mot vägen. Separera jordklumpen då ni slänger sommarväxter och lägg på angiven plats. Bryt av stora kvistar så de får plats i förvaringen.( lägg åt samma håll så det går lättare att ta reda på senare.) Stora mängder trädgärdsavfall samt julgranar hänvisas till återvinningscentralen i Limhagen.

14 Visa hänsyn. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn och inte störa andra boende. Skyldigheten att visa hänsyn gäller även på gården. Reglerna gäller dygnet runt men särskilt vardagar från 22 på kvällen till kl. 7 på morgonen. Sänk volymen, undvik att använda störande maskiner mm under denna tid. Vid reparationer i lägenheten informera de närmsta grannarna. Ta hänsyn till de omkringboende när du utför arbeten i lägenheten eller utanför huset. Arbeten som medför buller och hög ljudnivå bör i första hand utföras under dagtid. Har du fest så informera gärna grannarna i god tid innan om du tror att det kan bli högljutt. Den som har husdjur ska se till att de inte förorenar inom bostadsområdet, angränsande skogspartier som tillhör vår förening samt intilliggande skog. Djurägare ansvarar för att plocka upp eventuell spillning. Många människor passerar genom vårt område och hundar ska av säkerhetsskäl vara kopplade. Tänk på att det finns både barn och vuxna som är rädda för hundar.

15 Våra gårdar Om du behöver lasta i eller ur bilen, ställ den gärna tillfälligt utanför porten men kör undan bilen när du är färdig. Bilar som står parkerade utanför portarna kan vara ett hinder om utryckningsfordon snabbt måste komma fram. Föräldrar ansvarar för att barnens leksaker, cyklar mm samlas ihop efter dagens slut. Gården får andvändas för privata arrangemang. Men glöm inte att visa hänsyn mot grannarna och tala om i förväg om du planerar något. Marschaller ska placeras så att de inte ger upphov till sotfläckar eller på annat sätt skadar fasaden. Ta själv bort utbrunna marschallburkar och eventuella stearin och fläckar. Grilla inte så nära fastigheten att grannar upplever det som en olägenhet. Vid Grillning eller förtäring på gärden, tänk på brandfaran och ta bort skräp efter dig.

16 Föreningens gemensamma skogsmark Vår Skogsmark ska hållas öppen och det innebär att små buskar och sly ska hållas undan. Arbete med röjning av sly och buskar i vår skogsmark ska ske minst 1 gång per år och arbetet ska utföras av vår vaktmästare, men kan även utföras av vem som helst som är boende i vår förening men alltid i samråd med vaktmästare eller styrelsen. Träd som är skadade eller som anses vara fara för hus och person skall rapporteras till styrelsen för beslut om åtgärd. Uppmärkta träd ska bevaras som led i förnyad skog om man behöver ta ner stora träd, uppmärkta träd får ej röras eller skadas Om nedtagning av större träd önskas ska en skriftlig önskan lämnas till styrelsen för ett eventuellt godkännande. Anläggning av gräsmattor, trädgårdsland, uteplatser och liknande samt plantering av högväxande buskar eller träd får inte ske i skogsmark utan att styrelsen gett sitt skriftliga godkännande.

17 Lägenheternas egna närliggande trädgårdsytor och entrésidor Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för gräsklippning samt att egna rabatter och buskar hålls i bra och städat skick. Vildväxande sly och busk i den egna trädgärden ska hållas borta av bostadsrättsinnehavaren. Ogräs mellan markplattor på verandor och entrésidan ska hållas efter av bostadsrättsinnehavaren. Utbyggnad av gräsmattor, större förändringar på entrésidan samt förändringar av balkonger och nyanläggning av uteplatser får inte utföras utan styrelsens medgivande. Uppsättning av staket, plank fast monterade vindskydd, spaljé, pergola eller liknande får inte utföras utan medgivande av styrelsen. Bostadsrättsinnehavaren får inte utan tillstånd från styrelsen sätta upp parabolantenn, växthus, redskapslådor eller annan fast monterade byggnad. Utöver styrelsens godkännande krävs i vissa fall dessutom byggnadslov. Badpooler och studsmattor är förbjudna inom föreningens område. Med hänvisning till ordningslagen kap 5. 5 Brunnar, bassänger och liknande anläggningar skall vara försedda med de säkerhetsanordningar som behövs med hänsyn till anläggningarnas belägenhet och beskaffenhet. Behovet av att säkerhetsanordningen ger ett tillräckligt skydd mot olyckor med barn skall särskilt beaktas. Anläggningens ägare eller den som till följd av nyttjanderättsavtal eller på någon annan grund är i ägarens ställe ansvarar för att anläggningen är försedd med nödvändiga säkerhetsanordningar.

18

19 Gemensamma ytor som gräsytor, rabatter och grusgångar. Snöskottning. Träd, större buskar och häckar är föreningens och får inte tas bort eller nyplanteras utan styrelsens godkännande. Vaktmästaren ansvarar för Gräsklippning, klippning av buskar samt beskärning av träd på föreningens gemensamma ytor. Ogräsbekämpning i grusgångar och på gemensamma odlade ytor. Förbättringsjobb och kantbeskärning av grusgångar. Rensning av gårdsbrunnar och stuprör anslutning vid mark. Viss snöröjning och sandning. Bostadsrättsinnehavarna ansvarar för Snöskottning av gångytor som ligger i anslutning till bostadens entré. OBS! Skotta inte ut snön till kanten (plattornas slut) eller till mitten av vägen. Kara över snön till motsatt sida, så vi slipper få farliga snövallar och undviker olycksfall. Snöröjning av bilen, ta bort snön när du sopat av bilen, till de två hörnen på parkeringen (soprum och mittemot) Då kan vaktmästaren ta bort snön med snöslungan. Håll området rent från skräp (papper och fimpar)

20 Biltvätt Det är inte tillåtet att tvätta bilen på gatan, gärden eller P-platsen. Tvätt av fordon kan orsaka utsläpp av miljöskadliga ämnen. Tvättvattnet som rinner ner i dagvattenbrunnar rinner till reningsverket och påverkar reningsprocessen där eller så rinner det orenat ut i sjöar och vattendrag.

21 Frivillig städdag När vi har vår städdag hjälps vi åt tillsammans att göra det trivsamt och fint i vårt område. Arbetet brukar ta 3-4 timmar. Då finns det även möjlighet att diskutera och komma med förslag som kanske kan åtgärdas under dagen. Att ställa upp är helt frivilligt och var och en jobbar efter sin egen förmåga. Styrelsen kommer att meddela i god tid när det kommer att bli en städdag.

22 04 Föreningens gemensamma redskap Föreningens gemensamma redskap skall rengöras efter användning. Redskapen får inte avlägsnas från området utan tillstånd av styrelsen. Eventuella fel på redskap ska rapporteras direkt till vaktmästaren eller till styrelsen. Vinter I soprummet finns snöredskap. Sommar I soprummet finns skottkärra, spadar och krattor. Vid behov av grenklippare eller annat verktyg kontakta vaktmästaren. Vaktmästarens garage I garaget finns gräsklippare att låna. OBS! Efter gräsklippning ska klipparen rengöras. OBS Viktigt! 1. Avlägsna tändstiftshatten från tändstiftet, så inte start kan ske. 2. Vänd upp gräsklipparen enligt anvisning, så undviker vi extra kostsamma reparationer då oljan rinner ut. Grovdammsugare Stor dammsugare finns att låna, för er som vill städa ur bilen eller efter byggrenovering. OBS! Töm dammsugaren efter användning. Grovsugaren får inte användas till slipdamm. Partytält Föreningen förfogar över ett partytält som är ca 3x9 meter, är avsett att i första hand användas av föreningen. Till medlem för privat bruk, kontakta styrelsen. Bord/ stolar För inomhus bruk kan lånas, kontakta styrelsen

23 05 Våra gemensamma lokaler Vi har gemensamt ansvar för lokalerna. Det är viktigt att vi förvarar våra saker i de utrymmen som har tilldelats oss och låter övriga utrymmen vara fria. Ordning och reda skapar trivsel så vaktmästaren kan utföra sina sysslor. För allas trevnad glöm inte att släcka ljuset och låsa när du går. Möteslokalen Vår möteslokal ligger i samma hus som tvättstugan. Styrelsen använder den som styrelserum. Vill någon ha något möte eller liknande så går det bra att anmäla det till styrelsen. Städas vid återlämnande. Cykelförråd/ MC garage Cykelförrådet ligger vid vaktmästargaraget. Cykelförrådet är en uppställningsplats enbart för cyklar. Den som använder förrådet ansvarar för sin cykel. De cyklar som inte är i bruk ska avlägsnas och tas bort. Alla hjälps åt att hålla ordning och reda. Ett garage är upplåtet som MC-garage. Ansvarig: Jöns Olof Hallgren. Användarna delar på kostnaden. Tvättstugan Tvättstugan är vår viktigaste mötesplats, Här är det VIKTIGT att ALLA drar åt samma håll och det gäller alla. Håll ordning och reda, städa och respektera tvättiderna. Respektera inga DJUR i tvättstugan, tänk på allergirisken. Garage Det viktigaste är att alltid hålla garaget låst. I garaget gäller din hemförsäkring, föreningens försäkring täcker inga skador i garaget. Håll städat och ordning på din plats, se till att du inte inkräktar på din grannes plats. Skydda gärna asfalten om du har ett oljeläckage med papp eller liknande så slipper vi skador. Garaget är till för att parkera i och inte någon uppsamlingsplats för annat.

24 06 Bostadsrättsföreningens stadgar. Vid en försäljning värt att veta. Föreningens stadgar fastställdes Stadgarna ska finnas i denna pärm. Vid avflyttning: Anmäl alltid till styrelsen att ni ämnar sälja/flytta. Överlåtaren/ säljaren ordnar med mäklare, säljaren betalar överlåtelseavgiften f.n kr Tänk på att säga upp bilplatsavtal i tid, då det är ett eget avtal med tre månaders uppsägning. OBS! Följer inte med i lägenhetsförsäljningen.

25

26

27

Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen!

Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen! 00 Bostadsrättsföreningen Mosippan Denna pärm tillhör lägenhet och överlämnas till nästa boende. Tack styrelsen! 01 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Mosippan 1.1 Vår historik 02 Vem ska jag

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Mosippan. Denna pärm tillhör lägenheten och överlämnas till nästa boende. Tack Styrelsen!

Bostadsrättsföreningen Mosippan. Denna pärm tillhör lägenheten och överlämnas till nästa boende. Tack Styrelsen! 00 Bostadsrättsföreningen Mosippan. Denna pärm tillhör lägenheten och överlämnas till nästa boende. Tack Styrelsen! Senast uppdaterad 2018-08-22 01 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Mosippan

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN NORDVIKSBERG 1 I SKÄRHAMN Fastställda av styrelsen den 3 september 2014 ANSVARET FÖR REGLERNA Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26

TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 TRIVSELREGLER BRF KARLAGATAN 24-26 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler!

Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Stapelbädden 5 i Stockholm Det här bör Du som boende hyresgäst eller medlem i föreningen - veta om bostadsrättsföreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen

ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen ORDNINGSREGLER för BRF Kompassrosen Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hovrätten. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hovrätten Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Karlsvik 39. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Karlsvik 39 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern

TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern 1 TRIVSELREGLER för HSB Brf Astern Förutom lagar och föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Allmän aktsamhet och hänsyn Tänk på att vara rädd om och väl vårda föreningens

Läs mer

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen.

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Erik Dahlbergsgatan 50 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Koltrasten, Härnösand

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Koltrasten, Härnösand Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Koltrasten, Härnösand Gäller fr.o.m. 2009-06-01 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Trivselregler. För bostadsrättsföreningen BRF Förmannen

Trivselregler. För bostadsrättsföreningen BRF Förmannen Det här bör du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002

för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Carolus Rex Org nr: 716408-8002 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. 2005-05-25 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Kattryggen 15 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen. BRF Särstahem. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER ( flerbostadshus ) För bostadsrättsföreningen/bostadsföreningen BRF Särstahem Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler i brf Måsängen

Trivselregler i brf Måsängen Trivselregler i brf Måsängen Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans kan vi skapa ett

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN. Beslutade vid årsstämma 2011-04-11

ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN. Beslutade vid årsstämma 2011-04-11 ORDNINGSREGLER FÖR BRF BÅTSMANNEN Beslutade vid årsstämma 2011-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ansvar för ordningen 1 För vem gäller reglerna 1 Vad händer om ordningsreglerna inte följs? 1 Har Du frågor? 1

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen BRF STORBRAGDEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsen uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för BRF Korpkulla 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Lemansgatan 6, 8 & 10 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler.

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Ådala 9:15 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Farfadern 1 E-post: brf.farfadern1@gmail.com Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta

Läs mer

ORDNINGSREGLER 2006-09-11

ORDNINGSREGLER 2006-09-11 ORDNINGSREGLER 2006-09-11 för Bostadsrättsföreningen Vingården Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Oliven 13-14 OXELÖSUND Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Bunkeflo 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styre

Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styre Trivselregler för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen BRF Stenkvista 8 Det här bör du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för trivsel Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Ordningsregler för Bf Rosen u p a

Ordningsregler för Bf Rosen u p a Ordningsregler för Bf Rosen u p a Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STENTORGET I SOLNA Som medlem i Brf Stentorget bekräftar Du att Du har tagit del av och kommer att följa föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens

Läs mer

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor? Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen TALLEN 25 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

2. Om säkerhet. Meddela gärna grannar eller styrelsen om Du är bortrest en längre tid. Din lägenhet skall vara utrustad med brandvarnare.

2. Om säkerhet. Meddela gärna grannar eller styrelsen om Du är bortrest en längre tid. Din lägenhet skall vara utrustad med brandvarnare. BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2018-06-01 I detta dokument hittar du de regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler. - Regler för soprum. - Regler för tvättstugorna. - Regler för parkering och garage

Läs mer

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

ORDNINGSREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor ORDNINGSREGLER utgåva B, 2008-11-17 Brf Halltorp på Öland Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman

Läs mer

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30

TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 1 TRIVSEL OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF MALMÖHUS 30 Bollspel på gården Bollspel är inte tillåtet inom föreningen. För allas trivsel ombedes spelarna att uppsöka närmaste fotbollsplan ex vid Lindeborgsskolan

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Dessutom finns ett antal p-platser disponibla, dessa är avsedda för boende. Besöksparkeringarna är enbart avsedda för besökande

Dessutom finns ett antal p-platser disponibla, dessa är avsedda för boende. Besöksparkeringarna är enbart avsedda för besökande ORDNINGSREGLER Reviderade 2012-05-28 Trafik och parkering Varje lägenhet har ett garage och en parkeringsplats utanför sitt garage, denna plats skall alltid i första hand användas Dessutom finns ett antal

Läs mer

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Brf Charlottenburg. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler!

TRIVSELREGLER. för Bostadsrättsföreningen. Brf Charlottenburg. Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Charlottenburg Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas!

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! TRIVSELREGLER för Brf Postiljonen 4 Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer