Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Lennart Juthe, PRO. Ingvar Ritzén, PRO

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sessionssalen Kommunhuset, 2014-04-02 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Lennart Juthe, PRO. Ingvar Ritzén, PRO"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Lennart Juthe, PRO Göran Lundberg, (S) Göte Ekström, PRO Rosie Folkesson, (S), Ks Arne Gustafsson, PRO Viola Johnsson-Högstedt, SPF Maritza Velinder, PRO C-G Odengrund, SPF Allan Karlsson, PRO Elsy Larsson, SPF Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Lars Rundgren, PRO Elise Jönsson, RPG Ingvar Ritzén, PRO Övriga deltagande Ann-Gret Sillén, socialchef Lars Rosander, kommunalråd Utses att justera Allan Karlsson Underskrifter Paragrafer 9-18 Sekreterare Yvonne Knutsson Ordförande Per-Inge Pettersson Justerande Allan Karlsson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats av protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret Underskrift Yvonne Knutsson

2 Sammanträdesprotokoll 2(7) KPR 9/2014 Budget 2015, socialnämnden Socialchefen informerar. Budgetberedningen har inte gjort klart sina direktiv. Det finns många önskemål från politiken. Anpassningar på 1077 tkr presenteras. En minskning av dagersättning på Framsteget med 500 tkr Höjning av intäktsbudgeten på Ekliden och Hemgården med 350 tkr Hemtjänstens lokaler flyttas från Oskarsgatan till Knektagården 300 tkr En höjning av intäktsbudgeten inom hemtjänsten med 900 tkr och höja kostnadsbudgeten med 900 tkr Uppdrag från politiken att avsätta 100 tkr av ofördelade medel till utbildning för nya politiker. KPR 10/2014 Budget 2015, övrig kommunal verksamhet Lars Rosander presenterar mål och ram för I mitten av april kommer man att ha dialoger med förvaltningarna. 80% av kommunens budget fördelas på socialförvaltningen och barn-utbildningsförvaltningen. Resterande 20% fördelas på övriga verksamheter. KPR 11/2014 Riktlinjer/policy för fördelning av medel till frivilligorganisationerna Ersättningen är uträknat på antalet genomförda caféer och övriga aktiviteter För caféer à 400:- x 186 Övriga aktiviteter à 25:-.x Summa Hyra lokaler Summa tkr tkr tkr tkr tkr Kostnaderna för hyror betalas av socialförvaltningen.

3 Sammanträdesprotokoll 3(7) Caféer à 400:- Övriga aktiviteter à 25:- Ersättning Kommunens årskostnader för Träffpunkts hyror Hultsfred : :- Kopparslagaren Hultsfred Smörblomman :- 0:- Hultsfred Lindgården :- 0:- Hultsfred Knektagården :- 0:- Hultsfred Stationen : :- Järnforsen Violen :- 0:- Silverdalen/Linnéan :- 0:- Lönneberga/Lönnen Vena Klockargården :- 0:- Mörlunda Lundagården :- 0:- Målilla/Hemgården Skeppet : :- Skeppet Virserum/Ekliden Ordenshuset/ Församlingshemmet : :- Ordenshuset Kommunala Pensionärsrådet beslutar att anta fördelningsnyckeln samt att utvärdera efter 1 år. I samband med ovanstående punkt kommer frågan upp om aktivitetsstöd till föreningar, som ligger hon Kultur och Fritid. Lars Rosander lovar att återkomma i frågan. KPR 12/2014 Platser i särskilt boende Beslut om särskilt boende 17 personer har beslut om särskilt boende enligt socialtjänstlagen, som inte är verkställt. Det äldsta beslutet är taget den 22 november Lediga platser i särskilt boende Det finns i dagsläget ingen ledig lägenhet på särskilt boende. Platser på korttids boendet Hjorten Det är idag 17 personer som vistas på korttidsboendet. Nio av dessa personer väntar på särskilt boende.

4 Sammanträdesprotokoll 4(7) KPR 13/2014 Rutiner så att brukare med biståndsbeslut får med sig föreskriven medicin Om den enskilde själv sköter sin medicin i hemmet och så även ska göra så på det särskilda boendet så är det den enskildes eget ansvar. Om den enskilde har hjälp med sin medicin i hemmet (inskriven i hemsjukvården för detta) så är det sjuksköterskans ansvar att se till att förskriven medicin kommer med vid flytt under förutsättning att sjuksköterskan är informerad om flytten. Rent praktiskt brukar det vara anhöriga som ombesörjer att medicinen kommer med och ibland kan det vara hemtjänstpersonalen som är behjälpliga. KPR 14/2014 Hur får äldre möjlighet att skriva ner sin levnadsberättelse När det gäller levnadsberättelsen så uppmanar/ber vi den enskilde eller anhöriga fylla i en levnadsberättelse när man flyttar till ett demensboende eller när man börjar på Slättgården. Vid behov även i hemtjänsten. Vi är också, om man så vill, behjälpliga i att fylla i den. Vi fyller också på i levnadsberättelsen om vi får kunskap om olika saker som inte finns nedtecknat i levnadsberättelsen. KPR 15/2014 Palliativ vård Svenska palliativregistret är ett verktyg för att förbättra vården i livets slutskede. Utifrån olika parametrar registrerar vårdpersonalen vad som skett under sista tiden i patientens liv. På så sätt kan man följa upp och förbättra vården. Samtidigt kan man säkerställa att alla får samma möjligheter i livets slut. Sedan 2006 är förvaltningen med i Svenska palliativa registret.

5 Sammanträdesprotokoll 5(7) Pilotgruppen inom palliativ vård, dvs. Tvärprofessionellt team för vård i livet slut har arbetat fram hur vi ska arbeta och hur omhändertagandet av den enskilde i livets slut och dess närstående, ska ske på ett bra sätt. I livets slut bör anhöriga informeras och tillåtas att delta i omvårdnaden om den döende så önskar. Då det inte längre går att bota den enskilde eller rädda ett liv, bör vården ändras från att vara kurativ, dvs. botande, till att bli palliativ, dvs. symtomlindrande. Då en människa är döende bör endast sådana insatser fortgå eller sättas in som ger lindring och stöd. Detta är minst lika viktigt som den kurativa vården. Samråd sker alltid med behandlande läkare vilket dokumenteras i omvårdnadsjournalen. Palliativ vård förutsätter respekt för den enskilde. Det handlar om vård av hela människan, fysiskt, psykiskt, socialt samt andligt. Generell omvårdnad eller enligt riktlinjer från ansvarig sjuksköterska: Ge den föda och dryck som han/hon kan ta emot Rengör och fukta munnen regelbundet med våt tork doppad i t.ex. vichyvatten samt läpparna med t.ex. cerat, glycerol eller olja. (Se vad som kan erbjudas på munvårdsbrickan) Noggrann hudvård på särskilt utsatta delar som rygg, höfter, ländrygg och hälar för att förebygga trycksår. Lägesändring om så behövs. Var observant gällande oro, ångest och smärta. Kontakta ansvarig sjuksköterska. Lämna inte den döende ensam om denne känner oro eller är ångestfylld. KPR 16/2014 Valhall Vid förra KPR lyftes frågan varför man inte får/kan laga mat i köket på Valhall. När PRO eller SPF hyr lokalen får man inte laga mat i köket utan endast värma maten. Vad behövs för att man ska få laga mat där? Socialförvaltningen har ställt frågan till Miljö- och byggnadskontoret och fått följande svar från Karin Åkerstedt som är livsmedelsinspektör. Hon har tittat på Valhall och hon säger att när man registrerade verksamheten 2007 anmälde man det som mottagningskök, då det var det som var tänkt då. Det är inget fel på lokalerna, ser inga problem med att laga mat där, men då krävs en ändring i registrering. Det innebär då att man

6 Sammanträdesprotokoll 6(7) får en högre kontrolltid, då det ställer högre krav på livsmedelshanteringen i lokalen och det är den man kontrollerar vid inspektion, för att säkerställa att de serverar säkra och redliga livsmedel. Därmed blir även den årliga kontrollavgiften högre. Så självklart är det möjligt att laga mat i lokalen, bara ansvariga för lokalen ändrar registrering. KPR beslutar att bjuda in Peter Adolfsson, chef för Kultur och Fritid till nästa KPR dels för att presentera sig och dels för att informera om vilka förutsättningar som gäller för uthyrning av lokaler i Valhall. KPR 17/2014 Protokoll från verksamhetsråd Kommunala Pensionärsrådet går igenom protokoll från verksamhetsråd hemtjänsten område norr och Lindgården. KPR 18/2014 Diskriminering av äldre - ålderism Elsy Larsson informerar om skrivelse från Inger Ingesson Ledamot i Sveriges pensionärsförbunds förbundsstyrelse och ordförande SPF-Häggen Piteå. I många kulturer är åldrande detsamma som möjlighet till vishet och klokskap. De äldre ses som en tillgång i samhället och deras erfarenhet värderas högt. Men i Sverige frodas ålderismen dvs det är en människas ålder som utgör grunden för fördomar och diskriminering. Det är den mest accepterade formen av fördomar som existerar idag, hävdar somliga Andelen äldre ökar i samhället. Vi vill leva aktivt och dö unga vid hög ålder. Först under andra hälften av 1900-talet har detta blivit möjligt för de flesta. För SPF är en hög andel äldre i befolkningen ett tecken på en lyckad samhällsutveckling. De flesta kommer att vara friska och fungera utmärkt i samhället till 75 år eller äldre. Dagens pensionärer är aktiva, deltar i det sociala livet och många väljer att arbeta vidare efter uppnådd pensionsålder Men de som vill och kan arbeta efter 65 års ålder fråntas det skydd och som socialförsäkringssystemet ger. Denna lagstiftning bygger på föråldrade tankar och den har inte hängt med i det nya som sker i samhället. Några exempel: Handikappersättning. Kan inte fås om handikappet uppstår efter 65 år.

7 Sammanträdesprotokoll 7(7) Bilstöd. Vid funktionsnedsättning kan man få bilstöd. Detta upphör då man fyller 65 år. Sjukpenning. Den som arbetar och är 65 år eller äldre kan ha rätt till sjukpenning, men rätten försvinner efter 180 dagar. Stöd och service till funktionshindrade. Om funktionshindret uppstår efter 65 år finns ingen rätt till LSS. Det finns också andra exempel på ålderism i det svenska samhället. Beskattning. Sverige är det enda landet i västvärlden där pensionärer beskattas mer än förvärvsarbetande. Politisk representation. Idag finns ca 1,5 miljoner pensionärer, vi utgör 28% av valmanskåren men utgör endast 4% av riksdagsledamöterna. Representationen i kommun- och landstingsfullmäktige är lika dålig. Sjukvården Åldersgräns används för beslut om diagnostiska prover och för behandlingar. Brister i läkemedelsbehandlingen av äldre är vanliga samt bristande krav på vad äldres vård skall omfatta. Ålderism förekommer inom många områden. Det finns ålderism inom arbetslivet, hälso- och sjukvården, inom media, i språket, i attityderna och i lagstiftningen. SPF:s förbundsstyrelse har antagit ett handlingsprogram för att identifiera och utmana ålderismen och eliminera dess konsekvenser. SPF har fastställt fem mål som vi kommer att kräva av samhället Betrakta pensionärer som fullvärdiga medborgare Öppna arbetslivet för pensionärer Se över lagar och regler som är ålderistiska Avskaffa åldersgränsers inom vården Garantera en årlig läkemedelsgenomgång för alla som är 75 år eller äldre Beslut Kommunala Pensionärsrådet beslutar att ordet gammal byts ut mot ordet äldre i dokument som rör äldreomsorgen. Respektive organisation hör av sig om man upptäcker felskrivningar.

Sessionssalen Kommunhuset, 2014-01-22 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO. Mona-Lisa Sundqvist, SKPF

Sessionssalen Kommunhuset, 2014-01-22 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO. Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederborg, PRO Göran Lundberg, (S) Göte Ekström, PRO Rosie Folkesson, (S), Ks

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-02-06 kl 08.30 11.50. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-02-06 kl 08.30 11.50. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 8.3 11.5 Beslutande P-I Pettersson, (C)ordf Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Göran Sundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, c ordf Lars Johansson, PRO Göran Lundberg, s Viola Johnsson-Högstedt, SPF Rosie Folkesson, s, Ks

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO. Majvi Johansson, SKPF

Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO. Majvi Johansson, SKPF Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, kl 08.30 12.15. Beslutande Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO Sture Persson, m Elsy Larsson, SPF Lilian Nestor, SPF Erik Lundgren,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 13 december 2017 kl. 08:30-12:00

Kommunhuset, Sessionssalen 13 december 2017 kl. 08:30-12:00 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13 december 2017 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Gabriella Harrison, biståndshandläggare/anhörigstödjare 23 Ulrica Stolth,

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF

Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50. Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 14 december 2016 kl. 08:30 11:50 Deltagande Per-Inge Pettersson, C, ordf Elsy Larsson, SPF Jonny Bengtsson, S Sivert Bergström, SPF Lena Hasting, PRO C-G Odengrund,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45

Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 5 oktober 2017 kl. 08:30-11:45 Deltagande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Nicke Wainebro, VD Hultsfreds Bostäder 15 Rosie Folkesson, S, oppositionsråd

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00 ande Per-Inge Pettersson, c ordf Eva Svedberg, s Conny Daag, m Britt Wireland Sorpola, s Jonny Bengtsson, s Lizette

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 10 februari 2017 kl. 08:30 11:30 Deltagande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Charlotte A. Risberg, enhetschef serviceenheten 4 Annika Österberg, enhetschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00 Deltagare Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Jonny Bengtsson, S Georg Karlsson, PRO Hu-Ve Lena Hasting, PRO Hu-Ve Claes-Evert

Läs mer

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 13:e maj 2015 kl. 13:00 17.00 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer 65-74 Sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2014-06-11 kl 13.00 15.30. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s

Kommunhuset, Revelj 2014-06-11 kl 13.00 15.30. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 15.30 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson, c Stig Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO. Viola Johnsson-Högstedt, SPF Lars Strahl, PRO Lars-Evald Larsson, PRO

Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO. Viola Johnsson-Högstedt, SPF Lars Strahl, PRO Lars-Evald Larsson, PRO 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, kl 08.30 12.00. Beslutande Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO Sture Persson, m Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Ove Lothson, PRO Bengt Klasson, PRO Britta Gustavsson,

Läs mer

Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13:

Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13: Plats och tid Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13:00 15.30 ande Per-Inge Pettersson, C, ordf Conny Daag, M Jonny Bengtsson, S Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Antje Rohde, C Britt Wireland Sorpola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 6 december 2018 kl. 08:30-11:45

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 6 december 2018 kl. 08:30-11:45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 6 december 2018 kl. 08:30-11:45 Deltagare KPR Per-Inge Pettersson, C, ordförande Jonny Bengtsson, S Rosie Folkesson, S Lena Hasting, PRO 26 31 Claes-Evert Björk,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson, c Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s. Ann-Gret Sillén, socialchef

Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s. Ann-Gret Sillén, socialchef Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 2014-11-12 kl 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-10-02 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl 13.30-16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ()

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, Hultsfred kl 13.00 16.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Bengt Klasson, PRO Sture Persson, m Owe Lothsson, PRO Sture Johansson,

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2014-01-15 kl 13.00 17.15. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s

Kommunhuset, Revelj 2014-01-15 kl 13.00 17.15. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 17.15 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson, c Stig Andersson,

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl PENSIONÄRSRÅDET 2014-10-06 1 Plats och tid Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl. 14.00 15.05 Beslutande Raymon Borg, Osby PRO Marianne Johnsson, SPF Osby Torsten Karlsson, Örkeneds PRO Marika Bjerstedt

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 5 mars 2013, direkt efter

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13:

Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13: Plats och tid Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13:00 15.15 ande Övriga deltagande Conny Daag, M Ann-Charlotte Andersson, C Jonny Bengtsson, S Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Antje Rohde, C Kjell Mellberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF)

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund 2017-09-20 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg Birgitta Sjö-Nilsson 2016-11-28 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.15 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Kristina Bergman Lennart Lindeskär Sirkka Gillberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 10:00-12:00 Beslutande Alexander Johansson Pettersson (S), ordförande Margreta Ivarsson (C) Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Monika Nordin, PRO Barbro

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen 21 september 2017 klockan 13:00-14:55 Beslutande Anna Engblom (S) ordförande Anders Öquist (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Jamil

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ()

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, Hultsfred kl 08.30 12.00 ande Mattias Wärnsberg, s Bengt Klasson, PRO Eva Johansson Rosso, kd Åke Larsson, PRO Sture

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid Kommunhuset, kommunstyrelserummet, Mora, kl 09.30-11.00 ande Bernt Persson (S), KS, ordförande Frey Sundman (SPI), KS Terje Andersson (C), KS Jaakko

Läs mer

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum

Protokoll 1(12) Sammanträdesdatum Protokoll 1(12) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:40 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15

Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15 Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Inger Loord, S, ej tjänstgörande ersättare Kjell Mellberg Karlsson, S, ej tjänstgörande

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Viveca Dahlqvist Kristina Hovander. Socialkontoret kl Paragrafer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Viveca Dahlqvist Kristina Hovander. Socialkontoret kl Paragrafer 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer