Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor"

Transkript

1 Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 1 mars 2013 kl Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin Molin (M), ordförande Margareta Fredriksson (S) Mariann Gustafsson (V) Daniel Andersson Kalmar Länstrafik (KLT) Clearry Ruisla, Handikappförbundens samarbetsorgan (HSO) Rosita Svensson HSO Àrpád Mészáros, HSO Anette Andersson, HSO Per Cederlöf HSO Elisabeth Ribbe Andersson HSO Birger Gustafsson, Västervik-Tjust Föreningen för barn och unga vuxna med utvecklingsstörning (FUB) Eva Zryd, Autism- och aspergerföreningen i Kalmar län Christer Bernhardsson, socialförvaltningen Eva Hebbel Åslin, Västerviks Bostads AB Bruno Nilsson, kommunstyrelsens förvaltning Kristina Hörnqvist, kommunstyrelsens förvaltning Agneta Nordh, kommunstyrelsens förvaltning, sekreterare Mötets öppnande Ordföranden hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Daniel Andersson från KLT som är inbjuden för att informera om förändringar i stadstrafiken hälsas särskilt välkommen. Föregående mötesanteckningar Ordföranden redogör för föregående mötesanteckningar. Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

2 Information om förändringar i stadstrafiken 2013 Förändringar i stadstrafiken Daniel Andersson KLT informerar om förändringar i stadstrafiken hösten Presentationen biläggs anteckningarna. Den nya stadstrafiken ska vara mer lättöverskådlig, ha rakare linjer och utökade turer. KLT har tagit till sig de synpunkter som framförts vad gäller busstrafiken på Spötorget. Från början var det meningen att all trafik skulle bort men nu har det beslutats att Närtrafiklinjen linje 10 (den lilla bussen) kommer att gå ner till en ny hållplats vid korsningen Hamngatan - Kvarngatan. Stomlinje linje 1 kommer att ha en avgång varje halvtimme under dagtid kl och en avgång varje timme kvällstid kl Tvärlinje linje 2 kommer att ha en avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll kl Närtrafiken linje 10 trafikerar sträckan Brevik (Topasen) Örbäcken och går förbi alla större besöksmål som centrum, Resecentrum, hälsocentralerna, sjukhuset och serviceboenden. Det finns tre alternativ att åka med linje 10. Stiga på vid hållplats längs linjesträckningen, vinka till sig bussen längs linjesträckningen eller beställa hämtning vid sin adress senast en timme innan avresa. Avgångar var 45:e minut från varje ändhållplats måndag till fredag kl , lördagar mellan kl RHF diskuterar Anette Andersson menar att de som har färdtjänst och inte kan utnyttja linje 10 diskrimineras. Om de beställer färdtjänst samma dag som de ska åka får de betala en betydligt dyrare avgift. Rosita Svensson påpekar att problematiken har uppmärksammats i den skrivelse angående KLT:s taxor som HSO upprättat och skickat till rådet för funktionshinderfrågor i Kalmar län. Detsamma gäller problematiken som Àrpád Mészáros tar upp beträffande svårigheten för de flesta funktionshindrade att utnyttja de gratis sjukresor som landstinget erbjuder vid sjukbesök. Birger Gustafsson och Eva Zryd ser en farhåga i att den nya stadstrafiken utarmar centrum. Bruno Nilsson och Kristina Hörnqvist anser att förändringarna i stadstrafiken är ett steg i att göra stadstrafiken mer tillgänglig för alla och att det är mycket positivt att många som idag måste beställa färdtjänst nu kan åka buss i stället. Mariann Gustafsson (V) efterlyser en karta över samtliga linjer. Daniel Karlsson skickar över en karta som kommer att biläggas anteckningarna. 2 (5)

3 Närtrafik på landsbygden Från den 9 december 2012 har alla kommuner i Kalmar län närtrafik på landsbygden. Närtrafiken kompletterar ordinarie linjetrafik, är öppen för alla, flexibel och miljövänlig. Grundutbudet är 5 resmöjligheter per vecka. Trafiken är öppen för beställning under veckans alla dagar måndag till fredag kl , lördagar, söndagar och helgdagar kl Du beställer resan senast 2 timmar före avfärd. RFH konstaterar att närtrafik på landsbygden är en välkommen förbättring för landsbygdsbefolkningen. Hållplatser Kristina Hörnqvist informerar om att det kommer att finnas taktila plattor vid hållplatserna för att ange färdriktning och ge riktningsinformation för synsvaga. Hållplatserna för linje 1 och 2 flyttas från Spötorget till Vårdträdsplan (Östra Kyrkogatan) och till ny hållplats vid infarten till Åhléns parkeringshus vid Alphaskolan vilken ersätter hållplats vid Stadsparken. Hållplatsen vid Ellen Keyskolan blir kvar. Ny hållplats vid Spötorget (korsningen Hamngatan Kvarngatan) för Närtrafiken Linje 10. Eva Zryd påpekar att namnen på hållplatser i vissa fall är inaktuella. Daniel Andersson säger att hållplatsnamnen ska vara uppdaterade. Vikten av en prioriterad snöröjning vid hållplatserna diskuteras. RFH tackar Daniel Andersson för en tydlig och mycket bra information samt beslutar att godkänna informationen. Ärenden och frågor från HSO Rosita Svensson redogör för rapporten Kunskap ska minska ohälsa vid funktionsnedsättning. Rapporten, som togs upp vid HSO:s senaste möte, visar på ett dystert resultat avseende folkhälsan hos personer med funktionsnedsättning. Rapporten biläggs anteckningarna. Rosita Svensson undrar vad Västerviks kommun kan åstadkomma för att göra tillvaron sundare och meningsfullare för dessa människor? Birger Gustafsson, som ingår i LSSgruppen, berättar att gruppen arbetar och strider hårt för dessa frågor. De aktiviteter som finns idag anordnas i stort sett av lokala föreningar. Det satsas inte tillräckligt från kommunens sida och en tjänst som folkhälsosamordnare är önskvärd. Birger Gustafsson hänvisar till Växjö kommuns hemsida där man kan gå in och titta på goda exempel och material. Elisabeth Ribbe Andersson menar att det även måste ligga i den enskilda individens intresse att hitta meningsfulla aktiviteter och delta i dem. Det är dock inte alla som kan eller orkar ta steget. 3 (5)

4 Eva Zryd vill poängtera vikten av ungdomars rätt till aktiviteter och en mötesplats för dem dit alla kan gå. Clearry Ruisla informerar om att Astma- och allergiföreningen har friskvårdscirklar med många olika aktiviteter och studiebesök dit alla är välkomna. RFH beslutar att uppdra till Clearry Ruisla att informera om Astma- och allergiföreningens friskvårdscirklar vid ett annat tillfälle. RFH uttrycker önskemål om att Clearry Ruisla blir samordnare för RFH i dessa frågor. RFH beslutar vidare att uppdra till Agneta Nordh att undersöka hur spridningen (sändlistan) ser ut för foldern Kultur - kvarteret mitt i stan som nyligen distribuerats av kultur- och fritidskontoret. Övriga frågor Anette Andersson anser att snöröjningen vid handikapparkeringar är under all kritik. Ofta möts hon av stora snöhögar och ishalka. Bruno Nilsson säger att kommunen självklart måste ta sitt ansvar men påpekar att de privata fastighetsägarna också har ett ansvar. Det finns ingen lag om snöröjning på privat mark (endast på trottoarer) men sunt förnuft måste naturligtvis gälla. Anette Andersson menar att kommunen borde kunna trycka på och uppmärksamma de privata fastighetsägarna på problemet. Ordföranden föreslår att HSO påtalar problemet i en skrivelse till Fastighetsägarföreningen i Västervik. Clearry Ruisla anser att snöröjningen är under all kritik även på en del skolgårdar och intilliggande parkeringar. Hon har ofta påtalat detta till fastighetsägaren. Ordföranden tar på sig att påtala problematiken för Tjustfastigheter AB (TFAB) vid barn- och utbildningsnämndens (BUN:s) nästa sammanträde. Àrpád Mészáros berättar att Studieförbundet för vuxenskolan i Västervik flyttat till ny lokal på Kolonigatan mitt emot Karlssons parkering. Lokalen är mycket olämplig sett ur ett tillgänglighetsperspektiv. Ordföranden föreslår att frågan återkopplas till Leif Aringstam vid RFH:s nästa möte. Clearry Ruisla berättar att de föreslagna nedskärningarna inom förskola och skola oroar väldigt mycket. Dels det faktum att någon konsekvensbeskrivning sett ur personalsynpunkt ännu inte upprättats och dels den artikel som publicerats i Västerviks Tidningen där Inger Wiman är kritisk till att medel förts över från BUN till TFAB. 4 (5)

5 Ordföranden informerar om att några nedskärningar ännu inte verkställts inom barn- och utbildningsförvaltningen. En riskanalys är under upprättande i samband med att verksamheterna nu sätter sina organisationer. Inger Wimans artikel handlar om hyra som BUN betalar till TFAB för nedlagda skolor. BUN vill ha anpassade och bra lokaler och har tryckt på mycket om detta. Kommunstyrelsen kommer att stå för hyran året ut för de lokaler BUN sagt upp under 2012 och därefter går kostnaden över till TFAB. Detta är med andra ord positivt för barn- och utbildningsnämnden. Bruno Nilsson meddelar att ett förslag på kontaktperson för kultur- och fritidsfrågor kommer att presenteras vid nästa möte. När det gäller kontaktperson för Västerviks Miljö- och Energi AB (Gata Park) så anser Bruno Nilsson att de frågorna går in under kommunstyrelsens förvaltning, enheten för samhällsbyggnad, där Kristina Hörnqvist är kontaktperson. Rosita Svensson, Karin Fluor och Àrpád Mészáros som sitter med i referensgruppen för samhällsfrågor har uppmärksammat att det i kommunens detaljplaner under rubrik Tillgänglighet fortfarande hänvisas till det handikappolitiska programmet. Bruno Nilsson tar på sig att uppmärksamma plangruppen på att man i fortsättningen hänvisar till Policy för funktionshinderfrågor i Västerviks kommun. Slutligen informerar ordföranden om ett mail från tillgänglighetsrådgivare Lars-Göran Wadén som inkommit till RFH för kännedom. Mailet biläggs anteckningarna. RFH beslutar att godkänna lämnad information under punkten Övriga frågor. Avslutning Ordföranden tackar för visat intresse och avslutar mötet samt tillönskar alla en trevlig helg. Christin Rampeltin Molin Ordförande Agneta Nordh Sekreterare 5 (5)

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 6 december 2013 kl. 10.00 12.00 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid fredag 23 maj 2014 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor. Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor. Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl. 10.00 11.45 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C), ordförande

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 11 december 2015 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C),

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid fredag 25 september 2015 kl. 10.00 11:45 Plats Västerviks Församlingshem, Båtsmansgatan, Västervik Närvarande Ewa Ståhl (S),

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 13 mars 2015 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C),

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 24 maj 2013 kl. 10.00 12.10 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid fredag 29 maj 2015 kl. 10.00 12.15 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C), ordförande

Läs mer

Tre Bröders väg - Resecentrum - Ljungheden

Tre Bröders väg - Resecentrum - Ljungheden - Resecentrum - Så här kör linje 10 För grundmaterial: Västervik kommun 10 N Brevik Stora Trädgårdsgatan, vårdcentralen Karstorp Sjukhuset huvudentrén Arabien Skogshaga Resecentrum Dessa hållplatser trafikeras:

Läs mer

Tre Bröders väg - Resecentrum - Ljungheden

Tre Bröders väg - Resecentrum - Ljungheden - Resecentrum - Så här kör linje 10 För grundmaterial: Västervik kommun 10 N Brevik Stora Trädgårdsgatan, vårdcentralen Örbäcken Karstorp Sjukhuset huvudentrén Arabien Ekdalen Skogshaga Resecentrum Dessa

Läs mer

Stora Trädgårdsgatans Hälsocentral. Björklundsgatan, hyreshusen. Stora Trädgårdsgatan. Pensionärshemmet. Breviksskolan.

Stora Trädgårdsgatans Hälsocentral. Björklundsgatan, hyreshusen. Stora Trädgårdsgatan. Pensionärshemmet. Breviksskolan. - Resecentrum - Så här kör linje 10 För grundmaterial: Västervik kommun 10 N Bra att veta Cyklar medtages ej. Brevik Stora Trädgårdsgatan, vårdcentralen Örbäcken Karstorp Sjukhuset huvudentrén Arabien

Läs mer

Ljungheden - Resecentrum - Örbäcken

Ljungheden - Resecentrum - Örbäcken Så här kör linje - Resecentrum - Örbäcken N Skogshaga Dessa hållplatser trafikeras: 1 För grundmaterial: Västervik kommun Brevik Stora Trädgårdsgatan, vårdcentralen Karstorp Örbäcken Sjukhuset huvudentrén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 Beslutsärenden Årsbokslut 2016 Investering på fastigheten Bussen 3 Diskussionsärenden 6 7 8 9 10 Bökensved Strategi

Läs mer

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Linje 401 Länssjukhuset-Kalmar Central-Lindsdals centrum-(läckeby) måndag-torsdag mellan 05.00-24.00 fredag mellan 05.00-02.30 lördag mellan 06.00-02.30

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Torsås kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Torsås kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! Torsås kommun December 2014 Kreation.se 10-0160 De viktiga resorna gör vi tillsammans. Som länets mästare på samåkning bygger vi vår verksamhet på tanken

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid fredag 28 februari 2014 kl. 10.00 11.45 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin

Läs mer

4 RÖDEBY CENTRUM Giltig 280820 06 Uppdaterad 2806 :45:10 4 a.18.21.31.36.42.44.47.49 c.56 06. 06. 06.18 06.22 06.24 06.06 06.18 06.26 06. 06.13 06. 06.27 06.36 06. 06.26 06. 06.52 06.33 06.36 06.56 06.58.02.04

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Borgholms kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Borgholms kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! Borgholms kommun Mars 2014 Kreation.se 10-0160 De viktiga resorna gör vi tillsammans. Som länets mästare på samåkning bygger vi vår verksamhet på tanken

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Vimmerby kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Vimmerby kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! kommun Mars 2014 Kreation.se 100160 De viktiga resorna gör vi tillsammans. Som länets mästare på samåkning bygger vi vår verksamhet på tanken att vi alla

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Oskarshamns kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Oskarshamns kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! Oskarshamns kommun December 2014 Kreation.se 100160 De viktiga resorna gör vi tillsammans. Som länets mästare på samåkning bygger vi vår verksamhet på tanken

Läs mer

Björkenäs - Oxhagen - Giraffen - Stortorget - Länssjukhuset Sjöbrings väg och omvänt

Björkenäs - Oxhagen - Giraffen - Stortorget - Länssjukhuset Sjöbrings väg och omvänt 421 - - Giraffen - - och omvänt Så här kör linje 421 Dessa hållplatser trafikeras: (i båda riktningarna) N Vänskapens väg (endast i riktning Täljstenen Skogsrået (endast i riktning Berga centrum Funkabo

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-04-08, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Närvarande: Stig-Joeran Samuelsson

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Högsby kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Högsby kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! kommun Mars 2014 Närtrafik - en flexibel kollektivtrafik för alla Närtrafi k är den del av kollektivtrafi ken där du ringer och beställer din resa. lla har

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Kalmar kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Kalmar kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! Kalmar kommun Mars 2014 Närtrafik - en flexibel kollektivtrafik för alla Närtrafi k är den del av kollektivtrafi ken där du ringer och beställer din resa.

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Västerviks kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Västerviks kommun Närtrafik en flexibel kollektivtrafik för alla! Västerviks kommun December 2014 Kreation.se 100160 De viktiga resorna gör vi tillsammans. Som länets mästare på samåkning bygger vi vår verksamhet på tanken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Närtrafik - en flexibel kollektivtrafik för alla

Närtrafik - en flexibel kollektivtrafik för alla Kalmar Tätort Närtrafik - en flexibel kollektivtrafik för alla Du kan resa med Närtrafiken i Kalmar stadstrafik på tre olika sätt: stå vid en hållplats utmed färdvägen. vinka till dig bussen var som helst

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun.

Protokoll. Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Protokoll Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Datum: 7 juni 2017 Plats: Forsbyvägen 1, Knivsta Närvarande: Autism & Aspergerföreningen: Christer

Läs mer

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Hultsfreds kommun

Närtrafik. en flexibel kollektivtrafik för alla! Hultsfreds kommun en flexibel kollektivtrafik för alla! s kommun Mars 2014 en flexibel kollektivtrafik för alla Närtrafi k är den del av kollektivtrafi ken där du ringer och beställer din resa. lla har rätt att resa med

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer

Dialogforum Alby- äldrefrågor

Dialogforum Alby- äldrefrågor MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- äldrefrågor Dag och tid 17 oktober 2011 kl. 17-19 Plats Närvarande Ej närvarande Alby äng Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S), ordförande i dialogforum

Läs mer

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 15 augusti 2015

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 15 augusti 2015 Flextrafik Ovanåker Gäller tills vidare, dock längst t o m 15 augusti 2015 Innehållsförteckning Sida 4-5 Skolskjutslinjen Svabensverk 6-7 Flexlinjen Svabensverk 8-9 Skolskjutslinjen Voxna 10-11 Flexlinjen

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Närtrafik Oskarshamns tätort

Närtrafik Oskarshamns tätort Oskarshamns tätort Område 1 Parallellvägen Björngatan Scoutbergsv. Runvägen KOLBERGA Kolbergavägen Linnéavägen Strandvägen Holmhällevägen Norrtornsvägen NORRTORN Humleplan Område 1: Norrtorn, Kolberga

Läs mer

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen!

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! 17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! Så här blir det Det var över 30 år sedan sist. Nu är det äntligen dags för en ny busstrafik i hela Dalarna, anpassad efter hur resbehovet ser ut idag.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 2006-10-03 1 (5) Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Läs mer

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 12 december 2015

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 12 december 2015 Flextrafik Ovanåker Gäller tills vidare, dock längst t o m 12 december 2015 Innehållsförteckning Sida 4-5 Skolskjutslinjen Svabensverk 6-7 Flextrafik Svabensverk 8-9 Skolskjutslinjen Voxna 10-11 Flextrafik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande. 8 Justering

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunala Handikapprådet Sammanträdets öppnande. 8 Justering Kommunala Handikapprådet 2008-04-16 Ärendeförteckning 7 Sammanträdets öppnande 8 Justering 9 Förslag till fördelning av 2008 års bidrag till handikapporganisationernas fritidsverksamhet 10 Ledsagning,

Läs mer

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt - Djurängen - Giraffen - - och omvänt Så här kör linje Dessa hållplatser trafikeras: (i båda riktningarna) N Björkenäs Norrliden Bergavik Trafikering på Kvarnholmen Fr sk rik ed sg. Djurängen lg. ana ra

Läs mer

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt - Djurängen - Giraffen - - och omvänt Så här kör linje Dessa hållplatser trafikeras: (i båda riktningarna) N Björkenäs Norrliden Bergavik Trafikering på Kvarnholmen Fr sk rik ed sg. Djurängen lg. ana ra

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 1 mars 2018, kl. 15:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), 1-4,15:00-16:00 Alexander Johansson-Pettersson (S) Lena Brodin, DHR Boel Hallebäck, Hjärt-

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 10 december 2016

Flextrafik Ovanåker. Gäller tills vidare, dock längst t o m 10 december 2016 Flextrafik Ovanåker Gäller tills vidare, dock längst t o m 10 december 2016 Innehållsförteckning Sida 4-5 Skolskjutslinjen Mållångsta 6-7 Flexlinjen Svabensverk 8-9 Skolskjutslinjen Voxna 10-11 Flexlinjen

Läs mer

Handikapprådet 2007-12-13

Handikapprådet 2007-12-13 Handikapprådet 2007-12-13 Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunhuset torsdagen den 13 december 2007, kl. 13.00 16.00 Bo Reinholdsson, m Tore Ohlsson, m Lars van Aller, s Eva Jerpdal, Reumatikerföreningen

Läs mer

Närtrafik Lessebo. för ökad frihet på landsbygden. Boka din resa Lessebo station. Bokning lanstrafikenkron.

Närtrafik Lessebo. för ökad frihet på landsbygden. Boka din resa Lessebo station. Bokning lanstrafikenkron. Närtrafik för ökad frihet på landsbygden. Boka din resa 0771-76 70 77 station Bokning 0771-76 70 77 lanstrafikenkron.se Res kollektivt från din dörr Närtrafiken erbjuder resor för dig som bor i de områden

Läs mer

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt

Berga köpcentrum - Djurängen - Giraffen - Stortorget - Tegelviken och omvänt Så här kör linje - Djurängen - Giraffen - - och omvänt N Björkenäs Dessa hållplatser trafikeras: (i båda riktningarna) 1 För grundmaterial: Samhällsbyggnadskontoret i Kalmar kommun Djurängen Kvarnholmen

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Inger Jensen (Kicken) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Siv Nilsson

Läs mer

FÄRDTJÄNST - en del av kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST - en del av kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST - en del av kollektivtrafiken Vad är färdtjänst Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. En färdtjänstresa är en resa mellan två adresser inom länet. Din resa samplaneras och du åker tillsammans

Läs mer

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017 Vi blir ännu bussigare från 14 augusti 2017 Vi vill vara ditt bästa resealternativ Den 14 augusti startar vi fler linjer, inför kortare restider och skapar tätare turer för dig som bor i Lekebergs kommun.

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 42 (42) 2016-04-25 18. Anmälningar Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag 2016-02-24, 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Jörgen Brink, FUB Annelie Nordh, Reumatikerföreningen Birgith Persson, Ljusdals Diabetesförening Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Närtrafik Västerviks tätort

Närtrafik Västerviks tätort Västerviks tätort Välkommen till en för linje i Västerviks tätort! Vad är? en är en del av kollektivtrafiken och är till för alla i Västerviks tätort. Du kan resa med en på tre olika sätt: stå vid en hållplats

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-14.55 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Yvonne Karlsson.

Läs mer

Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun. Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017

Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun. Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017 Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017 Innehållsförteckning Sida 4-5 Skolskjutslinjen Annefors 6-7 Flexlinjen Annefors 8-9 Flexlinjen Eriknäsbo

Läs mer

Kalmar Länstrafik. Serviceresor. Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst. En del av Landstinget i Kalmar län

Kalmar Länstrafik. Serviceresor. Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst. En del av Landstinget i Kalmar län Kalmar Länstrafik Serviceresor Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst En del av Landstinget i Kalmar län Inledning Sjukresor Färdtjänst Riksfärdtjänst Så här betalar du Hur du ansöker Kontaktuppgifter

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel 0771-32 32 00 Information om hur du bokar din resa med servicetrafiken, våra servicelinjer eller buss och tåg i ordinarie linjetrafik.

Läs mer

Jönköpings Länstrafik - JLT

Jönköpings Länstrafik - JLT Jönköpings Länstrafik - JLT JLT är en förvaltning i Landstinget i Jönköpings län Landstinget är kollektivtrafikmyndighet skatteväxlat kollektivtrafiken 2012 (34öre) skatteväxlat färdtjänsthandläggning,

Läs mer

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun 2012-10-29 Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun -bland boende i området runt Vindelälven och Tväråbäck med omnejd i Vännäs kommun Enligt uppdrag av Vännäs kommun

Läs mer

28 28S Stockholms östra Österskär

28 28S Stockholms östra Österskär Giltighetstid december 20 18 juni 2015 samt 8 november 2015 10 januari 20 S Noter n Endast natt mot lördag, söndag och helgdag. Måndag fredag S S S S S S 05. 05. 05.15 05.17 05.18 05.20 05. 05. 05. 05.

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid ande Sammanträdesrum Bonaren, Tibro kommun Kl 14.00-16.00 Claes Jägevall Rolf Eriksson Kjell Sjölund Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson (ers) Övriga deltagande Staffan Löfving, kommunrevisor

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern Kommunala Rådet för 2012-02-02 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 16.00 Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp) Marianne Eriksson (s) Henry Larsson

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors.

PROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum Ivar Nielsen Eva Borgede. Doris Persson. Pia-Lotta Lagerlöf. Kommunhuset, Alafors. 1(15) Plats och tid: Hövdingasalen, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden Pia-Lotta Lagerlöf DHR Ivar Nielsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen 2018-11-27 1 (5) Konsult och uppdrag Nina Ekblom Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Måndag den 26 november 2018 Tid: Kl 18-20 Plats: Eleonoragatan 18 1. Mötets öppnande

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd. Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län

Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd. Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län JLT Serviceresor - kort bakgrund 2002 - start för samordning av färdtjänst- och sjukresor

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad Kommunal färdtjänst 2015 Samhällsbyggnad Vad är färdtjänst? FÄRDTJÄNST är en form av kollektivtrafik för människor med väsentliga funktionsnedsättningar. Många människor med rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 5 december 2014 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Christin Rampeltin

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2018-09-11 Närvarande föreningsrepresentanter: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Jan Andersson, Psoriasisförbundet Börje Wirén, HRF,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN

VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN LINE Vimmerby Resecentrum t. Hultsfred Resecentrum 6.07 6.19 6.31 6.37 6.40 6.04 6.19 6.20 6.44 6.47 6.55 7.25 6.15 6.25 6.45 326 7.00 7.12 7.25 7.38 7.40 8.10y 6.56 7.10

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST LÄTTLÄST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en taxi eller minibuss för dig som har svårt att röra dig. Du betalar en avgift varje

Läs mer

Närtrafik Oskarshamns tätort

Närtrafik Oskarshamns tätort Oskarshamns tätort Område 1 Parallellvägen Björngatan Scoutbergsv. Runvägen KOLBERGA Kolbergavägen Linnéavägen Strandvägen Holmhällevägen Norrtornsvägen NORRTORN Humleplan Område 1: Norrtorn, Kolberga

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Närtrafik Oskarshamns tätort

Närtrafik Oskarshamns tätort Område 1 N Parallellvägen Björngatan Scoutbergsv. Runvägen KOLBERGA Kolbergavägen Linnéavägen Strandvägen Holmhällevägen Norrtornsvägen NORRTORN Humleplan Område 1: Norrtorn, Kolberga via sjukhuset till

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad Kommunal färdtjänst 2018 Samhällsbyggnad Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en form av kollektivtrafik för personer med väsentliga funktionsnedsättningar som hindrar dem från att resa med vanlig kollektivtrafik.

Läs mer