Postenkoncernens uppförandekod

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Postenkoncernens uppförandekod"

Transkript

1 Postenkoncernens uppförandekod

2 Uppförandekod - 3 Innehållsförteckning Koncernchefen har ordet... 3 Kunder... 4 Leverantörer och ombud... 6 Medarbetare... 8 Miljö Samhälle...14 Kodens tillämpning...16 Med drygt medarbetare och en omsättning på cirka 30 miljarder kronor är Postenkoncernen ett av Nordens största företag inom kommunikationsoch logistiktjänster. Kunderna utgörs av såväl stora som små företag, organisationer, offentlig förvaltning, kommuner, landsting och privatpersoner. Övriga viktiga intressenter är ägare, leverantörer, samarbetspartners samt företrädare för det lokala samhället och olika intresseorganisationer. För att upprätthålla vårt förtroende gentemot dessa intressenter ställs krav på att vi agerar ansvarsfullt. Denna uppförandekod är resultatet av ett gediget internt arbete och den är godkänd av koncernstyrelsen. Koden beskriver de för oss viktigaste områdena för ett ansvarsfullt agerande. Vår framgång bygger bland annat på att vi varje vardag lyckas leverera rätt försändelser från rätt avsändare till rätt mottagare. Vår förmåga att utföra våra arbetsuppgifter med hög kvalitet och kostnadseffektivitet är därför en avgörande framgångsfaktor. En stor koncern av vårt slag behöver väl utvecklade och dokumenterade arbetsmetoder och processer. Samtidigt måste det vara enkelt att göra ett bra jobb och leva upp till våra kunders förväntningar. Därför har vi rensat i Postens flora av policys och instruktioner. Vi varken kan eller vill ta bort alla regler, men vi kan förenkla vår vardag genom färre och tydligare regler med bättre koppling till våra processer. Uppförandekoden ska uttrycka vår kultur och våra värderingar och fungera som kompass för vad vi står för och hur vi vill uppfattas av våra intressenter, både som företag och som individer. Det är därför viktigt att vi har en gemensam syn på hur vi ska agera så att vi kommunicerar en positiv bild av Posten som ett ansvarsfullt företag. Vi har ett gemensamt ansvar för att följa denna kod. I ansvars- och etikfrågor är det ofta svårt att få erkännande för ett bra agerande. Däremot blir konsekvenserna ofta allvarliga om det skulle gå snett. För att underlätta för oss alla att göra rätt beskriver vår uppförandekod hur vi i Posten ska agera när vi arbetar tillsammans och när vi företräder Posten. Låt därför detta tillsammans med sunt förnuft bli en del av vårt dagliga arbete. En av mina första åtgärder som ny koncernchef är att underteckna denna uppförandekod. Det gör jag med glädje. Juli 2008 Lars G Nordström VD och koncernchef

3 4 - Uppförandekod Uppförandekod - 5 Kunder Våra tjänster och produkter ska utgå från våra kunders behov av kommunikations- och logistiklösningar. Det ska vara enkelt att vara kund till Posten. Vi ska göra vårt yttersta för att kunderna ska uppleva Posten som ett företag de kan lita på. Kundrelationerna ska baseras på affärsmässighet. Vi ska bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete. Vi ska ta initiativ till dialog med våra kunder där vi följer upp hur väl vi lyckas tillfredsställa kundernas behov. Vi ska kontinuerligt utvärdera våra kund- och kvalitetsmål. Alla former av marknadsaktiviteter ska ske i enlighet med den affärspraxis och lagstiftning som gäller för de marknader vi agerar på. Vår marknadskommunikation ska vara kundorienterad, affärsstödjande och skapa en positiv bild av koncernen. Kundsynpunkter ska behandlas som källa till förbättringar och hanteringen ska vara snabb, vänlig och professionell. Egna anteckningar Stora och små företag och organisationer inom alla branscher köper tjänster av Postenkoncernen. Tillsammans med privatpersoner köper de tjänster för nära 30 miljarder kronor per år. Varje dag kommer sammanlagt över kunder i kontakt med våra företagscenter, kundtjänst i de olika bolagen och våra hemsidor.

4 6 - Uppförandekod Uppförandekod - 7 Leverantörer och ombud Vi väljer leverantörer och affärspartners utifrån främst två kriterier: Förmågan att leverera tjänster och varor på affärsmässigt riktiga grunder samt förmågan att leva upp till kraven och intentionerna i denna uppförandekod. Vi ska samordna våra inköp och upphandlingar så att vi tar vara på koncernens totala inköpsstyrka och får den bästa totalekonomin. Inköp ska ske från de leverantörer vi har avtal med. Våra post- och frimärksombud är en viktig kontaktyta mot kunder och användare av våra tjänster. Vi ska verka för att ombuden kan leva upp till samma krav på kundbemötande och ansvarsfullt agerande som beskrivs i denna uppförandekod. Vi ska ständigt utveckla de affärsmässiga relationerna till våra ombud för att skapa nytta för kunderna och tillgänglighet för alla användare av våra tjänster. Egna anteckningar Postenkoncernen köper varje år produkter och tjänster för drygt 12 miljarder kronor från cirka leverantörer. Dessutom möter våra postombud varje dag kunder som vill köpa någon av Postens tjänster eller hämta paket.

5 8 - Uppförandekod Uppförandekod - 9 Medarbetare Gott arbetsklimat och ömsesidig respekt Alla chefer och medarbetare ska bidra till ett gott arbetsklimat. Då kan vi tillsammans skapa förutsättningar att ge våra kunder bra service. Vår relation till varandra ska präglas av ömsesidig respekt, förtroende och medmänsklighet. Varje medarbetare har rätt att bli respekterad för den hon eller han är. Ingen får diskrimineras eller trakasseras på något sätt, av någon anledning eller i något sammanhang. Arbetsplatsen ska vara fri från hot och kränkningar. Alla medarbetare har rätt att ansluta sig till föreningar och organisationer, rätt att organisera sig i fackliga sammanslutningar och rätt till kollektiva förhandlingar. Ansvarsfullt uppförande Varje medarbetare förväntas uppföra sig som en god ambassadör och agera så att förtroendet för Posten stärks. Detta gäller särskilt när vi företräder företaget, bär företagets kläder eller färdas i företagets fordon. Varje medarbetare ska avstå från situationer där personliga intressen kan vara i konflikt med företagets bästa. Postens samtliga tillgångar ska användas för avsedd verksamhet och får inte användas av någon medarbetare för privat bruk eller för att skaffa sig personlig vinning av något slag. Goda utvecklingsmöjligheter Posten ska uppmuntra och stödja varje medarbetares kontinuerliga utveckling för att säkerställa den enskildes och företagets framtida konkurrenskraft. Varje medarbetare har ett eget ansvar för sin yrkesmässiga utveckling. Chefer och medarbetare har ett ömsesidigt ansvar att säkerställa tillgång till information som behövs för utförande av arbetsuppgifter. Med över medarbetare på mer än arbetsplatser är Posten en av Sveriges största koncerner. Våra medarbetare finns i flera länder och i alla Sveriges kommuner. Medarbetarnas engagemang är en förutsättning för Postenkoncernens framgång.

6 10 - Uppförandekod Uppförandekod - 11 Egna anteckningar Friska medarbetare i en säker arbetsmiljö Vi ska alla i det dagliga arbetet ta ett personligt ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö samt för vår egen hälsa och säkerhet. Varje chef ska ansvara för att ett systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs där risker identifieras och arbetsmiljön ständigt förbättras. Varje chef ansvarar för att göra medarbetarna medvetna om riskerna och se till att de har rätt kompetens och information för att kunna minimera dessa risker. Varje medarbetare ska ansvara för att utföra sitt arbete på ett säkert sätt och aktivt medverka till att vår gemensamma arbetsmiljö är säker. Hälsoarbetet ska bestå av följande delar; främja medarbetarnas hälsa, förebygga ohälsa och olyckor samt rehabilitera medarbetare under och efter sjukfrånvaro. Ingen medarbetare får utföra arbete eller vistas på arbetsplatsen under påverkan av alkohol eller droger. Medarbetare med alkohol- eller drogrelaterade problem har ett eget ansvar att söka hjälp, privat eller via företagshälsovården. Varje chef har ansvar för att på ett medmänskligt sätt handskas med missbruksrelaterade frågor.

7 12 - Uppförandekod Uppförandekod - 13 Miljö Att integrera miljöansvaret i vår kärnverksamhet är en viktig konkurrensfördel idag och i framtiden. Vår viktigaste miljöinsats är därför att erbjuda kunderna miljömässigt hållbara kommunikations- och logistiklösningar. Vi ska bedriva ett systematiskt miljöarbete där resultaten av vårt eget och våra kunders miljöarbete ständigt förbättras. När vi utvecklar nya tjänster, processer och produkter ska vi säkerställa miljöhänsyn i ett helhets- och livscykelperspektiv. Vi ska arbeta förebyggande genom att undvika användning av material och metoder som kan medföra miljö- och hälsorisker. Vi ska använda energi och andra naturresurser på ett effektivt sätt. Vi ska kontinuerligt minska användningen av fossila energikällor och hitta andra metoder som kan bidra till att begränsa den globala uppvärmningen. Vi ska vara förberedda på miljörelaterade hot och de eventuella konsekvenser dessa kan få för vår verksamhet och infrastruktur. Varje dag hanterar Posten över 20 miljoner försändelser i Sverige och över paket i Norden. Strålfors producerar cirka 800 miljoner adresserade utskick inom Norden varje år. Vårt samhällsuppdrag innebär bland annat att ett brev som läggs på en brevlåda ska delas ut nästa dag oavsett vart i Sverige det ska. Omfattningen på verksamheten gör att varje liten miljöförbättring i allt från transporter till tryckprocesser ger stora miljövinster.

8 14 - Uppförandekod Uppförandekod - 15 Samhälle Hållbar samhällsutveckling Vi ska bidra till en hållbar utveckling genom att förena lönsamhet med socialt ansvarstagande och aktivt miljöarbete. Vi eftersträvar en balans mellan finansiella och icke-finansiella mål. Vårt viktigaste bidrag är att tillhandahålla hållbara kommunikations- och logistiklösningar och upprätthålla en effektiv infrastruktur för brev- och paketdistribution. Våra sponsorsamarbeten ska vara till nytta för både den sponsrade organisationen och för Posten. Effektiva processer och aktiv riskhantering Vi ska ha en god intern kontroll. Den baseras på en analys av risker och möjligheter. Den stöttas av effektiva processer och effektiv informationshantering. Vi ska skydda koncernens medarbetare, processer och tillgångar genom aktiv riskhantering och högt säkerhetsmedvetande. Öppen, trovärdig kommunikation och redovisning Vi ska upprätthålla och utveckla goda relationer med alla koncernens intressenter. Kommunikationen med våra intressenter ska präglas av respekt och lyhördhet samt vara öppen, trovärdig och relevant. Mottagaren ska få en rättvisande och begriplig bild av vår verksamhet. Vår kommunikation ska stödja affärerna genom att stärka koncernens varumärke, attraktivitet och konkurrenskraft. Vi ska följa allmänt accepterade redovisningsprinciper och vår finansiella rapportering ska vara korrekt, fullständig, öppen, relevant och begriplig. Postens års- och hållbarhetsredovisning samt delårsrapporter är utgångspunkten för vår övriga externa kommunikation om koncernens utveckling. Otillbörlig påverkan Vi motsätter oss alla former av försök till otillbörlig påverkan från leverantörer och samarbetspartners gentemot våra chefer och medarbetare. Ingen medarbetare eller chef får acceptera någon form av ersättning som kan uppfattas som muta, bestickning eller penningtvätt. Vi får på motsvarande sätt inte göra oss skyldiga till handlingar som kan uppfattas som försök till att otillbörligt påverka mottagarens beslut. All representation måste vara i enlighet med den affärspraxis och lagstiftning som gäller för de marknader vi agerar på. Vi intar en neutral ställning i fråga om politiska organisationer. Koncernens företagsnamn och tillgångar får inte användas för att främja politiska organisationer eller politiska företrädares intressen. Posten levererar post till 4,5 miljoner hushåll och företag i Sverige varje dag. Postenkoncernen är ett av Nordens största företag inom kommunikations- och logistiklösningar och har ett logistiknätverk som spänner över hela Europa. Det är viktigt att alla våra intressenter har förtroende för oss.

9 16 - Uppförandekod Uppförandekod - 17 Kodens tillämpning Denna uppförandekod beskriver de för oss viktigaste områdena för ett ansvarsfullt agerande. När det i denna kod står Posten menas hela koncernen med samtliga rörelsegrenar och ingående dotterbolag. Innehållet i denna uppförandekod gäller för samtliga medarbetare i alla länder där vi har verksamhet. Delar av koden är även styrande för vilka krav vi ställer på våra leverantörer och affärspartners. Uppförandekoden tillsammans med Postens verksamhetssystem ersätter den tidigare interna regelstrukturen med koncernpolicys, koncerninstruktioner och koncernanvisningar. Posten ägs av svenska staten. Vi styrs ytterst av statens ägarpolitik och de mål som årsstämman fastställer. Denna kod utgör en viktig del för att säkerställa att vi följer de lagar, förordningar, internationella konventioner, avtal och överenskommelser som berör vår verksamhet. Vi ställer oss bakom och bedriver vår verksamhet i enlighet med de tio principerna för ansvarsfullt företagande i FN:s Global Compact (unglobalcompact.org) och OECD:s riktlinjer för multinationella företag (oecd.org). Dessa riktlinjer baseras i sin tur på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter (un.org) samt ILO:s deklaration om grundläggande rättigheter och principer i arbetslivet (ilo.org). Denna uppförandekod förtydligar hur vi upprätthåller ovanstående principer och riktlinjer i vår verksamhet. Postens hållbarhetsredovisning (posten.se) följer upp hur väl vi lyckas och redovisningen sker i enlighet med GRI:s riktlinjer (globalreporting.org). Orden i denna uppförandekod betyder något endast om vi tillsammans klarar av att överföra dem till vår vardag. Förutom att läsa texten behöver vi därför samtala med varandra om vad uppförandekoden innebär för vårt arbete. Som medarbetare är ditt engagemang och resultatinriktade arbete förutsättningen för Postens utveckling nu och i framtiden. Det är därför av största vikt att du både förstår och följer denna uppförandekod. Du bör därför läsa hela dokumentet för att identifiera vilka delar som berör dig mest. Utgångspunkten för kodens skrivningar är tillit till var och ens goda omdöme och sunda förnuft. Men i vissa situationer kan det vara svårt att klara ut vilket agerande som är rätt eller fel. Innan du agerar i en sådan situation bör du därför tänka till ordentligt om vilka konsekvenser ditt agerande kan få och om du kan stå för dessa konsekvenser. Om du känner dig osäker är det klokt att be din närmaste chef om råd för hur du ska göra. Som blivande medarbetare ska du få en introduktion till denna uppförandekod för att säkerställa att du är beredd att leva upp till dess innehåll. Som chef behöver du förstå vad denna uppförandekod betyder för ditt ansvarsområde och för koncernen i sin helhet. Ta hänsyn till denna uppförandekod när du gör dina planer för verksamheten. Som chef är du också ansvarig för att ge dina medarbetare rätt förutsättningar för att uppfylla kraven i denna uppförandekod. När det gäller dessa frågor är det extra viktigt att du leder genom att vara ett gott föredöme. Dina medarbetare kommer att se hur du i ord och handling lever i enlighet med både skrivningarna och andemeningen i uppförandekoden. Prata med dina medarbetare och säkerställ att de också förstår och arbetar i enlighet med uppförandekoden. Fortsätt att hålla samtalet om ansvar och etik vid liv.

10 18 - Uppförandekod Egna anteckningar

11 Posten AB (publ) Stockholm POS1 (jul 08) - PB 6376

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Code of Conduct för Swedavias leverantörer

Code of Conduct för Swedavias leverantörer Code of Conduct för Swedavias leverantörer Code of Conduct för Swedavias leverantörer är Swedavias etiska riktlinjer som kompletterar och utvecklar Swedavias gemensamma värderingar (pålitliga, engagerade,

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Dokumentnummer. Distribution. Samtlig personal

Dokumentnummer. Distribution. Samtlig personal 1 (5) Syfte med policyn och tillämplighet Syftet med uppförandekoden är att tydligt och enkelt beskriva hur vi som medarbetare och ambassadörer för Svenska Spel förväntas uppträda gentemot varandra, mot

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

SOS Alarms Uppförandekod

SOS Alarms Uppförandekod SOS Alarms Uppförandekod Fastställd av styrelsen i SOS Alarm Sverige AB den 15 maj 2019 VD ord Bästa kollegor, Vi har ett av samhällets viktigaste uppdrag och för det behöver vi som organisation alltid

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

Code of Conduct Wulff Supplies Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag

Code of Conduct Wulff Supplies Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag nsvarig för dokumentet: Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag Wulff Group/ Wulff-Group Plc. (Wulff) är en professionell sälj- och marknadsorganisation av kontorsmaterial. Vår vision är

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter

Innehåll. 3 Förord av koncernchefen. 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas. 5 Midsonas 6 grundläggande principer. 6 Respekt för mänskliga rättigheter CODE OF CONDUCT 1 Innehåll 3 Förord av koncernchefen 4 Hur Code of Conduct skall tillämpas 5 Midsonas 6 grundläggande principer 6 Respekt för mänskliga rättigheter 6 Miljö 7 Respekt för lagstiftning 7

Läs mer

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter.

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter. NCC:s hållbarhetspolicy 1. Inledning Det krävs stora förändringar i samhället om vi på ett effektivt sätt ska kunna ta itu med globala utmaningar som klimatförändringarna och överkonsumtionen av resurser

Läs mer

Code of Conduct Wulff Supplies

Code of Conduct Wulff Supplies Code of Conduct Wulff Supplies Dokumentnamn: Code of Conduct Wulff Supplies Ansvarig: Ledningsgruppen Datum: 110321 Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag Innehållsförteckning Wulff Group/Wulff

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

It s all about values

It s all about values Code Våra etiska of Conduct regler It s all about values FÖRORD Nordzuckers värdeord ligger till grund för våra etiska regler och utgör grundvalen i vår företagskultur. Medan värdena kan ge oss handledning

Läs mer

Uppförandekod - intern

Uppförandekod - intern Uppförandekod - intern Vår uppförandekod beskriver Svenska Retursystems förväntningar på ett etiskt och hållbart agerande och förhållningssätt i vardagen. Uppförandekoden gäller i sin helhet för samtliga

Läs mer

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEK vill att man vid användande av VÄRMEK-avtal ska känna sig säker på att man engagerar leverantörer som tar ansvar för sina produkter miljömässigt,

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

OM UPPFÖRANDE KODEN VISION AFFÄRSIDÉ KÄRNVÄRDEN. JM skapar hus att trivas i

OM UPPFÖRANDE KODEN VISION AFFÄRSIDÉ KÄRNVÄRDEN. JM skapar hus att trivas i VISION JM skapar hus att trivas i OM UPPFÖRANDE KODEN Syftet med uppförandekoden är att säkerställa ett korrekt agerande i vårt dagliga arbete och att ge vägledning i viktiga frågeställningar. Uppförandekoden

Läs mer

VD HAR ORDET. VD och koncernchef

VD HAR ORDET. VD och koncernchef UPPFÖRANDEKOD VD HAR ORDET Det är viktigt att vår omvärld kan lita på oss. Lita på vår professionalitet och integritet. Därför måste vi vara professionella i vårt handlande gentemot kunder, leverantörer

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

fagerhult group Code of Conduct

fagerhult group Code of Conduct fagerhult group Code of Conduct Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD

VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VI PÅ SKOGFORSK UPPFÖRANDEKOD VISION Vi leder hållbar utveckling genom forskning, innovation och kommunikation av kunskap, tjänster och produkter. KOMMUNIKATION Skogforsk vill leda utveckling i nära samarbete

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer Säkerhet i fokus Ansvarskod för leverantörer Specialfastigheters ambition är att vara det fastighets bolag som bäst kan förutse och tillfredsställa hyresgästernas behov av ändamålsenliga och säkra lokaler

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod

SOS Alarms uppförandekod SOS Alarms uppförandekod SOS Alarm har ett viktigt uppdrag och som offentligägt ägt bolag och som en ansvarfull samhällsaktör förväntas SOS Alarm alltid agera föredömligt. Detta innebär att vi i alla våra

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2016-06-10 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Hjärt-Lungfondens uppgift och vision... 1 2 Våra värdeord...

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

Policy för Miljö och hållbarhet

Policy för Miljö och hållbarhet Policy för Miljö och hållbarhet Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2017-04-25 116 Datum för fastställelse 2017-04-25 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01 Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Code of Conduct för leverantörer

Code of Conduct för leverantörer Code of Conduct för leverantörer Endast tillsammans når vi våra mål Swedavias Code of Conduct för leverantörer är grundläggande för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan oss på Swedavia och

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig:

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2014-06-13. Dokumentägare: Dokumentansvarig: Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2014-06-13 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet våra värdeord... 1 2.1 Engagerande...

Läs mer

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019 SHH BOSTAD Hållbarhetspolicy 2019 Introduktion Denna hållbarhetspolicy anger ramverket för hur SHH Bostad AB (SHH) ska bedriva ett hållbart företagande. Syftet är att beskriva SHH:s miljömässiga, sociala,

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget )

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget ) Norron AB och policy för ansvarsfulla investeringar Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr 556812-4209 ( Bolaget ) den 11 juni 2018 Riktlinjerna ska, minst en gång per år, föredras och fastställas

Läs mer

CODE OF CONDUCT. Vår gemensamma uppförandekod ODE. Denna policy godkändes av Coors styrelse 11 december 2014.

CODE OF CONDUCT. Vår gemensamma uppförandekod ODE. Denna policy godkändes av Coors styrelse 11 december 2014. ODE CODE OF CONDUCT Vår gemensamma uppförandekod Denna policy godkändes av Coors styrelse 11 december 2014. VD ORD VÅRA GEMENSAMMA SPELREGLER Etik handlar i grunden om vilka handlingar som anses rätt och

Läs mer

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version AB (publ) Svensk version - AB (CBTT) har som mål att vara ett av Nordens ledande teknikhandelsföretag, en teknik och kunskapsleverantör med spetskompetens. Koncernen ska bidra till ett hållbart samhälle

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod

Sinfras interna uppförandekod Sid: 1 s interna uppförandekod Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn (LUF 2016:1146). Syftet är att

Läs mer

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank Miljö- och Hållbarhetspolicy Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2016-04-19 110. Datum för fastställelse 2016-04-19 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners 1. Varför en uppförandekod AFA Fastigheter har en verksamhet som medför påverkan på människor och miljö, liksom på ett stort antal intressenter.

Läs mer

Policy för mänskliga rättigheter. Antagen av styrelsen för Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) den 27 oktober 2016

Policy för mänskliga rättigheter. Antagen av styrelsen för Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) den 27 oktober 2016 Policy för mänskliga rättigheter Antagen av styrelsen för Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) den 27 oktober 2016 1. Övergripande ställningstagande LKAB accepterar och bejakar de naturliga rättigheter som

Läs mer

September 2015. SMHIs UPPFÖRANDEKOD

September 2015. SMHIs UPPFÖRANDEKOD September 2015 SMHIs UPPFÖRANDEKOD SMHI är Sveriges expertmyndighet inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Med ett globalt perspektiv bidrar vi till ett säkert och hållbart samhälle,

Läs mer

Peabs etiska riktlinjer

Peabs etiska riktlinjer Peabs etiska riktlinjer Alla ska kunna vara stolta över oss För inte så värst länge sedan var Peab ett litet företag. Då kunde vi utan problem bara sitta ner och prata igenom vad som gällde här. Nu är

Läs mer

Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren

Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren Uppförandekod för representanter för Olov Lindgren Antagen 2018-05-14 Ansvarig: Ledningsgruppen Inledning Uppförandekoden sammanfattar de regler och värderingar som alla inom Olov Lindgren arbetar efter

Läs mer

Till dig som arbetar på Renova

Till dig som arbetar på Renova VÅR UPPFÖRANDEKOD Till dig som arbetar på Renova Renovas uppförandekod tydliggör våra värderingar och beskriver de krav vi ställer på oss själva som medarbetare och på andra vi samarbetar med. Genom vår

Läs mer

Code of Conduct. Arbetsvillkor

Code of Conduct. Arbetsvillkor Code of Conduct AddLifekoncernen är Nordens största oberoende distributör av diagnostiska produkter samt en ledande oberoende leverantör av medicinteknisk utrustning och förbrukningsartiklar. Bolagen inom

Läs mer

Hållbarhetsrapport för räkenskapsåret

Hållbarhetsrapport för räkenskapsåret Hållbarhetsrapport för räkenskapsåret 2017-01-01 2017-12-31 EuroMinings affärsidé är att i samverkan med andra företag sälja, förmedla och utföra transport- och entreprenadtjänster till framför allt kunder

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling Moraknivs utgångspunkt är att ett väl fungerande samhälle bygger på hållbar utveckling, vilket för oss innebär en väl avvägd balans mellan ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande. Detta dokument

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen Medarbetarpolicy för Samhall AB Beslutad av styrelsen 2016-12-15 Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU)

Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU) Beslutad 2007-10-05 Kooperativa Förbundets policy för hållbar utveckling (HU) Denna policy gäller i första hand verksamhet inom KF-koncernen och dess bolag. Det är vår strävan att denna policy även ska

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

I. Våra affärsprinciper

I. Våra affärsprinciper Vår Code of Conduct Innehåll I. Våra affärsprinciper II. Hur Code of Conduct skall användas III. Midsonas fyra grundläggande principer IV. Respekt för mänskliga rättigheter V. Miljö VI. Personal VII. Antikorruption

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

Uppförandekod för affärspartners

Uppförandekod för affärspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S 29 mars 2018 Pandox Fair Play Uppförandekod för affärspartners Pandox AB (Publ) Org.nr. 556030-7885 Box 15, 101 20 Stockholm, Sverige Vasagatan

Läs mer

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6)

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) Försvarsmaktens Värdegrund Vår värdegrund Syfte Förvarsmaktens värdegrund är en viljeförklaring. Den beskriver hur vi vill vara och hur vi vill leva, som individ, grupp

Läs mer

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility CampusPharma AB Karl Gustavsgatan 1A 411 25 Göteborg, Sverige Telefonnummer: 031 20 50 20 info@campuspharma.se http://www.campuspharma.se/ CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod:

Sinfras interna uppförandekod: Sid: 1 08-52509940 s interna uppförandekod: Fastställd 20140603 Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP

PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP PRINCIPER FÖR MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP Medarbetarskap Genom att aktivt bidra med egen kunskap och erfarenhet tror vi att varje medarbetare, delägare och dess anställda chaufförer kan påverka Fraktkedjan

Läs mer

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Beslutad av koncernledningen En god verksamhet med sunt förnuft Upplands Motors sätt att arbeta baseras på våra värderingar och den kultur som beskrivs i våra medansvarig-

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Uppförandekod, koncernbolagen

Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Uppförandekod, koncernbolagen Inledning Att koncernbolagens verksamhet bedrivs på ett professionellt tillika ansvarsfullt sätt är avgörande för respektive företags långsiktiga

Läs mer

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse.

Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab. Fastställd: Fastställd av: Riksgäldens styrelse. Hanteringsklass: Öppen Dnr: RG 2014/1841 Informationsägare: Avd. Stab Fastställd: 2014-12-11 Fastställd av: Riksgäldens styrelse Hållbarhetspolicy Sammanfattning Hållbarhetspolicyn är ett övergripande

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer