Den nya generationens smartpressar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den nya generationens smartpressar."

Transkript

1 Den nya generationens smartpressar.

2 Välkommen till framtidens avfallshantering. Resultatet av flera års utveckling är äntligen här Vårt urval av SMART komprimatorer kan göra många saker som du aldrig hade förväntat dig från en avfallskomprimator. Maskinerna är effektivare, tystare och sparar både tid och pengar. De hjälper även till att reducera företagets miljöpåverkan, och kan till och med kommunicera med dig och självständigt reparera mindre fel som uppkommit. SMART tjänar användare och avfallsföretag genom att ge användbar information om tömningsvikt för olika typer av avfall, underhållsbehov och genom att möjliggöra fjärreparationer. SMART-teknologin förlänger den operativa livslängden för komprimatorn samtidigt som den reducerar underhållskostnaderna. Då du väljer Europress får du inte enbart en komprimator med den högsta kvalitetsstandarden du får ett skräddarsytt servicepaket som passar just dig. Europress personal i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Ryssland står alltid till tjänst med konkurrenskraftiga nya innovationer bakom sig. Matti Turunen, VD Europress är den ledande tillverkaren av avfallshanteringsutrustning i de nordiska länderna. Verksamheten täcker allt ifrån planering, produktion och underhåll till konsultering av helhetslösningar.

3 Produktion Sid 4 Produkter & sortering Sid 5-8 Design Sid 9-10 Leverans & installation Sid 11 Användarutbildning Sid 11 Service & underhåll Sid 12 Modifieringar Sid 13 Miljö Sid 14 Kostnadshantering Sid På kartan Sid 17-18

4 Europress Över 30 års arbete för miljön. En innovatör inom avfallshantering År 1977 var den årliga mängden producerat avfall skyhögt och återvinning rörde mestadels bara pappersavfall. Europress grundades så att företag skulle ha en möjlighet att sortera avfall på ett effektivt sätt och för att hjälpa till att skydda miljön. Maskinerna utvecklades för att fungera i norra Europas varierande klimat, från hetta till extrem kyla. Idag är vi den främsta privatägda tillverkaren av avfallshanteringsutrustning i Finland och marknadsledare i de nordiska länderna. Grunden i Europress hela verksamhet baserar sig på vår egen R&D, produktdesign och produktion. Vårt mål är att erbjuda de mest moderna, innovativa och kostnadseffektiva avfallshanteringslösningarna på marknaden. Kunder Europress största kundgrupper är: Dagligvaruhandeln Shoppingcentran Fastighetsbolag Transportbolag Hotell Sjukhus Kommuner och landsting Logistikcentran Operatörer Industrin Finansiering Att hyra våra maskiner istället för att köpa dem är ett smidigt sätt att införskaffa en ny modern avfallshanteringslösning. Detta är möjligt tack vare ett väl utvecklat samarbete med Nordea i alla nordiska länder. Du betalar bara en hyra och disponerar utrustningen under hela hyresperioden. Vill du byta ut din utrustning under hyresperioden kan även detta ordnas.

5 Produktion Europas modernaste komprimatorfabrik. Automatisering och toppkvalitet I den nya fabriken kombineras effektivitet, arbetstrivsel och miljömedvetenhet. Vi har investerat i utrustning som effektiviserar produktionen och förbättrar kvaliteten, arbetsergonomin samt i moderna luftreningssystem. Viss verksamhet har automatiserats genom införandet av en kraftfull svetsrobot som säkerställer kvaliteten av vitala komponenter. Ytbehandlingsprocessen är utvecklad till att vara ytterst miljövänlig och mängden material som inte kan återvinnas är minimal.

6 Produkter & sortering En lösning för varje behov. Europress erbjuder utrustning för alla sorters avfall, från små, lätta kartonger till tunga träpallar. Europress representanter hjälper kunden att finna de mest passande avfallshanteringslösningarna för företaget eller fastigheten. Vårt utbud av komprimatorer erbjuder lösningar för alla behov. Tabellen nedan visar vilken maskin som är bäst lämpad för olika typer av avfall.

7 Produkter & sortering Den nya generationens smartpressar. Smarta komprimatorer resultatet av långvarig forskning och utveckling Maskinerna är effektivare, med högre fyllnadsvikter Maskinerna sparar på delar som slits vid användande (självstyrd SMART-funktion) Maskinerna är tystare tack vare beräknade vändlägen Maskinerna är utrustade med modern GPRS-teknologi för att underlätta underhåll och reparation (SIM-kortsförberedda för fjärrövervakning) Maskinerna kan själva rapportera när de är fulla och är klara för tömning, samt kan skicka olika statusrapporter Maskinerna minskar underhållsbehovet med självreparationsfunktioner

8 Produkter & sortering Andra produkter & speciallösningar. Skruvkomprimatorer Skruvkomprimatorn hanterar snabbt och effektivt stora mängder wellpapp och kartong. Containern har en liten inmatningsöppning i samma storlek som skruven, som förhindrar att kartongbitar faller ned till marken när den lossas. Trattlösningen är utrustad med en stor fyllnadsöppning som kan fyllas utan risk för att täppa till eller sätta skruvmekanismen ur funktion. Underjordiska avfallsstationer är en utrymmesbesparande och diskret lösning för offentliga platser och torg eller där uppställning av avfallsutrustning är svår. Komprimatorn sänks ned hydrauliskt under markytan utom synhåll och lyfts upp för tömning som en normal komprimator.

9 Balpressar Den nya EuroBaler-produktfamiljen består av fyra balpressar i olika storlekar för papp- och plastavfall: EB4, EB10, EB16 och EB50. Presskraften är från 4 ton upp till 50 ton. Balpressarna finns tillgängliga med vanliga sidoöppnande dörrar eller med modern gliddörrsteknik. En mängd kärl, behållare och andra avfallssorteringstillbehör finns också tillgängligt genom Europress.

10 Design Från standard till måttbeställda lösningar. Europress produktutveckling (R&D) är en viktig länk i leveransprocessen. Designavdelningens långa erfarenhet av olika utmanande komprimatorlösningar hjälper kunder till att finna bästa möjliga lösning för sin avfallshantering. Designavdelningen deltar i alla projekt från start till färdigställande. Vi bistår arkitekter i ritningsstadiet att hitta det bästa läget för uppställning av komprimatorer, även i trånga utrymmen, utan att glömma placeringen av den elektriska matningen. Vi hjälper även byggföretag med råd gällande installation av komprimatorer.

11 3D-visualisering och kundspecifika ritningar Vi använder oss av både 2D och 3D CAD-program. 3D-program snabbar upp projektets genomförande och hjälper kunden att se den färdiga produkten i en lätt förståelig visuell form. 3D underlättar även vid sammanställandet av produktions- och användarmanualer. Europress kommer att fortsätta investera stort i R&D och 3D i framtiden.

12 Leverans & installation Till rätt plats och på utsatt tid. Effektiva logistiksystem garanterar att Europress maskinlösningar kommer att vara levererade och installerade på plats som planerat. Våra transportsystem och professionella tekniker garanterar att allt kommer gå enligt planerna i minsta detalj. Vi erbjuder utbildning för produkterna vi levererar samt gör en leveransinspektion som säkerställer att allt genomförts korrekt. På så sätt kommer avfallshanteringen alltid att fungera felfritt. Användarutbildning Praktiska detaljer på plats. Europress erbjuder användarutbildning på plats när maskinen installerats och är redo för användning. Kunden har då lättare att komma igång med att testa maskinen och kan t.ex. ställa frågor på saker som inte framgår i bruksanvisningen. Vår försäljnings- och servicepersonal utbildar er att använda maskinerna på ett korrekt, effektivt och framför allt säkert sätt.

13 Service & underhåll Oberoende av tid och plats. Professionell, riksomfattande serviceavdelning skapar trygghet Servicejour dygnet runt Våra serviceexperter garanterar våra kunder fortlöpande support och tekniskt stöd varje dag, dygnet runt. Omfattande service Vårt servicekoncept täcker maskinens hela livscykel: installation, normalt underhåll, reparationer av oförutsedda problem samt modifiering av utrustningen. Säkerhet och tillförlitlighet Vi ansvarar för en säker installation, felfri drift och användarutbildning för alla maskiner som vi levererar. Vi har S2-tillstånd för elinstallation som uppfyller alla säkerhetsföreskrifter.

14 Modifieringar Begagnat kan även vara det bästa valet. Maskiner som uppdateras enligt behov Begagnade komprimatorer måste passa in i omgivningen precis lika väl som en ny. Europress gör alla förbättringar som behövs för begagnade och restaurerade maskiner så de kan passa för kundernas varierande behov. Modifierade trattlösningar, ny färg, krokar, tippanordningar, extra manöverpaneler, automatstart, fjärrövervakning alla dessa val finns tillgängliga för begagnade maskiner. Alternativ och tillbehör FJÄRRÖVERVAKNING Kretskortet med fjärrövervakning sparar komponenter och energi, förhindrar oljeolyckor och att obehöriga använder maskinen. Sensorn som meddelar att behållaren är full och det automatiska underhållslarmet reducerar transportbehov och därigenom även koldioxidutsläpp. KÄRLVÄNDARE Tömning av avfallskärl i komprimatorn underlättas med en kärlvändare. Dessa kan måttillverkas för alla kärltyper och storlekar på marknaden. Kärlvändare kan integreras i komprimatorn, men kan också placeras fristående på exempelvis lastkajen eller bredvid komprimatorn. BOTTENVÄRME Vinterväder och minusgrader medför speciella utmaningar för komprimatorerna. Om avfallet är flytande eller vått bör komprimatorn utrustas med bottenvärme som förhindrar att materialet fryser fast och orsakar problem vid tömning. OZON OCH KYLNING Lukt från avfall kan vara speciellt störande under sommaren. Det finns två möjligheter att kontrollera lukt; behållaren kan antingen utrustas med en ozongenerator som binder lukterna inne i behållaren, eller med ett eget kylsystem. TRATTLÖSNINGAR Komprimatorn kan utrustas med en tratt som gör det möjligt att t.ex. fylla maskinen genom en vägg. På så sätt behöver inte användaren gå ut till själva komprimatorn, utan avfallet kan kastas ned till maskinen inifrån byggnaden. Trattlösningar kan produceras för olika höjder och öppningsstorlekar.

15 Miljö På väg mot en renare morgondag. Det gröna Europress Vår verksamhet baseras på ett certifierat ISO miljösystem, och kort sagt betyder detta att vi känner till, kontrollerar och försöker minska våra egna handlingars miljöpåverkan. Vi finns nära vår nordiska kundgrupp, och den konstanta produktutvecklingen garanterar de mest ekologiska och kostnadseffektiva lösningarna för våra kunder. I valet av samarbetspartners prioriterar vi kvalitet, närhet och miljövärderingar. Alla våra produkter är CE-certifierade, de är säkra för användaren såväl som för sin omgivning. Maskinernas tysta arbetsläge och hygieniska lösningar för hantering av exempelvis vått avfall stödjer också utvecklingen av en hälsosam arbetsmiljö. Att byta olja blir historia Regelbundet underhållsarbete ingår i vår service och detta garanterar att användandet av våra maskiner blir så problemfritt som möjligt. Rening av oljan ingår i underhållet, vilket hjälper oss att reducera oljeavfallet till nära noll. Europresskomprimatorns gröna kretslopp Det blåser nya vindar Vår nya fabrik färdigställdes år Material- och energiförbrukningen för anläggningens hela livscykel har tagits i beaktande under hela byggprocessen. Återvunnet byggnadsmaterial har använts då det varit möjligt och hela projektet har utförts av lokala företag. Fabriken och kontorsbyggnaden är miljövänliga tack vare det moderna värmeväxlingssystemet. Miljö-, hälso-, och säkerhetsaspekter i allmänhet är viktiga för oss och vi har höga mål i hela vår verksamhet. Bland annat valde vi ett luftreningssystem i svetshallen som ger en många gånger bättre luftkvalitet än vad lagen kräver. Arbetsprocessen i fabriken har förbättrats genom att prioritera multikompetens och arbetsrotation.

16 Kostnadshantering På Europress vis. Europress gör alltid en klar och omfattande analys av kundens nuvarande avfallshanteringssituation. Vi analyserar bl.a. mängden avfall, avfallsrelaterade kostnader och ersättningar, transportbehov, kostnader relaterade till maskinerna samt hanterbarheten. Vi kontrollerar och föreslår även andra förbättringar i avfallshanteringen, utan att göra avkall på säkerheten och användarvänligheten. Totala kostnader för avfallshantering: Transportkostnader 35 % Hanteringskostnader 30 % Underhåll och skötsel 8 % Investeringar 15 % Arbetskostnader 8 % Projekt etc. 4 % = 100 % Avfallshantering, skötsel och alla relaterade kostnader är vanligtvis bara ett nödvändigt ont. Ett möte med en representant från Europress som noggrant utvärderar den nuvarande situationen kan ofta föra med sig till att man börjar se möjligheter i ett annat perspektiv. Inte enbart som ett sätt att spara pengar utan också som en möjlighet till att ta bättre hand om miljön i framtiden.

17 Europress skär ned 5 10% på avfallshanteringskostnaderna. Vid valet av utrustning för avfallshantering är det möjligt att göra inverkan på flera olika kostnader som är relaterade till avfallsinsamlingen. Med en effektiv maskin som är bäst lämpad för ändamålet kan man påverka bl.a. transportkostnader, underhåll, reparationer och kostnaden för hanteringen. Samtidigt kan man förbättra användarvänligheten och den allmänna hygienen. Totala avfallshanteringskostnader efter konsultation med Europress: Transportkostnader 28 % Hanteringskostnader 30 % Underhåll och skötsel 6 % Investeringar 18 % Arbetskostnader 5 % Projekt etc. 3 % = 90 % Rätt val av utrustning kan betyda avsevärda besparingar inom transport, underhåll, reparations- och driftskostnader, samtidigt som stora förbättringar görs för miljön.

18 På kartan Europress ute i världen. Organisationen hur vi arbetar Europress försäljning och service täcker hela Finland, Sverige, Norge, Danmark och Ryssland. Samarbetspartners är dessutom nordirländska CK International (EuroBalers) och tyska H&G (skruvkomprimatorer). Våra säljare är ständigt uppdaterade med kunskap om avfallshantering på marknaden. Alla våra professionella servicetekniker har tillgång till egna verkstäder där de kan utföra reparationer, underhåll och modifieringsarbeten. Vår försäljningspersonal arbetar ute på fältet i hela Skandinavien och Ryssland. På det sättet kan vi hjälpa kunder med vilka problem som helst. EUROPRESS FINLAND Huvudkontor och fabrik i Kerava Riksomfattande försäljning och service Fabrik, R&D, back-office och den internationella försäljningsavdelningen finns i Kerava, cirka 30 km utanför Helsingfors. EUROPRESS NORGE Huvudkontor och serviceavdelning i Tönsberg (söder om Oslo) Försäljnings- och serviceverksamheten i Norge omfattar hela landet. EUROPRESS SVERIGE Huvudkontor och verkstad i Stockholm Riksomfattande försäljning och service Europress AB var vårt första dotterbolag, grundat i Stockholm Sveriges egen försäljnings- och serviceverksamhet täcker hela landet. EUROPRESS DANMARK Huvudkontor i Köpenhamn Danmarks serviceverksamhet är organiserad genom KD Hydraulics. Servicen fungerar i hela landet, serviceanläggningar finns både i Köpenhamn och i Ålborg. Europress Group Oy Huhtimontie Kerava, Finland Puh (0) europress@europress.fi Europress AB Skarpövägen Saltsjö-Boo, Sweden Tel. +46 (0) info@europress.se

19 EUROPRESS RYSSLAND Huvudkontor i St. Petersburg Försäljningskontor även i Moskva Försäljningsavdelningen arbetar i olika områden tillsammans med lokala partners. Serviceavdelningen ligger i St. Petersburg med lokala servicepartners över hela landet. Europress AS Tornsberg Business Center, Stensarmen Tonsberg, Norway Tel Europress ApS Farverland Glostrup, Denmark Tel Europress LLC Business Center Pulkovo Sky Vnukovskaya Saint Petersburg, Russia Tel

20 Europress AB Skarpövägen Saltsjö-Boo, Sverige Tel

OLIKTÄNKARE INOM AVFALLSBRANSCHEN

OLIKTÄNKARE INOM AVFALLSBRANSCHEN OLIKTÄNKARE INOM AVFALLSBRANSCHEN TUNNEL- AVFALLSKOMPRIER Tunnel -avfallskomprimatorerna är de mest sofistikerade anordningarna inom branschen. Dess unika lösningar erbjuder marknadens längsta serviceintervall

Läs mer

Part of the ESE world. UWS underjordsystem för avfall

Part of the ESE world. UWS underjordsystem för avfall Part of the ESE world UWS underjordsystem för avfall Tekniska detaljer Lyftsystem Inkasthus Gågolv Container Ovan jord Bottenklaffar Säkerhetsgolv Under jord Betongkassun Matavfall Restavfall Glas Förpackningar

Läs mer

Ballpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön

Ballpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Ballpressar Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Balpressar Tystgående Kräver minimalt utrymme Driftsäkra och funktionella Sparar på kostnader

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME Individuella termiska lösningar - med framåtanda och varsamhet AB&CO TT BOILERS, AB&CO TEKNIK och AB&CO CONSULT är en dansk företagsgrupp,som levererar utrustning

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS Varför slösa bort din egen värdefulla tid, - om du kan få andra att göra arbetet? Det är inte lätt att hitta den bästa lösningen för en termisk uppgift

Läs mer

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter

Läs mer

Från idé till färdig komponent

Från idé till färdig komponent Från idé till färdig komponent Från idé till färdig produkt Hydal Aluminium Profiler är en ledande leverantörer av strängpressade, bearbetade och ytbehandlade aluminiumprofiler och komponenter. Vi levererar

Läs mer

Balpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön

Balpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Balpressar Tystgående Kräver minimalt utrymme Driftsäkra och funktionella Sparar på kostnader

Läs mer

SVENSKA. Effektiv Hygienisk Klimatsmart. Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar

SVENSKA. Effektiv Hygienisk Klimatsmart. Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar SVENSKA Effektiv Hygienisk Klimatsmart Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar Ett urval bilder från Paxxos produktion av Longopac i Malmö, Sverige. Longopac Features & Certifications LONGOPAC

Läs mer

EGEN ENERGI. DEN BÄSTA ENERGIN. GEOENERGI: GUIDE FÖR STORA FASTIGHETER

EGEN ENERGI. DEN BÄSTA ENERGIN. GEOENERGI: GUIDE FÖR STORA FASTIGHETER EGEN ENERGI. DEN BÄSTA ENERGIN. GEOENERGI: GUIDE FÖR STORA FASTIGHETER VARFÖR GEOENERGI? Geoenergi används traditionellt för att värma upp villor, men den kan också användas för att kostnadseffektivt värma

Läs mer

Finska Yrkesskicklighet

Finska Yrkesskicklighet Finska Yrkesskicklighet Riikku Rakenteet Oy är en finsk företag som tillverkar balkonginglasningar, räcken och glasfasader. Vår personal består av mer än 90 experter. Vi tillverkar en balkonginglasning

Läs mer

Nordisk Cleantechlösning

Nordisk Cleantechlösning Nordisk Cleantechlösning Till cirkulär ekonomi utan orosmoment! story smart technology products services quality Cirkulär ekonomi är ett utmanande mål. Olika slags förpackningar samt föråldrade och defekta

Läs mer

Smarta. Minihouse idéer

Smarta. Minihouse idéer Smarta Minihouse idéer 2 företaget Nordic Domo OÜ grundades 2008. Nordic Domo tillverkar huvudsakligen monteringsfärdiga element-, modul- och stockhus som uppfyller kraven i Nordeuropa. Vi bistår våra

Läs mer

Sortering enkelt och nära med en högre återvinningsgrad. Kvartersinsamling

Sortering enkelt och nära med en högre återvinningsgrad. Kvartersinsamling Sortering enkelt och nära med en högre återvinningsgrad Kvartersinsamling Molok since 99 Återvinning har betydelse Återvinning är bra för miljön - men ofta för krångligt för invånarna Utmaning: Om sortering

Läs mer

utmärkt renhet Miljömärkt tvättkemikaliesystem 413-097 TAMMERMATIC-TJÄNSTER

utmärkt renhet Miljömärkt tvättkemikaliesystem 413-097 TAMMERMATIC-TJÄNSTER TAMMERMATIC-TJÄNSTER utmärkt renhet Du har till ditt förfogande produkter som har utvecklats för förhållandena i Norden och som är lämpliga för användning året runt i alla fordonstvättar och vattenåtervinningssystem.

Läs mer

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus K O N T O R Snabbaste sättet att få kontoret att växa Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus Enkelt och bekymmersfritt Att hyra moduler är den idealiska lösningen på tillfälliga

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

PROBLEM: DEt är svårt att hitta någon. LÖSNING: KuNSKapSfÖretaGet Som

PROBLEM: DEt är svårt att hitta någon. LÖSNING: KuNSKapSfÖretaGet Som PROBLEM: DEt är svårt att hitta någon som är specialiserad BåDE På vätske- Och vakuumpumpar LÖSNING: KuNSKapSfÖretaGet Som erbjuder helhetslösningar INom pumpteknik Jonas Andersson, Key Account Manager

Läs mer

Sesam Container. Liten container for gaffeltruck

Sesam Container. Liten container for gaffeltruck Sesam Container Liten container for gaffeltruck Sesam-containrar Mindre containrar för truck med gaffelspridare 1 3 4 5 6 7 Bra totalekonomi Liten storlek stor kapacitet Säkrare arbetsförhållande Rationell

Läs mer

svenska Hygienisk Effektiv Klimatsmart Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar

svenska Hygienisk Effektiv Klimatsmart Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar svenska Hygienisk Effektiv Klimatsmart Innovativ avfallshantering och förpackningslösningar Ett urval bilder från Paxxos produktion av Longopac i Malmö, Sverige. Longopac Features & Certifications Longopac

Läs mer

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna.

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. En del av Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. 2 3 VÅR VISION Noblessa ska vara den ledande köksleverantören. Vi

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA DRIFTCENTRAL ENERGI INSPEKTION ISBANOR FÄRDIG KYLA KONSTRUKTION VÄLKOMMEN TILL HUURRE I Sverige har vi verkat sedan 70 år tillbaka och Huurre är Sveriges

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt S K O L A Flexibla lokaler för en bra skolmiljö Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt Stabil konstruktion och hög kvalitet Om elevantalet förändras eller om förutsättningarna

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta!

AB Hüllert Maskin. Vi är stolta! AB Hüllert Maskin Vi är stolta! Kunderna är AB Hüllert Maskins viktigaste personer Kunderna står i fokus hos oss på AB Hüllert Maskin varje dag! Vårt mål är att de som investerar i nya eller begagnade

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning

ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning ljusservice Vi vet hur du underhåller en säljande belysning 1 Detta är ljusservice Regelbundet underhåll är viktigt för att säkerställa en optimalt fungerande butiksbelysning. Ljusservice erbjuder den

Läs mer

Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW

Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING MW VÄLKOMMEN! Tack för att du köpt ett horisontellt vindkraftverk från Eco Production, en förnybar energikälla, en generator som använder

Läs mer

Globus Tillför Tillgänglighet i vardagens logistik

Globus Tillför Tillgänglighet i vardagens logistik Vi är Globus www.globustt.se Globus Tillför Tillgänglighet i vardagens logistik Globus Ett globalt företag En sfärisk form en glob eller en kula i dagligt tal. Med den formen började historien om Globus.

Läs mer

Företagspresentation. www.micro-matic.se. Din leverantör av dryckesutrustning

Företagspresentation. www.micro-matic.se. Din leverantör av dryckesutrustning Din leverantör av dryckesutrustning Om oss Micro Matic Nordic är den multinationella Micro Matic-koncernens skandinaviska division. Micro Matic Nordic tillhandahåller global kunskap och erfarenhet till

Läs mer

Vi säljer - leasar- servar- reparerar allt inom komprimering

Vi säljer - leasar- servar- reparerar allt inom komprimering Vi säljer - leasar- servar- reparerar allt inom komprimering Komprimatorer Mobil hydraulisk komprimator 20 m3 Stort inka, ¾ full indikator, valbart med pressplatta i öppet eller ängt läge, 2 krokar varav

Läs mer

ORWAK KOMPRIMATORER. För lönsammare avfallshantering

ORWAK KOMPRIMATORER. För lönsammare avfallshantering ORWAK KOMPRIMATORER För lönsammare avfallshantering EFFEKTIV AVFALLSHANTERING MED KOMPRIMATORER LUFT VÄGER TUNGT PÅ DIN FAKTURA Det är en daglig utmaning för många företag att organisera hanteringen och

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster:

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster: Optimal prestation Med ett starkt service- och supportteam Servicetjänster: Förebyggande underhåll Driftsoptimering Remote Online Support Reparationer på plats Utbildning och instruktion Kalibrering och

Läs mer

Välkommen till Söderlindhs

Välkommen till Söderlindhs Välkommen till Söderlindhs Söderlindhs AB är ett innovativt företag som etablerades 1993. Vi arbetar bland annat med underhåll av spill- och dagvattenledningar som är förlagda i både mark och fastighet.

Läs mer

mycket avfall på liten yta Part of the ESE World

mycket avfall på liten yta Part of the ESE World Under jord mycket avfall på liten yta Part of the ESE World PWS utvecklar framtidens avfallssystem PWS arbetar med system och produkter där människor och miljö är i centrum. PWS utvecklar framtidens avfallssystem,

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen MC 2000 Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga Den svenska kvalitetslösningen Stort utbud av tillval Ingen Motala MC2000 är den andra lik eftersom

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Komprimerande utrustning från ATS

Komprimerande utrustning från ATS Komprimerande utrustning från ATS Komprimatorer Balpressar Skruvkomprimatorer Rullbalpressar Rullkrossar Kärlvändare ATS-komprimator Mobil ATS avfallskomprimatorer används för komprimering/volymreducering

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Skrot, avfall och återvinning

Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan www.hiab.com SKROT, AVFALL OCH ÅTERVINNING Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer Duron UV-system. Nya lampor på våra ursprungliga idéer WEDECO har varit kända för sina effektiva UVdesinfektionslösningar i nästan 40 år. Vertikalt arrangerade UV-lampor har använts framgångsrikt under

Läs mer

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet Naturligtvis ligger vår utvecklings- och produktionsenhet i låsstaden Eskilstuna. Var annars? Vi brinner för innovation som gör vardagen enklare

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar engineering for a better world GEA Heat Exchangers För många år av problemfri drift finns GEA EcoServe alltid tillhands När våra plattvärmeväxlare

Läs mer

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt.

Produkten ska vara enkel att förstå och använda. Viktigt är att produkten kan förvaras på ett säkert och praktiskt sätt. Inlämning steg 2 2.1 Beställaren vill lansera produkten som effektiv, praktisk, miljövänlig och framför allt ergonomisk. En analys av produktens livscykel har gjort. Livscykeln har delats in i olika steg

Läs mer

Q-System materialhantering

Q-System materialhantering Q-System materialhantering Vägen till framtiden går genom intern materialhantering och logistik En totalleverantör som har kunskap om din produktionsprocess och dina problemställningar och därför kan diskutera

Läs mer

INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING

INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING VÄLKOMMEN! Tack för att du köpt en Eco Production vertikal Vindkraftverk, en förnybar energikälla, en generator som använder vinden som kraftkälla! Eco:s Vindkraftverk är

Läs mer

Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw

Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw VÄLKOMMEN! Tack för att du köpt ett horisontellt vindkraftverk från Eco Production, en förnybar energikälla, en generator som använder vinden som kraftkälla! Eco Productions

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Rulljalusi Solskydd Ventilation

FÖRETAGSPRESENTATION. Rulljalusi Solskydd Ventilation FÖRETAGSPRESENTATION Rulljalusi Solskydd Ventilation PRODUKTION INTRODUKTION Berättelsen om Wilms börjar 1975, när Jos Wilms som ensam ägare startar en enskild firma, som snabbt växer till ett stort företag.

Läs mer

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET.

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. TORQUE ELITE startade sin verksamhet 2014. Vi är ett ungt företag men personalen har lång efarenhet av arbete med moment-, lyft- och hydrauliska verktyg. Vi

Läs mer

Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter

Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Display Line En avsevärt bättre varuexponering Den innovativa kylmonterserien Display Line är avsedd för försäljning

Läs mer

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life We Bring Air to Life Fläkt Woods Group kan erbjuda ett komplett sortiment av produkter och lösningar för ventilation, luftbehandling och industriell luftteknik Kylenhet Cooler Försäljningskontor Luleå

Läs mer

Gott bröd och goda relationer.

Gott bröd och goda relationer. More than quality. Ända sedan vi levererade den första stickugnen 1958 har vi slagit vakt om kvaliteten hos våra produkter. Banbrytande innovationer har avlöst varandra och lagt grunden för Revents försäljningsframgångar

Läs mer

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt

RECVENT+ Ventilation och värme. Tryggt, Säkert och Enkelt RECVENT+ Ventilation och värme Tryggt, Säkert och Enkelt REC i korthet REC Indovent AB grundades 1954 och är verksamma inom affärsområdena Ventilation & Energi och Industriprodukter. Huvudkontoret finns

Läs mer

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning.

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning. NCH NCH är en ledande leverantör av - industriell hygien produkter, rengörings- och underhållslösningar. Över 500,000 kunder varje år Utvecklar, tillverkar och levererar över 100,000 produkter Omsätter

Läs mer

Med fokus på effektiva packningsmaskiner

Med fokus på effektiva packningsmaskiner Med fokus på effektiva packningsmaskiner Swepac utvecklar och tillverkar maskiner för krävande förhållanden Vår ambition är att göra maskiner som tål tuffa tag i en tuff miljö. Våra kunder behöver maskiner

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE Skillnaden är auktoriserad NSK Europe tillverkar kullager, fordonskomponenter, styrsystem och precisionsprodukter i sina moderna tillverkningsfabriker runt om i Europa. Peterlee

Läs mer

Smarta servicelösningar som skapar mervärde

Smarta servicelösningar som skapar mervärde Smarta servicelösningar som skapar mervärde Ja, service kan vara smart! SMARTA LÖSNINGAR SOM GER AFFÄRSNYTTA Som Nordens ledande serviceleverantör levererar vi professionella lösningar som frigör tid och

Läs mer

Specialisten på skärande bearbetning

Specialisten på skärande bearbetning Specialisten på skärande bearbetning Företaget Ekets Ekets är ett av Sveriges 10 största företag när det gäller skärande bearbetning. Vi har en kapacitet på 500.000 timmar i mer än 100 CNC-styrda maskiner.

Läs mer

Exteriör Skyltning Inspiration

Exteriör Skyltning Inspiration Exteriör Skyltning Exteriör Skyltning Inspiration Exteriöra skyltar ger ofta ett första intryck av företaget, där kvalitet, pålitlighet och professionalism kan presenteras för kunderna. Modulex erbjuder

Läs mer

Brandskydd, strategi... och tid

Brandskydd, strategi... och tid Brandskydd, strategi... och tid 2 DET HANDLAR OM ATT VINNA VARJE LOPP MOT LÅGORNA. Den viktigaste faktorn för att stoppa en brand är tiden. Ju tidigare du kan upptäcka en begynnande brand desto mer tid

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin

Bruksanvisning för gasolkamin Bruksanvisning för gasolkamin 430-042 Bruksanvisning i original 21.03.2013 Jula AB SÄKERHETSANVISNINGAR Läs bruksanvisningen noggrant innan användning! Läs bruksanvisningen innan du använder värmaren.

Läs mer

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS.

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS. www.consilio.no APS Norway Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri Företagspresentation APS Norway AS Amiantit trading Flowtite GRP-rör GRP-rör till kraftverk GRP-rör till vatten

Läs mer

Nya Oras Cubista lyx i praktisk form

Nya Oras Cubista lyx i praktisk form Nya Oras Cubista lyx i praktisk form Upplev en ny nivå av funktionalitet! Kolla in nya beröringsfria Oras Cubista på www.oras.com. Beröringsfria Oras Cubista Ny design och funktion i bostaden Finns också

Läs mer

Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö

Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö Visa omtanke om miljön agera! Alla kan dra sitt strå till stacken. Även du. När du till exempel investerar i Mieles professionella tvättutrustning så sänks

Läs mer

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet.

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Gör gemensam sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Hur ofta ställer du kostnaden av ett problem mot värdet av en helhetslösning? Alla kan drabbas av det oförutsedda. Frågan är bara hur du tacklar risken.

Läs mer

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! Motek levererar sedan mer än 30 år tillbaka verktyg och infästningsmaterial. Vi

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Balpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön

Balpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Balpressar Tystgående Kräver minimalt utrymme Driftsäkra och funktionella Sparar på kostnader

Läs mer

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar BROSCHYR Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar Sjukhus Huvudkontor Fullständig tillgänglighet och kompetens 24/7 Kundtjänst 24/7 med incidenthanteringsteam Lokal

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Luftmiljögruppen i Sverige AB

Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB - en oberoende distributör Grundat 1997 i Göteborg som Luftmiljögruppen i Sverige AB Auktoriserad distributör för Panasonic Nordic Original,

Läs mer

- komprimerar ert avfall! Komprimerande utrustning från ATS

- komprimerar ert avfall! Komprimerande utrustning från ATS - komprimerar ert avfall! Komprimerande utrustning från ATS Komprimatorer Skruvkomprimatorer Träkrossar Balpressar Kanalpressar Rullbalpressar ATS-komprimator Mobil ATS avfallskomprimatorer används för

Läs mer

Bioterias ventilationssystem

Bioterias ventilationssystem Bioterias ventilationssystem Bli av med fettet. Återvinn värmen. Vanliga ventilationssystem skapar många problem. Nu kan du lösa allt från grunden. Fett i vanliga ventilationssystem skapar många problem.

Läs mer

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint

lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint lösningar som hjälper arbetslag att samarbeta tillsammans i SharePoint DEN STÖRSTA UTMANINGEN INOM FÖRETAGSLEDNING Ett företag som vill hålla sig i framkanten måste effektivt planera och följa sin strategi.

Läs mer

Välkommen till en värld av stängsel WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av stängsel WIŚNIOWSKI Tomtstaket Välkommen till en värld av stängsel WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

517miljoner. ton CO2 skulle kunna sparas in per år

517miljoner. ton CO2 skulle kunna sparas in per år MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Spara energi och CO2 i dag Lösningen är här! 517miljoner ton CO2 skulle kunna sparas in per år om Europa fördubblade sitt användande av fjärrvärme till 18-20 % kombinerat

Läs mer

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat sätt

Läs mer