Sociala resursnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sociala resursnämnden"

Transkript

1 Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (10) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum Plats Baltzarsgatan 4, vån 2 Klockan Paragrafer Närvarande Ledamöter: Katrin Stjernfeldt Jammeh (s) (ordförande), Peter Österlin (m) (vice ordförande), Nils T Svensson (s), Margareta Wallenstein Axelsson (s), Lars Lindkvist (v), Håkan Sjöberg (m) och Ewa Bertz (fp), Ersättare: Olle Hammarlund (s), Zinaida Kajevic (s), Andreas Schönström (s), Sara Enetoft (mp) (närvarar kl ), Ingegerd Malmström (m) och Gerd Clair (m). Övriga: Biträdande förvaltningschef Eva Johnsson, Nämndsekreterare Jeanette Larsson (vid protokollet), Informationschef Dick Fredholm, Avdelningschef vuxna Ann Söllgård ( 98), Utvecklingssekreterare Nidal Almudafar ( 98), Jan Lanzow Nilsson SACO, Mariann Persson (ersätter Peter Nilsson) SKTF, Anita Berglund Kommunal. 79 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE Sociala resursnämnden utser Peter Österlin att jämte ordföranden justera protokollet för denna dag. Justering av protokollet skall äga rum den 26 augusti DELEGATIONSBESLUT, M M Protokoll: - den 17 och 30 juni 2009 med sociala resursnämndens myndighetsutskott, samt - den 11 augusti med Förvaltningsrådet. SRN Delegationsprotokollen och övrigt protokoll lägges till handlingarna.

2 2 (10) 81 ANMÄLAN OM INKOMNA SKRIVELSER OCH MEDDELANDEN Till sociala resursnämnden har följande skrivelser och meddelanden inkommit; - Från Länsstyrelsen i Skåne län, har inkommit delbeslut avseende utvecklingsmedel för tidiga insatser avseende projektet Föräldraprogram för föräldrar med barn i familjehem, - Från kommunstyrelsen, har inkommit protokollsutdrag avseende organisation och resursbedömning för volontärverksamhet år , samt avsiktsförklaring och riktlinjer Malmö stad i samverkan med den sociala ideella sektorn, - Från Länsstyrelsen i Skåne län, har inkommit delbeslut avseende utvecklingsmedel i syfte att stärka kvinnojourverksamheten och utveckla kvinnor och deras barn, - Från kommunfullmäktige, har inkommit protokollsutdrag avseende antagande av upphandlingspolicy för Malmö stad, m m, - Från Fontänhuset Malmö, har inkommit verksamhetsberättelse 2008, - Från Sociala resursförvaltningen, har inkommit inbjudan till konferens Missbruksvård i Malmö och Sverige sett med ASI, samt - Från Fontänhuset Malmö, har inkommit inbjudan till Välfärdsdebatt, - Ordföranden informerar om en till sociala resursnämnden nyinkommen inbjudan till Invigningen av Öppenvårdshuset Gustav. Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att utse två ledamöter från majoriteten respektive en ledamot från oppositionen att delta vid respektive inbjudan. Deltagande anmäles till nämndsekreterare Jeanette Larsson. Sociala resursnämnden beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. 82 VÄGLEDANDE REKOMMENDATIONER FÖR ARBETET MED BARN OCH UNGDOMAR I BEHOV AV SÄRSKILT STÖD (Dnr 82/09) Kommunstyrelsen har berett sociala resursnämnden tillfälle att avge yttrande över Vägledande rekommendationer för arbetet med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 13 juli 2009 med förslag till beslut.

3 3 (10) att avstå från att yttra sig över Vägledande rekommendationer för arbetet med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. 83 UTREDNINGAR AVSEENDE KVINNOR SOM HAR AVLIDIT MED ANLEDNING AV BROTT BEGÅNGNA AV NÄRSTÅENDE M.M. (Dnr 110/09) Kommunstyrelsen har berett sociala resursnämnden tillfälle att avge yttrande över Utredningar avseende kvinnor som har avlidit med anledning av brott begångna av närstående m.m. Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 30 juni 2009 med förslag till beslut. Vidare föreligger förslag till yttrande till kommunstyrelsen. Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att andra meningen i andra stycket på sidan ett i förslaget till yttrande istället får följande lydelse; Under 2007 inträffade 29 fall av mord, dråp och misshandel av kvinnor med dödlig utgång och 66 försök till mord eller dråp i Sverige. Vidare enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att det sätts punkt efter ordet göras i femte stycket, sista meningen på sidan ett och att resten av meningen stryks. Därefter enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att det görs ett tillägg i sista meningen på sidan ett, detta på sådant sätt att den istället får följande lydelse; Det är viktigt att ha en helhetssyn på problemet våld mot kvinnor och se att det kan finnas andra närstående (av båda könen) än partnern som kan vara förövare och att även män utsätts för våld av närstående. Slutligen enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att sista meningen i första stycket på sidan två i förslaget till yttrande stryks och istället får följande lydelse; Sociala resursnämnden tillstyrker att denna målgrupp inkluderas. att avge yttrande till kommunstyrelsen i enlighet med upprättat förslag från Sociala resursförvaltningen, med de justeringar och tillägg som förordats under överläggningen. 84 TILLHÖRIGHETS- OCH ÖVERFLYTTNINGSBESTÄMMELSER (Dnr 133/09) Vård- och omsorgsberedningen har berett sociala resursnämnden tillfälle att avge yttrande över Tillhörighets- och överflyttningsbestämmelser.

4 4 (10) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 29 juni 2009 med förslag till beslut. att avstå från att yttra sig över Tillhörighets- och överflyttningsbestämmelser. 85 ÖVERFLYTTNING AV ETNISKA RELATIONER FRÅN UTBILDNINGSNÄMNDEN TILL SOCIALA RESURSNÄMNDEN (Dnr 83/09) Utbildningsnämnden har till sociala resursnämnden inkommit med skrivelse av den 24 april 2009 med förslag till överflyttning av Etniska relationer från utbildningsnämnden till sociala resursnämnden. Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 26 juni 2009 med förslag till beslut. Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att justera attsatserna på sådant sätt att de istället får följande lydelse; att tillskriva utbildningsnämnden att sociala resursnämnden ser att endast kontaktpersonsverksamheten har en naturlig koppling till Sociala resursförvaltningens verksamhet, samt att avböja önskemålet att ta över resterande verksamhet med motivering att dessa inte har förankring i Sociala resursförvaltningens uppdrag. att tillskriva utbildningsnämnden att sociala resursnämnden ser att endast kontaktpersonsverksamheten har en naturlig koppling till Sociala resursförvaltningens verksamhet, samt att avböja önskemålet att ta över resterande verksamhet med motivering att dessa inte har förankring i Sociala resursförvaltningens uppdrag. 86 TILLSYN ENLIGT 26 LSS, AVSEENDE BESLUTSGÅNGEN FÖR NEDLÄGGNINGEN AV GRUPPBOSTAD KNÄBÄCKGÅNGEN SAMT PLANERING AV VERKSTÄLLIGHETEN (Dnr 122/09) Länsstyrelsen i Skåne län har till sociala resursnämnden inkommit med skrivelse av den 9 juni 2009 med remiss angående Tillsyn enligt 26 LSS. Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 8 augusti 2009 med förslag till beslut. Vidare föreligger förslag till yttrande till Länsstyrelsen i Skåne län. Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att sista meningen i andra stycket under rubriken Bakgrund på sidan ett i förslaget till yttrande stryks.

5 5 (10) Vidare enas sociala resursnämndens om att det görs ett tillägg i fjärde stycket, sista meningen på sidan ett, så att lydelsen blir följande; Idag finns främst behov av servicebostäder för personer med lindriga till måttliga funktionshinder, samt för personer i personkrets 3. Därefter enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att det i första stycket, under rubriken Beslut om nedläggning, görs tre språkliga justeringar, detta på sådant sätt att ordet orimligt ersätts med ordet orimliga. Vidare ersätter orden likvärdiga boenden den tidigare formuleringen likvärdigt boende. Vidare enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att det görs en justering, på sidan två i förslaget till yttrande, under rubriken Efter beslutet, detta på sådant sätt att antalet LSS-bostäder som anges i första stycket justeras till 101. Slutligen enas sociala resursnämnden om, efter förslag från ordföranden, att paragrafen ska förklaras omedelbart justerad. att avge yttrande till Länsstyrelsen i Skåne län i enlighet med upprättat förslag från Sociala resursförvaltningen, med de justeringar och tillägg som förordats under överläggningen. Paragrafen justeras omedelbart 87 ATTESTINSTRUKTION FÖR SOCIALA RESURSFÖRVALTNINGEN (Dnr 145/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 16 juli 2009 med förslag till beslut avseende attestinstruktion för Sociala resursförvaltningen. att enligt i ärendet upprättat förslag fastställa attestinstruktion med attestförteckning för de verksamheter som ingår i nämndsansvaret för sociala resursnämnden, förvaltning 150, att gälla från och med FASTSTÄLLANDE AV SAMMANTRÄDESDAGAR FÖR SOCIALA RESURSNÄMNDEN SAMT MYNDIGHETSUTSKOTTET ÅR 2010 (Dnr 132/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 24 juni 2009 med förslag till sammanträdesdagar för sociala resursnämnden samt myndighetsutskottet år 2010.

6 6 (10) Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att sammanträdet med myndighetsutskottet den 16 november 2010 flyttas till att äga rum den 17 november att fastställa sammanträdesdagar för sociala resursnämndens sammanträden år 2010 i enlighet med i ärendet redovisat förslag, samt att fastställa sammanträdesdagar för myndighetsutskottets sammanträden år 2010 i enlighet med i ärendet redovisat förslag, med den justering som förordats under överläggningen. 89 GODKÄNNANDE AV DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR SOCIALA RESURSFÖRVALTNINGEN, OMRÅDE FÖRVALTNINGS- LEDNING, ADMINISTRATION OCH INFORMATION (Dnr 135/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 24 juni 2009 med förslag till dokumenthanteringsplan för Sociala resursförvaltningen, område förvaltningsledning, administration och information. Vidare föreligger förslag till beslut. Det noteras att förvaltningen ska återkomma med en beskrivning av gallringsfristens innebörd vad gäller handlingstypen Betalningspåminnelse, krav och inkassokrav. att godkänna föreliggande förslag till dokumenthanteringsplan för Sociala resursförvaltningen, område förvaltningsledning, administration och information. 90 VAL AV SYSTEMÄGARE FÖR DE ADMINISTRATIVA IT-SYSTEMEN ALKT SOM ANVÄNDS AV TILLSTÅNDSENHETEN OCH IKMDOK SOM ANVÄNDS AV AVENBOKEN (Dnr 146/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 6 juli 2009 med förslag till beslut avseende val av systemägare för de administrativa ITsystemen AlkT som används av tillståndsenheten och IKMDOK som används av Avenboken. att utse enhetschefen för tillståndsenheten till systemägare för verksamhetssystemet AlkT, samt att utse enhetschefen för enheten för behandling och boende till systemägare för verksamhetssystemet IKMDOK.

7 7 (10) 91 AVROP AV HOS KOMMUNSTYRELSEN RESERVERADE MEDEL FÖR STÖDBOENDE FÖR PERSONER MED MISSBRUK OCH PSYKISK SJUKDOM (Dnr 119/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 23 juni 2009 med förslag om att avropa hos kommunstyrelsen reserverade medel för stödboende för personer med missbruk och psykisk sjukdom. Sociala resursnämnden enas om, efter förslag från ordföranden, att det sker en justering av att-satsen, på sådant sätt att den istället får följande lydelse; att tillskriva kommunstyrelsen med begäran om avrop av kronor för år 2009, från de medel som reserverats för stödboende för personer med missbruk och psykisk sjukdom, samt att för år 2010 avropa kronor. att tillskriva kommunstyrelsen med begäran om avrop av kronor för år 2009, från de medel som reserverats för stödboende för personer med missbruk och psykisk sjukdom, samt att för år 2010 avropa kronor. Paragrafen justeras omedelbart 92 AVROP AV HOS KOMMUNSTYRELSEN RESERVERADE MEDEL FÖR NY SERVICEBOSTAD I FOSIE, AVSEENDE LÄGENHETER FÖR PSYKISKT FUNKTIONSHINDRADE (Dnr 136/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 5 augusti 2009 med förslag om att avropa hos kommunstyrelsen reserverade medel avseende lägenheter för psyksikt funktionshindrade. att under förutsättning att Fosie stadsdelsfullmäktige tecknar kontrakt för servicebostaden, tillskriva kommunstyrelsen med ansökan om medel till förfogande för LSS-utbyggnad för år 2010 med kronor samt därefter för helår med kronor. 93 INSTRUKTION FÖR BUDGET OCH UPPFÖLJNING FÖR SOCIALA RESURSNÄMNDEN (Dnr 152/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 17 juli 2009 med förslag till beslut avseende instruktion för budget och uppföljning för sociala resursnämnden. att enligt i ärendet upprättat förslag fastställa instruktion för budget och

8 8 (10) uppföljning för de verksamheter som ingår i nämndsansvaret för sociala resursnämnden, förvaltning 150, med giltighet från RAPPORT AVSEENDE BOENDEALTERNATIV FÖR PERSONER MED LINDRIGARE FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR SOM ANSÖKER OM BOSTAD MED SÄRSKILD SERVICE ENLIGT LSS (Dnr 128/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 9 juni 2009 med rapport avseende boendealternativ för personer med lindrigare funktionsnedsättningar som ansöker om bostad med särskild service enligt LSS. Vidare föreligger förslag till beslut. att lägga rapporten till handlingarna. 95 UTVÄRDERING AV FÖREBYGGANDE INSATSER FÖR FLICKOR OCH UNGA KVINNOR SOM ÄR UTSATTA ELLER RISKERAR UTSÄTTAS FÖR HEDERSRELATERAT VÅLD (Dnr 179/08) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 26 juni 2009 med utvärdering till Länsstyrelsen i Skåne län avseende förebyggande insatser för flickor och unga kvinnor som är utsatta eller riskerar utsättas för hedersrelaterat våld. Vidare föreligger förslag till beslut. att godkänna utvärderingen, samt att överlämna den till Länsstyrelsen i Skåne län. 96 TILLÄGGSANSÖKAN OM ORGANISATIONSBIDRAG FÖR ÅR 2009, AVSEENDE RFSL MALMÖ (Dnr 38/08) RFSL Malmö har till sociala resursnämnden inkommit med brev av den 26 maj 2009, med tilläggsansökan avseende organisationsbidrag för år Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 25 juni 2009 med förslag till beslut. Under överläggningen yrkar Peter Österlin att sociala resursnämnden avslår förslaget om att tillstyrka ansökan. Ordföranden yrkar att sociala resursnämnden ska besluta i enligt med av Sociala resursförvaltningen framlagt förslag.

9 9 (10) Vid givna propositioner om dels bifall till Peter Österlins yrkande, dels bifall till ordförandens yrkande, finner ordföranden den sistnämnda propositionen med övervägande ja besvarad. att tillstyrka ansökan med kronor ur anslaget organisationsbidrag år Mot sociala resursnämndens beslut i ärendet anföres muntlig reservation av Peter Österlin (m) och Håkan Sjöberg (m) med instämmande av Ingegerd Malmström (m) och Gerd Clair (m) till förmån för av Peter Österlin under överläggningen framfört men ej bifallet yrkande att sociala resursnämnden skall besluta på sådant sätt som närmare framgår av hans yrkande. 97 REVIDERING AV BUDGET 2009 (Dnr 157/09) Från Sociala resursförvaltningen föreligger tjänsteutlåtande av den 12 augusti 2009 med förslag till beslut avseende revidering av budget att fastställa reviderat kommunbidrag för 2009 enligt i ärendet redovisat förslag. Enligt anmälan därom avges särskilt yttrande i ärendet av Ewa Bertz (fp) - bilaga FÖRVALTNINGSCHEFEN INFORMERAR Biträdande förvaltningschef Eva Johnsson informerar om förvaltningens arbete vad gäller prioriteringar i samband med en eventuell influensaepidemi. Sociala resursförvaltningen har valt att dela upp verksamheterna i tre prioriteringssteg, där det första är verksamheter som inte får stanna av. Steg två inte bör stanna av, men det är inte en absolut kris om det sker. Steg tre utgörs av verksamheter som kan klara sig med en lägre bemanning under kortare perioder. Avdelningschef Ann Söllgård och utvecklingssekreterare Nidal Almudafar närvarar och ger en uppdatering vad avser föreningar och organisationer, som av sociala resursnämnden beviljades bidrag för verksamhetsåret Eva Johnsson ger därefter en rapport vad gäller situationen under sommaren. Trycket på enheten för Ensamkommande flyktingbarn har varit stort. I enbart juli månad kom 69 barn, vilket bland annat resulterat i att förvaltningen har förhandlat fram ytterligare lägenheter. Vidare har familjehemsplaceringar använts. Till följd av den stora vågen av ensamkommande flyktingbarn har Migrationsverket gett Malmö samtliga platser som dykt upp i anvisningskommunerna under sommaren. Majoriteten av de ensamkommande flyktingbarnen kommer från Afghanistan och Somalia och det rör sig främst om pojkar.

10 10 (10) Vidare informerar Eva Johnsson att ytterligare en Lex Sarah anmälan har aktualiserat, vilken kommer att behandlas vid sammanträde med sociala resursnämndens myndighetsutskott. Slutligen informerar Eva Johnsson att förvaltningen har meddelats avslag på den ansökan om EU-medel som gjordes inom ramen för Projekt Karin. Rikspolisstyrelsen har tillsänts regeringen en ny ansökan. Vid protokollet: Justerat Jeanette Larsson Katrin Stjernfeldt Jammeh Peter Österlin

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (5) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-10 Plats Baltzarsgatan 4, vån 2 Klockan 10.00 11.20 Paragrafer 68-78 Närvarande Ledamöter: Katrin

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-02-16 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.15 Paragrafer

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-06-16 Plats Stadshuset, Pelarrummet Klockan 09.00 11.30 Paragrafer 119-137 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-10-18 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.35 Paragrafer

Läs mer

68 SEF UNGAS NÄRVARO VID DAGENS SAMMANTRÄDE 69 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE

68 SEF UNGAS NÄRVARO VID DAGENS SAMMANTRÄDE 69 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (8) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Plats Sociala resursförvaltningen, Plform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 10.15 Paragrafer

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-24 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.15 Paragrafer

Läs mer

13 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE. Sociala resursnämnden utser Elisabeth Elgh att jämte ordföranden justera protokollet för denna dag.

13 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE. Sociala resursnämnden utser Elisabeth Elgh att jämte ordföranden justera protokollet för denna dag. Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (10) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-14 Plats Stadshuset, Pelarrummet, August Palms plats 1 Klockan 08.30 10.10 Paragrafer 13-34 Närvarande

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2013-05-20 Plats Stadshuset, Pelarrummet August Palms plats 1 Klockan 09.00 12.05 Paragrafer 78-97 Närvarande

Läs mer

1 GODKÄNNANDE AV NÄRVARO FÖR PRAKTIKANT

1 GODKÄNNANDE AV NÄRVARO FÖR PRAKTIKANT Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (13) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-25 Plats Plform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.45 Paragrafer 1 25 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan Paragrafer

Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan Paragrafer Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (10) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2013-11-21 Plats Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan 09.00 12.20 Paragrafer

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (11) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-02-13 Plats Sociala resursförvaltningen Klockan 09.00 11.30 Paragrafer 12-34 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-01-22 Plats Klockan 09.00 10.15 Paragrafer 1 11 Närvarande Ledamöter: Carina Nilsson (S) (ordförande), Kjell Stjernholm (MP) (1:e

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2011-08-23 Sammanträdestid kl 14.00 15.45 Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson (förste

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD)

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.50 Protokoll 2/2011 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2011-02-21 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Leif Örtendahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Malmö stad Servicenämnden 1 (6) Protokoll Sammanträdestid 2015-01-15 Plats Paragrafer 1-9 Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Ej närvarande Petra Bergquist (S) Ordförande

Läs mer

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94 Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 13.00 16.00 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 81-94 Närvarande: Protokoll 6/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-06-25 Ledamöter

Läs mer

Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30.

Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid ande Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30. Kristina Cavetoft (S), 1:e vice ordförande Bengt Hedlund (SPI), 2:e vice ordförande Matilda

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.35 Protokoll 9/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-11-08 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 14.00 15.45 Protokoll 1/2008 UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-01-29 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande:

Läs mer

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014)

Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr /2014) Utlåtande 2015:14 RVI (Dnr 333-878/2014) Revidering av de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden vid socialtjänsten kring ensamkommande barn Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

Sessionssalen, stadshuset

Sessionssalen, stadshuset Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokollsutdrag Sammanträdestid 2018-04-04 kl. 13:00-13:50 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sessionssalen, stadshuset Katrin Stjernfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (8) Protokoll 2/2013 Tid Kl 15.00 18.30 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-02-19 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 12-35 Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen

Stadshuset, sessionssalen Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokollsutdrag Sammanträdestid 2015-05-27 kl. 13:00 Sluttid: 14:00 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Stadshuset, sessionssalen

Läs mer

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-08-26 kl. 09:00 Sluttid: 11:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Kompanisalen, Kompanihusgården

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Protokoll 1/2009. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (s) ordförande

Protokoll 1/2009. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (s) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 1/2009 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2009-01-26 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 29 MED ÄNDRING , 155 ATT GÄLLA FRÅN

ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 29 MED ÄNDRING , 155 ATT GÄLLA FRÅN 1 (6) VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 1996-04-25, 29 MED ÄNDRING 2009-11-16, 155 ATT GÄLLA FRÅN 2010-01-01. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Ingmar Simonson (direktör) Cecilia Antonsson (ekonomichef) Glenn Willman (personalchef) Anders Hultgren (affärsområdeschef Stadsfastigheter)

Ingmar Simonson (direktör) Cecilia Antonsson (ekonomichef) Glenn Willman (personalchef) Anders Hultgren (affärsområdeschef Stadsfastigheter) Nämndssammanträde 2010-02-23 Sammanträdestid kl 14.00 16.10 Protokoll 2010:2 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare Sara Fagnani-Nilsson (ordförande) Peter Lindqvist (vice ordförande)

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning Socialnämnden 2019-09-05 1(13) Innehållsförteckning Sida SON 71/19 Information... 3 SON 72/19 Ej verkställda beslut, kv 2 2019... 4 SON 73/19 Delegationsordning för Lag om tobak och liknande varor (2018:2088)

Läs mer

Protokoll 1 (16) TRELLEBORGS KOMMUN. Mötesdatum Innehåll

Protokoll 1 (16) TRELLEBORGS KOMMUN. Mötesdatum Innehåll Arbetsmarknadsnämnden 1 (16) Mötesdatum 2015-11-16 Innehåll 97 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 98 Informationsärenden 99 Delegationsärenden 100 Rapporter och skrivelser 2015 101

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 19 augusti 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 67-68, 78-81 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista 1 (11) Föredragningslista 107 Val av protokolljusterare 108 Anmälan av övriga ärenden 122 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 86 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 87 Informationsärenden 88 Delegationsärenden 89 Rapporter och skrivelser 2015 90 Övrigt 91 s verksamhetsplan

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14 Miljöskyddsnämnden 11-14 2 Information och överläggningar... 6 Årsplanering 2015 (Miljöreda 2015-0171)... 7 Flerårsstrategi (Miljöreda 2015-0038)... 8 Verksamhetsberättelse 2014 (Miljöreda 2014-0650)...

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140 Sammanträdesdatum Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby C 18.00 19.45 Paragrafer 136-145 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Bo Wihlborg (KD) Anna-Lena Corell (M) (ej 138) Åke Alm (M) (

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Tid Kl Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Tid Kl Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.40 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Närvarande: Protokoll 9/2011 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2011-10-31 Ledamöter Milan Obradovic

Läs mer

Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00.

Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid ande Övriga deltagande Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00. Hans Frank (L), ordförande Kristina Cavetoft (S) Gunvor Håkansson

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m)

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m) Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 14.00 16.05 Protokoll 3/2008 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-03-31 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 20 20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Östra Göinge kommun Storgatan 4, 280 60 Broby Växel: 044 775 60 00 Plusgiro: 84600-6 Bankgiro: 265-9399 Mail:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 87 Bygglov för vindkraftverk på Brännskulla 7:1 Östra Göinge kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid C4-huset, sammanträdeslokal 5:5 13:30 16.45 ande Radovan Javurek (FP) Katarina Honoré (S) Ewa Jakobsen (M) Magnus Carlsson (M) Eva-Lotte Campbell (FP) Christina

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2012-04-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.40 Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare övriga Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 72 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 73 Informationsärenden 74 Delegationsärenden 75 Rapporter och skrivelser 2015 76 Övrigt 77 Delårsrapport

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-10-06 Innehåll 133 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 158 134 Redovisning av delegationsbeslut... 159 135 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Socialnämnden kallas till sammanträde

Socialnämnden kallas till sammanträde 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-01-05 Socialnämnden kallas till sammanträde Tid Måndagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 Plats Rum 225, vån 2, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Lennart Niklasson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOIL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1,, kl. 8:30-12:15 Stefan Larsson (M) ordförande

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer