PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA"

Transkript

1 PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA Följ i pilgrimernas fotspår på ett behagligt sätt! På den här resan får du uppleva härliga spanska landskap, medeltidsstäder med vackra kyrkor och mer än års historia med en skandinavisktalande reseledare. Har du normalt god hälsa och är van att gå i skog och mark, är du social och kulturintresserad då är detta resan för dig, oavsett om du reser tillsammans med någon annan eller ensam. Vi följer den anrika rutten Camino Francés men gör vandringen lite enklare och tar de längsta etapperna med buss, vi sover på bra hotell och smakar på regionens goda mat och dryck. Vi har trevligt på vägen, och med på vandringen följer två guider, en går först och en går sist. Dagsetapperna är på mellan 2 och 6 timmar, och underlaget varierar mellan stigar, skog och asfalt. Vi har bussen med oss, så om du skulle behöva stå över en dag finns det möjlighet att ta bussen. Det här är en upplevelse för livet! Höjdpunkter: Vi vandrar längs ledens vackraste etapper. Bussen tar allt vårt bagage. Vi bor på bra hotell. Vi får med oss höjdpunkterna och de intressanta berättelserna.

2 VI BOR PÅ FÖLJANDE HOTELL I MAJ MAJ MADRID (i närheten av flygplatsen) HOTEL AVANT TORREJÓN ***+ Avenida de las Estaciones Torrejón Hotellet ligger i anslutning till Madrids flygplats, ca 20 km från centrum. Rummen är enkla, och alla har klimatanläggning, platt-tv med satellitkanaler samt hårfön MAJ BURGOS HOTEL ALMIRANTE BONIFAZ **** Calle Vitoria Burgos Hotellet ligger i den historiska staden Burgos, 10 minuters promenad från katedralen och busstationen. Alla rum har klimatanläggning, platt-tv med satellitkanaler samt hårfön. Hotellet har en restaurang och det finns rumsservice, en dygnet runt-öppen reception och turistinformation. Hotellet erbjuder tvätt, kemtvätt och strykning. Butiker och tapasrestauranger ligger på gångavstånd.

3 20 21 MAJ LEÓN EUROSTARS LEON **** Calle Velázquez Leon Ett modernt hotell, beläget centralt i León, mindre än 15 minuters promenad från Casa Botines och katedralen. Hotellet erbjuder ljusa, enkla och eleganta rum med platt-tv, aircondition och gratis wifi. Rummen har också kassaskåp och minibar. Gästerna kan njuta av en varierad frukostbuffé i matsalen, och det finns en bar på hotellet. Det ligger många traditionella tapasbarer i det populära Barrio Húmedo-distriktet, bara 10 minuters promenad från hotellet MAJ PONFERRADA AC HOTEL PONFERRADA **** Avenida Astorga Ponferrada Ett fint hotell som ligger nära stadens mest populära turistattraktioner. Det här moderna hotellet erbjuder en rad faciliteter, som turistinformation, konferensrum och rumsservice dygnet runt. Hotellets restaurang serverar frukost och middag. Alla rum har wifi, en minibar och hårfön. Hotellet har också ett kafé och en bar.

4 22 23 MAI LUGO GRAN HOTEL LUGO **** Avenida Ramón Ferreiro Lugo Centralt hotell i Lugo, bara 500 meter från katedralen. Alla rum har aircondition, tv och badrum med hårfön. Det finns flera butiker och skönhetsalonger. Gratis wifi MAJ SANTIAGO GRAN HOTEL SANTIAGO **** Avenida Maestro Mateo, Santiago de Compostela Fint hotell i Santiago de Compostela som ligger ca 20 minuters gångväg från katedralen och centrum. Hotellet erbjuder gratis wifi och alla rum har aircondition, platt-tv, minibar, kassaskåp och hårfön. Hotellet har en trädgård och ett imponerande atrium, med växter på varje balkong MAJ SALAMANCA HOTEL CATALONIA PLAZA MAYOR **** Calle Espoz y Mina, Salamanca Fint hotell som ligger idealiskt till nära plaza Mayor och erbjuder gratis wifi. Hotellet är modernt inrett med inspiration österifrån och sten från Villamayor. Restaurangen serverar utsökt internationell mat.

5 VI BOR PÅ FÖLJANDE HOTELL I SEPTEMBER/OKTOBER SEP MADRID (i närheten av flygplatsen) MARRIOTS AUDITORIUM **** Avenida de Aragon, 400 Rejas Madrid Hotellet ligger i anslutning med Madrids flygplats. Alla rum har klimatanläggning, minibar, kabel-tv, badrum med dusch, kaffe- och tekokare, samt gratis Wi-Fi. Hotellet har en egen restaurang, träningscenter, ute- och inomhusbassäng och en tennisbana SEP BURGOS HOTEL FERNAN GONZALEZ **** Calle Calera Burgos Hotellet ligger i det historiska centrumet av Burgos, bara 150 meter från katedralen och 5 minuters köravstånd från klostret Las Huelgas. Alla rum är utrustade med klimatanläggning, satellit-tv, gratis Wi-Fi och hårfön på badrummet. På hotellets egen restaurang serveras en frukostbuffé varje morgon. Hotellets reception har dygnsöppet.

6 28-29 SEP LEÓN HOTEL SILKEN LUIS DE LEON **** Calle Fray Luis de León León Detta hotellet har en belägenhet strax utanför gamla stan i León och härifrån tar du dig till både katedralen i León och Gaudís Casa Botines på 15 minuter till fots. Bara 100 meter från hotellet ligger det stora varuhuset El Corte Inglés. Hotellets restaurang serverar dagligen en frukostbuffé och lokala maträtter. Rummen har klimatanlägg, minibar och hårfön på badrummet SEP PONFERRADA AC HOTEL PONFERRADA **** Avenida Astorga Ponferrada Ett fint hotell som ligger nära stadens mest populära turistattraktioner. Det här moderna hotellet erbjuder en rad faciliteter, som turistinformation, konferensrum och rumsservice dygnet runt. Hotellets restaurang serverar frukost och middag. Alla rum har wifi, en minibar och hårfön. Hotellet har också ett kafé och en bar.

7 30 SEP-01 OKT LUGO GRAN HOTEL LUGO **** Avenida Ramón Ferreiro Lugo Centralt hotell i Lugo, bara 500 meter från katedralen. Alla rum har aircondition, tv och badrum med hårfön. Det finns flera butiker och skönhetsalonger. Gratis wifi OKT SANTIAGO HOTEL NH SANTIAGO PEREGRINO **** Av de Rosalia de Castro S/N Santiago de Compostela Hotellet har en stor trädgård med en säsongsöppen utomhuspool, en egen restaurang och kostnadsfritt Wi-Fi. Rummen är utrustade med klimatanläggning, TV, minibar och hårfön på badrummet. Från hotellet tar du dig till gamla stan i Santiago de Compostela på bara dryga 15 minuter till fots. Även Santiago-katedralen och Obradoiro-torget ligger på en 15-minuters spasertur från hotellet.

8 02-03 OKT SALAMANCA HOTEL CATALONIA PLAZA MAYOR **** Calle Espoz y Mina, Salamanca Fint hotell som ligger idealiskt till nära plaza Mayor och erbjuder gratis wifi. Hotellet är modernt inrett med inspiration österifrån och sten från Villamayor. Restaurangen serverar utsökt internationell mat.

9 PROGRAM Var uppmärksam på att det här programmet är preliminärt och att ändringar kan förekomma. F= Frukost ML= Matsäckslunch M= Middag Dag 1 Ankomst Avresa från Stockholm Arlanda till Madrid, med sen ankomst. Här väntar vår skandinavisktalande reseledare och vi åker direkt till flygplatshotellet för incheckning. Dag 2 San Juan de Ortega Atapuerca Burgos (F, ML, M) Efter frukost åker vi till San Juan de Ortega (ca 1,5 timme) där vår första vandring börjar 6 km till Atapuerca. Här finns det tid att äta lunch innan vi kör vidare till Burgos (ca 30 min) där vi besöker katedralen. Vi äter välkomstmiddag på en lokal restaurang och övernattar sedan i Burgos. Vandringssträcka: ca 6 km/1,5 2 timmar Dag 3 Burgos Carrión de los Condes León (F, ML) Vi kör till Frómista (ca 1,5 timme) där vi påbörjar dagens vandring. Vi går genom Población de Campos, Revenga de Campos och Villamentero de Campos till Villalcázar de Sirga. Här besöker vi tempelriddarnas kyrka där vi hittar prins Felipes grav. På eftermiddagen går turen vidare till León där vi ser den imponerande katedralen eller dricker kaffe på en av Spaniens flottaste paradorer, Parador de San Marcos. Övernattning i León. Vandringssträcka: ca 15,2 km/5,5 6 timmar

10 Dag 4 León Astorga Ponferrada (F, ML) Avresa med buss till Astorga (ca 1 timme) där vi besöker domkyrkan och det imponerande Biskopspalatset som ritades av Barcelonas store arkitekt Antoni Gaudí. Därefter kör vi vidare till Foncebadón som är startpunkt för dagens vandring. Vi passerar Cruz de Hierro, Järnkorset, som markerar den högsta punkten på Camino Francés, m ö h. Här brukade pilgrimerna lägga ifrån sig stenar de bar med sig, som en symbol för att de släppte en börda. Etappen är på 11 km och slutar i El Acebo. Härifrån kör bussen till Ponferrada (ca 2 timmar, inkl ett stopp på en bodega i Camponaraya), som traditionellt har varit en av de viktigaste hållplatserna på pilgrimsleden. Övernattning i Ponferrada. Vandringssträcka: ca 11 km/3 timmar Dag 5 Ponferrada O Cebreiro Triacastela Samos Lugo (F, ML) Vi kör till O Cebreiro på ca meters höjd (ca 45 min), som har varit det första pilgrimsstoppet i Galicien sedan 1172, då kyrkan byggdes. Vi tittar på kyrkan och de pallozas, traditionella keltiska bostäder, som har restaurerats och gjorts till museum. Därefter kör vi till Alto do Poio (ca 15 min) och vandrar till Triacastela där vi får tid för lunch på egen hand innan vi fortsätter med buss till San Xil (ca 20 min). På eftermiddagen besöker vi det intressanta benediktinerklostret i Samos, som är ett av de viktigaste stoppen för pilgrimer. Därefter kör vi till Lugo (ca 1 timme) där det finns chans till en promenad på den romerska stadsmuren. Övernattning i Lugo. Vandringssträcka: ca 12 km/3 timmar

11 Dag 6 Lugo Santiago (F, ML) Vi kör till Melide (ca 1 timme), som är känd för sina bläckfiskrätter. Här vandrar vi mestadels genom väldoftande skogar med furu och eukalyptus till Castañeda, där det finns tid för lunch. Sedan åker vi vidare med buss till Santiago (ca 45 min) där vi övernattar. Vandringssträcka: ca 8 km/2,5 timme Dag 7 Santiago Salamanca (F, M) På förmiddagen får vi tid att besöka stadens kända katedral. Efter lunch (ej inkluderad) kör vi mot Salamanca (ca 40 mil, 6 timmar inklusive stopp) och vårt hotell. Middag på kvällen på en lokal restaurang i Salamanca. Dag 8 Hemresa (F) Vid avtalad tid kör vi till flygplatsen i Madrid (ca 2,5 timme) för avresa hem till Sverige.

12 Om Spanien Spanien är ett av Europas största länder. Landskapet är varierande och består av vidsträckta platåer, slättområden och kustland. Det varma klimatet är en av orsakerna till att det är ett land som svenskar gärna semestrar i. Dessutom finns i Spanien de snöklädda bergskedjorna Pyrenéerna och Sierra Nevada som är populära skidorter. Sierra Nevada sägs vara Europas solsäkraste skidort, och ligger bara två timmar från Costa del Sol. Det är alltså en av få platser i världen där man både kan åka skidor och bada i havet under samma dag! Spanien har fem olika klimat: - Kustklimat. - Medelhavsklimat. - Bergsklimat. - Inlandsklimat. - Torrt/fuktigt subtropiskt klimat. Den spanska naturen är storslagen. Landskapet är mycket omväxlande: här finns gigantiska bergskedjor, åkermark och slätter över hälften av Spaniens yta är jordbruksmark. I de varma sydöstra delarna finner vi vidsträckta frukt- och grönsaksodlingar där bland annat tomat, paprika, mandariner, apelsiner och persikor odlas. Spanien erbjuder en stor mängd sevärdheter. Tack vare en dramatisk och rik historia finns ett stort antal platser med på Unescos lista för natur- och kulturarv. Den som är intresserad av arkitektur bör besöka Barcelona. I eller i närheten av staden finns flera byggnader av Antonio Gaudí, till exempel Sagrada Família en katolsk basilika som började byggas 1882, men som ännu ej är färdigställd. Är man intresserad av musik och dans rekommenderas flamenco en traditionell och mycket känslosam dans- och musikstil. Det spanska köket är mest känt för sin paella (ris, kyckling, skaldjur och grönsaker kryddat med bland annat. saffran), tortilla (omelett), sangría (kallt kryddat rödvin som serveras med frukt) och tapas. Tapas är läckra smårätter som spanjorerna är stolta över, så stolta att Spaniens kulturminister 2016 föreslog att de skulle finnas med på Unescos världsarvslista! Höjdpunkter: Grönskande landskap Behagligt Medelhavsklimat Läcker mat Många kulturella sevärdheter Siestan, en tupplur mitt på dagen Huvudstad: Madrid, ca 3,2 miljoner invånare. Språk: Spanska. De flesta inom turism pratar även engelska.

13 Invånare: Nära 47 miljoner. Tidsskillnad: Ingen. Pass/visum: Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet. Valuta och kreditkort: Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga. Klimat: I Spanien möts vi av heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Medeltemperaturen dagtid under sommarmånaderna ligger på ca 26 grader medan vintermånadernas medeltemperatur är ca 13 grader. Telefon: Mobilnätet är generellt välfungerande. Ström: Strömmen i Spanien är 230 V. Eluttagen följer europeisk standard för stickkontakter. Du behöver ingen adapter. Vatten: Du kan dricka kranvattnet för det mesta, men det kan smaka annorlunda. Om du är osäker på kranvattnets kvalitet kan du välja vatten på flaska. Man kan köpa mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra i alla butiker. Mat och dryck, ca-priser: Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. Restaurang Måltid (restaurang, billig) Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) Vatten (33 cl, flaska) Läsk (33 cl, flaska) Öl lokalt (50 cl, fatöl) Öl importerat (33 cl, flaska) Kaffe (cappuccino) 95 kr 360 kr 10 kr 16 kr 19 kr 24 kr 15 kr Färdmedel: Det finns många olika transportmedel i Spanien: tåg, buss, taxi, spårvagn och tunnelbana.

14 Kontaktuppgifter svenska ambassaden: Svenska ambassaden i Madrid Tel: Mejl: ambassaden.madrid@gov.se Besöksadress: Calle Caracas, 25 Madrid Postadress: Embajada de Suecia Calle Caracas, 25 ES Madrid Spanien Nödnummer: 112 används som nödnummer i Spanien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på

15 PRISER OCH RESTIDER Pris per person i dubbelrum Tillägg för enkelrum :- (maj) // : (sep) 2 690:- (maj) // 2 990: (sep) Flygtider med Norwegian: 18 maj Stockholm Madrid 19:20 23:20 25 maj Madrid Stockholm 14:45 18:35 26 sep Stockholm Madrid 19:20 23:20 03 okt Madrid Stockholm 14:45 18:35 Önskar du anslutning från någon annan stad hjälper vi gärna till med det. Kontakta oss för priser och information. Ingår: Flyg t/r Stockholm Madrid med alla skatter och avgifter 7 övernattningar med frukost. 2 middagar på lokala restauranger, andra och sista kvällen. 6 matsäcksluncher. Alla transporter, vandringar och utflykter som nämns i programmet. Engelsktalande vandringsguider. Skandinavisktalande reseledare. Ingår inte: Avbeställningsskydd och reseförsäkring. Övriga måltider, dryck och dricks. Anslutning från andra städer. Var uppmärksam på att program och flygtider är preliminära. Slutgiltigt datum för avresa framkommer av dina resehandlingar.

PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA

PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA PILGRIMSVANDRING SANTIAGO DE COMPOSTELA Följ i pilgrimernas fotspår på ett behagligt sätt! På den här resan får du uppleva härliga spanska landskap, medeltidsstäder med vackra kyrkor och mer än 1 000 års

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien På Crown Resorts Club Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool och en

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien Crown Resorts Club La Riviera, i Riviera del Sol, bjuder på en lugn och behaglig stämning. Här kan man dra sig undan från folkvimlet. Resorten är belägen mitt på Costa del Sol,

Läs mer

Långtidssemester Spanien

Långtidssemester Spanien Långtidssemester Spanien På Crown Resorts Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool och en stor

Läs mer

Långtidssemester Delta Mar, Spanien

Långtidssemester Delta Mar, Spanien Långtidssemester Delta Mar, Spanien På Crown Resorts Club Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool.

Läs mer

BÄSTA MÅBRA-VECKAN PÅ SPANSKA SOLKUSTEN! EN RESA FÖR KROPP OCH SJÄL

BÄSTA MÅBRA-VECKAN PÅ SPANSKA SOLKUSTEN! EN RESA FÖR KROPP OCH SJÄL BÄSTA MÅBRA-VECKAN PÅ SPANSKA SOLKUSTEN! EN RESA FÖR KROPP OCH SJÄL Följ med MåBra på årets roligaste och mest givande vecka! Vi åker till Spanska Solkusten och laddar batterierna inför vintern. Kom hem

Läs mer

HÄRLIGA VANDRINGAR PÅ GRAN CANARIA

HÄRLIGA VANDRINGAR PÅ GRAN CANARIA HÄRLIGA VANDRINGAR PÅ GRAN CANARIA Följ med på en aktiv vecka på Gran Canaria! När det är vinter i Sverige är värmen behaglig här. Grönklädda dalar, dramatiska vulkanlandskap och berg täckta med pinjeträd.

Läs mer

LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO

LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO Hotel El Puerto ligger i hjärtat av Fuengirola och bara 40 meter från stranden. Från den sköna takterrassen med swimmingpool, solstolar, snack-bar och loungemöbler njuter

Läs mer

BASKIEN PASSION OCH NJUTNING

BASKIEN PASSION OCH NJUTNING BASKIEN PASSION OCH NJUTNING Det här är resan för den som vill uppleva det passionerade Baskien, smaka härliga pintxos (tapas), höra om, och uppleva, de stolta traditionerna och inte minst få njuta av

Läs mer

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Missa inte denna möjlighet att uppleva tre julmarknader, som alla har sin särart. Vi besöker

Läs mer

LÅNGTIDSSEMESTER MALLORCA

LÅNGTIDSSEMESTER MALLORCA LÅNGTIDSSEMESTER MALLORCA På vårt lägenhetshotell har vi skandinaviska representanter som bidrar till din trygghet. Under dessa veckor kan du förnya din bekantskapskrets och träffa likasinnade (skandinaver)

Läs mer

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Gå inte miste om din möjlighet till att ta del av tre olika julmarknader som alla är väldigt

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO, Spanien

LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO, Spanien LÅNGTIDSSEMESTER HOTEL EL PUERTO, Spanien Hotel El Puerto ligger i hjärtat av Fuengirola och bara 40 meter från stranden. Från den sköna takterrassen med swimmingpool, solstolar, snack-bar och loungemöbler

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

VANDRING I DOLOMITERNA

VANDRING I DOLOMITERNA VANDRING I DOLOMITERNA Följ med på vandringsturer i natursköna Dolomiterna, med storslagen utsikt, spetsiga toppar och frodiga alpängar. Dolomiterna är en del av Alperna, och består av cirka 30 bergsmassiv

Läs mer

Långtidssemester Cypern

Långtidssemester Cypern Långtidssemester Cypern Evabelle Napa Hotel Apartments ligger mitt i Ayia Napa, Cypern, bara ett par minuter från stranden. Lägenheterna är rymliga och har egen balkong. En promenad på 15 minuter tar dig

Läs mer

Långtidssemester Cypern

Långtidssemester Cypern Långtidssemester Cypern Evabelle Napa Hotel Apartments ligger mitt i Ayia Napa, Cypern, bara ett par minuter från stranden. Lägenheterna är rymliga och har egen balkong. En promenad på 15 minuter tar dig

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Höjdpunkter: Roms storslagna sevärdheter Centralt hotell Reseledare med god lokalkännedom

Höjdpunkter: Roms storslagna sevärdheter Centralt hotell Reseledare med god lokalkännedom MÖT VÅREN I ROM I Italiens huvudstad möts du av fantastiska byggnader, spännande historia och charmerande atmosfär. Detta är en välplanerad resa där vi på kort tid hinner med alla storslagna sevärdheter

Läs mer

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN Pittoreska städer, frestande badvikar, frodiga olivlundar, gastronomiska upplevelser och ett härligt klimat det är Rivieran. Följ med och upplev både den franska och den

Läs mer

ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION

ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION ALGARVE SOL, HAV OCH TRADITION Vackra Algarve är Portugals riviera med många badställen, långa gyllene sandstränder och charmiga småstäder som pärlor på en tråd. Det är ett naturskönt område där vackra

Läs mer

RIGA BALTIKUMS PARIS

RIGA BALTIKUMS PARIS RIGA BALTIKUMS PARIS Riga; en vacker, modern och historisk stad. Lettlands huvudstad Riga är inte bara ett populärt resmål för oss i Norden, Riga lockar nämligen folk från hela världen. Vi förstår precis

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Påskidyll i Sorrento. Höjdpunkter:

Påskidyll i Sorrento. Höjdpunkter: Påskidyll i Sorrento Tillbringa tiden just före påsk på Sorrentohalvön och upplev dess kulturella höjdpunkter tillsammans med oss! Få områden i Europa bjuder på en så vacker och varierad natur som Sorrentohalvön.

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA

KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA KUNGLIGA LONDON- SUCCÉN ÄR TILLBAKA Nu har du chans att återuppleva succén från i fjol res till London tillsammans med Svensk Damtidning i september. Denna gången riktar vi fokus mot Prins Harry och Meghan,

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 5 16 juni, 2015

Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 5 16 juni, 2015 Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 5 16 juni, 2015 Fredag 5/6 Information om eget bokat flyg Informationen lämnas med reservation för eventuella förändringar, stäm av med din flygbokning.

Läs mer

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1 MUSIKFEST I DUBLIN Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik.

Läs mer

IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR

IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR IDYLLISK VANDRING BLAND SORRENTOS PÄRLOR På denna härliga resa kommer vi att vandra på den vackra Sorrentohalvön och göra en båttur i Neapelbukten för att besöka ön Capri. Vi får uppleva Pompeji och Vesuvius,

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

Long stay på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella

Long stay på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Club Eriks noga utvalda upplevelser Long stay på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Spanska solkusten i Marbella, Costa del Sol, Andalusien Fly höstens regn och rusk och följ med Club Eriks till

Läs mer

Bologna Italiens kulinariska huvudstad oktober

Bologna Italiens kulinariska huvudstad oktober Bologna Italiens kulinariska huvudstad 24-27 oktober I Bolognas gamla stadsdelar kan du beskåda eleganta arkader, samt vackra byggnader och kulturskatter som Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC

VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC VANDRINGSRESA TILL VACKRA CHAMPOLUC Skidorten Champoluc ligger vackert vid foten av Europas högsta berg Monte Rosa, och kallas även Alpernas största hemlighet. Idyllisk atmosfär, god mat och dramatisk

Läs mer

Temavandring yoga i Spanien. Yoga och vandring Camino Francés, Sarria Santiago de Compostela 13 21/7 2013

Temavandring yoga i Spanien. Yoga och vandring Camino Francés, Sarria Santiago de Compostela 13 21/7 2013 1(5) Temavandring yoga i Spanien Yoga och vandring Camino Francés, Sarria Santiago de Compostela 13 21/7 2013 sätt kan yoga upplevas som meditation i rörelse en längsta resan är resan inåt, vilken vi vill

Läs mer

Vandringar i vackra Cinque Terre

Vandringar i vackra Cinque Terre Vandringar i vackra Cinque Terre Följ med på en otrolig vandringsresa längs klipporna vid Medelhavet, förbi idylliska byar, genom olivlundar och bland vinrankor. Ligurien har utan tvivel en av Europas

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Soloresa till Cypern

Soloresa till Cypern Soloresa till Cypern Ta chansen och följ med på en härlig resa till solrika Cypern och spendera en vecka i fantastiska miljöer! Här kan du njuta av underbara sandstränder, klart turkosblått vatten, en

Läs mer

Pilgrimsvandring 2013. Camino Francés Sarria Santiago de Compostela

Pilgrimsvandring 2013. Camino Francés Sarria Santiago de Compostela 1(6) Pilgrimsvandring 2013 Resa 24 september 2 oktober 2013 Pris 11 070: -/person i dubbelrum 12 585: -/person i enkelrum Camino Francés Sarria Santiago de Compostela Priset är baserat på 16 deltagare

Läs mer

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1 MUSIKFEST I DUBLIN Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik.

Läs mer

Pilgrimscykling till Santiago de Compostela

Pilgrimscykling till Santiago de Compostela Pilgrimscykling till Santiago de Compostela Du kan välja mellan tre olika alternativ. Cykla hela sträckan från St. Jean. Ca 80 mil. 12 cykeldagar, 14 övernattningar. Cykla ca 9 mil från Portomarin. 2 cykeldagar,

Läs mer

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Grekland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Grekland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Grekland Huvudstad Invånare Språk Aten 10,7 milj. Grekiska Religion Valuta Areal Grekiskortodox Värt att veta Euro 131.957 km2 Tidsskillnad

Läs mer

Vandra i Spanien. Camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar Camino Francés, León O Cebreiro, 7 nätter 1(7) Vandra i Spanien Camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar Den mest kända av pilgrimslederna genom Spanien till Santiago de Compostela är

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Club Eriks noga utvalda upplevelser Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Marbella, Spanien 31 dagar! Följ med oss på Club Eriks till härliga Spanien under den stundande

Läs mer

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA Madrid och dess omgivning fascinerar! Här finns själva kärnan till det som idag utgör Spanien. Giftermålet 1479 mellan regenterna Isabella och Ferdinand enade Spaniens

Läs mer

Värt att veta om. Spanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Spanien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Spanien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Spanien Huvudstad Invånare Språk Madrid 48 milj. Spanska, katalanska, galiciska och baskiska Religion Valuta Areal Romerskkatolicism Euro

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Vandra i Spanien. Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar Camino Primitivo, Lugo Santiago de Compostela, 7 nätter 1(6) Vandra i Spanien Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar Det var här allt en gång började. Den första långa pilgrimsleden

Läs mer

Portugal för livsnjutare!

Portugal för livsnjutare! Portugal för livsnjutare! Om du tycker om att strosa runt bland smala gator, öppna torg och ståtliga byggnader i städer med mycket historia så är Portugal det perfekta landet för dig! På den här resan

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Reguljärflyg med Lufthansa i ekonomiklass. Enklare förtäring och dryck finns till försäljning ombord. Incheckning av bagage enl. gällande regler.

Reguljärflyg med Lufthansa i ekonomiklass. Enklare förtäring och dryck finns till försäljning ombord. Incheckning av bagage enl. gällande regler. Madrid Madrid erbjuder så mycket. Staden som Ernest Hemingway kallade för den spanskaste av alla spanska städer. Upplev Puerta del Sol Madrids pulserande mittpunkt. Bländas av praktfulla stadsdelen Salamanca

Läs mer

Vandra i Spanien. Camino Francés, 8 nätter Sarria Santiago de Compostela, 6 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Camino Francés, 8 nätter Sarria Santiago de Compostela, 6 vandringsdagar Camino Frances, Sarria Santiago de Compostela, 8 nätter 1(7) Vandra i Spanien Camino Francés, 8 nätter Sarria Santiago de Compostela, 6 vandringsdagar Den mest kända av pilgrimslederna genom Spanien till

Läs mer

Vandra i Spanien. Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar Camino Primitivo, Lugo Santiago de Compostela, 7 nätter 1(7) Vandra i Spanien Camino Primitivo, 7 nätter Lugo Santiago, 5 vandringsdagar Det var här allt en gång började. Den första långa pilgrimsleden

Läs mer

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 Välkommen med på en spännande resa till det okända Spanien, de vilda och vackra nordvästra provinsen, Galicien. Vi reser med flyg, lokaltåg och

Läs mer

Antik och Auktion upptäcker England

Antik och Auktion upptäcker England Antik och Auktion upptäcker England Succén är tillbaka! Följ med på vår rundtur till herrgårdar, slott och charmfulla hus! I samarbete med Aller Travel besöker vi den 23 28 augusti fantastiska slott och

Läs mer

Charmiga vandringar i Portugal

Charmiga vandringar i Portugal Charmiga vandringar i Portugal Följ med oss på en resa med både enkla och kulturella vandringsturer. Vi lär känna den vackra trakten och dess välbevarade kulturskatter! Portugal är en pärla för naturälskare

Läs mer

4 7 OKT BARCELONA 2018

4 7 OKT BARCELONA 2018 4 7 OKT BARCELONA 2018 Roland Bech R.O.M Travel Service 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 0. Innehållsförteckning sidan 2 1. Barcelona sidan 3 2. Flygtider sidan 4 3. Hotell sidan 5 4. Karta sidan 6 5. Grundpaket

Läs mer

NORMANDIE EN HISTORISK RESA

NORMANDIE EN HISTORISK RESA NORMANDIE EN HISTORISK RESA Mysiga orter med fransk småstadscharm, konst, matupplevelser, kultur och inte minst krigshistoria. Följ med reseledare Nils Krister Larsen på den här kompletta Normandieresan.

Läs mer

Höjdpunkter: Världsberömda sevärdheter inklusive Kinesiska muren Spännande smakupplevelser Populär reseledare Centralt boende

Höjdpunkter: Världsberömda sevärdheter inklusive Kinesiska muren Spännande smakupplevelser Populär reseledare Centralt boende DET ÄKTA KINA Välkommen att följa med oss till Kina. I tio dagar kommer vi att besöka tre berömda städer. Vi möts av ett myllrande folkliv, gamla traditioner (inte minst mattraditioner), kinesisk konst

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Temavandring Att leda sig själv i Spanien

Temavandring Att leda sig själv i Spanien Temavandring personlig utveckling i Spanien, Den franska vägen, Sarria Santiago de Compostela, 8 nätter 1(8) Temavandring Att leda sig själv i Spanien En inre ledarutveckling och pilgrimsvandring med Sunnanå

Läs mer

Vandra i Spanien. Camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar Camino Francés, Sarria Santiago de Compostela, 7 nätter 1(6) Vandra i Spanien Camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar Den mest kända av pilgrimslederna genom Spanien till

Läs mer

FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST)

FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST) FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST) Vi kastar loss och färdas på floden Donau genom vackra Europa. Under loppet av 11 dagar får vi uppleva 7 länder och 5 huvudstäder på den populära flodkryssningsbåten

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar.

Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar. Romantiska Donau Följ med på en härlig kryssning till några av de vackraste platserna längs Donau. Vi åker med flodkryssningsbåt från Wien i Österrike till Passau i Tyskland. Detta är en kryssning du inte

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS Avresa: oktober 2018 Kontaktperson goto Nordics: Marina Barkanowitz mb@fly-goto.com Passa på att boka er grupp/konferensresa med oss. Vi kan sy ihop och erbjuda

Läs mer

Värt att veta om Estland. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om Estland. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Estland Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Estland Huvudstad Invånarantal Språk Tallinn 1,3 miljoner Estniska Religion Valuta Yta Olika former av kristendom Euro Här hittar du praktisk

Läs mer

Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015

Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015 Temavandring Yoga Camino Francés O Cebreiro Santiago de Compostela 16 26 juli, 2015 Torsdag 16/7 Resa till O Cebreiro på egen hand. Kontakta oss på Vandra så hjälper vi dig med anslutningsresan. Samling

Läs mer

Vandra i Spanien. Den franska pilgrimsleden/camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Den franska pilgrimsleden/camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar Den franska vägen, León O Cebreiro, 7 nätter 1(8) Vandra i Spanien Den franska pilgrimsleden/camino Francés, 7 nätter León O Cebreiro, 6 vandringsdagar Regionen Castilla y León är inte bara den till ytan

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST

FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST Vi kastar loss och färdas på floden Donau genom vackra Europa. Under loppet av 11 dagar får vi uppleva 7 länder och 5 huvudstäder på den populära flodkryssningsbåten

Läs mer

Värt att veta om. Rumänien. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Rumänien. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Rumänien Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta om Rumänien Huvudstad Invånarantal Språk Bukarest 21,5 milj. Rumänska Religion Valuta Yta Rumänskortodoxa kyrkan Rumänska lei 238 391

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Vandra i Spanien. Den franska vägen/camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar

Vandra i Spanien. Den franska vägen/camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar Den franska vägen, Sarria Santiago de Compostela, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien Den franska vägen/camino Francés, 7 nätter Sarria Santiago de Compostela, 5 vandringsdagar Den franska pilgrimsleden som

Läs mer

BJÖRN AXÉN på mallorca

BJÖRN AXÉN på mallorca BJÖRN AXÉN på mallorca välkommen till mallorca 15 19 MAJ 2016 Upplev Mallorca när ön är som bäst och fyll på med uppsättnings- och stylinginspiration tillsammans med Johan Hellström och Peter Hägelstam.

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

JULSTÄMNING I BERLIN

JULSTÄMNING I BERLIN JULSTÄMNING I BERLIN Eftersom Berlin är huvudstad i julgranens hemland är vi alla trygga i förvissningen om att staden varje år förvandlas till ett juläventyr. Juldekorationer, glühwein, korv och «pepparkakor»

Läs mer

Danderyds församling pilgrimsvandring 2014. Camino Portugués Tui Santiago de Compostela

Danderyds församling pilgrimsvandring 2014. Camino Portugués Tui Santiago de Compostela 1(7) Danderyds församling pilgrimsvandring 2014 Camino Portugués Tui Santiago de Compostela Den portugisiska pilgrimsvägen är den näst mest populära pilgrimsleden efter Den franska vägen. En led som slingrar

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Värt att veta om. Portugal. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Portugal. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Portugal Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Portugal Huvudstad Invånarantal Språk Lissabon 11 milj. Portugisiska Religion Valuta Yta Romerskkatolska kyrkan Euro Här hittar du praktisk

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Värt att veta om. Polen. Res med hjärta, hjärna och omtanke

Värt att veta om. Polen. Res med hjärta, hjärna och omtanke Värt att veta om Polen Res med hjärta, hjärna och omtanke Fakta Polen Huvudstad Invånarantal Språk Warszawa 38 milj. Polska Religion Valuta Yta Katolicismen Zloty 312 000 km2 Här nedan hittar du praktisk

Läs mer