Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Romantiska Donau. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar."

Transkript

1 Romantiska Donau Följ med på en härlig kryssning till några av de vackraste platserna längs Donau. Vi åker med flodkryssningsbåt från Wien i Österrike till Passau i Tyskland. Detta är en kryssning du inte får missa! Vi seglar genom Wachaudalen som finns med på Unescos världsarvslista. Wachaudalen är dessutom centrum för Österrikes vinproduktion: här produceras några av landets mest kända viner. Vi besöker Mozarts födelsestad, Salzburg, innan vi reser tillbaka till Habsburgfamiljens huvudstad, Wien. Längs med floden upptäcker vi även andra fantastiska platser. Vår reseledare på den här resan är Tone Mjøberg. Hon känner till trakten väldigt väl och är mycket beläst. Hon har arbetat som reseledare längs Donau i över tio år. Av henne kan vi lära oss mycket om de olika platserna vi besöker. Höjdpunkter: Populär flodkryssning. Erfaren skandinavisk guide. Fantastiska utsikter. Flera stadsvandringar.

2 Flodkryssningsfartyget Der Kleine Prinz Båten M/S Der Kleine Prinz, Den lille prinsen, är populär bland skandinaviska resenärer. Den totalrenoverades under vintern Fartyget har hög standard. Här finns ett stort soldäck, bar, souvenirbutik och en vacker salong med panoramautsikt. Restaurangen serverar god mat och varje kväll arrangeras underhållning. Båten har 45 hytter och en personalstyrka på 22 personer. Den har två däck: huvuddäck och övre däck. Övre däck har samma typ av hytter som huvuddäck men ligger lite högre upp över vattenytan. I de bakersta hytterna förekommer lite oljud från motorn. Alla fönster är öppningsbara med utsikt och hytterna är stora och komfortabla (16 kvadratmeter). Hytterna består av två enkelsängar, tv, värdeskåp och badrum med dusch och hårfön. Du har helpension på båten, från middag första kvällen till och med frukost sista dagen, alla måltider serveras ombord på fartyget. Mot betalning kan man lämna in sin tvätt på båten. Övriga utgifter på fartyget kan betalas med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Dryck ingår inte i priset, om det inte nämns uttryckligen i programmet. Det finns trådlöst internet ombord på båten men det kan vara något begränsat. Det finns eluttag i väggen och strömmen är normal europeisk standard.

3 Program Observera att programmet är preliminärt och att ändringar kan förekomma. Resan är tyvärr inte handikappvänlig. För att kunna delta på denna resa måste man kunna gå längre distanser i normalt tempo. Resenären måste även kunna hantera sitt eget bagage. Dag 1 - Avresa till Wien Avresa från Sverige med ankomst till Wien på eftermiddagen. Vi checkar in på båten och gör oss hemmastadda i våra hytter. Efter ett informationsmöte, välkomstdrink och presentation av personalen startar vår resa längs floden. Den första etappen tar cirka tio timmar. Vi njuter av en god middag på båten under kvällen. Dag 2 - Melk - Linz Båten lägger till i staden Melk. Här besöker vi det storslagna benediktinerklostret Stift Melk, som finns med på Unescos världsarvslista. Klostret ligger vackert på en liten höjd vid Donau och omges av en vacker park. Det har ett väldigt intressant museum och ett utsökt bibliotek med gamla manuskript. Vi besöker även den fantastiska barockkyrkan. Klostret driver fortfarande en skola, som i dag har 900 elever, både pojkar och flickor. Författaren Umberto Eco gav en av huvudpersonerna i sin kända roman Rosens namn namnet Adso från Melk som en hyllning till klostret och dess berömda bibliotek. Vi har även tid att besöka staden Melk, som ligger nedanför klostret. Efter lunchen åker vi vidare med vår båt genom det vackra landskapet mot Linz. Under vinprovningen vi deltar i på färden blir det musikunderhållning. Vi seglar i ungefär elva timmar och passerar fyra slussar.

4 Dag 3 - Linz På morgonen ankommer vi till Linz, staden där Adolf Hitler växte upp. Hitler hade stora planer för staden och ville att Linz skulle bli Tredje rikets kulturhuvudstad. Under besöket i Linz finns det möjlighet att besöka koncentrationslägret Mauthausen-Gusen. Efter Anschluss 1938, då Tyskland annekterade Österrike, och fram till krigsslutet 1945 var Mauthausen- Gusen koncentrationsläger. Utflykten tar ungefär fyra timmar. På eftermiddagen har du tid att upptäcka Linz på egen hand innan båten går vidare på kvällen. Dag 4 - Salzburg Efter frukosten åker vi buss tillsammans mot Mozarts födelsestad, Salzburg. Det tar ungefär två timmar att åka genom det vackra landskapet. I fjärran ser vi de snötäckta alperna. I Salzburg får vi en guidad tur och har därefter tid att upptäcka staden på egen hand. Vi äter lunch tillsammans på en restaurang. Omkring klockan 18 är vi tillbaka på båten. Under kvällen reser vi vidare mot tyska gränsen. Denna etapp tar cirka sju och en halv timme. Vi passerar två slussar längs vägen. Dag 5 - Passau Efter frukosten reser vi med buss till Tyskland och besöker vackra Passau. Vi vandrar runt i det som kallas för De tre flodernas stad Donau, Inn och Ilz möts här. Passau ligger i Bayern och är överväldigande vackert med storslagen italiensk arkitektur. Det ligger vackert med borgen Veste Oberhaus i norr och pilgrimskyrkan Mariahilf i söder. Efter de stora bränderna i Passau på 1600-talet byggde arkitekter från Italien upp staden på nytt. Staden är residensstad och en blomstrande handelsstad, och har alltid varit en oas för konst och konstnärer. I Passau ligger den pampiga Sankt Stephan-domen, som fungerar som domkyrka i regionen öster om Donau. I denna praktfulla barockkyrka finns världens största kyrkorgel. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa, ner mot den vackra Wachaudalen och Dürnstein. Den här etappen tar cirka tretton timmar. Vi passerar flera slussar.

5 Dag 6 - Dürnstein Vi lägger till i staden Dürnstein i den vackra Wachaudalen, som även den är med på Unescos världsarvslista över natursköna områden. Vi befinner oss nu mitt i det som brukar kallas för Det romantiska Donau, området mellan Dürnstein och Melk. Här har vi de största vindistrikten i Österrike, och här produceras den populära druvan grüner veltliner. Vi går på stadsvandring och får också uppleva en orgelkonsert i stadens vackra kyrka. I Dürnstein ligger även ruinerna av det slott där Rikard Lejonhjärta satt fängslad efter korstågen på 1100-talet. Vi får här möjlighet till vinprovning av regionens mest kända viner (mot en extra kostnad). På eftermiddagen reser vi vidare tillbaka mot Wien. Denna etapp tar cirka fem och en halv timme. Dag 7 - Wien Fartyget ankommer till Wien under natten. Efter frukosten får vi en rundtur i Österrikes vackra huvudstad. Vi åker buss, men promenerar också. Vi får se praktfull arkitektur, rester av kejsartiden då familjen Habsburg styrde landet i över 600 år. Lunchen intas ombord på båten. Valfri utflykt på eftermiddagen. Middagen äger även den rum ombord på båten. På kvällen finns möjlighet att gå på konsert i Kursalon. Dag 8 - Wien Sverige Efter en tidig frukost checkar vi ut från Der Kleine Prinz och åker till flygplatsen för hemresa till Sverige.

6 Priser och avgångar Resedatum: april Avreseort: Stockholm Arlanda. Arlanda Wien 09:45 12:05 Wien Arlanda 12:55 15:15 Pris från : (begränsat antal platser) Bakersta övre däck tillägg på 300:- Huvuddäck tillägg 1 300:- Övre däck tillägg 1 600:- Tillägg för enkelhytt huvuddäck 6 460:- I de bakersta hytterna kan man förvänta sig visst motorljud. Ingår: Flyg tur retur Stockholm Wien. Alla skatter och avgifter. Transport tur retur från flygplatsen till båten. Sju nätter i delad dubbelhytt. Helpension (frukost, trerätterslunch, fyrarättersmiddag samt kvällssnacks). Dryck ingår inte. En kaptenens middag inklusive aperitif. Vinprovning av båtens viner ombord. Levande musik i baren. Norsk reseledare med god kännedom om området. Ingår inte: Dryck som inte specificeras i programmet. Dricks till personal och guider/chaufförer. Valfria utflykter som beställs och betalas ombord på båten. Avbeställningsskydd och reseförsäkring. Anslutningsflyg från andra städer. Var observant på att program och flygtider är preliminära. Slutgiltigt datum för avresa ser du på ditt resedokument.

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST)

FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST) FLODKRYSSNING PÅ DONAU BUKAREST WIEN (WIEN BUKAREST) Vi kastar loss och färdas på floden Donau genom vackra Europa. Under loppet av 11 dagar får vi uppleva 7 länder och 5 huvudstäder på den populära flodkryssningsbåten

Läs mer

FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST

FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST FLODKRYSSNING PÅ DONAU WIEN BUKAREST Vi kastar loss och färdas på floden Donau genom vackra Europa. Under loppet av 11 dagar får vi uppleva 7 länder och 5 huvudstäder på den populära flodkryssningsbåten

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Cykel & Båt på Donau med MS Normandie Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019

Cykel & Båt på Donau med MS Normandie Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019 Cykel & Båt på Donau med MS Normandie Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019 Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang,

Läs mer

Cykel & Båt på Donau med MS Arkona 2018 Passau Wien Passau

Cykel & Båt på Donau med MS Arkona 2018 Passau Wien Passau Cykel & Båt på Donau med MS Arkona 2018 Passau Wien Passau Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang, salong, bar och soldäck.

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

RIGA BALTIKUMS PARIS

RIGA BALTIKUMS PARIS RIGA BALTIKUMS PARIS Riga; en vacker, modern och historisk stad. Lettlands huvudstad Riga är inte bara ett populärt resmål för oss i Norden, Riga lockar nämligen folk från hela världen. Vi förstår precis

Läs mer

Cykel & Båt på Donau med MS Arkona Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2018

Cykel & Båt på Donau med MS Arkona Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2018 Cykel & Båt på Donau med MS Arkona Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2018 Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang, salong,

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar 2019

Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar 2019 Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar 2019-4 datum går fartyget på en 14-dagars cykel & båttur till Belgrad och Järnporten. Begär program och

Läs mer

Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar.

Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar. Cykel och båt på Donau 2018 med MV Theodor Körner ***+ Passau - Bratislava - Wien Passau. Lördagar. NYHET: Vandringspaket. Den 12 maj, 30 juni, 18 augusti och 8 september - 4 datum går fartyget på en 14-

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

Cykel & Båt på Donau med MS Arlene II Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019

Cykel & Båt på Donau med MS Arlene II Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019 Cykel & Båt på Donau med MS Arlene II Passau Wien Bratislava Budapest Passau 2019 Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang,

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken

Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Kryssning på Loire floden - en resa i kulturens och vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Lördag 8 September Avresa från Skandinavien M Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN

MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN MAKARSKA DEN KROATISKA RIVIERAN Makarska har en rik historia som sträcker sig tillbaka ända till Romarriket. I området finns fler vackra kyrkor som speglar stadens historia, inte minst genom bevarade konstverk

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019

Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019 Cykla på egen hand längs Donau från Passau till Wien. 7 övernattningar. Ca 280 km. Lätt/normal cykling 2019 Boka mer än 60 dagar före avresa och få 5% rabatt på grundpriset! Längs med hela Donaufloden

Läs mer

Frankrikes och Italiens strandpärlor med segelfartyget Sea Cloud II

Frankrikes och Italiens strandpärlor med segelfartyget Sea Cloud II Club Eriks noga utvalda upplevelser Frankrikes och Italiens strandpärlor med segelfartyget Sea Cloud II Livorno Portoferraio (Elba) Portofino Menton Nice Välkommen ombord på de sju havens absoluta drottning,

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Club Eriks noga utvalda upplevelser Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Norge Att färdas med Hurtigruten vintertid är nästan en sakral upplevelse. Norrskenet i kombination

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Resan dag för dag Dag 1 - Torsdag 12 oktober Avresa från Skandinavien F Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg På stora

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1 MUSIKFEST I DUBLIN Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik.

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små.

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Kryssning i Karibien ERBJUDANDE KRYSSNING! Boka balkonghytt eller högre hyttkategori senast 18 december och få gratis dryckespaket på seglingar mellan 1 maj och 30 september 2016. Paketet inkluderar: Utvalda

Läs mer

Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen

Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen Club Eriks noga utvalda upplevelser Egyptens fantastiska skatter & lyxig flodkryssning på Nilen Kairo - Giza - Luxor - Esna - Assuan Följ med på en lyxig upplevelse med svensk färdledning till Egyptens

Läs mer

UNNA DIG EN KRYSSNING ETT MINNE FÖR LIVET

UNNA DIG EN KRYSSNING ETT MINNE FÖR LIVET UNNA DIG EN KRYSSNING ETT MINNE FÖR LIVET Ingenting kan mäta sig med en kryssning vad gäller romantik eller avkoppling. När du vaknar till ljudet av vågor, njuter av värmen på soldäck eller betraktar natthimlen

Läs mer

Lakritsresa till Italien maj 2018

Lakritsresa till Italien maj 2018 Lakritsresa till Italien 10 14 maj 2018 Följ med på en härlig resa till Italien för att uppleva lakritsens fantastiska smaker. Under resan kommer vi att promenera genom Calabriens mysiga gränder och lär

Läs mer

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN

FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN FRANSKA OCH ITALIENSKA RIVIERAN Pittoreska städer, frestande badvikar, frodiga olivlundar, gastronomiska upplevelser och ett härligt klimat det är Rivieran. Följ med och upplev både den franska och den

Läs mer

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen

Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Årets vinresa med Nordiska Gästabudsgruppen Fredagen den 26 April till lördagen den 4 Maj 2013 ZxÇâ Ç ÅtàÄtzÇ Çz 9 Följ med oss till Italien i glädjens tecken med underbara naturupplevelser

Läs mer

Cykel & Båt i Moseldalen med MS Patria Från Saarburg till Koblenz

Cykel & Båt i Moseldalen med MS Patria Från Saarburg till Koblenz Cykel & Båt i Moseldalen med MS Patria Från Saarburg till Koblenz Moseldalen har blivit allt populärare som cykelresmål. De fina cykelvägarna, avsaknaden av backar, de gemytliga små vinbyarna och det vackra

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, speciellt i dem norra delarna av landet. Gå inte miste om din möjlighet till att ta del av tre olika julmarknader som alla är väldigt

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet.

Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Julmarknad i Italien Italien har en väldigt lång och fin jultradition, framför allt i de norra delarna av landet. Missa inte denna möjlighet att uppleva tre julmarknader, som alla har sin särart. Vi besöker

Läs mer

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 I sällskap med vår ciceron Andreas Danielsen, författare till Hederskriget Hur Österrike-Ungern startade det första

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST

KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST KULTUR OCH HISTORIA I BUDAPEST Ungern ligger i hjärtat av det gamla Europa och är välkänt för god mat, varma termalbad och vinerna som är folkets stolthet. Budapest är en vacker kulturstad med mycket att

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1

Hotell. ARLINGTON HOTEL *** Bachelors Walk, O`Connell Bridge Dublin 1 MUSIKFEST I DUBLIN Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus på irländsk folkmusik.

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019 Filharmonikernas Vänner Köpenhamn 11-13 april 2019 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Köpenhamn 11-13 april 2019 En konsert och operaresa till gemytliga Köpenhamn som lockar med vindlande gränder,

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Cykel & Båt i Moseldalen med M/S Patria Från Saarburg till Koblenz

Cykel & Båt i Moseldalen med M/S Patria Från Saarburg till Koblenz Cykel & Båt i Moseldalen med M/S Patria Från Saarburg till Koblenz Moseldalen har blivit allt populärare som cykelresmål. De fina cykelvägarna, avsaknaden av backar, de gemytliga små vinbyarna och det

Läs mer

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken

Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Bordeauxkryssning - en resa i vinets tecken Välkomm en m ed på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg På stora floder och Gironde s mynning. Under denna resa så får vi lära oss mycket

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles San Francisco Hawaii Los Angeles Vi gör en fantastisk kryssning där vi upplever Hawaii och de fyra

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace - Guidad Rundresa Upptäck charmiga bergbyar, pittoreska vinbergar

Läs mer

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden

Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden. Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro - Machameleden Bergsvandring Mount Kilimanjaro Machameleden DAG 1 Avresa från Sverige Avresa med Ethiopian Airlines kl 20. Mellanlandning i Addis Ababa vid 7-tiden dag 2.

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Tisdag 2/4: Luleå Budapest Avresa från Luleå kl 07:25 och ankomst till Budapest kl 14:00 Busstransfer in till centrum och guidad stadsrundtur i Budapest. Stadsrundtur i

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Från Cortina till Venedig på cykel

Från Cortina till Venedig på cykel Från Cortina till Venedig på cykel Friskis&Svettis Göteborg tillsammans med Hummingbird Grupp & Konferens erbjuder en semesterupplevelse rik på historia och i ett fantastiskt landskap; Följ med oss på

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019 Resa till Florens Montalcino Onsdag till söndag 23-26 maj 2019 Information om resan Pris: 14.000 kr per person (enkelrumstillägg 1.500 kr) Priset inkluderar: o o o o o 1 natt på fyrstjärnigt hotell i centrala

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Försommar i Japan Rundresa och kryssning

Försommar i Japan Rundresa och kryssning Club Eriks noga utvalda upplevelser Försommar i Japan Rundresa och kryssning Japan & Sydkorea Följ med på en härlig vårkryssning i Japan och Sydkorea. Vi spenderar fem dagar i kejsarstaden Kyoto och världsmetropolen

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Guidad Rundresa - Toscana - (max. 8 resenärer) Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små.

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Kryssning i Karibien Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Det finns många olika alternativ på reslängd och resrutt. Rådgör med

Läs mer

Resa till Budapest 3-6 sep 2017

Resa till Budapest 3-6 sep 2017 Resa till Budapest 3-6 sep 2017 Dag 1 En tidig septembermorgon samlades 35 SPF-medlemmar för en fyra dagar lång resa till Budapest. Håbobuss till Arlanda och flyg till Budapest där vår guide Dénes Szász

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer