Klubbinformation. Styrelsen Ordförande: Kassör: Ledamot:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klubbinformation. Styrelsen Ordförande: Kassör: Ledamot:"

Transkript

1 Nr

2 Klubbinformation Postadress: OK Älme, Mistelvägen Älmhult Besöksadress: Älmestugan, Fågelvägen (längst upp) Tfn/fax klubbstugan Hemsida E-post Styrelsen Ordförande: Kassör: Ledamot: Suppleant: Håkan Persson Ulf Jansson Susanne Bergman, Torsten Claesson, Ann-Britt Persson, Barbro Liljequist Lars Henriksson, Kenneth Lindell Tävlingstekniska kommittén Staffan Käll, Lars Strand, Torsten Claesson, Bengt Karlsson, Göran Liljequist Orienteringskommittén Lars Henriksson, Elin Folkesson-Blom, Kenneth Lövdahl, Susanne Bergman, Katrina Dominova, Maria Gustavsson, Erik Liljequist, Staffan Käll, Lars Magnusson, Leif Nilsson Skidkommittén Ann-Britt Persson, Barbro Liljequist, Jörgen Assarsson, Kurth Lindsten, Kenneth Lindell, Ove Johansson Ekonomikommittén Leif Nilsson, Ulf Jansson, Håkan Persson Trivselkommittèn Bodil Ruther, Pia Sjöfors Stug-Motionskommittén Roland Persson, Torsten Claesson, Sören Blom, Bengt Pettersson, Sven-Erik Svensson, Sven Ruther, Leif Nilsson Håll i hatten! I somras gifte jag mig och har därför bytt efternamn så numera heter jag Storm. Tydligen är Storm ett namn som är väldigt roligt att skämta om. Jag har faktiskt redan varit med om två busringningar där folk på allvar ringer och frågar: - Är det Storm på Östra Storgatan? - Ja - Håll i hatten! Nästa gång någon ringer ska jag vara förberedd och svara: - Nej det är Orkan! /Carina Övriga funktioner Tävlingsanmälare orientering: Tävlingsanmälare skidor: Tävlingsstatistik: Klädförvaltare: Christel Nilsson Kenneth Lindell Karin Folkesson Christel Nilsson Valberedning: Stella Lindquist-Käll, Leif Nilsson PR-Klubbtidning Lars Magnusson Ann-Britt Persson Annika Liljequist Layout: Carina Storm Web-master Bengt Karlsson Utgivningsplan för Kontroll: Nr.1 April. Nr.2 September. Nr.3 December.

3 Ordföranden har ordet Nu när det är dags för ett nytt nummer av Kontroll upptäcker man hur mycket som händer i klubben under några månader. I maj månad arrangerade vi vår traditionsenliga vårtävling. I år var tävlingscentrum i Hårhult, Hallaryd och vi hade ca 500 anmälda löpare. Vi är mycket nöjda med det antalet, då området hade ganska stora stormskador efter stormen Per. Den nygamle tävlingsledaren Torsten Claesson var mycket nöjd med arrangemanget och även deltagarna hade bara positiva omdömen. Torsten är en kille med många järn i elden och han och Kjell Persson anordnade på svenska flaggans dag en mycket uppskattad utflykt till Möckelsnäs och alla som var där blev mycket imponerade över deras stora naturkunskaper. Våra ungdomar har verkligen haft fina framgångar på sommarens och höstens tävlingar. Erik Folkesson-Blom inledde årets femdagars med att vinna första etappen i H18 Elit i mycket tuff konkurrens. Erik fick en fin femteplats som slutplacering endast 1,5 minut efter segraren. På årets DM har ungdomarna gjort bra ifrån sig och i stafetten överraskade Oscar Björk, Märta Stina Käll, Joakim Svensson och Johannes Bergman med att bli tvåa i H14 klassen. Mycket bra gjort. Oskar fick också två starka andraplatser i DM på natten och långdistansen. Erik Liljequist vann långdistansen i H20 och Erik Folkesson Blom kom på andra plats i H18. Carl Johan Bergman blev uttagen till USM på Gotland i H15 och vi hoppas på nya framgångar för våra Erikar på höstens SM-tävlingar i juniorklassen. Ett stort grattis till alla våra duktiga ungdomar!! En tråkig händelse har vi också haft i sommar, då klubbstugan vid två tillfällen utsattes för rätt omfattande skadegörelse. Vindskyddet/vallaboden har man försökt bränna ner och tre fönsterrutor har krossats på klubbstugan. Skadegörelsen har orsakat oss mycket extraarbete och Leif Nilsson, Torsten Claesson, Roland Persson och Bengt Petersson har lagt åtskilliga timmar för att reparera skadorna. Detta är den första skadegörelsen på vår stuga sedan den byggdes 1985 och vi får hoppas att det var en engångsföreteelse. Äntligen har vi fått vår Citykarta uppfräschad. Erik Liljequist och Lars Magnusson har ägnat sommaren åt att gå igenom alla centrala skogsområden som inte alls stämde med den gamla kartan efter alla stormar. Nu har vi en kanonkarta som vi kan använda i höstens träningar. Jessica Björk och Susanne Bergman har i sommar tagit fram en ny tävlingsdräkt och vi räknar med leverans i slutet på året. Vi kommer också att ta fram en ny träningsoverall och den skall vara klar till vårsäsongen Avslutningsvis vill jag gratulera Erik Liljequist till att ha blivit årets Lions stipendiat med motiveringen Med en kombination av talang, träningsvilja och vinnarinstinkt har Erik redan som junior satt imponerande spår i orienteringens prislistor. Grattis Erik!! Håkan

4 Orienteringskommittén informerar Natt KM I år väljer vi att genomföra detta under fem tisdagar i höst med start från vår klubbstuga, Älmestugan eller annan plats som arrangören avgör. Start! Tisdagen den 16 oktober 2007 Tisdagen den 30 oktober 2007 Tisdagen den 13 november 2007 Tisdagen den 27 november 2007 Tisdagen den 11 december 2007 Arrangör: Staffan Käll Arrangör: Göran Liljequist Arrangör: Lars Henriksson Arrangör: Lars Magnusson Arrangör: Leif Nilsson Regler: Vi räknar fyra tävlingar av de fem tävlingstillfällena. För arrangör: Banor 3 st. Varav en för nybörjare, en som passar år och en för 16 år och uppåt. Banorna förläggs dels i terräng och dels i stadsmiljö. Dag KM, långdistans Vi avser att detta avgörs på OK Vilse,s tävling den 20 oktober Samling se OK Vilses hemsida på klubben online. Träningsupptakt inför höst och vinter Tisdagen den 9 oktober 2007 kl har vi träningsupptakt från Älmestugan, Fågelvägen. Vi börjar med ett kortare träningspass och därefter går vi igenom hösten vad avser träning mm. Klubbfika serveras! ALLA ÄR VÄLKOMNA! LÅT OSS GÖRA HÖST och VINTER TRÄNINGEN till GLÄDJE FÖR OSS ALLA!

5 Nå, vad säger då Erik och Erik? ERIK FOLKESSON-BLOM Vilken är din största framgång i år? Min största framgång i år är etapp segern på 5-dagars, men även det sammanlagda resultatet. Men 5 och 6 platserna på SM i våras är jag nöjd med. Vilket är ditt största bakslag i år? Årets största bakslag har helt klart varit de sista veckorna med magen som krånglat, jag vet inte än vad det är men provsvaren kommer snart. Det har gjort till att jag har inte kunnat tränat på som jag velat. Hur har året varit som helhet? Men om jag tycker det har varit ett fint år jag har tävlat rätt mycket, varit på många olika platser. Men nu vill jag bara komma igång igen. Har du ändrat något i din träning under året? Årets träning tycker jag har flutit på bra tills nu. Men jag tror att det handlar om att ha roligt och hålla sig frisk och inte råka på skador för det har jag varit skonad från hela året. Träningen här i Olofström är mycket bra och allsidig med mycket varierad karaktär. Jag stormtrivs i Olofström och har mycket kul med mina grannar. Det klantigast du gjort? Något klantigt jag gjort, jag vet inte sånt förtränger jag. Men varje gång jag bommar så tycket jag det är himla klantigt och onödigt. Har du haft någon Aha-upplevelse i år; typ Jaha, är det så man tar ut kompassriktning ;-)? En Aha-upplevelse fick jag när jag var och sprang Spring-cup och jag slog två som tagit medalj på J-VM, det kändes bra! ERIK LILJEQUIST Vilken är din största framgång i år? Hittills, SM bronset på sprinten, men förhoppningsvis annat efter helgen Vilket är ditt största bakslag i år? Att jag inte kvalificerade mig till JVM Hur har året varit som helhet? Så där, lite avtaggad i början av året, då jag hade dålig motivation. Men nu är det mycket bättre Har du ändrat något i din träning under året? Nej inte så mycket, försökt mer att bara öka. Det klantigast du gjort? Snubblat på prispallen Har du haft någon Aha-upplevelse i år; typ Jaha, är det så man tar ut kompassriktning ;-)? Oj, jag kan ju vinna spurten på tävlingar.

6 Vi sponsrar OK Älmes ungdomar Åhus Strand Hotellet vid havet! Tel:

7 Eftersnack En sida på nätet som skrivs av Lennart Forsberg från Umeå. Först ut: Spikrätt eller spikrakt åt skogen? Alla orienterare drömmer om att spika kontrollerna men för många orienterare stannar det vi drömmar. De som aldrig spikar, kanske springer spikrätt åt skogen... Men varifrån kommer själva uttrycket... vem spikade kontrollerna allra först? Säg det den som vet i väntan på kloka ord från någon som verkligen vet, får du ge dig till tåls med mina privata funderingar. Det är inte bara orienterare som spikar. Bangolfaren kan slå en spik. Travfantasten kan satsa på en spik. Handbollsmålvakten kan spika igen... Allt spikande har naturligtvis inte samma ursprung. Men för oss orienterare är det bara ett slags spikande som intresserar... Kan ordet ha med spikrakt att göra? Men man kan ju spika en kontroll utan att gå spikrak kompassgång, invänder kanske någon? Och visst ligger det något i det, men när begreppet skapades var det nog bara stenhård kompassgång som gällde? Utan att verkligen veta, gissar jag att begreppet föddes någon gång på 30-talet. Det dröjde ytterligare några år innan begreppet hamnade i tryckt text. Jag råkade få ögonen på en propagandabroschyr från 1943, Skojigt i skogen, och där finns minsann ordet spikar men det var fel sorts spikar! Broschyren rekommenderade bara att man för att undvika att halka i skogen, spikar fast läderremmar under skosulorna! Jag tror istället att det var svenska mästarinnan från 1944, Beata Björkman, som var allra först med att sätta uttrycket på pränt. Det gjorde hon när hon berättade om sitt mästerskapslopp i årsboken Skärmen 1945: Det har även Svenska Akademiens Ordbok noterat. Så här skriver SAOB om ursprunget till vårt spikande: ETYMOLOGI: [sannol. till sv. slang spik, seger, förstaplats, möjl. utlöst ur ssgr ss. SPIK-SÄKER, adj. 2, i fråga om säker l. klar seger, l. SPIK-RAK, i fråga om seger vunnen gm att segraren gått rakt (o därigm snabbast) på målet) sport. i kapplöpning o. d.: vinna (klart). : Det blev mycket på en gång. Nästan en akademisk avhandling... sådana spikas också men det är en annan historia...

8 Hur bra är du egentligen? Nu har det hänt en del igen! Den viktigaste förändringen, 16-åringarna har tillåtits vara med på listan. Inte så bra för oss äldre gobbar och käringar för då får vi ju stryk av ännu fler.. På damsidan kom Sofia naturligtvis in på listan, slog direkt två något äldre tjejer, Gullan och Christel, som för övrigt också hon kom in på listan, åter igen. (Det är väldigt lätt att ta sig in på listan, sex genomförda lopp på ett år. Ni som sprang 5-dagars: ett (1) lopp till så är ni inne!) För övrigt behåller Maria första platsen. Hon representerar ju inte OK Älme längre men jag tycker det känns rätt bra så länge hon är med på listan i alla fall Träningen går tydligen bra, hon har plockat 131 placeringar, det är bra gjort så högt upp på Sverigerankingen! Två stycken har ramlat ur listan mor och dotter Liljequist. Hoppas det inte är någon illavarslande trend Plac Riks Klass Namn 1. (293) D21 Maria Gustafsson 2. (1563) D50 Stella Lindqvist-Käll 3. (1746) D60 Bodil Ruther 4. (2487) D16 Sofia Bergman 5. (2624) D75 Gullan Almqvist 6. (2844) D50 Christel Nilsson Herrsidan då? Sedan förra redovisningen har Erik L plockat 62 placeringar och Erik F-B 345!! Vilka grabbar!! Två yngre grabbar har tagit klivet in på listan och börjat sin klättring, Carl-Johan och Arvid, spännande att se hur långt och fort de klättrar Undertecknads satsning på listan resulterade i en 4:e placering, över alla förväntan! Det gick inte att slå Staffan ännu! Göran passerade Torsten och Sven hängde på där. Tyvärr så har eldsjälen Leif ramlat ur men efter hans starka lopp i 5-dagars så är han snart uppe igen! Plac Riks Klass Namn 1. (125) H20 Erik Liljequist 2. (349) H18 Erik Folkesson-Blom 3. (1954) H45 Staffan Käll 4. (2160) H50 Lars Magnusson 5. (3115) H55 Göran Liljequist 6. (3669) H60 Sven Ruther 7. (4076) H65 Torsten Claesson 8. (4225) H60 Lars Henriksson 9. (4411) H16 Carl-Johan Bergman 10. (4826) H75 Gösta Svensson 11. (4989) H60 Roland Persson 12. (5051) H16 Arvid Lindqvist-Käll Vårens-sommarens raket: Erik Folkesson-Blom som även förra gången var säsongens raket. Vad månde bliva? Våren-sommarens ras: Torsten Claesson, konstigt men förra säsongen var han kanske ännu bättre? Hälsningar Lars som-tycker-det-är-gott-att-vara-på-listan-igen Magnusson

9 Nya OL-kläder Era beställningar av orienteringskläder (ca 120 plagg) är nu sammanställda och insända till Trimtex. Innan tryck, kommer vi att få ett förslag där alla logotyper är inlagda. När vi är nöjda med designen så återstår tryckning. Via klubbens webbsida meddelar vi er så fort kläderna har kommit. Slit hårt på era gamla kläder för de nya är på G! Klädgruppen och Sponsorgruppen OK Älme Extreme OL-dress

10 Highlands Open giugno-1 luglio giorni di orientering Altopiano di Asiago 7 comuni Asigao ligger i de Italienska alperna och där arrangeras varje år en 3-dagars orienteringstävling i hårt kuperad och utslagsgivande terräng. Årets tävling samlade 400 deltagare från 12 olika länder. Våra trakter representerades av bla OK Älme och ett glatt gäng från OK Vilse. Staffan Käll tog något överaskande hem slutsegern i klassen H45. Efter att inlett med etapplaceringarna 1:a och 2.a sprang han i den avslutande etappens jaktstart ut 8 minuter före tvåan,den gamle storlöparen Leo Cruzio, och lyckades med ett stabilt lopp som också gav ännu etappseger dryga ut sitt försprång till denne. I klassen D 50 sprang Stella Lindquist-Käll in som fin fyra efter etappplaceringrana 4:a, 2:a och 4:a. Segrarinnan från Schweiz, obetydligt sämre än Simone Niggli, rådde Stella inte på. Det var stor prisutdelning på stora torget i Asiago. Mycket publik och självaste borgmästaren delade ut priser i massor och det kändes nästan som på VM i friidrott. Mera sånt! Denna tävling går varje år i månadsskiftet juni-juli. Alltid i Asiago. Väldigt trevligt och nu måste man ju återvända och försvara sin titel. ( Asiago är annars mest känt för att man där kör värlscuptävlingar i längdskidor och skridskor). Läs mer på H Staffan Käll OK Älme, Swe Leonardo Cruzio Orienteamodo, It Franci Biroli ASD Orienteexpress, It D 50 1.Margit Hofer OLG Breitsee Kakow, Sui Stella Lindquist-Käll OK Älme Swe /Staffan och Stella

11 Vi sponsrar OK Älmes ungdomar HEMAHEMA LEDIG ANNONSPLATS! Intresserad av att annonsera här? Kontakta Ulf Jansson eller

12 5-dagars 2007 Ja, det var mycket cyklande. För de som ej var så vana vid det blev det mer träningsvärk i röva än i bena! Erik Folkesson-Blom vann första etappen. Avslutade som 5:a. Duktigt! Patrik och Gunnar var nog inte de enda som behövde lite hjälp med att ta sig ut från campingen, det var lerigt!! Lite fukt också ute på TC Kul tycker en del som Johan!!

13 Lars betraktelser Första 5-dagars på sex år, nu j-r ska det springas! och dessutom fick jag hård konkurrens av Leif Nilsson! Den ständigt (alltför) unge! Enligt egen utsago totalt otränad själv hade jag nog tränat minst en gång i veckan under våren, dessutom sprungit några tävlingar. Att Leif varit ute på golfbanan en del, räknar jag icke som vedertagen träning! Första etappen, ljuvligt! Njöt lite för mycket av att vara ute i 5-dagars skogen missade ettan grovt och var redan där 1:40 efter herr Nilsson! Jag samlade dock ihop mig och lyckades ta mig förbi Leif och lägga 2,30 mellan oss. Skönt med en liten buffert att ta av när träningsvärken sätter in framåt torsdag-fredag. Andra etappen, det var då själve missade ettan igen! Tack och lov missade även Leif den så jag slog faktiskt honom ändå! Leif missade även under fortsättningen av loppet så det blev en 10-minuters vinst. Skönt, slipper man vara så nervös över hans framfart i skogen! Tredje etappen, det fungerade att jag slapp grunna på Leif så mycket. En kanoninsats på korten. Både av Leif och mig! Ja, det där med lite kortare sträckor är verkligen inte så dumt ;-) Fjärde etappen, långt igen och miss på ettan igen! Leif före där igen!! Nä, man borde ha tränat mer. Låg 37:a vid nionde kontrollen, därifrån och in till mål i princip bara löpning, vid målgång var jag 56:a tappade 19 placeringar på ren löpning! Usch! Femte etappen. Tack och lov en betryggande (?) marginal till Leif. Jag gick lugnt och på säkerhet och det höll. Jag lyckades slå honom och det var som jag trodde, Golf är ingen träning!! Det viktigaste för mig personligen var dock att jag lyckades genomföra ännu ett 5-dagars. Min fotled som besvärat mig i fem år höll!! Att jag överansträngde knäet och har haft vätska i det sedan dess det är en annan historia ;-) något med åldern har jag hört sägas Lars Magnusson H 50 K 50 år på onsdagen, tack för gratulationerna!!

14 Statistik OK Älme 5-dagarsstatistik (Årets 5-dagars ej medräknat) 1 = Antal fullföljda (alla 5 etapperna) 2 = Antal deltagit/startat i 3 = Antal fullföljda etapper 4 = Etapper, utgått/felstämplat/ej godkänd 5 =? för start i etapp Inge Nilsson Gunnar Bladh Patrik Carlsson Torsten Claesson Gösta Svensson Sven Ruter Lars Henriksson Leif Nilsson Lars Magnusson Jerker Nilsson Gullan Almqvist Kjell Persson Staffan Käll Bengt Pettersson Ingemar Johansson Bodil Ruter Gerth Tolfte (Karls.) Christel Nilsson Gustaf Almqvist Jan Bengtsson Inga-Lill Henriksson Marcus Henriksson Olle Sjöfors Linda Assarsson (Lag.) Björn Liljequist Lennart Johansson Thomas Johansson Jessica Björck (Nilsson) Anders Andreasson Lise-Lotte Blad Peter Gustafsson Bente Käll Christer Sjöfors Jörgen Assarsson Barbro Johansson Birgitta Svensson Maria Gustafsson Hanna Johansson Thomas Almqvist Tomas Henriksson Tolfte Karlsson Erik Liljequist Sven-Erik Svensson Pär-Magnus Johansson Gunn-Britt Pettersson Stella Lindqvist Göran Liljequist Gösta Magnusson Elna Johansson Nikls Ruther Ragnwald Bladh Andreas Jansson Mats Lagerblad Elin Neckén Lina Neckén Kjell-Åke Nilsson Ann-Britt Persson (A.)

15 Information SPÅRINFORMATION I början av september hade vi möte med Kommunen och Skogssällskapet och fick följande information: I oktober kommer åter skogmaskiner att köra i Klöxhult. Gallring och rensning av skadedrabbade träd och rensning av dike kommer att utföras oktober och framåt. I möjligaste mån kommer körarna att ta hänsyn till spåren. I värsta fall kommer det att beröra skidsäsongen eftersom spåren inte hinner återställas innan snön kommer. /Ann-Britt Persson Ni alla som ändå är ute och surfar på nätet, gå in på vår hemsida och gå sen in på gästboken och sedan. SKRIV nåt positivt, kul, roligt! Det är kul om vår hemsida kan leva ännu mer än vad den gör. Vi har en levande hemsida, vi är duktiga på att ge Bengt material och Bengt är väldigt effektiv med att få in det! Men gästboken kan VI ALLA vara med och styra. Det är roligt att gå in på en klubbs hemsida och se att det händer nåt och positiva tankar föder positiva tankar som föder positiva tankar som föder osv.

16 En riktig miljagare som tog en kenyan! Lars Johansson naturligtvis. Kolla på hans hemsida så får ni en liten bild av hur det är att tillhöra sverigetoppen i löpning. Jag var ju tvungen att ta ett snack med honom för att höra hur det går trots att det inte handlar om orientering för honom just nu. Men, han ska ställa upp på startsträckan i Tjoget när han blir gubbe har han lovat. Hoppas det blir tidigare Det kanske blir orientering redan nästa sommar? - Ja, vi syskon gav pappa en 5-dagars start i 60-års present. I den ingick att även alla vi tre också ska springa. Men det är inte säkert. Varför då? -Jaa. Ja OS i Sydney går väl ungefär samtidigt och jag siktar på att ta mig dit. Jaha! Vilken distans då? - Maraton. Maraton? Det ska man inte kunna när man är så ung, har du sprungit många lopp? - Ett, men det gick rätt bra trots att jag gick in i väggen med 2 km kvar Aha, lite orutin. Vad ska man klara för att komma med till OS? - 2:15 I det loppet var jag 5 minuter ifrån men då tappade jag bortåt 3 min på sista kilometrarna. Så i år har jag årsbästa i Sverige både på halv- och helmaran. Det här med Kenyanen då? - Det var på ett terränglopp i Finland. Men han är väl inte deras bästa ;-) Bara att slå en kenyan känns som en merit! Grattis och lycka till! -Tack!

17 Vi sponsrar OK Älmes ungdomar Vill ditt företag spara pengar? Vi hjälper dig med lokala transporter. Nyfiken? Ring GLASÖGONMÄSTER Anders Karlsson Leg. Opt. Kontaktlinsbehörig Köpmangatan 6 Tel: Älmhult Fax: DAVIDS FRISERSALONG Hantverksgatan ÄLMHULT Tel

18 DM 7 eller var det 10 medaljer till OK Älme i DM!? DM-medaljerna har i år blivit många, närmare bestämt 7 stycken eller räknas det kanske som 10? Samtliga medaljer har sprungits hem av klubbens ungdomar. Först ut var Erik F som redan på sprinten i maj tog hem en tredje plats i klassen H18. I augstimörkret letade sig sedan Oscar fram till en andra plats i H14 och två dagar senare på långdistansen i ett regnigt Jönköping kom Erik L etta i H20, Erik F tvåa i H18 och Oscar tvåa i H14. Medeldistansen avgjordes i skogarna utanför Reftele och här sprang Erik L hem en andra plats i H20. Dagen därpå var det dags för stafetten och här ställde OK Älme upp med två lag, ett i H14 och ett i H16. I vanlig ordning ställde Märta-Stina och Sofia upp i herrlagen och i sista minuten varvades H12:an Joakim Svensson till H14-laget. Joakim som endast hade sprungit en tävling tidigare men visat finfina resultat på träningarna under våren och hösten. Hur det gick? Jo, H14-laget bestående av Oscar, Joakim, Märta-Stina och Johannes slutande på en andra plats. Ett stort grattis till alla medaljörer och till alla andra som gjort fina placeringar i tufft motstånd! /Jessica Björck H14-laget

19 Brevet från kolonien eller en lägerberättelse I sommar har jag nästan varit med på allt inom orientering som är värt att vara med på och dom saker som har varit allra roligaste, givande och lärorika var Regionslägret i Halmstad Detta var det näst bästa lägret jag varit med om, inte bara träningen utan också vänskapen och hatet mellan Småland, Halland, Skåne och Blekinge. Jag har nog aldrig fått så många nya kompisar på en och samma gång. På lägret deltog bara 14-åringar. Träningen var otroligt svår och jobbig men ändå rolig. Vi bodde på Strandgården i Vilshärad 10 meter från havet där vi badade 2 gånger per dag. Konfirmationslägret i Sjöarp Detta läger började med att vi packade upp sedan stack våra föräldrar och vi fick sova med någon vi aldrig hade sett innan men i slutet var man bästa vänner. Dagen efter började träningen (som har gjort stora framsteg på alla oss som har varit där) och konfaläsningen som inte var så uppskattat men man fick stå ut med det. Under tiden i Sjöarp hade vi många orienterings- tävlingar mot Karlsnäs som ofta slutade med förlust men vi var glada ändå. Vi var på lägret i ungefär en månad och då fick vi bara träffa våra föräldrar en gång men det var bara skönt. Till träningarna fick vi cykla och det kunde vara olika långt från 900 m till 5 km (överdriver inte). På en av träningarna sprang vi förra årets USM-banor. Jag sprang hyfsat bra men under banan ramlade jag på en sten och fick sy så jag fick inte träna på flera dagar. För att hålla koll på oss så vi inte smet upp på nätterna satte ledarna upp en babywatch. Detta var den roligaste sommaren och mest lärorika inom träning som jag har haft och den har givit mig framgångar. Av: Oscar Björck

20 Dags att plocka fram gympapåsen igen! Nu börjar OK Älmes cirkelgympa igen! Nu på ny dag; torsdagar 19:30-20:30 Platsen blir Gemöhallen igen, vid Maxi. Torsdagen den 11 oktober drar vi igång. Vi fortsätter sedan fram till den 20 december. Vi ses! Linda Assarsson

21 Konfa-läger Sjöarp 07 Här är vi alla vi Älmare som var med på konfalägret! Där fi ck vi bland annat läsa om gud, bada, ha kul, och såklart träna! Vi fi ck också fi na konfatröjor, som vi alla har på oss på bilden! På morgonen blev vi oftast väckta av hemska metoder som t.ex. vattenbesprutning, grytlock framför öronen m.m. Vi cyklade oftast rätt långt till träningarna. Under konfi rmationsdagen fi ck vi som tur är fi nt väder, för det regnade alla dagar utom två. Vi som var med från OK Älme var Märta-Stina, Arvid, Sofi a, Johannes, Felix och Oskar. Alla instämmer vi att det var den roligaste sommaren vi varit med om. Vi i 14-årsgänget, dvs Märta-Stina. Johannes och Oskar, lärde sig tom så mycket att vi av bara farten tog silver på budkavle-dm! /Märta-Stina och Arvid

22 Jourhavande i klubbstugan Jourhavande i klubbstugan tiden vecka datum namn tel /9-16/9 Lars Henriksson /9-30/9 Arne Johansson /10-14/10 Håkan Persson /10-28/10 Ulf Jansson /10-11/11 Torsten Claesson /11-25/11 Staffan Käll /11-9/12 Jens Lindell /12-23/12 Blom - Folkesson /12-6/1 Peter Gustavsson /1-20/1 Sven Ruther /1-3/2 Jessica Björck /2-17/2 Kenneth Lindell, Kurt Lindsten /2-2/3 Leif Nilsson /3-16/3 Bergman /3-30/3 Gunnar Bladh - Patrik K /3-13/4 Johan, Ola, Niclas Ruther /4-27/4 Kenneth Lövdahl /4-11/5 Lars Strandh /5-25/5 Lars Magnusson /5-8/6 Göran Liljeqvist Gräsklippning och översyn Stugkommittén /9-17/ /9-30/ /10-14/ /10-28/10 När ni är klara med er period skall klubbstugan vara städad samt avtorkat i duscharna och i bastun. Glöm ej rummet på vinden! OBS : EFTER DIN PERIOD RING TILL NÄSTA JOURHAVANDE PÅ LISTAN! Stug och motionskommittèn Stugfogde och uthyrare Leif Nilsson tel: Roland Persson tel:

23 Planering September - December Blad4 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER 1 L Berget M T Gymnastik L 1 DM lång Gemöskolan 2 S Ti Träning F S Löpträning Fr Klubbstugan Distans 3 M O Idrottsskolan L M 3 4 Ti Träning OL T Gymnastik S Ti Träning Fika 4 Fam Björk Gemöskolan Hylte 2 mil Cross-träning 5 O F M O 5 Avfärd 25 manna 6 T L 25 manna Ti Träning Fika T Gymnastik Cross-träning Gemöskolan 7 F S Snättringe O F 7 Lund, Vaggeryd 8 L Reftele M T Gymnastik L 8 DM medel Gemöskolan 9 S Reftele Ti UPPTAKT Klubbstugan F S Löpträning DM Stafett Träning Distans 10 M O L M Ti Träning OL T Gymnastik S Jättemilen Ti Träning Fika 11 Lars Henriks./Bergman Gemö-skolan Löpträning distans, Natt OL Cup, Ingår i KM 12 O Start F M O 12 Idrottsskolan 13 T Sprint Klubbmästerskap L Skogsfalken Ti Träning Fika T Gymnastik SK Graal avf Daladubbel Natt OL Cup, Ingår i KM Gemöskolan 14 F S Skogsfalken O F 14 Daladubbel 15 L USM Gotl. M T Gymnastik L 15 SM, Alvesta Gemöskolan 16 S USM Gotl Ti Träning Fika F S Löpträning SM, Alstermo Natt Ol Cup, Ingår i KM Distans 17 M O L M Ti Träning OL T Gymnastik S Löpträning Ti Träning Fika 18 Leif o Christel Gemöskolan Distans Löptest, Intervall, Teori 19 O Idrottsskolan F M O T L Vilse Ti Träning. Fika T Gymnastik Klubbm. Lång Backträning, Intervall, Teori Gemöskolan 21 F SM medel kval S Andrarum O F L SM med final M T Gymnastik L 22 Växjö kavle Gemöskolan 23 S SM stafett Ti Träning Fika F S Julklapps OL 23 Tyringe, Veter. Löp test, Intervall, Teori Kl M O L M GOD JUL Ti Träning OL T Gymnastik S Löpträning Ti 25 Ingrid o Kenneth Lövdahl Gemö-skolan Distans 26 O Idrottsskolan F M O Löpträning T L Smålandskavl Ti Träning T 27 Natt OL Cup, Ingår i KM 28 F Bodafors S Smålandskavl O F 28 VTSC 29 L Bodafors VTS M T Gymnastik L 29 Boken Gemöskolan 30 S Nässjö kavle Ti Träning Fika F S Löpträning 30 Vittus,Boken Natt OL Cup, Ingår i KM 31 O M GOTT NYTT 31 ÅR Sida 1

24

ÄNTLIGEN våren är här!

ÄNTLIGEN våren är här! ÄNTLIGEN våren är här! Nr. 1 2010 Foto: Hämtat från Galleri Älme, hemsidan Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Mistelvägen1734335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476

Läs mer

Nr. 2 2014. Hilding Sjöfors spurtar i mål på O-ringen. Ett nummer fullt med minnen från sommaren!

Nr. 2 2014. Hilding Sjöfors spurtar i mål på O-ringen. Ett nummer fullt med minnen från sommaren! Nr. 2 2014 Hilding Sjöfors spurtar i mål på O-ringen Ett nummer fullt med minnen från sommaren! Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Maskrosvägen8lgh1204,34334Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp)

Läs mer

För snabb för sin egen skugga Vem är orienteraren?

För snabb för sin egen skugga Vem är orienteraren? Nr. 2 2012 För snabb för sin egen skugga Vem är orienteraren? Skickadingissningtilljessica.nvh@telia.comFotoJessicaBjörck Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Hyacintvägen2234335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp)

Läs mer

Nr 3. Nr 1 2004. Johannes Bergman m.fl. Idrottsskolan 2005. Hemsida: www.okalme.com. www.okalme.com 1

Nr 3. Nr 1 2004. Johannes Bergman m.fl. Idrottsskolan 2005. Hemsida: www.okalme.com. www.okalme.com 1 Nr 3 Nr 1 2004 Johannes Bergman m.fl. Idrottsskolan 2005 Hemsida: www.okalme.com www.okalme.com 1 Klubbinformation Styrelse Leif Nilsson Torsten Claesson Barbro Liljequist Ulf Jansson Ann-Britt Persson

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Johan Björck, Max Andersson, Nils Marion och Isak Nilsson på tisdagsträning med Stjärn- orientering

Johan Björck, Max Andersson, Nils Marion och Isak Nilsson på tisdagsträning med Stjärn- orientering Nr. 2 2013 Johan Björck, Max Andersson, Nils Marion och Isak Nilsson på tisdagsträning med Stjärn- orientering Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Maskrosvägen8lgh1204,34334Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp)

Läs mer

Nr.1 2007. säsongen är igång! Foto: Carina Persson

Nr.1 2007. säsongen är igång! Foto: Carina Persson Nr.1 2007 säsongen är igång! Foto: Carina Persson Klubbinformation Postadress: OK Älme, Mistelvägen 17 343 35 Älmhult Besöksadress Fågelvägen (längst upp) Tfn/fax klubbstugan 0476-109 03 Hemsida www.okalme.se

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten.

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten. Veckan som gick avgjordes det 51:a O-ringen med centralorten i Borås. Totalt lockade tävlingen över 18000 deltagare i alla åldrar och ambitionsnivåer. Det var ett 30-tal löpare från Lerums SOK som deltog

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Jag vill börja septembers månadsbrev med att tacka er som ikväll kom till klubbstugan och hjälpte till att städa i och runt omkring den. September är en intensiv

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2012

SOK Viljans resultat hösten 2012 SOK Viljans resultat hösten 2012 OK Dacke, lång 1/7 U 2 3 Theo Lövdahl 5 Tuva Lövdahl D 40 1 Anna Svensson H 40 2 Tony Lövdahl H 60 2 Hans Svenson 4 Göran Svenson Sälen, medel 1/7 D 16 68 Petra Olejnik

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Så har vi gått in i sommartiden och med ljuset på kvällarna så blir det lättare att motivera sig för ett löppass på kvällen och är man några stycken som springer tillsammans

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2011

SOK Viljans resultat hösten 2011 SOK Viljans resultat hösten 2011 Veteran-VM, Ungern, sprint kval 2/7 D 65-3 52 Ulla Nilsson H 65-1 21 Roland Nilsson H 75-2 13 Allan Håkansson H 75-1 33 Bengt-Åke Borgemo Veteran-VM, Ungern, sprint final

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Oktober 09. Sumpsk n

Oktober 09. Sumpsk n Oktober 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Alfred Liljeström Se matrikel August Mårtensson Se matrikel Nu påbörjar vi försäljningen av Ullmax produkter igen. Låna gärna en väska med kläder och sälj hemma

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

Nr Gunnar Bladh meste O-ringaren!

Nr Gunnar Bladh meste O-ringaren! Nr. 2 2011 Gunnar Bladh meste O-ringaren! Foto Daniel Johnston Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Hyacintvägen2234335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476 10903 Hemsidawww.okalme.seE

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten OK Vilse 87, medeldistans 1/7 H 21 6 Thord Hultberg H 75 1 Allan Håkansson. Tjoget, Emmaboda 3-4/7 51 SOK Viljan

SOK Viljans resultat hösten OK Vilse 87, medeldistans 1/7 H 21 6 Thord Hultberg H 75 1 Allan Håkansson. Tjoget, Emmaboda 3-4/7 51 SOK Viljan SOK Viljans resultat hösten 2010 OK Vilse 87, medeldistans 1/7 H 21 6 Thord Hultberg Tjoget, Emmaboda 3-4/7 51 SOK Viljan Gamleby OK, Tjust 2-dagars etapp 1, långdistans 6/7 H 12 29 Filip Johansson D 14

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2014

SOK Viljans resultat hösten 2014 SOK Viljans resultat hösten 2014 Tjust 2-dagars, etapp 1 lång 1/7 3 Lennart Kalén 4 Leif Carlsson Tjust 2-dagars, etapp 2 lång 2/7 U 2 1 Emma Rindstig 6 Gustav Eveborn 8 Emrik Eveborn D 12 7 Elin Rindstig

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #8-2005 MÅL 10SM Medaljer (10) & 50DM Medaljer (53) Hej

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 I mitt förra brev skrev jag om ljuset på kvällarna som motiverar för träning och då tänker man givetvis att det under våren blir varmare och skönare. Värme är dock något

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Orienteringskommittén Kjell Svensson, Arvid Käll, Staffan Käll, Leif Nilsson, Stefan Karlsson, Lisa Pettersson, Lars Henriksson, Magnus Nilsson

Orienteringskommittén Kjell Svensson, Arvid Käll, Staffan Käll, Leif Nilsson, Stefan Karlsson, Lisa Pettersson, Lars Henriksson, Magnus Nilsson Nr. 3 2012 Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Hyacintvägen2234335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476 10903 Hemsidawww.okalme.seE postinfo@okalme.se Styrelsen Ordförande:PeterGustavsson

Läs mer

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott.

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Lucialoppet 8 december 2007 Det var inte med någon större entusiasm man gav sig iväg till

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2013

SOK Viljans resultat hösten 2013 SOK Viljans resultat hösten 2013 Tjust 2-dagars Gamleby, dag 1 lång 2/7 U 1 8 Alfred Gabrielsson H 14 4 Benjamin Sturek H 16 8 Oskar Lind D 18 8 Petra Olejnik D 45 4 Åsa Bergfors H 55 1 Lennart Kalén 3

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1

Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Birdsmoor Sport News No 2 2011 page 1 Till Idrottsvänner i april 2012, härlig påsk och vår tillönskas av Håkan/BHG/Madstuga/Birdsmoor Här följer egna bilder och texter från våren sportåret 2012, hoppas

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Nr 4 år Årg. 37

Nr 4 år Årg. 37 Nr 4 år 2014. Årg. 37 www.ok-mark.com STYRELSE Bo Herdersson ordf. Per Knubbe sekr. Gun Frisk kassör Marie-Louise Hedström Lennart Karlsson Anja Lomander Jan Olausson Maria Svensson Martin Udd REDAKTION

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2013

Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 för Postens Kamratklubb, Lund. Styrelse Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning:

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #7-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (33) Hej alla!

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

Bowling 50 år på Gotland

Bowling 50 år på Gotland 1 Bowling 50 år på Gotland Av Birgitta Siltberg Del 3: 1976-1979 Bowlingen Årets Idrott 1978 I januari 1976 deltar BK Rosen i en tävling, KK-träffen, i Växjö och är mycket nära att vinna. Första pris är

Läs mer

25-manna 9 oktober, Kungsängen

25-manna 9 oktober, Kungsängen 25-manna 9 oktober, Kungsängen En av årets höjdpunkter inom orienteringen är 25- mannabudkavlen. Tjejer och killar, unga och gamla samlas i en och samma breddkavle. JÄTTEKUL! Vi hoppas i år att våra herrseniorer

Läs mer

Anvisning angående jury på Smålands tävlingar 2019

Anvisning angående jury på Smålands tävlingar 2019 Anvisning angående jury på Smålands tävlingar 2019 Tävlingsjury Jury utses av arrangör, via SMOF:s lista över jury personer som gått giltig utbildning för uppgiften. Arrangör tar kontakt med tänkta jurymedlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. IK NocOut.se

Verksamhetsberättelse 2012. IK NocOut.se Verksamhetsberättelse 2012 IK NocOut.se Innehållsförteckning...sidnr Organisation 2012... 2 Styrelsens berättelse... 2 Utbildning/utveckling... 3 Verksamhetsberättelser... 4 Löpning... 4 Triathlon... 5

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #5-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (17) Hej alla!

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer