Jerry Höglund, VD April 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jerry Höglund, VD April 2008"

Transkript

1 Katalogen som du håller i din hand bjuder på en exposé av TOOLS Momentum produkter. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med de världsledande leverantörerna inom områdena lager, tätningar, transmission och automation. För dig som kund innebär det de bästa lösningarna sett till såväl kvalitet som totalekonomi. Lägg därtill vår vilja att alltid ge kunden snabb och bra service samt att dela med oss av våra kunskaper. Vår strävan är också att alltid vara tillgängliga för våra kunder, vilket möjliggörs genom våra butiker och lager över hela landet, vår representation även i Danmark och Norge, men även så genom Trouble Free Suppy-avtal (TFS). De företag som tecknat TFS-avtal vet att god logistik innebär driftsäkerhet och högsta tillgänglighet till lägsta kostnad. Med ett lägre lagervärde och utan inkurans blir resultatet självklart mer pengar för kunden. TFS innebär givetvis tillgång till samtliga TOOLS- Momentum leverantörer och här vill vi framhålla vårt samarbete med SKF, Renold, Simrit, Klinger, SMC till exempel som samtliga är kända världen över för sina kvalitetsprodukter. samarbete med leverantörerna och att vi därigenom får tillgång till deras kunskap samtidigt som vi kan vara med och påverka utvecklingsprocessen. Allt detta har våra kunder glädje av. Dessutom har ni som kunder möjlighet att ta del av samma utbildningar som vår personal. TOOLS Momentums hela process bygger på att vi skall hålla en hög servicegrad och visa stor omtanke om våra kunder. Än en gång pekar jag på tillgängligheten som en avgörande faktor. Det skall gå snabbt att få en efterfrågad produkt och det skall alltid finnas någon som kan ge professionell hjälp och rådgivning. Förtroende och trygghet skapas genom att vi lever upp till dessa påståenden - och det gör vi... Jerry Höglund, VD April 2008 Jag vågar påstå att vår kunskap om våra leverantörers produkter är mycket hög eftersom vi kontinuerligt utbildar vår personal. Lägg därtill vårt nära och täta

2 År 1997 fattade vi beslutet. Då gick vi fyra, Sesemic, Järn & Maskin, Kulan Väst och Kulan Syd, samman i ett företag. Det nya företaget fick namnet Momentum, vilket helt enkelt betyder Kraft satt i rörelse. Mycket passande, tycker vi själva, och en fin påminnelse i vardagen om att fyra tillsammans faktiskt åstadkommer mer än var och en för sig Vi är verksamma i Skandinavien och är en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter med lokal lagerhållning och försäljning på ett 30-tal orter i Sverige samt dotterbolag i Norge och Danmark. Vi har ca 270 serviceinriktade medarbetare inom koncernen till din hjälp när problem behöver lösas. Lokal tillgänglighet till produkter, know-how från ledande tillverkare, kundanpassade produktutbildningar, logistiklösningar och jourservice är några hjälpverktyg som vi på TOOLS Momentum erbjuder dig som kund. Vi ingår i den börsnoterade koncernen B&B TOOLS AB. TOOLS Momentum skall vara marknadsledare på att göra våra kunders företag effektivare. Genom att erbjuda kvalitetsprodukter och tjänster som effektiviserar inköp, förrådshantering, driftsoptimering samt förebyggande underhåll av industrianläggningar. TOOLS Momentum erbjuder ett unikt logistikkoncept, TFS, för produkterna inom vårt sortiment. TFS betyder Trouble Free Supply, vilket i sin tur betyder Problemfri försörjning. TFS innebär att vi gör en noggrann analys av ditt behov av artiklar och samkör det med vår förrådshållning. Vi öronmärker dina artiklar och ger dig en garanterad leveranstid. Genom TFS får du rätt ledtid på artiklar, vilket ger dig ökad maskintillgänglighet och optimerad förrådshållning av industrikomponenter. Produkter som monteras rätt och underhålls på rätt sätt har lång livslängd, och ger därmed hög maskintillgänglighet och totalekonomi. För att stärka våra kunder har vi på TOOLS Momentum, tillsammans med våra leverantörer, utvecklat ett utbildningsprogram som riktar sig till personer som arbetar med montering, skötsel och underhåll. Utbildningsprogrammet består av 12 olika block som kan kombineras och anpassas till aktuellt behov. Kontakta ditt lokala TOOLS Momentumkontor så berättar vi gärna mera om TOOLS Momentumskolan. Du hittar mer att läsa om oss på Kvalitetsarbetet är den plattform som bär upp alla verksamheter inom TOOLS Momentum. Vi har som ambition att varje dag bli litet bättre än vad vi var igår. Vi känner också ansvar för att bidra till en hållbar utveckling för vår miljö. Våra kvalitets- och miljöledningssystem ger oss de verktyg och metoder vi behöver för att uppfylla våra kunders och andra intressenters krav och förväntningar. TOOLS Momentum är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2000 och miljöcertifierat enligt ISO 14001:1996.

3 Du har ett behov av att minska antalet leverantörer för att spara tid och pengar. Du känner ett behov av att få tillgång till rätt kompetens med kort varsel, utan att behöva leta bland alla dina leverantörer. Du har ett behov av att optimera såväl leveransfrekvens och lagernivå som kvalitet och pris. Du vet att, när inte rätt reservdel finns på plats vid rätt tillfälle, så kan hela verksamheten stanna. Du anser att närhet, tillgänglighet och förtroende är avgörande för en bra leverantörsrelation. Du säger att storlek är avgörande för skalfördelar och effektivitet. Du vet att priset på den enskilda produkten inte är hela sanningen och säger att inom andra områden så räknar ni alltid på den totala kostnaden. Alla industriföretag har processer för underhåll, reparation och drift. Vi kallar det MRO (Maintenance, Repair & Operations). Hitills har industrins efterfrågan av förnödenheter & komponenter för MRO varit fokuserad på enskilda produkter och tjänster. Men nu växer det fram ett tankesätt där man istället tar ett helhetsgrepp på det samlade behovet och alla relaterade kostnader. Vi utgår alltid från TCO när vi utformar kunderbjudanden. Givetvis skall vi vara konkurrenskraftiga i alla delar, men det är helheten som avgör. Och det är TCO som ska sänkas. När du ser MRO som en helhet kan du både sänka ditt företags kostnader och öka företagets produktivitet. Det blir också färre problem i verksamheten. Onödiga driftstopp minimeras. Och tiden behöver inte användas till akut problemlösning. Med vår storlek, vår styrka och våra system som grund kan vi hjälpa dig att skapa trygga och säkra lösningar som bygger på: - Heltäckande sortiment - Bred och djup kompetens - Förmågan att optimera - Närhet till dig som kund Vår ambition är att vara ditt förstahandsval inom MRO och leverera kompletta lösningar som skapar produktion och försörjningstrygghet samt att göra detta kostnadseffektivt. Vi är övertygade om att industrin som helhet kan tjäna miljarder på det. Och vi tror att även ditt företag har mycket att vinna. Inom industrin används olika begrepp för totalkostnader. Ett vanligt begrepp är TCO (Total Cost of Ownership). TCO är totalkostnaden för att lösa uppgiften, det vill säga alla direkta och indirekta kostnader. TCO inkluderar alla alternativkostnader. Handlar det exempelvis om en reparation, är TCO inte bara kostnaden för reservdelen utan också för relaterade administration och hantering. Alla produktionsstörningar särskilt stillestånd innebär avsevärda alternativkostnader.

4 Låt oss hjälpa dig att optimera. Det handlar varken om att minimera eller maximera. Det handlar om att optimera. Som att välja rätt lagernivå innebär att rätt produkt ska finnas där och när du behöver den, varken tidigare eller senare. Eller som att välja att köpa rätt kvalitet till rätt plats. Vi kan hjälpa dig med tjänster inom många områden: Hur ska du optimera balansen mellan lagernivåer och leveransfrekvens? Hur optimerar du administrativa uppgifter, såsom beställningssätt, beställningsfrekvens, integrationsnivå, fakturaflöde, ordererkännande och leveransbesked? Ett effektivare utbyte av anläggningstillgångarna ökar lönsamheten. Att optimera en anläggning så att den producerar lika mycket till lägre kostnad eller ökar produktionen till samma kostnad. Genom att optimera kompetensen hos sin personal höjs våra kunders produktivitet. Detta genom att rätt produkt, rätt monterad och underhållen medför lång servicelivslängd och därmed hög maskintillgänglighet.

5 Förutom nedan områden anstränger vi oss hårt för att även hitta de kritiska specialprodukter som du och andra kunder kan behöva. Men det viktigaste är att vi anpassar vårt sortiment efter dina behov. Allt som du behöver för din MRO verksamhet skall du finna hos oss. Marknadens bredaste produktsortiment inom rullningslager, bussningar och glidlager från tillverkare som SKF, Timken och INA. På underhållsprodukter återfinns varumärken som Loctite, Molycote och Kluber. Produktsortimentet omfattar såväl öppna som slutna transmissioner, allt från rem- och kedjetransmissioner till växlar och elmotorer från tillverkare som bl a Optibelt, Renold och WEG. Automatisering inom industrin utvecklas hela tiden. Vi kan erbjuda produkter inom pneumatik, linjära produkter och ledningskomponenter från ledande tillverkare som SMC, THK, SKF och CEJN. Tätningsprogrammet omfattar tätningar för alla tänkbara applikationer inom industrin från O-ringar till mekaniska axeltätningar från tillverkare som Simrit, Klinger och Huhnseal. Med Momseal och vattenskärning producerar vi alla tänkbara tvådimensionella formdelar som t ex tätningar, planpackningar och logotyper. Vi tar snabbt fram prototyper och kan smidigt ställa om för ny detalj vilket gör att serietillverkning inte kräver någon minimiupplaga och att leveranstiderna kan hållas mycket korta. Vi har över 100 standardprofiler och svarvar upp till diameter 580 mm i 12 olika materialkvalitéer.

6 Effektivare flöden och lägre kapitalbindning är resultat av den lageroptimering som TOOLS Momentum genomfört inom Skånemejerier. Nu planeras för nästa steg i samarbetet, en helhetslösning inom MROområdet som kraftigt minskar Skånemejeriers antal leverantörer - från 190 till sex! Omkring 2,7 miljarder SEK i försäljning, 600 medarbetare vid tre helägda anläggningar i Skåne och med inriktning på förädling av mjölkråvaran till bl a grädde, mjölk och ost. Detta är Skånemejerier i korthet. Mejeriet är en typisk processindustri där driftstörningar och oplanerade stopp snabbt blir förödande för de färskvaror som tillverkas. - På senare år har kraven på besparingar i vår underhållsorganisation ökat. Det är drivet av den allt hårdare konkurrensen i vår bransch och innebär att vi måste arbeta mer rationellt, berättar Claes Hansson, inköpare inom Skånemejerier. Samarbetet mellan TOOLS Momentum och Skånemejerier inleddes strax före millenieskiftet. Det kom tidigt att handla om helhetslösningar och det som kallas lager- och reservdelsoptimering, d v s att rätt komponent alltid är tillgänglig i rätt tid. - TOOLS Momentum är en mångsidig och kunnig leverantör med bra nätverk av egna underleverantörer som bistår oss med service och support, säger Claes Hansson. Sedan 2004 har vi ett s k TFS-avtal, där TOOLS Momentum tillhandahåller komponenter som är strategiska för oss. De garanterar lagerhållningen och vi betalar inte för komponenterna förrän vi behöver dem. TFS betyder Trouble Free Supply och är ett koncept som TOOLS Momentum arbetat med sedan början av 1990-talet. Via TFS har Skånemejerier kunnat minska sin lagerhållning av komponenter, vilket kraftigt reducerat kapitalbindningen för reservdelar - från 17 till 10 MSEK. Samtidigt har flödena blivit effektivare och driftstoppen färre. - Idag garanterar vi hög tillgänglighet på mellan 500 och 1000 komponenter för Skånemejerier, vilket innebär att vi kan leverera inom fyra timmar dygnet runt, berättar Torbjörn Eriksson, chef för MRO/ Centrala avtal inom TOOLS Momentum. Och optimeringen påverkar kostnadsbilden. Inom industrikomponenterna kan nämligen så mycket som 50 procent av förrådsvärdet hos en kund ligga orört under en treårsperiod. - En annan fördel med TFS är de förenklade beställningsrutinerna, betonar Claes Hansson. Vi behöver inte själva känna till varje komponent och var den finns att köpa. Om vi har frågor skickas dessa istället vidare till TOOLS Momentum som snabbt återkommer med förslag till oss. Nu planeras för nästa steg i samarbetet - ett avtal avseende en större del av MROområdet där TOOLS Momentum och Tools Profero tillsammans med två samarbetspartners kan komma att över mer av förrådsleveranserna hos Skånemejerier. En omfattande kostnadsanalys har gjorts där i stort sett varje artikel kartlagts, men där också samlade optimeringar för hela anläggningar har tagits fram. Dessutom planeras en kraftig minskning av antalet leverantörer - från cirka 190 idag till bara sex i framtiden. - Från vår sida kommer vi att samordna leverantörskontakterna mer, vilket underlättar hanteringen och administationen för Skånemejerier. Som en följd härav beräknas antalet fakturor minska från 2500 till drygt 150, berättar Torbjörn Eriksson. - Färre leverantörer innebär lägre kostnader, poängterar Claes Hansson. Bara registerhanteringen för en enda leverantör kostar oss ungefär kronor per år. Här kan vi således göra stora besparingar.

7

8

9 Innehållsförteckning Benämning Sida Radialtätningar 2 Kassettätningar 23 Slithylsor för radialtätningar 24 O-ringar 27 Tätningar för pneumatik 53 Tätningar för hydraulik 55 Momseal 62 V-ringar 65 Boxpackningar 72 Planpackningar 80 Halv- och helmetallpackningar 99 Ptfe-packningar 101 Högtemp. packningar 101 Metallrings-packningar 101 Verktyg 102 Mekaniska axeltätningar 104 Tredotätningar 116 Koppar-aluminium-fiber-brickor 117 Bricktätningar 118 Skyddsbälgar 120 Beständighetstabeller för material 151 Omräkningsfaktorer 160 1

10 Radialtätningar Översikt radialtätningar Utförande Material Temperatur Hastighet Tryck Hårdhet Lämpliga applikationer NBR -40 till +100 se diagram 0,5 Bar 72 Allsidig passar många applikationer FPM -25 till +160 se diagram 0,5 Bar Dammtunga BASL Momentum standardsortiment NBR -40 till +100 se diagram 0,5 bar 72 Passar många applikationer FPM -25 till +160 se diagram 0,5 bar BA NBR/Plåtkapslad -40 till +100 se diagram 0,5 bar 72 FPM/Plåtkapslad -25 till +160 se diagram 0,5 bar Brett användningsområde inom industrin B1 NBR/Plåtkapslad -40 till +100 se diagram 0,5 bar 72 FPM/Plåtkapslad -25 till +160 se diagram 0,5 bar Brett användningsområde inom industrin B1SL NBR/Plåtkapslad -40 till +100 se diagram 0,5 bar 72 Lämplig vid stora dimensioner pga sin styvhet FPM/Plåtkapslad -25 till +160 se diagram 0,5 bar Brett användningsområde inom industrin B2 NBR/Plåtkapslad -40 till +100 se diagram 0,5 bar 72 FPM/Plåtkapslad -25 till +160 se diagram 0,5 bar Brett användningsområde inom industrin B2SL BABSL NBR -40 till +110 se diagram 10 bar 75 Används vid applikationer med högre tryck Beroende på hastighet konsultera Momentum FPM -25 till +160 se diagram 0,5 bar Bra mot kemikalier när FPM används dammtunga NBR/Plåtkapslad -25 till +160 se diagram 0,5 bar 75 Brett användningsömråde inom industrin Bra mot kemikalier Fördelaktig när lågviskösa produkter skall avtätas dammtunga BAUMSL PTFE/Plåt -130 till m/sek 10 bar max Höga temperaturer Vid dåliga smörjförhållanden Vid kemikalier B2PT NBR -40 till m/sek 72 Avtäta fettsmörjning inga tryck BAOF NBR/PLÅT -40 till m/sek 72 Avtäta fettsmörjning inga tryck B10F NBR/PLÅT -25 till m/sek 0,5 bar 72 Växellådor FPM/NBR -25 till m/sek 0,5 bar 75 Säker vid lågviskösa produkter tätningsläpp vid föroreningar 2 MSS 1

11 Radialtätningar Crosslista radialtätningar SIMRIT DIN 3760 STEFA SIMMERWERKEN KACO SKF BA A CB A DG HMS4 BASL AS CC ASL DGS HMSA7 B1 B BB B DF CRW1 BISL BS BC BSL DFS CRWA1 B2 C DB C DFK CRWH1 B2SL CS DC CSL DFSK CRWHA1 Pereferihastighet 3

12 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter 3-10 mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter 3-10 mm Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA FPM NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BA NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BA NBR B NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL FPM BASL NBR BABSL NBR BA NBR BABSL FPM BABSL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL

13 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BA NBR BABSL NBR BASL FPM BASL FPM BA NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL FPM BASL FPM BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BABSL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL FPM BA NBR BASL NBR BA NBR B1SL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA

14 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BASL NBR BA NBR BA FPM BASL NBR BASL FPM BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR B FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL FPM BA NBR BABSL NBR BABSL FPM BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA FPM BABSL NBR BABSL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL FPM BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BA NBR B NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BABSL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR B NBR BA NBR BA NBR BABSL NBR BA NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BABSL FPM BASL FPM BA NBR B NBR BABSL NBR BASL FPM BASL NBR B1SL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA

15 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B1SL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL NBR BA PTFE B1SL NBR BABSL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL FPM BA FPM BA PTFE B NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL PTFE B NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA FPM BA NBR BABSL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BA FPM BA NBR BA FPM BA NBR B1SL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR B1SL NBR BA NBR BA NBR B NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL FPM BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR B1SL NBR BA NBR B NBR BA FPM BA

16 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR B NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR B NBR BA NBR B NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL NBR BASL NBR B FPM BA NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR BA FPM BASL FPM BA NBR BASL NBR BAD NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL FPM BA NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL FPM BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B FPM BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BAD NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BA

17 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR BASL NBR BA NBR BA NBR B1SL NBR BA NBR BA FPM BA NBR BA NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR BA NBR BASL NBR BA NBR B NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA FPM BASL FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL FPM BA FPM BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL FPM BASL FPM BABSL NBR BASL NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL FPM BASL NBR BABSL FPM BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL NBR BA PTFE B2PT NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR B FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR B1SL NBR B NBR B NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA

18 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR B NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BA FPM BA FPM BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL FPM BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BABSL NBR B1SL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BASL NBR B NBR B1SL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BA

19 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta. d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd 5008 Innerdiameter Ytterdiameter Bredd FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BA NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR B NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BA FPM BA NBR BASL FPM BA NBR BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR B FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BABSL NBR BASL FPM BASL NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR B NBR BABSL NBR BASL FPM BABSL NBR BASL FPM BA NBR B NBR BASL NBR B NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA FPM BA NBR B1SL NBR BASL FPM BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL FPM BA NBR BABSL NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL

20 Radialtätningar Radialtätningar axeldiameter mm BA BASL B1 B1SL B2 B2SL BABSL "Simrit". Radialtätningar axeldiameter mm. Standardprogram i radialtätningar innebär att alltid typ SL versionen (dammtunga) används när dimensioner finns. Om inte version SL finns används typerna BA, B1, B2. Radialtätningarna och löpytorna på axeln skall infettas före montaget för att säkerhetställa smörjningen för de första axelrotationerna. Övrig info se profilkarta d1 d2 b Material Typ Best nr d1 d2 b Material Typ Best nr Innerdiameter Ytterdiameter Bredd Innerdiameter Ytterdiameter Bredd NBR BASL NBR BASL NBR B NBR B NBR BASL NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL NBR BASL NBR B FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR B NBR BABSL NBR BA NBR BABSL NBR BA NBR BASL NBR B FPM BASL NBR BASL FPM BA NBR B NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BABSL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR B NBR BABSL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BABSL NBR BA FPM BABSL NBR BASL FPM BASL NBR BA FPM BA NBR BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BA NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BASL NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR BASL FPM BASL FPM BASL NBR BASL NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM B NBR BASL NBR BASL FPM BASL FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BASL FPM BASL NBR BA NBR B NBR B NBR BASL NBR BASL NBR BA NBR BA NBR BA NBR BASL NBR BASL NBR B1SL NBR BA NBR BA NBR BA NBR B NBR BASL NBR BASL NBR BA FPM BA NBR BA NBR BASL NBR BA

Jerry Höglund, VD April 2008

Jerry Höglund, VD April 2008 Katalogen som du håller i din hand bjuder på en exposé av TOOLS Momentum produkter. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med de världsledande leverantörerna inom områdena lager, tätningar, transmission

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service

VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service VI AXLAR ANSVARET kompetens, utbud & service Vet du funktionen så har vi produkten. Vi kan allt när det gäller service kring axeln. Det är vårt löfte. SESEMIC industrins problemlösare Vi på Sesemic har

Läs mer

TOOLS Momentum Kursprogram 2009. Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning

TOOLS Momentum Kursprogram 2009. Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning TOOLS Momentum Kursprogram 2009 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Kundanpassad utbildning Introduktion Välkommen till TOOLS Momentums utbildningar!

Läs mer

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar 1 Bred kompetens och snabb service oavsett behov Tebeco är en av Sveriges ledande leverantörer av produkter och förnödenheter till ytbehandling, gjutning

Läs mer

MOMENTUM Industrikomponenter för ökad lönsamhet

MOMENTUM Industrikomponenter för ökad lönsamhet MOMENTUM Industrikomponenter för ökad lönsamhet MOMENTUM Momentum Industrial AB är Nordens ledande leverantör av industrikomponenter och tillhörande tjänster med lokal lagerhållning och försäljning på

Läs mer

Effektivisering av det förebyggande underhållet

Effektivisering av det förebyggande underhållet Effektivisering av det förebyggande underhållet Vi har härmed nöjet att presentera följande beskrivning av utbildningsinsatser i Effektivisering av det förebyggande underhållet. Bakgrund Utbildningen är

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Stora pengar att tjäna. Helhetstänkande runt ditt företags försörjning av verktyg, förnödenheter och reservdelar.

Stora pengar att tjäna. Helhetstänkande runt ditt företags försörjning av verktyg, förnödenheter och reservdelar. Stora pengar att tjäna Helhetstänkande runt ditt företags försörjning av verktyg, förnödenheter och reservdelar. www.gamlajernboden.se 2 BIG Academy Customer BIG-gruppen LEVERANSBEVAKNING INKÖP BESTÄLLNINGSRUTINER

Läs mer

Modernt Underhåll för ledare

Modernt Underhåll för ledare Modernt Underhåll för ledare Mot målet EFNMS Certifierad Underhållsexpert: European Expert in Maintenance Management Modernt Underhåll för ledare Åtta lärarledda utbildningsdagar med tillhörande webbaserade

Läs mer

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018 VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag Årsstämma 2018 22 augusti 2018 21 JUNE 2017 2 Fragmenterad marknad med många marknadsaktörer Marknadens värdekedja för industriförnödenheter och

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT. Industrikomponenter för ökad lönsamhet

PRODUKTÖVERSIKT. Industrikomponenter för ökad lönsamhet PRODUKTÖVERSIKT Industrikomponenter för ökad lönsamhet TOOLS MOMENTUM TOOLS Momentum är Nordens ledande leverantör av industrikomponenter och tillhörande tjänster med lokal lagerhållning och försäljning

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair TOOLS Momentum kursprogram 2012 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Service av pumpar Operatörstyrt underhåll Kursprogram 2012 Rätt produkt, rätt monterad

Läs mer

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige

Företagspresentation. ThyssenKrupp Materials Sverige Företagspresentation ThyssenKrupp Materials Sverige Innehåll Litet företag, stora muskler Litet företag stora muskler 3 Branschens ledande serviceföretag 4 Kunskapsledare det tjänar du på 6 Sverigebäst

Läs mer

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair TOOLS Momentum kursprogram 2014 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Service av pumpar Kursprogram 2014 Rätt produkt, rätt monterad och underhållen medför

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Dina utmaningar. vår drivkraft

Dina utmaningar. vår drivkraft Dina utmaningar vår drivkraft Vi gillar utmaningar Eller som Svante * säger: "När kunden ber oss att reglera 200 bar till atmosfärstryck, då är det extra roligt att gå till jobbet. Vi gillar utmaningar.

Läs mer

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden.

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. SAMARBETE Tillsammans hittar vi den bästa lösningen. VÅRA LEDORD ÄR TRYGGHET Snabba och effektiva insatser

Läs mer

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder.

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder. Genomtänkt. datatillbehör / kontorsmateriel / konferensutrustning & kontorsmaskiner / emballage & förpackningsmateriel engångsartiklar & servering / torkpapper / städ, kem, hygien / skola & förskola Marknadsledande.

Läs mer

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang Levererar kompetens, kvalitet och engagemang ProffPartner din totalleverantör av verktyg, maskiner och material När alla gör det de är bäst på blir verksamheten optimal. Du är bäst på din verksamhet. Vi

Läs mer

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER MED SERVICEAVTAL HAR DU ALLTID DESSA FÖRMÅNER: RABATT PÅ TIMDEBITERINGEN VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL RABATT PÅ RESERVDELAR SOM FÖRBRUKAS VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL

Läs mer

Together forever OEM

Together forever OEM Together forever OEM Vision En grundläggande vision i ESSVE s satsning på industrifästelement till OEM-kunder är att erbjuda kunden en komplett lösning från idé, via tekniska, produktionsmässiga och kommersiella

Läs mer

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER WWW.INTERALIA.SE OM INTERALIA InterAlia är ett företag utanför Kristianstad som fokuserar på produkter för linjära och roterande rörelser. Våra huvudsakliga

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Leverantörer Kunder STORT APPLIKATIONSKUNNANDE OCH ETT HELTÄCKANDE SORTIMENT. OEM Electronics marknadsför komponenter och utrustning till elektronik- och apparattillverkare i norra

Läs mer

Högpresterande elastomerer

Högpresterande elastomerer Högpresterande elastomerer Stärker industrins konkurrenskraft Lundgrens Sverige AB bedriver värdeskapande teknikhandel som bidrar till att utveckla och förbättra våra kunders processer och produkter. Vi

Läs mer

MOMENTUM kursprogram för utbildningar inom rullningslager, transmissioner, tätningar, pneumatik, service av fläktar och pumpar.

MOMENTUM kursprogram för utbildningar inom rullningslager, transmissioner, tätningar, pneumatik, service av fläktar och pumpar. MOMENTUM kursprogram för utbildningar inom rullningslager, transmissioner, tätningar, pneumatik, service av fläktar och pumpar. KURSPROGRAM Undersökningar har visat att två tredjedelar av alla oplanerade

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB SVENSKTILLVERKAT SEDAN 1972 STF SVENSKA TEXTILFILTER AB VENTILATION RÖKGASRENING VÅT F ILT RERING STOFTAVSKILJNING SERVICE VI TILLVERKAR FILTER Så enkelt skulle vi kunna förklara vad vi gör här på Svenska

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD

DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD DIN LÖNSAMHET ÄR VÅR DYGD Trots vår ödmjukhet kan vi stolt konstatera att vi ställer en av Skandinaviens modernaste och mest automatiserade produktionsanläggningar i branschen till ditt förfogande. För

Läs mer

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner.

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Yutong Eurobus Din partner i Nordeuropa!, Yutong bussstörsta aren i tillverk! världen Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Scandinavien och Kina har en lång och rik historia

Läs mer

TOOLS Momentum Kursprogram 2010

TOOLS Momentum Kursprogram 2010 TOOLS Momentum Kursprogram 2010 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Service av pumpar Operatörstyrd underhåll Kundanpassad utbildning TOOLS Momentum

Läs mer

prestanda som affärsidé.

prestanda som affärsidé. prestanda som affärsidé. abl Ett av världens ledande företag finns nära. Speciellt för dig som har höga krav på prestanda, säkerhet och anpassning av fästen och redskap till dina entreprenadmaskiner. Vi

Läs mer

Företagspresentation. All in motion technology

Företagspresentation. All in motion technology Företagspresentation All in motion technology FAKTA OEM MOTOR Anställda Omsättning Tillverkare Huvudkontor Säljkontor ISO 28 st 120 MSEK 36 st Tranås Stockholm Malmö Hultsfred 9001:2008 14001:2004 Vi står

Läs mer

Vi ser till att din verksamhet rullar

Vi ser till att din verksamhet rullar Vi ser till att din verksamhet rullar Team Verkstadscenter vet att det är viktigt för dig att ditt fordon mår bra och lever länge, för när bussen eller lastbilen rullar så gör även din verksamhet det.

Läs mer

service & after sales The sideloader specialist

service & after sales The sideloader specialist service & after sales The sideloader specialist 2 Världsledande och alltid nära våra kunder HAMMAR Maskin AB utvecklar, tillverkar och marknadsför en mobil självlastande containerutrustning, sidlastare,

Läs mer

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Maximering av lagerprestanda Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Viktiga egenskaper Den nya serien metriska

Läs mer

Gör livet enklare Uddeholm Machining

Gör livet enklare Uddeholm Machining Gör livet enklare Uddeholm Machining komponenter i världens bästa verktygsstål Tid är viktigt Att spara tid är centralt i industrin. Därför betalar det sig att låta någon annan göra en del av jobbet. Uddeholm

Läs mer

Q-System materialhantering

Q-System materialhantering Q-System materialhantering Vägen till framtiden går genom intern materialhantering och logistik En totalleverantör som har kunskap om din produktionsprocess och dina problemställningar och därför kan diskutera

Läs mer

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete

PRINT MANAGEMENT. Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete PRINT MANAGEMENT Effektiviserar informationsflödet och förenklar ditt arbete 1 2 STRÅLFORS RELEASE THE POWER OF COMMUNICATION 3 Total kontroll över din tryckta kommunikation Vill du fokusera på din kärnverk

Läs mer

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Service Optimal prestation FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Systems är en stark servicepartner som erbjuder förebyggande underhåll - det förhindrar produktionsstopp

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

Miljövinster och miljonvinster går hand i hand!

Miljövinster och miljonvinster går hand i hand! Miljövinster och miljonvinster går hand i hand! Trafikverket är en statlig myndighet som ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Vi ansvarar

Läs mer

AESSEAL SWEDEN AB SEALING THE WORLD

AESSEAL SWEDEN AB SEALING THE WORLD AESSEAL SWEDEN AB SEALING THE WORLD AESSEAL GÖR DET MÖJLIGT Redan år 1983 klev AESSEAL in i en bransch som dominerades av några stora internationella aktörer. För att kunna ta sig in på marknaden och överleva

Läs mer

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat sätt

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

En ledande nordisk gasleverantör

En ledande nordisk gasleverantör En ledande nordisk gasleverantör www.airliquide.se Ett världsomspännande industrigasföretag Air Liquide är världsledande inom gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Företaget finns representerat

Läs mer

SERVA LAGRA TÄTA DRIVA

SERVA LAGRA TÄTA DRIVA LAGRA DRIVA TÄTA SERVA Vi har fokus på Dina behov! Med specialkompetens, ett brinnande engagemang och högkvalitativa produkter är vi på Sverull ett säkert val när det gäller försörjning av: - Lager - Transmissioner

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! Motek levererar sedan mer än 30 år tillbaka verktyg och infästningsmaterial. Vi

Läs mer

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc upplyftande Dematek är idag den största organisationen inom lyftteknik i Sverige. I slutet av 2005 övertog vi verksamheten från ABB lyftteknik och välkomnade dess personal in i vår organisation. Vi finns

Läs mer

Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll

Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll Instruktioner för MOMENTUM ONLINE Innehåll Kataloger... 3 Nyheter... 3 Sök artikel... 4 Senaste artikel... 5 Order... 5 Orderfråga... 9 Inställning... 10 Hjälp... 10 Hem... 10 Inloggning Adressen till

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive Mekaniska Cylindrar 1 Snäckväxel 2 Ledlager 3 Motorfläns, IEC-norm 4 Smörjnippel 5 Luftnings nippel 6 Löpmutter 7 Trapetsspindel 8 Cylinderrör 9 Kolvrör 10 Tätning 11 Avskrapare 12 Rotations stopp Nära

Läs mer

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING 1 2 KOMPETENTA MEDARBETARE MED AVANCERAD MASKINPARK STARKA SKÄL ATT VÄLJA WERMLANDS TUNNPLÅT Framgångsrika industritillverkare kräver professionella partners.

Läs mer

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll

Produktpresentation. Service, Support och Underhåll Produktpresentation Service, Support och Underhåll 2 Snabb och säker hjälp Sveba-Dahlen erbjuder dig ett serviceutbud som inkluderar allt från telefonsupport till underhåll, service och reparationer vid

Läs mer

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK 02. OM OSS 03. VÅRT HELHETSERBJUDANDE Anpassade erbjudanden. Personlig kontaktperson. Inköpsavdelning hos oss. Rätt produkter utifrån dina behov. Servicepaket

Läs mer

TÄTNINGSSYSTEM OCH FORMDETALJER

TÄTNINGSSYSTEM OCH FORMDETALJER TÄTNINGSSYSTEM OCH FORMDETALJER Förstahandsval när det gäller tätningar och formdetaljer till hydraulik, pneumatik, maskinteknik, finmekanik samt process- och läkemedelsindustrin. Vision och historia Hela

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar SVENSKA www.smalley.com Spiralformade låsringar Vågfjädrar är Smalley Vad är Smalley Vad Företagets historia Smalley Steel Ring Company grundades 1918 och var från början en leverantör av kolvringar för

Läs mer

Nolato Hertila. April 2015. Nya produkter. Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop

Nolato Hertila. April 2015. Nya produkter. Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop April 2015 Nolato Hertila Nya produkter Huvar, pluggar, tejp, etiketter, högtemperatur, 1 2 6, webbshop Allt får inte plats i produktkatalogen. Fråga oss gärna om nya produkter samt möjligheten att ta

Läs mer

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Företagspresentation Produkter och system för Disk, Tvätt, Rengöring, Hygien och Desinfektion 2 Du är till för dina gäster. Vi är till för dig.

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

BE STRONGER WITH BE.

BE STRONGER WITH BE. BE STRONGER WITH BE. BE GROUP LÖSER DINA BEHOV Världens stål- och metalltillverkare genomgår sedan fl era år en stark förändring. Konsolidering, storskalig produktion och standardisering av produkter medför

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Ett effektivt filter mot höga kostnader.

Ett effektivt filter mot höga kostnader. Ett effektivt filter mot höga kostnader. ETT FÖRETAG I INDUTRADE InnovativA lösningar ger stor effekt. Colly, en komplett samarbetspartner. Colly erbjuder dig innovativa kostnadseffektiva helhetslösningar.

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

GAMING. snabb hantering av spelmaterial

GAMING. snabb hantering av spelmaterial GAMING snabb hantering av spelmaterial 1 2 3 Helhetslösning för event och spel Brottas du med att få logistiken till flera tusen spelombud att fungera med bara några timmars ledtid? Försöker du få spelrelaterad

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Stolta men inte nöjda

Stolta men inte nöjda stainless steel solutions Stolta men inte nöjda resultat av Damstahls kundundersökning KUNDUNDERSÖKNING 1 Fakta De 836 kunder som svarat på vår undersökning utgör 60 % av vår omsättning. 67 % av de som

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk!

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! SKF en pålitlig partner Att ha rätt partner för smörjning är en viktig framgångsfaktor. Väljer du SKF kan du lita på att våra tekniker ger marknadsledande

Läs mer

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis

4 SERVICE + SUPPORT. Lokal expertis SERVICE + SUPPORT 4 SERVICE + SUPPORT Lokal expertis Bystronic har representanter på plats över hela världen och talar ditt språk. Vi förstår ditt företags behov och tar fram de lösningar som passar

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

WebFlyer102_r0. Skenstyrning med rullkedja. Fördelar och jämförelser

WebFlyer102_r0. Skenstyrning med rullkedja. Fördelar och jämförelser WebFlyer102_r0 Skenstyrning med rullkedja. Fördelar och jämförelser SKENSTYRNING MED RULLKEDJA Vår leverantör av linjärprodukter japanska THK var först i världen med utveckla produkten skenstyrningar (även

Läs mer

» One-stop shopping «

» One-stop shopping « »One-stop shopping« »Bredden är Titech System AB ingår i Binar Group. Under våren 2007 beslutade Binar att verksamheten i Tivox Sweden AB skulle delas upp i två bolag: Tivox Sweden AB och Titech System

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

SERVICE MED KVALITÉ. en del av K UN S K A P ER FA R E N H E T ETABLERADE SEDAN

SERVICE MED KVALITÉ. en del av K UN S K A P ER FA R E N H E T ETABLERADE SEDAN SERVICE MED KVALITÉ K UN S K A P 1980 ETABLERADE SEDAN ER FA R E N H E T VENTILSERVICE HOS KUND Oftast kör vi i dessa fall ut med en eller flera servicelastbilar. Dessa är fullständigt utrustade för ventilservice.

Läs mer

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET.

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. TORQUE ELITE startade sin verksamhet 2014. Vi är ett ungt företag men personalen har lång efarenhet av arbete med moment-, lyft- och hydrauliska verktyg. Vi

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Service för dig som som vill vara säker

Service för dig som som vill vara säker Service för dig som som vill vara säker VD:n har ordet Service har alltid varit en viktig del i pappersindustrin. Med ökande krav på kostnadseffektivitet stärks betydelsen av underhåll än mer. Metsos verksamhet

Läs mer

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen )a Komplett leverantör Simson Power Tools tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med hög kvalitet, god säkerhet, flexibilitet och hög prestanda. I kombination

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Kraftelektronik & EMC

Kraftelektronik & EMC Kraftelektronik & EMC Flexitron marknadsför komponenter och utrustning för kraftelektronik, EMC och RF/mikrovåg. Tillsammans med våra leverantörer och partners, som är ledande inom sina respektive områden,

Läs mer

Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept

Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept ÄR DU BEREDD ATT SATSA PÅ NÅGOT NYTT? Mekonomen är ett av Sveriges starkaste varumärken. År efter år topprankar vi i olika undersökningar. Det är naturligtvis

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer