HKUST. att någon blir sur.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HKUST. att någon blir sur."

Transkript

1 UTBYTE Min utbytestermin har varit magisk. Jag är otroligt tacksam för den här upplevelsen. Det är en fantastisk möjlighet att få pröva på något helt nytt i några månader, och en chans du ska ta. Det är både otroligt utvecklande och fantastiskt roligt. HONGKONG Jag kommer inte ihåg varför jag valde att åka till Hongkong men det är ett val jag inte ångrar. Hongkong är en fantastiskt cool stad. Hongkong har flest skyskrapor i världen; Själva staden består i princip enbart av skyskrapor, och skylinen är otrolig. I Hongkong finns allt man kan förvänta sig av en storstad, shopping, restauranger och uteliv. Det som dock är unikt för Hongkong är att allt finns både i kinesisk och i västerländsk stil. Något som jag inte hade räknat med innan jag kom till Hongkong var att det även finns massor med fina naturupplevelser. Landet Hongkong består av mer än bara själva staden. Åker man ut en bit hittar man fina stränder och man kan vandra uppe på kullarna. Det är något som jag verkligen rekommenderar. Åker man till Hongkong ska man givetvis besöka Victoria Peak, åka till Macau och göra alla andra kända och roliga saker. Men allt sådant upptäcker man snabbt själv.

2 HKUST Jag kom till Hongkong och HKUST på en onsdag. Jag minns att jag innan jag åkte tyckte att det var perfekt, eftersom jag då skulle ha hunnit installera mig och allt skulle ha lugnat ner sig lite lagom till helgen. Det var en total missbedömning. Efter att jag anlände så var livet kaos i minst en månad. Massor av ny information, kursval, sevärdheter och tusentals studenter som alla försökte hitta nya vänner. När jag blickar tillbaka så kan jag inte förstå hur så mycket saker kunde hända på så kort tid. I början blir man medbjuden på allt möjligt och jag sa ja till allt. Det var rätt beslut, och något jag fortsatte med hela terminen. Det är ett bra sätt att träffa nya vänner på och det har gett mig många fina minnen. Ibland var jag ganska sliten men jag ångrar ingenting, jag känner att jag har maximerat mitt utbyte genom att göra så mycket som möjligt. HKUST är en väldigt rolig skola att bo på. En av de största anledningarna till att välja att åka på utbytesstudier till HKUST är att alla studenter bor tillsammans på campus. Jag är väldigt glad att jag åkte till en skola med det upplägget och inte en skola där man måste fixa en lägenhet själv och där man kanske inte bor bland andra studenter. Det är superlätt att träffa nya människor på HKUST. Under de första veckorna så blev man uppraggad av andra utbytesstudenter så fort man rörde sig på campus. De första veckorna är väldigt intensiva när alla försöker träffa nya människor och efter ett tag längtade man nästan efter att det skulle lugna ner sig lite. När du gör din ansökan till HKUST får du välja vilken hall du helst bor i. Jag bodde i Hall VI. Det är inte den modernaste av hallsen men jag trivdes väldigt bra. Hall VI har en våning avsedd för utbytesstudenter som jag bodde på. Det tror jag är relativt unikt för Hall VI och det är väldigt kul att bo där. Bra stämning och man kan leva rövare utan RUMMET DAG ETT att någon blir sur. RUMMET DAG TRE Officiellt så får man inte dricka alkohol i korridoren eller röka på campus. Det efterlevs överhuvudtaget inte. Folk förfestade hela tiden i de gemensamma utrymmena och även om någon korridorsansvarig ser så bryr de sig inte. Man får heller inte ha gäster efter kl. 23. Det löses enklast genom att man ser till att anlända lite innan, vakten börjar arbeta först 23 och de kollar inte ifall någon redan har gått in. Annars kan man transportera in sina vänner i en stor resväska, som några gjorde. Eller bara gå förbi vakten och undvika ögonkontakt. Jag vet inte hur reglerna efterlevs i andra halls, det är möjligt att det är extra slappt i Hall VI eftersom det bor många utbytesstudenter där.

3 På HKUST bor man tillsammans med en roommate. Jag hade tur och råkade få bo med jordens bästa människa. Därför var roommate-biten en av de bästa sakerna med utbytesstudierna. Min roommate heter Baik och var på utbyte från Sydkorea. Han var den person jag umgicks med mest och han var min bästa vän i Hongkong. För mig var det totalt friktionsfritt att bo med en roommate, och väldigt kul. När du söker till HKUST kan du välja om du vill bo med en utbytesstudent eller med en local. Jag rekommenderar starkt att du väljer att bo med en utbytesstudent. De som bodde med en local eller med en student från mainland China verkar inte ha haft samma roommateupplevelse. Det blir roligare om du bor med någon som är där av samma anledning som du själv. Det fanns utbytesstudenter och studenter från Kina som bodde i samma 12 m 2 rum i fyra månader utan att växla ett ord med varandra, vilket är helt sjukt. RUMMET DAG SEX. TOTALT FÖRFALL. Du kan också välja om du vill ha en exchange buddy, d.v.s. en fadder. Även fast man kanske inte träffar sin fadder så jättemycket tycker jag att det var bra i början. Min fadder visade mig runt på campus och hjälpte mig köpa SIM-kort och fixa Octopus card (SL-kort fast bättre). Min fadder och min roommates fadder var också i princip de enda locals jag umgicks med. Utbytesstudenterna hänger mest med varandra, det tror jag gäller oavsett var man åker. Campuset är otroligt vackert och på campus finns allt du behöver. Mataffär, restauranger, gratis gym, sportanläggning, frisör m.m. Att äta kostar mellan 20 och 30 kronor. Hyran för hela terminen är drygt 6000 kronor, vilket betyder att man har mycket pengar över till att göra roliga saker, som till exempel att resa. RESA Jag försökte resa så mycket som möjligt under mitt utbyte och jag reste även efter terminen var slut. Jag var i Macau, Ho Chi Minh City i Vietnam, Bangkok och Pattaya i Thailand, Taipei i Taiwan, Shenzhen och Beijing i Kina och Seoul i Sydkorea. Det blev ganska mycket, speciellt med tanke på att jag innan jag åkte inte hade planerat att resa alls. Det säger en del om hur lätt det är att hitta folk att resa med. Den bästa resan jag gjorde var den till Taipei och den sämsta den till Ho Chi Minh City, men det handlar mycket om vilka du reser med. Om du hittar några du trivs att resa med kommer det vara kul oavsett var du åker.

4 Jag hade inte ansökt om några extra visum som kinesiskt visum eller liknande innan jag åkte. Det är lätt att fixa kinesiskt visum i Hongkong, även fast det är en tråkig blankettprocess. Om du bara planerar att åka till Shenzhen så behöver du inte ens ett kinesiskt visum, utan då betalar du bara några hundralappar vid gränsen. Till övriga länder behöver du inget visum om du har svenskt pass. STUDIER Mitt huvudmål med min utbytestermin var inte studierna. Det avspeglar sig i hur jag valde kurser. Jag försökte välja kurser som inte var allt för krävande och som skulle ge mig fritid så att jag kunde få ut det mesta av att vara i Hongkong. Jag är överlag nöjd med kurserna jag valde. Nivån på studierna på HKUST är ungefär samma som på KTH. Kurserna har ungefär samma svårighetsgrad och arbetsinsatsen är ungefär lika. I VIETNAM Något jag hade hört innan jag kom till Hongkong var att alla föreläsningar och övningar är obligatoriska, och att man tar närvaro. Det är inte sant. I vissa kurser är närvaron en liten del av betyget, typ 5-10%. Jag skippade ganska mycket utan några problem. KURSVAL Kursvalsprocessen på HKUST är ganska jobbig. En sak som är annorlunda än på KTH är att ingenting får överlappa i schemat. Det är ganska svårt att få till, och man får nog vara beredd på att man inte kommer att få exakt de kurser och det schema som man vill ha. Därför var jag glad att jag inte hade några direkta krav från KTH. MIN ROOMMATE, I PATTAYA. De två första veckorna på terminen är en Add-Drop-Period. Det betyder att man kan hoppa in och ut på kurser hur man vill. Det låter bra men kompliceras av att vissa kurser snabbt får en väldigt lång kö. Så finns det någon kurs som man verkligen vill (eller måste) läsa måste man vara snabb med att söka, man kan inte förvänta sig att glida in efter två veckor. Många av mina vänner hade tydliga krav på vilka kurser de behövde. Att då hamna på plats 400 i kön är inte speciellt kul. Jag vet dock att vissa gick och pratade med koordinatorn som då fixade så att de fick läsa kursen i alla fall. Det bästa är nog att vara någorlunda planerad redan när man anländer och försöka att ha så lite krav som möjligt på vilka kurser man behöver ta.

5 PROTEST FÖR DEMOKRATI En annan sak som är jobbig är förkunskapskraven på kurserna. Eftersom man som utbytesstudent inte har några resultat från tidigare kurser registrerade i HKUSTs system uppfyller man inte förkunskapskraven till någon kurs. Så till varje kurs som har förkunskapskrav måste man göra en ansökan om att upphäva förkunskapskraven till föreläsaren. Det är kanske inte jättejobbigt eftersom man gör det via deras hemsida men samtidigt är det helt bedrövligt. Jag har inga tips. Bara stå ut. Du kommer att få all information du behöver av HKUST. De förklarar allt tydligt och berättar hur du går till väga när du söker kurser. Du behöver inte vara orolig, de hjälper dig med allt. KURSER COMP 4421 IMAGE PROCESSING Den bästa kursen jag läste i Hongkong. Föreläsaren Albert är mycket bra och det märks att han bryr sig. Kursmaterialet är inte det lättaste, men heller inte överdrivet svårt. Tentorna var något lättare än vad jag trodde baserat på nivån på föreläsningar och övningar. Om man är intresserad av bildbehandling rekommenderar jag den här kursen starkt. Om man bara är ute efter att få godkänt finns det nog lättare kurser. COMP 4331 DATA MINING Ok kurs. Jag hade läst ganska mycket statistik innan samt en kurs om neurala nätverk så en del kände jag igen, vilket gjorde kursen ganska lätt. Jag tycker att föreläsningarna och föreläsaren var bra. Dock var tentorna, framförallt midtermen, dåligt designade. Om man hade missat någon definition kunde man tappa massor med poäng på följdfrågorna, även fast man kunde svaren i stora drag. Egentligen är det en lätt kurs, men tentorna är svårare än vad de borde vara på grund av upplägget.

6 KASINON I MACAU MATH 2351 INTRODUCTION TO DIFFERENTIAL EQUATIONS Ok kurs. Om man är ute efter en lätt kurs och har någon som helst matematisk läggning är den här kursen perfekt. Fokus i kursen ligger på att lösa uppgifter, inte att förstå. Om man lär sig vissa lösningsmetoder utantill kan man få bra betyg i kursen utan att förstå vad man egentligen gör. Föreläsaren tillhandahåller massor med uppgifter med lösningar som man kan öva på, samt Youtubevideos där han går igenom teknikerna (dock återigen helt utan att förklara varför man gör på ett visst sätt, utan bara hur man gör). SOSC 1190 CHINA AND THE WORLD Jag läste en kurs i kinesisk historia, dels för att det kändes rimligt och dels för att jag trodde att det skulle vara lätt. Rimligt var det kanske, men inte lätt. Föreläsaren var inte jättebra i den här kursen. Det fanns ingen röd tråd i föreläsningarna, utan han pratade mest om det som föll honom in. Fokus låg inte så mycket på fakta utan mer på metoder för hur man för logiska resonemang om historia. Det finns nog bättre kurser att välja. KINESISKA MUREN SOSC 1300 THE WORLD OF POLITICS Den här kursen valde jag framförallt för att den passade bra in i mitt schema. Kursen är bra. Föreläsaren var bland de bättre och föreläsningarna var tydliga. Bra upplägg där man första halvan av terminen går igenom teori och andra halvan gör case studies på fem länder. Kursen är också ganska lätt, tentorna består till stor del av multiple choice frågor. En sak som man bör vara beredd på är att kursen innehåller ett grupparbete. Som utbytesstudent skulle jag rekommendera att man försöker välja kurser med så få grupparbeten som möjligt. När man går en kurs utan grupparbeten kan man

7 själv välja vilken nivå man lägger sig på. Man kan hoppa över uppgifter om man hellre gör något annat. Men när man har en grupp som beror av en är det svårare. Då blir man låst av gruppmöten och tilldelade uppgifter och man tappar lite frihet. AVSLUTNING Att åka på utbyte är det bästa jag gjort någonsin. Alla skriver samma sak i sina reseberättelser, men det är bara för att det är sant. Åk på utbyte. Det är något du kommer vara glad över för alltid. Jag hade det svinkul på HKUST i Hongkong. SISTA KVÄLLEN

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Elin Melin Hamber Industriell ekonomi inriktning Energisystem och hållbar utveckling HT 2016 Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Innan avresa Jag kommer börja denna reseberättelse som

Läs mer

Iowa State University in my heart!

Iowa State University in my heart! RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Iowa State University Utbildningsprogram Civilingenjör Design och Produktframtagning Reseberättelse Josefine Johansson HT16 Iowa State University

Läs mer

En fantastisk höst i Hong Kong

En fantastisk höst i Hong Kong RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Ellen Stjerngren HT17, 4:e året Utbytesuniversitet Hong Kong University of Science and Technology Utbildningsprogram Civilingenjör Industriell ekonomi, inriktning

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Stanford University - 13-14

Stanford University - 13-14 Stanford University - 13-14 Reseberättelse av Saman Bidgol Läsåret 13-14 Under årskurs tre på KTH bestämde jag mig för att åka och studera mitt fjärde år utomlands. Valet stod mellan Tyskland, Schweiz

Läs mer

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer.

Innehållet bör täcka en kort beskrivning av staden och dess omgivningar samt ev. personliga kommentarer. TAIPEI Staden Taipei ligger på Taiwans nordligaste spets nära havet och omgärdat av berg och skog. Det är en riktig storstad med China Town känsla med mycket människor, mopeder och bilar (det lever 7 miljoner

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi

Reserapport. Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010. Bethina Bergman. Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Reserapport Fachhochschule des BFI Wien Våren 2010 Bethina Bergman Arcada Nylands svenska yrkeshögskola Företagsekonomi Helsingfors 2009 1 INLEDNING Redan då jag började Arcada visste jag att jag i något

Läs mer

RESEBERÄTTELSE: Valencia

RESEBERÄTTELSE: Valencia RESEBERÄTTELSE: Valencia Jenny Holmberg, Vårterminen 2010 Vårterminen 2010 spenderade jag i Valencia på Universidad Politecnica de Valencia (UPV), som utbytesstudent från KTH:s Samhällsbyggnadsprogram

Läs mer

Innan KAIST Första dagarna Studierna

Innan KAIST Första dagarna Studierna Reseberättelse 2018 Innan KAIST Jag hade bestämt mig tidigt i min utbildning att utbytesstudier var något jag ville göra. När det äntligen blev läge att söka radade jag upp ett axplock av tänkbara länder

Läs mer

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA

Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Reserapport- utbytestermin West Virginia University, USA Jag heter Veronica och har precis avslutat mitt 16 veckor långa utbyte på sjuksköterskeprogrammet i Morgantown, West Virginia. Utbytet innefattade

Läs mer

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Reserapport 2012 University of Saskatchewan (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Företagsekonomi FE-10 2013 INNEHÅLL / CONTENTS 1 Före resan... 3 2 Ankomst till Kanada... 3 3 University of saskatchewan...

Läs mer

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore

Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Reseberättelse En termin på Nanyang Technological University i Singapore Sofia Bergström, E-10 20 februari 2014 Jag läser civilingenjörsutbildning i elektroteknik, och spenderade vårterminen mitt tredje

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Introduktion. Förberedelser inför resan

Introduktion. Förberedelser inför resan Introduktion I samband med min femte termin på Halmstad Högskola hade vi som läste Arbetsvetenskap chansen att studera utomlands under en termin. Ett avtal med Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+ Utbytesrapport NationalTaiwanUniversityofScienceandTechnology(NTUST) Taipei,Taiwan Våren2015 fanny.henriksson@aalto.fi 13.8.2015 E"postadressochrapportfårpubliceraspåskolanshemsida RapportöverutbyteiTaipeivåren2015

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Fudan University - Shanghai År/termin som du var på utbyte: VT 2019 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med studiekulturen

Läs mer

En termin på NUS i Singapore

En termin på NUS i Singapore RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Emil Fröberg HT18 Utbytesuniversitet National University of Singapore Utbildningsprogram Industriell Ekonomi En termin på NUS i Singapore Innan avresa En av

Läs mer

San Luis Obispo sett från Bishops Peak

San Luis Obispo sett från Bishops Peak Reseberättelse California Polytechnic State University 2014-2015 Om du läser detta och just nu funderar på att åka på utbytesstudier så har jag bara en sak att säga: SÖK! I denna reseberättelse tänker

Läs mer

Reseberättelse HKUST HT17

Reseberättelse HKUST HT17 Reseberättelse HKUST HT17 Namn: Helen Afeworki Termin: 5 Kontakt: helen-afe@hotmail.com Mottagande Jag fick två buddys, den ena var tilldelad av UST och den andra av business school. Ingen mötte upp mig

Läs mer

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport

Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport Mitt utbyte i Shanghai, Kina hösten 2011 Reserapport 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet i Norrköping. 2. Vilket Universitet, land och stad åkte du till? Jiao Tong University i Shanghai,

Läs mer

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand

Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap Reseberättelse Rangsit Campus, Thammasat Universitet, Thailand Författare: Rebecca Ström Mörnås Mihane Rexhepi Examensarbete i sjuksköterskeprogrammet, 15.0

Läs mer

Imperial College London

Imperial College London Imperial College London Reseberättelse av Akash Patel September 2012 - Juni 2013 Vintern 2011 besluter jag att ansöka om studier vid Imperial College London, ett av världens bästa tekniska universitet

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier.

Reserapport efter utbytesstudier. Reserapport efter utbytesstudier. Shanghai Kina. Karl SSK hösten 2012 1) Vilket program läser du på? Jag läser till sjuksköterska på campus Norrköping och är nu inne på min femte termin. 2) Vilket universitet,

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands?

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona. Varför valde du att studera utomlands? Partneruniversitet: Universitat de Barcelona Varför valde du att studera utomlands? Jag tycker utbyte är en bra möjlighet att prova bo i en annan stad, plugga på ett annat språk och få ett välbehövt avbrott

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

En termin på Australiens östkust

En termin på Australiens östkust RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet University of Wollongong Utbildningsprogram Civilingenjör Samhällsbyggnad Magnus Hård af Segerstad HT18 En termin på Australiens östkust

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands.

Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Partneruniversitet: Universitat de Barcelona HT18 Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva hur det var att studera utomlands. Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Universidad de Deusto År/termin som du var på utbyte: HT2017 Varför valde du att studera utomlands? För att lära mig spanska, lära känna elever från

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012

Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Reserapport Universidad Complutense de Madrid Roshanak, Läkarprogrammet termin 9 VT 2012 Jag har varit utbytesstudent i Madrid hela vårterminen 2012. Där har jag gjort totalt 12 veckors praktik varav 8

Läs mer

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med

Det finns inga ord som jag rättvist kan beskriva det med RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Rebecca Ahlstrand VT 2016 Utbytesuniversitet National University of Singapore Business School Utbildningsprogram ilead Det finns inga ord som jag rättvist kan

Läs mer

Reseberättelse VT15 Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)

Reseberättelse VT15 Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Reseberättelse VT15 Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Zakaria Marakbi Credits: Guancong MA KTH Industriell Ekonomi, I-11 Finansiell Matematik June 30, 2015 Introduktion Mitt namn är

Läs mer

Reseberättelse Polen

Reseberättelse Polen Reseberättelse Polen Utgången från centralstationen Introduktion Jag åkte på utbytesstudier till Polen och studerade vid Warsaw University of Technology höstterminen 2013/2014. Jag valde Polen för min

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010

Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Reseberättelse Berlin läsåret 2009-2010 Mitt utbytesår i Berlin har varit helt fantastiskt. När jag precis slutat gymnasiet var jag en vecka på semester i Berlin och kände direkt att här vill jag bo!.

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Indien som land är som ett litet Europa i sig. De olika delstaterna har olika språk och olika kulturer, så att beskriva hur Indien är som land är i

Indien som land är som ett litet Europa i sig. De olika delstaterna har olika språk och olika kulturer, så att beskriva hur Indien är som land är i UNIVERSITY OF PUNE Jag läser Design och Produktframtagning, och har valt Teknik och Hållbar utveckling som inriktning på min master. Våren 2015, dvs andra delen på mitt fjärde år på KTH åkte jag till Pune

Läs mer

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office

Utbytesstudier. Din väg till nya upplevelser. International Office Utbytesstudier Din väg till nya upplevelser International Office Ta chansen att bli utbytesstudent! Som student vid Umeå universitet kan du studera vid något av våra drygt 440 partneruniversitet runt om

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra.

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Datorer och framförallt utskrifter fungerade dåligt, i övrigt var det bra. Partneruniversitet: Freie Universtität HT18 Varför valde du att studera utomlands? För att jag kände att jag behövde en ny utmaning, både socialt men även på juristutbildningen. Vilka kurser läste du och

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Erasmus-utbyte jan juli 2010

Erasmus-utbyte jan juli 2010 Erasmus-utbyte jan juli 2010 Hogeschool van Amsterdam, Nederländerna Varför valde du att studera utomlands? Jag ville uppleva annan, ny kultur, träffa människor från olika platser i världen och byta ut

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Reseberättelse! Studier

Reseberättelse! Studier Reseberättelse! Mitt namn är Amanda och jag var på utbyte i Prag under vårterminen 2016. Hur klyschigt det än låter så var, att åka på utbyte, det absolut bästa beslutet jag har gjort hittills under min

Läs mer

Reseberättelse NTU, Singapore hösten 2012 Av Elias Josefsson, KTH

Reseberättelse NTU, Singapore hösten 2012 Av Elias Josefsson, KTH Reseberättelse NTU, Singapore hösten 2012 Av Elias Josefsson, KTH Precis hemkomna från en spännande termin i Singapore tänkte jag sammanfatta vår resa för att inspirera dig som funderar på att göra en

Läs mer

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna.

Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Partneruniversitet: Alma Mater Studiorum Universitá di Bologna. Varför valde du att studera utomlands? Jag ville utveckla min akademiska engelska och min italienska. Utöver detta ville jag även testa på

Läs mer

Lydia von Lode University of Exeter HT18 Studier

Lydia von Lode University of Exeter HT18 Studier Studier Kurserna jag läste i Exeter var alla väldigt intressanta och jag var mycket nöjd med mina val. Kursvalsprocessen kan vara rätt krånglig eftersom man måste se till att kurserna inte krockar på schemat,

Läs mer

Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013

Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013 Reseberättelse Vietnam (Hanoi) HT 2013 Sjuksköterskeprogrammet Old Quarter, Hanoi Emmy Lundbäck Sanna Henricsson Sjuksköterskeprogrammet Kurs 2/11 Vi har alltid velat göra någon typ av utbyte under vår

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

RESEBERÄTTELSE MONASH UNIVERSITY

RESEBERÄTTELSE MONASH UNIVERSITY MELBOURNE, AUSTRALIEN RESEBERÄTTELSE MONASH UNIVERSITY BYGGTEKNIK & DESIGN, KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN Martin Gustafsson Magnusson HÖSTEN 2015 Egna tankar Att söka till utbytesstudier var det bästa beslutet

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17

Amanda Axman. RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Amanda Axman RWTH Aachen Höstterminen 2016/17 Förberedelser Efter att ha blivit antagen till UNITECH är det en del blanketter som behöver fyllas i innan man åker. För att få ERASMUS stipendiet fyller man

Läs mer

Prag en fantastisk stad

Prag en fantastisk stad RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Dominika Pacut HT16 Utbytesuniversitet Czech Technical University in Prague Utbildningsprogram Högskoleingenjör Byggteknik och Design Prag en fantastisk stad

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013

Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 Reserapport, Kenya Jessica, AT, sommaren 2013 1. Vilket program läser du på? Arbetsterapeutprogrammet (AT) 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi university, Eldoret, Kenya 3. Vilken termin

Läs mer

Reseberättelse från University of Alberta, Edmonton, Kanada vt 2006

Reseberättelse från University of Alberta, Edmonton, Kanada vt 2006 Reseberättelse från University of Alberta, Edmonton, Kanada vt 2006 I början av januari vt-2006 reste jag till Edmonton i västra Kanada för att läsa företagsekonomi en termin som utbytesstudent vid University

Läs mer

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.

Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth. Jonatan Nilsson Industriell Ekonomi, inriktning Energiteknik University of Illinois våren 2014 Urbana Champaign, Illinois, USA Mail: jonatni@kth.se Jag insåg rätt fort efter jag hade börjat på Industriell

Läs mer

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012

Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Sofie - Reserapport efter utbytesstudier vid Université Libre de Bruxelles, Belgien HT2012 Läkarprogrammet, termin 9, 13 v kliniska placeringar 1. Tillgodoräknande Jag kunde tillgodoräkna mig 12 veckor

Läs mer

Mitt halvår i Singapore (via NOC-programmet)

Mitt halvår i Singapore (via NOC-programmet) Mitt halvår i Singapore (via NOC-programmet) Författare KTH program Email Ludvig Svensson Industriell Ekonomi Master: Hållbar Kraftproduktion ludsve@kth.se Under ett halvår har jag haft nöjet att jobba

Läs mer

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Jag var i Italien i nästan 3 veckor, i en stad som heter Reggio Emilia som ligger i Norra Italien. Jag bodde hos Francesca och hennes familj som bor i en liten stad som

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP)

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP) Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands för att jag tycker om att resa och träffa

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Utbyte till ETH Zürich

Utbyte till ETH Zürich RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet ETH Zürich, Swiss Federal Institute of Technology Utbildningsprogram Industriell Ekonomi HT2017 Utbyte till ETH Zürich Innan avresa Jag sökte

Läs mer

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Ansvarig lärare: Andréa Mannberg 1. Deskriptiv statistik Descriptive Statistics N Min Max Mean Std. Deviation Vilket betyg vill du ge kursen som helhet?

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte

Studentrapport från mitt utbyte Partneruniversitet: Auckland University of Technology År/termin som du var på utbyte: VT19 Vilka kurser läste du och vad tycker du om kvaliteten på undervisningen vid värduniversitetet? Hur var det med

Läs mer

Reseberättelse National University of Singapore

Reseberättelse National University of Singapore Reseberättelse National University of Singapore Inledning Att välja att åka till Singapore var ett av de bästa valen jag gjort. Att spendera ett halvår i en så pass modern stad med allt den har att erbjuda

Läs mer

Reseberättelse: KAIST, Sydkorea

Reseberättelse: KAIST, Sydkorea Reseberättelse: KAIST, Sydkorea Sebastian Olsson, seo@kth.se, Datateknik Höstterminen 2014 Sammanfattning Höstterminen i femman tillbringade jag på det koreanska universitetet KAIST som utbytesstudent.

Läs mer

Reseberättelse, Hugo Bergström

Reseberättelse, Hugo Bergström Reseberättelse, Hugo Bergström Mitt namn är Hugo Bergström och jag studerade under HT17 på Chung-Ang University i Seoul, Sydkorea. Jag läste under terminen 15hp FEK C med inriktning på Management and Control

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University

Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University Reseberättelse Utbytestermin på Iowa State University Jag är nyligen hemkommen från USA efter att ha spenderat en termin på Iowa State University i Ames, Iowa. Jag har haft ett väldigt bra halvår och är

Läs mer

Université Francois Rabelais de Tours, vårterminen 2018

Université Francois Rabelais de Tours, vårterminen 2018 RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Utbytesuniversitet Université Francois Rabelais Utbildningsprogram Samhällsbyggnad Erik Blomquist VT18 Université Francois Rabelais de Tours, vårterminen 2018

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015

Reserapport. - Shanghai, Jan-April 2015 Reserapport - Shanghai, Jan-April 2015 1. Jag läser Sjuksköterskeprogrammet på Linköping Hälsouniversitet och via Jiao Tong University s och Linköpings Hälsouniversitet relation med varandra så fick jag

Läs mer

Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011

Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011 Reserapport Cecilia, SSK, Chile vt 2011 I februari 2011 åkte jag som utbytesstudent från sjuksköterskeprogrammet vid Linköpings universitet, campus Norrköping, till Universidad del Desarrollo i Santiago

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Reseberättelse Utbytesstudier på University of Technology Sydney

Reseberättelse Utbytesstudier på University of Technology Sydney Reseberättelse Utbytesstudier på University of Technology Sydney Fredrik Kihlström KANDIDATPROGRAMMET I FASTIGHET OCH FINANS Om mig Jag heter Fredrik Kihlström och läser kandidatprogrammet i Fastighet

Läs mer

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Avresedatum: 2015 07 18 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du om kvaliteten

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Att studera vid TU Wien våren -09

Att studera vid TU Wien våren -09 Att studera vid TU Wien våren -09 Jag valde att förlägga min utlandstemin i Wien därför att jag ville förbättra min tyska från gymnasiet och samtidigt hade jag hört att Wien skulle vara en väldigt vacker

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau År/termin som du var på utbyte: 2017/2018 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

Bästa tänkbara utbytet

Bästa tänkbara utbytet RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Lovisa Sörensson VT18 Utbytesuniversitet Universitat Politècnica de València Utbildningsprogram Civilingenjör Samhällsbyggnad, Fastigheter och Byggande inriktning

Läs mer

Kursutvärdering Matematisk analys IV H11

Kursutvärdering Matematisk analys IV H11 Matematisk analys IV, höstterminen 20. Responses: 9 Kursutvärdering Matematisk analys IV H. Du är Kvinna 33 3 Man 67 6 2. Varför har du läst denna kurs? Intresse för ämnet 33 3 Lättare att få jobb Förkunskapskrav

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: University of Southampton År/termin som du var på utbyte: VT 2018 Valde att studera utomlands för att få lite ombyte av miljö

Läs mer

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter

Läs mer

Tips för en bra redovisning

Tips för en bra redovisning Tips för en bra redovisning Hej på er! Jag heter Antoni och jag får människor att bli bättre på att tala och samtala. Kommunikation alltså. Jag tänkte bjuda på några enkla och effektiva tips på hur du

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Universitetet i Bergen Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands av många anledningar, men främst för att jag trodde att det skulle kunna vara en mycket

Läs mer

DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog

DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog DISTANSUTBILDNING Omsorgspedagog - med inriktning neuropsykiatri DISTANSUTBILDNING Vad innebär utbildningen? Detta är en utbildning för dig som vill arbeta med människor. Utbildningen ger dig kunskaper

Läs mer