KULTURDEPARTEMENTET Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2004-02-12 KULTURDEPARTEMENTET. 103 33 Stockholm"

Transkript

1 KULTURDEPARTEMENTET Stockholm AVRAPPORTERING AV REGERINGSUPPDRAG KULTURARVS-IT 2003; DEN CENTRALA SATSNINGEN. prop. 1998/99:1; utgiftsområde 14, bet. 1998/99: AU1, rskr. 1998/99:105, prop. 2002/03:1, utgiftsområde 13. SAMMANFATTNING Regeringsuppdrag Riksdagen har beslutat om en särskild satsning, Kulturarvs-IT, för att öka tillgängligheten till kulturarvet och bereda arbete till personer med arbetshandikapp (prop. 1998/99:1). Regeringen har beslutat att satsningen ska permanentas fr.o.m (prop.2002/03:1 utgiftsområde 13). Stiftelsen Föremålsvård i Kiruna (SFMV) skall utifrån de riktlinjer som lämnats leda och samordna den del av Kulturarvs-IT som bedrivs i Kiruna, Strömsund och Grängesberg. Verksamheten ska digitalisera de centrala kulturarvsinstitutionernas samlingar och har beräknats omfatta 110 personer med lönebidrag och 14 arbetsledartjänster. SFMV skall redovisa antalet arbetsledare samt antalet anställda med lönebidrag, samt vilken utbildning som arbetsledare och lönebidragsanställda har fått inom ramen för Kulturarvs-IT. Redovisningen skall ske ortsvis. En bedömning skall göras av satsningens effekter, bl.a. ur bevarandesynpunkt. Redovisningen skall även visa hur många bilder och dokument som digitaliserats, samt från vilka samlingar dessa kommer. Försöksperioden Försöksverksamheten Kulturarvs-IT har etablerats med utgångspunkt i att verksamheten har fram t.o.m. genomförts utan att ytterligare anslagsmedel tillförs SFMV för ändamålet. Under år 2002 har regeringen anvisat extra resurser vilket möjliggjort en fortsatt drift av försöksverksamheten t.o.m.. Perioden har byggt på samverkan mellan SFMV och kommunerna i Kiruna, Strömsund och Ludvika, där kommunerna har bekostat lokaldrift, PC-utrustning, m.m. och där SFMV har ansvarat för övriga rörelsekostnader och teknikinvesteringar. 1 (7)

2 Försöksverksamheten har haft följande dimensionering: Ort Antal lönebidrags- Antal arbets- Antal tjänster ledare tjänster/ort Kiruna Strömsund Grängesberg Totalt antal tjänster Beståndsinriktning och produktion Arbetet har fokuserats mot digitalisering av i huvudsak fotografier, samt skanning av dokument och av tillhörande uppgifter. Uppdragen till våra tre produktionsorter har bestått i huvudsak av skanning. De arbetsuppgifter bestående av och som ingår i uppdragen är kompletterande uppgifter av fotografiet/dokumentet. Enbart arbetsuppgifter med utförs ej. ORTSVIS REDOVISNING Gemensamma kommentarer. Vid våra tre orter har lönebidragsgruppen genomgått fortlöpande kompetensutveckling inom området programvaror och skannerteknik samt arbetsmiljöinriktade insatser. Utbildningsinsatserna för våra arbetsledare har liksom under tidigare år koncentrerats till utbildningar som rör området ledarskap och bildbehandling. Det bör kommenteras att vid våra tre orter råder vakanser för ett antal tjänster. Detta har självklart påverkat årets produktivitet. Anledningen till vakanserna är långa handläggningstider inför beslut om sjukpensionering eller annan åtgärd. Vi har valt att inte tillsätta tjänsterna innan dessa personalärenden funnit en lösning och självklart får detta negativa konsekvenser i det Men för att inte bidra till ytterligare ofinansierade kostnader är vi tvungna att agera på detta sätt. Det bör även kommenteras att teknikbytet under året drog ut på tiden mer än vad vi hade förutsett, vilket i sin tur även påverkat årets resultat. Under året har vår personal utvecklats inom området bildhantering, man använder skannerprogramvarans hela teknik, och i arbetet med Photoshop syns denna utveckling högst påtagligt. Lönenivån för gruppen lönebidragsanställda har varit kr per månad och anställd. Kiruna kommun Verksamheten är förlagd i samma fastighet som konserveringsverksamheten. Kiruna kommun har vid uppstarten av verksamheten bekostat ombyggnation av lokaler och bidrag till teknikinvesteringar. Produktionen har bestått av skanning av fotografiskt material och dokument, samt viss. 2 (7)

3 Produktion Kiruna Antal skannade fotografier Antal skannade dokument Antal registrerade poster uppgifter. är fotografiskt material bestående av negativ, planscher och dia. En numerärt minskad Digitaliserat material Kiruna Institution Material/samling Digitaliseringsform Riksarkivet/Arkion Dokument 1900-års folkräkningshandlingar Riksantikvarieämbetet Kyrkor och kyrkliga föremål Tekniska museet Ur museets bildsamlingar. Moderna museet Ur museets bildsamlingar. Sjöhistoriska museet Ur Kungliga Segelsällskapet Historiska museet Lindwalls samling Strömsunds kommun Verksamheten i Strömsund är förlagd till en av kommunens fastigheter. Strömsunds kommun har bekostat ombyggnation av lokaler, lokaldriftskostnader samt PC-utrustning. Produktion Strömsund Antal skannade fotografier Antal skannade dokument Antal registrerade poster uppgifter. är fotografiskt material bestående av negativ, planscher och dia. En numerärt minskad 3 (7)

4 Digitaliserat material Strömsund Institution Material/samling Digitaliseringsform Riksarkivet/Arkion Dokument - Böcker födda, döda avlidna Bilregistret års Folkräkningshandlingar Kungliga biblioteket Dokument Post- och Inrikes Tidningar Marinmuseet Ur samlingen Kockums Nordiska museet Ur KW Gullers och Gunnar Lund samt färgbilder på folkdräkter Ludvika kommun Verksamheten i Ludvika är förlagd till f.d. gruvkontoret i Grängesberg. Ludvika kommun har bekostat ombyggnation av lokaler, lokaldriftskostnader samt PC-utrustning. Produktion Grängesberg Antal skannade fotografier Antal skannade dokument Antal registrerade poster uppgifter. är fotografiskt material bestående av negativ, planscher och dia. En numerärt minskad Digitaliserat material Grängesberg Institution Material/samling Digitaliseringsform Riksarkivet Dokument Arkivet för enskilda samlingar i Arkis II Riksidrottsförbundets arkiv Livrustkammaren Museets föremålsbilder; Svarta lådorna, Emil Ficks arkiv och Britta Hernbloms samling Nationalmuseet Bilder ur museets målerisamling Bilder ur museets grafiksamling 4 (7)

5 Hallwylska Museet Museets föremålsbilder Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek., diabilder och teckningar Ur Gnistan, Morgontidningen, Första maj, Zäta Höglund, Ny dag, Ernst J Lundqvist ABF och Arbetaren. Skoklosters slott Museets föremålsbilder Sammantagen produktion vid våra tre orter Antal skannade fotografier Antal skannade dokument Antal registrerade poster uppgifter. är fotografiskt material bestående av negativ, planscher och dia. En numerärt minskad REDOVISNING AV ANTALET ANSTÄLLDA SAMT ARBETSLEDARNAS LÖN. Under året har 50 personer varit anställda på lönebidrag. Uppdelat per ort enligt nedan: Antal anställda på lönebidrag Kiruna Strömsund Grängesberg S:a Vid SFMV finns 6 arbetsledare med en högsta lön på kr/månad och en lägsta lön på kr/månad. Den totala lönekostnaden för arbetsledarna har varit kr, exklusive sociala avgifter. Uppdelat per ort enligt nedan: Lönekostnad arbetsledarna Kiruna Strömsund Grängesberg S:a (7)

6 TILLGÄNGLIGHET, BEVARANDE OCH FRAMTID. Tack vare de extra resurserna i tilläggsbudgeten har vi under året kunnat investera i ny teknik och satsa på kompetensutveckling. Detta har inneburit att verksamheten har utvecklats på ett sådant sätt så att vi har alla möjligheter att bli en viktig resurs i framtiden för vården och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Lägger vi därtill samarbetet med våra uppdragsgivare, som har fungerat konstruktivt och där institutionerna har visat ett stort engagemang, blir som en konsekvens av detta också ett bra resultat i det Det är dock av stor vikt att påpeka att institutionernas deltagande fortfarande belastar deras verksamhet utöver det ordinarie arbetet. För vissa deltagande institutioner kan det innebära stora extra kostnader där man måste försaka andra projekt. Vi har under året kunnat konstatera att bland våra uppdragsgivare råder i vissa avseenden resursbrist. Man vill gärna delta med material, men man har svårigheter att kunna avsätta resurser för detta ändamål. Därför bör både uppdragstagarens och uppdragsgivaren situation belysas vid resurstilldelningen. Utifrån utförd uppföljning kan vi konstatera att institutionerna har ett fortsatt stort förtroende för Kulturarvs-IT. Den kvalitativa utvecklingen av arbetet har fortsatt under året med den nya tekniken och med högre krav på färgjustering, retuschering, etc. Detta innebär att arbetet med varje bild fortsätter att vara tidskrävande och ställer högre krav på vår personal. Redovisad produktion för året visar att ännu en stor mängd tidigare ej digitaliserat material nu är möjligt att tillgängliggöra för institutionerna och att allt fler människor kan, oberoende var man befinner sig, ta del av allt fler samlingar. Institutionerna har nu möjlighet att till en begränsad kostnad få sina samlingar digitaliserade. Kombinationen av olika politikområden har skapat förutsättningar för dels institutionen, dels också för en grupp som har det svårt på arbetsmarknaden, samt för kommuner med en vikande arbetsmarknad. Vi har i vår verksamhet skapat förutsättningar för en grupp som sannolikt inte hade deltagit på arbetsmarknaden utifall Kulturarvs-IT inte hade etablerats. Man har utfört ett mycket värdefullt arbete i en bra arbetsmiljö med modern teknik. Men, vi har under flera år meddelat att bristen på jämvikt mellan det redovisade uppdraget i vårt regleringsbrev och de kostnader vilka Kulturarvs-IT medför, på sikt sannolikt kommer omöjliggöra en fortsatt drift. Vi har också påpekat att det numerära antalet anställda på lönebidrag inom Kulturarvs-IT utgör en framtida stor ekonomisk risk och att vi hamnar i en mycket svår ekonomisk situation utifall nivån för lönebidraget förändras. Denna problematik är fortfarande inte löst och har högst påtagligt aktualiserats under året. Efter överläggningar med våra tre Arbetsförmedlingar har nivån för lönebidraget minskat (fr.o.m. den 1 januari 2004) från 100 % till i vissa fall 80 %. Fastställda nivåer för 2004 medför ca kronor i ofinansierade kostnader för SFMV, vilket självklart inte är rimligt. SFMV har under åren finansierat verksamheten med ca kr ur eget kapital. Dessutom har våra tre kommuner under samma period finansierat bl.a. lokaldriften. Det är nu inte möjligt att fortsätta med Kulturarvs-IT i denna form. Situationen är ytterst allvarlig och en fortsatt drift efter 2004 förutsätter att konstruktionen med Kulturarvs-IT förändras. Om ingen förändrig sker kommer vi vara tvungen att minska antalet anställda inom Kulturarvs-IT senast i början av Det finns endast en lösning till detta problem, nämligen 6 (7)

7 att överföra dessa resurser till ett anslag i vår verksamhet. Om så inte sker, kan inte heller Kulturarvs-IT bedrivas i nuvarande omfattning. Berörda Arbetsförmedlingar bedömer detta som en bra lösning och anser att det är fullt möjligt att säkerställa att framtida ersättningsanställningar går till arbetshandikappade. Detta viktiga och värdefulla arbete måste säkerställas. Vi har under fyra år arbetat med många olika samlingar och institutionerna har investerat stora resurser i att få sina samlingar digitaliserade. Man har tillsatt projektgrupper och tagit fram digitaliseringsplaner. Många institutioner har planerade projekt som sträcker sig över flera år och som rör samlingar som i vissa fall består av över bilder. Sett utifrån de resurser som hitintills investerats i Kulturarvs-IT vore det i detta läge tragiskt om Kulturarvs-IT inte kan fortsätta att vara ett stöd för institutionen, forskaren, skolan, kulturkonsumenten, m.fl. Det är samtidigt viktigt att påpeka att det inte har riktats någon som helst kritik mot vår Kulturarvs-IT under de fyra år verksamheten bedrivits. Tvärtom, verksamhet har rönt stor uppskattning och presterat ett mycket bra resultat, både för den anställde och för vården och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Beslut i detta ärende har fattas av SFMV: s styrelse. I styrelsen ingick ordföranden Bengt Ek samt ledamöterna Tomas Lidman, Marianne Lundberg, Gunnar Sahlin, Lena Embertsén, Margareta Ekroth Edebo, Gunnar Hedborg samt Ann-Catrin Fredriksson. Handläggare och föredragande i styrelsen har varit direktör Ulf Daunfeldt. Ulf Daunfeldt Direktör. 7 (7)

ÅRSREDOVISNING ÅR 2005 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

ÅRSREDOVISNING ÅR 2005 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA ÅRSREDOVISNING ÅR 2005 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Sid. Direktören kommenterar 2 1 Föremålsvårds övergripande mål och verksamhetsmässiga indelning 5 Utgångspunkter för resultatredovisningen

Läs mer

En samlad kulturarvspolitik

En samlad kulturarvspolitik En samlad kulturarvspolitik - För kunskap och bildning i ett Sverige som håller ihop Kulturdepartementet 1 En samlad kulturarvspolitik Med propositionen Kulturarvspolitik tas för första gången ett helhetsgrepp

Läs mer

VERKSAMHETEN 2013 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

VERKSAMHETEN 2013 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA VERKSAMHETEN 2013 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Förord 2 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRDS UPPDRAG 3 RESULTATREDOVISNING 5 Bevarande 5 Digital bild 5 Papperkonservering 7 Metallkonservering

Läs mer

VERKSAMHETEN 2011 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

VERKSAMHETEN 2011 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA VERKSAMHETEN 2011 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Förord 2 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRDS UPPDRAG 3 RESULTATREDOVISNING 5 Bevarande 5 Digital bild 5 Papperskonservering 7 Metallkonservering

Läs mer

RESULTATREDOVISNING 2010 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

RESULTATREDOVISNING 2010 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA RESULTATREDOVISNING 2010 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Förord 2 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRDS UPPDRAG 4 RESULTATREDOVISNING 6 Bevarande 6 Digital bild 6 Papperskonservering 8 Metallkonservering

Läs mer

Kommittédirektiv. Koordinator för museisektorn. Dir. 2007:22. Beslut vid regeringssammanträde den 22 februari 2007

Kommittédirektiv. Koordinator för museisektorn. Dir. 2007:22. Beslut vid regeringssammanträde den 22 februari 2007 Kommittédirektiv Koordinator för museisektorn Dir. 2007:22 Beslut vid regeringssammanträde den 22 februari 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare skall se över vissa frågor inom museisektorn.

Läs mer

Uppdrag och inbjudan att bidra till en nationell strategi för digitalisering, elektronisk tillgång och digitalt bevarande.

Uppdrag och inbjudan att bidra till en nationell strategi för digitalisering, elektronisk tillgång och digitalt bevarande. Regeringsbeslut 12 2009-11-26 Ku2009/2152/KT Kulturdepartementet Enligt bilaga 1 och 2 Uppdrag och inbjudan att bidra till en nationell strategi för digitalisering, elektronisk tillgång och digitalt bevarande

Läs mer

1 (9) 1 3 Förordnande av. 1 ordförande och ledamöter i styrelsen samt revisorer och revisorssuppleanter för Carina Aris Minnesfond Ku2011//KV

1 (9) 1 3 Förordnande av. 1 ordförande och ledamöter i styrelsen samt revisorer och revisorssuppleanter för Carina Aris Minnesfond Ku2011//KV REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Eka Ärendeförteckning regeringssammanträde 2011-12-15 Underprotokoll A Nr 40 1 (9) Föredragande: statsrådet Adelsohn Liljeroth Ärende: 1 3 Förordnande av 1 ordförande

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Regeringsbeslut 31 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Slottsbacken 3 111 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regeringens beslut. Närmare om uppdraget I:8. Regeringsbeslut Ku2017/02184/KL. Kulturdepartementet

Regeringens beslut. Närmare om uppdraget I:8. Regeringsbeslut Ku2017/02184/KL. Kulturdepartementet Regeringsbeslut I:8 2017-10-19 Ku2017/02184/KL Kulturdepartementet Riksantikvarieämbetet Box 5405 114 84 Stockholm Uppdrag till Riksantikvarieämbetet att kartlägga kulturarvsarbetets betydelse för skolväsendet

Läs mer

Kulturarvslyftet. Rapport. rapport till Kulturdepartementet i anslutning till. årsredovisningen Bakgrund

Kulturarvslyftet. Rapport. rapport till Kulturdepartementet i anslutning till. årsredovisningen Bakgrund Rapport Datum 2013-01-15 Dnr 101-4716-2011 Version 1.0 Avdelning Verkssekretariatet Författare Marianne Lundberg Kulturarvslyftet rapport till Kulturdepartementet i anslutning till årsredovisningen 2012

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. biblioteket

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. biblioteket Regeringsbeslut III:36 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/04699/F U2016/05494/BS(delvis) U2016/05666/F Kungl. biblioteket Box 5039 102 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Kungl.

Läs mer

GD 2006:240 VERKSAMHETSOMRÅDET MUSEI- OCH KULTURMILJÖ Beslutsbilaga 1

GD 2006:240 VERKSAMHETSOMRÅDET MUSEI- OCH KULTURMILJÖ Beslutsbilaga 1 Sida 1 (8) Beviljade ansökningar, ytterligare belopp i kr. Bidrag beviljas med högst 30 000 kr (inkl. sociala. avgifter) per månad och anställd. Dnr KUR Sökande Org.nr Projekt/Ändamål Minsta antal ytterligare

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens historiska museer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens historiska museer Regeringsbeslut I:5-10-12 Ku/02111/KL Kulturdepartementet Statens historiska museer Box 5428 114 84 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens historiska museer Riksdagen har beslutat om

Läs mer

Information kring Kulturarvslyftet

Information kring Kulturarvslyftet Faktablad 1/2012 Datum 2013-02-06 Dnr 101-4716-2011 Version 1.5 Avdelning Verkssekretariatet Författare Marianne Lundberg Information kring Kulturarvslyftet deltagande grupper, arbetsuppgifter, ansvarsfördelning

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Regeringsbeslut I:26 2014-12-22 Ku2014/2121/RFS (delvis) Kulturdepartementet Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Slottsbacken 3 111 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2004 avseende Naturhistoriska riksmuseet

Regleringsbrev för budgetåret 2004 avseende Naturhistoriska riksmuseet Sida 1 av 11 Regeringsbeslut 28 2003-12-11 Ku2003/2590/ (delvis), m.fl. Kulturdepartementet Naturhistoriska riksmuseet Box 50007 104 05 STOCKHOLM Regleringsbrev för budgetåret 2004 avseende Naturhistoriska

Läs mer

Information kring Kulturarvslyftet

Information kring Kulturarvslyftet Faktablad 1/2012 Datum 2012-12-12 Dnr 101-4716-2011 Version 1.4 Avdelning Verkssekretariatet Författare Marianne Lundberg Information kring Kulturarvslyftet deltagande grupper, arbetsuppgifter, ansvarsfördelning

Läs mer

Projektplan för projektet Framtid i Access (FIA)

Projektplan för projektet Framtid i Access (FIA) Framtid i Access Projektplan Fastställd av styrgruppen 2006-11-28 Projektplan för projektet Framtid i Access (FIA) Bakgrund ABM-centrum är ett samarbetsprojekt mellan Kungl. biblioteket, Statens ljud-

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Regeringsbeslut 38 Kulturdepartementet 2015-12-17 Ku2015/02738/KL Ku2015/02965/LS (delvis) Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet Slottsbacken 3 111 30 Stockholm Regleringsbrev

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Överklagandenämnden för studiestöd

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Överklagandenämnden för studiestöd Regeringsbeslut II:3 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U/2016/05525/SF (delvis) U/2016/05625/SF Överklagandenämnden för studiestöd Box 110 871 23 Härnösand Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens historiska museer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens historiska museer Regeringsbeslut I:21 Kulturdepartementet 2017-12-13 Ku2017/02026/KL Ku2017/02226/KL Ku2017/02582/LS (delvis) Statens historiska museer Box 5428 114 84 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens

Läs mer

VERKSAMHETEN 2012 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

VERKSAMHETEN 2012 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA VERKSAMHETEN 2012 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Förord 2 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRDS UPPDRAG 3 RESULTATREDOVISNING 5 Bevarande 5 Digital bild 5 Papperkonservering 8 Metallkonservering

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2010

Verksamhetsberättelse för 2010 Verksamhetsberättelse för 2010 Helsingborg Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Dan Karlsson Ann-Christine Malmgren Tomas Nordström Lillebil Pettersson Åke

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ÅR 2014 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA

ÅRSREDOVISNING ÅR 2014 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA ÅRSREDOVISNING ÅR 2014 STIFTELSEN FÖREMÅLSVÅRD I KIRUNA Innehållsförteckning Inledning...2 Uppdrag...3 Resultatredovisning...4 Bevarande...4 Samlad resultatbedömning...4 Redovisning per avdelning...6 Digital

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. biblioteket

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. biblioteket Regeringsbeslut III:37 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/05023/BS (delvis) U2017/05087/F Kungl. biblioteket Box 5039 102 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Kungl. biblioteket Riksdagen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens konstråd

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens konstråd Regeringsbeslut I:3 Kulturdepartementet 2018-02-08 Ku2018/00089/KO (delvis) Ku2018/00204/KO Statens konstråd Hälsingegatan 45 113 31 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens konstråd

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Statens musikverk

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Statens musikverk Regeringsbeslut 36 Kulturdepartementet 2013-12-19 Ku2013/1844/KO Ku2013/1934/KO Ku2013/2461/RFS (delvis) Statens musikverk Box 16326 103 26 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens musikverk

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Statens historiska museer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Statens historiska museer Regeringsbeslut I:31 2018-12-20 Ku2018/02248/LS (delvis) Kulturdepartementet Statens historiska museer Box 5428 114 84 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens historiska museer Riksdagen

Läs mer

Förbereda förstärkning av delar av verksamheten i Kiruna

Förbereda förstärkning av delar av verksamheten i Kiruna 2018-11-27 Dnr 119-2018/4970 RAPPORT Er referens: N2018/03696/SUBT Förbereda förstärkning av delar av verksamheten i Kiruna Lantmäteriet, 801 82 Gävle BESÖKSADRESS Lantmäterigatan 2 C, TELEFON 0771-63

Läs mer

Kulturarvslyftet - enkät

Kulturarvslyftet - enkät Kultursekretariatet Kulturarvslyftet - enkät Kulturarvslyftet möjlighet till nya resurser Vad behöver göras i din förening eller organisation? Kulturarvslyftet är en statlig arbetsmarknadssatsning som

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern Regeringsbeslut 1:22 Justitiedepartementet 2017-12-13 Ju2017/08263/Å Ju2017/09205/Å (delvis) Justitiekanslern Box 2308 103 17 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern Riksdagen

Läs mer

Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet

Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet Anvisningar till ansökningsblanketten finns i Bilaga 1. Sökande/anordnare 1. Namn på anordnaren/arbetsgivaren 2. Anordnarens verksamhet inom kulturarvsområdet

Läs mer

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende:

Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke. Ärende: Ärendeförteckning regeringssammanträde 2016-12-14 Underprotokoll A Nr 42 Kulturdepartementet Expeditions- och rättschefen Daniel Ström Föredragande: statsrådet Bah Kuhnke Ärende: 1 Förordnande av ledamöter

Läs mer

Sammanfattning. 1. Inledning

Sammanfattning. 1. Inledning Nationell strategi för arbetet med att digitalisera, digitalt bevara och digitalt tillgängliggöra kulturarvsmaterial och kulturarvsinformation 2012 2015 Sammanfattning Den nationella strategin för arbetet

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av statens insatser för lättläst. Dir. 2012:109. Beslut vid regeringssammanträde den 25 oktober 2012

Kommittédirektiv. Översyn av statens insatser för lättläst. Dir. 2012:109. Beslut vid regeringssammanträde den 25 oktober 2012 Kommittédirektiv Översyn av statens insatser för lättläst Dir. 2012:109 Beslut vid regeringssammanträde den 25 oktober 2012 Sammanfattning En särskild utredare ska se över statens insatser på området lättläst.

Läs mer

1 (12) 1 Anställning som direktör och chef för Myndigheten för kulturanalys Ku2013/1677/ISS

1 (12) 1 Anställning som direktör och chef för Myndigheten för kulturanalys Ku2013/1677/ISS REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Maria Eka Ärendeförteckning regeringssammanträde 2013-12-19 Underprotokoll A Nr 41 1 (12) Föredragande: statsrådet Adelsohn Liljeroth Ärende: 1 Anställning som direktör

Läs mer

Avgiftsfri öppenvård för personer som är 85 år eller äldre och avgiftsfri tandvård för barn och unga vuxna

Avgiftsfri öppenvård för personer som är 85 år eller äldre och avgiftsfri tandvård för barn och unga vuxna Socialutskottets yttrande 2016/17:SoU2y Avgiftsfri öppenvård för personer som är 85 år eller äldre och avgiftsfri tandvård för barn och unga vuxna Till finansutskottet Finansutskottet har gett socialutskottet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret Regeringsbeslut III 9 2016-12-20 Fi2016/04581/RS (delvis) Finansdepartementet Statskontoret Box 8110 104 20 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret Riksdagen har beslutat om

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2015 INLEDNING ÅTERKOMMANDE HAR JAG DE senaste åren påpekat att vi inte har möjlighet att tillgodose uppdragsgivarnas behov av digitala tjänster. Antalet medarbetare vid vår digitala

Läs mer

Ku2016/02761/LS (delvis) Statens centrum för arkitektur och design Skeppsholmen Stockholm

Ku2016/02761/LS (delvis) Statens centrum för arkitektur och design Skeppsholmen Stockholm Regeringsbeslut 33 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Statens centrum för arkitektur och design Skeppsholmen 111 49 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens centrum

Läs mer

Remissyttrande gällande Statskontorets utvärdering av Digisam och Riksarkivets ställningstagande till Digisams framtid

Remissyttrande gällande Statskontorets utvärdering av Digisam och Riksarkivets ställningstagande till Digisams framtid Datum/Date Dnr/Ref.no. 2015-05-12 1.4.1-2015-137 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande gällande Statskontorets utvärdering av Digisam och Riksarkivets ställningstagande till Digisams framtid

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Regeringsbeslut 14 Arbetsmarknadsdepartementet 2016-12-20 A2016/02466/A A2016/00780/A A2016/01487/A m.fl. Se bilaga 1 Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 64122 Katrineholm Regleringsbrev

Läs mer

Statens historiska museers digitaliseringsstrategi

Statens historiska museers digitaliseringsstrategi Dnr. 131-1440-2015 Statens historiska museers digitaliseringsstrategi Föreliggande strategi gäller för Statens historiska museers (SHMM:s) arbete med att digitalisera, digitalt tillgängliggöra samt digitalt

Läs mer

Riktlinjer för budgetåret 2013 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet

Riktlinjer för budgetåret 2013 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet Svenska Filminstitutet Enhet l ^.cft/vww.cx Regiat. 2013 "01-09 Regeringsbeslut 16 REGERINGEN D*SHaO 2>- I 5" 2012-12-20 Ku2012/1898/RFS (delvis) Kulturdepartementet Stiftelsen Svenska Filminstitutet Box

Läs mer

1 (11) 1 Fortsatt vikariat som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design Ku2015/ /LS

1 (11) 1 Fortsatt vikariat som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design Ku2015/ /LS REGERINGEN Expeditions- och rättschefen Daniel Ström Ärendeförteckning regeringssammanträde 2015-12-17 Underprotokoll A Nr 44 1 (11) Föredragande: statsrådet A Bah Kuhnke Ärende: 1 Fortsatt vikariat som

Läs mer

GRUNDVILLKOR för enskilda upphovsrättsavtal om kulturarvsinstitutioners storskaliga nyttjande av upphovsrättsligt skyddat bildmaterial

GRUNDVILLKOR för enskilda upphovsrättsavtal om kulturarvsinstitutioners storskaliga nyttjande av upphovsrättsligt skyddat bildmaterial GRUNDVILLKOR för enskilda upphovsrättsavtal om kulturarvsinstitutioners storskaliga nyttjande av upphovsrättsligt skyddat bildmaterial Mellan kulturarvsinstitution som Samordningssekretariatet för digitalisering

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Myndigheten för tillgängliga medier

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Myndigheten för tillgängliga medier Regeringsbeslut 14 2017-12-13 Ku2017/02582/LS(delvis) Kulturdepartementet Myndigheten för tillgängliga medier Box 5113 121 17 Johanneshov Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Myndigheten för tillgängliga

Läs mer

Tilläggsbudget till statsbudgeten 2008

Tilläggsbudget till statsbudgeten 2008 Utbildningsutskottets yttrande 2007/08:UbU2y Tilläggsbudget till statsbudgeten 2008 Till finansutskottet Finansutskottet har den 8 april 2008 beslutat att bereda utbildningsutskottet tillfälle att avge

Läs mer

De finansiella villkoren för Filminstitutets bidrag redovisas i ett regleringsbrev till Kammarkollegiet, anslag 10:1 Filmstöd.

De finansiella villkoren för Filminstitutets bidrag redovisas i ett regleringsbrev till Kammarkollegiet, anslag 10:1 Filmstöd. Svenska Filminstitutet Regeringsbeslut 63 REGERINGEN In" 2015-12- 41 2015-12-17 Ku2015/02965/LS (delvis) Dnr22;:,-; ic) Kulturdepartementet'= '' Stiftelsen Svenska Filminstitutet Box 271 26 102 52 Stockholm

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Svenska institutet för europapolitiska studier

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Svenska institutet för europapolitiska studier Regeringsbeslut IV:1-03-16 SB/00489/FCK Statsrådsberedningen Svenska institutet för europapolitiska studier Fleminggatan 20 11226 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Svenska institutet för

Läs mer

Uppdrag att kartlägga behovet av och informera om högskoleutbildning av relevans för den kommunala kulturskolan

Uppdrag att kartlägga behovet av och informera om högskoleutbildning av relevans för den kommunala kulturskolan Regeringsbeslut III:8 2018-02-01 U2018/00410/UH Utbildningsdepartementet Universitets- och högskoleenheten Enligt sändlista Uppdrag att kartlägga behovet av och informera om högskoleutbildning av relevans

Läs mer

Riktlinjer för statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017

Riktlinjer för statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet 2017 Regeringen Regeringsbeslut 60 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Stiftelsen Svenska Filminstitutet Box 271 26 102 52 Stockholm Riktlinjer för statens bidrag till Stiftelsen Svenska

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens skolinspektion

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens skolinspektion Regeringsbeslut I:2 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/00857/GV U2016/00858/GV U2016/01102/GV m.fl. Se bilaga 1 Statens skolinspektion Box 23069 104 35 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017

Läs mer

Projektplan. Digitalisering av Kattresan

Projektplan. Digitalisering av Kattresan Projektplan Digitalisering av Kattresan Innehållsförteckning BAKGRUND 3 SYFTE 3 MÅLSÄTTNINGAR 3 Målgruppsdefinition 3 GENOMFÖRANDE 4 Material 4 Aktiviteter 4 PROJEKTORGANISATION 5 Kommunikation 5 PRELIMINÄR

Läs mer

Information kring Kulturarvslyftet

Information kring Kulturarvslyftet Faktablad 1/2012 Datum 2012-08-30 Dnr 101-4716-2011 Version 1.3 Avdelning Verkssekretariatet Författare Marianne Lundberg Information kring Kulturarvslyftet deltagande grupper, arbetsuppgifter, ansvarsfördelning

Läs mer

A2018/01420/SV. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala

A2018/01420/SV. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala Regeringsbeslut 9 2018-06-28 A2018/01420/SV Arbetsmarknadsdepartementet Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box 513 751 20 Uppsala Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Institutet för språk och folkminnen

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Institutet för språk och folkminnen Regeringsbeslut 10 2015-12-10 Ku2015/02965/LS (delvis) Kulturdepartementet Institutet för språk och folkminnen Box 135 751 04 Uppsala Regleringsbrev för budgetåret avseende Institutet för språk och folkminnen

Läs mer

2007/6261 Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum Registrering och digitalisering av ljudband i Ájttes ljudarkiv NORRBOTTEN

2007/6261 Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum Registrering och digitalisering av ljudband i Ájttes ljudarkiv NORRBOTTEN Sid 1 av 5 Beviljade ansökningar, belopp i kronor. Bidrag beviljas 30 000 kr (inkl. sociala avgifter) per månad och anställd. 2007/6484 ABM Resurs c/o smuseet Västernorrland 888000-3143 ABM-Y Access (KUR

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2008 avseende Institutet för språk och folkminnen. Politikområde Verksamhetsområde Verksamhetsgren

Regleringsbrev för budgetåret 2008 avseende Institutet för språk och folkminnen. Politikområde Verksamhetsområde Verksamhetsgren Regeringsbeslut 8 Kulturdepartementet 2007-12-13 Ku2007/3443/SAM (delvis) Institutet för språk och folkminnen Box 135 751 04 UPPSALA Regleringsbrev för budgetåret avseende Institutet för språk och folkminnen

Läs mer

Regeringen Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM

Regeringen Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM Datum Beteckning 2007-02-09 Ert datum Er beteckning Regeringen Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM Budgetunderlag för 2008 Statens historiska museer överlämnar härmed sitt budgetunderlag för år 2008.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens medieråd

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens medieråd Regeringsbeslut 42 2016-12-14 Ku2016/02761/LS(delvis) Kulturdepartementet Statens medieråd Box 27204 10253 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens medieråd Riksdagen har beslutat om Statens

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för vård och omsorg

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för vård och omsorg Regeringsbeslut III:13 2016-12-20 S2016/07779/RS (delvis) Socialdepartementet Inspektionen för vård och omsorg Box 45184 104 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Inspektionen för vård och

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Inspektionen för vård och omsorg

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Inspektionen för vård och omsorg Regeringsbeslut I:6 Socialdepartementet 2013-12-19 S2013/4269/SAM S2013/9047/SAM (delvis) Inspektionen för vård och omsorg Box45184 104 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Inspektionen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens väg- och transportforskningsinstitut inom utgiftsområde 22 Kommunikationer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens väg- och transportforskningsinstitut inom utgiftsområde 22 Kommunikationer Regeringsbeslut II 5 Näringsdepartementet 2017-12-21 N2017/07848/SUBT N2017/07559/KLS (delvis) N2017/01342/SUBT (slutligt) m.fl. Se bilaga 1 Statens väg- och transportforskningsinstitut 581 95 Linköping

Läs mer

att fastställa medlemsavgiften för enskilda medlemmar till 250 kronor

att fastställa medlemsavgiften för enskilda medlemmar till 250 kronor Medlemsavgifter Förslag till avgifter 2016 Styrelsen föreslår stämman att fastställa de anslutna hembygdsföreningarnas medlemsavgifter till SHF till 13 kronor per medlem i de till de regionala hembygdsförbunden

Läs mer

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:3265 av Elisabeth Svantesson m.fl. (M) Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen anvisar anslagen för 2017 inom

Läs mer

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm Regeringsbeslut II:1 2017-12-21 Ku2017/02634/DISK Kulturdepartementet Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) 103 33 Stockholm Regleringsbrev

Läs mer

12-23. 2013-12-19 Ku2013/2079/MFI. Riktlinjer för budgetåret 2014 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet

12-23. 2013-12-19 Ku2013/2079/MFI. Riktlinjer för budgetåret 2014 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet REGERINGEN Kulturdepartementet 12-23 Regeringsbeslut 63 2013-12-19 Ku2013/2079/MFI Stiftelsen Svenska Filminstitutet Box 271 26 102 52 Stockholm Ku2013/2461/RFS (delvis) Riktlinjer för budgetåret 2014

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende universitet och högskolor

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende universitet och högskolor Regeringsbeslut III:9 Utbildningsdepartementet 2015-06-25 U2014/07215/UH U2015/01681/UH U2015/03560/SAM (delvis) U2015/03647/UH Enligt sändlista Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende universitet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Kungl. biblioteket

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Kungl. biblioteket Regeringsbeslut III:46 Utbildningsdepartementet 2014-12-22 U2014/7521/SAM (delvis) U2014/7594/F Kungl. biblioteket Box 5039 102 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Kungl. biblioteket

Läs mer

Kommittédirektiv. Utvidgad frivillig försvarsverksamhet som även omfattar stöd till anhöriga och veteransoldater. Dir. 2011:103

Kommittédirektiv. Utvidgad frivillig försvarsverksamhet som även omfattar stöd till anhöriga och veteransoldater. Dir. 2011:103 Kommittédirektiv Utvidgad frivillig försvarsverksamhet som även omfattar stöd till anhöriga och veteransoldater Dir. 2011:103 Beslut vid regeringssammanträde den 8 december 2011 Sammanfattning En särskild

Läs mer

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet

Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Kommittémotion otion till riksdagen 2016/17:3265 av Elisabeth Svantesson m.fl. () Utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet Sammanfattning oderaterna vill förbättra integrationen med tidiga insatser

Läs mer

KB, E-boken och den egna digitaliseringen.

KB, E-boken och den egna digitaliseringen. KB, E-boken och den egna digitaliseringen. E-boken en gräddtårta för biblioteken? Örebro 2013-09-04 Göran Konstenius Verksamhetsutredare Kungliga biblioteket Föredragets upplägg Från ABM-centrum till Digisam

Läs mer

Statsbidrag för kompetensutveckling

Statsbidrag för kompetensutveckling SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STADSÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR Sida 1 (5) 2013-10-09 Handläggare Helena Petersson Telefon: 08-508 25 443 Statsbidrag för kompetensutveckling Förvaltningens förslag

Läs mer

Budgetpropositionen 2017/18:1

Budgetpropositionen 2017/18:1 PM 1(6) 2017-09-20 Box 256 751 05 Uppsala Handläggare Joakim Löfkvist Besöksadress S:t Olofsgatan 10 B Telefon 018-471 2501 Webbplats www.uadm.uu.se E-post Joakim.lofkvist@uadm.uu.se Budgetpropositionen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Myndigheten för radio och tv

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Myndigheten för radio och tv Regeringsbeslut 21 2012-12-13 Ku2012/1873/MFI (slutligt) Kulturdepartementet Myndigheten för radio och tv Box33 121 25 STOCKHOLM Regleringsbrev för budgetåret avseende Myndigheten för radio och tv Riksdagen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Statens musikverk

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Statens musikverk Regeringsbeslut 30 Kulturdepartementet 2015-12-17 Ku2015/02264/KI, Ku2015/02276/KI, Ku2015/02624/KI, m.fl. Se bilaga 1 Statens musikverk Box 16326 103 26 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende

Läs mer

Ku2017/02634/DISK (delvis) Diskrimineringsombudsmannen. Box Solna

Ku2017/02634/DISK (delvis) Diskrimineringsombudsmannen. Box Solna Regeringsbeslut I:4 2017-12-18 Ku2017/02634/DISK (delvis) Kulturdepartementet Diskrimineringsombudsmannen Box 4057 16904Solna Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Diskrimineringsombudsmannen Riksdagen

Läs mer

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:3310 av Beatrice Ask m.fl. (M) Utgiftsområde 4 Rättsväsendet Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen anvisar anslagen för 2017 inom utgiftsområde 4 Rättsväsendet

Läs mer

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me

Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet som ett unikt föremål, en artefakt, me Med objektet i centrum. Ett ABM-seminarium om olika perspektiv på bild. 15 februari 2001 Inbjudan Med objektet i centrum. Ett ABMseminarium om olika perspektiv på bild. Varför betraktar museimannen fotografiet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i kulturmiljöförordningen (1988:1188); SFS 2017:561 Utkom från trycket den 26 juni 2017 utfärdad den 8 juni 2017. Regeringen föreskriver i fråga om kulturmiljöförordningen

Läs mer

Samverkan och nätverk inom ABM-området. Infrastruktur i samverkan. 11 november Gunnar Sahlin.

Samverkan och nätverk inom ABM-området. Infrastruktur i samverkan. 11 november Gunnar Sahlin. Samverkan och nätverk inom ABM-området Infrastruktur i samverkan 11 november 2008 Gunnar Sahlin Från separata arkiv, bibliotek och museer till ett samlat digitalt nätverk utan nationsgränser Biblioteksvärlden

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende regionala etikprövningsnämnder

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende regionala etikprövningsnämnder Regeringsbeslut III:3 Utbildningsdepartementet 2016-10-13 U2016/00358/F U2016/04020/F U2016/04022/F m.fl. Se bilaga 1 regionala etikprövningsnämnder Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende regionala

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Moderna museet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Moderna museet Regeringsbeslut 35 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Moderna museet Box 16382 10327 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Moderna museet Riksdagen har beslutat om Moderna

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Inspektionen för vård och omsorg

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Inspektionen för vård och omsorg Regeringsbeslut I:8-12-12 S/8842/SAM Socialdepartementet Inspektionen för vård och omsorg Box45184 104 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Inspektionen för vård och omsorg Riksdagen har

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens historiska museer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens historiska museer Regeringsbeslut 27 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Statens historiska museer Box 5428 114 84 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens historiska museer Riksdagen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2009 avseende Statens museer för världskultur

Regleringsbrev för budgetåret 2009 avseende Statens museer för världskultur Regeringsbeslut 21 Kulturdepartementet 2008-12-11 Ku2008/2172/SAM (delvis) Statens museer för världskultur Box 5306 402 27 GÖTEBORG Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens museer för världskultur

Läs mer

Intensivutredningar för barn och ungdomar

Intensivutredningar för barn och ungdomar 2012-05-28 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE SÄN 2012/141 Social- och äldrenämnden Intensivutredningar för barn och ungdomar Förslag till beslut Social- och äldrenämnden beslutar att permanenta projektet intensivutredningar

Läs mer

Betänkandet Forum för Levande historia (SOU 2001:5)

Betänkandet Forum för Levande historia (SOU 2001:5) REMISSVAR DATUM BETECKNING 2001-06-15 620-299-2001 ERT DATUM ER BETECKNING Ku2001/341/Ka Kulturdepartementet Enheten för kulturarvsfrågor 103 33 STOCKHOLM Betänkandet Forum för Levande historia (SOU 2001:5)

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens servicecenter

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens servicecenter Regeringsbeslut III 5 2016-12-20 Fi2016/04581/RS (delvis) Finansdepartementet Statens servicecenter FE152 80127Gävle Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens servicecenter Riksdagen har beslutat

Läs mer

Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet

Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet Regeringsbeslut 3 1 bilaga 2017-12-18 A2017/02422/ARM A2017/00678/ARM Arbetsmarknadsdepartementet Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och

Läs mer

5 Verksamhetsplan för stadsarkivet 2018 Dnr /2017

5 Verksamhetsplan för stadsarkivet 2018 Dnr /2017 Kulturnämnden 2017-12-12 Sida 22 (50) 5 Verksamhetsplan för stadsarkivet 2018 Dnr 1.2-16016/2017 Beslut Kulturnämnden beslutar enligt förslag från stadsarkivet: 1) att godkänna Stadsarkivets förslag till

Läs mer

N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1. Patent- och registreringsverket Box Stockholm

N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1. Patent- och registreringsverket Box Stockholm Regeringsbeslut I 5 Näringsdepartementet 2016-12-20 N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1 Patent- och registreringsverket Box 5055 102 42 Stockholm Regleringsbrev för

Läs mer

Herrelösa verk i kulturarvsinstitutionernas samlingar

Herrelösa verk i kulturarvsinstitutionernas samlingar Näringsutskottets betänkande Herrelösa verk i kulturarvsinstitutionernas samlingar Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2013/14:206 Herrelösa verk i kulturarvsinstitutionernas

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Trafikanalys inom utgiftsområde 22 Kommunikationer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Trafikanalys inom utgiftsområde 22 Kommunikationer Regeringsbeslut II 4 Näringsdepartementet 2017-12-21 N2017/07846/SUBT N2017/07559/KLS (delvis) N2017/01490/SUBT (slutligt) Trafikanalys 113 21 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Trafikanalys

Läs mer

EU:s dataskyddsförordning, dataskyddslagen och myndigheters arkiv

EU:s dataskyddsförordning, dataskyddslagen och myndigheters arkiv EU:s dataskyddsförordning, dataskyddslagen och myndigheters arkiv Grundläggande skillnad gentemot PuL för myndigheter enligt regeringen I 7 dataskyddslagen (2018:218) regleras att varken den lagen eller

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens försvarshistoriska museer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens försvarshistoriska museer Regeringsbeslut 34 2016-12-14 Ku2016/02761/LS (delvis) Kulturdepartementet Statens försvarshistoriska museer Box 14095 104 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens försvarshistoriska

Läs mer

Bidraget får endast användas för det arbete som medlemsorganisationerna bedriver inom ramen för NSPH:s verksamhet.

Bidraget får endast användas för det arbete som medlemsorganisationerna bedriver inom ramen för NSPH:s verksamhet. Regeringsbeslut I:3 Socialdepartementet 2010-01-21 S2007/2698/HS (delvis) S2010/644/HS (delvis) Nationell samverkan för psykisk hälsa Förmansvägen 2 117 43 STOCKHOLM Uppdrag att sätta upp mål och villkor

Läs mer